Dodaj do ulubionych

100-lecie Czachowskiego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 10:40
100 lecie naszej szkoły zbliża się milowymi krokami, a jak wynika z listy
zamieszczonej na specjalnej stronie szkoły zgłosiło dopiero ok. 150 absolwentów.
Czyżby tylko tak mało osób było zainteresowanych spotkaniem w murach szkoły i
balem absolwentów ? Na 100 lecie Chałubińskiego w balu uczestniczyło 1100
osób, a w uroczystościach zjazdowych brała udział jeszcze większa liczba
absolwentów.
Dlaczego więc taka "mizeria" w Czachowskim ? Zwłaszcza, że przecież jest to
okrągła rocznica, która trafia się raz w życiu.
Obserwuj wątek
    • Gość: ktosiek Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 10:48
      pani dyrektor taka sobie, to i uroczyśtości takie sobie,
      więc absolwenci się nie kwapią, ja też się nie wybieram
      • Gość: kluzik Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.128.udn.pl 15.08.06, 11:23
        Może przydałaby się jakaś lepsza informacja? Nie każdy z absolwentów o tym w ogóle wie, że jest jubileusz. Ja wpomniałem o tym dwóm osobom z klasy i jak się okazało to pierwsze słyszeli. Tymczasem link do strony: www.liceum.radom.net/jubileusz/
      • Gość: Karol Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 21:32
        > pani dyrektor taka sobie, to i uroczyśtości takie sobie,
        więc absolwenci się nie kwapią, ja też się nie wybieram

Jeśli nawet pani dyrektor nie stanęła na wysokości zadania, to nie można chyba
        obrażać się na swoją szkołę. Nie jestem absolwentem Czachowskiego i na dobrą
        sprawę nie powinno mnie to obchodzić, ale nie bardzo sobie wyobrażam, że mógłbym
        nie przyjść na jubileusz 100-lecia swojej szkoły. Widocznie więzi absolwentów
        Czachowskiego ze swoją szkoła nie są tak silne jak np. absolwentów
        Chałubińskiego, którzy tłumnie stawili się na swój jubileusz.
    • Gość: ktosia Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 21:32
      nie dziwie się, że tak mało chętnych się zgłosiło,
      to nie bal, to jakieś kpiny, bo czytam w ogłoszeniu na stronie:

>2.Organizowany jest tylko dla absolwentów szkoły (bez osób towarzyszących).

mam tańczyć z koleżanką z klasy? to wole spotkanie alternatywne, przynajmniej w
      miłym gronie pogadamy sobie i powspominamy stare "czerstwe" czasy...
      • Gość: Roger Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 21:40
        Bal absolwentow, to nie zabawa sylwestrowa gdzie przychodzi się z partnerką, czy
        partnerem. Na pytanie > mam tańczyć z koleżanką z klasy? mozna tylko
        odpowiedzieć TAK. Na dobrą sprawę taki tok myślenia jaki reprezentuje "ktosia"
        uwłacza godności absolwenta liceum, które chce uchodzić za renomowane.
        • Gość: druga absolwentka Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 23:27
          Drogi Rogerze, mylisz się, albowiem renomowane szkoły i uczelnie
          zapraszają na Bal Absolwentów razem z osobą towarzyszącą, taki zwyczaj
          nakazuje kultura (jeśli ktoś sobie życzy, to przychodzi sam).

Druga sprawa: cena; większość bali absolwentów organizowanych w tym roku
          (akurat mam dane nie z Radomia, ale z dużego miasta i miasteczek, więc daje to
          pewien obraz całości) oscyluje wokół kwoty 100-120 PLN od osoby, w przypadku
          pary kwota wynosi ok.200-250 PLN, skąd zatem taka propozycja cenowa dotycząca
          tylko jednej osoby (200 PLN, czy to nie za dużo? a może inne szkoły i uczelnie
          lepiej potrafią zadbać o sponsorów, marketing itd.? nie mówiąc już o samej
          informacji, która powinna pojawić się przynajmniej 1,5 roku temu (można było
          łatwo policzyć, kiedy wypada Jubileusz Szkoły). To tyle.
          • redoxygene Re: 100-lecie Czachowskiego 16.08.06, 00:22
            Ostatnio Bal Absolwentów u mojego ojca w szkole kosztował 130 od pary.
          • Gość: lukasz Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.udn.pl 07.09.06, 23:02
            A sądzę, że nie powinno się przychodzić na imprezy szkolne z mężusiami, żonkami
            czy partnerami w ogóle. Psuje to atmosfere no chyba, że są to ludzie z tej samej
            szkoły. Zgadzam się z argumentem, że to nie sylwester. To nie festiwal próżności
            (kogo to ja nie mam) tylko bal absolwentów, na którym jak sama nazwa wskazuje
            powinni sie bawic ABSOLWENCI.
        • Gość: DrNo kto wrobil krolika rogera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 23:12
          no kto?
        • Gość: dany Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 00:03
          uspokuj się bo taka gadka pachnie (fanzonunem - czyt. fanzonun -os., która
          pierdzi w wannie i gryzie bomble)
    • Gość: Absolwentka 2001 Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.08.06, 13:59
      Atmosfera otaczająca moje byłe liceum od jakiegoś czasu jest bardzo gęsta.
      szkola stracila swoje dobre imię, do czego zdecydowanie przyczynił się fakt
      utworzenia tam klasy dla "powtarzających" oraz nie taka już nowa pani dyrektor
      (chodzi o jej wygląd i maniery). Ja osobiście bardzo źle kojarzę osobę pani
      Sawickiej(choć nie była moją nauczycielką),która zawsze była zamieszana w
      jakieś afery typu podejrzane zimowiska sportowe, skandaliczne zachowanie i
      skąpe wręcz malo nauczycielskie ubranie. Nie mam ochoty na spotkanie z kimś kto
      w dużej mierze przyczynił się do zniszczenia opinii szkole którą skończyłam Ja,
      moja Mama i wielu Znajomych, z którymi nie utrzymuję kontaktu(studia w rożnych
      miastach)a Zjazd w miłych warunkach byłby świetną okazją. Co do ceny tego Balu
      oraz "zakazu wstępu" dla Osob Towarzyszących to napewno jest to kolejny powód
      tak niskiej frekwencji. Rok temu byłam osobą towarzyszącą na Balu Absolwentów w
      Warszawie gdzie cena wynosiła 125 zł-1 os,250-para-znany Warszawski hotel,
      swietne jedzenie, orkiestra-lepsze niż niejedna studnówka:-)
      • Gość: bzdetka Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.pr.radom.net 16.08.06, 16:00
        Napaliłam sie na 100-lecie mojej szkoły i po 25 latach udało mi sie namówić
        sporo osób z mojej byłej klasy. Zalogowąlsmy się nawet na stronce jubileuszowej,
        jednakże, kiedy dowiedziłam sie, że bez osób towarzyszącach częśc koleżanek się
        wycofała,a mnie odechciało się balowania. W mojej klasie było az dwóch
        chłopców:)))). i jak napisłam ktoś na forum....zrobimy chyba alterantywne
        spotkanie po oficjalnych uroczystościach ze swoimi drugimi połowkami za połowe ceny.
        • Gość: Kasia Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 16:54
          Z ta opinia zgadzam sie w 100%. Ja takze zapisalam kilka osob, ktore po
          otrzymaniu informacji: bez osob towarzyszacych !!! zgodnie stwierdzily, że nie
          ida. Poza tym cena 200 zl od osoby jest rzeczywiscie zbyt wygorowana. Wszyscy
          znajomi bardzo entuzjastycznie podchodzili do tego jubileuszu a obecnie sa
          bardzo zdegustowani co nie wrozy wysokiej frekwencji. Na balu wszyscy chcemy
          sie bawic w swoich zaprzyjaznionych gronach a z tym sie wiaze obecnosc osob
          towarzyszacych. Kto ma ochote moze przyjsc sam ale bal w wieczorowej kreacji
          bez mezczyzny to chyba jakas pomylka. W mojej klasie bylo rowniez tylko 2
          chlopcow. !!!!
    • Gość: Ania Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 16:53
      Hmm ilośc chetnych jest adekwatna do organizacji. Przypadkiem sę dowiedziałam o tym jubileuszu...i podejrzewam, że ludzie z mojej byłej klasy jeszcze nie wiedza, skoro nie stać Czachowskiego na wysłanie pocztą zaproszen (przeciez mają na pewno adresy) to niech się nie dziwia, że będzie mało ludzi. Ceny też są kosmiczne, mnie na pewno nie będzie, w sumie to nie zostałam zaproszona;).
      To kolejny dowód na to , że ta szkoła zeszła na psy...
    • Gość: Lilka Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.internet.radom.pl / *.pr.radom.net 17.08.06, 22:43
      Oj, oj zeszła na psy. Dlaczego tak drogo pewnie w tym sa prezenty dla dyrekcji
    • Gość: martenka Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 15:57
      Na jubileusz się nie wybieram. Cena według mnie jest kosmiczna. A i informacji o
      jubileuszu jak na lekarstwo. Strona internetowa chodzi jak chce, a o jej
      istnieniu dowiedziałam się dzięki temu forum.
      Brawo pani Dyrektor :)!
      ;]
    • Gość: jas_fasollasido Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.pr.radom.net 18.08.06, 20:33
      Chodziaż razem z żoną kończylismy to liceum, to na bal się nie wybieramy(za
      drogo). Z klasą spotykalismy się po 20 latach od matury na działce u jednej z
      koleżanek, zabrakło tylko 2 osób a było wspaniale. Sami prywatnie
      zorganizowaliśmy to spotkanie, była wspaniała zabawa a koszty tylko 42 zł od
      osoby.
      • Gość: caro Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 15:39
        Jak czytam te wpisy to jestem szczęśliwy, że kończyłem Chałubińskiego. Tam na
        bal przyszło 1100 absolwentów BEZ OSÓB TOWARZYSZĄCYCH i świetnie się bawiło.
        Opłata też była w wysokości 200 zł (bal + monografia + znaczek). Jednak co
        szkoła, to szkoła.
        • Gość: peregryn Re: 100-lecie Czachowskiego IP: .1.* / 195.136.23.* 22.08.06, 09:45
          Chałubiński zawsze był szkołą z charakterem. To szkoła do której chodziło się z
          przyjemnością. Stąd zapewne tylu absolwentów przyjechało na jubileusz 100-lecia
          (dosłownie z całego świata) i nie przeszkadzało im, że nie mają osób
          towarzyszących oraz, że muszą zapłacić po 200 zł.
          • Gość: bla Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 01:20
            szkoła lamuchów i zawsze nią pozostanie :P
            • Gość: peregryn Re: 100-lecie Czachowskiego IP: .1.* / 195.136.23.* 23.08.06, 14:25
              Gość portalu: bla napisał(a):

> szkoła lamuchów i zawsze nią pozostanie :P

Kto są "lamuchowie " ("lamuchy") i której szkoły ma to dotyczyć ? Pierwszy raz
              słyszę takie określenie.
          • Gość: dany Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 00:14
            hej to może poszukajcie sobie formu o chałbiński będziecie się mogli onanizować
            bo woli pzdr.
        • Gość: zenon Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 12:00
          Gość portalu: caro napisał(a):

> Jak czytam te wpisy to jestem szczęśliwy, że kończyłem Chałubińskiego. Tam na
          > bal przyszło 1100 absolwentów BEZ OSÓB TOWARZYSZĄCYCH i świetnie się bawiło.
          > Opłata też była w wysokości 200 zł (bal + monografia + znaczek). Jednak co
          > szkoła, to szkoła.

Tylko że w chałbińskim płeć brzytka z piękną występują w raczej równych
          proporcjach. W czachowskim natomias jest zdecydowanie inaczej. To dopiero byłby
          bal na którym 90% slali to kobiety w suknach wieczorowych a reszta to kilku
          facetów-absolwętów.

Szykuje sie niezła impreza w sumie bez dych osób toważyszących <lol>(ironia)
          • Gość: zzz Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.internet.radom.pl 16.09.06, 13:09
            i tu się mylisz, kiedyś może większość stanowiły dziewczeta, ale to musiało być
            dawno. teraz i kilkanaście lat wstecz chłopcy nie są w mniejszości. A tak na
            marginesie czy dobra zabawa zawsze wymaga grup koedukacyjnych? Ja idę i mam
            nadzieję spotkać znajomych z rocznika, bo jest ich dużo na liscie i świetnie
            się bawić nawet z samymi dziewczynami.
    • n.michal Re: 100-lecie Czachowskiego 22.08.06, 11:20
      ja tez juz raczej sie nie wybieram, bo mimo ze zona nie konczyla Czachowskiego
      to mamy tam sporo wspolnych znajomych, mam nadzieje, ze spontanicznie
      zmontujemy cos nieoficjalnie
      moze u Ani G. we Wrzosowie?? ;-))
      • Gość: absolwentka Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 21:04
        A ja kończyłam prawie 30 lat temu i wybieram się bez względu na wszystko. Mam
        nadzieję, że spotkam znajomych, których nie widziałam od matury.
    • Gość: Ela Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.internet.radom.pl / *.pr.radom.net 24.08.06, 22:29
      czy jest powołany komitet organizacyjny? Może znacie jego skład? Obchody 90
      lecie były bardzo fajne.
      • Gość: exlicealistkaa Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 24.08.06, 22:42
        Mnie nie odstrasza cena ani brak osoby towarzyszącej , boje się że nikogo z
        mojej klasy nie będzie .Może jest ktoś kto kończył to LO w 1986r ? wow to juz
        20lat też okrągła rocznica.
        • Gość: anka Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 15:17
          ja też się wybieram choć 200 zł to dla mnie spory wydatek
          czy ktoś wie jak wyliczono koszty ?
          • Gość: Tomek Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 21:44
            Pewnie pani dyrektor wie najlepiej.
            Ciekawe kto jest przewodniczącym komitetu organizacyjnego ?
            Dlaczego tak mało informacji ( a w zasadzie prawie w ogóle nie ma, poza wpisami
            absolwentów na tym forum) w środkach masowego przekazu ?
            Czy nikt z dyrekcji lub z komitetu organizacyjnego nie wpadł na pomysł, że
            internet a zwłaszcza lokalne fora są doskonałymi nośnikami informacji ?
            Czy ktoś z komitetu informacyjnego zagląda na to forum i choć próbował rozwiać
            wątpliwości, które przedstawiali internauci ?
            Czy informatycy zatrudnieni w szkole nie mogliby przy okazji 100-lecia szkoły
            wykorzystywać internet do propagowania jubileuszu (poza oficjalną stroną)
            właśnie poprzez takie fora dyskusyjne ?
            Jak patrzę na to wszystko, to odnoszę wrażenie, jakby mało komu zależało na tym,
            żeby jubileusz był udaną imprezą.
            Czy to wina tylko dyrekcji ?
        • Gość: exli Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 22:04
          Do której klasy chodziłaś ?
          • Gość: absolwentka Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 19:46
            Jutro upływa termin zgłoszeń.
            • n.michal Re: 100-lecie Czachowskiego 30.08.06, 20:47
              wczoraj spotkalem kolege z Czachowskiego oczywiscie nic nie wiedzial o
              obchodach i balu, pewnie z reszta jest podobnie. brak informacji, cena za bal
              wygorowana i bez mozliwosci zabrania osoby tow. polozy te obchody, az wstyd...
              • Gość: koala Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 19:42
                Termin zgłoszeń przedłużono do połowy września.
                • Gość: peregryn Re: 100-lecie Czachowskiego IP: 195.136.23.* 07.09.06, 11:28
                  No to do góry, przypominać niezdecydowanym
                  • Gość: olo Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.internet.radom.pl 07.09.06, 22:06
                    popieram. absolwenci czachowskiego gdzie jesteście? napiszcie czy idziecie na
                    obchody 100 lecia. ja idę i mam nadzieje sie dobrze bawić w gronie dawnych
                    znajomych.do zobaczenia na balu.
                    • redoxygene Re: 100-lecie Czachowskiego 08.09.06, 00:23
                      Moze byc i do gory. Ja nie ide:D Nie chce mi sie ogladac pani dyrektor
                      przypalonej na pomaranczowo na solarium, w mini spodniczce odslaniajacej
                      parszywe nogi i cyckow wylewajacych sie z ogromnego dekoltu. Nie chce takze
                      placic na ewentualne "prezenty dla szkoly". Z ostatniej studniowki takowe byly,
                      wiec z balu napewno tez beda.
    • Gość: zdecydowanie-nie Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 00:22
      trzeba bylo zadbac o promocje w odpowiednim czasie, to frekwencja bylaby wieksza
      • Gość: max Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 13:43
        jak dyrekcja czy też komitet organizacyjny nie dba o informacje na temat
        jubileuszu to chociaż my absolwenci to zróbmy
        hoop do góry !

• Gość: rodzic Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.pr.radom.net 09.09.06, 23:06
      prezenty od maturzystów 2006 na dla dyrekcji i ponoć szkoły były monitor za
      1.100 oraz bizuteria srebrna, z tym, że 4 rodziców było za prezentami, a 12
      było przeciwnych ale i tak zostały zakupione i wręczone.
      członek komitetu studniówkowego
      • redoxygene Re: 100-lecie Czachowskiego 10.09.06, 00:31
        Tez o tym slyszalem :) Pani Ssawicka rulez:P Hehe. Podobno nawet ten monitor w
        szkole nie zostal.
        • Gość: ? Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 10:17
          A co na taką praktykę nowe władze radomskiego oddziału kuratorium ?
          • Gość: xza Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.internet.radom.pl 10.09.06, 19:17
            absolwenci nie zapominajcie o sobie i latach szkolnych, warto sie spotkać po
            latach obecna sytuacja w szkole nas nie dotyczy. My jesteśmy z innych
            czachowszczachów i pokażmy, że pamiętamy o naszej szkole. Do zobaczenia na
            zjeździe
            • Gość: a jednak Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 23:32
              nie wybieram sie, bo wspomnienia to jedno
              a sytuacja obecna to drugie; nikt nie postaral sie aby
              zapewnic mila atmosfere wokol rocznicy i zachowac odpowiedni protokol (mam na
              mysli wystosowanie zaproszen w okreslonym czasie, uwzglednienie osob
              towarzyszacych i "umiarkowana" cene porownywalna z innymi tego typu
              uroczystosciami odbywajacymi sie np.w Wawie i w Malopolsce - ale o tym juz bylo
              wiec dalej juz sie nie rozpisuje)...szkoda

osoby, ktore znam i cenie nie wybieraja sie, wiec bede solidarna
              • Gość: zzz Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.internet.radom.pl 11.09.06, 22:23
                nie rozumiem co oznacza "miła atmosfera o obchodach" ważne zeby była miła na
                obchodach a to zależy w dużej mierze od nas samych. Przecież to MY w swiecie i
                Polsce jestesmy wizytówka tej szkoły. ja bym bardzo chciała spotkać swoich
                kolegów i kloezanki z czasów liceum dlatgo idę na obchody i nie wazne ze bez
                drugiej połowy, bo idzie sie dla dawnych znajomych a nie zeby sie pochwalić
                swoim facetem. Do zobaczenia 30. 09. czachowszczaki
                • Gość: Nasteczka Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 22:48
                  A ja miło nie wspominam tej szkoły i nie wybieram się.
                  Dziwne, że myślisz takimi kategoriami, ja tam mam poczucie własnej wartości
                  ( bo długo pracowałam na swoje nazwisko )i nie mam potrzeby "kimś się chwalić",
                  bo po co? to jest własnie takie myślenie prowincjonalne...Przejrzałam liste,
                  ale nie znalazlam rzadnych znajomych. Pewnie kiedyś było inaczej w tym liceum,
                  szkoda, że teraz jest jak jest....Promocja Jubileuszu rzadna, dzwonilam wlasnie
                  do kolejnej osoby, nikt nic nie wie...a nie każdy ma dostep do netu, to, co
                  czyta sie w tym wątku, nie najlepiej świadczy o organizatorach

a branie ludzi z "łapanki" ( bo pewnie mało się zgłosiło ) tak na ostatnią
                  chwilę, budzi raczej niesmak, mam bardzo mieszane uczucia
                  • Gość: martenka Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 10:43
                    Niesmak. Dokładnie.
                    Od pewnego czasu (od momentu wyboru nowej Pani Dyrektor) nasze liceum straciło
                    swój charakter. Zatem nie dziwmy się, że obchody zorganizowane zostały nijako,
                    bez żadnej promocji.
                    Z jednej strony miło byłoby spotkać swoich znajomych, dawną kadrę profesorów,
                    ale z drugiej brak znajomych na liście uczestników (spowodowane zapewne brakiem
                    informacji i posiadaniem opinii o 'dzisiejszym' Czachowskim), cena i obecność
                    Pani Dyrektor sprawiają, że nie mam ochoty tam iść.
                    Wolę spotkania bardziej kameralne z ludźmi, których będę chciała oglądać.
                    A wszystkim tym, którzy mimo wszystko się wybierają, życzę udanej zabawy :)
                  • Gość: żatki pszypadek Re: 100-lecie Czachowskiego IP: 82.139.48.* 24.09.06, 14:55
                    Nasteczko jesteś "rzadna" z ortografii, widocznie źle się uczyłać i nie lubisz
                    tej szkoły.
          • redoxygene Re: 100-lecie Czachowskiego 10.09.06, 23:09
            Nie kuratorium, a Wydzial Edukacji, ale w tej sprawie to raczej prokuratura.
            Dlaczego nikt nie rozumie podzialu kompetencji pomiedzy kuratorium a wydzial
            edukacji?
            • Gość: ? Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 19:39
              byłem przekonany że wydziałowi oświaty podlegają podstawówki, a szkoły średnie
              kuratorium
              ale może się mylę
              chyba że to redoxygene jest w błędzie
              • redoxygene Re: 100-lecie Czachowskiego 12.09.06, 00:04
                Gość portalu: ? napisał(a):

> byłem przekonany że wydziałowi oświaty podlegają podstawówki, a szkoły średnie
                > kuratorium
                > ale może się mylę
                > chyba że to redoxygene jest w błędzie

Ja nie jestem w bledzie. Otoz WE odpowiada za sprawy organizacyjne WSZYSTKICH
                szkol, a kuratorium za sprawy DYDAKTYCZNE I PEDAGOGICZNE, takze wszystkich
                szkol:).
    • Gość: Ja Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 12:33
      Właśnie wyczytałam na stronie internetowej liceum, iż po zaproszenia należy
      zgłaszać się do sekretariatu szkoły. To mi się nie podoba! Parę lat temu
      Kopernik miał swój jubileusz ( nie pamiętam ilo-lecie) i zaproszenia
      dostarczane były do domów absolwentów. To wyglądało bardzo efektownie: przyszła
      do domu absolwenta delegacja uczniów (2-3 osoby) ubranych na galowo, aby wrczyć
      zaproszenie na uroczystości związane z jubilueszem. Nie wiem jak było z
      zamiejscowymi (może wysyłano przez Pocztę Polską). A w Czachowskim co: jak
      chcesz uczestniczyć w zjeździe, to sobie przyjdź i odbież zaproszenie. Czy nie
      można tego było w elegantszy sposób zorganizować? Poza elegancją nie każdy
      dysponuje czasem w godzinach 7.30 -15.30. Pozdrawiam wszystkich absolwentów III
      LO.
      • Gość: zzz Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.internet.radom.pl 24.09.06, 17:06
        dzieci maja chodzić do szkoły i sie uczyć a nie roznosić zaproszenia ociężałym
        tylkom,nie sa od tego.
        • Gość: aaaaa Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 21:13
          Nie chodzi tutaj o to by "roznosić zaproszenia ociężałym tylkom", tylko o
          podejście do absolwentów. Nikt nie mówi, że mają to robić w czasie lekcji. Tak
          na marginesie w liceum uczą się również ludzie pełnoletni (nie tylko dzieci).
          • Gość: Karol Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 20:34
            Wam się chyba popierdzielowało w głowach. Dlaczego moje dziecko miałoby chodzić
            i roznosić zaproszenia ? Bo się nie chce samemu d..y ruszyć?! Może jeszcze
            wymyślicie aby rodzice obecnych uczniów odwozili po balu opitych absolwentów
            swoimi samochodami. Jak ktoś nie ma czasu przyjść po zaproszenie do szkoły, to
            niech sobie odbierze 30 września przed uroczystościami.
            • Gość: zzz Re: 100-lecie Czachowskiego IP: *.internet.radom.pl 25.09.06, 22:33
              popieram Karola
              • Gość: Matura,1973. Re:100-lecie Czachowskiego,kto o tym wie?Czekam! IP: *.c244.petrotel.pl 26.09.06, 13:29
                Mieszkam i pracuję 190 km od Radomia,ale mój stary adres jest aktualny,nikt nic
                z LO nie przysłał,nie podano tel. stowarzyszenia czachowiaków(czy jest),ani www.
                • Gość: Morel Re:100-lecie Czachowskiego,kto o tym wie?Czekam! IP: 157.25.9.* 27.09.06, 14:17
                  www.3lo.czachowski.prv.pl
                  Pozdrawiam wszystkich
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka