Dodaj do ulubionych

Co myślicie o Politechnice?

IP: 194.181.239.* 19.11.01, 00:23
...czyli o kadrze, kierunkach, pieniądzach... jednym słowem piszcie wszystko co
Wam przyjdzie do głowy...
Ide spać ( jutro zajęcia )
Dobranoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: niewazne Re: Co myślicie o Politechnice? IP: 212.244.142.* 20.11.01, 16:21
      Łapówkarsto, niekompetencja, kumoterstwo, niewiedza i lenistwo nauczycieli. Ot,
      takie tam same superlatywy. Acha, zapomniałbym dodać o przemiłych paniach w
      dziekanacie:)
      • Gość: czaro Re: Co myślicie o Politechnice? IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.01, 20:27
        pijaństwo , napastowania seksualne, prezenciki , kupowanie książek wykładowcy
        na zaliczenia( inaczej nakład nie rozszedłby się ) ,lizanie dupy ... hm to tak
        w skrócie . Od tego znam też chlubne wyjątki , wykładowców z ogromną wiedzą i
        kulturą osobistą . A jak wybieraliście sobie kierunek ? Koniaczek czy
        kopertka ?
        • sylvio Re: Co myślicie o Politechnice? 23.11.01, 20:31
          Ludzie tak samo jest na wszystklich uczelniach tego
          kraju. Więc może jakieś pozytywy. Zaznaczam - nigdy
          nie studiowałem, nie studiuje, nie prcowałem i nie
          pracuję na Politechnice.
          • Gość: czaro Re: Co myślicie o Politechnice? IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.01, 20:42
            pozytywny jest budynek , ładny i funkcjonalny , pozytywna jest stołówka , gdzie
            obsługa jest ZAWSZE ! miła i na wysokim poziomie a serwowane dania świeże ,
            smaczne i co ważniejsze na kieszeń studenta .
            • sylvio Re: Co myślicie o Politechnice? 23.11.01, 20:46
              Kurde, miało być pozytywnie, ale jak wspomniałeś o
              stołówce nie wytrzymałem - kiedyś tam jadałem
              (mieszakłem blisko) i tak rostroiłem sobie żołądek, że
              do dziś to odczuwam. Szczególnie po kapuście z
              grochem. :)
              • Gość: czaro Re: Co myślicie o Politechnice? IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.01, 21:00
                Ja mówię o barze w budynku Ekonomii, a ponadto kapustę z grochem zapija się
                browarem !
          • Gość: Bolek Re: Co myślicie o Politechnice? IP: *.radom.pl 11.12.01, 19:27
            sylvio napisał(a):

> Ludzie tak samo jest na wszystklich uczelniach tego
            > kraju. Więc może jakieś pozytywy. Zaznaczam - nigdy
            > nie studiowałem, nie studiuje, nie prcowałem i nie
            > pracuję na Politechnice.

To po jaki **** się wcinasz do tej kulturalnej dyskusji?

• Gość: Kris Re: Co myślicie o Politechnice? IP: *.js.dial-in.ats.pl 20.03.02, 12:43
              Gość portalu: Bolek napisał(a):

> sylvio napisał(a):
              >
              > > Ludzie tak samo jest na wszystklich uczelniach tego
              > > kraju. Więc może jakieś pozytywy. Zaznaczam - nigdy
              > > nie studiowałem, nie studiuje, nie prcowałem i nie
              > > pracuję na Politechnice.
              >
              > To po jaki **** się wcinasz do tej kulturalnej dyskusji?
              >

Rozumiem że mowa o studiach zaocznych, bo na dziennych z koniaczkami się przez 5
              lat nie spotkałem.
        • Gość: niewazne Re: Co myślicie o Politechnice? IP: 212.244.142.* 23.11.01, 20:50
          Najbardziej cenie jedna pania magister z wydzialu ekonomicznego (przez litosc
          nie powiem ze jest to pani Alot), ktora na zajeciach z organizacji i
          zarzadzania kaze studentom robic psychotesty z przyjaciolki. Z tych zajec
          wynioslem najwiecej.
          • Gość: Nowy Re: Co myślicie o Politechnice? IP: 194.181.239.* 24.11.01, 00:06
            hehe, to fajne zajecia u tej P. Alot:)

Jesli chodzi o wybor kierunku to nie wszyscy używali środków wspomagających.

A jeśli chodzi o stołókę ( tą prawdziwą ) to czy ktos z Was się tam stołuje??
            Ja nigdy nie jadłem nic na Wydz. Ekonomii wiec nie moge sie wypowiadac na temat
            tego baru. Ale o stołówce przy akademikach owszem. Czy nie macie dość
            PAPRYKI??? Ile tirów tego przecudownego warzywa zamówiła nasza wspaniała
            uczelnia? Kiedy skończą się zapasy??? Może ktoś z Was ma tak cenne dla nas,
            studentów, informacje?
            pozdrawiam
      • Gość: jeszcze Re: Co myślicie o Politechnice? IP: 212.191.8.* 01.12.01, 08:39
        do tych Pań z dziekanatu też te uwagi się dotyczą, a może właśnie one taką
        opinię tworzą o Uczelni????
      • Gość: en Re: Co myślicie o Politechnice? IP: *.radom.pl 01.12.01, 19:49
        ale dlaczego ekonomiczny ma wpływać na złą opinię całej Uczelni???? i te
        Paaaanie z dziekanatu też niezbyt sympatyczne, ale z wielkimi kieszeniami!!!
    • Gość: Stryjek Re: Co myślicie o Politechnice? IP: 10.0.0.* 24.11.01, 18:59
      Dobrą ksywkę se wybrałeś, Nowy. Od razu widać, że nie tylko jesteś nowy ale też
      naiwny. Ta szkółka to najlepsze technikum w Radomiu! Ot co!
      • Gość: Imil Re: Co myślicie o Politechnice? IP: *.pkp.krakow.pl 29.11.01, 06:52
        hehehe... ale na poważnie: niektóre kierunki mają tak starą kadrę, że zamiast
        koperty - lepiej zamówić miejsce na Firleju.... i jak tu uczyć nowoczesności???
        • Gość: Voytek Re: Co myślicie o Politechnice? IP: 212.244.146.* 01.12.01, 17:56
          Hmmm,
          Ja skończyłem PR (Transport) i jakoś nie powiem żebym
          kiedyś dawał łapówki, kopertówki, koniaczki... Jeżeli
          już to promotorow PO obronie (nawet tydzień po) niż przed.
          Chociaż przyznam że głupoli nie brakowało... Czasami
          się dziwiłem skąd oni mają te doktoraty. Przez litość
          nie podam nazwisk. Co do pań z dziekanatu to też były ok.
          • Gość: BS Re: Co myślicie o Politechnice? IP: 212.244.146.* 02.12.01, 09:08
            A prawda jest taka moi mili, że sami "rozpieszczacie" kadrę. Nieprzygiotowałem
            sie dizsiaj - a to kupię koniaczek - a potem dziwicie się, że rachunki rosną. A
            jak którys z kadryt nie weźmie to zaraz, podnosi is okrzyk, że chce więcej ...
            trochę pokory!
            A kadra wcale nie jest taka zła :) Zwłaszzca jeśli chodzi o Katedrę Sztuki.
            • Gość: x Re: Co myślicie o Politechnice? IP: 212.244.142.* 03.12.01, 15:42
              Kadra na Wydz. Ekonomicznym jest TRAGICZNA (są tam oczywiście wyjątki -
              studenci ekonomii i sami nauczyciele wiedzą o kim mówię)
              • Gość: xy Re: Co myślicie o Politechnice? IP: *.radom.pl 04.12.01, 16:30
                jak ta kadra na Ekonomicznym ma być dobra, skoro pracują w 10 różnych szkołach
                prywatnych na 120 etatach?!!!! Oczywiście z przesadą to napisane zostało, ale
                oni sami nie wiedzą jak się nazywają, nie mówiąc o nauczaniu. Skoro mają mało
                pieniędzy, to dlaczego nie biorą nadliczbówek w swojej uczelni tylko w tych
                prywatnych łapią co im tylko dają??? Czy np. Wyższa Szkoła Ochrony Środowiska
                daje faktycznie więcej? Jeśli się jest w jednej szkole dziekanem, w drugiej ma
                się godziny, w trzeciej i czwartej też, a w Politechnice etat- to trudno
                połapać się gdzie się ma być "dobrym" za godziwe pieniądze a gdzie tym takim
                sobie!!!!!!!!!
                • Gość: GammaRay Re: Badania naukowe na PR IP: *.chemia.pk.edu.pl 23.03.02, 15:54
                  Wydzial ekonomiczny w obecnym ksztalcie to niestety kpina w zywe oczy.Najgorszy w radomiu (i w kraju)
                  stosunek samodzielnych pracownikow nauki na lczbe studentow. Na dokladke najgorszy wspolczynnik KBN -
                  mowiac krotko pseudoekonomisci z radomia spuchli z prozniactwa i nie publikuja nic. Jakie to ma znaczenie ?
                  Zaraz wyjasnie.

Zaczne od przykladu. Wydz. chemiczny politechniki krakowskiej dostal w ub. roku z KBN (uczelnie dostaja kase z
                  MEN na dydaktyke i z KBN na zakup aparatury naukowo-badawczej) 8mln zl a dla porownania wydzial chemiczny
                  Politechniki radomskiej 100tys. Dlaczego ? Bynajmniej nie na skutek widzimisie kogos z KBN. Rozdzial srodkow
                  idzie wedlug jasnych i prostych kryteriow. Ilosc kasy jest tu proporcjonalna do aktywnosci naukowej
                  pracownikow danego wydzialu. A aktywnosc naukowa to ilosc punktow KBN (wartosc skorelowana z punktami
                  Impact factor) za publikacje. Tak np. za publikacje w wiadomosciach chemicznych dostaje sie 6pkt., za Polish
                  Journal of Chemistry 8pkt., za HGS 12pkt. itd. Nasi naukowcy majac wcale nie takie zle warunki do pracy nie
                  publikuja wogole albo publikuja w periodykach z gatunku "Glos Rzeznika" czy "Wiadomosci Stowarzyszenia
                  Kiblonurkow" za ktore dostaje sie 0,5-1pkt, a najczesciej nic. Przy tym podejsciu nie ma prawie wogole kasy na
                  rozwoj bazy sprzetowej i w efekcie bedziemy z biegiem czasu zdychac jako osrodek nauki. Niestety. Na
                  zakonczenie troche optymistyczniej. Instytut Technologii Eksploatacji wyrabia calkiem niezla ilosc punktow i
                  dostaje z tego tytulu zupelnie przyzwoita kase. Dokladajac do tego zlecenia z przemyslu maja na tyle forsy zeby
                  rozbudowywac instytut i kupowac caly czas aparature na najlepszym swiatowym poziomie.Ba, ITeE jest
                  wydawca najlepszego w tej chwili polskiego periodyku tribologicznego ("Tribologia" - 4pkt. KBN, za artykul) Czyli
                  mowiac krotko sa w Radomiu ludzie ktorzy umieja madrze zorganizowac prace naukowe. Tylko dlaczego takiej
                  organizacji pracy nie ma na politechnice (a na wydziale ekonomicznym w szczegolnosci, stosunkowo
                  najlepiej, choc tez fatalnie ma sie wydzial mechaniczny - w ub. roku 500tys, zl dotacji z KBN) ???????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka