Dodaj do ulubionych

Czemu Kluziński

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 18:07
Proszę Państwa chciałem zapytać o jeną rzecz lecz na wstępie chciałem
zaznaczyć że nie mam nic przeciwko Panu Kluzińskiemu bo go poprostu nie znam
i nie mogę wyrazić żadnej negatywnej ani pozytywnej opinii jednak dziwi mnie
jedno ? - Dlaczego niektórzy w tym Jakub Kluziński tak dąży do władzy
okupując osobiście lub poprzez swój komitet ten forum, dlaczego niektórym tak
bardzo zależy na władzy ??? Ja wiem jedno w życiu jest tak że Ci co naprawdę
coś zrobili lub robią siedzą w cieniu nie chwaląc się tym i nie pchając na
afisz robią to co mają robić. Ludzie takie gadanie że będąc radnym coś zrobie
dla Radomia jest śmieszne !!! co może zrobić 1 radny lub prezydent jeśli będą
inni przeciw - NIC . Radomianie nie musicie być prezydentem czy radnymi aby
pomóc temu miastu !!!Nazwijmy rzecz po imieniu i proszę o odpowiedź Pana
Kluzińskiego jeśli ma odwagę odpowiedzieć:

Na czym Panu zależy? na pieniądzach z diety, na sławie, na presitżu ?
Niech Pan i inni kandydaci na prezydentów i radnych napiszą w jjednym słowie
czemu chcą zostać radnymi ?

Proszę nie piszcie już że chcecie pomóc itp !!!!

Zobaczcie jak wielu ludzi od lat pomaga dzieciom, ludziom chorym, samotnym,
biednym, potrzebującym itp. robią to nie będąc radnymi itp !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: cd.... Re: Czemu Kluziński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 18:20
      poprostu w każdym poście czegokolwiek by nie dotyczył jest albo odnośnik do
      kocham radom, albo słowa poparcia dla Pana Kluzińskiego i powiem szczerze Panie
      Kluziński i Kocham Radom - naprawde na początku chciałem głosować na Pana
      dlatego że jest Pan człowiekiem młodym, kulturalnym i jak się wydaje ogólnie
      oki, ale jak już pisałem za dużo już tutaj odnośników do Pana kampanii i
      dlatego wytworzył Pan w moich oczach ocene negatywną. Jeśli chodzi Pan także do
      kościoła pewnie zna Pan taką przypowieść jak grzesznik w pierwszej ławce
      wykrzykiwał że nie ma się z czego spowiadać a uczciwa kobieta gdzieś z tyłu w
      ławce przepraszała Pana Boga za swoje grzechy. Wniosek - za dużo się Pan (lub
      Pańscy ludzie) piszą o mało znaczących rzeczach. Zakładam też że nie każdy wpis
      i post na tym forum jest tworzony za pana wiedzą i zgodą jeśli tak nie jest
      proszę się temu przyjżeć. Z jednym się zgodzę stawiajmy na ludzi młodych bez
      względu na ugrupowanie !!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: rosa Re: Czemu Kluziński IP: 82.139.43.* 03.11.06, 18:56
        Na tak naiwny post pan Kluziński nie powinien odpowiadać. Przecież jest kampania
        wyborcza i każdy kandydat ma prawo ją prowadzić.I chwała mu za to,że znajduje
        czas aby przez internet odpowiadać na pytania.Gdybyś zadał sobie trochę trudu to
        wiedziałbyś, że pan Kluziński istnieje w internecie na forum od bardzo dawna.
        • Gość: tadi Re: Czemu Kluziński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 18:59
          jest na forum od bardzo dawna - jako kto? napisz proszę może istotnie wyciągam
          pochopne wnioski - napisz jako kto istnieje na tym formum i od jak dawna rok
          dwa trzy ?
          • jdk Re: Czemu Kluziński 03.11.06, 19:45
            Witam serdecznie,

na tym forum w istocie jestem praktycznie od momentu jego powstania - czyli
            jakies 5-6 lat? Od zawsze pisze pod nickiem 'jdk'. Od wiosny tego roku, kiedy
            zdecydowalem sie kandydowac na prezydenta Radomia, pisze pod swoim imieniem i
            nazwiskiem.

Od czasu do czasu bywam tu bardzo czesto, ostatnio rzadziej, ze wzgledu na
            goraczke kampanii.

Odnoszac sie do Pana pytania, dlaczego kandyduje: bo uwazam, ze w Radomiu pewne
            rzeczy trzeba zaczac robic inaczej, kierujac sie przede wszystkim interesem
            ogolu, a nie swoim wlasnym. Radomia nie stac na to, by rozne grupy zalatwialy
            swoje male interesy, a strategiczne interesy miasta - modernizacja linii
            kolejowej i drogi, lotnisko, uniwersytet, odzyskanie rangi wojewodztwa - lezaly
            odlogiem. I ze do tego potrzeba ludzi nieco bardziej kompetentych niz obecne
            wladze czy wladze z ostatnich lat. Slyszal Pan zapewne powszecha opinie,
            ze "Radom nie ma szczescia do wladz". Ja tez ja slysze od dziecka i nie zgadzam
            sie z tym. I chcialbym udowodnic, ze moze byc inaczej.

Kilka miesiecy temu wspolnie z grupa przyjaciol, ktorzy od lat dzialaja w
            Radomiu w roznych organizacjach spolecznych, stowarzyszeniach, staraja sie
            robic cenne rzeczy, doszlismy do wniosku, ze dzialanie w ten sposob wyczerpalo
            swoje mozliwosci. Robienie czegos dobrego nie wystarczy. Bo nie ma zadnej
            promocji, bo nie ma zadnego wsparcia. Bo wladzy nie zalezy na tym. Woli, zeby
            nic sie nie dzialo. I utwierdza ludzi w przekonaniu, ze w Radomiu nic sie nie
            dzieje i nic nie da sie zrobic. Te osoby udowadniaja, ze sa ludzie, ktorym chce
            sie robic ciekawe rzeczy i ze w Radomiu moze sie udac. Postanowilismy zawiazac
            stowarzyszenie, ktore bedzie laczyc te wszystkie inicjatywy - i ktore bedzie
            przez to bardziej widoczne. Zdecydowalismy sie wystartowac w wyborach, zeby w
            ten sposob lepiej realizowac nasze cele. Start nie jako cel sam w sobie, ale
            jako forma realizacji naszych celow.

Czy sie przechwalam a propos siebie? Musze przeciez powiedziec o sobie, kim
            jestem, co zrobilem, co chcialbym zrobic. Dlaczego sie nadaje. Jak inaczej mam
            zdobyc poparcie kilkudziesieciu tysiecy radomian, jesli nie beda mnie znali? Od
            kilku miesiecy jestem z powrotem w Radomiu, staram sie jak najwiecej pokazywac,
            jak najwiecej rozmawiac, jak najwiecej prezentowac - zeby ludzie mogli mnie
            poznac i wyrobic sobie zdanie: czy chca miec takiego prezydenta czy nie.

A propos pieniedzy: pensja prezydenta miasta jest nizsza niz moja obecna pensja
            w banku. I prosze mi nie mowic, ze znow sie przechwalam - stwierdzam fakt,
            wywolany Pana pytaniem "do tablicy". Nie daze za wszelka cene do fotela
            prezydenta dla pieniedzy.

Co do pozostalych osob "dazacych do wladzy" Pana zdaniem. Nie widze takich
            wokol siebie. Oczywistym jest, ze obecny wysilek kilkudziesieciu osob
            przysporzy efekt w postaci mandatow radnego najwyzej kilku. Ale dla tych osob,
            ktore mam nadzieje zostana radnymi, to nie bedzie jakas kariera. Raczej sluzba
            lub poswiecenie. Wszyscy oni albo pracuja, albo ucza sie. Nie ma bezrobotnych,
            ktorzy walcza jak o zycie, zeby stac sie etatowymi radnymi. Dla wiekszosci osob
            decyzja o starcie w wyborach, o wystawieniu sie na widok publiczny, byla
            trudna. Ale udalo mi sie ich namowic. I ciesze sie bardzo!

Gdyby chcial Pan zapoznac sie blizej z dzialalnoscia i celami stowarzyszenia
            Kocham Radom, oraz tym, co zrobilismy, kto z nami dziala, kogo wspieramy -
            zapraszam na strone www.kochamradom.pl

Zapraszam tez do kontaktu osobistego - na spotkanie w biurze Stowarzyszenia lub
            na ktorejs z publicznych debat (bedzie na pewno w czwartek 9 listopada o godz.
            17:00 w Resursie).

Pozdrawiam serdecznie,

P.S. Wbrew pozorom osob dzialajacych w Kocham Radom piszacych na tym forum jest
            ledwie kilku - i wiekszosc tez znana, piszaca zawsze pod swoimi nickami. Reszta
            osob to osoby postronne, ktorych nawet nie znam - a ktorym dziekuje za glos
            poparcia.
            • Gość: tedi Re: Czemu Kluziński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 19:56
              Dziękuje serdecznie za odpowiedź.
              Ja powiem tak - osobiście bardzo dużo zrobiłem dla Radomia, całkowicie
              bezinteresownie. Po kampanii skontaktuje się z Panem bez względu na Pana wynik
              i jeśli nadal będzie Pan chciał coś zrobić chętnie połącze siły. Doceniam to,
              że odpisał Pan na mój post. Ja osobiście też mam dość układów w naszym mieście
              i będę się starał zrobić wszystko aby moje dzieci nie musiały pracować poza
              Radomiem tak jak ja (i Pan). Mam dużo pomysłów mam 31 lat ale niestety moja
              rodzina nie jest uwikłana w żadne układy polityczne i dlatego nie ma dla mnie
              tu miejsca. Jeśli Pan jest człowiekiem za jakiego się Pan uważa i jakiego Pan
              przedstawia naprawde szczerze doceniam i popieram.

I jeszcze raz dziękuje za odpowiedź, mam nadzieje że w razie niepowodzenia nie
              opuści Pana zapał !!!

powodzenia
    • Gość: stary Re: Czemu Kluziński IP: *.tkdami.net 03.11.06, 18:48
      Każdy człowiek do czegoś dąży,powiedz do czego ty dążysz i w jaki sposob.
      • Gość: tedi Re: Czemu Kluziński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 18:50
        ja dąże do zapewnienia lepszej przyszłości moim dzieciom pracuje na 2 etaty i
        sprawa prosta a Ty do czego i w jaki sposób???
        • heniek_z_lasu Re: Czemu Kluziński 03.11.06, 19:28
          On po prostu jako jedyn odpowiada rzeczowo na oskarżenie i pomówienia pisane tu przez jego przeciwników. Nie zauważysz tu wypowiedzi żadnego innego kandydata na prezydenta, ciekawe dlaczego? Wg mnie ni ewiedzą jak, albo boją sie wdawać w dyskusję z ludźmi. Tak więc jak tacy ludzie mogą potem rządzić miastem?
          Poza tym gdybyś poświęcił pół godziny na poczytanie forum to znalazłbyś odpowiedzi na te wszystkie swoje pytania i to w dodatku udzielone przez samego Jakuba Kluzińskiego. Także najpierw poczytaj, a potem twórz nowe tematy.
          • Gość: domownik Re: Czemu Kluziński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 19:36
            JDK wierzy w potęge internetu. Rzeczowo to się nie wykazał - masz racje
            odpowiada. Z jego życiorysu tak naprawde niewiele wynika co zrobił dla naszego
            miasta, osiągnięcia - jak większość pracowników z jego wykształceniem. Ot i
            tyle. Oderwany od rodzinnego miasta, nie znający realiów i kłopotów ... wiele
            można wymieniać. Dla mnie nie jest ważne, czy rodowity radomianin tylko to,
            jakie ma osiągnięcia w naszym mieście. Najłatwiejszym sposobem była emigracja.

pozdrawiam
        • pitagor Re: Czemu Kluziński 03.11.06, 19:34
          > moim dzieciom pracuje na 2 etaty i sprawa prosta

i chwała Ci za to, tak jak Ty robi zresztą wiele osób

> napisz jako kto istnieje na tym formum i od jak dawna rok dwa trzy ?

według wszelkich danych pierwszy post JDK napisał 2001-03-24 15:17:03
          • Gość: tedi Re: Czemu Kluziński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 19:36
            dzięki za info skad miałem wiedzieć że JDK to Jakub Kluziński
            • Gość: plik Re: Czemu Kluziński IP: 213.199.199.* 03.11.06, 19:47
              W dzisiejszym świecie do zarządzania potrzebny jest wykształcony w tym kierunku specjalista. Takim jest Kluziński. Zarządzanie dużą firmą jest w sumie podobne do zarządzania duzym miastem. W dużej prywatnej firmie nikt by przecież nie postawił na nauczyciela, lekarza czy nawet milicjanta.
              • Gość: MM Re: Czemu Kluziński IP: 82.139.49.* 03.11.06, 20:22
                Witam serdecznie. Nie będę ukrywał, że pan Kluziński jest dla mnie faworytem w
                wyścigu o fotel prezydencki. Podoba mi się, że wreszcie będę mógł iśc
                zagłosować na człowieka nie uwikłanego w spory polityczne, na osobę młodą,
                wykształconą, która mimo że cały świat stoi przed nią otworem woli z własnej
                woli zostać w naszym mieście i zacząć powoli zmieniać go na lepsze po latach
                nieudolnych rządów.
                Ja także mam dość układów panujących w Radomiu, gdzie nie można się wychylić
                bez namaszczenia lokalnego kacyka.
                Pozdrawiam serdecznie.
                P.S
                A Pana Kluzińskiego chcę zapytać czy można w jakiś sposób stać się członkiem
                Stowarzyszenia Kocham Radom?
                Pozdrawiam raz jeszcze
                • Gość: Zenek Re: Czemu Kluziński IP: *.tkdami.net 03.11.06, 20:47
                  "A propos pieniedzy: pensja prezydenta miasta jest nizsza niz moja obecna
                  pensja
                  w banku. I prosze mi nie mowic, ze znow sie przechwalam - stwierdzam fakt,
                  wywolany Pana pytaniem "do tablicy". Nie daze za wszelka cene do fotela
                  prezydenta dla pieniedzy."

To może jakieś inne profity skoro nie pensja?

Ciekawe jak Pan Kluźiński załatwi jakieś środki z budżetu dla tego miasta skoro
                  nie ma żadnego przełożenia. Pojedzie i powie "Kocham Radom" i usłyszy - "My też
                  Kochamy ale środków żadnych nie damy".

Ponadto jak można chcieć bawić się w politykę nie chcąc utożsamiać się z
                  polityką, to tak jakby chcieć zagrać od razu w ektraklasie i nie grać wcześniej
                  w ogóle w piłkę. Panie Kluźiński przydałby sie Panu elementarz samorządaowca.
                  • Gość: Bogdan Re: Czemu Kluziński IP: *.radnet.pl 03.11.06, 20:57
                    Zenus Ty już rzadziłes i mamy to co mamy, odpusc sobie chlopie

a i podpisuj sie swoim prawdziwym imieniem
                • Gość: marcin wosik Re: Czemu Kluziński IP: *.tkdami.net 04.11.06, 13:14
                  zapraszamy do naszej siedziby na ul. Traugutta 15/8, badz kontakt mailowy
                  kochamradom@kochamradom.pl
              • Gość: Ewa Re: Czemu Kluziński IP: *.udn.pl 04.11.06, 09:22
                Pracuję w administracji samorządowej kilkanaście lat i zapewniam Cie, że
                zarządzanie dużą firmą wcale nie jest podobne do zarządzania dużym miastem.
                Niewiem jaką grupą osób kieruje obecnie Pan Kluziński i jaki jest jego zakres
                odpowiedzialności, ale nie przypuszczam aby dało mu to doświadczenia do
                kierowania miastem takiej wielkości jak Radom, w końcu miastem na prawach
                powiatu.Niestety niektórzy nie nabywają takiego doświadczenia nawet po latach
                praktyki, co obecnie widać. Więc może rzeczywiście lepiej postawić na młodego
                naiwnego?
    • Gość: Adam Re: Czemu Kluziński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 21:15
      Są to pierwsze wybory, w których nie mam dylematu wzgledem tego na kogo mam
      głosować. Boje sie tylko, że to zbyt piękne żeby mogło byc realne (wygrana Pana
      Kluzińskiego. ale nie trace nadziei. Głosujmy na człowieka godnego tego
      stanowiska. Tylko Pan Kluziński jest nadzieja dla naszego miasta.
      • Gość: Karol Witerski Re: Czemu Kluziński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 21:18
        Jakub Kluziński moim prezydentem Radomia!
    • Gość: wellll Re: Czemu Kluziński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 21:22
      To w takim razie jak i po co Marcinkowski znalazł siętam gdzie się znalazł? :)
      Mógł pomagać miastu w inny sposób. To w takim razie po co urząd prezydenta i dla
      kogo? Tedi, co wtedi?
      • Gość: murek Re: Czemu Kluziński IP: *.internet.radom.pl 03.11.06, 23:11
        Młody bez układów hehedobrze ktos napisał pogada se że kocha Radom i wszyscy go
        oleją a nawet najlepiej napisany wniosek o kase unijną nie znajdzie poparcia
        bez lobbingu. I niech pan nie liczy na kilka mandatów , ajkz robicie jeden to
        wszystko.
        • Gość: Bogdan Re: Czemu Kluziński IP: *.radnet.pl 04.11.06, 10:08
          Teraz są układy mimo tego nie ma lawiny wniosków a te co napiszą są odrzucane.
          Więc proszę wytłumacz mi teraz swoją teorię?
          • Gość: wybroca Re: Czemu Kluziński IP: *.tkdami.net 04.11.06, 12:32
            Jakie układy, Marcinkowski ma takie przełożenie na rząd jak Polska na Chiny,
            dlatego niewiem czy chociaż jeden jego wniosek przejdzie. Ból Radomia polega na
            tym, że zawsze My mieszkańcy popieramy te ugrupowania, które aktualnie nie
            sprawują władzy w rządzie - i co z tego? Efekt jest taki jak widać gołym okiem.
            Radom od kilkunastu lat stoi w miejscu. W tej chwili największym zagrożeniem
            dla Kaczyńskich jest Platforma Obywatelska i jeżeli Gęsiak wygra to Radom z
            centralnej Polski dostanie jakieś okruchy i znowu zmarnujemy cztery lata. Nie
            bądźmy naiwni że będzie inaczej. Już Suski kiedyś powiedział z tego co
            pamiętam, że póki obecna władza sprawuje w Radomiu urząd to on nie będzie
            popierał ich inicjatyw. Powiedział więcej niż mysłał, ale taka niestety jest
            prawda. Bez przełożenia u góry Radom będzie się raczej cofał niż rozwijał.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka