rudy105 14.12.06, 19:07 Jaruzelski to człowiek honoru to narodowy bohater prosze pokazcie mi polityka obecnych czasow który ma taka klase jak gen Jaruzelski, wg mnie porównywalny był Jacek Kuroń. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dkt1984 Re: Jaruzelski człowiek honoru 14.12.06, 19:15 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=53917409 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzik [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 19:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Re: Jaruzelski człowiek honoru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 07:56 takich bohaterów powinno się wieszać a ich ścierwo psy powinny roznieść po całym mieście. sowiecki agent zdrajca RZECZPOSPOLITEJ wrzucony przez zsrr na stołek i on śmie mówić że powinien być generałem - śmoieć bez moralności i honoru gnida ścierwo-nic więcej nie przychodzi mi do głowy Odpowiedz Link Zgłoś
rudy105 Re: Jaruzelski człowiek honoru 15.12.06, 08:57 a co ci ma przychodzic do glowy jak ona jest pusta jak dzwon, skad masz taka wiedze wypaczona? ile ty masz kmiocie lat? a co Pilsudski zrobil pmietnego maja? tu mordy nie otwierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
dkt1984 Piłsudski - człowiek honoru!!! 15.12.06, 22:16 Ja otworzę może nie mordę ale usta! Na wstępie stanowczo protestuję przeciwko stawianiu Jaruzelskiego/zdrajcy/ na równi z J.Piłsudskim! Porównanie takie tylko potwierdza iż jesteś analfabetą historycznym! Pewnie za twoich czasów uczyli innej historii!!! Polska wróciła na mapy świata po 123latach zniewolenia! Zaraz po odzyskaniu niepodległości, słaby, mocno zróżnicowany wewnętrznie kraj musiał stawić czoła czerwonym hordom nacierającym na zachód. M.in. dzięki geniuszowi Piłsudskiego IIRP nie upadła zaraz po powstaniu! Później Marszałek niejako usunął się w cień dając szansę demokracji na scalenie kraju! Co z tego wyszło??? Wyszło, i to bardzo wyraźnie, nieudolność polskiej klasy politycznej! W ciągu 8 lat nasz kraj miał aż 13 gabinetów! Do tego kryzys gospodarczy i hiperinflacja! Pytam się jak w takiej sytuacji kraj miał stanąć na nogi? Niestabilna sytuacja zarówno na wschodniej jak i na zachodniej granicy plus wewnętrzne kłótnie i spory w Warszawie nie prowadziły Polski w dobrą stronę! Tylko osoba charyzmatyczna, obdarzona ogromnym zaufaniem społecznym mogła nurkujący lot Polski podnieść do góry i ustabilizować! I on to zrobił! I chwała mu za to!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Jaruzelski człowiek honoru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 20:35 Cała dobroć i miłość bliźniego przemawia przez Ciebie. Szkoda tylko, że swoją ucieczką z Krychnowic przerwałeś leczenie i pokładane w Tobie nadzieje. Myślę, że szybko to nadrobisz i wrócisz na łono medycyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JóziekPapista Re: Jaruzelski człowiek honoru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 09:35 20 doborowych dywizji pierwszego uderzenia z zapleczem oraz 180 silosów z wyrzutniami atomowymi i zapleczem stacjonowało wzdłuż Odry i na Pomorzu oraz na Bałtyku....ONI tu byli, wcale nie musieli wchodzić...no może by weszło kilka dywizji kałmuckich komsmolców z karabinami na sznurkach i obnażonymi do boju .... penisami w garściach... by stało się ...< Ordnung muss sein >. ...i byś ty dkt ,naiwny edziu ,krzysiu i inni teraz mieli albo skośne oczęta i zeza albo rodzice wasi by skorzystali z darmowego biura podróży i kuracji za ...Kołymą .... Lećcie szybko na nieszpór albo inny rorat uzupełnić wiedzę i tam puszczajcie ....takie bąki o ...bliźnich i bandytach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rac Re: Jaruzelski człowiek honoru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 09:42 Pamitacie jak Dupceka z Pragi w worku samolotem wywieziono w 68? Jak promoskiewscy Polacy chcieli prosić o bratnią pomoc, bo uznawali Jaruzelskiego za zdrajcę ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czech Re: Jaruzelski człowiek honoru IP: 80.50.60.* 15.12.06, 15:33 Dubczeka a nie Dupczeka, durniu i nie w w worku a jako I sekretarza komunistycznej partii CSRS i agenta NKWD i KGB. Razem z nim leciał gen. L. Svoboda, bohater ZSRR,kawaler orderu Lenina, Stalina i innych wysokich odznaczeń nadawanych przez NKWD, jeden z dowódców tak zwanego powstania słowackiego. Nota bene mało kto wie, że w armii słowackiej rozdawali medale za zdobycie... Zakopanego w roku 1939. W Moskwie krzywdy im nie zrobili. Ten, któryn poprosił o "bratnią pomoc" to był G. Husak - też słowacki komunista, późniejszy I sekretarz KC KPCz CSRS. Dubczekowi włos z głowy nie spadł. Dozył wolnej Czechosłowacji jako dyrektor kołchozu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JóziekPapista Re: Czech: tak było, to są fakty! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 15:41 Dziwna jest natura ludzka: im mniej sami mamy skłonności do męczeństwa, tym natarczywiej żądamy go od innych.....znam CSRS z 1968 r z .... autopsji, miałem 24 lata ,wtedy w Radomiu mieszkałem.I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czech Re: Czech: tak było, to są fakty! IP: 80.50.60.* 15.12.06, 16:03 Masz rację. Szkoda pisać. Odpowiadają wyłacznie, ci, którzy nie znają historii. Nawet swojego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D*pa blada Re: Jaruzelski człowiek honoru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 23:21 Ciekawe że tego nie zrobili interweniując na Węgrzech i w Czechosłowacji, a Polaków wciąż się tym straszy, i takie prymitywne ludzkie pomioty jak ty wciąż w to wierzą. Odpowiedz Link Zgłoś
usjwo Re: Jaruzelski człowiek honoru 15.12.06, 16:23 To głupia prowokacja, albo ten "rudy" trochę nie tego z główką. Porównanie Jaruzelskiego z Kuroniem... eeh szkoda gadać. Usjwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dixi Jaruzelski człowiek bez honoru IP: 82.139.57.* 15.12.06, 19:11 był szkolony w ZSRR, sprzedał Polske za karierę, nic nie dokonał,ciekawe za co został generałem, złamał nawet prawo wtedy obowiazujące, jest winny śmierci wielu osób, jak Adolf Hitler ,który tylko dowodził- do nikogo nie strzelał. Najnowsze dokumenty potwierdzają że Red Army nic nie mogła zrobić, miała wojnę w Afganistanie, ten kto mówi o jakieś wojnie nie ma chyba mózgu- kraj w centrum Europy i wojna, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cesio Re: Jaruzelski człowiek bez honoru IP: 88.156.130.* 15.12.06, 23:05 Rudy 105 nie dość że wredny, to jeszcze jest dziecięciem komuszka. Odpowiedz Link Zgłoś
usjwo Re: Jaruzelski człowiek bez honoru 16.12.06, 02:15 > nistanie, ten kto mówi o jakieś wojnie nie ma chyba mózgu- kraj w centrum Europy i wojna, Pamiętasz Jugosławię, kraj w środku Europy. Jak widać dla wojny nie ma znaczenia połozenie :(. Usjwo Odpowiedz Link Zgłoś
rudy105 Re: Jaruzelski człowiek bez honoru 16.12.06, 13:01 wydaje mi sie że jednak troche podobienstwa pomiedzy Jaruzelskim a Kuroniem jest, jeden i drugi to uczciwi ludzie nie okradali Polski tak jak "zdaża" sie niektorym współczesnym moralistom, Jaruzelski wg niektorych to zdrajca bo mial kontakty z Moskwą Kuroń o ile ktoś prawdę pisal tu na forum występuje w jakichs papierach I.P.N. Przepraszam o ile sie mylę. A co do kultury ossobistej dobrego wychowania Pana Jaruzelskiego to zdaje sie ze malo kto mu dorównuje a szcegolnie nasz obecny Prezydent.Czy nazwanie dziennikarza publicznie na konfferencji w Brukseli" czerwonym' to licuje z urzędem jaki pelni Pan Kaczyński? Moraliscie zajmijcie sie obecna Moskawą tzn Waszyngtonem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzik Re: Jaruzelski człowiek bez honoru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 14:44 Jaruzelski to niewątpliwy złodziej. Sam ukradł willę i stworzył warunki do kradzieży przez gnojów z PZPR. A Kuroń to stalinowski zakapior, pijaczek, który lubił "konsultacje" z SB. Odpowiedz Link Zgłoś
usjwo Re: Jaruzelski człowiek bez honoru 16.12.06, 14:51 O czym ty piszesz, że gościu był kulturalny to dla Ciebie jest wykładnia tego czy był dobrym człowiekiem, mało tego, bohaterem. Rózne brednie już tu czytalismy na tym forum, ale że Jaruzel to bohater to już przeginasz. PS. W Brukseli poszło chyba nie o "czerwone" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nonna Re: rudy105 IP: 82.139.60.* 16.12.06, 17:27 Swięte słowa! www.jaruzelski.eu/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Jaruzelski człowiek bez honoru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 23:32 Ty skomuszony pajacu, Prezydent nie nazwał nikogo "czerwonym" tylko "małpą w czerwonym" i chodziło o kolor ubrania. A to że ma cięty język i mówi to co myśli to akurat jest zaleta. Ale dla takich wypranych mózgów jak ty to jest wada bo do ciebie trafia tylko politycznie poprawna nowomowa. Józef Piłsudski, uznawany na całym świecie za jednego z największych mężów stanu, miał znacznie bardziej cięty język niż Lech Kaczyński. Jednym z jego powiedzeń było: "Naród piękny, tylko ludzie k*rwy" - to o takich Polakach jak ty. A o ówczesnym sejmie powiedział, że "Wam kury szcz.. prowadzać, a nie politykę robić". Był tak szanowany, że nawet podczas okupacji hitlerowskiej na Wawelu przy jego krypcie pełniona była warta honorowa przez oficerów niemieckich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzik Ze scyzorykiem na czołgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 14:42 A kto by tę wojnę prowadził? Solidarność ze scyzorykami? Przedsmak wojny był w "Wujku". Kiedy gnoje Jaruzelski i Kiszczak pokazali na co ich stać. Jeżeli miała być wojna to tylko na zyczenie Jaruzelskiego, a to oznacza, że jest sku...synem Odpowiedz Link Zgłoś
w.makuch Re: Ze scyzorykiem na czołgi 16.12.06, 18:37 Od jesieni 1945 r. do początków 1946 r. bierze udział w walkach z bandami zbrojnego podziemia i nacjonalistami ukraińskimi w obronie polskości Ziemi Hrubieszowskiej. 22 lipca 1946 r. awans na kapitana. 10 lipca 1948 r. awans na majora 25 stycznia 1949 r. awans na podpułkownika. 14 lipca 1956 r. nominacja na stopień generała brygady- dalej wiadomo- to sie nazywa kariera- ciekawe za co te nominacje? pomyślmy musiał być wierny partii jak pies... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzik Re: Ze scyzorykiem na czołgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 19:21 Te walki z podziemiem to mord na polskich patriotach. Nie ma się czym kanalia Jaruzelski szczycić. I jest głupi gnój w NKWD więc awansuje. Poza tym liże dupę agentowi gestapo i NKWD, prostemu skur...synowi Marianowi Spychalskieku. W latach 60-tych gnój Jaruzelski czyści armię z Żydów. W 1970r. zbrodniarz Jaruzelski strzela do robotników. Po co pisać dalej o tym sowieckim łajnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Order Lenina Re: Ze scyzorykiem na czołgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 23:46 W 1984 roku zostaje odznaczony platynowo-złotym orderem Lenina, najwyższym odznaczeniem ZSRR, za przeprowadzenie stanu wojennego i ujarzmianie Polaków. www.prawica.net/node/5552 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Jaruzelski człowiek honoru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 23:18 Jaruzelski to jedyny dyktator komunistyczny który wypowiedział wojnę WŁASNEMU narodowi. W Czechosłowacji Praską Wiosnę 1968 musiały tłumić OBCE wojska układu warszawskiego. Na Węgrzech by stłumić powstanie musieli wkroczyć Sowieci. TYLKO W POLSCE za każdym razem Polacy strzelali SAMI DO SIEBIE i nikt nie musiał interweniować bo sami siebie wykańczaliśmy rękami Jaruzelskiego. To Jaruzelski w latach '45-47 uczestniczył w dobijaniu polskiego patriotycznego podziemia w okolicach Hrubieszowa gdzie wybito najlepszych polskich patriotów, za co dostał Krzyż Walecznych i gwałtownie zaczął awansować. W wieku 26 lat był już podpułkownikiem! To Jaruzelski dowodził atakiem Polskich wojsk na Czechosłowację w 1968. To Jaruzelski strzelał do stoczniowców w 1970 roku. To Jaruzelski wprowadził stan wojenny i przyzwolił na strzelanie do górników w kopalni Wujek. W innych krajach nie dość, że interweniować musiały Sowiety bo nikt tam się nie zdobył by mordować swoich rodaków to jeszcze skala interwencji Sowieckiej wcale nie była większa niż to co nawyprawiał Jaruzelski w Gdańsku '70 (49 zabitych) i w stanie wojennym (kilkadziesiąt ofiar śmiertelnych bezpośrednio i SETKI pośrednio). W Pradze w 1968 roku zastrzelono 90 osób, zaś Polaków których do tej pory demonizuje się sowiecką interwencją sam Jaruzelski wytłukł WIĘCEJ - sam, bez niczyjej interwencji. Idź, pooglądaj wystawę ofiar IPN na Placu Zamkowym w Warszawie i PRZESTAŃ BLUŹNIĆ. Poczytaj sobie: www.polskiejutro.com/art.php?p=2851 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzik A ja Wam coś dam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 02:28 Dam Wam Bieruta, Gomułkę, Gierka, gnoja Jaruzelskiego, Lecha "Bolka" Wałęsę i zakałę Polski KOmsomolca Kwaśnieskiego www.mytempdir.com/1100876 Odpowiedz Link Zgłoś
rudy105 Re: A ja Wam coś dam 17.12.06, 09:22 dlatego ze ten prawdziwy maz stanu był wtedy u wladzy to bylo tyle a nie wiecej ofiar i dlatego ty dzis mloda istota mozesz swobodnie bluznic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzik To dla mnie coś nowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 10:07 Skur...syna nazwać "mężem stanu" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re:rudy 105 Re: Jaruzelski człowiek honoru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.06, 09:42 Dziwna jest natura ludzka: im mniej mamy mamy skłonności do męczeństwa, tym natarczywiej żądamy go od innych....czemu ty i podobne <edziki> nie mają figurek ku czci ??? coś słabo im szło w warcholskich awanturkach.... brak męstwa i odwagi w tamtych czasach nadrabiają kundlizmem..teraz? A <Polaka> dane to czysta ...politgramota, wiele błędnych liczb, błędy co do treści ( non multa, fix multum) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re:rudy 105 Re: RUD 105 :sorki..nie dot, Ciebie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.06, 09:52 /////////// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzik Skoro mnie kolega przywołał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 10:09 To skąd kolega wie, co robiłem w tamtych czasach? Rozumiem, że uwielbienie kolegi dla sku...syna Jaruzelskiego przesłania koledze zdolność logicznego myślenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re: edzik_kolegowy Re: kolega edzik ma <figurkę> , może?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.06, 13:21 Tak ku czci... jako ..edzik frasobliwy, na rozdrożu między Jedlińskiem a Otwockiem??? ..bo jak kolega nie posiada takowego rekwizytu...no to byłeś pan ..dekownikiem albo skakałeś ojcu z jajka na jako w tamtych tragicznych czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzik Aby wyjaśnić kolegi wątpliwości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 14:33 powiem jedno - na pewno nie modliłem się do skur...syna Jaruzelskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Jaruzelski człowiek honoru IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.12.06, 14:11 niezapominajmy o człowieku honoru jakim był wg Michnika bohater magdalenki Kiszczak !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blebleble Jaruzelski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 14:38 Zeby odpowiedzieć na to zagadbnienie, nalezy najpierw sie zastanowić, kim dla was w tamtym czasie (1981) był R. Reagan. Jesli wrogiem, to zrobil chyba dobrze,że nie poinformował Solidarności, że wg Waszej terminologii "bandyta" Jaruzelski w dniu 13 grudnia wprowadzi stan wojenny. Dlatego też równiez Reagana w takim razie nalezy uznać za wspólwinnego, ponieważ nawet w kodeksie karnym potraktowaliby to jako współudział. (nie ulega wątpliwości, że Reagan znał plany od "bohatera" Kuklinowskiego - przeporaszam, ale coś mi sie pomylilo bo chodzilo mi o Kuklinskiego, chociaż dla mnie obaj to kanalie) Jeśli natomiast przyjacielem, to też zrobil dobrze, że nie poinformowal, bo wiedział, że jak nie Jaruzelski i LWP, to wejdą tu Rosjanie, NRD, Czechoslowacy (były takie kraje) i inne "przyjazne" demoludy, z tym że (byłem wtedy w wojsku) to do tych "przyjaciół - demoludów" to strzelłbym jak do psow, gdyby wkroczyli do mojej Ojczyzny. Jakby nie patrzeć, to zawsze Polska to moja Ojczyzna, w której to nie ja ustalałem grnice w Jałcie, i nie ja zatwierdzałem "orzełka bez korony". Dlatego z perspektywy czasu, zaczynam wątpić w swoje wcześniejsze poglady, w ktorych będąc w wojsku z nienawiścią myślalem w tamtym czasie o Jaruzelskim. Bo gdyby On tego nie zrobił, to być może i kilku z Was by nie było, bo "przyjaciele" już by się o to postarali, a tak to "co się odwlecze....." i dlatego dziś żyjemy juz w wolnej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzik A dlaczego by nas nie było? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 14:46 Czy dlatego, że skur...syn Jaruzelski by nas rozstrzelał? Odpowiedz Link Zgłoś
usjwo Re: Jaruzelski człowiek honoru 17.12.06, 15:22 Zapominasz że oprócz bohatera Jaruzelskiego, byli też przed nim inni bohaterowie: Gierek, Gomułka, Bierut. Ich zasługi są podobne, wybrali ZSRR. W całym tym czasie przeciwstawianie się niosło za sobą ofiary. Wielu też oddało zato życie i to za sprawą "naszych bohaterów". Kazdego z nich wytłumaczysz tym ze wybrali mniejsze zło, mniej ofiar? W końcu Bierut też wybrał "mniejsze zło", przeciwstawienie sie wtedy ZSRR napewno pochłoneło by więcej ofiar. I co też bohater? Nawet nie odpowiadaj. A Ci wszyscy z Poznania, Gdańska, Radomia, Ursusa i wielu innych miast i wsi to kto? warchoły? kryminaliści którzy nie chcieli świetlanej przyszłosci??!! Jak jesteś takim fanem Jaruzela to lepiej milcz! On juz dozyje swoich dni w spokoju ( i sprawiedliwośc go juz nie dsięgnie niestety), wielu już mu wybaczyło jeszcze więcej juznie żyje. A ty lepiej milcz, bo tylko prowokujesz, co napeno nie pomaga waszemu idolowi. Bez pozdrowień Usjwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzik Tu jest o tych "bohaterach" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 15:40 Jest dodany jeszcze "bohater" Lech "Bolek" Wałęsa. www.mytempdir.com/1100876 Odpowiedz Link Zgłoś
rudy105 Re: Tu jest o tych "bohaterach" 17.12.06, 18:12 ktoś tu wyliczał coroczne awanse Pana Jaruzelskiego i nagrody ale tego ostatniego odznaczenia ktore obecny Prezydent Kczyński w ubieglym roku przyznal jakos ten pyskacz nie zauważył, szczegół, ale dużo ważniejsze jak general sie zachował w tej sytuacji ot poprostu oddał to wyroznienie postąpił jak czlowiek honoru czy tak by postąpił ktoś z "etosu"? ruskim czołgiem by nie zabrał bo to zwykle pazerniactwo, prą do wladzy po kasę a honor to sprawa nieistotna. Ktoś też czynil zarzut że generał wprowadził stan wojenny wsrod swojego narodu a czemu mial nie wprowadzić na co miał czekać? aż te lachudry które demolowaly sklepy zniszcza caly kraj? Tak postępuję prawidlowo przywódca kraju, ojciec jak ma krnąbne dzieci to nie czeka az wymiar sprwaiedliwości zrobi z nimi porządek sam we wląsnym zakresie wprowadza rygry wychowacze.A co do wypowiedzi tych "edzikow" gdzie na każdym kroku sk.....syn to chyba ocena jednoznaczna zwykla szumowina tak sie zachowuje nie potrafi podjąć sensownej poemiki szkoda tylko że to nasienie nie zaginęlo podczas stanu wojennego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzik Re: Tu jest o tych "bohaterach" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 18:18 Pan Prezydent Kaczyński nie przyznał. To czerwona bolszewicka gnida podsunęła po kryjomu do podpisu. A kraj, to przez dziesięć lat doprowadził do całkowitej ruiny głupek i skur...syn Jaruzelski. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy105 Re: Tu jest o tych "bohaterach" 17.12.06, 18:42 a skąd masz taka wiedzę ze ktos podsunal prezydentowi, czy tam pracujesz? Jeżeli tak bylo a wedlug mojej wiedzy nikt nie podsunął to czy czlowiek ktory podpisuje w ciemno to kto mu podsunie to czy jest zdolny do pelnienia jakiejkolwiek funkcji nie mowiąc o stanowisku Prezydenta Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzik Czytaj i słuchaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 18:54 Ja czytam i słucham i wiem. Czy człowiek, który jest kłamcą, złodziejem, przyjacielem zbrodniarzy i który uchlewa się jak świnia i prawie pada na tłusty ryj na groby pomordowanych przez swoich poprzedników polskich patriotów jest godny by na niego splunąć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lalunia Re: Edziu, pod wiatr nie pluj! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.06, 21:02 Bo śmiertelnie się zatrujesz ...siarą , jadem i ...żółtaczką albo inną czerwonką. Pyrsk ludkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy105 Re: Edziu, pod wiatr nie pluj! 18.12.06, 15:06 no widzisz edziku wszyscy pluja na ciebie a ty rżniesz cwaniaka mieszasz gen Jaruzelskiego chyba z Prezydentem Kwasniewskim bo tak sie domyslam, ty jestes zwykly pieniacz nikt ci sie nie podoba, jestem ciekaw kto wg ciebie jest człowiekiem honoru oczywiście poza toba bo to oczywiste.Gdybys zechcial napisac uczciwie choc jedna informacje byłbym ci bardzo wdzieczny a mam na mysli ile masz lat. Odpowiedz Link Zgłoś
dkt1984 Re: Edziu, pod wiatr nie pluj! 19.12.06, 00:13 Sorry ale na pewno człowiekiem honoru nie był i nigdy nie będzie Jaruzelski! Zbrodniarze zazwyczaj nie mają honoru! Przykład człowieka honoru? Proszę bardzo J.Piłsudski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dkt1984 Re: Edziu, pod wiatr nie pluj! 19.12.06, 00:17 Tak jak napisałem kilkanaście postów wyżej! + forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=53917409 Odpowiedz Link Zgłoś
rudy105 Re: Edziu, pod wiatr nie pluj! 19.12.06, 08:47 jeżeli prawdą jest że urodziłeś sie chlopcze w 1984 roku to wszystko wyjasnia, poprostu wychowałes sie w chorej rodzinie ktoś Ci wpoil agresję, zastanawiam sie jaką rolę byś odegrał gdyby w kraju wybuchła wojna, myśle że byłbyś wyjatkowym oprawcą w imie chorych urojeń i na podstawie zasłyszanych nieprawdziwych informacji dokonywałbyś włąsciwych czystek. Mlody człowieku swoja energie i chory jad wykorzystaj do budowy Polski a nie do jej niszczenia, myślę ze nic do tego kraju nie wniosleś najpierw zrób coś pozytywnego a później rozliczaj innych, co do generała to nawet najwyżsi chierarchowie kościelni maja dla niego szacunek oni go znają lepiej aniżeli Ty lub Twoja rodzina, bo zapewne stad czerpiesz wiedzę. Odpowiedz Link Zgłoś
dkt1984 Riposta... 21.12.06, 13:34 > jeżeli prawdą jest że urodziłeś sie chlopcze w 1984 roku to wszystko wyjasnia, Co wyjaśnia? Przedstaw swój tok rozumowania chłoptasiu! > poprostu wychowałes sie w chorej rodzinie Zazwyczaj jak burakom brakuje argumentów to obrażają osobę, albo rodzinę! Takie komunistyczne podejście do osób o innych poglądach!!! Brawo!!! > ktoś Ci wpoil agresję ===> tak PRL do komunizmu, komunistów i wszystkiego co się z tym łączy!!! >zastanawiamsie jaką rolę byś odegrał gdyby w kraju wybuchła wojna, myśle że >byłbyś wyjatkowym oprawcą w imie chorych urojeń i na podstawie zasłyszanych > nieprawdziwych informacji dokonywałbyś włąsciwych czystek "zastanawiam się...", "myślę że.." no brawo! Jednak 15lat wolnej Polski doprowadził do tego że czerwony służbista zaczął myśleć! Jeszcze może w złym kierunku, ale sam fakt godny pochwały!!! Co do wojny to fakt, nie miał bym litości dla czerwonych służbistów, tak jak oni nie mieli litości np. dla AK-owców czy po prostu ludzi o innych poglądach! Ale po wojnie nie było by, tak jak za twojego uwielbionego komunizmu, sfingowanych procesów, nielegalnych egzekucji, niewyjaśnionych zaginięć! Wszyscy ci którzy na to zasłużyli stanęliby przed niezawisłą i niezależną Temidą RP!!! > myślę ze nic do tego kraju nie wniosleś najpierw zrób coś pozytywnego Przesadziłem z twoim myśleniem perę wierszy wyżej! Sorry! Czy tą złotą myśl zaczerpnąłeś od wróżki? Bo przecież mnie nie znasz i nie wiesz co zrobiłem czy co robię obecnie!!! Co do reszty twoich wypocin szkoda mojego czasu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re : dkt1984 Re: Jaruzelski człowiek honoru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.06, 10:05 Cały kłopot z tobą, <dkt1984> i podobnymi istotami oddaje sentencja ...powinieneś znać (obowiązkowo ) autora..: ... głupcy są zawsze pewni siebie, mądrzy pełni wątpliwości....a ty jesteś jednak naiwnym głupcem! Odpowiedz Link Zgłoś
dkt1984 Jaruzelski człowiek honoru 21.12.06, 13:37 Aby kontynuować dyskusję z tobą musiałbym się zniżyć do pewnego poziomu! Niestety/stety/ ja na tak niski poziom nie schodzę! Odpowiedz Link Zgłoś
britishdog Re: Jaruzelski człowiek honoru 21.12.06, 15:28 Aj waj! bo prawie zabrakło tu wzminki do tzw."żydokomuny". Odpowiedź - po próbie zrozumienia postów @edzika i @dtk1984 - nasówa się sama. To są po prostu "polscy katolicy" z ich całą zajadłością i zaciętością, atakujący wszystkich i wszystko, których i czego nie rozumieją, i za nic pojąć nie mogą. Ba, nie chcą. Każda odmienna opinia od ich własnej, wywołuje u nich atak paniki i chęć udowodnienia, że są "wybrńcami i mentorami narodu". Żałosne do kwadratu. Ignorancja, jaką się przy tym wykazują, jest tylko dowodem na to, że są przedstawicielami gatunku, którego motto brzmi : "...moja prawda jest mojsza, nawet jak twoja jest twojsza". Jedyna pociecha w tym , że mimo powszechnie obiegowej opinii, tacy ludzie to już jednak "margines intelektualny". Czas jak widać robi swoje , a pieniactwo nie jest wynalazkiem XXI wieku... Ktoś, kiedyś powiedział , żeby nie podejmować dyskusji z ignorantami, bo najpierw sprowadzą cię do swojego poziomu , a potem pokonają doświadczeniem". Dlatego z zasady nie podejmuję walki na rozum z osobami nieuzbrojonymi... Cieszę się nawet, że będę przyczyną do wylania kubła pomyj na moją skromną osobę, i upustem waszych negatywnych i chorych emocji i ambicji. Wesołych Świąt "prawdziwi katolicy" miłujący prawdę i miłosierdzie wybaczania (oczywiście jak pokazują fakty - tylko czysto teoretycznie - niestety). Odpowiedz Link Zgłoś
britishdog Re: Jaruzelski człowiek honoru 21.12.06, 16:30 P.S. Przepraszam wszystkich purystów za kilka moich błędów ortograficznych i stylistycznych m.in: nasuwa, ect. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Jaruzelski człowiek honoru IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.12.06, 21:50 Jaruzelski przed Trybunał Stanu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JóziekPapista Re: Jaruzelski człowiek honoru! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 22:12 Ty siroto..< dkt1984> jesteś ciągle więźniem komunizmu, a przecież dla ciebie w Rosji komunizm był zdechłym psem, podczas gdy dla wilu ludzi na Zchodzie jest nadal żyjącym lwem....!!!! A co do ..POZIOMÓw...: w miejscu zerowym drugiej pochodnej osiągnąłeś ekstremum maksimum ... swojej intelektualnej sprawnosci...powinieneś wiedzieć, co < toto> zmnaczy. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoła Re: Jaruzelski człowiek honoru IP: 85.112.196.* 22.12.06, 21:38 Jestem wystarczająco stara, żeby pamiętać tamte czasy ale i na tyle młoda, żeby nie mieć sklerozy. Wszystko to widziałam na własne oczy. Te beznadziejne strajki, te pyskówki, te kolejki, ci znerwicowani ludzie biegający po całym mieście za kostką masła i słoiczkiem śmietany. Życie zwykłych ludzi a wielka polityka to dwie różne sprawy. Nie wiem czy w imię wyższej czy niższej racji ale ówczesna opozycja stworzyła warunki życia nie do zniesienia. Nie wiem też czy Rosjanie by weszli do Polski czy nie ale mało brakowało a sami byśmy zrobili sobie rzeżnię. Przypomnijcie sobie co zdesperowane tłumy zrobiły swojego czasu w Paryżu. Sądzę więc, że GENERAŁ Jaruzelski niezależnie od pobudek zrobił dobrze. Może nie po myśli obecnie rządzących tym krajem ale wtedy naród odetchnął z ulgą. Uważam też, że Jaruzelski zawsze myślał "po polsku" i zrobił to co uznał za najlepsze dla dobra kraju. Oczywiście można się sprzeczać, snuć domysły, przypuszczenia, szukać dziury w całym, wyciągać wnioski, bić pianę ale nikt z nas nie był w Jego skórze i nie wie co by sam wtedy zrobił. Najłatwiej się mądrzyć. Jeśli chodzi o polityków to przecież teraz właśnie rządzi ówczesna opozycja, to są właśnie tamci ludzie. I co oni robią dla Polski, co robią dla nas, gdzie to prawo i sprawiedliwość? Odpowiedz Link Zgłoś
rudy105 Re: Jaruzelski człowiek honoru 22.12.06, 23:40 jakos tym edzikom nie przeszkadza to, że ci co teraz dochodza do władzy kiedys namietnie wspólpracowali ze służbami pana Generała że to oni wieksza wine ponosza anizeli gen Jaruzelski bo to oni donosili, niejednokrotnie donosili zmyslone historie tylko po to zeby osiagnąc jakąs korzyśc, pytam gdzie ich godność i honor? Gdzie odpowiedzialnoścć i ucziwośc? To nie Jaruzelski wykonywal wyroki lecz ci co teraz lustruja się i łżą że są niewinni, to są dopiero :ścierwa"- twój język edziku czy jak tam ci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: wesoła IP: 82.139.60.* 23.12.06, 14:16 Ja jestem starsza, ale też na szczęście "nie muszę się nachodzić"i nic mi po tym, ze skleroza nie boli.Czasy przed stanem wojennym, mam teraz na warsztacie. Piszesz: "Życie zwykłych ludzi a wielka > polityka to dwie różne sprawy. Nie wiem czy w imię wyższej czy niższej racji > ale ówczesna opozycja stworzyła warunki życia nie do zniesienia." Pod tymi słowami mogłabym się śmiało podpisać pod pozostałymi zresztą też. A teraz, jeśli masz trochę czasu, polecam Ci zamiast kartki świątecznej okolicznościowe opowiadanie. Wprowadza w nastrój i uświadamia jak daleko od tamtych czasów odeszliśmy - mimo wszystko. I to są słowa dla pogodzenia obydwu zwaśnionych stron.Wpisz w Gogle: e - czytelnia"Rąbek z głowy zdjęła" Pozdrawiam serdecznie M.G Odpowiedz Link Zgłoś
dkt1984 Do Jóźka, hotDoga, rudego i im podobnych... 23.12.06, 00:43 Spoko, wychwalajcie tego "wspaniałego zbawcę narodu polskiego"! Bo gdyby nie on to pewnie nas by już tu nie było! A tak "dzięki generałowi" jestem i nawet mogę swobodnie wypowiadać się... Tylko nie zapomnijcie, że wasz "generał" "polak" na ludzi domagających się wolności i chleba wysłał 80.000 żołnierzy, czołgi, hałbice, wyrzutnie rakietowe i niezliczoną armię milicji, ZOMO i UB-eków! Ruch godny "bohatera narodowego"! Zróbcie zbiórkę na pomnik! Ładnie by wyglądał na środku ronda Narodowych Sił Zbrojnych! "Z dopiskiem: Dziękujemy za Stan wojenny" PS. "Jaruzelski chciał w 13grudnia ustalić "Dzień Ocalenia"! Jak myślicie Polski??? Nie swojej du*y i komunizmu w Polsce! Komunizm to nie ustrój dla człowieka tylko przeciw człowiekowi/myślącemu/!!! Ludzie ruszcie szarymi komórkami! PS2. Wypociny matematyczne pozostawię bez komentarza! Wesołych Świąt Odpowiedz Link Zgłoś
rudy105 Re: Do Jóźka, hotDoga, rudego i im podobnych... 23.12.06, 08:13 nie dość że swobodnie to i głupio możesz sie wypowiadać, jakiego chleba pragnęli ci co niby do nich uzyto tyle wojska?, masz rację otrzyamli ten chleb tylko że nie na pólkach sklepowych a na śmietnikach, jescze dalej bredzisz że zwykli ludzie maja lepsza sytuacje materialną aniżeli za czasów gen Jaruzelskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
dkt1984 Re: Do Jóźka, hotDoga, rudego i im podobnych... 23.12.06, 16:54 Skoro ty znalazłeś swój chleb na śmietniku to znaczy że spóźniłeś się na pociąg o nazwie "kapitalizm"! Nie ty jeden to fakt! Ale taki skok cywilizacyjny musiał spowodować ofiary! Takie jest życie! Tylko zastanów się dlaczego kilka milionów Polaków uciekało z tego mlekiem i miodem płynącym kraju na zachód czy za ocean? Skoro było tak fajnie i dobrze, to dlaczego było tak źle??? Skąd się wzięło 10mln ludzi w solidarności??? Ah rozumiem! Ten sentyment do karteczek! Kartki na mięso, kartki na papier toaletowy, kartki na benzynę! Jak ktoś brał ślub to dostawał kartki na garnitur, suknię na buty! To były czasy! "Wszyscy wszystko mieli"! Brednie brednie i jeszcze raz brednie! Teraz idziesz do sklepu i bierzesz co chcesz! >jescze dalej bredzisz że zwykli ludzie maja lepsza sytuacje materialną aniżeli >za czasów gen Jaruzelskiego? Tobie się coś zlasowało! Wtedy ludzie nic nie mieli poza pracą! Ty chyba nie wiesz w ogóle o czym piszesz! Dobrze to było aparatczykom i innym mocno powiązanym z tym zabójczym systemem! To Jaruzel doprowadził do ruiny i tak cholernie słabą i niewydolną gospodarkę poprzez wprowadzenie SW! Większość zachodnich państw wprowadziło po tym "bohaterskim czynie" sankcję gospodarcze wobec prl-u! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JóziekPapista Re: Jaruzelski człowiek honoru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.06, 10:09 Łagodny spokój przystoi ludziom, gniewne szczekanie zwierzętom. Po drugie: każda stwora kiedyś znajdzie swojego amatora....więc zbastuj z tym <strzelaniem do bliźnich , bo ...z litości obawiam się, ze taki < amator > akurat może ciebie, bardzo wściekłego...trafić. ! ....Ad< PS2> ...klasyczna reakcja ..głąba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rwer Re: Jaruzelski człowiek honoru IP: *.tkdami.net 23.12.06, 12:55 Jakby miał honor to byłby patriotą a nie sprzedawczykiem Polski Odpowiedz Link Zgłoś
rudy105 Re: Jaruzelski człowiek honoru 23.12.06, 16:23 apiat to samo, tak On jest patriotą, z jego ust nigdy nie padly takie jak twoje okreslenia najpierw kultura a pozniej szczeknij pare słow. Odpowiedz Link Zgłoś
dkt1984 Józiek - prawie jak głąb!!! 23.12.06, 16:30 To co dla ciebie jest podłogą dla mnie jest sufitem! Tam gdzie twój horyzont się kończy mój się dopiero zaczyna! Co do twoich wypocin matematycznych to jak sama nazwa wskazuje miejsce zerowe to punkt w którym wykres funkcji przecina oś 0X, lub jest do niego styczny. Np. f. paraboliczna -x2 /kwadrat/swoje ekstremum maksimum globalne ma w punkcie (0,0) Funkcją twojej inteligencji jest f(x)=-x2/kw./-n gdzie "n" dąży do nieskończoności! I przestań szczekać szczeniaku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JóziekPapista Re: re .dkt1984 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.06, 21:14 Z czego powstałeś zależy od genetyki, w co się obracasz , od polityki ...szanowny .. dkt1984...trafisz pewnie na radykała z drugie strony...to sobie pogadacie, może bez strzelania, jak to deklarowałeś w jednym z postów. A zdiagnozowany u ciebie stan ...< głąba >... zmierzającego ze swojego poziomu nieodwracalnie do plus nieskończoności potwierdziłeś w <szczeniackiej> wypowiedzi. Nadto:skoro twoja frazeologia i logika oparta jest o kynologiczną semantykę...to mów mi raczej <stary kundlu> , bo już w 1968 roku ,mając 24 lata i pracę w Radomiu....musiałem odbyć <pielgrzymkę> zupełnie nieturystczyną po ...CSRS.!....wiek ..starawy już.. I zupełnie na koniec: ..kończę swój wątek, bowiem bardzo rzadko jakaś rzecz jest długo poważna..., z wyjątkiem miłości lub ...litości do bliźniego a TY ..dkt1984... jak chcesz - to szczekaj dalej, jeżeli tylko to ci zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de Re: Jaruzelski człowiek honoru IP: *.tkdami.net 23.12.06, 23:19 pachołek Rosji , zdrajca Polski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JóziekPapista Re: Jaruzelski człowiek honoru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.06, 11:31 Gdy dajecie biednym chleb, nazywają Was świętymi.Gdy pytacie,dlaczego biedni nie mają chleba,nazywają Was ...komunistami..a tych każecie ...STRZELAĆ! Życzę Wam zasobnych spichlerzy, żebyście niektórzy sami ten chleb zeżarli... oraz kąsek...rozsądku i spokoju ducha , byście się... nie wystrzelali ...w 2007 roku . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sarlak Re: Jaruzelski człowiek honoru IP: 82.139.44.* 25.12.06, 20:27 Od wielu lat mam podobne zdanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sarlak Re: Jaruzelski człowiek honoru IP: 82.139.44.* 25.12.06, 20:31 Pozytywne zdanie o generale oczywicie, zdanie poparte doświadczeniami własnymi... Odpowiedz Link Zgłoś