Dodaj do ulubionych

premiera w Radomiu!

IP: 82.139.56.* 10.08.06, 14:56
www.radom.pl/?news=301
Obserwuj wątek
    • Gość: Yahagi Re: premiera w Radomiu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 15:02
      A KR! nie będzie miał nic przeciw ? przecież to od-kieleckie dzieło...
      :))
    • jdk Re: premiera w Radomiu! 10.08.06, 15:02
      Brawo! Kolejna okazja promocji miasta - oby tym razem nie zostala zmarnowana!
      • Gość: KR! Re: premiera w Radomiu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 15:46
        Świetna wiadomość.Brawo dla organizatorów.Mam nadzieję , że ansze władze miasta
        nic nie zepsują.O fundusze nie chcą walczyc dla Radomia!Bardzo sie ciesze z tej
        inicjatywy!Ja osobiscie lubie i szanuję Piotra Rubika.Nie mam nic przeciwko tej
        inicjatywie!
        • Gość: simba Re: premiera w Radomiu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 15:51
          Tylko byś spróbował mieć :)
    • Gość: v Re: premiera w Radomiu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 17:08
      przecież premiera będzie w Kielcach 11.09.
      • isoxazolidine Re: premiera w Radomiu! 10.08.06, 20:21
        ale taka lokalna. ogolnopolska musi byc w wiekszym miesice :)
        • Gość: KR! Re: premiera w Radomiu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 22:02
          Premiera 13 września w Radomiu.Zawsze jest tak , że premiera jest w więksyzm
          mieście a Radom jest duźo większy od Kielc.tak już jest od prawie 400 lat i mam
          nadzieję , że tak będzie jeszcze bardzo długo!
          • Gość: BB Re: premiera w Radomiu! IP: 213.199.233.* 11.08.06, 07:18
            czy Ty wiesz człowieku z móżdziem Kubusia Puchatka dlaczego premiera jest w Ki
            a nie w Ra czy Wa zy Krak

oratorium po raz 3 skomponowano na prośbe prezydenta Ki- .............

"Na uroczystości związane z odsłonięciem pomnika "Homo Homini", w piątą
            rocznicę zamachu na WTC w Nowym Yorku, zaproszeni zostali ambasadorowie USA,
            Wielkiej Brytanii, Hiszpanii, Rosji, a także przedstawiciele największych
            religii: chrześcijan, wyznawców judaizmu oraz islamu. - Staramy się, aby za
            pośrednictwem drogi dyplomatycznej zaprosić do Kielc rodziny 30 zabitych
            podczas tamtego zamachu Polaków – powiedział Wojciech Lubawski. - Mamy
            pozytywną opinię Ministerstwa Spraw Zagranicznych, które potwierdza, że
            przedsięwzięcie służy Polsce - podkreślił. W uroczystości weźmie udział ponad 3
            tysiące dzieci z IV i V klas kieleckich szkół podstawowych. Każde z nich będzie
            niosło świecę z nazwiskiem jednej z ofiar zamachu na WTC. Stworzą krąg światła
            wokół pomnika. - Chcemy oddać hołd zabitym i uzmysłowić, co to znaczy zabić
            niemal 3,5 tysiąca ludzi - dodał prezydent. Pomnik "Homo Homini" powstaje na
            placu między cmentarzami przy ul. Ściegiennego, jako protest przeciw
            terroryzmowi. Jego twórca, profesor Adam Myjak poinformował prezydenta Kielc,
            że monument będzie nieco wyższy niż pierwotnie planowano. Będzie miał w sumie 6
            metrów wysokości. "

www.um.kielce.pl/pl/biuro_prasowe/aktualnosci/art36.html
            • Gość: {} KR jest debilkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 15:34
              i malutkim fanatyczkiem
              muzyka.interia.pl/info/infid/789367
              • domel_radom A gdyby tak pieniadze z Oratorium.... 11.09.06, 15:46
                Co do samego koncertu, to na spotkaniu RKD (moim pierwszym wtedy) dyskutowalismy
                takze na ten temat, i slyszalem glosy, ze za te 200 tys. zl. jakie Radom zaplaci
                za to by Rubik z cala ekipa przyjechal do Radomia, moznaby zrobic wiele innych,
                bardziej sluzacych miastu inicjatyw kulturalnych. Mam tu na mysli, chociazby
                Festiwal Gombrowiczowski, ktory jest zasilany jakas smieszna kwota (nie
                pamietam dokladnie ile, a nie chce sklamac) czy takich, dzieki ktorym
                mieszkancy Radomia beda mogli nareszcie wyjsc z domow i pokazac sie w miejscu,
                gdzie cos sie dzieje, gdzie jest ciekawie, wesolo i nade wszystko bezpiecznie!
                Takimi inicjatywami jest chocby "Zryw sztuki" - super sprawa! Ale nie tylko
                to, wiele innych, mniejszych czy wiekszych spraw, ktore pokazuja dobre oblicze
                tego miasta, ktore otwieraja miasto na innych!

Mam tylko nadzieje, ze gdzies bedzie wspomniane, ze Premiera dla publicznosci
                zostanie wykonana w Radomiu, ze nie zostanie to pominiete, bo w Kielcach
                juz bylo to po co drugi raz robic material o tym samym, jeszcze w jakims
                Radomiu... Oby tak nie bylo!

Ja jestem wogole ciekaw, czy taki Warszawiak czy Lodzianin wiedzial, ze
                w Radomiu takowa premiera sie odbywa... czy wogole ktos poza nami o tym wie.
                Bo robienie takiego koncertu w stylu "regionu" to pomylka!

Pozdrawiam!
                • Gość: MłodziakMK Re: A gdyby tak pieniadze z Oratorium.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 16:00
                  A już w środę nasza premiera!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka