Dodaj do ulubionych

Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w tle.

14.03.07, 12:47
jak dla mnie Pan Rafał Czajkowski to najlepszy przykład pracy dzięki układom
w mieście, brawo Echo trafny przykład.

www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070312/POWIAT0206/70311030/-1/radomskie

Obserwuj wątek
    • Gość: Pikuś Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: 82.139.33.* 14.03.07, 13:09
      Co ty cytujesz? Lewicowego gniota piszącego na zamówienie?
    • Gość: Pawel Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.tkdami.net 14.03.07, 13:40
      A co on wie o duzych korporacjach...To sa firmy prywatne i niech zatrudniaja
      kogo chca,z tym ze tam jesli zle pracujesz to wylatujesz,nie to co na
      stanowisku sekretarza miasta,zreszta sam mowi ze to nie układ kolezenski,ale po
      znajomosci...Zenada
      • Gość: Lolek Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 18:08
        Rafałku jeszcze wam zostało niecałe trzy latka bo jak pis przerżnie w
        parlamencie to i wam się skończy.Osobiście przyjdę cię pożegnać jak będziesz
        odchodził z urzędu.
        • Gość: Proxy Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.pl 14.03.07, 18:16
          on nie wiele ma do powiedzenia. nad zatrudnieniem piecze trzyma pierwszy kadrowy.
          • Gość: sdgh Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 18:27
            pierwszy kadrowy czyli kto???
            • treboniusz Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 14.03.07, 18:31
              Gość portalu: sdgh napisał(a):

> pierwszy kadrowy czyli kto???

Ten, co to mu dziadek przekazał w genach "Boga, Honor i Ojczyznę"
              • Gość: sdgh Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 18:35
                acha, Genetyczny Patriota, wszystko jasne:)))
          • Gość: / Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 09:53
            ale to on wykonuje polecenia i bieże odpowiedzialność za to co robi
            • Gość: vcd Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: 82.139.48.* 20.03.07, 14:16
              • Gość: lolo Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 23:11
                ORMO czuwa
          • Gość: bolek Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.tkdami.net 30.03.07, 17:18
            rafał nie daj się. zrób porządek z komuszkami, którzy ci obrabiaja d...
            a co sami robili. a pozatym weż się za robotę przejrzyj wreszcie te chore awanse
            i zrób to co po przerżniętych wyborach zrpbią z tobą.
            A najpierw weż się za pociotków WIEŚKI I pomiotów poprzednika pryszcza np. z
            panią od ochrony danych j a w n y c h HAHAHA, która nwet Marcinkowski
            spuścił z tzw ISO. Przyjrzyj sie tez kto ile kjasy wziol za to iSO, które
            przydało się na plaster do d... i jeszcze za komuchów w wodociagach. DO BOJU!!!
    • sufler.z.radomia Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 15.03.07, 09:35
      moim zdaniem nominacja Pana Rafala to pierwsza 3 w rankingu praca za układy,
      dlatego pogratulowalem Echu trafnego wyboru.
      moze jakies inne sztandarowe przyklady potwierdzające teze z atykulu "Bez
      układów nie ma pracy?"
    • grupenfuhrer1 Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 15.03.07, 19:35
      Teraz przyjęli szwagra Marszałkiewicza wicka do roboty!
      • grupenfuhrer1 Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 15.03.07, 19:36
        Jest dzis na stronie netowej Wyborczej!
        • tylko.pis ... 15.03.07, 21:01
          Jak czytam Wasze posty, to ciśnie mi się tylko na usta: Spieprzać Dziady ...
          Ot i tyle co mam do powiedzenia na Wasz temat ...
          • tylko.pis ... 15.03.07, 21:02
            ... dobrzy jesteście tylko w jednym: w mąceniu wody, wiecie już gdzie ...
          • Gość: turysta Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 21:05
            Dlaczego PIS zawsze odpowiada agresją? Pewnie argumentów brak
            • tylko.pis Re: ... 15.03.07, 21:11
              a uważasz, że to co zaprezentowano powyżej moich postów, to kulturalna rozmowa
              na rzeczowe argumenty? Poczytaj wszystkie posty nt. PiSu na tym forum, a może
              przekonasz się kto tu jest agresywny ...
              • sufler.z.radomia Re: ... 15.03.07, 22:42
                hmm...kazdy kto nnie jest z wami jest przeciwko wam to juz wszyscy wiemy. brak
                ci argumentow na wytlumaczenie takich sytuacji/nominacji dlatego wpadasz w
                histerie podnoszac lament, ze ataki, brak kultury i inne pierdu pierdu, zeby
                tylko rozmydlic temet i odejsc jak najdalej od glownego niewygodnego tematu.
                apeluje rowniez o nie wrzucanie wszytkich, ktorzy osmielaja sie miec inne
                zdanie do jednego worka. jestem niezalezna jednostka majaca swoje zdanie i
                prawo do niego nie interesuja mnie twoje wypociny na temet innych
                postow/watkow, a odpowiedz/wyjasnienie/obalenie postawionej tezy.
                staram sie racjonalnie oceniac rzeczywistosc, ktora mnie otacza. sa
                kwestie/kierunki dzialan, z ktorymi zgadzam sie z pis, wladzami miasta, ale sa
                takie ktore krytykuje i to nie dla samej krytyki wszystkiego co jest zwiazane z
                pis, ale dlatego ze takie jest moje zdanie do ktorego mam prawo.
                narazie ze strony obroncow "ucisnionego" radomskiego pis nie otrzymalem
                rzeczowego odniesienia sie do tezy watku tylko juz dobrze znane spiewki o
                agresji, atakach, itd.
                inne/wlasne zdanie NIE JEST atakiem, tylko prawem w demokratycznym kraju.
                Panowie troche szacunku dla forumowiczow/wyborcow/podatnikow moze przylozcie
                sie, popracujcie i postarajcie o merytoryczne wypowiedzi i rzeczowe argumenty,
                a placze i zale wylewajcie w ramionach zon, matek, ojcow, przyjaciol, ksiezy,
                kochanek i innych bliskich wam osob.

sufler
                ps. w wyborach na Prezydenta Miasta glosowalem na Andrzeja Kosztowniaka.
                • tylko.pis Re: ... 15.03.07, 23:15
                  Poprzez swoje ostatnie zdanie (dopisek w PS) szukasz u mnie i innych
                  rozgrzeszenia za poprzednie?
                  A nie przeszkadza Ci, że Urząd Marszałkowski to klika kolesi z PO i PSL dla
                  których stanowiska ważniejsze niż dobro regionu? Pewnie nie ...
                  A nie przeszkadza Ci, że miejscy urzędnicy, którzy mają służyć Tobie i mi, w
                  godzinach pracy nie zajmowali się do tej pory tym czym powinni, tylko
                  pierdołami, plotkowaniem o Prezydencie Kosztowniaku i piciem kawusi? Pewnie
                  nie ...
                  A nie przeszkadza Ci, że GW i inne służalcze media nie potrafią pisać uczciwie
                  o pracy Zarządu Miasta a jedynie jątrzą i buntują? Pewnie nie ...
                  Pewnie przeszkadza Ci, że masz takiego Prezydenta, walczącego o Radom tam gdzie
                  tylko może, w każdej minucie dnia (a nie jak poprzednio pomiędzy 8 a 16)!
                  Prezydenta, jakiego Radom nie miał od kilkunastu lat.
                  Pewnie przeszkadza Ci, że Ci "kolesie" których to pełno jest w Urzędzie
                  Miejskim i w instytucjach podległych prostują sprawy, od których włosy siwieją.
                  Pewnie przeszkadza Ci, że wszyscy oni JEDNYM CHÓREM mówią, że Radom nie jest
                  takim złym miastem a Radomianie nie są tacy beznadziejni jak przedstawia to GW.
                  A najpewniej przeszkadza Ci, że to Ty nie jesteś Andrzejem Kosztowniakiem, albo
                  Rafałem Czajkowskim, bo wtedy miałbyś nadzieję na obłowienie się do granic
                  przyzwoitości. Więc co do ostatniej kwestii chciałbym Cię uprzejmie
                  poinformaować, że w dniu ostatnich wyborów taki stan rzeczy przeszedł do
                  historii i mam nadzieję, że nigdy nie wróci! Więc zamiast psioczyć na mnie i
                  innych podobnym mi na tym forum, narzekać na władze i buntować uległych, WEŹ
                  SIĘ W GARŚĆ CHŁOPIE i zacznij od siebie zmieniać to miasto na lepsze! A wtedy
                  wszystkim nam będzie się żyło jeszcze lepiej! Radom potrzebuje ludzi czynu a
                  nie pustego słowa ...

Pozdrawiam Cię
                  • sufler.z.radomia Re: ... 15.03.07, 23:51
                    a kim ty jestes zeby udzielac komukolwiek rozgrzeszenia??? to ze mozesz ty albo
                    twoi koledzy czasowo rzadzic miastem to nie znaczy, ze mozesz leczyc swoja
                    malosc udzielajac badz nie rozgrzeszenia!!! zejdz na ziemie radomski "bogu".
                    nie znasz mnie, ale jesli chcialbys zmierzyc siebie moja miarka to zapewniam
                    cie ze wynik mogly cie mocno zaskoczyc.
                    w zadnym moim poscie w tym watku nie poruszylem tych tematow, o ktorych ty tak
                    ladnie sie rozpisales. moze jest prawda to o czym napisales, ale nie na temat.
                    zakladajac ten watek chcialem poruszyc temat Pracy i obsadzania stanowisk
                    osobami z "jednej listy", dla mnie bardzo wymowne bylo przytoczenie osoby Pana
                    Czajkowskiego, ktory jest flagowym przykladem tezy z artykulu.
                    dlatego jeszcze raz prosze czytaj ze zrozumieniem nie szukajac ukrytych
                    intencji tylko jasno odnies sie do tematu, albo przemilcz temat (to tez jest
                    jakims rozwiazaniem).
                    prosze przyjmij tez do wiadomosci i swiadomosci ze sa w tym
                    miecie/kraju/swiecie osoby, ktore sa szczesliwe i zadowolone ze swojego zycia i
                    nie mysla a tym bardziej marza o tym jak cudownie jest byc Kosztowniakiem,
                    Czajkowskim lub inna osoba CZASOWO zwiazana z wladza. zapewniam cie ze
                    zaskoczylbym cie pewnymi faktami dotyczacymi Pana Rafala Cz. i tego komu i
                    czego on zazdroscil i zazdrosci :-))
                    Swoje ostatnie zdanie potraktuj jako autoterapie i swiatna rade, ale dla
                    siebie, bo napewno przyda sie bardzej tobie niz mnie i jesli wezmiesz je sobie
                    do serca to sa szanse na lepszy Radom, dla pewnosci cytuje:

> WEŹ SIĘ W GARŚĆ CHŁOPIE i zacznij od siebie zmieniać to miasto na lepsze! A
                    wtedy
                    > wszystkim nam będzie się żyło jeszcze lepiej! Radom potrzebuje ludzi czynu a
                    > nie pustego słowa ...
                    >
                    • tylko.pis Re: ... 16.03.07, 08:24
                      suflerze.z.radomia:
                      a kim Ty jesteś? Ganisz mnie i krytykujesz, również nie mając zielonego pojęcia
                      o mnie i o tym co robię. Baaardzo byś się zdziwił gdybyś mnie poznał.
                      Ale cóż, ja też uważam, że prościej jest krytykowac niż coś robić, a Ty jesteś
                      najlepszym tego przykładem.
                      Pozdrawiam Cię i życzę Ci miłego dnia
                      :-)

• sufler.z.radomia Re: ... 16.03.07, 11:13
                        Ok, postaram sie jeszcze prosciej jak trudno ci zrozumiec:
                        wyrazanie swojej opini nie musi odrazu byc krytyka (chyba ze masz zaburzenia
                        oceny wartosci wlasnej osoby), prosze podaj mi konkretne zdanie, ktore
                        odebrales jako krytyke TWOJEJ OSOBY, mnie ewentualne przeprosiny bez problemu
                        przejda przez usta/klawiature(a tobie??).
                        Poraz ostani napisze ci zebys oprocz zwyczajowego pierdu pierdu wysilil sie na
                        glabsza wypowiedz/analize/czy wlasna opinie na dany temat. prosze nie doszukuj
                        sie podtekstow czytaj i odpowiadaj wprost. Nie musisz sie ze mna zgadzac, ani
                        ja z toba mozemy "pieknie sie roznic", ale nie widze powodu dla ktorego
                        mielibysmy sie nie szanowac. Jesli jestes tak wazna osoba dla radomia na jaka
                        sie kreujesz to tym bardziej poziom kultury i wywodow powiiny byc na najwyzszym
                        poziomie. Chyba powinienes jeszcze nad tym popracowac. nie sprowadzaj rozmowy
                        do slownych przepychanek i na zakamarki zycia prywatnego bo moge cie zapewnic,
                        ze bylbys przegrany w tym pojedynku. Odnos sie do wypowiedzi i opinii, a nie do
                        osoby, nie oceniaj szczegolnie ze nawet nie wiesz kim jestem i jak bardzo moge
                        cie zaskoczyc.
                        postaraj sie byc choc troche obiektywny, tak jak ja starma sie byc, ale mam
                        swiadomosc, ze do doskolalosci jeszcze mi daleko. Zycze tobie takiej
                        swiadomosci swojej niedoskonalosci i ludzkiej slabosci, ktora jestem pewien
                        pozwolilaby ci nabrac dystansu do siebie i innych. Zejdz w chmur na ziemie nie
                        rozgrzeszaj raczej pochylaj glowe, pamietaj wladza to sluzba.
                        • sufler.z.radomia Re: ... 17.03.07, 09:34
                          ciesze sie, ze na pewnej plaszczyznie sie zgadzamy (co do kultury wypowiedzi i
                          rozsadnego ronienia sie w opiniach). Twoje milczenie odbieram jako zgode.
                          dziekuje.

pozdrawiam.
                          • tylko.pis Re: ... 19.03.07, 08:40
                            Nie piszę dlatego, że się z Tobą zgadzam, a dlatego, że musiałbym skopiować
                            cały Twój pierwotny wpis, ale mi się nie chce.
                            Ot to ...
                            • sufler.z.radomia Re: ... 19.03.07, 10:48
                              nie swiadczy o tobie dobrze to, ze ci sie nie chce (mam nadzieje, ze nie jest
                              to przypadlosc calej organizacji, ktora zeprezentujesz) mysle, ze ciezko bylo
                              by znalezc dowody potwierdzajace twoja teze o moich atakach.
                              zeby byc otwartym i pomocnym to ja wklejam moj pierwotny watek:
                              "jak dla mnie Pan Rafał Czajkowski to najlepszy przykład pracy dzięki układom
                              w mieście, brawo Echo trafny przykład.

www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070312/POWIAT0206/70311030/-
                              1/radomskie "

• Gość: za mało pisu Kochani, to minie. Już za trzy lata. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 22:49
                Wykapany Jaruś K., który codziennie spotyka się z "niesłychanym, nienotowanym
                wcześniej atakiem medialnym na rząd i PiS". To nic, że mają media od Radia
                Maryja i Naszego Dziennika przez Dziennik, Rzeczpospolitą aż po TVP i Polskie
                Radio. Ciągle trwa ten brutalny atak. A jak rzeczywiście Ojciec Dyrektor
                zaatakował jego szwagierkę, to Jaruś zrobił z Marysi idiotkę, żeby tylko ks.
                Tadeusz nie op.lił go jeszcze bardziej.
                Reasumując - żeby nie wiem co się działo tylko.pis będzie mówił, że białe jest
                czarne i na odwrót. Ta grupa po prostu tak ma. I żadne płacze i krzyki ich niech
                przekonają. Jest tanie państwo, a kto nie wierzy ten z układu. Kadry dobiera się
                na podstawie kompetencji, a jak ktoś twierdzi, że to szwagier Igorka, to jest
                komuch. Rządzi prawo i sprawiedliwość, ale sądy są do d.y, bo nie osądzają tak,
                jakby im to pasowało. To są po prostu głęboko nieszczęśliwi ludzie otoczeni
                przez wrogi - wedle ich mniemania - i słabo rozumiany świat.
                • Gość: Krokodyl Re: Kochani, to minie. Już za trzy lata. IP: 82.139.33.* 15.03.07, 22:54
                  "żeby tylko ks.Tadeusz nie op.lił go jeszcze bardziej" - lewicowy opiekunie
                  forum. Czy ten post nie kwalifikuje się do wykasowania tak jak wykasowałeś mój
                  gdzie również miałem wykropkowane pewne słowa?
                  • Gość: Edi Re: Kochani, to minie. Już za trzy lata. IP: 195.3.153.* 16.03.07, 08:05
                    Mówi się przykład idzie z góry. Szkoda że zły przykład.Normalni ludzie
                    bez układów nie mogą znależć pracy nawet nie mają szansy pokazać co
                    potrafią , bo stanowiska są obsadzane kolegami - w dodatku niekompetentnymi
                    i bezwstydnie mówiącymi że kolesiostwo to pozytywne zjawisko .Zapewne
                    wyniesione z PUP.Zawiodłem się na obecnych władzach w tym względzie i
                    czuję sie oszukany jako wyborca. Czekam na kolejne ruchy co z opłatami
                    za śmiecie.Narazie cwaniaków zastępuja miernoty.
                    • Gość: olo Re: Kochani, to minie. Już za trzy lata. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 12:27
                      Jak długo jeszcze będzie ten Czajkoski? Juz nic nie czaję.
                      • Gość: miner Re: Kochani, to minie. Już za trzy lata. IP: *.internet.radom.pl 17.03.07, 12:37
                        Mój dziadek mówi że tak jak teraz było wPolsce w latach 50-tych że np policja
                        może wpaść do domu rzucić cię na glebę a potem powiedzieć że mieli doniesienie
                        że mogłeś współpracować np z gangiem narkotykowym
                        • Gość: miner Re: Kochani, to minie. Już za trzy lata. IP: 195.175.37.* 17.03.07, 13:24
                          prośba mała zmień nicka bo wlazłeś pod moim!
    • sufler.z.radomia Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 18.03.07, 18:38
      up.
    • Gość: jann Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 22:53
      pewnie mial se prezydent wziac na sekretarza langowskiego albo wiolette willas
      ma sekretarza jakiego chce miec takie jego prawo ,wybrany w wyborach , maja
      byc same stare dziady to wybierac w geriatyku ,jestesmy po..i(nie
      przeklenstwo pochodne od zajebisty czylio super) stary -zle ,mlody -zle pedal-
      zle to kto ? cyklistow sie nie czepiam z szacunku dla kluzinskiego
      • sufler.z.radomia Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 18.03.07, 23:03
        tylko ze ja nie wyrazalem zadych opinii na temat osoby Pana Czajkowskiego tylko
        przytaczajac artykul Echa zwrocilem uwage na fakt trafnego wytypowania go jako
        przykladu osoby, ktora dostala stanowisko dzieki ukladom.
        • tylko.pis Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 19.03.07, 08:43
          suflerze.z.radomia!
          Zadanie wykonałeś!
          A jak nie masz nic więcej do powiedzenia w tym temacie - zamilcz ...
          • sufler.z.radomia Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 19.03.07, 11:00
            spokojnie, myslalem, ze kulturalny poziom dyskusji zostal ustyalony, ale widze
            ze wolisz krzyki i pohukiwania - szkoda. Zmartwie cie, ze na mnie to nie robi
            specjalnego wrazenia wrecz przeciwnie wzbudza u mnie szczere uczucie
            politowania dla slabosci charakteru i braku checi do marytorycznej rozmowy,
            liczylem na wiecej z twojej strony.
            zadnego zadania nie mialem wiec nie wiem o czym mowisz, chyba ze ocenisza moj
            watek swoja miarka i to ty masz okreslone zadania na forum. jesli twoim
            zadaniem jest kreowanie pozytywnego wizerunku pis i odpowiadanie na watki/posty
            z nim zwiazane to wychodzi ci to nieudolnie i widac ze brak ci podstawowej
            wiedzy z zakresu PR, kultury wypowiedzi i konstruowania mysli. na nauke nigdy
            nie jest zapozno.
            • tylko.pis Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 21.03.07, 09:29
              sufler.z.radomia: widac ze brak ci podstawowej wiedzy z zakresu PR, kultury
              wypowiedzi i konstruowania mysli. na nauke nigdy nie jest zapozno

Oj, zdziwiłbyś się, zdziwił ... i to bardzo.
              Rzecz w tym, że nie ubieram byle czego w piękne słowa, a mówię co myślę, nawet,
              jesli nie podoba się to takim osobom jak Ty. To co mówię i piszę jest wyłacznie
              MOIM zdaniem i nikt, nigdy nie narzucał mi zdania, w przeciwieństwie do
              większości osób wypowiadających się na tym forum (i nie mówię tu o partii, a
              np. o uleganiu przekazom medialnym). Nie piszę czegoś bo tak wypada, że to
              obciach myśleć inaczej, a dlatego, że tak uważam. Zawsze i wszędzie przyznaję
              się to faktu bycia zwolennikiem rządów PiS na każdym poziomie administracyjnym,
              a nie śmieję się z Kaczyńskich w pracy, a w domu im przyklaskuję. PiS ma mój
              kredyt zaufania, ale to nie znaczy, że jeden dzień po nominacji kogokolwiek na
              jakiekolwiek stanowisko krzyczę, że on jest BE! Daleki jestem od takiej oceny.
              Jeślu nawet ktoś jest czyimś szwagrem, to i tak uważam, że ocena powinna
              przebiegać po linii merytorycznej oceny pracy a nie "bo mi się to nie podoba".
              Koniec z narzekaniem. Czas na pracę dla dobra tego miasta. Zamiast krytykować,
              mówmy co zrobić, żeby było lepiej. NAJPROŚCIEJ jest krytykować tych co rządzą,
              NAJTRUDNIEJ jest zgłosić swój akces do pracy na rzecz dobrego imienia Radomia.
              Jeśli przez następne 3,5 roku będziemy tylko krytykować to co się w tym mieście
              robi, to po tym czasie będziemy nie na trzecim od końca a na pierwszym od końca
              miejscu w takich badaniach jak to w GW. Zasada primum non nocere powinna
              odnosić się do nas mieszkańców Radomia bardziej niż inne. I nie chodzi mi to o
              krytykę władz, bo ta jest potrzebna, a jedynie o działania na rzecz dobrego
              wizerunku tego miasta. Poprzez ciągłe psioczenie, użalanie się i poniewieranie
              o byle co nie osiągniemy nic więcej niż do tej pory, a nawet się cofniemy.
              Mam nadzieję, że zrozumiałeś o co mi chodzi, a jeśli nie, to trudno.

Mówisz, że na naukę nigdy nie jest za późno? Żywię więc nadzieję, że może
              spotkamy się kiedyś w tej samej "szkole" ...
              Pozdrawiam i dziękuję za uwagę.
              Nie mam zamiaru już więcej uczestniczyć w wylewaniu na tym forum pomyj na
              każdego, kto tylko myśli inaczej niż Wy.
              Likwiduję konto i usuwam to forum z listy moich Ulubionych.
              • sufler.z.radomia Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 23.03.07, 10:31
                odnosze wrazenie, ze albo nie potrafisz zrozumiec prostej tezy zawartej w kilku
                zdaniach, albo nie chcesz zrozumiec z tobie tylko znanych powodow. moze
                postaraj sie przeczytac moje posty jeszcze raz jeden po drugim, bo jestem
                pewien, ze sporo przeoczyles. dla pewnosci przytocze moja teze i wypunktuje
                moje glowne stanowiska

Teza: Pan Rafal Czajkowski jest doskonalym przykladem na prace dzieki ukladom.
                Echo dnia trafnie wybralo go na bohatera arytkułu "Bez układów nie ma pracy?".
                Tego tematu chcialem sie trzymac, jednak standardowo dostalo mi sie jak
                wszytkim IM (ci po drugiej stronie barykady/ urzedu).

- nie jestem przeciwko nowej wladzy w radomiu w wyborach glosowalem na Pana
                Kosztowniaka
                - jestem za tym zeby mlode osoby zajmowala wazne funkcje w miescie/ panstwie
                - daje nowej wladzy szane, nie krytykuje nie oceniam, poczekam jeszcze kilka
                miesiecy z ocena, bo zdaje sobie sprawe, ze po 5 miesiacach cudow w radomiu nie
                bedzie, ale rozczarowany bede bezlitosny w ocenach.
                - nie jestem zadna zbiorowa masa zwana "Wy". Jestem indywidualna jednostka
                korzystajaca z prawa do wyrazania wlasnego zdania, ktore jest takie same na
                forum i w zyciu prywatnym/ w domu.
                - uwazam, ze brak ci checi do merytorycznej rozmowy tylko z rozpedu wszystkich
                tarktujesz jak wrogow jesli nie pisza/ mysla po ledynie slusznej Twojej linii -
                przyjmij do wiadomosci, ze w ocenach mozna starac sie być NAJBARDZIEJ
                OBIEKTYWNYM jak to tylko mozliwe, co powoduje, ze czesc poczynan nowych wladz
                pochwalam, a czesci nie.
                - brak ci pozytywnego/ dobrego nastawienia w kontakcie, nie szukasz tego co
                laczy tylko tego co dzieli tym samym nie dążysz do porozumienia dlatego uwazam
                ze slaby z ciebie PRowiec. nie potrafisz staosowac podstawowych technik,
                dzialasz po omacku naiwnie myslac, ze po przeczytaniu ksiazki o PR w polityce
                stales sie ekspertem - nie stales sie, wiec oceniam, ze jestes na
                etapie "nieswiadomosci niekompetencji" ( jak poszukasz dobrze to bedziesz
                wiedzial o czym mowie)

mimo wszytko pozdrawiam.
    • Gość: metka Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: 195.175.37.* 19.03.07, 20:00
      oto nowe otwarcie pis!
      • Gość: kola Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: 195.3.153.* 20.03.07, 07:32
        Nic nie czaję o co chodzi , czy właściwy człowiek na właściwym
        stanowisko? Czy komedia pomyłek?
        • sufler.z.radomia Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 20.03.07, 10:42
          na ocene pracy Pana Sekretarza Czajkowskiego poczakam jeszcze kilka miesiacy,
          narzie podtrzymuje teze, ze Echo swietnie dobralo osobe Pana Rafala jako
          przyklad dla pracy dzięki układom. Mam nadzieje, ze mimo to praca Pana
          Czajkowskiego wyjdzie tylko na dobre Naszemu miastu.
          Moze i naiwnie, ale daje szanse temu ukladowi, ze procz nominowania znajomkow,
          rodziny itd. zrobia cos dla miasta i jego ZWYKŁYCH mieszkancow, ze nie podziela
          wladzy, wplywow i pieniedzy miedzy siebie, a reszte szarych naiwniakow, ktora
          ich wybrala kopna w...
    • Gość: jann Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 15:00
      panie suflerze ale pan bredzi ,jesli kiedykolwiek bedzie pan poszukiwal prac do
      musi pan przedstawic cv, ale dla pracodawcy najwazniejsze beda rekomendacje z
      poprzednich miejsc pracy a szczegolnie polecenie od znajomego czys pan nie
      pijak i zloidziej,tak naprawde to zawsze opieramy sie na opinii znajomych,
      nieznajomych i konkurencji ,myli pan znajomosci z kumoterstwem i
      lapowkarstwem ,pracodawcy dla wlasnego bezpieczensta proponuja prace osoba
      znajomym albo rekomendowanych przez wiarygodnych znajomych, tak funkcjonuje
      caly ten zgielk .to nie my sami okreslamy opinie o sobie lae srodowisko w
      ktorym zyjemy i pracujem
      • Gość: kaczy Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.tkdami.net 20.03.07, 18:14
        obecny mechanizm przyjmowania jest dosyć prosty trzeba się bawić w
        jednej "piaskownicy"
        • Gość: olo Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 20:47
          tyż prowda
      • sufler.z.radomia Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 20.03.07, 21:11
        w mojej przestrzeni zawodowej i dotychczowych doswiadczeniach w roznych firmach
        zawsze wyksztalcenie, kompetencje, doswiadczenie i osobowosc lub jak wolisz
        profil osobowy byly wyznacznikami w ocenie kandydata. wydaje mi sie, ze mylisz
        referencje (list polecający) z zalatwianiem pracy dzieki znajomosciom lub jak
        wolisz rekomendacjom "odpowiednich" osob, czyli tz. znajomosci, uklady, plecy.
        slowo LAPOWNICTWO uzyles ty jannie (hmm...dziwne ze o tym pomyslales), mnie
        nawet przez moment nie przyszlo to do glowy, takie stawianie sprawy to juz
        powazny zarzut i ja go NAPEWNO nie postawie bo nie mam do tego zadnych podstaw,
        ale zastanawiajace jest, ze to ty skierowales rozmowe na takie tory (mam
        nadzieje, ze nieopatrznie i nierozwaznie, no chyba ze niechcecy wygadales sie
        ze jest cos na rzeczy?) chyba wpadles we wlasna pulapke :-)

cytat:
        to nie my sami okreslamy opinie o sobie lae srodowisko w ktorym zyjemy i
        pracujem

a ja sie nie zgadzam to my sami kreujemy swoj wizerunek i opinie o nas innych,
        swoja postawa i ogolnie mowiac jakimi jestesmy ludzmi, pracownikami,
        przyjaciolmi, sasiadami itd.
    • Gość: jann Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 23:20
      mowie o rzeczach prostych w sposob prosy,twoje pokretne
      odpowiedzi ,manipulowanie slowem ,wskazuja ze jestes zgrzybialym urzedasem
      ktory nie moze pogodzic sie ze przychodzi nowe i mlode ,zmiana pokolenia
      nastepuje w sposob moze troche rewolucyjny ale nastepuje, mam nadzieje ze do
      lamusa odejda wszystkie miernoty ktore do tej pory widzialy tylko wlasny
      interesik ,to ci wlasnie ludzie zrobili z radomia takie miasto w ktorym nie
      chce sie zyc. wierze ze ci mlodzi ludzie beda mogli cos naprawic bo jesli nie
      oni to kto? daqjmy im szanse a potem oceniajmy .jesli popatrzysz na forum to
      zobaczysz ze tu nikt o nikim dobrze nie mowi ,wszyscy zas maja monopol na
      wiedze.czym gorzej tym lepiej.
      i teraz moze byc tylko lepiej
      • Gość: sms Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: 82.139.48.* 20.03.07, 23:48
        Nowość: zamienili sekretariat na kancelarię z dyrektorem kancelarii. Tanie
        państwo jak cholera.
        • sumieniepisu Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 21.03.07, 21:59
          Dodatkowy stołek doszedł dla szwagra sekretarki są jak były no może nie do
          końca bo jedna ponoć spod Grójca jest.
      • sufler.z.radomia Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 21.03.07, 09:05
        moge cie zapewnic, ze jestem kilka lat mlodszy od Pana Czajkowskiego wiec
        zarzut o moim wieku mocno nietrafiony. poraz kolejny wpadasz we wlasna
        pulapke :-))
        nie manipuluje slowem tylko staram sie sprawnie konstruowac wypowiedzi, ale
        ciesze sie ze zwrociles uwage na moj "styl pisania" odbieram to jako komplement
        szczegolnie od ciebie :-) dziekuje.
        co do dawania szans nowym wladzom to prosze przeczytaj powoli ze zrozumieniem
        moje wczesniejsze posty jestem pewien ze znajdziesz w nich moje zdanie na ten
        temat, w tym wypadku podobne do Twojego.

...a o LAPOWNICTWIE cisza, hmm...
    • sufler.z.radomia Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 21.03.07, 20:20
      up
    • Gość: piskacz Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: 211.140.192.* 22.03.07, 17:13
      Czajnik nie jest taki zły, najgorsi są Kosztel, Big Cyc i Marszałkowski.
      • Gość: olo Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: 195.3.153.* 23.03.07, 07:53
        Ty go stary jeszcze nie znasz .Brak ludzi oj brak. Chyba wytrzyma do
        następnych wyborów i trzeba myśleć o zmianach bo na układy nie ma rady
    • Gość: bezrobotny Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.internet.radom.pl 24.03.07, 14:35
      Pan Cz jest kumpel Kosztowniaka pan S. szwagier Marsząłkiewicza pkp pieknie
      k... pieknie!
    • Gość: jaan Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.31.radom.pilicka.pl 25.03.07, 14:48
      widzisz bezrobotny ,a ty kumpli nie masz!ale mozr ty szuja jestes i
      popie..cz i dla tego nikt nie chce sie z tba kolegowac no moze tylko ja ale
      zawsze bronilem slabszych na podworku, staruszki przez jezdnie,i taki sieroty
      jak ty
    • Gość: jann Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.31.radom.pilicka.pl 25.03.07, 14:57
      wytlomacz mi jeszcze raz sufler jedno-kto powinien twoim zdaniem byc
      sekretarzem i prawa reka prezydenta,kto ma decydujacy wplyw na taki wybor? czy
      jesli ty (czgo ci zycze) zostaniesz prezydentem to kogo bys miaowal
      sekretarzem , i jesli ta osoba bylaby ci znajoma to nazwalbys pracai i po
      znajomosci?i jeszcze jedno PAPIEZ TO TEZ FUNKCJA PO ZNAJOMOSCI WYBIRAJA SAMI
      ZNAJOMI SPSROD SIEBIE
      • Gość: pp Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: 195.3.153.* 26.03.07, 08:02
        Ale bredzisz , z tego co piszesz to żle świadczy o Kosztowniaku.
      • sufler.z.radomia Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 26.03.07, 10:44
        bez przesadnej poboznosci, ale porownywanie POWOLANIA Papieza i sprawowania
        funkcji Prezydenta to dalece idaca niestosownoc. mam nadzieje, ze po glabszym
        przemysleniu tego niefortunnego przykladu tez to dostrzegasz.
        Sekretarzem powinna byc osoba z odpowiednio wysokimi kwalifikacjami zwodowymi,
        doswiadczeniem jak rowniez na tyle "neutralna' zeby nie zaklocac pracy urzedu
        miasta. Sekretarz jest funkcja bardziej administarcyjna urzedu niz polityczna.
        niestety jak wszytkie wyzsze stanowiska w miescie i to zostalo zawlaszczone
        jako lup powyborczy (poprzednie wladze tez tak robily, a branie z nich
        przykladu w tej kwestii nie swiadczy dobrze o nowej). Sekretarz nie jest
        wybierany w wyborach nie jest tez zastepca prezydenta wiec bardziej powinien
        byc to fachowiec od administarcji i organizacji (maksymalnie z drugiej linii
        partii) niz "wyswietlajacy sie" Kandydat i Aspirant we wszystkich mozliwych
        wyborach na przestrzeni ostatnich 6 lat. Niedoszly radny miasta, europosel,
        posel, radny sejmiku to chyba za duzo jak na neutralnego Sekretarza MIASTA.
        Napewno Pan Czajkowski ma swoje zalety i doswiadczenie zawodowe jednak jesli
        juz to powinien zajmowac bardziej polityczne stanowisko. jak jest sie
        politykiem to powinno sie zajmowac stanowiska typowo polityczne, a moim zadniem
        Sekretarz MIASTA takim stanowiskiem nie jest.
        ta sytuacja wpisuje sie w calosc dzialan zmieniajacych wszytkich mozliwych,
        ktorych mozna zastapic swoimi, a potem dorabia sie im plakietke fachowca,
        eksperta itd.. Dlaczego nie postawic sprawy jasno wygralismy wybory M.IN.,zeby
        to wykorzystac, zeby nasi ludzie mieli lepsza prace itd. bylo by znacznie
        latwiej wymieniac kadry, a jaka transparentnosc radomskiego zycia politycznego
        by byla.
        mysle, ze tak zle mi nie zyczysz (zebym zostal Prazydentem), bo napewno to
        ciezka i chwilami niewdzieczna praca, a do tego czasowa i mimo ze ciezkiej
        pracy sie nie boje to jednak uwazam, ze kazdy powiniem zajmowac sie tym co robi
        najlepiej i co sprawia mu choc odbrobine satysfakcji zawodowej. Jenak
        hipotetycznie gdybym zostal Prezydentem choc nie mam takich aspiracji to
        szukalbym wspolpracownikow na duzo wszerszym polu niz: partia, rodzina,
        koledzy. Napewno w radomiu jest wielu wartosciowych, pracowitych,
        wyksztalconych i ambitnych ludzi, ktorzy nigdy nie beda mieli szansy
        zaistnienia, bo nie sa w odpowiednim "kregu promocji".
        • Gość: szwagier Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 23:57
          Taki z nieko polityk jak sekretorz.
    • Gość: szefunio Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.tkdami.net 29.03.07, 18:56
      Kto wymyślił te konkursy???? to jest jedna wielka ściema, pan czajkowski i tak
      wsadzi kogo będzie chciał, nawet prezydent nie ma tu wiele do powiedzenia.
      Teraz WIEDZA się nie liczy,tylko to kogo znasz!!!!!
      • Gość: szwagier Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: 195.3.153.* 30.03.07, 10:37
        Wiele się o tym mówi a nic nie robi żeby było lepiej.
    • Gość: pucek Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.tkdami.net 30.03.07, 17:29
      odwalcie się od rafała zobaczcie co zrobił czerwony adam. To ta holłota tak
      się miota i nie może sie popgodzić, ze straciła władzę. A pop[rzednik tez
      był z czerownych wię co jedna sitwa. Teraz może będzie porządek jak Rafał
      wypier... tcy wszystkich komuchów, którzy patrzec nie moga na niego i na
      Kosztowniaka, ale za kasę zrobią wszystko. będa im sprzyjać w d.,... wchodzić
      bez mydł byle tylko utrzymac się na tołkach. ale dosyc tego. JJeżeli Rafał nie
      zrobi z nimi porzadku to oni zrobią z nim.
      • Gość: strażnik Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 10:25
        ostatnio przyjeto do pracy w straży miejskiej nowych aplikantów i wskaże tylko
        kim sa trzy osoby,Jedna to członek pis-u kandydowała w wyborach samorządowych z
        tejze listy,druga to konkubent pani która pracuje w urzędzie miejskim i
        sympatyzuje z pisem,trzecia osoba to znajomy jednego z obecnych radnych.Jeżeli
        ktoś mi powie że dostaje prace w urzędzie bez znajomości ..........
        • Gość: kola Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: 195.3.153.* 03.04.07, 15:00
          Też mi nowina Przecież prawie i Sprawiedliwie
          • Gość: dixi Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.tkdami.net 04.04.07, 20:55
            A propo Pana Czjakowskiego to pare fajnych info moge wam dostarczyc..., co tam
            jego załatwiona posada, wazne ile i za co on zalatwiał posady chcecie wiedziec??
            • Gość: mimi Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.tkdami.net 04.04.07, 21:16
              W PUP-ie to chyba nie bylo takiej co by nieznala Pana CZ. z karzdej strony ()
              Teraz w UM wieksze pole do poPiS-u i osobista sekretarka myyy, tylko co na to
              szanowna małzonka??
              • sympatyk_pis Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 04.04.07, 21:31

To się kwalifikuje na pomówienie i radziłbym Panu Sekretarzowi, żeby sprawę
                zgłosił do prokuratury. Może Łuczycki oskarżać bezpodstawnie ludzi z Ustronia
                to powinni i inni szczególnie ci pomawiani.

I ostatni raz:
                ARTUR STANDOWICZ TO NAJLEPSZY "NABYTEK" PREZYDENTA!!!
                WIĘCEJ TAKICH LUDZI PANIE PREZYDENCIE!!!
                ___________________________________________________________________________________

ANDRZEJ KOSZTOWNIAK, LAT 31 - PREZYDENTEM RADOMIA WIELU KADENCJI!!!

NIE PYTAJ CO RADOM ZROBIŁ DLA CIEBIE! SPYTAJ CO TY ZROBIŁEŚ DLA RADOMIA???!!!
                • sufler.z.radomia Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 04.04.07, 21:57
                  mysle, ze zainteresowany powinien podjac jakies kroki, no chyba ze zalezy mu
                  zeby temet pod dywan zamiesc jak najszybciej. moim zdaniem dla transparentnosci
                  zycia politycznego w radomiu temat powinien byc zbadany,a napewno juz dla dobra
                  samego Pana Rafala.
                  do sympatyka.jak dlugo znasz Pana Czajkowskiego?? mozesz za niego reczyc
                  glowa??
                  • Gość: Pracownik PUP Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: 82.139.41.* 06.04.07, 00:38
                    Pracowałem z Rafałem ponad cztery lata w Urzędzie Pracy i mam bardzo dobre
                    rozeznanie w jego fachowości. To właśnie on rozwinął dział wspierania
                    zatrudnienia. To właśnie w tym okresie ten dział był jednym z najlepszych
                    działów w PUP. To właśnie pod jego kierownictwem ten dział realizował większość
                    ustawowych zadań PUP. Wcale nie dziwię się, że Andrzej powołał Rafała na
                    stanowisko sekretarza bo ja na jego miejscu zrobiłbym to samo. Ej zawistni
                    Polacy. Najwygodniej siedzieć przed komputerkiem, nic nie robić i wszystko
                    dookoła krytykować, a jak ktoś swoją ciężką pracą do czegoś dojdzie to
                    najłatwiej powiedzieć że jest kręt i złodziej. Reasumując powiem jedno -
                    WSTYD!!!!!!!!!!!
                    • Gość: Pracownik PUP Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: 82.139.41.* 06.04.07, 00:42
                      Ps. a jeśli chodzi o Echo Dnia to niech lepiej zajmą się ważniejszymi sprawami
                      i nie opluwają ludzi bo zniżają się do poziomu taniego brukowca.
    • fuck_fuck_fuck Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 05.04.07, 20:12
      A podobno PiS walczy z układem?
      • Gość: układ Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 22:17
        Oczywiście, tylko nie swoim.
    • Gość: matka Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: 195.175.37.* 07.04.07, 08:46
      Jak widać PIS skutecznie walczy z bezrobociem ale we własnych szeregach!
    • Gość: ups Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: 82.139.48.* 21.04.07, 18:00
      ups
      • Gość: olga Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: 82.139.53.* 10.05.07, 12:37
        nie ważne w jakiej partii.ważne aby być partyjnym to się kiedyś wypłynie
    • Gość: 123 Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.tkdami.net 09.05.07, 02:16
    • Gość: z Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w IP: *.tkdami.net 09.05.07, 17:32
    • czlonek_z_pisu Re: Bez układów nie ma pracy? z Sekretarzem Cz. w 03.06.07, 23:09
      IV RP
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka