Dodaj do ulubionych

Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy do likwidacji!!!!

29.01.07, 14:08
Według nieoficjalnych informacji ma nastąpić reorganizacja urzędów
skarbowych. Zmiany mają dotyczyć zmniejszenia liczby tzw. dużych urzędów
skarbowych. Obecnie każde województwo posiada przynajmniej jeden taki urząd.
Woj. mazowieckie ma trzy takie urzędy dwa w Warszawie i jeden właśnie w
Radomiu. Obsługują one duże podmioty gospodarcze. Radomski urząd jest
właściwy dla całego wo. mazowieckiego z wyłączeniem Warszawy.
Dzięki temu urzędowki- jego powstanie było zasługą Wikińskiego - wzrosła
ranga administracyjna Radomia na mapie kraju.

Teraz ma się to zmienić. Do końca roku III MUS w Radomiu ma być zlikwidowani
a jego pracownicy przeniesieni do innych urzedów regionu.
Uważam to za skandal. Rzesza radomian zostanie zmuszona do pracy w innych
urzędach (Grójec, Piaseczno, Szydłowiec itp.) wydajac znaczne pieniądze na
dojazdy.
Spadnie także ranga Radomia, która jest z trudem mozolnie odbudowywana po
degradacji reformą z 1999 roku.
Jednoczesnie wiem, że związkowi zawodowemu SOLIDARNOŚĆ zależy na likwidacji
urzędu w Radomiu.

Apeluję zatem o podjęcie wszelkich działań na rzecz pozostawienia tego urzedu
w Radomiu. Sadzę, że w niczym nie zostanie naruszona ranga stolicy, jeżeli
taki urząd na całe woj. mazowieckie w tym stolicę pozostanie w Radomiu.
Dalszy byt urzędu oznacza ochronę miejsc pracy w mieście z bezrobociem na
poziomie 25%.
Obserwuj wątek
    • Gość: dwx Re: Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy do likwidacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 14:23
      No to niedobrze.
      • Gość: Brzdąc Re: Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy do likwidacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 17:07
        Ten Urząd obsługiwał całe woj. mazowieckie z wyłaczeniem Warszawy. Dobre sobie.
        Taką głupotę mógł popierać jedynie wspomniany w pierwszym poście poseł. Jakie
        to koszty działania takiego urzędu. Urzędy miały być bliżej podatnika. Czy ten
        urząd był bliżej np. podatnika z Płocka?
        • zielonejapko Re: Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy do likwidacj 29.01.07, 17:19
          trzeba bronic urzedu ! niech oszczedzja na innych wydatkach.
          • Gość: czerwonejapko Re: Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy do likwidacj IP: 82.139.48.* 29.01.07, 17:41
            To połóż się na progu i broń jak Rejtan.
            • isoxazolidine Re: Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy do likwidacj 29.01.07, 23:03
              jak trzeba sie bedzie klasc to da sie zrobic!
              do boju!
        • redoxygene Re: Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy do likwidacj 29.01.07, 23:11
          Gość portalu: Brzdąc napisał(a):

> Ten Urząd obsługiwał całe woj. mazowieckie z wyłaczeniem Warszawy. Dobre
          sobie.
          >
          > Taką głupotę mógł popierać jedynie wspomniany w pierwszym poście poseł. Jakie
          > to koszty działania takiego urzędu. Urzędy miały być bliżej podatnika. Czy
          ten
          > urząd był bliżej np. podatnika z Płocka?

Czy to wg ciebie oznacza, ze takich urzedow ma byc wiecej, aby byly blizej
          podatnika? Do obslugi najwiekszych podatnikow musi byc wydzielony oddzielny
          urzad. 2 w Wawie obslugiwaly Wawe, a ten w Radomiu cala reszte wojewodztwa. Jk
          do tej pory nie bylo powodow do niezadowolenia kogokolwiek z takiego
          rozwiazania.
          • Gość: Zorro Re: Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy do likwidacj IP: *.algo.radman.pl 29.01.07, 23:20
            Czy Ty nie umiesz nic napisać bez cytowania?
            • Gość: dida Re: Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy do likwidacj IP: *.136.unknown.vectranet.pl 29.01.07, 23:35
              Kurde jestem za oszczędzaniem na administracji, ba nawet jestem za likwidacją
              Urzędów Skarbowych, ale czemu w Radomiu a nie w Warszawie? Przecież u nas każde
              miejsce pracy jest na wagę złota a tasm bezrobocie wynosi zaledwie 4-5%.
              Dlaczego MY? A już wiem - bo wymyślił to SLDowiec a nie PISowiec...
          • fnx1 Re: Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy do likwidacj 29.01.07, 23:42
            Ciekawe... spodziewałem się, że zaraz się tu odezwą przeciwnicy US wszelkiej
            maści. A tu proszę... dyskusja prawie merytoryczna.
            > Jak do tej pory nie bylo powodow do niezadowolenia kogokolwiek z takiego
            > rozwiazania.
            Zazwyczaj wszyscy są niezadowoleni z istnienia US... Co prawda mało tu dużych
            firm, których akurat ten US dotyczy.
            A tak zupełnie prywatnie - to, że pan Marek W pomógł w utworzeniu tego US było
            jego niepodważalną zasługą... Teraz wobec nowego układu politycznego jego pomoc
            może okazać się gwoździem do trumny tego US. Wszak wszelkie zło pochodzi z lewej
            strony... ;>
    • Gość: Szczery Re: Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy do likwidacj IP: *.mofnet.gov.pl 30.01.07, 13:13
      Pomysł likwidacji III MUS to dobry pomysł. Wystarczy popatrzeć co za kadra
      kierownicza nim zarzadza,rozbudowane działy kontroli udaja że kontroluja ,bo
      nie maja czasu na kontrolę gdyz większośc czasum spędzaja na dojazdy do
      kontrolwanych jednostek i na przyjazdy do domu. Czas skończyćz ta parodia
      kontrolowania.
      • zielonejapko Re: Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy do likwidacj 30.01.07, 13:22
        jasne. a jak przeniesiemy urzad do Wawy to juz nie bede jezdzic ?
        • Gość: Szczery Re: Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy do likwidacj IP: *.mofnet.gov.pl 30.01.07, 14:53
          Na kontrole to będzie się dalej jeździło , ale chyba zdecydowanie bliżej jest
          dojechac z Warszawy do Pruszkowa i okolic niż z Radomia do tych samych okolic.
          • zielonejapko Re: Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy do likwidacj 30.01.07, 15:13
            to zadne tlumaczenie ze z Wawy jest blizej do Pruszkowa. z Radomia jest blizej
            do Szydlowca. poprostu ktos probuje zabrac nam wazny urzad i mam nadzieje, ze
            sie to nie uda.
            • Gość: Szczery Re: Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy do likwidacj IP: *.mofnet.gov.pl 30.01.07, 15:20
              A co ty masz do kontrolowania w Szydłowcu i okolicach Radomia . Wszyscy
              wiemy ,że większość firm mieści się w okolicach Warszawy , dajmy spokoj o
              obronie wyspecjalizowanego Urzędu !!!!! w Radomiu.
              • Gość: ja nóż Re: Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy do likwidacj IP: *.tkdami.net 31.01.07, 23:49
                - A w czym ten urząd jest wyspecjalizowany, skoro obowiązuja w nim takie same
                procedury i przepisy jak we wszystkich pozostałych urzędach, jedynie chyba
                tylko w ustalaniu swojej właściwości do danego podatnika (pochodzenie kapitału,
                bądź obrót);
                - A co oni w tym MUSie mają do roboty rozliczając 2000 podatników, wliczajac w
                to kapitał zagraniczny w postaci Bułgarów na targowiskach?
                - Jaką kontrolę przeprowadzi MUS w Płocku, 200 km od Radomia, na targowisku,
                chcąc przyłapać Bułgara działajacego w formie sp z oo?
                - Jaka wydajność pracy i koszt jednodniowej delegacji jednego kontrolera, skoro
                dojazd do granic Warszawy trwa ponad godzinę, gdyż znaczna część tych
                podatników jest w jej obrębie?
                - Jaka to logika utrzymywać taki urząd, który nawet parkingu dla pracownika nie
                posiada, a co mowić o parkingu dla podatnika?
                - jakby ktoś dobrze prześledził, to odkryłby skąd sie znalazła kadra w tym
                urzędzie, z jakich urzędów tam trafiła i ile w nim pracowała przechodząć do III
                MUS.
                Należy bronić miejsc pracy, ale nie marnotrawstwa.
                • fnx1 Re: Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy do likwidacj 01.02.07, 00:17
                  ja nóż - czy Ty aby na pewno wiesz o którym urzędzie piszesz? Jacy Bułgarzy na
                  targowiskach w Płocku? Przecież te 3 urzędy w woj. mazowieckim powstały do
                  obsługi DUŻYCH podatników... Nie w sensie wyrośniętego Bułgara - ale wielkości
                  firmy jej przychodów itp...
                  > - Jaka wydajność pracy i koszt jednodniowej delegacji jednego kontrolera,
                  > skoro dojazd do granic Warszawy trwa ponad godzinę, gdyż znaczna część tych
                  > podatników jest w jej obrębie?
                  No właśnie... ale przecież 3 MUS nie obsługuje podatników z terenu Warszawy...
                  Gdzieś dzwonią ale nie wiesz gdzie? Ale wiesz, że parkingu brak. Sądzisz, że
                  specyfika pracy tego urzędu wymaga ciągłych wizyt przedstawicieli DUŻYCH firm w
                  urzędzie?
                  A kadra? No z tym to zdaje się różnie było...
                  • Gość: Ja nóż Re: Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy do likwidacj IP: *.tkdami.net 01.02.07, 00:55
                    Wiem doskonale co i o którym urzędzie piszę.
                    Ten Bułgar (Koreańczyk czy Chińczyk ze stadionu X lecia, czy Chińskiego Centrum
                    Handlowego z Woli Mrokowskiej) w formie spółki z oo, to tzw kapitał
                    zagraniczny, który dostał III MUS do obsługi wraz z tzw dużymi podmiotami.
                    A dojeżdżaja kontrolerzy do Warszawy, z uwagi na to, że dwa warszawskie I MUS i
                    II MUS obsługują podatników tylko z granic administracyjnych Warszawy.
                    Raszyn, Janki, Łomianki, Marki, choć przylegają ściśle do jej granic podlegają
                    pod Radom. A jak mniemam znasz Warszawę i wiesz, że nie da się dojechać do
                    Marek w godzinę czasu. Na dodatek należy wskazać, że od 01,01,2007 rozliczyć
                    delegację można tylko przedkładając wraz z nią bilet PKP lub PKS. Więc jak
                    sobie wyobrażasz wydajność pracy takiego zespołu kontrolerów na piechotkę,
                    skoro delegacji na samochod osobowy dostać nie sposób?

Zasięg do sprawdzenia na www.izba-skarbowa.waw.pl/Index.htm?
                    main_office=1&office=66&menu=17&sub1=&sub2=&sub3=&sub4=&sub5=&mlt=1
      • michal.vel.misiek Re: Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy do likwidacj 30.01.07, 14:08
        Zlikwidować, zepsuć coś jest bardzo łatwo ale zbudować , utrzymać to już sztuka.
        Trzeba pilnować tego co nasze i nie dać się okradać z instytucji, które z takim
        trudem z powrotem sprowadza się do Radomia
        • Gość: bugs Re: Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy do likwidacj IP: *.tkdami.net 31.01.07, 18:49
          komu w ministerstwie Zyty zależy na likwidacji tego urzędu?
    • Gość: j Snopek nadal naczelnikiem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 15:03
      nie wiem jakie jest zatrudnienie ale czy nadal Snopek czerwonoarmista jest
      naczelnikiem czy nastapiły zmiany?wie ktoś a ranga Naszego Radomia na pewno
      spadnie Suski pracuje na to nieustannie!!!!!!!!
      • zielonejapko Re: Snopek nadal naczelnikiem? 30.01.07, 15:16
        a moze GW zmobilizowalaby naszych poslow do zajecia sie sprawa ? ostatnio idzie
        Wam to dosc sprawnie :)
        • Gość: SZCZERY Re: Snopek nadal naczelnikiem? IP: *.mofnet.gov.pl 30.01.07, 15:23
          PAN NACZELNIK SNOPEK nie jest już Naczelnikiem , ale zajmuje nadal Bardzo ważne
          stanowisku w III MUS w Radomiu.
        • sono_andrzej Re: Snopek nie jest już naczelnikiem. 30.01.07, 15:37
          Kulisy likwidacji III MUS są naprawdę ŻENUJĄCE!!!!
          Niejaki Tomasz Ludwiński (brat odwoływanego właśnie szefa prokuratury okręgowej
          w Radomiu) za swój cel postawił sobie likwidację urzędów stworzonych przez
          ekipę SLD. Uważa, że są one siedliskiem ludzi, którzy musieli gdzieś pójść do
          pracy po zmianie rządów w Polsce. Jest w tym trochę prawdy bo sporo ludzi tam
          pracujących jest związanych z lewicą np. Skwarczyński, Rembiś (żona jego
          pracuje w biurze poselskim Wikińskiego) i wiele innych miniejszych osób.
          Co ciekawe Pan Ludwiński jest szefem związku zawodowego Solidarność i to na
          wysokim szczeblu ministerialnym.
          Przez jego fanatyczne ambicje polityczne oraz prywatę radomski urząd pójdzie do
          likwidacji. Następstwem tego będą zwolnienia urzędników. Ci którzy nie zostaną
          zwolnieni będą poprzydzielani do innych urzędów skarbowych niekoniecznie w
          Radomiu (Grójec, Kozienice itp.)
          Dziwi mnie, że taki człowiek który ma stać na straży praw pracowników działa na
          ich szkodę. To niestety bardzo smutna rzeczywistość.

Reforma skarbówki zakłada pozostawienie w kraju jedynie 6 do 7 takich dużych
          urzędów.
          Uważam, że Rząd Polski powinien przyczyniać sie do poprawy bytu Radomia, a nie
          działać przeciwko miastu.
          Radom jest miastem ogromnego bezrobocia większosć ludzi tu pracujących jest
          zatrudniona w budżetówce. Każde miejsce pracy jest na wagę złota.
          Warszawa natomiast ma śniesznie niskie bezrobocie i przeniesienie takiego
          urzędu nie wpłynie negatywnie na jej rynek pracy.

Radom już teraz jest siedzibą urzędu o charakterze ponadregionalnym - Urząd
          Transportu Kolejowego Oddział w Radomiu, który jest właściwy dla aż 3
          województw.

Zwracam się do wszystkich forumowiczów o podjęcie działań wzywających do obrony
          tego urzędu.
          • sono_andrzej Re: Snopek nie jest już naczelnikiem. 30.01.07, 15:39
            PS. Z tego co wiem to Snopek spadł na głównego księgowego, ale od niedawna jest
            już szeregowym pracownikiem urzędu. PiS do cna czyści urzedy.
            • Gość: tax Re: Snopek nie jest już naczelnikiem. IP: *.devs.futuro.pl 01.02.07, 13:51
              szczery, zajmij się pracą człowieku a nie naginaj z serwera Ministerstwa
              • Gość: Szczery Re: Snopek nie jest już naczelnikiem. IP: *.mofnet.gov.pl 02.02.07, 14:06
                odpowiedż dla goscia o pseudonimie tax:Jesteś bardzo uprzejmy , praca pracą ,
                przerwa chyba się należy, a co do serwera to mu to nadużwanie chyba nie
                zaszkodzi!
                • Gość: MlodyRadomianin Re: Snopek nie jest już naczelnikiem. IP: *.chello.pl 02.02.07, 20:39
                  Co tak atakujecie PiS i Splidarnośc!III US w Radomiu to rzeczywiście niestety domniemywam siedzlisko ludzi SLD i postkomuny ale na pewno nie będzie zlikwidowane.Wiadomo zmiana kadry musi być ale o likwidacji chyba nie ma mowy.A co do posła Wikikińskiego to on dla mnie zawsze będzie w Radomiu obcym spadochroniarzem z Sochaczewa nie uważam go za czlowieka który cos zrobil dla Radomia.Moim zdaniem od 20 lat wybija się na plecach Radomia najpierw jako student WSI a od 1997r. jako bardzo słaby poseł na sejm z SLD.Tak marnie wystepuje w sejmie i tak słabo się tam prezentuje jestem dumny ze on nie jest z Radomia.Zawsze zastanawiałem sie kto go wybiera kto na niego glosuje.Mam nadzieję ze w 2009r. nie dostanie się juź do sejmu z mojego ukochanego rodzinnego miasta!!!!Gdzie Wikiński był w 1998r. jak miastu Radom zabierano wojewodztwo?
                  • sono_andrzej Re: Snopek nie jest już naczelnikiem. 02.02.07, 23:00
                    Niestety Młody Radomianinie prawda kole w oczy. To przedstawicielowi ZZ
                    Solidarnośc zależy na likwidacji duzych urzedów skarbowych. Z tego co wiem Pan
                    Ludwiński wogóle przestał już mysleć o Radomiu mimo, że dzięki temu miastu i
                    ludziom tu pracującym wybił się do ministerstwa.

Program likwidacji dużych US już jest. W planowanych do pozostawienia 6-7
                    urzędach radomskiego MUSu nie ma:((((((((( Napewno do końca roku urząd ten
                    zniknie z Radomia nie będzie także delegatury jego warszawskiego odpowiednika.
                    Jedyna nadzieja w posłach, senatorach i władzach miasta.
                    • Gość: MlodyRadomianin Re: Snopek nie jest już naczelnikiem. IP: *.chello.pl 03.02.07, 00:07
                      Nie wierzę w likiwdację MUS w Radomiu!Wymiana kadr musi tam być bo to siedlisko ludzi z SLD i innej postkomuny ale likwidacji nie będzie!Z tego co wiem to tam pracuje około 200 osób!Prosze podaj więcej info o III US w Radomiu!
                    • fnx1 Re: Snopek nie jest już naczelnikiem. 03.02.07, 11:28
                      > Program likwidacji dużych US już jest. W planowanych do pozostawienia 6-7
                      > urzędach radomskiego MUSu nie ma
                      To mogę pojąć. Może go nie być w DUŻYCH US. Ale może w związku z likwidacją
                      małych US w mniejszych miejscowościach MUS przejmie ich podatników? Może w
                      związku z łączeniem służb podatkowych i celnych - przejmie pracowników celnych i
                      ich obowiązki akcyzowe? Pracy na pewno za mało nie będzie.
                      • sono_andrzej Re: Snopek nie jest już naczelnikiem. 03.02.07, 15:59
                        Reforma dużych US jest pewna. Zostanie ich 6-7 w kraju, tylko teraz od nas
                        zależy czy taki MUS będzie nadal w Radomiu.
                        Likwidacji małych US nie będzie, a nawet zostaną tam poprzenoszeni pracownicy
                        radomskiego III MUSu. Tak czy siak zwolnienia są pewne pracę starcą pracownicy
                        administracyjni np. kadry.
                        • Gość: anty Re: Snopek nie jest już naczelnikiem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 22:28
                          Bardzo to wszystko smutne co wypisujesz. Gdzie byłeś kiedy komuna rozdawała
                          wilcze bilety każdemu kto był przeciw?
                          • Gość: anty Re: Snopek nie jest już naczelnikiem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 22:34
                            Czemu wtedy nie broniłes zażarcie pracowników wywalonych na bruk tylko dlatego
                            że ośmielali się mieć inne zdanie, albo NIE należeć? Uważam że jesli pracują
                            tam rzeczywiście sami czerwoni, a jest potrzeba likwidacji tego urzędu, to
                            najwyzszy czas to zrobić. Niech doświadczą na własnej skórze to czego
                            doświadczali przeciętni porzadni ludzie przez dziesięciolecia w tym kraju.
                            Obawiam sie tylko ze i tak to ich nie dotknie, bo zawsza znajdą pracę u swoich
                            koleżków na intratnych posadkach. Mimo wszystko największy żal mam do
                            tych "odwaznych", którzy teraz dopiero gdy nic im za to nie grozi krytykują ile
                            wlezie...... Gdzie byliście gdy za to wsadzano do więzienia, pseudo-
                            bohaterowie?
                            • sono_andrzej Re: Snopek nie jest już naczelnikiem. 05.02.07, 08:17
                              Po pierwsze mam 23 lata więc nie mogłem w tamtych czasach bronić ludzi.

Po drugie, w tym urzędzie oprócz tzw. czerwonych, którzy dostali tam robotę z
                              nadania partyjnego pracuje i to zdecydowana większość osób przeniesionych z
                              Urzędu Kontroli Skarbowej. Nie jestem w stanie pojąć, dlaczego zwykli ludzie
                              mają stracić pracę ze względu na ambicje jakiegoś związkowca.

Po trzecie, martwią mnie takie wypowiedzi jak poprzedniego forumowicza, który
                              nie potrafi zrozumieć znaczenia takiego urzędu dla Radomia.
                              Bo przecież w IV RP nie liczy się człowiek i miejsca pracy tylko liczy się
                              walka z agenturą i dekomunizacja.

Radom bezrobocie 26%
                              Warszawa 4% liczby mówią same za siebie.
                              • Gość: anty Re: Snopek nie jest już naczelnikiem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 11:15
                                Nie dziwię się że nie rozumiesz, jesteś za młody, nie przeżyłes tego co tysiace
                                ludzi w tym kraju. Ale już mozna poczytać o prawdziwej historii tego kraju, za
                                to teraz nie wsadzają do więzienia. Walka z dekomunizacją jest bezszansiem
                                jeśli się nie zna historii. A co do człowieka.... nigdy nie liczył się, chyba
                                że był czerwony. Nie jestem za likwidacją miejsc pracy, wręcz przeciwnie. Ale
                                nie zrozumiem nigdy dlaczego gdy powstawał MUS (głównie po to aby ci z nadania
                                partyjnego mieli gdzie pracować) nikt nnie odwazyl się walczyć o tych własnie
                                zwykłych ludzi którzy musieli odejśc z urzedu, a nie byli po linii. Wtedy się
                                nie liczyli? Teraz nagle zaczęli? Bo rządzą nami ludzie którym mozna nawrzucac
                                ile się da bezkarnie? Żenada.
                                • Gość: M Re: Snopek nie jest już naczelnikiem. IP: 85.112.196.* 05.02.07, 17:03
                                  Kompletnie nie rozumiem tego bełkotu. Więc MUS powstał po to, żeby
                                  zatrudniać "tych z nadania partyjnego", tak? Jasne, parę takich osób było ale
                                  większość została po prostu przeniesiona z UKS-u plus sporo młodzieży dopiero
                                  rozpoczynającej pracę. Czyli, że cała ówczesna reforma była po to, żeby w
                                  Radomiu kilku czerwonych dostało pracę?

I jacy znów ludzie "musieli odejść z urzędu"? Przecież on dopiero powstawał!! A
                                  co do zatrudniania ludzi z nadania partyjnego - rozejrzyj się dzisiaj wokół
                                  siebie i nie pisz głupot.
                                  • Gość: odp Re: Snopek nie jest już naczelnikiem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 19:19
                                    to ty się rozejrzyj i poznaj sprawę zanim zaczniesz bełkotać że nie rozumiesz.
                                    W Radomiu jest trochę więcej urzędów, w tym skarbowych, i ciagly ruch pomiedzy
                                    nimi. Nie znasz sprawy to się nie wtrącaj.
                  • Gość: zenek Re: Snopek nie jest już naczelnikiem. IP: *.radom.pl 05.02.07, 11:43
                    Gość portalu: MlodyRadomianin napisał(a):

Gdzie Wikiński był w
                    > 1998r. jak miastu Radom zabierano wojewodztwo?
                    napewno dalej od żłobu niż rejczak!
                    • Gość: Muko Re: Snopek nie jest już naczelnikiem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 16:53
                      Sono-andrzej piszesz u góry, że masz 23 lata. Kiedy więc powstawał MUS miałeś
                      lat 20. To jakim cudem sie dostałeś się do tego Urzędu. Na pewno nie miałeś
                      ukończonych żadnych studiów. Dostałeś się więc bo miałeś znajomości. Jesteś
                      gościem z układu i dlatego tak zawzięcie brobisz MUS-u. Wyszło szydło z worka.
                      Pokory człowieku, pokory!!!!!!!!!!!!!!!!!
                      • sono_andrzej Re: Muko jesteś Żałosny/a 05.02.07, 20:02
                        Muko!!!!

Doprawdy jesteś żałosny/a. Nie dziwi mnie, że z Radomia ma zniknać IIIMUS skoro
                        to miasto jest naszpikowane takimi jak Ty ludźmi.
                        Nie czuję się w obowiązku tłumaczyć. Ale dla dobra swego imienia wyjaśnię.
                        Nigdy nie pracowałem i nie pracuję w przedmiotowym urzędzie. Jestem studentem,
                        obywatelem Radomia, któremu zależy na tym mieście i będę się podejmował obrony
                        wszystkiego co ma znaczenie dla tego miasta.

W tym momencie się cieszę, że upubliczniłem kulisy likwidacji MUSu. Niech
                        radomianie zobaczą jaką prywatę urządzaja ci, którzy powinni stać na straży
                        pracowników.

Natomiast Muko jest najlepszym dowodem wrogich antyradomskich sił obecnych w
                        tym mieście

Sprawą likiwdacji radomskiego MUSu zainteresuję na spotkaniu prezydenta
                        Kosztowniaka w dniu 12 lutego br.
                        Są też dobre wieści. Planuje się utworzenie dwóch urzędów w Warszawie, zatem
                        jeden może spokojnie być w Radomiu. Jest to niepotwierdzona informacja.
                        ____________________________________________________________________
                        ZMIENIAJĄC RADOM ZMIENIAJMY SIEBIE - TAK DLA WOJEWÓDZTWA RADOMSKIEGO
                        • Gość: MUKO Re: sono_andrzej - Mistrz ściemniania. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 20:59
                          Skoro operujesz nazwiskami, świadczy to o tym, że jesteś dobrze zorientowany. A
                          o tym wszystkim co napisałeś, dowiedziałeś się Obywatelu Radomia oczywiście z
                          wykładów bądź ćwiczeń na studiach. Dobre sobie. W ściemnianiu jesteś mistrzem.
                          • sono_andrzej Re: Muko - prowokator 05.02.07, 21:07
                            Hehehehe człowieku jesteś mistrzem prowokacji.
                            Nie wiem czemu tak bardzo Ci zależy na zdyskredytowaniu mojej osoby, ale jak
                            mniemam chodzi Ci poprostu o to, że OBJAWIŁEM PRAWDĘ!!!!!!!!!

Widzisz, nie trzeba być pracownikiem urzędu, wystarczy mieć tam swoich
                            przyjaciół:)))))

Widzisz radomska żmijo Twój jad na mnie nie działa.
                            Ja dalej będę robił swoje, czyli walczył o ten urząd a Ty gnij od wewnątrz od
                            swego jadu i zawiści.
                            • sono_andrzej Re: Muko - prowokator 05.02.07, 21:11
                              Acha jeszcze jedno... Jak rzeczywiście nie uda się uratować tego urzędu to
                              możesz sobie pogratulować kilkudziesięciu bezrobotnych. Mamy już 26% bezrobocia
                              widocznie zalezy Ci by było 30%.

WRONY CO SRA WE WŁASNE GNIAZDO NIE POTRZEBUJEMY...
                              • Gość: MlodyRadomianin Re: Muko - prowokator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 21:59
                                W Radomiu jest 26% bezrobocia spada ono ale i tak ta liczba mnie przeraża o
                                dobrą pracę w Radomiu tragicznie ciężko.Dodatkowo są dyskryminowani ludzie z
                                RAdomia w pracy.Mam na to konkretne dowody zainteresowanym mogę je przedstawić!
                                • sono_andrzej Re: Muko - prowokator 06.02.07, 11:51
                                  Spada bezrobocie bo ciągle z Radomia wyjeżdżają ludzie za pracą.
                                  Wystarczy zobaczyć ogromne ujemne saldo migracji w statystykach.

Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy to nie tylko miejsca pracy ale symbol Radomia
                                  jako silnego ośrodka administracyjnego!!!!!!!
    • Gość: Zenon Re: Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy do likwidacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 19:16
      Ponoć pracownikom skarbówki zakazano wypowiadania się na tym forum. Niektórzy
      są podobno szykanowani. Czy to prawda? Napiszcie coś proszę?
      • sono_andrzej Re: Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy do likwidacj 26.02.07, 21:13
        W ubiegłym tygodniu do Radomia a dokładniej do TMUS przyjechali jacyś goście z
        Izby Skarbowej z Warszawy uspokajać nastroje pracowników.
        Niby zapewniali, że Urząd jeszcze rok, dwa pozostanie a reforma "skarbówki" nie
        jest taka bliska jak się wydaje.
        Związki wiedzą jednak swoje a ja podzielam ich zdanie. Zapewne pdesłali tych
        kolesi by w Radomiu nie robiono dymu, a o likwidacji dowiemy się zapewne gdy
        będzie słynna musztarda po obiedzie.

Ponoć Pan Ludwiński został nieco poskromiony i to niby on jest winien temu
        zamieszaniu bo to on od zawsze piał by skasować duże urzędy.
        Z tego co wiem, to kolesie z izby mówili by nie wierzyć temu co się tu wypisuje.

A ja mam odmienne zdanie, bo dzięki temu forum o wielu rzeczach dowiadujemy się
        szybciej i mamy czas na interwencję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka