Gość: Robo IP: *.waw.cdp.pl 15.11.01, 08:59 Nie wydaje się Wam, że firmowe samochody są najszybsze na świecie? Obojętnie jakiej marki są. Może prawdziwi właściciele powinni elektroniczne ograniczać V-Max swoim pracownikom. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Robsonka Re: Samochody Firmowe IP: *.netia.pl 15.11.01, 11:17 Nie zawsze są najszybsze. Za to są najlepsze i darmowe. Pełny komfort. Lepszy od firmowego samochodu jest tylko inny firmowy samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
sylvio Re: Samochody Firmowe 15.11.01, 11:49 Potwierdzam. Mój znajomy jeździ takim służbowym wozem. Oczywiscie używa go także do prywatnych podróży. Ma co prawda jakieś limity narzucone przez pracowdawców ale nigdy nie narzekał, że by musiał płacić za ich przekroczenie. I jeszcze jedno - za wszystkie naprawy, przeglądy płaci firma. Jaki jest najlepsdzy samochód na świecie? Oczywiście firmowy. Sam chciałbym taki mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robo Re: Samochody Firmowe IP: *.waw.cdp.pl 15.11.01, 12:44 Gość portalu: Robsonka napisał(a): > Nie zawsze są najszybsze. > Za to są najlepsze i darmowe. Pełny komfort. > Lepszy od firmowego samochodu jest tylko inny firmowy samochód. Upierałbym się jednak, że są najszybsze! Co do tego, że są najlepsze mam duże wątpliwości, bo jak widzę kogoś w CC strudzonego pozycją, pędzącego ok.140 km/h to chyba lekka przesada. Zgodzę się na pewno, że niema lepszego samochodu niż "firmowy" ( za nic nie trzeba płacić), ale dlaczego tym kierowcom brakuje wyobraźni i poszanowania dla innych uczestników drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misioo Re: Samochody Firmowe IP: *.rado.gazeta.pl 15.11.01, 11:52 Gość portalu: Robo napisał(a): > Nie wydaje się Wam, że firmowe samochody są najszybsze na świecie? Obojętnie > jakiej marki są. > Może prawdziwi właściciele powinni elektroniczne ograniczać V-Max swoim > pracownikom. To nawet nie kwestia prędkości, tylko braku umiejętności (rymnęło się). To co ci szczawie (to raczej sprawa charakteru, niż wieku) wyprawiają, zwłaszcza w zimie, woła o odbranie prawa jazdy. Na śliskiej nawierzchni grzeją ile fabryka dała, a w razie sytuacji awaryjnej potarfią jedynie nacisnąć hamulec i bezradnie patzreć co się dzieje. Znam też gości, którzy firmowymi samochodami jeżdżą, jakby przez przypadek zjechali na ulice z trasy rajdu warszawskiego. Swoimi prywtanymi autami jeżdża zaś powolutku i uważnie. No bo jak stukną w kogoś, to będą musieli sami zapłacić za remont. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemi Re: Samochody Firmowe IP: *.rado.gazeta.pl 15.11.01, 13:20 Jechałem niedawno za dwoma takimi samochodami. Nie pamiętam a raczej nie zdążyłem zobaczyć jakich były firm. Ich kierowcy mogliby spokojnie jeździć w formule 1 - tak pędzili. Właściwie to się chyba ścigali, bo gdy mnie wyprzedzili długo jechali obok siebie, a to była wąska droga na Nowe Miasto. Odbierałbym takim prawo jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaboom Re: Samochody Firmowe IP: *.radom.pl 15.11.01, 19:28 Gość portalu: niemi napisał(a): > Właściwie to się chyba ścigali, bo gdy mnie > wyprzedzili długo jechali obok siebie, a to była wąska droga na Nowe Miasto. > Odbierałbym takim prawo jazdy. Hmm :) Napisz kiedy i o ktorej godzinie mniej wiecej :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemi Re: Samochody Firmowe IP: *.rado.gazeta.pl 15.11.01, 19:37 To jeszcze był październik, jakaś południowa godzina. A do czego Ci te dane. Czyżbyś to Ty tak szalał. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaboom Re: Samochody Firmowe IP: *.radom.pl 15.11.01, 19:53 Gość portalu: niemi napisał(a): > To jeszcze był październik, jakaś południowa godzina. > A do czego Ci te dane. Czyżbyś to Ty tak szalał. :) W pazdzierniku nie :PP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RUBIKON Re: Samochody Firmowe IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 15.11.01, 16:53 Mam w firmie kilka oznakowanych samochodów służbowych . Ponieważ dochodziły do mnie informacje nt. techniki jazdy moich kierowców , umieściłem im za tylną szybą nastepującą informację ;Jeśli jadę za szybko to zadzwoń tel....,,. Teraz jest spokój , każdy telefon to utrata części premii. Proste i skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robo Re: Samochody Firmowe IP: *.waw.cdp.pl 16.11.01, 09:05 Gość portalu: RUBIKON napisał(a): > Mam w firmie kilka oznakowanych samochodów służbowych . Ponieważ dochodziły do > mnie informacje nt. techniki jazdy moich kierowców , umieściłem im za tylną > szybą nastepującą informację ;Jeśli jadę za szybko to zadzwoń tel....,,. > Teraz jest spokój , każdy telefon to utrata części premii. > Proste i skuteczne. Myślę, że bardzo dobry pomysł. Tylko dlaczego mamy taką mentalność swoje szanujemy a cudze ( nie nasze) niszczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldi Re: Samochody Firmowo-dresiarskie IP: 192.168.2.* 16.11.01, 09:27 Gość portalu: Robo napisał(a): > Nie wydaje się Wam, że firmowe samochody są najszybsze na świecie? Obojętnie > jakiej marki są. > Może prawdziwi właściciele powinni elektroniczne ograniczać V-Max swoim > pracownikom. Najszybsze sa te, ktorymi jezdza tak zwani "przedstawiciele handlowi" czyli akwizytorzy, i sa z tego tak dumni, ze zapominaja, ze to nie ich samochod, tylko laskawie uzyczony przez pracodawce do wykonywania pracy, a nie do szpanowania. Akwizytorzy - powinno sie wam zabrac prawo wyjezdzania na drogi dopoki nie zmadrzejecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregg Re: Samochody Firmowo-dresiarskie IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.01, 10:17 To przypomina taki mały dowcip: jaka jest różnica pomiędzy samochodem prywatnym i firmowym? Firmowy szybciej jeździ po dziurach. Potwierdzam wcześniej wyrażoną opinię: CC przy 120km/h bardzo fajnie tańczy na koleinach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robo Re: Samochody Firmowo-dresiarskie IP: *.waw.cdp.pl 19.11.01, 11:51 Jeżeli ktoś jeździ trasą nr 7 do W-wy to napewno widział białego Lanosa Makarony Lubelskie nr rej LU...., ten to jest dopiero dawca nerek, tylko dlaczego naraża jeszcze innych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robsonka Re: Samochody Firmowo-dresiarskie IP: *.netia.pl 19.11.01, 12:02 O której godzinie jeździsz do Wa-wy ? Ja widziałem ciemnoszarą astre WN00... Też nieźle gazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robo Re: Samochody Firmowo-dresiarskie IP: *.waw.cdp.pl 19.11.01, 13:37 Gość portalu: Robsonka napisał(a): > O której godzinie jeździsz do Wa-wy ? > Ja widziałem ciemnoszarą astre WN00... > Też nieźle gazuje. Ok. 8 jestem W-wie, mam kilka innych typów, ale to i tak nic nie zmieni dopóki któregoś z nich nie dotknie nieszczęście ( właśnie z jednym takim piratem mam doczynienia w sądzie!!!) Czy musi być tyle agresywności na drodze? Każdy kto siada za kierownicę to tak jakby WYBIERAŁ się na WOJNĘ ( to dotyczy KAŻDEGO kierowcy - również czasami mnie) Pozdrowienia dla wszystkich ZA KÓŁKIEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robsonka Re: Samochody Firmowo-dresiarskie IP: *.netia.pl 19.11.01, 14:13 Co się stało, że sprawa jest w sądzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robo Re: Samochody Firmowo-dresiarskie IP: *.waw.cdp.pl 19.11.01, 14:29 Gość portalu: Robsonka napisał(a): > Co się stało, że sprawa jest w sądzie? Coż jest w sądzie, ponieważ w wypadku uczestniczyło 9 osób i 4 z nich przebywały przez "baranka" w szpitalu po ok.2 miesiące. Sprawca ( młody chłopak) twierdzi, że nic nie pamięta, ale skoro ktoś świadomie przekracza dozwolone predkości albo nie zachowuje dostatecznej ostrożności to jak może się bronić - tylko w ten sposób, że nic nie pamięta. Droga hamowania jego samochodu ( przy suchej nawierzchni) wynosiła lewego koła ok.25 m, a prawego ok.18 m ( prędkość w momencie rozpoczęcia hamowania to ok.120km/h), ja niestety niemiałem jakiegokolwiek pola manewru i nic nie hamowałem. Skończyło się to w miarę dobrze ale co z tego jak człowiek stracił trochę zdrowia. Dlatego jestem bardzo uczulony na nieszanujących się kierowców i ich brak wyobraźni. Każdego to może spotkać dlatego ten wątek, ku przestrodze. Trochę wyrozumiałości na drodze przyda się każdemu nie jesteśmy sami na niej. Hej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregg Re: Samochody Firmowo-dresiarskie IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.01, 07:49 na świeżo: 19.11.2001r. godz. 20.00, ul. Chrobrego, wyścigi ciemnego Daewoo Lanos z napisem SitoDruk (żółte napisy) z cywilną Vectrą. Nieźle chłopcy dawali czadu... Odpowiedz Link Zgłoś