Dodaj do ulubionych

opiekunka poszukiwana

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 20:16
poszukuję uczciwej pani do opieki nad 6 miesięczną dziewczynką. Praca ok. 8-9
godz. dziennie przez 5 dni w tygodniu. Pani z doświadczeniem,nie paląca,
referencje mile widziane.wynagrodzenie 3zł/h. szczegółowe informacje po
skontaktowaniu się ze mną. Kontakt: wizzard0@vp.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: hahaha Re: opiekunka poszukiwana IP: *.ats.pl 21.09.06, 23:43
      3zł/h
      To są właśnie nasze polskie realia :)
      Praca tak samo ciężka jak każda inna.
      • Gość: Asia Re: opiekunka poszukiwana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 14:53
        hehe powodzenia zycze:) 3zl , ja w zeszlym roku w USA dostawalam 12$ za
        godzine :)

pozdrawiam
        • Gość: zenek Re: opiekunka poszukiwana IP: 80.249.4.* 22.09.06, 15:20
          Płaci się tyle ile można zapłacić. Przy pensjach radomskich rzędu 800-1000 zł.
          więcej po prostu nie można zapłacić opiekunce bo chodzenie do pracy, żeby oddać
          całą pensję opiekunce chyba się mija z celem. A jak komuś odpowiada taka praca
          za taką kwotę to nic wam do tego. Nie dla wszystkich liczą się tylko pieniądze.
          W radomskich realiach funkcję opiekunki pełnią często panie, które są już na
          emeryturze i często większą wartością jest dla nich sam kontakt z dziećmi.
          • Gość: oxi1 Re: opiekunka poszukiwana IP: 82.139.8.* 22.09.06, 18:06
            nie ma jak mloda opiekunka pani na emeryturze widzialam siedza w parku na lawce
            z innymi paniami a dzieci robia co chca a jak dziecko wyskoczy na ulice to nie
            doleca a nawet nie zauwaza bo sa zajete gadaniem mialam dziewczyne w wieku 23
            lat byla wspaniala a dziecko jak dzis ja spotka to sie cieszy
            • Gość: zenek Re: opiekunka poszukiwana IP: 80.249.4.* 02.10.06, 15:16
              Nie można generalizować. Opiekunka mojego dziecka, jest na emeryturze, ale to
              wcale nie znaczy, że jest niemobilna. Mieliśmy to szczęście, że udało nam się
              znaleźć osobę łączącą najlepsze cechy osób młodych (jest wysportowana i pełna
              zapału) i starszych (doświadczenie i takt - nie stara się wprowadzać własnych
              metod na siłę, raczej stara się wobec dziecka trzymać linię podobną do naszej),
              a poza tym ma znakomity kontakt z dzieckiem. Także nie można na wstępie
              zakładać, że tylko młoda albo tylko emerytka.
        • Gość: gość Re: opiekunka poszukiwana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 19:34
          może i tyle zarabiałaś ale to jest Radom a nie USA. Więc nie ma porównania. Ja
          też pracuję już 8 lat w banku i za całkiem niezłe pieniądze ale jak byłam w
          stanach 10 lat temu to tam sprzątając kilka godzin dziennie 3 razy w tygodniu
          zarabiałam dokładnie tyle przez tydzień co tu przez miesiąc. ale takie są
          realia i nie ma co wspominać USA bo to inny świat a my długo ich nie dogonimy
      • Gość: opiekunka Re: opiekunka poszukiwana IP: 82.139.8.* 22.09.06, 18:43
        "mama"nie mozna się z Tobą zkontaktowac.nie wchodzi strona.
      • Gość: Kika Re: opiekunka poszukiwana IP: *.radom.pilicka.pl 02.10.06, 15:36
        Jesli jest albo będzie Pana/Panią stać na płacenie swojej opeikunce 1000-1200 a
        może i więcej zł to gratuluję i trochę zazdroszczę. W tym wymiarze 3 zł/h daje
        ok. 550 zł, co przy radmoskich zarobkach daje naprawdę znaczący procent
        miesięcznej pensji.
        Zgadzam sie z twierdzeniem, że jest to ciężka praca i gdybym miała możliwość
        płaciłabym swojej opiekunce więcej bo doceniam jej trud i serce w jakie wkłada
        w opiekę nad moja córeczką, ale niestety nie zawsze mogę wyrazić tę wdzięcznośc
        materialnie ;)
        Jak na moją wiedzę i z "wywiadu środowiskowego" ta stawka wydaje sie na Radom
        normalna. Jesli się mylę, prosze wyprowadzić mnie z błędu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka