Dodaj do ulubionych

Policja uczy kierowców

05.11.06, 16:58
Nareszcie. Szkoda że takie akcje są prowadzone niezmiernie rzadko.
Mam nadzieje że nasi kochani kierowcy nauczą sie czegoś.

Pozdr
M
Obserwuj wątek
    • fnx1 Re: Policja uczy kierowców 05.11.06, 22:12
      > Nareszcie. Szkoda że takie akcje są prowadzone niezmiernie rzadko.
      > Mam nadzieje że nasi kochani kierowcy nauczą sie czegoś.
      To nie jest do końca prawda. Jeszcze we wrześniu uczestniczyłem w darmowym
      kursie pierwszej pomocy - zorganizowanym przez stowarzyszenie "Bezpieczne
      miasto" (czy jakoś tak...) No ale jednak trzeba mieć trochę chęci i czasu.
      A co do cytatu, który w swoim czasie w III LO oglądałem na każdej przerwie...
      mniej bohatersko - ale chyba lepiej jest dla Ojczyzny przeżyć i pracować nad jej
      rozwojem (i normalnością...).
      • 72pp Re: Policja uczy kierowców 06.11.06, 13:51
        Jak sam piszesz trzeba mieć troszkę chęci i czasu , niestety nie wszyscy je
        mają .
        Sam miałem okazję ukończyć już jakiś czas temu kurs pierwszej pomocy , i wiem
        że nie tylko wiedza się liczy , ale właśnie chęć do pomocy . Nasze prawo jasno
        mówi że każdy ma obowiązek niesienia pomocy na miejscu wypadku drogowego.
        Niestety nijak to ma się do sytuacji kiedy leży ktoś na chodniku , wtedy
        najchętniej ludzie tego nie widzą i tu jest największy problem . Mam nadzieję
        że takie akcje policji powinny nietylko ograniczać sie do kierowców , ale
        powinno sie przeprowadzać takie akcje w szerszym kręgu społecznym .
        Wiem że ktoś może teraz napisać że jak jakaś osoba leży to pewnie jest pijana i
        lepiej ją zostawić bo sie jeszcze oberwie .... to nie do końca prawda sam byłem
        świadkiem , a właściwie uczestnikiem takiego zdarzenia kiedy osoba zasłabła , w
        trakcie rozmowy można było wyczuć od niej specyficzny zapach alkoholu ,
        przechodnie omijali nas szerokim łukiem , a okazało się że osoba cierpi na
        cukrzycę i zapach wydobywający sie z ust może przypominać alkohol.

Co do cytatu to odnosi sie on do chwalebnej historii radomskiego 72 pp.

Pozdr
        M
    • jk19 Re: Policja uczy kierowców 05.11.06, 22:16
      dulce et decorum est pro patria mori łac.,
      słodko i zaszczytnie jest umrzeć za ojczyznę.
      Etym. - z Horacego (Pieśni, 3, 2, 13).

• Gość: bbb Policja uczy kierowców IP: 82.139.46.* 06.11.06, 17:03
      Może policja przeszkoli kiedyś kierowców w jeżdzie po skrzyżowaniu o ruchu okrężnym.50% kierowców łamie tam przepisy narazając innych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka