02.10.25, 19:23
Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia z lekiem Ryeqo?

Został mi przepisany ze względu na mięśniaki. Bardzo niewiele jest o nim opinii, poczytałam ulotkę i skutki uboczne mnie trochę przestraszyły - jako częste skutki uboczne wymienione są m.in. uderzenia gorąca, nadmierne, nieregularne lub długotrwałe krwawienia z macicy, wypadanie włosów, drażliwość, wzmożona potliwość, niestrawność, nocne poty sad

Skład to Relugolixum + Estradiolum + Norethisterone acetate (40 mg + 1 mg + 0,5 mg).

Wolałabym nie brać nic, ale trochę pogorszyły mi się wyniki z krwi i ginekolog twierdzi, że to najlepsze wyjście.
Obserwuj wątek
    • swinka-morska Re: Lek Ryeqo 02.10.25, 20:05
      agnes_gray napisała:

> Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia z lekiem Ryeqo?
      >
      > Został mi przepisany ze względu na mięśniaki. Bardzo niewiele jest o nim opinii
      > , poczytałam ulotkę i skutki uboczne mnie trochę przestraszyły - jako częste sk
      > utki uboczne wymienione są m.in. uderzenia gorąca, nadmierne, nieregularne lub
      > długotrwałe krwawienia z macicy, wypadanie włosów, drażliwość, wzmożona potliw
      > ość, niestrawność, nocne poty sad

Ale niby który z tych potencjalnych skutków ubocznych jest tak przerażający, że trzeba pytać nieznanych ludzi w necie??
      Dostałaś lek, to się lecz.
      A jak chcesz się popodniecać skutkami ubocznymi to sobie przeczytaj ulotkę czegokolwiek innego niż woda mineralna.
    • blahblah2 Re: Lek Ryeqo 02.10.25, 20:15
      Słuchaj lekarza
    • blahblah2 Re: Lek Ryeqo 02.10.25, 20:55
      No dobra, brałam, jest bardzo skuteczny na mięśniaki, włosy mi nie wypadły byłam drażliwa i miałam poty tyle.
      • agnes_gray Re: Lek Ryeqo 02.10.25, 21:57
        Dziękuję, trochę się obawiam tej drażliwości właśnie i krwotoków. Brać będę oczywiście, jak trzeba to trzeba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka