Dodaj do ulubionych

Bachory napadaja na bezdomne psy na osiedlach!!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 12:06
Moze byscie radomianie zwrocili uwage na to co wyprawiaja wasze
dzieciaki-rzucaja kamieniami w bezdomne psy,gonia za nimi z kijami.No chyba ze
to jest zachowanie tzw.normalne w naszym kraju.A nienormalni sa ci co karmia
bezdomne zwierzaki,zajmuja sie nimi i szukaja im dobrych domow???
Obserwuj wątek
    • Gość: 13 Tak. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 12:12
      Tak. Patrz:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=50148238&a=50274503
      • Gość: AS Re: Tak. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 12:21
        Wlasnie dlatego utworzylam ten nowy wątek,po przeczytaniu tamtego.Dokarmiam
        zwierzaki ktore "dobrzy ludzie i przykladni katolicy" wywalili z samochodow na
        ulice (bardzo po katolicku),jestem w zwiazku z tym wyzywana od roznych.Nikt nie
        patrzy na to ze wielu takim zwerzakom ju znalazam dobre domy (oczywiscie nie w
        Radomiu),pomagam rowniez biednym ludziom,chociaz sama ledwo wiaze koniec z
        koncem,a moj sasiad (rowniz przykladny katolik) kabluje na mnie gdzie sie
        da.Bylam swiadkiem jak bachory ganiaja te biedne zwierzaki z kijami i rzucaj w
        nich kamieniami.A mamusie potem brednie pisza ze "psy na dzieci napadaja".
    • Gość: antybezpański Do As IP: 82.139.0.* 13.10.06, 12:16
      za nazwanie dzieci bachorami sam chętnie bym Ci przyłozył kijem
      • Gość: AS Re: Do As IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 12:23
        Nie nazywam wszystkich dzieci bachorami,tylko te rozwydrzone ktore bija i
        znecaja sie nad zwierzakami.To sa bachory a nie dzieci.Dzieci to maja dobre
        serca i kochaja kazde stworzenie.
    • Gość: antybezpański Do As IP: 82.139.0.* 13.10.06, 12:30
      bezpańskie psy powinny być wyłapywane i wywozone do schronisk a nie pętać sie
      po mieście. To prawda, że właściciele piesków domowych je dokarmiaja, misie,
      asy i inne brudasy. Potem te psy faktycznie podchodzą do ludzi, wąchają siatki,
      rozgrzebują smietniki i śpia na klatkach schodowych. właściciele swoje psy
      winni wyprowadzać na smyczy i w kagańcu. KAŻDY PIES BEZ KAGAŃCA I SMYCZY KTÓRY
      PODEJDZIE DO MOJEGO DZIECKA I JE WYSTRASZY SWOIM ZACHOWANIEM DOSTANIE KOPA
      PROSTO W PYSK!!! A może skoro masz takie serce (nakrm nim psy? żartuję)to
      stwórz jakąś inicjatywę, zawalcz o dotację, zorganizuj zbiórkę, usuń swoje
      zwierzaczki z ulic? Kochasz je, będziesz miała zajęcie, połaczysz przyjemne z
      pożytecznym. Sam chętnie coś Ci wrzucę do czapki, tylko zabierz swoje pupilki
      • Gość: Do antybezpanski Re: Do As IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 12:39
        Ostrzegam ze jesli Twoje dziecko podejdzie do bezdomnego psa z kijem lub
        kamieniem dostanie kopa prosto w pysk.Jesli mozesz pomoc bardzo prosze,zajmuje
        sie pond 20 bezdomnymi zwierzakami.W ciagu ostatniego roku znalazlam domy i
        umiescilam w nich ponad 40 zwierzakow-zaden nie w Radomiu
        oczywiscie.Karmie,szczepie hormonami zeby sie nie rozmnazaly i sterylizuj,z
        pomoca dobrych ludzi.To moze pomoz zamiast krytykowac?Pomoz zamieszczac
        ogloszenia,pomoz w tranporcie lub zakup zastrzyki,leki,zamiast krytykowac.Tak
        najlatwiej.A na marginesie-tez mam dzieci,ale one maja szacunek do kazdej zywej
        istoty-cy to czlowiek czy zwierze-i nigdy nie przejda obok biedaka objetnie.
        • Gość: antybezpański Re: Do As IP: 82.139.0.* 13.10.06, 12:46
          niestety brak Ci zdolności logicznego pojmowania przeczytanego tekstu. Nie
          szkodzi, nauczysz się. Tekst nie był skomplikowany. Każdy pies który podejdzie
          do mojego dziecka i je wystraszy dostanie kopa prosto w pysk. Moje dziecko nie
          bawi się kamieniami ani kijami. Więcej, nie bawi się również "pod blokiem".
          Oczyszczasz miasto i insektów? Świetnie!
          Podaj nr konta lub koszt wywiezienia bezdomnego psa. Może również swój nr tel
          to zadzwonię i podam Ci parę lokalizacji skąd możesz wziąść pieski. Chętnie
          zapłacę pod warunkiem, że go więcej tam nie zobaczę.
          • Gość: AS Re: Do As IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 12:49
            Insektem to jestes ty i twoj bachor tez nim bedzie,nie sadze zeby byl dobrym
            czlowiekiem majac takiego tatusia.Jesli w ten sposob podchodzisz oprawy to
            wypchaj sie z taka pomoca.Pisalam bo myslalam ze jestes czlowiekiem ale widzz
            niestety ze jestes tylko zasmiecajacym ziemie insektem-smieciem.
            • Gość: AS Re: Do As IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 12:51
              Reks brawo.mam nadzieje ze kiedys pies wygryzie bezpanskiemu pol ryja.zanim
              zdazy mu dokopac.I nie powiem ze sie tym faktem zmartwie.
            • Gość: antybezpański Re: Do As IP: 82.139.0.* 13.10.06, 12:58
              "Insektem to jestes ty i twoj bachor tez nim bedzie"
              czyli tez zasługujesz na kij. Wybacz, ale wiekszym szacunkiem darzę ludzi niż
              psy. Spójrz na swoje posty - jesli brak Ci kreatywizmu na rozsądna odpowiedź-
              szczekasz.
      • Gość: Reks Re: Do As IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 12:46
        > DOSTANIE KOPA PROSTO W PYSK!!!

A co będzie jak nie zdążysz i rzeczony kundel wygryzie Ci pół ryja z uchem?

A co zrobisz jak Twoje dziecko pobije/ukradnie/lub zrobić coś jeszcze gorszego?
        Też DOSTANIE KOPA PROSTO W PYSK???

Wiesz, tak tylko pytam....

• Gość: antybezpański Re: Do Reks IP: 82.139.0.* 13.10.06, 12:55
          nie sądzę, sierściuchu
          • Gość: Reks Re: Do Reks IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 13:02
            Cóż za agresja!
            Co będzie jak zabraknie psów do kopania obok Ciebie? Skierujesz ją na swoją
            rodzinę i kolejną noc będą spać na wycieraczce?
            • Gość: AS Do antybezpanski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 13:06
              Dyskusja z toba jest ponizej mojego poziomu,nie jestes czlowiekiem chociaz widze
              ze sie za niego uwazasz.Przyszlosc pokaze jak bardzo sie myslisz.Zycze ci aby
              wrocilo do ciebie wszystko co dajesz innym,a ze wyplywa z ciebie tylko jad i
              g...wna....no coz....
            • Gość: antybezpański Re: Do Reks IP: 82.139.0.* 13.10.06, 13:09
              dlaczego wszyscy lub prawie wszyscy "miłośnicy psów" są ograniczeni?
              Nie przeszkadzają mi psy na smyczy oraz w kagańcach. Z tego co sie orientuję,
              są wyznaczone miejsca gdzie psy wraz z właścicielami moga swobodnie biegać i
              się wypróżniać. Po prostu nie toleruje psów swobodnie wałęsających sie w moim
              otoczeniu. Masz psa? Pinuj go, sprzątaj po nim. Jesteś fanem bezpańskich?
              Świetnie, przygarnij Reksa. Weź wiaderko, idź na trawnik, chodnik posprzątaj po
              nim. Masz problem? Idź do lekarza
              • Gość: AS Re: Do Reks IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 13:13
                Patrz moj post wyzej.
                To ty jestes ograniczony.
                Mnie chodzi o twoj ogolny stosunek do psow bezdomnych-czyli skrzywdzonych przez
                takich jak ty.O nazywanie ich insektami.Nie tylko ty masz prawo do
                zycia.Przypominam ci ze twoje dziecko tez sra,niszczy i sie wydziera.A inni
                musza go tolerowac.
                • Gość: antybezpański Re: Do Reks Do As IP: 82.139.0.* 13.10.06, 13:22
                  "Przypominam ci ze twoje dziecko tez sra,niszczy i sie wydziera"
                  Nigdy nie napisałem że żaden człowiek ani pies "sra" Ale to jest właśnie
                  kwestia kultury i wychowania. Nie wyrzuciłem nigdy żadnego zwierzęcia, więc nie
                  sądzę żeby cierpiały przeze mnie. Osobiście wydrukowałem i powiesiłem parę
                  plakatów nakłaniających do sprzątania po Waszych pupilach. Ale nie bedę
                  tolerował ludzi którzy wyprowadzaja psy na teren szkół i parków gdzie
                  najczęściej bawią się dzieci. ile razy sprzątnęliście po swoich zwierzakach?
                  Jaki jest koszt wywiezienia bezpańskiego psa do schroniska?
                  • Gość: kilo Re: Do Reks Do As IP: 82.139.40.* 13.10.06, 15:11
                    chodź "bezpanski" strzel kopa mojemu Czrusiowi zobaczymy jak na tym wyjdziesz
                    bohaterze od siedmiu boleści hhahahah
              • Gość: Reks Re: Do Reks IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 13:13
                Świtenie, że po tylu inwektywach w końcu się zrozumieliśmy.
    • Gość: @ Re: Bachory napadaja na bezdomne psy na osiedlach IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 13.10.06, 13:26
      Jeżeli jako kryterium nadrzędne przyjmiemy zmniejszenie liczby cierpiących i
      zabijanych stworzeń, to wałęsające się psy i koty należy jak najszybciej wyłapać
      i uśpić. Sprzeczność? - nie.
      Każdy pies, mający właściciela lub nie, zjada w czasie swojego życia całkiem
      pokaźną ilość mięsa. Skąd się ono bierze? Ano ze specjalnie hodowanych i
      zarzynanych w tym celu innych zwierząt. Mamy więc wybór: albo uśpić psa, albo go
      dokarmiać, zamknąć w schronisku, przekazać komuś itp i w ten sposób przyczynić
      się do śmierci kilku, a może i kilkunastu innych zwierząt, które ten pies zje w
      czasie swojego życia. Ciekawe jak duży raban podnieśliby obrońcy psów, gdyby w
      schronisku ktoś postanowił codziennie zabić jednego psa, żeby nakarmić pozostałe
      . Jeśli robi się to wpobliskiej rzeźni, tyle że zamist psób są krowy i świnie,
      to już jest ok...
      • Gość: właścicielka psa Re: Bachory napadaja na bezdomne psy na osiedlach IP: 82.139.43.* 13.10.06, 14:09
        A ty czym się odżywiasz i twoja rodzina? Wg twojej wypowiedzi trzeba wybić
        połowę ludzi która nie żywi się korzonkami.A "bezpański" reprezentuje filozofię
        chłopka-roztropka.Nie ma co dyskutować.Dużo słów mało treści i deklaracji.
        • Gość: @ Re: Bachory napadaja na bezdomne psy na osiedlach IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 13.10.06, 14:46
          Ja jestem mięsożerny i zdążyłem już zjeść po kilka krów i świń oraz pewnie parę
          setek kurczaków :)
          W moim poście chodzi o co innego - zastanawiam się, co kieruje "obrońcami"
          zwierząt, każąc im uśmiercać jedne zwierzęta, żeby wyżywić inne. Tysiące myszy i
          królików zabijanych w zoo młotkiem (albo w inny sposób, jak niedawno mogliśmy
          się przekonać), żeby np. jakiś podstarzały i ślepy kondor nie padł z głodu. Z
          psami i kotami w schroniskach jest podobnie. Może obok schronisk wybudować fermy
          drobiu, świń i innych zwierzaków? Będzie taniej, bo jeden wolontariusz za darmo
          nakarmi i przypilnuje, inny uśmierci, a kolejny poćwiartuje i nakarmi swoje
          pupilki :)
    • qiqi O mięsie i "bachorach" 13.10.06, 15:01

• drekar.drekar Są, ale niewiele robią... 14.10.06, 11:58
        Mamy policję, straż miejską, straz dla zwierząt, weterynarzy, rozmaite
        towarzystwa ochrony zwierzą - ale gdy potrzebna natychmiastowa interwancja, nie
        ma nikogo :(
    • Gość: goliat Re: Bachory napadaja na bezdomne psy na osiedlach IP: 82.139.40.* 13.10.06, 15:13
      proponuje usypiac byłych właścicieli piesków bezdomnych, bo zwierze jest tu nic
      nie winne
      • Gość: Gość Re: Bachory napadaja na bezdomne psy na osiedlach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 19:49
        Popieram Cię całkowicie :)
    • Gość: Do AS Re: Bachory napadaja na bezdomne psy na osiedlach IP: *.tkdami.net 14.10.06, 00:20
      AS!! jestes dla mnie postkomunistyczna prowokatorke, ktora zagorzale slucha
      ojca rydzyka i 99% emerytury wplaca na konto radia maryja. proponuje zajac sie
      wlasnym nosem. ciekawe jakby ciebie pogryzl wsciekly pies i czekalo by cie 20
      zastrzykow w brzuch, czy bys nie zmienila zdania. jak ci sie nie podoba
      mentalnosc Radomian to spierd...... czym predzej na wies, skad zapewne
      pochodzisz.
      • Gość: AS Re: Bachory napadaja na bezdomne psy na osiedlach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 11:11
        Hahaha!!!! Trafiles jak kula w plot! Ojciec Rydzyk to dla mnie załosny guru
        moherowych beretow.Poza tym jestem mloda kobieta a nie emerytka.Za komuny to ja
        bylam dzieckiem w kolysce.Co do jednego masz racje-Urodzilam sie we wsi
        Radom,niestety.I chetnie bym stad "spie..la" jak to nazwales ale zal mi tych
        wszystkich bezbronnych skrzywdzonych przez mieszkancow wiochy Radom psiakow
        wywalanych na ulice,kopanych,przywiazywanych do drzew,glodzonych.Pokazales
        wizytowke radomian.Wstyd mi ze stad pochodze i ze tu mieszkam.
        A co do bachorow to mam prawo tak nazywac gowniarzy ktorzy niszcza wszystko na
        swojej drodze,znecaja sie nad zwierzetami.To na pewno nie sa dzieci.To sa
        bachory!!!I powinno sie je kijem okladac 3 razy dziennie profilaktycznie!Moze by
        wtedy bachory zrozumialy ze to boli?I wole tysiac razy pomoc bezdomnemu
        zwierzakowi niz dziecku.A to z tej przyczyny ze z dziecka wyrosnie kiedys
        niby-czlowiek taki jak tu niektorzy,ktory bedzie zabijal,gwalcic,kradl i znecal
        sie nad wszystkim co zyje.No i oczywiscie robil kase bo dla Radomian jest to
        najwazniejsze.A pies zawsze pozostanie najlepszym,najwierniejszym przyjacielem
        prawdziwego czlowieka.Ale dla niektorych tutaj to za trudne do zrozumienia.Bo do
        tego zeby zrozumiec pewne rzeczy trzeba byc po prostu czlowiekiem a nie tylko
        istotą czlekoksztaltną jak zalosny antybezpanski i jemu podobni.
    • Gość: Anty76 Re: Bachory napadaja na bezdomne psy na osiedlach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 00:49
      POwiem tak. IMHO Kazdy pies powinien miec obroze z adresem lub danymi
      wlasciciela. Moze byc chip wszczepiany pod skore. Kazdy samotnie walesajacy sie
      pies bez obrozy powinien zostac ostrzelony! Każdy z obrożą powinien byc złapany
      i wywieziony na koszt wlasciciela tak jak sie to robi ze zle zaparkowanymi
      samochodami. Jak ktos chce dokarmiac pieska niech go sobie wezmie do domu tam
      mu da jeść, sczepioneczke czy tam co inne niech go sobie kocha, ale we wlasnym
      domu! NIech mu kupi obroze z danymi lub chipa i juz. Poza tym wydaje mi sie ze
      kaske na dokarmianie psow mozna przeznaczyc na dokarmianie dzieci w domu
      dziecka! lub na caritas czy inne realne problemy.
      tyle
      pozdr
      Anty
      PS Do AS nie rozumiem jak ktos moze mowic ze kocha jakiekolwiek stworzenia
      skoro na dzieci mowi "bachory"? Zakłamanie i hipokryzja!
      • Gość: s Re: Bachory napadaja na bezdomne psy na osiedlach IP: 82.139.40.* 14.10.06, 08:19
        chodź odstrzele ja ciebie pajacu,bohater do psów??
      • Gość: AS Re: Bachory napadaja na bezdomne psy na osiedlach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 11:16
        tak tak....madralo,Ty i twoi znajomi wywalacie psy na ulice a ja mam wszystkie
        ich brac do domu.Co ty myslisz ze ja mieszkam w willi z 100 ha ogrodu?Mam
        propozycje,zanim cos napiszesz najpierw pomysl,myslenie nie boli a ma kolosalna
        przyszlosc.
        A takich jak ty-chetnie bym osobiscie odstrzelila.Swiat od razu by
        pojasnial.Mniej by bylo chamstwa,zaklamania,nienawisci,zla.Bylo by po prostu lepiej.
        • Gość: AS Re: Bachory napadaja na bezdomne psy na osiedlach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 11:23
          I te wszystkie wypowiedzi pokazuja ze najpierw trzeba by wychlostac rodzicow
          bachorow.Bo co wymagac od bachorow jak rodzice tacy jak Antybezpanski i Anty76
          oraz im podobni nie widza niczego zlego w zachowaniu rzeczonych bachorow?Nie ma
          nawet z kim rozmawiac,nie ten poziom.Wiocha i tyle.Sloma w butach.
          • Gość: Anty76 Re: Bachory napadaja na bezdomne psy na osiedlach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 15:53
            Słuchaj, AS szkoda mi Cie i tobie podobnych. Nic nie mozesz wiedziec jak ja
            wychowuje swoje dzieci. Pewnie sama bylas niedopieszczonym bachorem, albo cale
            zycie balas sie zdecydowac na bachora ze ziejesz nienawiscia do dzieci.Ja nie
            pozwole swoim dziciom na hodowanie psa w bloku. Nie interesuje mnie takze czy
            masz 100ha placu czy nie. Chcesz dokarmiac psy zabierz je do domu i tam onie
            dbaj. wywal meble i rodzine na dwor i zabeirz sobie pieski. Mnie sie nie
            podobaja samotnie walesajace sie, agresywne hordy psow. Prawdziwy i kulturalny
            wslasciciel psa prowadzi na smyczy.
            Aha i załóż sobie jakiś chlapacz na jadaczke bo strzesznie rozpylasz sączący
            sie z twoich us jad.
            Meliske zapaz sobie i wypij na uspokojenie.
            pozdr
            Anty
            • Gość: AS Re: Bachory napadaja na bezdomne psy na osiedlach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 17:25
              Anty76 szkoda mi stukania na ciebie.
              Takich jak ty powinno sie topic zaraz po urodzeniu.
              Albo wyskrobac.
              Z korzyscia dla wszystkich.
            • Gość: AS Do anty76 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 17:27
              i jeszcze jedno-dzieci kocham,sama mam dwoje.Ale bachorow nienawidze.Jesli nie
              widzisz roznicy to twoj problem.
    • Gość: sde Re: Bachory napadaja na bezdomne psy na osiedlach IP: 82.139.40.* 14.10.06, 08:21
      As popieram Cie całkowicie, gdzie rodzice tych szczeniaków, wielkie panstwo z
      wiochy, nad psami by sie wyzywali, jednak to prawda że w chamie duszy nie ma,
      • majkam24 Re: Bachory napadaja na bezdomne psy na osiedlach 14.10.06, 11:44
        Psy bezpańskie czyli takie, które od początku żują na ulicy jak i te które
        zostały tam umieszczone przez swoich panów powinny być wyłapywane i umieszczane
        w schroniskach!!! nie powinien ich nikt dokarmiać bo kręcą sie wtedy częściej
        koło naszych domów i zakłócają ciszę, spokój i czystość. Co noc wyją pod moim
        mieszkaniem-spać sie nie da.
        Jeśli ktoś ma coś do ludzi, którzy nie mają ochoty obganiać się od psów kiedy
        wychodzą do pracy czy po zakupy albo na spacer z dzieckiem niech podyskutują ze
        mną. Po pierwsze mam silną alergię na psy i każdy mój kontakt z nimi jest dla
        mnie nieprzyjemny a pod rugie mam "piękną pamiątkę" po jednym takim bazpańskim,
        dzięki któremu juz nigdy nie założę ubrania przed kolano. Tak- jeden z Waszych
        pupilków pogryzl mnie i gdyby nie meżczyzna przechodzący obok niewiadomo czy
        pisałabym tu teraz a moze czytalibyście o mnie jako o ofierze zagryzionej przez
        psa.
        Nie narzucajcie nikomu swoich umiłowań-kochajcie psy, hodujcie je ale nie na
        ulicy, nie pod Naszymi domami. Juz dawno zapanowała cywilizacja i zwierzęta nie
        powinny biegać po ulicy!
        • Gość: AS Do majkam24 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 11:53
          Zgadzam sie z toba ze psy nie powinny biegac po ulicach.One powinny miec
          wlascicieli.A czyja to wina ze podli czlekopodobni wywalają ich na ulice?Moja?Co
          do schronisk to widac ze nigdy tam nie bylas.zapraszam na Witosa
          96,wpadnij,zobaczysz co sie dzieje.Schronisko na 300 psow a jest ponad
          500.Brakuje boksow,psy sie zagryzaja.Nie ma juz miejsca na nastepne a ty mowisz
          wywozic!Niby gdzie?troche serca kobieto.
          • Gość: gienek Re: Do majkam24 IP: 82.139.40.* 14.10.06, 12:04
            a co powiecie o bezdomnych ludziach? ich tez nie dokarmiajmy i usypiajmy a nie
            panosza sie brudasy po ulicach
            • Gość: 01 Re: Do majkam24 IP: *.ats.pl 14.10.06, 19:17
              szkoda że tak się wyzywacie , zresztą to akurat jest typowe w Polsce. A nie
              lepiej prowidzić normalnej rozmowy. Dla mnie jedno jest pewne wszyscy którzy
              mają psy i mieszkają w blokach to ludzie bez serca. Sam bardzo kocham zwierzęta
              i bardzo chcę mieć psa i pewnie kiedyś go będę miał ( jak bedę miał dom z
              podwórkiem - obecnie niestety mieszkam w bloku). Myślicie że pies jest
              szczęśliwy kiedy 3/4 dnia spędza w małych klitkach . Jeśli tak to spróbujcie
              posiedzieć 3/4 dnia w pomieszczeniu 2mx2m i powiedzcie później tak szczerze że
              jesteście szczęśliwi .
              pozdrawiam
              • Gość: rosa Re: Do majkam24 IP: 82.139.43.* 14.10.06, 19:42
                To jest błędne koło. Psy są i to jest fakt więc my ludzie musimy się nimi zająć.
                Lepiej jak pies będzie mieszkał w bloku wśród kochających go ludzi otoczony
                miłością i wszelkimi dobrami ziemskimi niż będzie siedział w schronisku w małej,
                zimnej klatce bez możliwości wybiegania się, bez kochających go ludzi. Wierz mi
                psy nie są wymagającymi zwierzętami potrzebują trochę miłości i czułości a
                potrafia się bardzo odwdzięczyć.Przemyśl to a w schronisku one czekają na nas.
                Jak widzę to ty się boisz odpowiedzialności,bo z pieskiem trzeba wychodzić na
                spacer a ty idziesz po najmniejszej lini-wypusczę psa niech sobie biega.Na
                marginesie dodam, że wolę mieszkać w małym mieszkaniu z kochającymi się ludzmi
                niż w wielkim domu sama.
                • Gość: antybezpański Do As IP: 82.139.0.* 14.10.06, 21:00
                  Twoja filozofia jest rzczeczywiście odmienna od ludzi nie mieszkających na wsi.
                  Dlatego jednak się nie zrozumiemy. Trudno, rodziny się nie wybiera, warunki
                  bytowania mozna sobie kształtować, wystarczy być chłonnym wiedzy, wykazać się
                  kreatywnością oraz być asertywnym. Skoro masz dostęp do internetu, żeby się nie
                  osmieszać poszukaj w nim znaczenia wyrazów których nie zrozumiałaś.

Mam natomiast do Ciebie jedno pytanie
                  Rozumiem, że posiadasz zestawy do sprzątania po swoim psie, ew po dokarmianych
                  pupilach, czy też wzorem niektórych gospodarzy nie przeszkadzają Ci walające się
                  fekalia?

Pozdrawiam mimo wszystko z nadzieją, że dwójka Twoich dzieci osiagnie sukces w
                  życiu zawodowym i szczęście w życiu osobistym, co niestety nie było dane ich matce.
                  • Gość: kilof Re: Do As IP: 82.139.40.* 14.10.06, 22:09
                    własnie wyszedł z ciebie cham
          • Gość: mama lubiąca psy Re: Prawda leży pośrodku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 10:42
            Myslę, że obrzucanie się inwektywami na forum i przerzucanie argumentami niczego
            nie zmieni. Prawda moim zdaniem leży pośrodku. Jestem mamą dwóki dzieci i
            właścicielką psa. Dzieciom wpajamy szacunek dla zwierząt, dbamy o swojego psiaka
            i zawsze po nim sprzątamy, gdy zdarzy mu się conieco na spacerze (mieszka w domu
            z ogródkiem). Jest psiakiem życzliwym, dobrze zsocjalizowanym - od kilkunastu
            dni na każdym spacerze jesteśmy atakowani przez psy bezdomne, bądź mające
            bezmyślnych właścicieli puszczających swoje psy bez opieki na spacer
            (najwygodniej przecież po prostu otworzyć furtkę...)Wspólne spacery powoli
            przestają być przyjemnością - wychodząc z domu zastanawiam się, jak daleko uda
            nam sie tym razem dojść bez problemu?? Mój pies ważący 8 kilo i nastawiony
            przyjażnie do całego świata jest bez szans w starciu z puszczonym bez opieki
            sznaucerem olbrzymem lub bezdomnym, agresywnym wielorasowcem...Katowanie
            bezdomnych psiaków jest niedopuszczalne, ale pozwolenie na to, aby mieszkały na
            ulicach również.
            • Gość: amore Re: Prawda leży pośrodku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 13:24
              Oczywiście że słowne przepychanki do niczego nie prowadzą. Ja też uczę dzieci szacunku do zwierząt, ale kto ma nauczyć te dzieci które mają mniej odpowiedzialnych rodziców? Łatwo obrzucać inwektywami. Widziałam wiele zwierząt skrzywdzonych przez ludzi i wtedy też mam ochotę mordować. Nie można jednak generalizować i wszystkich obrażać.
              Ty droga mamo masz problem ze swoim małym pieskiem, ja mam problem z dużym. Jestem wściekła na ludzi którzy wypuszczają psy "żeby sobie pobiegały" a ja muszę miec oczy dookoła głowy i zastanawiać się skąd wypadnie następny pies....
              I lawiruje między gównami na chodniku.
              Tylko,powiedz mi co zrobić z tymi wałęsającymi się po ulicach?
              Schronisko pęka w szwach. nie ma pieniędzy na utrzymanie tych które tam są, nie ma pieniędzy na rozbudowę. Więc co z nimi zrobić? masowa eksterminacja?
              Spróbuj namówić kogoś na sterylizację/kastrację psa czy kota. Zaraz słyszę argumenty:"Szkoda żeby się zwierze męczyło;suka(kotka) dla zdrowia musi przynajmniej raz rodzić;Jak to psu wyciąć? przecież tak nie można ( z reguły argument facetów;)" A mnie ciśnienie się podnosi, bo często dotyczy to osób od których wymaga się czynienia użytku z intelektu.I przybywa niechcianych zwierząt które as musi karmić.
              Dlatego nadal upieram sie przy opini, że jeżeli chcemy coś zmienić to należy zacząć edukować dzieci i młodzież.
              • Gość: mama lubiaca psy Re: do amore IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 15:15
                Zgadzam się ze wszystkim, co napisałaś. Edukować trzeba wszystkich - dzieci,
                młodzież, dorosłych. Ja w swoim środowisku prowadzę kampanię uświadamiającą mimo
                wielu ironicznych uśmiechów - bliższych i dalszych znajomych, sąsiadów. Upieram
                się jednak przy tym, że trzeba to robić umiejętnie - atak oznacza koniec
                dialogu. AS robi wiele dobrego, ale nikogo nie przekona mówiąc tak, jak na tym
                forum. I piszę to podkreślając, że popieram działania na rzecz pomocy bezdomnym
                zwierzętom.
                • Gość: amore Re: do amore IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 15:38
                  I owszem, robi dużo dla psów. Ale to co jedna ręka zbuduje to drugą zniszczy.
                  Mam nadzieję, że rozumiesz co mam na myśli. Obserwuję wątki o zwierzętach na forum gw,podejrzewam że as kryje się za paroma innymi nickami. Zresztą to nie moja sprawa. Ale po zapoznaniu się z "osobowością forumową" tej pani nie chciałabym z nią współpracować.A zwierzętom mozna pomagać na wiele sposobów i nie koniecznie należąc do TOZ.
                  Po za tym nie atakowałam, nie mogłam powstrzymac się od złośliwości po przeczytaniu kilku postów tej pani. Sama przyznasz że od ataku as zaczał się ten wątek. Stawiając sprawę w ten sposób należy się spodziewać wojny, a nie sympatycznych pogaduszek przy herbacie.
                  i zacytuję z forum gw:

• Re: Psy bezpańskie napadają na osiedlach na dziec IP: *.udn.pl
                  Gość: Niezaślepiony 12.10.06, 16:38 + odpowiedz

Zaślepienie i głupotę wykazują niektóre osoby po obu stronach. Ludzie
                  posiadający psy też żyją normalnie a bezpański pies stanowi dla nich i ich
                  dzieci zagrożenie.Jeśli ktoś chce dokarmiać bezpańskiego psa niech zwróci uwagę
                  również czy nie jest on agesywny. A rodzice niech także zwrócą uwagę na swoje
                  pociechy, żeby dziecko nie męczyło zwierząt bo czasami atak poprzedzony jest
                  właśnie takim zachowaniem. Odrobina odpowiedzialności nie zaszkodzi ani jednym
                  ani drugim.

I to by było na tyle.
    • Gość: cichy Re: Bachory napadaja na bezdomne psy na osiedlach IP: *.ny325.east.verizon.net 14.10.06, 21:48
      powinni na ulice wrocic hycle(czy jak ich tam zwal) i pozadek by z bezpanskimi
      kundlami szybko zapanowal.Swoja droga dlaczego ich teraz nie widac...?
      • Gość: rosa Re: Bachory napadaja na bezdomne psy na osiedlach IP: 82.139.43.* 14.10.06, 22:34
        Jutro wszyscy nienawidzący psów pójdą do kościoła i będą udawać katolików a nie
        wiem czy wszyscy wiedzą co mówił św.Franciszek. I to jest właśnie hipokryzja.
        Żałosne jest to co piszecie. A może was kiedyś ktoś wygoni na ulice? Wyrządzona
        krzywda zawsze wraca.
        • Gość: AS Do antybezpanskiego i jemu podobnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 22:54
          Co ty powiesz?
          widze ze masz sie za Boga.
          Wiesz wiecej o moim zyciu niz ja sama....hmmmm zadziwiajace....fascynujace hehehe
          no i gratuluje dobrego samopoczucia i niezlomnej wiary w to ze jestes nieomylny
          a wszyscy wokol to debile.
          Wspolczuje tym ktorzy musza sie z toba meczyc.Ja nie musze.jestem szczesliwa z
          tego powodu :-)))
          • Gość: antybezpański Do As IP: 82.139.0.* 14.10.06, 23:13
            Brak odpowiedzi na pytanie
            Czy posiadasz zestawy do sprzątania po swoich pupilach?
            • Gość: AS Do debilka antybezpanskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 23:42
              Nie umiesz czytac?Nie bede tobie sie tlumaczyc ani z toba gadac bo to ponizej
              mojego poziomu.Jestes zalosny i tyle.jesli nikt ci tego nie powiedzial to bede
              pierwsza.
              • Gość: antybezdomny Do as IP: 82.139.0.* 15.10.06, 01:52
                Czy posiadasz zestaw do usuwania fekalii po swoich pupilach?
                Zrozumiałem Twoje ubóstwo intelektualne, proszę tylko o odpowiedź.
                Nie widziałem jeszcze w radomiu żadnego fana, właściciela czy innego sympatyka
                psowatych stosującego taki zestaw
                • Gość: pibyk Re: Do as IP: 82.139.40.* 15.10.06, 10:13
                  ja nie mam i co?? a gdzie mozna dostać coś takiego , wsadze ci to w dupe i
                  zaczniesz szczekać a ja bede cie lał i kopał jak wstrętne bahory bezpanskie
                  psy, co ty na to bohaterze??
                • Gość: amore Re: Do as IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 12:53
                  Dla większej części naszego społeczeństwa ktoś kto sprząta po swoim psie jest chory psychicznie. Wiesz jakie słyszę komentarze na swój temat? Idiotka to najłagodniejszy. Ja wierzę w pozytywny przykład, dalej sprzątam.
                  A pani as uważa sprzątanie po psach za zbędne obciążenie.Gdyby sprzątała za pewne odpowiedziałaby Ci a nie kwestionowała Twój poziom intelektualny. Najłatwiej się obrazić ;). Lepiej krytykować tych których drażni smród psich odchodów. Agresja rodzi agresję.Nie zgadzam się z Tobą jeżeli chodzi o psy, ale absolutnie zgadzam się w ocenie właścicieli. Mam dużego psa, prawie 50kg, nie mam szansy żeby spokojnie przejśc z nim przez Ustronie. Co z tego że mój pies jest w kagańcu i na smyczy skoro natychmiast dopada nas stado rozwrzeszczanych kundli?! Jak mam obronić siebie i mojego psa przed nimi? Może powinnam zdjać mu kaganiec? Ale wtedy bedziemy winni śmierci kilku głupich psów jeszcze głupszych właścicieli.Nikt nie ma pretensji do ludzi którzy puszczają psy luzem, no bo komu zwróci uwagę? psiemu ogonowi najwyżej.
                  Proponuje pani as żeby zaczęła edukować dzieci zamiast wymyślać. Skoro rodzice nie chcą lub nie potrafią nauczyć je empatii to może pani powinna zacząć kampanię edukacyjną. Skoro jest wolontariuszką w schronisku to niech trochę przemyśli problem.Znajdzie się chyba ktoś zdolny pokierować taką akcją.
                  Pani as umie tylko obrażac mieszkańców Radomia, ale szczerze powiedziawszy z kimś takim jak pani chyba ciężko jest współpracować? Zamiast dialogu i konkretnych argumentó - fochy i inwektywy.
                  O ile dobrze pamiętam to były już w schronisku jakies awantury z pani udziałem.
                  Obrzucanie błotem wszystkich dookoła, tylko jedna słuszna "prawda".
                  Zdecydowanie coś mi to przypomina.
                  Mamy takich polityków jakie mamy społeczeństwo i poglądy nie maja tu nic do rzeczy.....
                  mam pytanie antybezdomny, jakbyś się zachował w mojej sytuacji. Rozmawiam ze znajomym który jest z 5 letnim dzieckiem. Mój pies(w kagańcu i na smyczy) grzecznie siedzi przy nodze. A mały przez 10 minut macha nogą tak jakby chciał go kopnąć. Tatuś zupełnie nie reaguje, a na moją uwagę że dziecko nie powinno wykonywać takich ruchów w stronę psa, obraża się. Można psów nie lubić ale trzeba dzieci uczyć jak zachowywać się nie należy. Może wtedy uniknęlibyśmy wielu nieszczęść. Rzadko jest tak że psy są winne, najczęściej jest to wina ludzi którzy nie biorą odpowiedzialności za psy, i bardzo często za dzieci również......
                  Uważam, że jedynym rozsądnym wyjściem jest edukacja i dzieci i dorosłych.
                  • Gość: AS Do amore IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.06, 13:16
                    Hehe.Cos podobnego.Widze ze kolejny pan Bog na forum.Awantury z moim udzialem?W
                    schronisku?No jesli tak uwazasz,gdybaj sobie.
                    Co do mojego sprzatania po moim psie to nie mam zamiaru nikomu a zwlaszcza takim
                    dupkom jak Anty76 czy antybezpanski sie tlumaczyc.Moze sprzatam a moze nie
                    sprzatam.To moja osobista sprawa.A oni gowienka po swoich bachorach chowaja do
                    kieszeni jak bachorowi zachce sie na ulicy albo na podworku?To moze ich
                    spytaj.Niech sie wypowiedza w tak ciekaaaawym temacie;-)
                    A tu poruszylam zupelnie inny temat.traktowania bezdomnych psow i w ogole
                    zwierzat przez mieszkancow wiochy Radom.Wyrzucania ich na ulice,znecania sie nad
                    nimi oraz kopania ich przez niewyzyte,niewychowane bachory.
                    Ja mam wychowywac cudze bachory?jestes smieszna.Dopoki istnieja rodzice tacy jak
                    antybezpanski i Anty76 bachory nie beda wychowane.To sa bachory takich
                    karykatur.Rodzice wlasnym przykladem ucza swoje bachory jak byc rozwydrzonymi.No
                    i wmawiaja ze tylko owe bachory maja prawa na tym swiecie.Nikt inny nie.
                    Obrazam mieszkancow Radomia?Hehe dobre sobie.Powiem ci tylko tyle-kto jest
                    dobrym czlowiekiem i robi wiele dla innych,nie bedzie czul sie obrazony.A kto
                    jest chamem,chamem pozostanie.I nie trafi do niego i tak to co napisalam,pomimo
                    ze pisane dosc brutalnym jezykiem-celowo-to i tak dla chamow zbyt subtelnie.
                    • Gość: amore Re: Do amore IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 10:20
                      Droga as, ziejesz czystą nienawiścią i brak Ci obiektywizmu.
                      Ja wiem że na świecie ( nie tylko w Radomiu) są dobrzy i źli ludzie, ale jak chcesz poprawiać ten świat to zacznij od siebie. A dlaczego niby nie możesz edukować dzieci? To jedyny sposób żeby zmienił się stosunek ogółu do zwierząt. Ktoś powinien pokazać im że można inaczej. Skoro uważasz że nie ma sensu to nie dziw się że nikt nie chce pomagać.Podejrzewam, że resocjalizację uważasz za pomysł nawiedzonych?
                      A awantury w schronisku sama opisywałaś na tym forum.
                      I szczerze powiedziawszy ktoś kto nawet celowo używa brutalnego języka nie jest w stanie obrazić inteligentnego człowieka.
                      Można ci tylko współczuć.I masz rację nie ucz dzieci, bo będą potrzebowały pomocy psychologa żeby dojść do siebie......
                      • Gość: amoore!!!! Re: Do amore IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 15:58
                        POPERAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: filka Re: Bachory napadaja na bezdomne psy na osiedlach IP: 213.195.148.* 15.10.06, 10:16
      a ja to kocham koty
      • Gość: pijaczyna drobna Re: Bachory napadaja na bezdomne psy na osiedlach IP: 82.139.40.* 15.10.06, 14:22
        ja tez kocham
        • Gość: 01 psie kupki IP: *.pr.radom.net 15.10.06, 19:11
          mam pytanie do właścicieli psów :
          czy jeśli wasz ulubieniec załatwi się w waszym pokoju to sprzątacie , myśle że
          tak . Ale jeśli to zrobi na ulicy , na chodniku , czy trawniku to już nie jest
          problem ?
          To totalna ignorancja, mam nadzieje że kiedyś to się zmieni.
          pozdrawiam
    • Gość: antybezpański Do As - kwestia sprzątania wydzielin IP: 82.139.0.* 15.10.06, 20:06
      As napisała

"Co do mojego sprzatania po moim psie to nie mam zamiaru nikomu a zwlaszcza takim
      dupkom jak Anty76 czy antybezpanski sie tlumaczyc.Moze sprzatam a moze nie
      sprzatam.To moja osobista sprawa.A oni gowienka po swoich bachorach chowaja do
      kieszeni jak bachorowi zachce sie na ulicy albo na podworku?To moze ich
      spytaj."

Więc masz chyba odpowiedź

Cięzko polemizować z kims, kto uważa za rzecz naturalną wypróżnianie sie dzieci
      na ulicy. Niestety, nie wszędzie jak widać z jej wypowiedzi są jeszcze
      sanitariaty. Jeszcze bardziej wstrząsające jest to, że niektórzy nie potrafią z
      nich korzystać oraz wpajają "naturalne " nawyki dzieciom.
      Przykre również jest nazywanie dzieci bachorami.
      Dla takich ludzi nie mam litości.
      Niespełniona milość, brak pracy, niska ocena własnej osoby?
      Oprócz weterynarza szanowna As, powinnaś również udać się do psychoanalityka.
      O księgarni nie wspomnę

Pozdrawiam serdecznie licząc, że opanujesz nietrudną sztuke korzystania z
      toalety. Naprawdę Ty i Twoi bliscy nie musicie korzystać z trawników i chodników
      "jak bachorowi zachce sie na ulicy albo na podworku?" Można wytrzymać i
      skorzystać z toalety. Uwierz mi.
      I sama koniecznie kiedys spróbuj
      • Gość: AS Do antybezpanskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.06, 22:26
        Powiedzialam juz i powtorze,skoro nie rozumiesz-z takimi jak ty nie mam zamiaru
        dyskutowac.jestes gleboko ponizej mojego poziomu a takze gleboko ponizej poziomu
        czlowieka.Zegnam.
        • Gość: antybezpański Do As - jestem rozczarowany IP: 82.139.0.* 15.10.06, 23:19
          "jestes gleboko ponizej mojego poziomu a takze gleboko ponizej poziomu
          czlowieka."

Szkoda. Próba dialogu z Tobą dostarczała mi wiele rozrywki. Nie tylko od strony
          merytorycznej (?) ale również jeśli chodzi o stylistykę zdań.

Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Ps
          Nie mam do Ciebie żalu.
          Wybaczam Ci, bo ludzką rzeczą jest błądzić.
          • Gość: wł.psa Re: Do bezpańskiego- jestem rozczarowany IP: 82.139.43.* 15.10.06, 23:25
            Wysilałeś się.Miernie to wyszło.Przemyśl to sobie jeżeli potrafisz.
            • Gość: antybezpański Re: Do wł. psa IP: 82.139.0.* 15.10.06, 23:30
              Ok
              Wybacz.

Pozrawiam serdecznie Ciebie, Twojego psa i Wasze fekalia
              • Gość: lopek Re: Do wł. psa IP: 82.139.40.* 16.10.06, 07:39
                antybezpański to podobno jakis dziwny koleś, mało kto go lubi, nieprzyjemny,
                miał ciężkie dzieciństwo ponoć, robił za psa i srał na dworzu dlatego teraz tak
                sie oburza, szkoda mi ciebie antybezpanski ,
                podaj łape,hauuuuu
    • Gość: brat Re: Bachory napadaja na bezdomne psy na osiedlach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 14:21
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=50148238
      OJ AS, AS NIEŁADNIE..... OD SK....WYZYWAŁEŚ W PODANYM WĄTKU POWYŻEJ, A TERAZ
      SWÓJ ROZPOCZĘŁAŚ....
      JAK TACY MŚCIWI LUDZIE JAK TY MOGA ZWIERZĘTA KOCHAĆ?

pRZECZYTAJCIE SAMI.......forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=50148238
    • Gość: slawko Re: Bachory napadaja na bezdomne psy na osiedlach IP: *.59-82-r.retail.telecomitalia.it 17.10.06, 04:13
      bezdomne psy powinny być łapane i usypiane, natomiast dokarmianie surowo karane, a może nawet powinno nakazać się dokarmiającym opiekę DOMOWĄ nad takimi pieskami. Lubisz pieski, to je trzymaj w domu. Często wracając z pracy wieczorem strach przejść bo pałęta się sfora psów. Łapać i usypiać. Takie jest moje zdanie.
      • Gość: pibyk Re: Bachory napadaja na bezdomne psy na osiedlach IP: 82.139.40.* 17.10.06, 07:44
        odrazu widać jaki z siebie burak,uspij sie ssam albo swoje bachory kmiocie, bo
        tez sie pałętają
        • Gość: AS Do amore IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 12:10
          Co ty nie powiesz Kasiu?Moze lepiej zajmij sie pomoca zamiast krytykowac?Jak
          zrobisz dla zwierzakow tyle co ja to wtedy z toba pogadam.
          Moim celem nie bylo edukowanie nikogo bo uwazam ze radomian nie da sie
          wyedukowac.Moim celem bylo zwrocenie uwagi niektorym jakimi sa
          burakami.wyedukowac was sie nie da wiec swoja energie wole spozytkowac na pomoc
          psom.A poza tym ten watek jest riposta na watek o psach ktore rzekomo napadaja
          na "dzieci" na osiedlach.
          • Gość: Amore Re: Do amore IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 16:47
            Kobieto,ty chyba wszędzie widzisz wrogów. Mania prześladowcza czy co?
            Nie znam cie i poznawac nie mam ochoty. I nie mam na imie kasia dla jasności, ale kasię chętnie bym poznała żeby dowiedziec się czym sobie zasłużyła na twoje uznanie:)
            Nie trzeba zbyt wiele wysiłku intelektualnego czytając co wypisujesz na forum żeby cię rozszyfrować.
            a skoro nie ma sensu edukować to po co tracisz swoją cenną energię na uświadamianie nam jakimi jesteśmy burakami?
            Bardzo ciekawa jestem co robisz dla zwierząt oprócz klepania w klawiaturę?

• Gość: antybezpański Do As IP: 82.139.0.* 17.10.06, 17:01
              " jak zaczniesz robic tyle dla bniednych zwierzat i biednych ludzi co ja,to
              wtedy dopiero z toba pogadam.
              I jeszcze jedno co mam ci do powiedzenia-to ze takich jak ty i twoj bachor
              nalezaloby powystrzelac!"

Wiesz, może powinnaś kandydować w nadchodzących wyborach?
              Przerost formy nad treścią już osiagnełaś, więc masz spore szanse

Kilka suk i psów pewnie zagłosuje na Ciebie

Jak zwykle pozdrawiam
              • Gość: amore Re: Do As IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 17:24
                Witaj antybezpański, brakowało mi Twojego poczucia humoru w tym fantastycznym wątku dla buraków.
                Pozdrawiam
                • Gość: kloa Re: Do As IP: 82.139.40.* 17.10.06, 18:41
                  w chamie duszy nie ma, cham nigdy nie pokocha zwierząt, taka jest prawda, więc
                  pozdrawiam chamów!!
                • Gość: konrad Re: Do As IP: *.radom.pl 19.10.06, 22:45
                  tak zaden cham nie szanuje zwierzat jadzcie na wies i zobaczcie co tam sie
                  dzieje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  • Gość: AS Re: Do As IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 23:57
                    Wiem co sie dzieje na wsi.Ale probuje pomagac tu w Radomiu,na wies nie
                    pojade.Tutaj sie juz nie wyrabiam przy tej ilosci wyrzucanych przez "kochanych
                    Radomian" psow i kotow i przy ich podejsciu do problemu-czyli ogolnym
                    "tumiwisizmie" i "spychologii".
                    A tobie Tomku nigdy bachor nie darl sie pod oknem lub na klatce schodowej o 6
                    rano?Bo mnie sie darl.I to tak ze szczekanie psa jest przy tym darciu
                    najpiekniejszą muzyką.
                    I jeszcze raz napisze-sa dzieci(kochane,dobre,o wrazliwych serduszkach) i są
                    bachory (rozwydrzone,rozbestwione przez swoje mamusie i tatusiow
                    tałałajstwo).Tych dwoch rodzajow prosze nie mylic,bo to jak woda i ogien.
                    • Gość: amore Re: Do As IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 16:40
                      Nie wierzę że radomianie zaczną pomagać czy zrobią sie wrażliwsi na krzywdę zwierząt jak będziesz na nich krzyczała i ubliżała.Tak zawsze najłatwiej. Znam mnóstwo ludzi którym zależy na poprawie bytu zwierząt.A to że nie poświęcają temu całego swojego czasu i środków nie oznacza że są obojetni czy żli.
                      A tu cytat z twojej wypowiedzi:
                      • Do antybezpanskiego i jemu podobnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl
                      Gość: AS 14.10.06, 22:54 + odpowiedz

Co ty powiesz?
                      widze ze masz sie za Boga.
                      ....
                      no i gratuluje dobrego samopoczucia i niezlomnej wiary w to ze jestes nieomylny
                      a wszyscy wokol to debile.

Nie uważasz, że zachowujesz się tak samo? Twoje przekonanie , że w słusznej sprawie wolno wszystko, skutecznie odstrasza. I zniechęca do pomocy.
                      A co do watah psów na osiedlach, z reguły, są to psy posiadające właścicieli. Tylko, że właścicielom nie chce sie wychodzić z psem na spacer więc wypuszczają go samego.Pieski łączą się w "koleżeńskie" grupki i grasują po osiedlach tak, że nie można spokojnie przejść. Powinno się egzekwować odpowiedzialną opiekę nad zwierzętami, a nie wyżywać się na psach.
                      I nadal upieram się , że tylko edukacja "do bólu i znudzenia" może pomóc.
                      • Gość: AS Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.06, 20:01
                        znasz powiedzenie cel uswieca srodki?zycie jest wartoscia najwyzsza.I jesli pod
                        wplywem mojego gledzenia choc jedna osoba zainteresuje sie losem zwierzat i
                        pomoze im-uratuje choc jedno-to warto bylo.A nikomu nie ublizam,nazywam tylko
                        rzeczy po imieniu.

Antybezpanski mam gleboko gdzies co o mnie mysla tacy jak ty wiec nie wysilaj
                        sie juz.
                        • Gość: antybezpański Re: do As? Chyba nie warto IP: 82.139.0.* 21.10.06, 21:56
                          " znasz powiedzenie cel uswieca srodki?zycie jest wartoscia najwyzsza."
                          cytat mojej ulubionej "pisarki"

Zgadzam się z Tobą wyjatkowo. Dlatego nie będę narażał moich bliskich na serię
                          bolesnych zastrzyków spowodowanych niezamierzonym kontaktem z agresorem

Moim celem jest oczyszczenie ulic z bezpańskich psów oraz próba edukacji
                          właścicieli psów tzw domowych do przestrzegania elementarnych zasad higieny.

Nie chcę eksterminować bezpańskich psów, po prostu uważam że powinny być
                          umieszczone w odopwiednim miejscu - schronisko, rezerwat, czyjaś posiadłość fana
                          i miłośnika psów - nie wiem. Chętnie natomiast przekażę środki finansowe na
                          zabranie tych psów z ulic - rozumiem że ktoś powinien je wyłapywać w sposób
                          humanitarny i przekazywać je odpowiedniej jednostce, wyspecjalizowanej w tym
                          zakresie. Kochasz psy? Super, zostań wolnotariuszką, zajmuj się nimi w
                          schroniskach. Nie zapomnij jednak, że wolnotariat należałoby również uprawiać
                          poprzez edukację właścicieli psów.
                          Uważasz, że sprzątanie wydzielin jest wstydem? Podobnie jak zakładanie im w
                          miejscach publicznych i ogólnodostępnych kagańców i smyczy?

W Chicago, Nowym Jorku czy Paryzu wszyscy właściciele sprzątają po swoich
                          pupilkach i to nie ze względu na sankcje.
                          Oni po prostu uważają że zycie w brudzie jest nienormalne

Pozdrawiam jak zwykle niezwykle serdecznie
                          • Gość: AS Re do antybezpanskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.06, 23:57
                            Szkoda slow na ciebie.Nic nie zrozumiales osiolku.To bylo do przewidzenia.Jesli
                            jednak pragniesz pomoc,przekazuj co miesiac chociaz 100-200 zl do
                            schroniska,wybuduje sie nowe boksy i bedzie mozna przyjac wiecej psow.A termin
                            "oczyszczac" uzyty wobec zywych czujacych istot swiadczy tylko o twoim burackim
                            poziomie.Raczej nalezalo by oczyscic swiat z burakow takich jak ty-od razu by
                            pojasnial.
                          • Gość: antybezpański Re: do As? Chyba nie warto IP: 82.139.0.* 22.10.06, 10:44
                            Witaj
                            A co z edukacją właścicieli psów? Rozumiem, że dla Ciebie normą jest
                            załatwianie swoich potrzeb na chodnikach oraz trawnikach?

Owszem, będę przekazywał pieniądze, to nawet można odliczyć od działalności
                            firmy poprzez prosty zabieg. umieszczam tablicę na boksie z jakimś tekstem i
                            wówczas mam koszt, czli reklamę. Miłe i porzyteczne. Chętnie do zrobie, ale w
                            tych boksach misiu będą umieszczane psy które pętają się po moim osiedlu.
                            Przyznasz, że to chyba humanitarne i ekologiczne?
                            Niestety, nie wiem nadal do kogo zgłaszać się w sprawie zabierania tych biednych
                            zwierzat z ulic. A idzie zima, znów będą spać po klatach, pod samochodami, w
                            śmietnikach.
                            Jak więc sądzisz Asie zoologii? Lepiej im będzie w schronisku czy na osiedlu?

• Gość: amore Re: do As? Chyba nie warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 15:33
                              Ty chyba posty czytasz wybiórczo. Czy na prawdę interesuja Cię pyskówki ;)?
                              to mój post z 18 października:• Re: Do AS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                              Gość: amore 18.10.06, 13:19 + odpowiedz

tu masz link do strony schroniska
                              www.schronisko.radom.pl/index.php
                              Najlepiej zadzwonić i porozmawiać z kierownikiem.Współpracowałam z nim przy okazji zbiórki w szkole. I na prawdę te "rozwydrzone
                              bachory" okazały dużo serca dla zwierząt.
                              Wiem że jest możliwa wirtualna adopcja.
                              Telefony do schroniska:
                              048 384 77 97
                              048 384 77 73
                              Mam nadzieje, że znajdzie się więcej chętnych do pomocy.
                              Przydałaby się jakaś duża akcja adopcyjna. Mnóstwo ludzi jest zbyt wrażliwych żeby zmierzyć się ze schroniskową rzeczywistością.
                              Jedx tam kiedyś, zobacz jak to wygląda. Może będziesz mógł pomóc?
                          • Gość: amore Re: do As? Chyba nie warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 16:06
                            Zastrzyki przeciw wściekliźnie nie są już bolesne, co wcale nie znaczy że życzę komukolwiek żeby doświadczał takiej sytuacji.
                            • Gość: amore Adres schroniska jeszcze raz ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 16:12
                              adres:
                              Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Radomiu
                              26-600 Radom ul. Witosa 96

telefony: 048 384 77 97
                              048 384 77 73
                              0 691 082 111

NIP:
                              948-105-32-90
                              KRS:
                              0000200933

KONTO:
                              Radomskie Towarzystwo Opieki
                              nad Zwierzętami
                              47 1240 3259 1111 0000 2990 4428

Schronisko jest czynne:

Pn - Pt: 1000 - 1700
                              So - Nd: 1000 - 1500
                              link
                              schronisko.radom.pl/index.php
                        • Gość: Amore Re:Cel uswięca środki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 15:52
                          Niccolo Machiavelli nigdy nie był dla mnie autorytetem a jego koncepcje są wątpliwe moralnie. Zdecydowanie wolę Mahatme Ghandiego choc nie we wszystkim się z nim zgadzam ;))).
                          Nikt mi nie wmówi że twoje ględzenie kogokolwiek zachęci do pomocy zwierzętom.
                          I jak widać twoi adwersarze nie dali się przekonać,a to że ktoś chce dofinansować schronisko nie jest niestety twoja zasługą.
                          Opanuj emocje i zacznij pozytywnie motywować.Nikt nie obiecuje nam łatwego życia......i natychmiastowych efektów. Wszystko wymaga pracy i czasu.
                          Po za tym prawda jest taka że nie wszyscy muszą lubieć zwierzęta i nie wszyscy muszą im pomagać. I przez to wcale nie stają się automatycznie "burakami".

• Gość: ojciec Re: Do As IP: *.21.radom.pilicka.pl 17.10.06, 15:32
      Moja żona ostatnio wyszła z nasza trzyletnia córką na spacer na jednym z
      osiedli.w pewnym momencie sfora tych"nieszczęśliwych bezpańskich miluśińskich"
      w liczbie 9 otoczyły ich jak zwierzynę zaczęły warczeć i kłapać mordami i moze
      powiesz mi że chciały się pobawic z moja córką! Nie wszystkie dzieci to
      bachory, owszem ,ale właśnie dzięki dzieciom które się boją takich "pupilów" i
      potrafią się przed nimi bronic nic złego im się nie stało.Powiedz kto ma bronic
      włąsnie tych "bachorów"!Może Ty?Rusz dupe z przed komputera poprzytulaj pieski,
      popatrz im głęboko w oczka i może zdążysz ich przekonać zanim Tobie odgryza pół
      mordy z uchem! ale nie rządaj od nikogo komu przytrafiła się taka sytuacja żeby
      litował sie nad tym tatałajstwem.I to wszystko co mam Ci do powiedzenia na ten
      temat! może jeszcze tylko to że nalezało by takie psy powystrzelać!
      • Gość: kilop Re: Do As IP: 82.139.40.* 17.10.06, 15:41
        strzel sobie w łeb pajacu zanim coś napiszesz, juz ci wierze w ta napaśc 9
        psów, myslisz że ktoś głupi, nie ubarwiaj i milcz pnioku
      • Gość: AS Re: Do ojca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 15:45
        Corka mojej kolezanki wracala ze szkoly i zostala otoczona i pobita przez grupe
        "nieszczesliwych slodkich dzieciaczkow"-otoczyly ja i zaczeli klapac mordami a
        nastepnie pobili dziewczyne tak ze wyladowala w szpitalu ze wstrzasem mozgu.I
        dlatego nie bede litowac sie nad talatajstwem zwanym szumnie "ludzmi" bo zeby
        byc czlowiekiem nie wystarczy tylko z wygladu go przypominac.
        Na moim osiedlu ktos probowal powiesic psa na drzewie...
        Na oczach swojego dziecka "cudowni ludzie" wywalili z samochodu psa ze zlamaną
        lapą...
        W lesie pod Warszwa zostal znaleziony pies ktormu "kochany wlasciciel"poderznal
        gardlo...
        Powiedz mi kot ma bronic tych psiakow?Moze ty?Rusz dupe z przed komputera i
        zacznij edukowac swojego bachora zeby ci na starosc nie poderznelo gardla.I
        uwazaj bo moze ci twoja kochana coreczka kiedys odgryzc pol mordy z uchem,jesli
        nie zaczniesz jej wychowywac juz i teraz.
        A jak zaczniesz robic tyle dla bniednych zwierzat i biednych ludzi co ja,to
        wtedy dopiero z toba pogadam.
        I jeszcze jedno co mam ci do powiedzenia-to ze takich jak ty i twoj bachor
        nalezaloby powystrzelac!
        • Gość: KOT do AS-a IP: *.tkdami.net 17.10.06, 22:00
          Największym nieszczęściem w tej dyskusji jest świadomość do jakiego stopnia
          zezwierzęcenia może dojść ludzki umysł. Dlaczego nie bronisz losu świń
          mordowanych dla ludzkich apetytów, odstrzeliwanych zwierząt łownych, które
          przekroczyły pojemność łowiska, a uparłaś się (po jakiejś dziwnej selektywnie
          pojmowanej miłości) stawać po psiej stronie przeciwko ludziom? Jeśli tak
          gardzisz w swoim faszyźmie ludźmi, to zmień miejsce zamieszkania na leśną
          pustelnię i wypróbuj na sobie dobrodziejstwa praw rządzących w świecie
          zwierząt. A ludzie muszą reagować na problemy tworzone choćby przez bezmyślną
          ochronę przyrody (likwidacja naturalnych wrogów, dokarmianie, hodowlę dla
          zysku), która poprzez ślepe działania powoduje nadmierne rozmnażanie się a więc
          problemy i zakłócenia w naturze. I nie stawiajmy dylematu: rozjuszony piesek
          czy też dziecko. Ja wybiorę interes choćby jednego DZIECKA (określenie "bahor"
          oznacza właśnie Twoje zezwierzęcenie) przeciw watahom zdziczałych bezpańskich
          psów, które bezwzględnie należy wyłapać i przekazać do schroniska. Jeśli brak
          miejsc wybudować dodatkowe, jeśli to niemożliwe - uśpić. Oczywiście ze
          zwierzętami należy postępować humanitarnie (nie mogą cierpieć, nie można ich
          zabijać dla samego zabijania). Ale na ulicach ZGODNIE Z PRAWEM mogą istnieć
          tylko psy na smyczy i w kagańcach. I żadne zdziwaczałe stare panny, czy opętane
          nadwrażliwością małolaty nie mogą terroryzować spokojnych mieszkańców miasta!
          • Gość: AS Do KOTa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 22:27
            KOT-ku idz napij sie melisy.A moze waleriana?KOT-y podobno lubią.
            Podobno nervosol tez pomaga.A jak nie pomoze to niestety pozostal ci tylko
            psychiatra.
            Faaaszyzm,staaaare panny ojojojojjj,zbyt wiele emocji moze w pewnym wieku
            szkodzic.Pamietaj o tym KOT-ku.I nie zapomnij wlozyc moherowego berecika,chlodno
            juz.
            I jeszcze jedno-bachor pisze sie prze "ch".
            • Gość: antybezdomny Re:As IP: 82.139.0.* 17.10.06, 22:52
              jednak jesteś nienormalna.
              potrafisz szczekac, obrażać, brak Ci jakichkolwiek argumetów mogących stanowić
              podstawę dialogu. Zastanawiam się czym się zajmujesz. Fascynuje mnie czytanie
              Twoich wypowiedzi.
              Pozdrawiam i liczę, że nadal będziesz aktywna na forum
    • Gość: ... Re: Bachory napadaja na bezdomne psy na osiedlach IP: *.internet.radom.pl 17.10.06, 22:55
      ...
      • Gość: AS Do antybezpanskobezdomnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 23:30
        Zdecyduj sie moze na jeden nick bo wprowadzasz zamet.Skoro cie fascynuja moje
        wypowiedzi bedziesz usatysfakcjonowany.ja tez swietnie sie bawie polemizujac z
        takim dupkiem jak ty.
        • Gość: Amore Re: Do antybezpanskobezdomnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 09:40
          Jak brakuje argumentów to pojawiają się epitety?
          • Gość: mika Re: Do antybezpanskobezdomnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 11:12
            Skończcie tą jałową dyskusję, która do niczego nie prowadzi. Powiem krótko,
            miarą cywilizacji jest stosunek do zwierząt. Jeśli ktoś jest niedojrzałym
            człowiekiem, nie ma pojęcia jakim stworzeniem jest zwierzę - pies czy kot. Taki
            nigdy się nie zgodzi z kimś, kto wie. Szkoda, że zwierzęta nie rządzą światem.
            Chyba nie byłyby jednak tak podłe jak ludzie.
            • Gość: antybezpanskobezdo Re: Do AS IP: 82.139.0.* 18.10.06, 11:45
              Witaj
              No fakt, musze Cię przeprosic. Rzeczywiście wpisałem się pod oodmiennym nickiem.
              Niestety nie mam tyle czasu co Ty, mam nienormowany czas pracy chociaż daje mi
              to duzą satysfkcję i nie tylko ją.
              Chciałbym, żeby dotarła do Ciebie informacja iz bardzo chętnie dołożę się do
              finansowana wywożenia bezdomnych psów. Chyba że uważasz, że ulica jest dla nich
              lepszym miejscem niż schronisko ( ta wolność i walka o przetrwanie, jakie to
              romantyczne)
              Więc jak widzisz chę pomóc. Pytałem Cię juz, ile kosztuje wywiezienie psa oraz
              utrzymanie go w schronisku. Niestety,wśród wrzasku i wszechobecnej piany nie
              znalazłem odpowiedzi.

Pozdrawiam serdecznie.
              Uśmiechnij się - jutro też jest dzień i może poczujesz się lepiej?
              • Gość: amore Re: Do AS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 13:19
                tu masz link do strony schroniska
                www.schronisko.radom.pl/index.php
                Najlepiej zadzwonić i porozmawiać z kierownikiem.Współpracowałam z nim przy okazji zbiórki w szkole. I na prawdę te "rozwydrzone bachory" okazały dużo serca dla zwierząt.
                Wiem że jest możliwa wirtualna adopcja.
                Telefony do schroniska:
                048 384 77 97
                048 384 77 73
                Mam nadzieje, że znajdzie się więcej chętnych do pomocy.
                Przydałaby się jakaś duża akcja adopcyjna. Mnóstwo ludzi jest zbyt wrażliwych żeby zmierzyć się ze schroniskową rzeczywistością. Jedx tam kiedyś, zobacz jak to wygląda. Może będziesz mógł pomóc?
              • Gość: Deresz Re: Do AS IP: *.internet.radom.pl 18.10.06, 15:38
                Sęk w tym, że w schronisku nie ma już miejsca - czyli w tym momencie nie jest
                to sprawa kasy. Nie ma gdzie bezdomnych zwierząt "wywieźć", chyba żeby miasto
                zdecydowało się na rozbudowę schroniska. Gdyby radomianie przygarnęli trochę
                tych schroniskowych psiaków zamiast kupować mnożone bez opamiętania szczeniaki
                z pseudohodowli to akcje wyłapywania rzeczywiście byłyby możliwe.
    • Gość: tomek Re: Bachory napadaja na bezdomne psy na osiedlach IP: 217.96.36.* 19.10.06, 21:22
      A nigdy cię nie ugryzł taki kundel albo nie szczekał ci pod oknem o 5 rano. Jak
      nie to tego Ci życzę. Jak nie masz nic innego do roboty to sobie karm i opiekuj
      się tymi kundlami.
      • Gość: brat Re: Bachory napadaja na bezdomne psy na osiedlach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 10:11
        popieram!!!
      • Gość: gfu Re: Bachory napadaja na bezdomne psy na osiedlach IP: 82.139.40.* 20.10.06, 13:07
        a ja Ci zycze balasa w japie
    • Gość: antybezpański Do As IP: 82.139.0.* 20.10.06, 12:29
      AS, wiesz dlaczego dzwon głosny?
      Bo próżny.

Pozdrawiam
    • Gość: radomianin Idiotka IP: *.udn.pl 22.10.06, 14:37
      A nienormalni sa ci co karmia
      bezdomne zwierzaki,zajmuja sie nimi i szukaja im dobrych domow???
      Tak, tak, i jeszcze raz tak, to wy dokarmiający i pseudodbający o bezpańskie
      zwierzęta wyrządzacie im największą krzywdę. Dajecie im szansę na
      niekontrolowany rozród, to przez takich jak wy przybywa na naszych osiedlach i
      placach zabaw zdziczałych hord psów. Miasto powinno bezapelacyjnie karać z całą
      surowością takich jak wy pożal się Boże "obrońców zwierząt". Chcecie pomóc tym
      biednym zwierzętom? Oddajcie je do schroniska, zawieźcie tam własnym transportem
      lub zawiadomcie zawodowców. Kiedy będzie ich mniej (bezpańskich) na naszych
      ulicach będzie to z większym pożytkiem dla obu stron.
      • Gość: AS Do idioty radomianina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.06, 23:01
        No tos sie popisal baranie.Bez komentarza.
        • Gość: wł.psa Re: Do idioty radomianina IP: 82.139.43.* 23.10.06, 00:34
          Ty jesteś bezmózgowcem.
      • Gość: amore Re: Idiotka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 16:04
        Regułą jest że bezpańskie zwierzęta sterylizuje się/kastruje. I robią to często za własne pieniądze ludzie którzy się nimi opiekują. Nie przyczyniają się z pewnością do niekontrolowanego wzrostu populacji.Zdecydowanie jest to wina nieodpowiedzialnych właścicieli. Teksty typu "suka musi raz dla zdrowia urodzić szczeniaki" słyszę często z ust weterynarzy. Włos na głowie się jeży, jak mozna później mieć pretensję do "zwykłych" zjadaczy chleba że dopuszczają do rozrodu swoje kundelki?
        A psy biegające po ulicach w większości maja właścicieli, którzy powinni być karani wysokimi grzywnami za brak opieki nad zwierzętami.
        Tu znowu dotykamy tematu obowiązkowego chipowania psów i bazy danych.
        A to że zwierzęta znikną z ulic( i oczu) to wcale nie znaczy że nie będzie problemu.Czy drogi radomianinie zainteresowałeś się kiedyś co z takimi psami dzieje się dalej?
    • Gość: Lukasz Re: Bachory napadaja na bezdomne psy na osiedlach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 22:00
      A ty ile zeżresz w ciągu całego życia ??? Sama się poćwiartuj i oddaj dla dobra
      społeczności to zrobisz najlepiej.
      • Gość: KOT Psy napadaja na bezbronne dzieci na osiedlach! IP: *.tkdami.net 23.10.06, 23:03
        Swoje argumenty przedstawiłem w wypowiedzi z dnia 17.10. Ze strony AS nie było
        odpowiedzi na nie a jedynie czepianie się sformułowań no i zwrócenie uwagi na
        bezmierną tragedię jaka znalazła się w mojej wypowiedzi: Bachor napisane
        przez "h". Faktycznie, ale ten wyraz w moim słownictwie jako zdecydowanie
        obelżywy nie istnieje. Stąd błąd.
        A wracając do meritum sprawy, to moim zdaniem AS swoim chamstwem i wyzwiskami w
        niektórych wypowiedziach bije rekordy. Drażni ludzi i budzi w nich reakcje
        odwetu. One jest bezkarna ale psy? Źli na nią ludzie będą swoją wściekłość
        wyładowywać na jej pupilkach czyli psach. Znając zachowania społeczne wiem, że
        takie zjawisko jest nieuniknione. Stąd jej dyskusja na tym forum zamiast psom
        pomóc-zaszkodzi. Brawo!
        • Gość: wł.psa Re: Psy napadaja na bezbronne dzieci na osiedlach IP: 82.139.43.* 23.10.06, 23:19
          W wypowiedzi As-a nie dopatrzyłam się nic złego. Czytając wypowiedzi innych
          internautów byłam tym zdegustowana i uważam, że potraktowała ich łagodnie.
          • Gość: KOT do wł. psa! IP: *.tkdami.net 26.10.06, 00:36
            Bachory,idiota,hołota, wredny rozpuszczony bachor, bezmózgowiec, insekt, śmieć,
            niech ci odgryzie pół ryja, ograniczony, odstrzelić takiego, wiocha, słoma w
            butach, utopić po urodzeniu albo wyskrobać, debilek, dupek, karykatura,
            osiołek, burak, do ojca: takich jak ty i twój bachor należałoby wystrzelać
            itd... to cytaty z wypowiedzi AS.
            > w wypowiedzi AS nie dopatrzyłam się nic złego>
            Zasługujesz na traktowanie Cię jako obiektywnego dyskutanta?
        • Gość: AS Re: Psy napadaja na bezbronne dzieci na osiedlach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.06, 00:08
          Super KOTku-czyli mam racje ze ludzie to holota.Potwierdziles to przed
          chwila.Wyladowywac zlosc na psach-no brawo.Dajecie swiadectwo swojego chamstwa i
          bezmyslnosci.To ja sie wyladuje na tobie za to ze kiedys na wojnie mojego
          dziadka postrzelili Niemcy i mial niewladną noge.Pieknie.
          Mowilam ci KOTku waleriany sprobuj,moze sie uspokoisz.
          • Gość: antybezdomny pytanie do As IP: 82.139.0.* 24.10.06, 00:38
            Dlaczego nie chcesz podjąć merytorycznej dyskusji?

• Gość: bachor Re: Psy napadaja na bezbronne dzieci na osiedlach IP: *.tkdami.net 24.10.06, 22:12
            AS przypominasz mi kundla siedzącego w budzie i ujadającego na wszystko co się
            rusza. Twoje człowieczeństwo osiągnęło ostatni etap upadku. Tak bardzo już
            zeszłaś na psy bezdzietna stara panno.
            • Gość: AS Do bachora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.06, 23:43
              No coz wredny rozpuszczony bachorze-moje czlowieczenstwo jest czlowieczenstwem,w
              przeciwienstwie do twojego egoizmu i bezmozgowia.Osiagnales etap dna.Tego sie
              nawet nie leczy biedaku.Zal mi cie.Ja stara
              panna?hehehehehe.Bezdzietna?Hehehehehe.Dzieki za rozbawienie mnie dzisiejszego
              wieczora:-))))
              • Gość: wł. psa Re: Do bachora IP: 82.139.43.* 25.10.06, 01:27
                Wprawdzie ten post nie był do mnie ale aż mnie krew zalała jak twoje wypociny
                przeczytałam.Jak ty śmiesz wten sposób mówić o osobie,której nie znasz i nawet
                nie wiesz ile ona dobrego robi dla zwierząt.Gdybyś choć w 1% zrobił coś dla
                porzuconych piesków to co ona, nazwałabym cię aniołem. Zastanów się zanim coś
                napiszesz.Myślę,że ci co znają Asa wiedza co robi i myślą o was z politowaniem i
                z odrazą.As nie powinien podejmować z wami dialogu i zniżać się do waszego poziomu.
                • Gość: bleee Re: Do bachora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 10:00
                  to po cholerę ujada??????????????????
                • Gość: AS Re IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 10:47
                  Wł.psa ale to wlasnie o to chodzi tym bezmozgom ze pomagam zwierzakom.Poczytaj
                  niektore posty,przeciez oni uwazaja mnie za dewote i zbrodniarza wlasnie dlatego
                  ze pomagam zwierzetom i ludziom.
                  Tez uwazam ze nie powinnam sie znizac do poziomu dyskusji z takimi,ale
                  interesowalo mnie jak Radomianie zareaguja na taki temat.Teraz juz wiem.Buraki i
                  tyle.W ogromnej wiekszosci.Niestety.
                  • Gość: urazony:( Re: Re IP: *.algo.radman.pl 25.10.06, 20:35
                    asie nie ublizaj radomianom od burakow ty matko joanno z miłą sierścią:P
                    • Gość: AS do urazonego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 21:26
                      Nie ublizam-nazywam ich po prostu po imieniu.Nikt inny nie ma odwagi.Milo
                      mi,matka Joanna to wzor Czlowieka,dziekuje za komplement.
                      • Gość: wł.psa Re: do urazonego IP: 82.139.43.* 26.10.06, 00:47
                        Do buraków dodam bydlaki za to co spotkało małego pieska.Bardzo bym chciała,
                        żeby ta krzywda którą wyrządził wróciła do tego człowieka ze zdwojoną
                        siłą.Takich przypadków jest mnóstwo i to nie przypadek tylko świadome działanie
                        człowieka.
                • Gość: Bachor do wł. psa czyli członka gangu IP: *.tkdami.net 26.10.06, 00:48
                  Mnie też krew zalewa co ta baba wyszczekuje. I nie martw się z poziomu psa
                  trudno zniżyć sie do innych.
                  • Gość: wł.psa Re: do wł. psa czyli członka gangu IP: 82.139.43.* 26.10.06, 01:15
                    Idź dziecko spać. Już pora. Może przyśnią ci się aniołki i zmądrzejesz.Dobranoc
                  • Gość: antybezdomny o As IP: 82.139.0.* 26.10.06, 01:16
                    Wybaczcie Jej tak ja Jej wybaczyłem
                    • Gość: amore Re: o As IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 09:35
                      Droga as ty chyba siebie nie słyszysz:
                      "Wł.psa ale to wlasnie o to chodzi tym bezmozgom ze pomagam zwierzakom.Poczytaj
                      niektore posty,przeciez oni uwazaja mnie za dewote i zbrodniarza wlasnie dlatego
                      ze pomagam zwierzetom i ludziom."
                      Nikt Cię nie tępi za to że pomagasz zwierzętom tylko za to w jaki sposób namawiasz innych żeby to robili.
                      NIE DOTARŁO TO DO CIEBIE? ZBYT SKOMPLIKOWANE?
                      A co do Matki Joanny, to podejrzewam,że chodziło o Matkę Joannę od Aniołów ( nie Teresę). "Opętanie" to dla ciebie wzór?
                      Antybezdomny domagał się informacji gdzie można zgłosic się z datkami na schronisko. I co, pomogłeś?
                      Tak na prawdę to świetnie się bawicie obydwoje, jedno w imię skrzywdzonych istot, drugie wytykając brak merytoryki.
                      Dzieci w piaskownicy......
                      • Gość: :( Re: o As IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 10:40
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=50749517&v=2&s=0
                        A to też droga as?
                        • Gość: wł.psa Re: o As IP: 82.139.43.* 26.10.06, 12:04
                          Bardzo się zdziwisz,ale to właśnie dzięki As-owi ten piesek ma już ciepły dom.
                          Wielkie dzięki dla Asa.
                      • Gość: .... Re: o As IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 10:47
                        Niektórym po prostu szwankuje czytanie ze zrozumieniem. Nie widzę tu zagorzałych
                        przeciwników pomagania bezdomnym zwierzakom, widzę natomiast przeciwników
                        dyskusji prowadzonej poniżej pewnego poziomu i obrzucania się epitetami.
                        Wszystkich chętnych do pomocy zachęcam do zajrzenia na stronę schroniska
                        www.schronisko.radom.pl, tam znajdziecie informacje, jak to zrobić - dotyczy to
                        zarówno pomocy finansowej, jak rzeczowej, czy wolontariatu.
                        • Gość: AS do KOTa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 12:07
                          KOTku i kto tu nie umie czytac?Epitety takie jak "smiec,insekt,niech ci odgryzie
                          pol ryja"nie padly z mojej strony.Moze poczytaj zanim napiszesz glupoty.Te slowa
                          padly ze strony twojego ukochanego antybezpanskiego.Taaaa chcial pomoc,wyzywajac
                          zwierzaki od insektow.Niech sobie taka pomoc wsadzi w d...taka pomoc to by
                          wszystkim kolkiem w gardle stanela.Niech lepiej zainwestuje w dobrego
                          psychiatre,moze pomoze mu chociaz na tyle zeby przestal byc niebezpieczny dla
                          otoczenia.
                          Mowilam,waleriany KOTku a moze rozumku ci przybedzie.
                          To ze nazwalam radomian burakami i chamami-to i tak bardzo delikatnie.Sami
                          zasluzyliscie sobie na takie epitety po tym jak postepujecie ze zwierzakami i
                          jaki macie do nich stosunek.Nic dodac nic ujac.
                          • Gość: amore Re: do KOTa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 12:17
                            Szkoda mi ciebie as..... to wszystko jest żałosne.Twoja pycha i bufonada biją wszelkie rekordy.A zaślepienie jest absolutnie ślepe.
                            To jest przerażające.
                            I chociaż kocham zwierzęta i pomagam w miarę możliwości, to od ludzi twojego pokroju bedę się trzymac z daleka.
                            Nienawiść jest bardzo zaraźliwa......
                            • Gość: AS do amore IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 12:21
                              Moja "pycha i bufonada"-widac ze nie znasz mnie zupelnie.
                              Jesli wolisz trzymac sie blisko takich jak antybezpanski to pozostawie to bez
                              komentarza.
                              • Gość: amore Re: do amore IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 14:19
                                Komentuj sobie na zdrowie.
                                Ty równiez czytasz wybiórczo i widzisz tylko to co chcesz.
                                Tak na prawdę to chodzi o rozładowanie frustracji.Dobroczynność to dla ciebie chyba tylko sposób na brak akceptacji otoczenia, mąż dokucza, czy co?Razem z wł.psa opowiecie sobie jaki świat jest zły, a najgorsi radomianie, a wy takie dobre i czułe serduszka macie. A każdy kto nie jest z wami jest przeciwko wam.
                                I jest fajnie, nareszcie jest ktoś kto was lubi!
                                Dobrze że schroniskiem zarządza człowiek z którym można normalnie rozmawiać.
                                Po za tym jakim prawem decydujesz co i od kogo może byc przyjete? Kim jesteś w schronisku? Co tam takiego robisz że możesz dziękować za dary?
                                • Gość: AS Re: do amore IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 14:56
                                  amore spusc z tonu bo dostaniesz niestrawnosci.
                                  Daruj sobie gdybanie co mi w zyciu nie wyszlo a co wyszlo.Moze cie brzuszek
                                  boli?Moze maz ci dokucza?A moze to ciebie nikt nie lubi i nie kocha dlatego
                                  szukasz akceptacji tutaj?Zapewniam cie ze jej nie znajdziesz.Szukaj sobie
                                  sprzymierzencow wsrod swoich kolegow(antybezpanski na pewno cie lubi).Zapewne
                                  masz sie za lepsza od innych,to zyj sobie w tym swoim swiatku jak ci tak
                                  dobrze.I przestan sie czepiac innych ktorzy pomagaja bo po prostu sa ludzmi i
                                  nie zatracili jeszcze swojego czlowieczenstwa.Nie dorabiaj do dobra czlowieka
                                  ideologi w postaci-"jesli jest dobry to na pewno mu cos w zyciu nie
                                  wyszlo".Wiem,dla takich jak ty takie dzialania,calkowicie bezinteresowne sa
                                  dziwne i nie do pojecia.Ale zapewniam cie,sa jeszcze prawdziwi ludzi na tym
                                  swiecie.Malo ale są.
                                  W schronisku pytasz?Nie jestem zwiazana w zaden sposob z radomskim
                                  schroniskiem.A dziekuje w imieniu bezdomnych psiakow,ktore kocham calym
                                  sercem.Sa o wiele lepsze i madrzejsze od wiekszosci ludzi.
                                  • Gość: amore Re: do amore IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 15:38
                                    Acha, czyli trafiłam w czuły punkt.Nic tak nie pobudza cię do działania jak to że ktoś przez przypadek napisze prawdę o tobie :))).
                                    Całe szczęście że nie jesteś związana ze schroniskiem, obnizyłabyś jego prestiż zachowując się w ten sposób. Po za tym kto powiedział że ty jesteś dobra, gdzie można zweryfikować tę prawdę? Kto może potwierdzić to co mówisz? I nie sądzę żebyś była bezinteresowna.Chocby to że jestes łasa na pochwały za pomoc jaką niby to dajesz zwierzętom i Ludziom(?)Potrzebujesz poklasku, a to już nie jest bezintersowna pomoc.
                                    Cały czas dajesz nam odczuć jacy jesteśmy miałcy i beznadziejni, kogo więc twoim zdaniem ego rozdyma?
                                    I szczerze powiedziawszy dziwię się, że taka miłośniczka zwierząt nie pomaga schronisku.
                                    Właściwie wypadało by powiedzieć : Nie karmcie więcej tego trolla!!!!!!!!!!!!
                                    • Gość: AS Re: do amore IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 15:45
                                      amore rece opadaja jak sie czyta co piszesz.Rozbawiasz mnie do lez:-)))Brzuszek
                                      cie boli?Masz niestrawnosc?Wegiel pomaga.Moze napij sie tez Nervosolu bo takie
                                      stresy w twoim wieku moga ci powaznie zaszkodzic.
                            • Gość: KOT do AS IP: *.tkdami.net 26.10.06, 16:00
                              Nie dość, że jesteś wybitnie bezczelna i chamowata to na dodatek tchórzliwym
                              kłamcą, choć podobno masz dobre intencje. Ale to jest bardzo złe dobro! Ale
                              bywa i tak. Przytoczone epitety zostały dosłownie przepisane z Twoich postów. A
                              teraz się ich wypierasz bo zabrnęło się za daleko psia geniuszko? Wycofuję się
                              z dyskusji bo i tak trwa za długo i wszystkim szkodzi łącznie z psami.
                              • Gość: antybezpański Re: do AS - przynajmniej nie kłam IP: 82.139.0.* 26.10.06, 16:10
                                KOTku i kto tu nie umie czytac?Epitety takie jak "smiec,insekt,niech ci odgryzie
                                pol ryja"nie padly z mojej strony.Moze poczytaj zanim napiszesz glupoty.Te slowa
                                padly ze strony twojego ukochanego antybezpanskiego

proszę wskazanie tych postów.Insekt - tak, owszem. Inaczej nie sposób nazwać psa
                                który obszczekuje wszystkich dookoła i biegnie za mna ponieważ poczuł mieso w
                                kartonie z zakupami. Podobnie nazywam właścicieli psów, którzy wyprowadzają je
                                na szkolne boiska. Może Twoje dzieci są przyzwyvczajone do zabaw wśród kału
                                leżącego na trawniku, przy hustawkaćh oraz np przy szkolnej biezni.
                                Jednak nie wszyscy są tacy jak Ty. Nikektórzy cenią sobie higiene oraz kulture.
                                Jeśli tego nie zrobisz, jestes zwykłym kłamcą

niech ci odgryzie
                                pol ryja
                                jesli nie wskazesz mi tego w moim po.scie, jesteś zwykłym kłamca, oszczerczynia
                                i fanka Esmeraldy

• Gość: AS do antybezpanskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 16:15
                                  Szkoda mi czasu na ciebie.Nic nie dotrze do twojej buraczanej glowy wiec ide
                                  karmic bezdomne pieski.A ty buraku idz sobie do swojego sterylnego higienicznego
                                  domku i napij sie Virconu,podobno dobrze odkaza.Nawet mi cie nie zal buraku.Sam
                                  sobie zgotowales takie zycie-bezsensowne i strylne,bez uczuc.Zegnam buraka.Idz
                                  sie plawic w swojej nienawisci do "insektow".Ja ide karmic kochane,dobre
                                  stworzenia.A kiedys sie okaze kto postepowal w zyciu lepiej i kto bedzie
                                  szczesliwy a kto bedzie cierpial.
                                • Gość: AS Re: do AS - przynajmniej nie kłam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 16:18
                                  i jeszcze jedno-hitlerowcy tez byli baaaardzo kulturalni-jak Ty.I ramach tej
                                  kultury wymordowali mase niewinnych ludzi (w twoim mniemaniu "insektow").Potem
                                  nikt im juz nie smierdzial,nie brudzil i glodny nie zagladal do siatek.zegnam
                                  buraka raz jeszcze.
                              • Gość: AS do KOTa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 16:11
                                Bezczelna...chamowata...hmmmm a to mnie sie zarzuca ze sypie
                                epitetami.Najwyrazniej KOT i jemu podobne buraki poczuly sie dotkniete.I
                                slusznie.Bylo to moim zamiarem.A tobie KOTku jeszcze raz powtarzam,przeczytaj
                                dokladnie moje posty i nie zarzucaj mi slow ktore NIE JA powiedzialam.Nie
                                zamierzam tego teraz szukac bo zwyczajnie brak mi czasu,ide karmic bezdomnie
                                zwierzaki.Nie umiesz czytac?Nie wypowiadaj sie na forum.Slowa"insekty,smieci" w
                                odniesieniu do psow padly z ust twoich przyjaciol w tym wypadku antybezdomnego a
                                nie moich.Wiec to jego sie czepiaj.I nie myl faktow bo sie osmieszasz KOTku.I
                                jesli ktokolwiek jest tu bezczelny to z pewnoscia nie ja...reszte pozostawiam
                                twoim chorym domyslom.I jeszcze raz radze-waleriany zazyj KOTku.Nie bedziesz
                                taki nerwowy.Cmoook:-)))
                          • Gość: ... Re: do KOTa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 12:29
                            Pomagać można w różny sposób - nie wszyscy mogą poświęcić swój czas, niektórzy
                            moga przekazać pieniadze, bądź pomoc rzeczową. Mam nadzieję, że nie jesteś
                            wyrazicielem opinii pracowników i wolontariuszy pracujących w schronisku, bo
                            martwię się o nasze radomskie buraczane dary dla schroniska - piszesz, że możemy
                            je sobie wsadzić w d... i życzysz, żeby stanęły nam w gardle....
                            • Gość: AS Re: do KOTa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 12:35
                              Drogi gosciu-dary radomian dla schroniska dane z serca sa bardzo mile
                              widziane.Ale jesli antybezpanski mi pisze ze "dobrze ze oczyszczam miasto z
                              insektow" i on moze wplacic,zeby to "oczyszczanie" szlo sprawniej-to niech sie
                              wypcha nie uwazasz?Nazywa psy "insektami"!!!I bardzo cie prosze nie przekrecaj
                              sensu moich slow,czytaj uwaznie a dopiero sie wypowiadaj a nie odwrotnie.A za
                              wszystkie dary dane z serca dla potrzebujacych psiakow-w ich imieniu z calego
                              serca dziekuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka