sufler.z.radomia 14.03.07, 12:47 jak dla mnie Pan Rafał Czajkowski to najlepszy przykład pracy dzięki układom w mieście, brawo Echo trafny przykład. www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070312/POWIAT0206/70311030/-1/radomskie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pikuś Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: 82.139.33.* 14.03.07, 13:09 Co ty cytujesz? Lewicowego gniota piszącego na zamówienie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.tkdami.net 14.03.07, 13:40 A co on wie o duzych korporacjach...To sa firmy prywatne i niech zatrudniaja kogo chca,z tym ze tam jesli zle pracujesz to wylatujesz,nie to co na stanowisku sekretarza miasta,zreszta sam mowi ze to nie układ kolezenski,ale po znajomosci...Zenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 18:08 Rafałku jeszcze wam zostało niecałe trzy latka bo jak pis przerżnie w parlamencie to i wam się skończy.Osobiście przyjdę cię pożegnać jak będziesz odchodził z urzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Proxy Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.pl 14.03.07, 18:16 on nie wiele ma do powiedzenia. nad zatrudnieniem piecze trzyma pierwszy kadrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdgh Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 18:27 pierwszy kadrowy czyli kto??? Odpowiedz Link Zgłoś
treboniusz Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 14.03.07, 18:31 Gość portalu: sdgh napisał(a): > pierwszy kadrowy czyli kto??? Ten, co to mu dziadek przekazał w genach "Boga, Honor i Ojczyznę" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdgh Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 18:35 acha, Genetyczny Patriota, wszystko jasne:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 09:53 ale to on wykonuje polecenia i bieże odpowiedzialność za to co robi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vcd Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: 82.139.48.* 20.03.07, 14:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 23:11 ORMO czuwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.tkdami.net 30.03.07, 17:18 rafał nie daj się. zrób porządek z komuszkami, którzy ci obrabiaja d... a co sami robili. a pozatym weż się za robotę przejrzyj wreszcie te chore awanse i zrób to co po przerżniętych wyborach zrpbią z tobą. A najpierw weż się za pociotków WIEŚKI I pomiotów poprzednika pryszcza np. z panią od ochrony danych j a w n y c h HAHAHA, która nwet Marcinkowski spuścił z tzw ISO. Przyjrzyj sie tez kto ile kjasy wziol za to iSO, które przydało się na plaster do d... i jeszcze za komuchów w wodociagach. DO BOJU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sufler.z.radomia Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 15.03.07, 09:35 moim zdaniem nominacja Pana Rafala to pierwsza 3 w rankingu praca za układy, dlatego pogratulowalem Echu trafnego wyboru. moze jakies inne sztandarowe przyklady potwierdzające teze z atykulu "Bez układów nie ma pracy?" Odpowiedz Link Zgłoś
grupenfuhrer1 Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 15.03.07, 19:35 Teraz przyjęli szwagra Marszałkiewicza wicka do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
grupenfuhrer1 Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 15.03.07, 19:36 Jest dzis na stronie netowej Wyborczej! Odpowiedz Link Zgłoś
tylko.pis ... 15.03.07, 21:01 Jak czytam Wasze posty, to ciśnie mi się tylko na usta: Spieprzać Dziady ... Ot i tyle co mam do powiedzenia na Wasz temat ... Odpowiedz Link Zgłoś
tylko.pis ... 15.03.07, 21:02 ... dobrzy jesteście tylko w jednym: w mąceniu wody, wiecie już gdzie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 21:05 Dlaczego PIS zawsze odpowiada agresją? Pewnie argumentów brak Odpowiedz Link Zgłoś
tylko.pis Re: ... 15.03.07, 21:11 a uważasz, że to co zaprezentowano powyżej moich postów, to kulturalna rozmowa na rzeczowe argumenty? Poczytaj wszystkie posty nt. PiSu na tym forum, a może przekonasz się kto tu jest agresywny ... Odpowiedz Link Zgłoś
sufler.z.radomia Re: ... 15.03.07, 22:42 hmm...kazdy kto nnie jest z wami jest przeciwko wam to juz wszyscy wiemy. brak ci argumentow na wytlumaczenie takich sytuacji/nominacji dlatego wpadasz w histerie podnoszac lament, ze ataki, brak kultury i inne pierdu pierdu, zeby tylko rozmydlic temet i odejsc jak najdalej od glownego niewygodnego tematu. apeluje rowniez o nie wrzucanie wszytkich, ktorzy osmielaja sie miec inne zdanie do jednego worka. jestem niezalezna jednostka majaca swoje zdanie i prawo do niego nie interesuja mnie twoje wypociny na temet innych postow/watkow, a odpowiedz/wyjasnienie/obalenie postawionej tezy. staram sie racjonalnie oceniac rzeczywistosc, ktora mnie otacza. sa kwestie/kierunki dzialan, z ktorymi zgadzam sie z pis, wladzami miasta, ale sa takie ktore krytykuje i to nie dla samej krytyki wszystkiego co jest zwiazane z pis, ale dlatego ze takie jest moje zdanie do ktorego mam prawo. narazie ze strony obroncow "ucisnionego" radomskiego pis nie otrzymalem rzeczowego odniesienia sie do tezy watku tylko juz dobrze znane spiewki o agresji, atakach, itd. inne/wlasne zdanie NIE JEST atakiem, tylko prawem w demokratycznym kraju. Panowie troche szacunku dla forumowiczow/wyborcow/podatnikow moze przylozcie sie, popracujcie i postarajcie o merytoryczne wypowiedzi i rzeczowe argumenty, a placze i zale wylewajcie w ramionach zon, matek, ojcow, przyjaciol, ksiezy, kochanek i innych bliskich wam osob. sufler ps. w wyborach na Prezydenta Miasta glosowalem na Andrzeja Kosztowniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
tylko.pis Re: ... 15.03.07, 23:15 Poprzez swoje ostatnie zdanie (dopisek w PS) szukasz u mnie i innych rozgrzeszenia za poprzednie? A nie przeszkadza Ci, że Urząd Marszałkowski to klika kolesi z PO i PSL dla których stanowiska ważniejsze niż dobro regionu? Pewnie nie ... A nie przeszkadza Ci, że miejscy urzędnicy, którzy mają służyć Tobie i mi, w godzinach pracy nie zajmowali się do tej pory tym czym powinni, tylko pierdołami, plotkowaniem o Prezydencie Kosztowniaku i piciem kawusi? Pewnie nie ... A nie przeszkadza Ci, że GW i inne służalcze media nie potrafią pisać uczciwie o pracy Zarządu Miasta a jedynie jątrzą i buntują? Pewnie nie ... Pewnie przeszkadza Ci, że masz takiego Prezydenta, walczącego o Radom tam gdzie tylko może, w każdej minucie dnia (a nie jak poprzednio pomiędzy 8 a 16)! Prezydenta, jakiego Radom nie miał od kilkunastu lat. Pewnie przeszkadza Ci, że Ci "kolesie" których to pełno jest w Urzędzie Miejskim i w instytucjach podległych prostują sprawy, od których włosy siwieją. Pewnie przeszkadza Ci, że wszyscy oni JEDNYM CHÓREM mówią, że Radom nie jest takim złym miastem a Radomianie nie są tacy beznadziejni jak przedstawia to GW. A najpewniej przeszkadza Ci, że to Ty nie jesteś Andrzejem Kosztowniakiem, albo Rafałem Czajkowskim, bo wtedy miałbyś nadzieję na obłowienie się do granic przyzwoitości. Więc co do ostatniej kwestii chciałbym Cię uprzejmie poinformaować, że w dniu ostatnich wyborów taki stan rzeczy przeszedł do historii i mam nadzieję, że nigdy nie wróci! Więc zamiast psioczyć na mnie i innych podobnym mi na tym forum, narzekać na władze i buntować uległych, WEŹ SIĘ W GARŚĆ CHŁOPIE i zacznij od siebie zmieniać to miasto na lepsze! A wtedy wszystkim nam będzie się żyło jeszcze lepiej! Radom potrzebuje ludzi czynu a nie pustego słowa ... Pozdrawiam Cię _________________________________________ RADOM - TU WRESZCIE CZUJĘ SIĘ JAK W DOMU! Odpowiedz Link Zgłoś
sufler.z.radomia Re: ... 15.03.07, 23:51 a kim ty jestes zeby udzielac komukolwiek rozgrzeszenia??? to ze mozesz ty albo twoi koledzy czasowo rzadzic miastem to nie znaczy, ze mozesz leczyc swoja malosc udzielajac badz nie rozgrzeszenia!!! zejdz na ziemie radomski "bogu". nie znasz mnie, ale jesli chcialbys zmierzyc siebie moja miarka to zapewniam cie ze wynik mogly cie mocno zaskoczyc. w zadnym moim poscie w tym watku nie poruszylem tych tematow, o ktorych ty tak ladnie sie rozpisales. moze jest prawda to o czym napisales, ale nie na temat. zakladajac ten watek chcialem poruszyc temat Pracy i obsadzania stanowisk osobami z "jednej listy", dla mnie bardzo wymowne bylo przytoczenie osoby Pana Czajkowskiego, ktory jest flagowym przykladem tezy z artykulu. dlatego jeszcze raz prosze czytaj ze zrozumieniem nie szukajac ukrytych intencji tylko jasno odnies sie do tematu, albo przemilcz temat (to tez jest jakims rozwiazaniem). prosze przyjmij tez do wiadomosci i swiadomosci ze sa w tym miecie/kraju/swiecie osoby, ktore sa szczesliwe i zadowolone ze swojego zycia i nie mysla a tym bardziej marza o tym jak cudownie jest byc Kosztowniakiem, Czajkowskim lub inna osoba CZASOWO zwiazana z wladza. zapewniam cie ze zaskoczylbym cie pewnymi faktami dotyczacymi Pana Rafala Cz. i tego komu i czego on zazdroscil i zazdrosci :-)) Swoje ostatnie zdanie potraktuj jako autoterapie i swiatna rade, ale dla siebie, bo napewno przyda sie bardzej tobie niz mnie i jesli wezmiesz je sobie do serca to sa szanse na lepszy Radom, dla pewnosci cytuje: > WEŹ SIĘ W GARŚĆ CHŁOPIE i zacznij od siebie zmieniać to miasto na lepsze! A wtedy > wszystkim nam będzie się żyło jeszcze lepiej! Radom potrzebuje ludzi czynu a > nie pustego słowa ... > Odpowiedz Link Zgłoś
tylko.pis Re: ... 16.03.07, 08:24 suflerze.z.radomia: a kim Ty jesteś? Ganisz mnie i krytykujesz, również nie mając zielonego pojęcia o mnie i o tym co robię. Baaardzo byś się zdziwił gdybyś mnie poznał. Ale cóż, ja też uważam, że prościej jest krytykowac niż coś robić, a Ty jesteś najlepszym tego przykładem. Pozdrawiam Cię i życzę Ci miłego dnia :-) _________________________________________ RADOM - TU WRESZCIE CZUJĘ SIĘ JAK W DOMU! Odpowiedz Link Zgłoś
sufler.z.radomia Re: ... 16.03.07, 11:13 Ok, postaram sie jeszcze prosciej jak trudno ci zrozumiec: wyrazanie swojej opini nie musi odrazu byc krytyka (chyba ze masz zaburzenia oceny wartosci wlasnej osoby), prosze podaj mi konkretne zdanie, ktore odebrales jako krytyke TWOJEJ OSOBY, mnie ewentualne przeprosiny bez problemu przejda przez usta/klawiature(a tobie??). Poraz ostani napisze ci zebys oprocz zwyczajowego pierdu pierdu wysilil sie na glabsza wypowiedz/analize/czy wlasna opinie na dany temat. prosze nie doszukuj sie podtekstow czytaj i odpowiadaj wprost. Nie musisz sie ze mna zgadzac, ani ja z toba mozemy "pieknie sie roznic", ale nie widze powodu dla ktorego mielibysmy sie nie szanowac. Jesli jestes tak wazna osoba dla radomia na jaka sie kreujesz to tym bardziej poziom kultury i wywodow powiiny byc na najwyzszym poziomie. Chyba powinienes jeszcze nad tym popracowac. nie sprowadzaj rozmowy do slownych przepychanek i na zakamarki zycia prywatnego bo moge cie zapewnic, ze bylbys przegrany w tym pojedynku. Odnos sie do wypowiedzi i opinii, a nie do osoby, nie oceniaj szczegolnie ze nawet nie wiesz kim jestem i jak bardzo moge cie zaskoczyc. postaraj sie byc choc troche obiektywny, tak jak ja starma sie byc, ale mam swiadomosc, ze do doskolalosci jeszcze mi daleko. Zycze tobie takiej swiadomosci swojej niedoskonalosci i ludzkiej slabosci, ktora jestem pewien pozwolilaby ci nabrac dystansu do siebie i innych. Zejdz w chmur na ziemie nie rozgrzeszaj raczej pochylaj glowe, pamietaj wladza to sluzba. Odpowiedz Link Zgłoś
sufler.z.radomia Re: ... 17.03.07, 09:34 ciesze sie, ze na pewnej plaszczyznie sie zgadzamy (co do kultury wypowiedzi i rozsadnego ronienia sie w opiniach). Twoje milczenie odbieram jako zgode. dziekuje. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tylko.pis Re: ... 19.03.07, 08:40 Nie piszę dlatego, że się z Tobą zgadzam, a dlatego, że musiałbym skopiować cały Twój pierwotny wpis, ale mi się nie chce. Ot to ... Odpowiedz Link Zgłoś
sufler.z.radomia Re: ... 19.03.07, 10:48 nie swiadczy o tobie dobrze to, ze ci sie nie chce (mam nadzieje, ze nie jest to przypadlosc calej organizacji, ktora zeprezentujesz) mysle, ze ciezko bylo by znalezc dowody potwierdzajace twoja teze o moich atakach. zeby byc otwartym i pomocnym to ja wklejam moj pierwotny watek: "jak dla mnie Pan Rafał Czajkowski to najlepszy przykład pracy dzięki układom w mieście, brawo Echo trafny przykład. www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070312/POWIAT0206/70311030/- 1/radomskie " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za mało pisu Kochani, to minie. Już za trzy lata. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 22:49 Wykapany Jaruś K., który codziennie spotyka się z "niesłychanym, nienotowanym wcześniej atakiem medialnym na rząd i PiS". To nic, że mają media od Radia Maryja i Naszego Dziennika przez Dziennik, Rzeczpospolitą aż po TVP i Polskie Radio. Ciągle trwa ten brutalny atak. A jak rzeczywiście Ojciec Dyrektor zaatakował jego szwagierkę, to Jaruś zrobił z Marysi idiotkę, żeby tylko ks. Tadeusz nie op.lił go jeszcze bardziej. Reasumując - żeby nie wiem co się działo tylko.pis będzie mówił, że białe jest czarne i na odwrót. Ta grupa po prostu tak ma. I żadne płacze i krzyki ich niech przekonają. Jest tanie państwo, a kto nie wierzy ten z układu. Kadry dobiera się na podstawie kompetencji, a jak ktoś twierdzi, że to szwagier Igorka, to jest komuch. Rządzi prawo i sprawiedliwość, ale sądy są do d.y, bo nie osądzają tak, jakby im to pasowało. To są po prostu głęboko nieszczęśliwi ludzie otoczeni przez wrogi - wedle ich mniemania - i słabo rozumiany świat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krokodyl Re: Kochani, to minie. Już za trzy lata. IP: 82.139.33.* 15.03.07, 22:54 "żeby tylko ks.Tadeusz nie op.lił go jeszcze bardziej" - lewicowy opiekunie forum. Czy ten post nie kwalifikuje się do wykasowania tak jak wykasowałeś mój gdzie również miałem wykropkowane pewne słowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edi Re: Kochani, to minie. Już za trzy lata. IP: 195.3.153.* 16.03.07, 08:05 Mówi się przykład idzie z góry. Szkoda że zły przykład.Normalni ludzie bez układów nie mogą znależć pracy nawet nie mają szansy pokazać co potrafią , bo stanowiska są obsadzane kolegami - w dodatku niekompetentnymi i bezwstydnie mówiącymi że kolesiostwo to pozytywne zjawisko .Zapewne wyniesione z PUP.Zawiodłem się na obecnych władzach w tym względzie i czuję sie oszukany jako wyborca. Czekam na kolejne ruchy co z opłatami za śmiecie.Narazie cwaniaków zastępuja miernoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Kochani, to minie. Już za trzy lata. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 12:27 Jak długo jeszcze będzie ten Czajkoski? Juz nic nie czaję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miner Re: Kochani, to minie. Już za trzy lata. IP: *.internet.radom.pl 17.03.07, 12:37 Mój dziadek mówi że tak jak teraz było wPolsce w latach 50-tych że np policja może wpaść do domu rzucić cię na glebę a potem powiedzieć że mieli doniesienie że mogłeś współpracować np z gangiem narkotykowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miner Re: Kochani, to minie. Już za trzy lata. IP: 195.175.37.* 17.03.07, 13:24 prośba mała zmień nicka bo wlazłeś pod moim! Odpowiedz Link Zgłoś
sufler.z.radomia Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 18.03.07, 18:38 up. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jann Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 22:53 pewnie mial se prezydent wziac na sekretarza langowskiego albo wiolette willas ma sekretarza jakiego chce miec takie jego prawo ,wybrany w wyborach , maja byc same stare dziady to wybierac w geriatyku ,jestesmy po..i(nie przeklenstwo pochodne od zajebisty czylio super) stary -zle ,mlody -zle pedal- zle to kto ? cyklistow sie nie czepiam z szacunku dla kluzinskiego Odpowiedz Link Zgłoś
sufler.z.radomia Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 18.03.07, 23:03 tylko ze ja nie wyrazalem zadych opinii na temat osoby Pana Czajkowskiego tylko przytaczajac artykul Echa zwrocilem uwage na fakt trafnego wytypowania go jako przykladu osoby, ktora dostala stanowisko dzieki ukladom. Odpowiedz Link Zgłoś
tylko.pis Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 19.03.07, 08:43 suflerze.z.radomia! Zadanie wykonałeś! A jak nie masz nic więcej do powiedzenia w tym temacie - zamilcz ... Odpowiedz Link Zgłoś
sufler.z.radomia Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 19.03.07, 11:00 spokojnie, myslalem, ze kulturalny poziom dyskusji zostal ustyalony, ale widze ze wolisz krzyki i pohukiwania - szkoda. Zmartwie cie, ze na mnie to nie robi specjalnego wrazenia wrecz przeciwnie wzbudza u mnie szczere uczucie politowania dla slabosci charakteru i braku checi do marytorycznej rozmowy, liczylem na wiecej z twojej strony. zadnego zadania nie mialem wiec nie wiem o czym mowisz, chyba ze ocenisza moj watek swoja miarka i to ty masz okreslone zadania na forum. jesli twoim zadaniem jest kreowanie pozytywnego wizerunku pis i odpowiadanie na watki/posty z nim zwiazane to wychodzi ci to nieudolnie i widac ze brak ci podstawowej wiedzy z zakresu PR, kultury wypowiedzi i konstruowania mysli. na nauke nigdy nie jest zapozno. Odpowiedz Link Zgłoś
tylko.pis Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 21.03.07, 09:29 sufler.z.radomia: widac ze brak ci podstawowej wiedzy z zakresu PR, kultury wypowiedzi i konstruowania mysli. na nauke nigdy nie jest zapozno Oj, zdziwiłbyś się, zdziwił ... i to bardzo. Rzecz w tym, że nie ubieram byle czego w piękne słowa, a mówię co myślę, nawet, jesli nie podoba się to takim osobom jak Ty. To co mówię i piszę jest wyłacznie MOIM zdaniem i nikt, nigdy nie narzucał mi zdania, w przeciwieństwie do większości osób wypowiadających się na tym forum (i nie mówię tu o partii, a np. o uleganiu przekazom medialnym). Nie piszę czegoś bo tak wypada, że to obciach myśleć inaczej, a dlatego, że tak uważam. Zawsze i wszędzie przyznaję się to faktu bycia zwolennikiem rządów PiS na każdym poziomie administracyjnym, a nie śmieję się z Kaczyńskich w pracy, a w domu im przyklaskuję. PiS ma mój kredyt zaufania, ale to nie znaczy, że jeden dzień po nominacji kogokolwiek na jakiekolwiek stanowisko krzyczę, że on jest BE! Daleki jestem od takiej oceny. Jeślu nawet ktoś jest czyimś szwagrem, to i tak uważam, że ocena powinna przebiegać po linii merytorycznej oceny pracy a nie "bo mi się to nie podoba". Koniec z narzekaniem. Czas na pracę dla dobra tego miasta. Zamiast krytykować, mówmy co zrobić, żeby było lepiej. NAJPROŚCIEJ jest krytykować tych co rządzą, NAJTRUDNIEJ jest zgłosić swój akces do pracy na rzecz dobrego imienia Radomia. Jeśli przez następne 3,5 roku będziemy tylko krytykować to co się w tym mieście robi, to po tym czasie będziemy nie na trzecim od końca a na pierwszym od końca miejscu w takich badaniach jak to w GW. Zasada primum non nocere powinna odnosić się do nas mieszkańców Radomia bardziej niż inne. I nie chodzi mi to o krytykę władz, bo ta jest potrzebna, a jedynie o działania na rzecz dobrego wizerunku tego miasta. Poprzez ciągłe psioczenie, użalanie się i poniewieranie o byle co nie osiągniemy nic więcej niż do tej pory, a nawet się cofniemy. Mam nadzieję, że zrozumiałeś o co mi chodzi, a jeśli nie, to trudno. Mówisz, że na naukę nigdy nie jest za późno? Żywię więc nadzieję, że może spotkamy się kiedyś w tej samej "szkole" ... Pozdrawiam i dziękuję za uwagę. Nie mam zamiaru już więcej uczestniczyć w wylewaniu na tym forum pomyj na każdego, kto tylko myśli inaczej niż Wy. Likwiduję konto i usuwam to forum z listy moich Ulubionych. _________________________________________ RADOM - TU WRESZCIE CZUJĘ SIĘ JAK W DOMU! Odpowiedz Link Zgłoś
sufler.z.radomia Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 23.03.07, 10:31 odnosze wrazenie, ze albo nie potrafisz zrozumiec prostej tezy zawartej w kilku zdaniach, albo nie chcesz zrozumiec z tobie tylko znanych powodow. moze postaraj sie przeczytac moje posty jeszcze raz jeden po drugim, bo jestem pewien, ze sporo przeoczyles. dla pewnosci przytocze moja teze i wypunktuje moje glowne stanowiska Teza: Pan Rafal Czajkowski jest doskonalym przykladem na prace dzieki ukladom. Echo dnia trafnie wybralo go na bohatera arytkułu "Bez układów nie ma pracy?". Tego tematu chcialem sie trzymac, jednak standardowo dostalo mi sie jak wszytkim IM (ci po drugiej stronie barykady/ urzedu). - nie jestem przeciwko nowej wladzy w radomiu w wyborach glosowalem na Pana Kosztowniaka - jestem za tym zeby mlode osoby zajmowala wazne funkcje w miescie/ panstwie - daje nowej wladzy szane, nie krytykuje nie oceniam, poczekam jeszcze kilka miesiecy z ocena, bo zdaje sobie sprawe, ze po 5 miesiacach cudow w radomiu nie bedzie, ale rozczarowany bede bezlitosny w ocenach. - nie jestem zadna zbiorowa masa zwana "Wy". Jestem indywidualna jednostka korzystajaca z prawa do wyrazania wlasnego zdania, ktore jest takie same na forum i w zyciu prywatnym/ w domu. - uwazam, ze brak ci checi do merytorycznej rozmowy tylko z rozpedu wszystkich tarktujesz jak wrogow jesli nie pisza/ mysla po ledynie slusznej Twojej linii - przyjmij do wiadomosci, ze w ocenach mozna starac sie być NAJBARDZIEJ OBIEKTYWNYM jak to tylko mozliwe, co powoduje, ze czesc poczynan nowych wladz pochwalam, a czesci nie. - brak ci pozytywnego/ dobrego nastawienia w kontakcie, nie szukasz tego co laczy tylko tego co dzieli tym samym nie dążysz do porozumienia dlatego uwazam ze slaby z ciebie PRowiec. nie potrafisz staosowac podstawowych technik, dzialasz po omacku naiwnie myslac, ze po przeczytaniu ksiazki o PR w polityce stales sie ekspertem - nie stales sie, wiec oceniam, ze jestes na etapie "nieswiadomosci niekompetencji" ( jak poszukasz dobrze to bedziesz wiedzial o czym mowie) mimo wszytko pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metka Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: 195.175.37.* 19.03.07, 20:00 oto nowe otwarcie pis! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: 195.3.153.* 20.03.07, 07:32 Nic nie czaję o co chodzi , czy właściwy człowiek na właściwym stanowisko? Czy komedia pomyłek? Odpowiedz Link Zgłoś
sufler.z.radomia Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 20.03.07, 10:42 na ocene pracy Pana Sekretarza Czajkowskiego poczakam jeszcze kilka miesiacy, narzie podtrzymuje teze, ze Echo swietnie dobralo osobe Pana Rafala jako przyklad dla pracy dzięki układom. Mam nadzieje, ze mimo to praca Pana Czajkowskiego wyjdzie tylko na dobre Naszemu miastu. Moze i naiwnie, ale daje szanse temu ukladowi, ze procz nominowania znajomkow, rodziny itd. zrobia cos dla miasta i jego ZWYKŁYCH mieszkancow, ze nie podziela wladzy, wplywow i pieniedzy miedzy siebie, a reszte szarych naiwniakow, ktora ich wybrala kopna w... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jann Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 15:00 panie suflerze ale pan bredzi ,jesli kiedykolwiek bedzie pan poszukiwal prac do musi pan przedstawic cv, ale dla pracodawcy najwazniejsze beda rekomendacje z poprzednich miejsc pracy a szczegolnie polecenie od znajomego czys pan nie pijak i zloidziej,tak naprawde to zawsze opieramy sie na opinii znajomych, nieznajomych i konkurencji ,myli pan znajomosci z kumoterstwem i lapowkarstwem ,pracodawcy dla wlasnego bezpieczensta proponuja prace osoba znajomym albo rekomendowanych przez wiarygodnych znajomych, tak funkcjonuje caly ten zgielk .to nie my sami okreslamy opinie o sobie lae srodowisko w ktorym zyjemy i pracujem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczy Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.tkdami.net 20.03.07, 18:14 obecny mechanizm przyjmowania jest dosyć prosty trzeba się bawić w jednej "piaskownicy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 20:47 tyż prowda Odpowiedz Link Zgłoś
sufler.z.radomia Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 20.03.07, 21:11 w mojej przestrzeni zawodowej i dotychczowych doswiadczeniach w roznych firmach zawsze wyksztalcenie, kompetencje, doswiadczenie i osobowosc lub jak wolisz profil osobowy byly wyznacznikami w ocenie kandydata. wydaje mi sie, ze mylisz referencje (list polecający) z zalatwianiem pracy dzieki znajomosciom lub jak wolisz rekomendacjom "odpowiednich" osob, czyli tz. znajomosci, uklady, plecy. slowo LAPOWNICTWO uzyles ty jannie (hmm...dziwne ze o tym pomyslales), mnie nawet przez moment nie przyszlo to do glowy, takie stawianie sprawy to juz powazny zarzut i ja go NAPEWNO nie postawie bo nie mam do tego zadnych podstaw, ale zastanawiajace jest, ze to ty skierowales rozmowe na takie tory (mam nadzieje, ze nieopatrznie i nierozwaznie, no chyba ze niechcecy wygadales sie ze jest cos na rzeczy?) chyba wpadles we wlasna pulapke :-) cytat: to nie my sami okreslamy opinie o sobie lae srodowisko w ktorym zyjemy i pracujem a ja sie nie zgadzam to my sami kreujemy swoj wizerunek i opinie o nas innych, swoja postawa i ogolnie mowiac jakimi jestesmy ludzmi, pracownikami, przyjaciolmi, sasiadami itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jann Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 23:20 mowie o rzeczach prostych w sposob prosy,twoje pokretne odpowiedzi ,manipulowanie slowem ,wskazuja ze jestes zgrzybialym urzedasem ktory nie moze pogodzic sie ze przychodzi nowe i mlode ,zmiana pokolenia nastepuje w sposob moze troche rewolucyjny ale nastepuje, mam nadzieje ze do lamusa odejda wszystkie miernoty ktore do tej pory widzialy tylko wlasny interesik ,to ci wlasnie ludzie zrobili z radomia takie miasto w ktorym nie chce sie zyc. wierze ze ci mlodzi ludzie beda mogli cos naprawic bo jesli nie oni to kto? daqjmy im szanse a potem oceniajmy .jesli popatrzysz na forum to zobaczysz ze tu nikt o nikim dobrze nie mowi ,wszyscy zas maja monopol na wiedze.czym gorzej tym lepiej. i teraz moze byc tylko lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sms Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: 82.139.48.* 20.03.07, 23:48 Nowość: zamienili sekretariat na kancelarię z dyrektorem kancelarii. Tanie państwo jak cholera. Odpowiedz Link Zgłoś
sumieniepisu Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 21.03.07, 21:59 Dodatkowy stołek doszedł dla szwagra sekretarki są jak były no może nie do końca bo jedna ponoć spod Grójca jest. Odpowiedz Link Zgłoś
sufler.z.radomia Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 21.03.07, 09:05 moge cie zapewnic, ze jestem kilka lat mlodszy od Pana Czajkowskiego wiec zarzut o moim wieku mocno nietrafiony. poraz kolejny wpadasz we wlasna pulapke :-)) nie manipuluje slowem tylko staram sie sprawnie konstruowac wypowiedzi, ale ciesze sie ze zwrociles uwage na moj "styl pisania" odbieram to jako komplement szczegolnie od ciebie :-) dziekuje. co do dawania szans nowym wladzom to prosze przeczytaj powoli ze zrozumieniem moje wczesniejsze posty jestem pewien ze znajdziesz w nich moje zdanie na ten temat, w tym wypadku podobne do Twojego. ...a o LAPOWNICTWIE cisza, hmm... Odpowiedz Link Zgłoś
sufler.z.radomia Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 21.03.07, 20:20 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piskacz Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: 211.140.192.* 22.03.07, 17:13 Czajnik nie jest taki zły, najgorsi są Kosztel, Big Cyc i Marszałkowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: 195.3.153.* 23.03.07, 07:53 Ty go stary jeszcze nie znasz .Brak ludzi oj brak. Chyba wytrzyma do następnych wyborów i trzeba myśleć o zmianach bo na układy nie ma rady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.internet.radom.pl 24.03.07, 14:35 Pan Cz jest kumpel Kosztowniaka pan S. szwagier Marsząłkiewicza pkp pieknie k... pieknie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaan Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.31.radom.pilicka.pl 25.03.07, 14:48 widzisz bezrobotny ,a ty kumpli nie masz!ale mozr ty szuja jestes i popie..cz i dla tego nikt nie chce sie z tba kolegowac no moze tylko ja ale zawsze bronilem slabszych na podworku, staruszki przez jezdnie,i taki sieroty jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jann Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.31.radom.pilicka.pl 25.03.07, 14:57 wytlomacz mi jeszcze raz sufler jedno-kto powinien twoim zdaniem byc sekretarzem i prawa reka prezydenta,kto ma decydujacy wplyw na taki wybor? czy jesli ty (czgo ci zycze) zostaniesz prezydentem to kogo bys miaowal sekretarzem , i jesli ta osoba bylaby ci znajoma to nazwalbys pracai i po znajomosci?i jeszcze jedno PAPIEZ TO TEZ FUNKCJA PO ZNAJOMOSCI WYBIRAJA SAMI ZNAJOMI SPSROD SIEBIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: 195.3.153.* 26.03.07, 08:02 Ale bredzisz , z tego co piszesz to żle świadczy o Kosztowniaku. Odpowiedz Link Zgłoś
sufler.z.radomia Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 26.03.07, 10:44 bez przesadnej poboznosci, ale porownywanie POWOLANIA Papieza i sprawowania funkcji Prezydenta to dalece idaca niestosownoc. mam nadzieje, ze po glabszym przemysleniu tego niefortunnego przykladu tez to dostrzegasz. Sekretarzem powinna byc osoba z odpowiednio wysokimi kwalifikacjami zwodowymi, doswiadczeniem jak rowniez na tyle "neutralna' zeby nie zaklocac pracy urzedu miasta. Sekretarz jest funkcja bardziej administarcyjna urzedu niz polityczna. niestety jak wszytkie wyzsze stanowiska w miescie i to zostalo zawlaszczone jako lup powyborczy (poprzednie wladze tez tak robily, a branie z nich przykladu w tej kwestii nie swiadczy dobrze o nowej). Sekretarz nie jest wybierany w wyborach nie jest tez zastepca prezydenta wiec bardziej powinien byc to fachowiec od administarcji i organizacji (maksymalnie z drugiej linii partii) niz "wyswietlajacy sie" Kandydat i Aspirant we wszystkich mozliwych wyborach na przestrzeni ostatnich 6 lat. Niedoszly radny miasta, europosel, posel, radny sejmiku to chyba za duzo jak na neutralnego Sekretarza MIASTA. Napewno Pan Czajkowski ma swoje zalety i doswiadczenie zawodowe jednak jesli juz to powinien zajmowac bardziej polityczne stanowisko. jak jest sie politykiem to powinno sie zajmowac stanowiska typowo polityczne, a moim zadniem Sekretarz MIASTA takim stanowiskiem nie jest. ta sytuacja wpisuje sie w calosc dzialan zmieniajacych wszytkich mozliwych, ktorych mozna zastapic swoimi, a potem dorabia sie im plakietke fachowca, eksperta itd.. Dlaczego nie postawic sprawy jasno wygralismy wybory M.IN.,zeby to wykorzystac, zeby nasi ludzie mieli lepsza prace itd. bylo by znacznie latwiej wymieniac kadry, a jaka transparentnosc radomskiego zycia politycznego by byla. mysle, ze tak zle mi nie zyczysz (zebym zostal Prazydentem), bo napewno to ciezka i chwilami niewdzieczna praca, a do tego czasowa i mimo ze ciezkiej pracy sie nie boje to jednak uwazam, ze kazdy powiniem zajmowac sie tym co robi najlepiej i co sprawia mu choc odbrobine satysfakcji zawodowej. Jenak hipotetycznie gdybym zostal Prezydentem choc nie mam takich aspiracji to szukalbym wspolpracownikow na duzo wszerszym polu niz: partia, rodzina, koledzy. Napewno w radomiu jest wielu wartosciowych, pracowitych, wyksztalconych i ambitnych ludzi, ktorzy nigdy nie beda mieli szansy zaistnienia, bo nie sa w odpowiednim "kregu promocji". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwagier Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 23:57 Taki z nieko polityk jak sekretorz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szefunio Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.tkdami.net 29.03.07, 18:56 Kto wymyślił te konkursy???? to jest jedna wielka ściema, pan czajkowski i tak wsadzi kogo będzie chciał, nawet prezydent nie ma tu wiele do powiedzenia. Teraz WIEDZA się nie liczy,tylko to kogo znasz!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwagier Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: 195.3.153.* 30.03.07, 10:37 Wiele się o tym mówi a nic nie robi żeby było lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pucek Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.tkdami.net 30.03.07, 17:29 odwalcie się od rafała zobaczcie co zrobił czerwony adam. To ta holłota tak się miota i nie może sie popgodzić, ze straciła władzę. A pop[rzednik tez był z czerownych wię co jedna sitwa. Teraz może będzie porządek jak Rafał wypier... tcy wszystkich komuchów, którzy patrzec nie moga na niego i na Kosztowniaka, ale za kasę zrobią wszystko. będa im sprzyjać w d.,... wchodzić bez mydł byle tylko utrzymac się na tołkach. ale dosyc tego. JJeżeli Rafał nie zrobi z nimi porzadku to oni zrobią z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strażnik Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 10:25 ostatnio przyjeto do pracy w straży miejskiej nowych aplikantów i wskaże tylko kim sa trzy osoby,Jedna to członek pis-u kandydowała w wyborach samorządowych z tejze listy,druga to konkubent pani która pracuje w urzędzie miejskim i sympatyzuje z pisem,trzecia osoba to znajomy jednego z obecnych radnych.Jeżeli ktoś mi powie że dostaje prace w urzędzie bez znajomości .......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: 195.3.153.* 03.04.07, 15:00 Też mi nowina Przecież prawie i Sprawiedliwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dixi Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.tkdami.net 04.04.07, 20:55 A propo Pana Czjakowskiego to pare fajnych info moge wam dostarczyc..., co tam jego załatwiona posada, wazne ile i za co on zalatwiał posady chcecie wiedziec?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.tkdami.net 04.04.07, 21:16 W PUP-ie to chyba nie bylo takiej co by nieznala Pana CZ. z karzdej strony () Teraz w UM wieksze pole do poPiS-u i osobista sekretarka myyy, tylko co na to szanowna małzonka?? Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk_pis Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 04.04.07, 21:31 To się kwalifikuje na pomówienie i radziłbym Panu Sekretarzowi, żeby sprawę zgłosił do prokuratury. Może Łuczycki oskarżać bezpodstawnie ludzi z Ustronia to powinni i inni szczególnie ci pomawiani. I ostatni raz: ARTUR STANDOWICZ TO NAJLEPSZY "NABYTEK" PREZYDENTA!!! WIĘCEJ TAKICH LUDZI PANIE PREZYDENCIE!!! ___________________________________________________________________________________ ANDRZEJ KOSZTOWNIAK, LAT 31 - PREZYDENTEM RADOMIA WIELU KADENCJI!!! NIE PYTAJ CO RADOM ZROBIŁ DLA CIEBIE! SPYTAJ CO TY ZROBIŁEŚ DLA RADOMIA???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sufler.z.radomia Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 04.04.07, 21:57 mysle, ze zainteresowany powinien podjac jakies kroki, no chyba ze zalezy mu zeby temet pod dywan zamiesc jak najszybciej. moim zdaniem dla transparentnosci zycia politycznego w radomiu temat powinien byc zbadany,a napewno juz dla dobra samego Pana Rafala. do sympatyka.jak dlugo znasz Pana Czajkowskiego?? mozesz za niego reczyc glowa?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik PUP Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: 82.139.41.* 06.04.07, 00:38 Pracowałem z Rafałem ponad cztery lata w Urzędzie Pracy i mam bardzo dobre rozeznanie w jego fachowości. To właśnie on rozwinął dział wspierania zatrudnienia. To właśnie w tym okresie ten dział był jednym z najlepszych działów w PUP. To właśnie pod jego kierownictwem ten dział realizował większość ustawowych zadań PUP. Wcale nie dziwię się, że Andrzej powołał Rafała na stanowisko sekretarza bo ja na jego miejscu zrobiłbym to samo. Ej zawistni Polacy. Najwygodniej siedzieć przed komputerkiem, nic nie robić i wszystko dookoła krytykować, a jak ktoś swoją ciężką pracą do czegoś dojdzie to najłatwiej powiedzieć że jest kręt i złodziej. Reasumując powiem jedno - WSTYD!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik PUP Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: 82.139.41.* 06.04.07, 00:42 Ps. a jeśli chodzi o Echo Dnia to niech lepiej zajmą się ważniejszymi sprawami i nie opluwają ludzi bo zniżają się do poziomu taniego brukowca. Odpowiedz Link Zgłoś
fuck_fuck_fuck Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 05.04.07, 20:12 A podobno PiS walczy z układem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: układ Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 22:17 Oczywiście, tylko nie swoim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: 195.175.37.* 07.04.07, 08:46 Jak widać PIS skutecznie walczy z bezrobociem ale we własnych szeregach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ups Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: 82.139.48.* 21.04.07, 18:00 ups Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: 82.139.53.* 10.05.07, 12:37 nie ważne w jakiej partii.ważne aby być partyjnym to się kiedyś wypłynie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.tkdami.net 09.05.07, 02:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.tkdami.net 09.05.07, 17:32 Odpowiedz Link Zgłoś
czlonek_z_pisu Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 03.06.07, 23:09 IV RP Odpowiedz Link Zgłoś