Gość: zartie IP: *.244.udn.pl 30.10.06, 20:02 No tak, kaplica była najpotrzebniejsza. Poobijane ściany i pacjenci na badania mogą poczekać :-/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: PiSman Remonty w RSS IP: *.tkdami.net 30.10.06, 20:30 A teraz zatrudnić kapelana na pełny etat i w ten sposób najważniejsze potrzeby szpitala zostana nareszcie zaspokojone (za publiczne pieniadze, ku radości zgredów, kaczek i moherów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrus508 Remonty w RSS IP: *.astra-net.com 31.10.06, 07:09 Skoro kaplica jest sekty katolickiej to powinien na to dac ojciec dyrektor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomianin kaplica IP: *.radom.pl 31.10.06, 09:19 ależ nietolerancja religijna w tej Wyborczej. Gdzie jest duch Michnika i Kuronia ?! Na całym swiecie we wszystkich cywilizowanych szpitalach są miejsca do modlitwy szaraczki... Jak wam ktoś poważnie (smiertelnie) zachoruje to zrozumiecie jakie to ważne matołki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenoms Nie mieszaj ducha Kuronia z duchem Michnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 20:19 Między ich postawą jest ogromna różnica. Kuroń to przyzwoity gość, który bezgranicznie umiał poświęcić się humanitarnym celom natomiast Michnik w pewnym momencie opamiętał się i poszukał kumpli pomiędzy swoimi zarówno przeciwnikami z pzpr jak i gdzieś w cieplejszych krajach. Teraz robi wrażenie w swojej gazecie jakoby promował religie katolicką. A tak naprawdę dba o podniesienie poziomu polaryzacji religijnej w naszym społeczeństwie. Każe się utożsamiać z jedynie słuszną opcją. Bo jak arabowie w końcu wypędzą swoich cywilizowanych sąsiadów, mamy być gotowi na ich współczujące przyjęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Nie mieszaj ducha Kuronia z duchem Michnika IP: 213.199.199.* 01.11.06, 10:21 Szpital buduje kaplicę, a zapomina o pracownikach. Pensje wypłacane są notorycznie z opóźnieniem lub na raty. Przecież to wykroczenie. Jeszcze kilka razy a szanowna pani dyrektor będzie musiała zjawić się w sądzie grodzkim. Jak zapłaci kilka tysiączków ze swojej kieszeni to może zacznie mysleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Remonty w RSS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 11:59 Remont w naszym szpitalu proponuję rozpocząć od pouczenia personelu o tym, że każdemu pacjentowi należy się szacunek, a nie upokorzenie. Ale może tak jest wszędzie, może to reguła. Spędzilam kilka godzin na Pogotowiu Ratunkowym, wcześniej jeżdżąc z pogotowia (otwartego od 18) do izby przyjęć, która odesłała na pogotowie, następnie z pogotowia ze skierowaniem na RTG do szpitala i z powrotem (bo o rtg na pogotowiu to można pomarzyć). Tak, tak, ja wiem, warunki opłakane, pensje ciągle za niskie.Dotarcie do szpitala to był nie lada wyczyn (by nie nabawić się kolejnego urazu), tam okazało się,że na pogotowiu powinniśmy PROSIĆ {sic!} o wózek, nikt nam tego nie zaproponował, a w szpitalu przejście do windy jest zamykane na klucz, wózków nie ma. Byłam zdezorientowana sytuacją, jestem świadoma fatalnej sytuacji naszej służby zdrowia, ale ponieważ całe lata udało mi się omijać szpital nie byłam świadoma tego, jak człowiek jest tam traktowany. Kaplicę widziałam, kiedy błądziłam w poszukiwaniu...pomocy:( I na co te ubezpieczenia, na co te składki- na poniżenie? Wszystkim życzę dużo zdrowia. ps. Jeszcze jedno spostrzeżenie, dlaczego podjazd do pogotowia zastawiają taksówki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hi Re: Remonty w RSS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.06, 20:33 Barak w którym mieści się poradnia okulistyczna zostanie zburzony - i świetnie ,bo warunki tam są okropne.Podobnie jak od kilku lat poziom okulistyki radomskiej - też do wyburzenia.Kto z chorych okulistycznych leczy się jeszcze w Radomiu? Odpowiedz Link Zgłoś