Dodaj do ulubionych

Sonda wśród pasażerów

08.08.06, 23:19
Każde dodatkowe połączenie z Radomia do Warszawy, z podróżą kończącą sie
przed godziną 7:30 jest potrzebne. Moi znajomi dojeżdzający do pracy na ósmą
zawsze przez to że nie ma dobrego połączenia są później w pracy i muszą
dłużej w niej zostawać.
Obserwuj wątek
    • gregory_z_radomia Sonda wśród pasażerów 08.08.06, 23:22
      Każde połączenie z Radomia do Warszawy z podróżą kończącą sie przed godziną
      7:30 jest potrzebne. Moi znajomi którzy jeżdzą do pracy na godzinę ósmą,
      przez to że nie ma takiego połączenia i są w pracy już po godzinie ósmej
      muszą w niej zostawać dłużej.
      • Gość: KR! Re: Sonda wśród pasażerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 23:40
        Dobry pomysł PKP.Mam pytanko ciekawe ile będzie kosztował bilet studencki
        ulgowy?Czy rzeczywiscie pociąg będzie jechał 90 minut?Więcej pytań niź
        odpowiedzi.
        • redoxygene Re: Sonda wśród pasażerów 09.08.06, 01:17
          Pomysl-bedzie kosztowal tyle samo co teraz, czyli 16,53 do centralnej... Jesli
          mowia, ze 90, to nie maja na mysli 120.
          • zielonejapko Re: Sonda wśród pasażerów 09.08.06, 06:25
            czy to skrocenie czasu przejazdu ma zwiazek z ostatnimi remontami na odcinkach
            warszawskich ? do Centralnej o 10 minut krocej...
          • Gość: P Re: Sonda wśród pasażerów IP: 193.227.131.* 09.08.06, 09:39
            Cała operacja polega na tym, że zlikwidują istniejący pociąg przyśpieszony o
            5.38 który jest na Centralnej też o 7.25. Jedzie on prawie tak jak pośpieszny a
            kosztuje tyle co NORMALNY. Takim "przerobieniem" na pośpieszny PKP kasuje 50%
            więcej za praktycznie takie samo połączenie. Kolejna podwyża bezpodwyżki. I
            będzie na życzenie pasażerów! Dla naszego dobra! Majstersztyk!
            • Gość: informator Re: Sonda wśród pasażerów IP: 80.51.246.* 09.08.06, 10:43
              pociag o 5.38 który jest na centralnym ok 7.30 jest pociagiem Koleji
              Mazowieckich tz. osobowy przyspieszony, natomiast to polaczenie planuje
              wprowadzic spolka Przewozy Regionalne czyli pociag pospieszny czyli
              konkurencyjna spolka PKP
              polaczenie napewno by sie przydalo zawsze to 15 min snu wiecej dla osob
              dojezdzajacych codziennie do wawy do pracy, czyli i dla mnie rowniez ;-))
              • Gość: P Re: Sonda wśród pasażerów IP: 193.227.131.* 09.08.06, 11:36
                Czyli uważasz Informatorze, że ten o 5.38 zostanie? I jeszcze zwykły o 5.54 też
                zostanie bo Przew. Reg. i KM to konkurencyjne firmy? I naprawdę uważasz, że 15
                min. snu jest warte płacenia 50% drożej? Czy znasz kogoś innego kto też tak
                uważa oprócz Ciebie? O naiwności ludzka! A może to tylko liczenie na naszą
                naiwność?..
                • Gość: informator Re: Sonda wśród pasażerów IP: 80.51.246.* 09.08.06, 13:50
                  przepraszam ze bede egoista w tej sprawie,ale dla mnie roznica w bilecie
                  miesiecznym na osobowe i pospieszne to co ok 30zl wiec 15 min.x 20 dni
                  pracujacych w miesiacu = 5 godzin snu w miesiacu wiecej, a ci ktorzy codziennie
                  dojezdzaja do pracy i wstaja ok 4 rano, zeby byc na 8 w pracy wiedza jak to
                  duzo ;-)) nie mowiac juz o wygodniejszych i czystszych wagonach w pospiesznym,
                  co rowniez jest bardzo wazne jesli spedzasz w pociagach ok 4 godzin dziennie,

mysle ze powinien zostac ten o 5.38 bo jest napewno czesc osob ktore np.
                  wysiadaja na warszawskich stacjach, na ktorych pospieszny sie nie zatrzymuje
                  wiec sila rzeczy beda nim jezdzic, a poza tym to dodatkowy pociag rozladowal by
                  tlok w tym 5.38, czesto bowiem jest tak ze juz od Dobieszyna ludzie stoja cala
                  droge do wawy
                  a co do zwyklego osobowego o 5.54 to ten pozostaje poza dyskusja bo popierwsze
                  jadac nim jestes grugo po 8 w wawie,ludzie od warki do wawy, ktorzy nie musza
                  byc na 8 w stolicy tez musza jakos sie tam dostac z tego co wiem to masa
                  mlodziezy dojezdza nim do szkol i niekoniecznie do wawy
                  tak czy inaczej im wiecej polaczen tym lepiej, a jak tobie szkoda te 50% (jak
                  twierdzisz) wiecej zaplacic to nikt cie nie zmusza do jezdzenia nowym
                  polaczeniem, mozesz np. na okazje isc i dac kierowcy np. 8zl. czyli polowe
                  biletu na osobowy i juz jestes zarobiony 50% :-))
    • Gość: KUBA Re: Sonda wśród pasażerów IP: *.50.udn.pl 09.08.06, 10:26
      Dojeżdżam rannym pociągiem do Warszawy codziennie. Jest to dobry pomysł i
      chyba realny.Pociąg osobowy -5.38 jedzie 1.40, więc co za problem, żeby
      pośpieszny jechał o 10, a nawet 20 minut szybciej. Do takiego skrócenia czasu
      przejazdu wystarczający będzie właściwy rozkład jazdy ( szcególnie likwidacja
      postojów na poszczególnych "mijankach"). Na brak podróżnych o tej porze PKP nie
      będzie narzekać. Wiele osób zrezygnuje z samochodu na rzecz pociągu (
      przynajmniej w okresie remontu E-7.
    • Gość: kazulexia Re: Sonda wśród pasażerów IP: 81.210.16.* 09.08.06, 10:47
      1) nikt nie zrezygnuje z jazdy samochodem bo remontu E7 nie ma i nie będzie.
      Terminy tylko przekładają i ścięli jesienią kilka drzew za Jedlanką.
      2) dodatkowy pociąg nic nie da bo syf jadący ponad 2h odcinek 103km to możliwe
      tylko w Polsce. A zimą loteria czy odpadnie pantograf, czy zamarzną hamulce,
      czy ktoś zap... trakcję.

jeździłem 5 lat to coś wiem... i nigdy więcej - PKP MUSI ODEJŚĆ !!!

3) dlaczego torowisko W-wa - Łódź będzie remontowane a W-wa Radom nie? (3/4
      kasy daje UE oferta ważna do końca 2007r !!!)
      4) dlaczego nieszczęsnej siódemki nie można zacząć remontować a w
      Świętorzyskiem nowy asfalt jest już wszędzie gdzie tylko mógł być ? (i znowu
      nie jest to problem kasy - UE)

Za dużo pytań, za dużo bezmózgowców u koryt, wyjeżdżam na szczęście na zachód i
      chyba już nie wrócę - Pozdrawiam.
      • gregory_z_radomia Re: Sonda wśród pasażerów 09.08.06, 11:17
        I tu się mylisz. Wczoraj widzialem robotników na odcinku między Jedlanka a
        Białobrzegami dokonujacych pomiarów, a to z kolei zgadza sie z zapowiadanymi
        nie dawno w Teledzienniku Dami że w pierwszym tygodniu sierpnia rozpoczną się
        prace orgaznizacyjne i pomiary geodezyjne. Pozatym mylisz remont z przebudową.
        Na świętokrzyskim odcinku remontuja nawierzchnię, której remont takaże kończy
        się obecnie na odcinku między Radomiem a granicą województwa z przebudową dogi
        i dostosowania jej do parametrów ekspresówki. Jedź sobie na ten Twój zachód
        czym prędzej.
    • Gość: kazulexia Re: Sonda wśród pasażerów IP: *.algo.radman.pl 09.08.06, 23:08
      szanowny Gregory - nic nie mylę, napisałem w wielkim skrócie i uproszczeniu, no
      i oczywiscie w nieco pesymistycznym tonie. Prawda jest taka że remont/rozbudowa
      siódemki startuje w strasznych bulach (np.start miał być w marcu, a omsknął się
      na sierpień, a z odcinka białobrzegi-grójec kasa poszła na metro...) Cóż byle
      by w ogóle coś robili. Robotników mierzących widziałem, ale jesienią też
      mierzyli... Spoko - wracając do kolei to gdzie te szumne zapowiedzi
      współdziałania Radomia i Kielc na rzecz budowy drugiej nitki i remontu obecnej?
      ble-ble i nic. A scyzory będą mieć lotnisko i walą w czapeczkę.
      da się - da, tylko trzeba chcieć i umieć. A na zachód pojadę, np. po to żeby
      odpocząć od czerwonych,czarnych,kaczorów donaldów i innych zwierzaków oraz
      takich zawistników jak ty....

ps. pojeździj 5lat PKP, potem 4lata siódemką dzień w dzień , a wtedy pójdziemy
      na piwo i powiesz mi co sądzisz o takim jeżdżeniu.

-------------------------
      ja też kocham radom - co nie znaczy że muszę nielubić innych radomian ...
      • Gość: KR! Re: Sonda wśród pasażerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 23:27
        Kochać Radom to nie znaczy zawsze to samo można KOCHAĆ tak sobie a można KOCHAĆ
        bez graniz.... Twój pzrypadek miłości do radomia jest cięźki do zdefiniowania.A
        co do tego że nie lubisz pewnych Radomian wiesz ja też niektórych nie lubię
        szczególnie tych co szodzą swemu miasto i są lub byli u władzy.Mimo róźnic w
        pogladach Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka