Dodaj do ulubionych

Wypadek w Selgrosie.

07.02.07, 15:21
Czy widzieliscie wczora jak na jednego z chłopców spadł towar zo ostatniej
pułki około 6 metrów centralnie na głowe.Wiem tyle ze trafił do
szpitala.iszcie jak cos wiecie.
Obserwuj wątek
    • Gość: lisek Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 17:32
      Ja byłem wczoraj w selgrosie i widziałem tylko mnóstwo ludzi i pogotowie jak
      zabierało tego chłopaka
      .Był cały we krwi.
    • Gość: Thorez Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.sdl.vectranet.pl 07.02.07, 18:30
      w sumie prędzej czy później musiało się tak stać - sam byłem świadkiem w
      ostatnią sobotę gdy pracownik stał na pierwszym piętrze stojaków bez żadnych
      zabezpieczeń i "robił" inwentaryzację przeklinajac na czym świat stoi. Poza tym
      widząc obsługę wózków widłowych i ich kawaleryjską jazdę mam wrażenie że nie
      jest tam zbyt bezpiecznie i zbyt normalnie.
      • Gość: as Re: Wypadek w Selgrosie. IP: 82.139.41.* 07.02.07, 18:53
        A mozna wiedziec co konkretnie spadlo?
        Cos ciezkiego/lekkiego, wielkiego/malego ?
        Moznaby narobic halasu na cala polske o to :>
        • Gość: kierownik dz.sanit Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 19:04
          Spadł karton z gąbkami do kąpieli.
          • Gość: kasjerka Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 19:22
            nieeeeeeeee
            paczka z flipsami kukurydzianymi
            • Gość: kasia Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.24.radom.pilicka.pl 07.02.07, 19:28
              J a widziałam to wszystko. CHłopakowi spadła jakas 20 kilowa paczka. A wy z
              tego sie nie powinniście śmiac, bo gdyby sie wam cos takiego stało to nie wiem
              czy tak wam by było do smiechu.Taki wypadek mógł się skończyc nawet paraliżem.
              Ja nie widze w tym nic śmiesznego.
              • Gość: kk.dz.sanitarnego Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 19:32
                ale my się nie śmiejemy ,to była paczka z gąbkami,tylko duża ,może i ważyła ze
                20 kg
              • Gość: stefek Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.24.radom.pilicka.pl 07.02.07, 19:35
                Ja tez wczoraj widziałem to zdarzenie i nie wyglądało to zbyt ciekawie.
                Chłopczyk tak na oko 14 letni był cały we krwi.
              • Gość: życzliwa Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.jed.isu.net.sa 17.02.07, 22:24
                ojojoj ... co się byrzysz :-/ trzeba było łapać a nie się gapić. W najgorszym
                wypadku NABIŁO BY CI ROZUMU ! >-P
      • Gość: klient Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.algo.radman.pl 07.02.07, 23:34
        niech kierownik wprowadzi nagrody za szbką jazdę wózkiem widłowym!!!!normy się
        wykona i podwyżki będą....dla kierowników...
    • Gość: marcin Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.24.radom.pilicka.pl 07.02.07, 21:14
      współczuje temu facetowi.wiecie cos na temat jego stanu zdrowia.Upadek takiej
      wagi mógłby doprowadzic do zgonu.
      • Gość: małgosia Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.24.radom.pilicka.pl 07.02.07, 21:19
        Ia byłam wtedy na zakupach z chłopakiem.Widziałam tylko tego chłopaka
        zakrwawionego na noszach
        • Gość: swiadek Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.24.radom.pilicka.pl 07.02.07, 21:46
          ja bylam swiadkiem tego zdarzenia to sie stalo na dziale z serwetkami
          chlopak wybieral serwetki ze swoim kolega a chwile pozniej z samej gory spadla
          20 kilogramowa paczka z workami na smieci:(
          przykre ale prawdziwe
          • sono_andrzej Re: Wypadek w Selgrosie. 07.02.07, 21:59
            Jeżeli był to pracownik zapewne Selgrosa czeka wnikliwa kontrola PIPu.
            • Gość: świadek Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.24.radom.pilicka.pl 07.02.07, 22:05
              to nie był pracownik tylko klient a najprędzej syn klienta
    • Gość: AGATA Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.35.udn.pl 07.02.07, 22:16
      chłopcu życzę szybkiego i bez komplikacji powrotu do zdrowia, a rodzicom należnego odszkodowania, ale przede wszystkim wielkiej czujności w kontaktach z lekarzami
      • Gość: ferdek Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.24.radom.pilicka.pl 08.02.07, 07:06
        ale byl to ból.
        • Gość: swiadek Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.24.radom.pilicka.pl 08.02.07, 08:56
          na poczatku pewnie nie bolalo bo chlopak byl w szoku
          biedny pewnie teraz lezy w szpitalu :(
    • Gość: /me Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 10:42
      to po selgrossie, dobry adwokat i jazda....
    • Gość: Sieda Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 10:51
      Bo wogóle powinni zrobić tam trybuny dla klientów, którzy obserwowali by
      wyścigi wózków widłowych.
      A wchodząc tam nie powinniśmy okazywać karty tylko legitymacje
      ubezpieczeniową :-) a w zamian dostalibyśmy ochraniacze i kask.
      Wypadek był do przewidzenia. Tylko że jak to u nas bywa, madry Polak po
      szkodzie!
      • Gość: ala Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.pr.radom.net 08.02.07, 11:05
        z tym wyscigami wózków widłowych , to masz rację . Sama wielokrotnie , czułam
        sie jak na ruchliwej ulicy,..... najważniejsze uskoczyc w porę!!! Zastanawialam
        się czy , to sposób zabawy pracowników , czy taki tam panuje pośpiech.Jesli
        tam pracuje się na akord, to nic dziwnego ,że towar jest tylko wrzucany na górę,
        byle jak , byle szybko.
      • Gość: pll Re: Wypadek w Selgrosie. IP: 213.195.148.* 08.02.07, 11:08
        KTO CI KAZE TAM CHODZIC .. MIERNOTO ???
        • Gość: ??? brawo!!! IP: *.pr.radom.net 08.02.07, 11:12
          ależ masz śmietnik w gębie!!! A może nam sie przedstawiłaś?
          • Gość: KasztelanRadomski Re: brawo!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 11:31
            Jedna Pani wylała sobie gorącą kawę na nogi z kubka papierowego w macdonaldzie
            w Belgii i korporacja zapłaciła jej 1 000 000 dolców odszkodowania i we
            wszystkich barach wymieniono kubki na styropianowe!!! jak spadnie paczka na
            głowę nawet prezerwatyw w belgii to zmiany napewno beda a jak spadnie kartonik
            na Polaka to zrobi sie wszystko aby udowodnic że to on sam podskoczył 6 metrów
            do gory i sie sam uderzył i po co to robił i zobaczycie że taki bedzie koniec
            to my żyjemy w Polsce i w dodatku w Radomiu
    • Gość: klient Re: brawo!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 20:58
      może to nie ma większego znaczenia czy spadło to na dziecko czy nie ale uważam
      że ostatecznie to nie jest market detaliczny tylko hurtownia i powinien być
      zakaz wchodzenia z dziećmi !!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: swiadek Re: brawo!!! IP: *.24.radom.pilicka.pl 08.02.07, 21:12
        po pierwsze to nie bylo dziecko tylko chlopak 17 letni
        ja 17 latkow nie uwarzam joko dzieci:/
      • Gość: kondonek zwykły detal IP: *.208.unknown.vectranet.pl 12.02.07, 02:02
        może dla ciebie jest to hurtownia bo z tego co tam zauważyłem cięzko coś kupic
        powyżej sztuki , sprzęt narciarski poobcierany , na sztuki , jedyne to jest
        sporo wódki , kaw i chipsów .Reszta to detal.
    • Gość: ala jakie to dziecko IP: *.pr.radom.net 08.02.07, 21:12
      z tego co pisza świadkowie, to nastolatek. A może przyjechał do hurtowni z
      ojcem jako pomocnik.A jesli to przydarzyłoby sie dorosłemu , to coś zmienia?
    • Gość: klient Re: to do klienta , żle podpięłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 21:39
      tak jak już pisałem nie ma to znaczenia dla tego przypadku - chodzi mi ogólnie
      są też tam mniejsze dzieci - specyfika tego sklepu to hurtownia po której
      poruszają się wózki itp i uważam że kilkuletnie dzieci nie powinny tam się
      znajdować - co nie usprawiedliwia zaistniałej sytuacji i małolatów jeżdzących
      na wózkach !!! Jako ciekawostkę dopisze że od tego roku aby zostać kierowcą
      wózka trzeba mnieć badania psychologiczne , szkoda że dopiero od tego
      roku ..................
    • Gość: Edward Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.tkdami.net 08.02.07, 21:59
      A może pracownik źle ustawił paletę z paczkami na regale przez ten pośpiech
      i "gonitwę" z wózkami.
      • Gość: swiadek Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.24.radom.pilicka.pl 09.02.07, 07:56
        palety zle byly zabezpieczone
        • Gość: Biber Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.tkdami.net 09.02.07, 09:06
          Jako były pracownik Selgrosa mogę stwierdzić że bardzo się dziwię instytucjom
          PIP, PIH, Urząd Kontroli Skarbowej i SANEPID !!! że nie nałożyły na ten "burdel"
          nigdy kary. Towar z Chin sprzedawany bez polskich instrukcji czy import.alkohole
          bez polskich objaśnień czy też szybka jazda pracowników wózkami widłowymi lub
          brud na regałach i pęknięcia w podłodze.
          • Gość: brawo Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.tkdami.net 09.02.07, 09:08
            Dyrektor powinien w końcu zostać dotkliwie ukarany a poszkodowany powinien
            złożyc doniesienie do prokuratury o popełnionym przez niego przestępswie
            (nieumyśle sprowadzenie zagrożenia na klienta przez nie dopilnowanie
            zabezpieczeń towaru) a swoją drogą Selgros powinien zapłacić duże odszkodowanie
            ponieważ jest ubezpieczony nieźle od wypadków.
            PS.Dyr. Exlager to był gość z klasą codzień rano o 8 robił obchód hali a nowy
            Dyrektor przyjezdza ze Stolicy po 9 i idzie na góre aby spędzić tam reszę dnia
            unikacjąc kontaktu z klientem. Niech się Selgros tam wali i pali.
            • Gość: swiadek Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.24.radom.pilicka.pl 09.02.07, 11:18
              zgadzam sie
              • Gość: Markowski Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 13:05
                Jako obecny dyrektor placówki handlowej, o której tu mowa ,nie życzę sobie aby
                wygłaszano na tym forum niesprawdzone opinie i pogłoski o prowadzonej
                przezemnie placówce. Osoby mie stosujące się do mojej prośby poniosą
                odpowiednie przewidziane prawem konsekfencje.
                D.Markowski
                • Gość: Autor Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 14:33
                  > nie życzę sobie aby wygłaszano na tym forum niesprawdzone opinie

a na innym można?
                  • Gość: Markowski Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 15:52
                    można
                • Gość: ala Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.pr.radom.net 09.02.07, 14:52
                  a ja proponuję ,Panie Dyrektorze, zamiast straszyć, zakupić słownik
                  ortograficzny.
                  przeze mnie
                  konesekwencje
                  tak to się pisze
                • Gość: Ozborn Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 21:56
                  Jak instytucje kontrolne dobiorą się Panu Dyrektorowi M. do dupy to nie będzie
                  straszył na tym formu. A może te instytucje nic nie wiedzą. Trzeba je
                  poinformować o wypadku.
                  • Gość: Roni Re: Wypadek w Selgrosie. IP: 82.139.48.* 09.02.07, 23:35
                    Gość portalu: Ozborn napisał(a):

> Jak instytucje kontrolne dobiorą się Panu Dyrektorowi M. do dupy to nie będzie
                    > straszył na tym formu. A może te instytucje nic nie wiedzą. Trzeba je
                    > poinformować o wypadku.

Nie jestem pewien, ale wydaje mi sie, ze wypowiedz "Pana Markowskiego" byla
                    zwykla prowokacją.
                    • Gość: ozborn Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.tkdami.net 10.02.07, 08:51
                      napewno już sie zesrałem ze strachu !!!!!!!!!!
                      • Gość: . Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 11:28
                        up
                        • Gość: Roni Re: Wypadek w Selgrosie. IP: 82.139.48.* 10.02.07, 13:08
                          Gość portalu: ozborn napisał(a):

> napewno już sie zesrałem ze strachu !!!!!!!!!!

Ale nie zrozumiałes o co chodzi.
                          Miałem na mysli to, że wpisała tą wypowedz calkowicie obca osoba podająca sie
                          za Pana M. Rozumiesz juz?
                          • Gość: ozborn Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.tkdami.net 10.02.07, 14:52
                            a jakie to ma znaczenie heheheheh
                • Gość: Biber Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.tkdami.net 11.02.07, 23:32
                  Panie D.Markowski, nie strasz nie strasz bo sie zesrasz .
                  A jeżeli już (w co nie mogą uwierzyć) to ty jesteś Dyrektorem tej placówki to
                  najpierw sam przestrzegaj prawa np.Pracy!
    • Gość: . Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.24.radom.pilicka.pl 10.02.07, 15:06
      .
    • Gość: maryjan Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 18:55
      wypadek ,hmm i co takiego sie stalo? a t5o ze nie ma pani baty tego nikt nie
      widzi! a ja widze jej brak ,tych powabnych i ponetnych znaczacych czesci jej
      pieknego ciala, to jest dopiero dramat .chyba juz sam odejde.... wory same
      lataja po selgrosie taka pustka.tylko wiatr zimowy gra na opustoszalym i
      zimnym fotelu mojej pani kierownik .pustka ,pustka i zima .i ja biedny w nocy
      ukladajacy produkty na przepastnych kondygnacjach regalow,otulony wspomnieniem
      jej zgrabnych nog ,wstrzymujacy oddech na mysl o jej
      oddechu,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
      • Gość: gero Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.tkdami.net 10.02.07, 22:19
        i jeszcze karty se porobili i sprwadzają przy wejsciu i kasie ale jaja a
        umnie ceny na osiedlu niższe niż w
        selgrosie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: OLIVER Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 22:28
        taaa, beata też się nigdy nie napracowała, jak wszyscy ci kierownicy,
        pozazdrościc, za siedzenie na górze (kilka godzin w ciągu dnia) 4000-5000
        tysiączków, też bym tak chciał:)
      • Gość: . Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.24.radom.pilicka.pl 21.02.07, 12:26
        .
    • Gość: . Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.24.radom.pilicka.pl 11.02.07, 12:20
      .
    • Gość: . Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.24.radom.pilicka.pl 11.02.07, 13:40
      .
      • Gość: Ozborn Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.07, 17:51
        Jakiś nygus podszył się za mnie na tym formu w dniu 10.02.2007 i sypie plugastwami.
        • Gość: . Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 12:42
          .
    • Gość: . Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 11:02
      .
      • Gość: były pracownik Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.tkdami.net 13.02.07, 18:55
        Przestańcie.Pracowałem kiedyś jako kierownik w w Selgrosie.Powiem tak
        Ci co jeżdżą na wózkach tak naprawde nie posiadają ządnych kwaliwikacji.Kurs to tylko pro-forma.Papierek.Mo trwał ok 30 min. Kazdy jest zadowolony.Dyrekcja selgrosa , że ma wózkowych , a instruktor kursu , że szybko poszło i jest kasa.Tak naprawdę , to Ci co nie mają uprawnień też bezproblemowo poruszają sie wózkami.Bo niby kto to ma sparwdzić.Ja zawsze obawiałem sie innego wypadku.Takiego , że ktoś komuś po nodze przejedzie.Odnosnie ustawienia towaru.Ja niejednokrotnie widziałem jak na dziale elektro ustawiane są na najwyższej kondygnacji np lodówki.Wyobraźcie sobie co wtedy sie stanie jak spadnie..........
        • Gość: . Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.24.radom.pilicka.pl 13.02.07, 19:15

.
    • Gość: kali Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.24.radom.pilicka.pl 13.02.07, 19:16
      .
    • Gość: . Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.24.radom.pilicka.pl 14.02.07, 09:38
      .
    • lutea Re: Wypadek w Selgrosie. 14.02.07, 20:55
      .
    • Gość: . Re: Wypadek w Selgrosie. IP: *.24.radom.pilicka.pl 17.02.07, 19:15
      .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka