ascanio 23.01.07, 07:53 Bardzo dobry komentarz! PS. To chyba pierwszy przypadek kiedy Pan Domański zgodził się ze słowami Pana Kluzińskiego. Teraz Pan redaktor widzi, że nie taki straszny diabeł jak go malują. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bo Wszystkowiedzący Domański IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 08:42 Panie Domański może pan nie zauważył pisząc o porażkach w 3 lidze, że Radomiak traci zaledwie kilka punktów do lidera (wiec w lidze wszystko może się zdarzyć) i gra w 1/4 Pucharu Polski. Pieniądze są trwonione???? Koszty utrzymania zespołu w 2 lidze to ok 2,5 do 3 mln zł rocznie w 3 lidze 1,8 do 2,5 mln (w Radomiu w tej chwili piłkarze zarabiają od 1 do 2,5 tys. miesięcznie, gdy np. w Wysokim Mazowieckim są tacy, którzy zarabiają po 5 tys.), więc, o czym pan do cholery mówi? Radomiak nigdy nie miał takich dochodów (stąd długi) bo brak w regionie Biznesmenów zainteresowanych sponsoringiem. Nasuwa się, więc pytanie czy skoro od kilku lat nie można znaleźć sponsorów ten klub powinien zniknąć czy funkcjonować dzięki pomocy miasta????? Proszę popatrzeć na Piasta Gliwice - funkcjonuje dzięki pomocy miasta. Przy wjeździe do miasta wita nas bilbord reklamowy "Gliwicki Klub Sportowy Piast". Tam m.in. tak miasto wspiera swój klub. Bardzo mocno swój klub wspomaga Wodzisław śląski, odra ma ogromne kłopoty finansowe a jednak nikt tam nie myśli nawet, że można by pozwolić odrze się wykrwawić. Pana komentarze poprostu mnie rozbrajają nie chce mi się już z panem gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
treboniusz Nicniewiedzący Bo 23.01.07, 11:11 Człowieku, po co ci umiejętność czytania skoro nic nie rozumiesz? Domański nie chce zagłady Radomiaka i dlatego własnie ostrzega przed "pomocą" ze strony lokalnych polityków. Ta sesja, to zobowiązanie dla prezydenta to tylko bicie piany naiwniaku. Czy nic nie nauczyło Cie wspiananie się po władze przez Banasiewiczów, Grabowskich, Marcinkowskich po plecach Radomiaka. Teraz może być tak samo. Dlatego polityków od klubu trzymać jak najdalej. Ja kibiciem nie jestem, ostatni raz na meczu Radomiaka byłem z 10 lat temu. Ale ktoś zorientowany słusznie pisze, że tych "wiernych kibiców" z rady miasta nie widać na żadnym meczu. A teraz podnoszą larum, jaka to perła w koronie Radomia ten nasz kochany, umiłowany klub. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomianini Do BO IP: *.135.unknown.vectranet.pl 23.01.07, 13:39 Kiedy wreszcie ty i tobie podobni żebracy zaczną sobie zdawać sprawę że czasy komuny i dopłacania do sportu zawodowego minęły? Chcą grać w II lidze niech powołają do życia Sportową Spółkę Akcyjną Radomiak. Co do Gliwic i Wodzisławia mają tam po jednym klubie to może ich stać na sponsoring, w Radomiu tych klubów jest kilka i dziwnym trafem wszystkie oprócz Żebraka... ups... chciałem napisać Radomiaka radzą sobie same. Zawodowy sport to biznes przynoszący zyski a nie nieustanne żebractwo, złodziejstwo i wyciąganie ręki. Ogromne brawa dla Pana Domańskiego, fantastyczny styl i podsumowanie tego wszystkiego co się obecnie dzieje dookoła gnijącego, zielonego trupa ze Struga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ważne !!! ++++++inna strona medalu+++++++ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 16:35 1. Radomiak nie traci kilka punktów tylko jak pamiętam około 10 (to mimo wszystko dużo. 2. Nawet gdy Radomiak wygrał by Puchar Polski to i tak nie uratowało by to klubu. 3. Co z tego że Radomiak ma szanse awansować do 2 ligi (co jest niezbyt realne z racji tego co widzimy w okresie transferowym) Jak i tak nie będzie miał kasy by w niej występować i zostanie zdegradowany. Z racji takiej iż kluby zarówno 1 jak i 2 ligi powinny spełniać wiele wymogów narzuconych przez PZPN, między innymi chodzi o finanse których Radomiak nie spełnia i nie będzie spełniał nawet jak od Miasta dostanie 1 mln PLN 4. Jak można powiedzieć że Radomiak nie ma dochodów. Miasto daje mu co rok około 1,5 mln PLN + dochody z biletów + Warka, Era + inne. Są to w pewnym sensie dochody. a to że na meczu jest 5 tys kibiców a bilety kupiło 1500 to świadczy o kibicach, że oni również działają na niekorzyść klubu 5. Jaki biznesmen zainwestuje w Radomiaku. Skoro klubem kieruje stowarzyszenie które nawet z miastem nie rozlicza się z pieniędzy. 6. Przytaczasz Przykład PIASTA GLIWICE i ODRY WODZISŁAW. Oba te kluby są SSA (sportowymi spółkami akcyjnymi) tam jest jawne kto i co robi z pieniędzmi dotowanymi przez miasto, a poza tym wszyscy akcjonariusze w razie jakiś problemów odpowiadają majątkiem za "błędy". W Radomiu stowarzyszenia RKS Radomiak Radom nikt nie kontroluje bo jak to powszechnie wiadomo Stowarzyszeń prawnie właściwie nie da się kontrolować (samowolka totalna). To jest tylko dobra wola miasta że daje kasę na Klub, i że nie pobiera opłat za korzystanie ze stadionu który nie jest własnością klubu tylko miasta (Korona płaci za używanie stadionu) WAŻNE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910 Zieloni Re: Komentarz - Granie Radomiakiem IP: 213.17.170.* 23.01.07, 15:31 Dobra zlikwidujmy klub, zlikwidujmy to miasto bo mnie to juz wk***** !!!! a zwłaszcza takie komentarze w stylu kononowicza. LEPIEJ JAK K#$%%^# NIC NIE BĘDZIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Każdy tylko krytykuje ale nikt Nam (czytaj Stowarzyszeniu Tylko Radomiak) nie chce pomóc, a juz takie komentarze są nie na miejscu. A my na głowie stajemy żeby tylko uratować ten najstarszy (jeszcze!!!) klub w regionie i jeden ze starszych w Polsce....... w ponad 200 tysiecznym mieście nie stać nas na klub 3 ligowy ??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
jdk Re: Komentarz - Granie Radomiakiem 23.01.07, 16:07 Ja myślę, że to nie tak, że nikt nie chce pomóc. Myślę, że każdy - a na pewno zdecydowana większość radomian - chciałaby mieć fajną drużynę - w I, II czy nawet w III lidze. Ale taką, która jest dobrze zarządzana, gra z zapałem, jest dumą miasta i kibiców. Pytanie: jak to osiągnąć? Moim zdaniem to, co proponuje obecny zarząd, nie jest rozwiązaniem tego problemu. Doprowadzenie do takiej sytuacji, w jakiej obecnie jest klub, jest dostateczną podstawą, żeby nie mieć zaufania do dotychczasowych władz klubu. Brak jasności finansowej, brak planu wyjścia z sytuacji, wreszcie: ogromne obciążenie starym długiem (prawie 3 miliony - to ten oficjalny). Do tego 1,5 miliona złotych, które miast przekazuje w ten lub inny sposób co roku. Mamy inne pomysły, jak wyjść z tej sytuacji. Myślę, że w najbliższym czasie będziemy chcieli je przedstawić do dyskusji publicznej. Pozdrawiam zielono! Jakub Kluziński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomianin Re: Komentarz - Granie Radomiakiem IP: *.135.unknown.vectranet.pl 23.01.07, 17:42 1910 Zieloni napisał: A my na głowie stajemy żeby tylko uratować ten najstarszy (jeszcze!!!) klub w regionie i jeden ze starszych w Polsce....... w ponad 200 tysiecznym mieście nie stać nas na klub 3 ligowy ??????????? Najstarszego klubu w tym mieście już nie ma... Raz jeszcze przypominam wszystkim nie znającym historii sportu w naszym mieście: 1. Czarni Radom 1921 2. Broń Radom 1926 3. Radomiak Radom 1945 Nazwa Radomiak po raz pierwszy w kronikach pokazuje się w 1945 roku. A Radomiak 1910 ma sie tak samo jak Jadar 1921... Smiesznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielony Radom Re: Komentarz - Granie Radomiakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 18:40 Broniarska propaganda trwa...hahaha Radomiak 1910 - czy to Ci się podoba czy nie. I bądź pewny, że Radomiak przetrwa a ja po Twoich wpisach i Twoich kolegów mam nadzieję, że spotkamy sią już niedługo na na jakiś derbach....nawet V-ligowych - netowy bajkopisarzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomianin Re: Komentarz - Granie Radomiakiem IP: *.135.unknown.vectranet.pl 24.01.07, 16:31 Też mam nadzieję że się spotkamy na derbach ale cóż... musiałbyś zacząć kibicować Beniaminkowi i modlić się żeby mu troszkę notowania skoczyły bo po sesji rady miasta widać wyraźnie że kasy a co za tym idzie i "zielonego" nie będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do: Zielony Radom Re: Komentarz - Granie Radomiakiem IP: *.135.unknown.vectranet.pl 24.01.07, 16:42 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=55993162&a=56090626 To nie tylko moja opinia, sprawdź dlaczego Radomiaka już praktycznie nie ma... Bardzo rzeczowo napisany post! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomskipatriota Re: Komentarz - Granie Radomiakiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 18:23 radomianin, Radomiak na datę 1910 i czy to się Tobie podoba czy nie. Ale wydaje mi się że czuje od ciebie swąd broni???? I zapamiętaj raz na zawsze: RKS 1910 Radomiak Radom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klapa Re: Komentarz - Granie Radomiakiem IP: *.133.unknown.vectranet.pl 24.01.07, 09:15 zasluzony ale niestety upadnie tak samo jak nie mniej zasluzony klub dla Radomia - Czarni Radom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadar dał przykład Re: Komentarz - Granie Radomiakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 09:29 Trzeba nam po prostu drugiego Kupidury, który to całe towarzystwo wyp.li i wprowadzi krwawą dyktaturę w klubie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomianin Re: Komentarz - Granie Radomiakiem IP: *.135.unknown.vectranet.pl 24.01.07, 16:33 radomskipatriota napisał(a): > I zapamiętaj raz na zawsze: RKS 1910 Radomiak Radom A co to jest??? Tego już nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ważne !!! ++++++Tylko dla inteligętnych kibiców+++++ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 16:45 Popatrzcie na to realnie RADOMIAK W OBECNYM UKŁADZIE NAWET JAK AWANSUJE DO 2 LIGI NIE BĘDZIE MÓGŁ DO NIEJ PRZYSTĄPIĆ Z POWODU ZADŁUŻENIA. MIASTO MA JESZCZE NA GŁOWIE INNE KLUBY KTÓRE NAWET NIE DOSTAJĄ 1/20 TEGO CO RADOMIAK. REAKTYWUJMY RADOMIAKA W TAKI SPOSÓB JAK PROPONUJE TO "KOCHAM RADOM" ZNAM TYCH LUDZI I WIEM ŻE TAM SĄ TEŻ KIBICE RADOMIAKA ALE ONI ZDALI SOBIE SPRAWĘ JUŻ Z TEGO IZ RADOMIAK SAM UTONIE. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamradom Re: Komentarz - Granie Radomiakiem 24.01.07, 15:37 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=55985135&a=56085190 Odpowiedz Link Zgłoś