Dodaj do ulubionych

Ulotki zmorą spółdzielni

IP: *.internet.radom.pl 10.04.03, 09:58
Należy zastanowić się jak z tym problemem poradziły sobie
spółdzielnie mieszkaniowe na Śląsku. Np. w Opolu na każdej
klatce schodowej przy wejściu obok skrzynek pocztowych wiszą
druciane kosze, do których akwizytorzy wrzucają reklamówki. A
więc jednak coś można....
Obserwuj wątek
    • Gość: Stacho Re: Ulotki zmorą spółdzielni IP: *.tkdami.net 10.04.03, 13:04
      A co z jakimiś firmami, których akwizytorzy naklejają gdzie się
      da swoje ogłoszenia.Takie ogłoszenia trudno zdrapać. W tym
      miejscu robią się brudne strupy.Panie Komendancie Straży
      Miejskiej na takim ogłoszeniu jest adres firmy.Weź Pan swoje
      brygady Tygrysów i pokarajcie mandatami za rozklejanie i
      zaśmiecanie w miejscach niedozwolonych. Naklejają w klatkach
      schodowych,różnych słupach,drzewach.Nie dobrze się robi jak
      widzi się wszędzie ten brud.
    • igi_radom Re: Ulotki zmorą spółdzielni 10.04.03, 13:37
      Radom jest miastem które cierpi z powodu bezrobocia!!!!
      PEWNIE zabierzmy kolejne miejsca pracy ty ludziom za cenę naszego „spokoju i
      zdrowego kręgosłupa”.
      Któregoś razu widziałem 65-letnia kobietę, która roznosiła z „językiem na
      brodzie i sercem w torebce- bo samo wyskoczyło” ulotki za 2.5gr za sztukę
      mówiąc, że nie wystarcza jej do pierwszego PEWNIE zabierzmy jej i to!!!! Za
      wyżej wymieniona cenę!!!!
      A studenci i uczniowie szkół średnich niech pójdą kraść (bo za coś żyć trzeba)
      lub staną na klatkach schodowych zamiast pracować wtedy będzie lepiej TAK??
      Wg. mnie chyba nie!!!
      Odnośnie „…informują złodziei, że lokatorów nie ma w domu…” można łatwo
      załatwić tzn. poprosić sąsiadów aby podnieśli je prze ten tydzień kiedy nas
      niema (no chyba, że jesteśmy takimi sąsiadami że nikt nam nie pomoże- to wtedy
      pretensje tylko do siebie!!!)
      Odnośnie „…grożą pożarem…” nie popadajmy w paranoję to nie ulotki nam grożą
      tylko głupota ludzka i z nią trzeba walczyć!!! a nie z kawałkiem papieru!!!
      Jak by nie było samochody zaparkowane tuż pod naszytymi oknami tez są łatwo
      palne jak ktoś się postara.
      Odnośnie „Zaśmiecają klatki ..”, co czynią dostarczyciele ulotek to jest tylko
      jedna strona medalu bo wielokrotnie widziałem co robią państwa sąsiedzi tzn.
      zrzucają z pod swoich drzwi na schody i ta ulotka tak się „wala po klatce
      schodowej” podobny los maja te pozostawione na skrzynkach.
      A co do sądów to z tego co wiem to chyba w Poznaniu był już taki proces i
      przegrała spółdzielnia.
      O tym czy te ulotki są czytane czy też nie najlepiej świadczą pierwsze dni
      atrakcyjnych promocji w wielu radomskich supermarketach.
      WNIOSKI ja z większą lub mniejszą ochotą nadal będę podnosił ulotki a nawet je
      przeglądał.
      Pozdrawiam
      • Gość: mpo Re: Ulotki zmorą spółdzielni IP: *.tkdami.net / 172.17.0.* 11.04.03, 08:01
        Zaślepienie narodu jest wszechobecne. Prawdziwe śmieci to wystają po klatkach,
        i to jest prawdziwe zagrożenie!!!
      • Gość: Pello Re: Ulotki zmorą spółdzielni IP: *.internet.radom.pl 11.04.03, 10:43
        igi_radom napisał:

> Radom jest miastem które cierpi z powodu bezrobocia!!!!
        > PEWNIE zabierzmy kolejne miejsca pracy ty ludziom za cenę naszego „spokoj
        > u i
        > zdrowego kręgosłupa”.....

No to pięknie. Właśnie o tym piałem. Gdyby "65-letnia kobieta z językiem na
        brodzie..." zostawiała swoje ulotki w specjalnym do tego zainstalowanym koszu
        przy wejściu na klatę,wówczas wszystkie strony byłyby usatysfakcjonowane:
        akwizytorzy - bo mają pracę, mieszkańcy i spółdzielnie -bo nie mają śmieci na
        klatkach, 65-letnie kobiety - bo nie muszą biegać po schodach z językiem na
        brodzie, firmy - bo ich ulotki docierają do zainteresowanych - czyli do Ciebie -
        bo je sobie bierzesz z koszyka.
        Tylko pomyśleć potrzeba - ale właśnie to jest najtrudniejsze - dla główki, a
        nie dla "zdrowego kręgosłupa".
        Pozdrawiam
        • igi_radom Re: Ulotki zmorą spółdzielni 11.04.03, 18:06
          Kosze to całkiem niezły pomysł.
          Szkoda, że te kosze pomogą tylko w sprawie "walających" się po klatce ulotek,
          a nie na głupotę tych, co je podpalają, ale nie wymagajmy żeby druciane kosze
          czyniły cuda.
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka