Dodaj do ulubionych

wolanowska+obwodnica

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.06, 12:45
To chyba jakiś nieprzemyslany żart.Nawet nie wiem jakich słow użyć żeby
skrytykowac to co zostało wybudowane a nazwane "obwodnicą". Ludzie pzreciez
to jest jakaś pomyłka po jednej nitce w każdym kierunku i co? to ma
rozładować ruch tirów? A co z biednymi mieszkańcami Wolanowskiej? Chałupy aż
sie trzęsą od przejeżdzających złomów. Tu policja nie zagłąda i jak juz ktoś
wjeżdza na Wolanowską to tnie ile ma na liczniku, ale najgorzej to było w
lato, kiedy tiry nadrabiały w nocy dniowe postoje. Niestety trzeba było
wybierać albo przyduszony sen przy zamkniętych oknach albo ryzyko wyrywania
sie ze snu kiedy to wspomniane tiry zaliczały kolejne koleiny Wolanowskiej.
Mam pytanie: czy jakiś inteligent mógłby wpaść na pomysł i choć trochę
ograniczyć ruch na wolanowskiej? czy to za trudne...? zmęczony mieszkaniec.
Obserwuj wątek
    • gregory_z_radomia Re: wolanowska+obwodnica 03.09.06, 12:50
      Z Twojej wypowiedzi wynika że TIR'y nie korzystają z nowo wybudowabego odcinka
      ulicy Maratońskiej spełnijącej rolę obwodnicy i jeżdzą po staremu czyli ulicą
      Wolanowską?, tak mam to rozumieć.
      • Gość: olo Re: wolanowska+obwodnica IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.09.06, 19:01
        dalej głosuj na socjalistów to ci dróg przybędzie !!!
      • Gość: henio Re: wolanowska+obwodnica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 22:44
        własnie tak. tiry a własciwie ich kierowcy jeżdza Wolanowską chyba z
        przyzwyczajenia a mieszkańcom (do których nie ukrywam i ja sie zaliczam )
        zbrzydło juz to szczękotanie i dudnienie poprostu nie da sie żyć. Z drugiej
        strony...ech... ta "obwodnica" to śmieszna uliczka z jednym pasem... czy jest
        szansa ze coś sie zmieni? a wracająć do Wolanowskiej... hmmm... cieżko to
        nazywać juz ulicą te koleiny, brak pobocza itp. zresztą zapraszam w deszczowy
        dzień na spacer. Oprócz braku kultury kierowców którzy nie zwracają uwagi na to
        ze to jakby nnie patrzeć teren zabudowany iprują nie zważąjąc na moknących
        pzrechodniów, to jeszcze brak jakiegokolwiek normalnego prostego chodnika a w
        wielu miejscach to nawet poprostu jest sam piach. Ja wiem ze w wielu miejscach
        jest podobnie , ale czy nie mozna jakoś tak zorganizowac ruch zeby pzrynajmniej
        był ciszej?
        • Gość: sasza Re: wolanowska+obwodnica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 23:02
          nie mów o tym tak głośno, przecież przedłużenie Maratońskiej to ostatni sukces
          wspaniałych władz. Ulica jest idealna, ze ścieżkami rowerowymi, szeroka, po 3
          pasy w jednym kierunku i na razie bez kolein. A chodniki? cóż, chodnik to jest
          łatwo wybudować, ale taką ulicę? Więc nie narzekaj, tylko ciesz się ze
          wszystkimi mieszkańcami grodu nitowszczyków.
          Ps. podobnie jest z ulicą Słowackiego od ronda. ale kogo to obchodzi. liczy się
          ładny deptaczek i pomniczek w parku.
          • Gość: Benek Re: wolanowska+obwodnica IP: *.range86-129.btcentralplus.com 05.09.06, 11:19
            Foto-radar i zakaz wjazdu.
            • Gość: mieszkaniec 2 Re: wolanowska+obwodnica IP: *.32.radom.pilicka.pl 05.09.06, 13:09
              Inwestycja, która miała wręcz zamknąc ruch na Wolanowskiej okazała się farsą.
              Zmniejszył się nieznacznie ruch TIR-ów, ale jak już wspomniano, część jeździ
              dalej tą samą drogą, nie licząc wszystkich osobowych, których właściciele jadą
              tędy na skróty. Skoro Zarząd Dróg nie ma żadnego pomysłu na to i nadal
              dopuszcza ruch ciężarowy, to niech się bierze za remont nawierzchni, bo ja mam
              już dość podskakiwania razem z łóżkiem, gdy kolejny bezmózgowiec ciężkim TIR-em
              w nocy z prędkością 90-100 km/h obija się o liczne przełomy w jezdni. A
              obwodnicę zaorać i puścić tam pszenicę. Niektóre sprawy można chyba wyregulować
              znakami, np. wprowadzić zakaz dla ciężarówek. I egzekwować zarówno zakaz, jak i
              oraniczenie prędkości. Policja zamiast z lubością łapać np. na Czarnieckiego,
              gdzie są warunki do szybszej jazdy, może zajęłaby się ulicą gdzie stwarza to
              realne zagrożenie. W Warszawie mają TIR-y wyprowadzić z masta, u nas buduje się
              obwodnice, a nie nakazuje się TIR-om po niej jeździć. Moze któryś matoł
              wytłumaczy w takim razie, po co ona jest?! Nie chodziło chyba o stworzenie
              alternatywnej trasy, tylko o wymuszenie pewnych rozwiązań poprawiających
              bezpieczeństwo. Niech się w koncu ktoś za to weźmie!! W ostateczności proponuję
              mieszkańcom Wolanowskiej np. ostentacyjne parkowanie na ulicy przed posesjami,
              spokojne otwieranie bram i leniwe wjeżdżanie w bramę, zamiast chowania się po
              rowach z samochodem i usiłowania wbicia się w sznur samochodów, co przypomina
              rosyjską ruletkę. Może jak będzie kilka kraks, albo kilka osób zginie, to ktoś
              zacznie myśleć w tym mieście!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka