Dodaj do ulubionych

Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach

28.03.07, 19:50
burmistrz jest chyba zboczony.
Obserwuj wątek
    • sympatyk_pis Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach 28.03.07, 19:59

Dlaczego dziwna? Najlepiej jest zapobiegać nim można obudzić się z ręką w
      nocniku! Później, po tragediach szkolnych, zadajemy sobie pytania: CZY TAK
      MUSIAŁO SIĘ STAĆ? KTO JEST WINNY? DLACZEGO SZKOŁA NIE ZAREAGOWAŁA NA CZAS?
      Uważam, że ankietę z pewnością przygotowywali fachowcy a nie osobiście
      burmistrz. Jeżeli ta ankieta pomoże w czymkolwiek pomóc, w lepszej edukacji czy
      może stworzeniu odpowiedniego programu działań, to dlaczego nie?
      _________________________________________________________________________________

ANDRZEJ KOSZTOWNIAK, LAT 30 - PREZYDENTEM RADOMIA WIELU KADENCJI!!!

NIE PYTAJ CO RADOM ZROBIŁ DLA CIEBIE! SPYTAJ CO TY ZROBIŁEŚ DLA RADOMIA???!!!
      • Gość: sympatyk PISu Re: Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach IP: 82.139.48.* 28.03.07, 22:20
        Dlaczego dziwna? Najlepiej jest zapobiegać nim można obudzić się z ręką w
        nocniku!

Zdarzyło ci się kiedyś tak obudzić?
        No właśnie, trzeba zapobiegać takim idiotyzmom póki czas. Jesli ci się podoba
        ta ankieta to jesteś sympatyku mało rozgarniety niestety. Gdybyś uważnie czytał
        ze zrozumieniem to dowiedziałbyś się, że ankietę spłodził jakiś student II roku.
        Co burmistrz zrobi z tymi wiadomościami z ankiety? Przecież na te pytania nikt
        nie odpowie poważnie. Jaja sobie będą z "burmiszcza" robić.
        • pos3gacz Re: Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach 29.03.07, 08:56
          Gość portalu: sympatyk PISu napisał(a):

> Dlaczego dziwna? Najlepiej jest zapobiegać nim można obudzić się z ręką w
          > nocniku!
          >
          > Zdarzyło ci się kiedyś tak obudzić?
          > No właśnie, trzeba zapobiegać takim idiotyzmom póki czas. Jesli ci się podoba
          > ta ankieta to jesteś sympatyku mało rozgarniety niestety. Gdybyś uważnie
          czytał
          >
          > ze zrozumieniem to dowiedziałbyś się, że ankietę spłodził jakiś student II
          roku
          > .
          > Co burmistrz zrobi z tymi wiadomościami z ankiety? Przecież na te pytania
          nikt
          > nie odpowie poważnie. Jaja sobie będą z "burmiszcza" robić.
          xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
          Już ludy pierwotne dowiodły,że były mądrzejsze od Ciebie kretynie.
          • thebigzumzum A ja bym odpowiedzial. 29.03.07, 15:56
            To jest ankieta - anonimowa wiec nawet jak bedzie pan burmistrz ta ankiete
            przed soba to co z nia moze zrobic? nic.
            Moze gdyby kazdy uczen dostal ta ankiete i mogl sobie zabrac ja do domu a potem
            nastepnego dnia musialby ja przyniesc wypelniona w zaklejonej kopercie to by
            byly powazne odpowiedzi? a moze rzeczywiscie sa osoby molestowane i skala jest
            wieksza niz sie zdaje? moze dziecko boi sie powiedziec o tym komukolwiek
            (praktycznie zawsze) i w takiej ankiecie by cos napisalo? moze gdyby burmistrz
            dostal sygnal ze skala takiego procederu jest ogromna to by cos zrobil? Wszyscy
            ktorzy sobie jakos spokojnie zyja i pracuja to uwazaja ze taka ankieta jest do
            d... bo co? bo jest sposrod wielu pytan czy sie onanizujesz? i tak 70% albo i
            wiecej sie onanizuje tylko oczywiscie nikt nie chce nikomu o tym mowic. i w tej
            ankiecie nie musi.

Ankieta jest dobrym pomyslem. proba zrobienia czegos a zeby zaczac cos robic
            trzeba najpierw oszacowac skale problemu. Moze troche po kononowiczemu (nie
            wiem jak ale bede walczyl) jest to zrobione ale nikt k... palcem nie ruszy zeby
            cos zrobic a wszyscy tylko narzekaja. Takie jest polskie spoleczenstwo. Jak
            ktos widzi gwalcona kobiete to spie.... byle najdalej ale najglosniej krzyczy
            ze cos z tym trzeba zrobic. albo wogole udaje ze nie ma problemu.

Ale:
            1) po co pytanie o onanizacje? jak bedzie duzo (malo) to jakie beda wnioski?
            2) po co pytanie o zabijanie karpia? (ze niby zdonlosc do zabicia kogos?)
            3) po co ta odpowiedz "troche prostaczkiem"? ktos widzial zeby jakas osoba
            mowila o sobie ze jest prostakiem? wolne zarty

Ale tak ogolnie to pomysl ankiety mi sie podoba. Tylko nie wypelniac jej
            grupowo na lekcjach!!
          • Gość: ..... idiotyzmy piszecie. IP: *.ib.com.pl 29.03.07, 22:41
            pamietam jak dzis jak bylo spotkanie w UM w sprawie tych ankiet i jak tez
            pamietam zaden z szanownych dyr szkoł nie zglaszał protesu !!!!!!!
            teraz nagle wszystkim to przeszkadzac zaczeło....cholera tacy falszywi po
            niektorych bym sie nie spodziewała;/
            a burmistrza na tyle na ile znam a znam dosc dobrze nie podjerzewałbym nigdy o
            to ze chiał zle...a ludzie ktorzy w pionkach nie mieszkaja nie maja pojecia o
            tym co sie tu dzieje i na to nie ma zadnej dobrej rady...tu juz nic nie pomaga a
            jak człowiek chce cos ruszyc to zaraz wielka afera?
            a wogole to w ktorej szkole była taka ankieta bo z tego co wiem to w zadnej
            narazie a druga rzecz to czy była anonimowa? czy ktos kogos zmuszał do tego?
            a jak robia statsytki to co z powietrza sie biora? tez trzeba miec pojecie!
            ludzie...nudzi wam sie? to wymyslce skuteczny sposob na szereg samobojstw w
            naszym miescie , na biede, patologie, bezrobocie...powodzenia a nie oczerniacie
            innych kim wy jestescie zeby o takich rzeczach mowic?
            a co poprzedni burmistrz był lepszy bo wspierał pogodna jesien ktora dostwała
            najwikesze wsparcie finansowe w miescei na rozwoj woklany-smiech na sali puste
            krzesla !
            • Gość: ykp Re: idiotyzmy piszecie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 00:12
              "a wogole to w ktorej szkole była taka ankieta bo z tego co wiem to w zadnej
              narazie a druga rzecz to czy była anonimowa? czy ktos kogos zmuszał do tego?
              a jak robia statsytki to co z powietrza sie biora? tez trzeba miec pojecie!"

Jeżeli nie znasz faktów - to najlepiej nie pisz nic.Chodzę do liceum - ankieta
              sie odbyła na lekcjach religii w niektórych klasach. Czy ktoś kogoś zmuszał do
              tego? A no, wyraźnie było powiedziane żeby tą ankietę wypełnić, może nie pod
              przymusem, ale pod presją na pewno.

"jak człowiek chce coś ruszyć to zaraz wielka afera?"

Tylko jaki ma to związek z czysto prywatnymi pytaniami kierowanymi do
              nastolatków? Co tak naprawdę obchodzi naszego burmistrza czy jeden lub drugi
              onanizuje sie i jakich środków antykoncepcyjnych używa, kiedy i czy w ogóle
              uprawia seks? Jakie tutaj znaczenie ma stosunek do innych subkultur? Pytania
              retoryczne.

"narazie a druga rzecz to czy była anonimowa?"

Tak, ankieta była anonimowa. Wypełniana w klasie w której znajdowało się 30
              innych uczniów. Świetne warunki na miarodajne wyniki.

"> ludzie...nudzi wam sie? to wymyslce skuteczny sposob na szereg samobojstw w
              > naszym miescie , na biede, patologie, bezrobocie...powodzenia a nie oczerniacie
              > innych kim wy jestescie zeby o takich rzeczach mowic?"

Tak, ankieta zawierająca bezsensowne pytania z pewnością zmniejszy bezrobocie,
              patologie itd.
              Kim jestem? Uczniem do którego m.in. była skierowana ta pseudoankieta.

Pozdrawiam!

• Gość: .... Re: idiotyzmy piszecie. IP: *.ib.com.pl 30.03.07, 09:01
                szkoda ze nie byles na zebraniu poswieconemu tej ankiceie bo tam troche inaczej
                zachowywali sie co niektorzy...
                i wyobraz sobie tez chodze do LO i jakos nie miałam ow ankiety.
                loooooooo2 bo niektorzy wiedza lepiej jak bylo chcociaz nie znaja faktow...
                niech Ci bedzie.
                myslałby kto ze dla uczniow z naszego LO taka ankieta to wstrzas .
                tak Cie wstrzasneło?
                a kto Ci wogole kazał prawde pisac?
                a ktory to ksiadz pod presja kazał ?
                Szostek watpie...on nic nigdy nie kaze nam pod presja robic.
                Moze Leon to faktycznie musiał Cie dobrze zastraszyc.

eh naprawde Ci biedaku wspołczuje...glupoty jak i tego ze Cie zastraszyli
                • Gość: zyx Re: .. Kto to jest Leon i Szostek? . IP: *.toya.net.pl 31.03.07, 00:10
                  Kto to jest Szostek?
                  Kto to jest Leon?
                  Może animatorzy tej ankiety?
            • Gość: Belfer Idiotyzmy piszecie ... IP: *.toya.net.pl 30.03.07, 01:28
              Piszesz:
              "> ludzie...nudzi wam sie? to wymyslce skuteczny sposob na szereg samobojstw w
              > naszym miescie , na biede, patologie, bezrobocie...powodzenia a nie
              oczerniacie innych kim wy jestescie zeby o takich rzeczach mowic?"

Odpowiadam: Jesteśmy zatroskanymi o Pionki i ich mieszkańców ludźmi.
              Pierwszym ze skutecznych sposobów na biedę, patologie itd. to zapewnienie
              ludziom zatrudnienia i godziwych zarobków za dobrą i uczciwą pracę. Pierwszym
              obowiązkiem burmistrza jest organizować sprzyjające okoliczności do odrodzenia
              przemysłu w Pionkach i wykorzystania jeszcze istniejącego tu potencjału
              intelektualnego, oraz domagać się takich działań od władz, jak to czyni np.
              burmistrz Włoszczowej. Poprzedni burmistrz był bierny, nic w sprawie odnowy
              przemysłu nie robił, przyglądał się, jak jest likwidowany Pronit i nawet co
              najmniej tolerował (przy poparciu związków zawodowych?) to, co robił syndyk p.
              Grzegorz K, oraz mamił mieszkańców w "Zagozdżonce" różnymi obietnicami sukcesów
              gospodarczych (oraz wybudował przed magistratem fontannę).
              Ten nowy też nie myśli o przemyśle, wziął się za "naukowe badania
              socjologiczne", w czym ma podobno jakieś osiągnięcia (kto wie jakie?). Chciałoby
              się tu powiedzieć "weź się szewcze za pocięgiel".
              Burmistrz nie działał w sprawie ankiety sam, ma zastępców, pracowników i Radę
              Miasta. Jest taka prawda, że "mądry kierownik dobiera sobie mądrych
              współpracowników". Niech się więc sami ujawnią i "naukowo" uzasadnią
              (publicznie) tę ankietę. W MOK. Mieszkańcy Pionek rozsądzą sprawę sami.
              • Gość: aronii Re: Idiotyzmy piszecie ... IP: *.catv.net.pl 30.03.07, 23:40
                Zatrudnienie i zarobki zapewnijcie sobie sami to nie socjalizm
        • Gość: L Re: Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 08:58
          rzadko używam tego rodzaju słownictwa, ale teraz powiem wprost - chyba
          zgłupiałeś, jak cały ten pis. Naprawdę niw widzisz nic obłędnego w takich
          pytaniach? Dla mnie ten burmistrz okazał się po prostu jednostką patologiczną
          (patologiczne zainteresowanie czyjąś prywatnością), a jeżeli zatrudnił jakichś
          radiomaryjnych specjalistów, to tylko kompromituje słowo "specjalista".

a na dodatek jeszcze pytania o wyznawaną religię? A co to burmistrza obchodzi?
          No chyba, że wreszcie powiecie wprost bez udawania - chodzi nam o państwo
          wyznaniowe.
          • sokolasty Re: Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach 29.03.07, 15:32
            W jednej rubryce, pod pytaniami o dragi, gorzałę i fajki zamieszczono pytanie
            o uzywanie środków antykoncepcyjnych. Ciekawe.
        • Gość: student! Pionki IP: *.chello.pl 30.03.07, 00:46
          1. Jedynym celem tego artykułu jest wywołanie sensacji(której nie ma) i
          zwiększenie nakładu gazety, co nie jest w zasadzie dziwne bo właśnie tak w
          Polsce i na świecie funkcjonują media

2. Artykuł jest oczywiście prowokacją i podwaliny do jego stworzenia dali ludzie
          rządni władzy, którzy przegrali wybory i teraz za wszelką cenę pragną powrotu
          układu, który został zburzony. Większość ludzi w nim się wypowiadających jest
          wrogo nastawionych do Burmistrza, a wynika to z ludzkiej zawiści, niektóry nawet
          startowali w wyborach, a skończyło się to ich kompromitacją i teraz pragną
          zwrócić na siebie uwagę. Na szczęście nic im się to nie uda.

3. Student ,który go stworzył nie jest pracownikiem Urzędu Miasta, nie jest mu
          to potrzebne do pracy magisterskiej i nie dostał za to żadnych
          pieniędzy...zrobił to non profit. Nie jest studentem filii KULu w Radomiu (czego
          nie uważam tego za nic złego, bo każdy się kształci tak jak ma na to ochotę
          predyspozycję i siły) tylko studentem dwóch kierunków jednego z Uniwersytetów. I
          zrobił to bo go o to Pan Burmistrz poprosił i chcę coś zrobić dla tego miasta. A
          wiem to bo to ja jestem tym studentem.

4. Ani Burmistrz, ani nikt z twórców nie jest żadnym dewiantem. Uważam ludzi,
          którzy w taki wulgarny i nie poparty żadnym merytorycznym argumentem sposób się
          wyrażają za...nie chcę nawet mówić za kogo, bo nie zamierzam zniżać się do ich
          poziomu (najdelikatniej mówiąc brakuje im taktu i kultury). Ankieta została
          stworzona i próbnie przeprowadzona w niektórych klasach, żeby zbadać jak się
          przedstawiają jej wyniki i czy spełnia nasze oczekiwania. Niektóre pytania
          zostały juz zmienione. Do konsultacji został poproszony socjolog(poza oczywiście
          spotkaniem z Dyrektorami), następnie została przesłana do psychologa z Collegium
          Civitas, czekamy aktualnie na odpowiedź. Mogę zdradzić że młodzież albo
          odpowiadała (wydaje mi się że szczerze), albo nic nie pisali, rzadko się
          zdarzało że ktoś się wulgarnie wypowiadał(nikt: ani uczniowie, ani rodzice czy
          nauczyciele nie zgłosili protestów - przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo).

5. Konkluzja przedstawia się więc tak: zamieszanie to jest polityczną prowokacją
          mającą na celu zdyskredytowanie Burmistrza i jego otoczenia przez ludzi ,którzy
          mają chyba jakieś kompleksy. Są źli, że im się coś w życiu nieudało i
          zazdroszczą, że jest człowiek który chce i potrafi coś zmienić w naszej
          codziennej szarości

6. Nie będę się więcej na tym forum wypowiadał. Wszystko co miałem do
          powiedzenia już powiedziałem. Z prowokatorami nie będę dyskutował. Jeżeli ktoś
          chce porozmawiać merytorycznie zapraszam: nrGG 7863373. Uprzedzam że w weekend
          nie mam dostępu do internetu i będę dostępny najwcześniej w niedziele wieczorem.

Student, który chce coś zrobić dla swojego miasta Pionek
          • puertoplata1 Re: Pionki 30.03.07, 04:00
            Jesli chodzi o wywolanie sensacji to uwazam ze, to ty jestes ten ktory ja
            wywolal. Sensacji ktora nie pomoze ani miastu az juz napewno nie pomoze
            burmistrzowi. Uwierz mi tu gdzie mieszkam gdyby moj syn powiedzial mi ze mial
            do wypelnienia podobna ankiete zaraz bylbym w szkole zeby porozmawiac z
            kierownictwem. Pytania w tej ankiecie sa sformuowane w sposob primitywny i nie
            liczacy sie z godnoscia ludzka. Jesli uwazasz to za wyczyn swojego zycia to az
            sie boje co mozesz jeszcze stworzyc w przyszlosci majac jako doradce burmistrza.
            Twoja ankieta jest juz prawie przetlumaczona na angielski i bedzie pokazana
            tutejszym wladzom szkolnym (junior and senior high school). Mimo duzej swobody
            politycznej i cywilnej panujacej tutaj nie podejrzewam ze, bylaby zakceptowana.
            Zapewniam Cie tez ze, po przetlumaczeniu na angielski kopie wyslemy do Brussels
            z odpowiednim komentarzem tutejszego kwalifikowanego socjologa szkolnego. Nie
            robie tego z zadnej zawisci chce poprostu zapobiec glupocie i idiotyzmom ktore
            ty nazwasz "badaniem srodowiskowym"
          • Gość: matka Re: Pionki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 15:10
            Gratuluję, młody człowieku, tupetu i pychy, co pewnie przyda ci się w karierze
            (jakiejś, ale raczej nie naukowej). Na szczęście moje dzieci ominęło
            wypełnianie twojego "dzieła", do którego przyznajesz się potajemnie na tym
            anonimowym forum (zakładając, że rzeczywiwiście jesteś jego autorem).
            Absulutnie nie życzę sobie, żeby kiedykolwiek ankiety sporządzone przez
            amatorów bawiących się w psycho- , socjo-, pedagogikę wypełniały moje nieletnie
            dzieci. Nikt zresztą rodziców o aprobatę ankiety się nie pytał, dowiedziałam
            się o tej sprawie przypadkiem od koleżanki. Przechodząc do konkretów twojej
            wypowiedzi:
            1. Typowa fobia "wszystkiemu winne są media" - jasne, wywlekają to, co by się
            chciało ukryć. Ale powinniście z p. burmistrzem wziąć pod uwagę to co ludzie i
            świat powiedzą na wasz pomysł, łagodnie mówiąc bardzo nieprofesjonalny
            2. Ankieta jest oczywiście prowokacją, stwierdzam to jako apolityczna matka i
            obywatelka miasta, które tak "rozsławiacie". Niestety przyznaję się, że
            głosowałam na p. burmistrza i zaczynam tego żałować coraz bardziej w miarę jak
            dowiaduję się o jego nowych pomysłach. Uciekasz od odpowiedzialności za swój
            utwór i zasłaniasz się, młodzieńcze, polityką i mediami, które ci rzucają kłody
            pod nogi - zazdrościć dobrego o sobie mniemania
            3. Szkoda bardzo, żeby jeszcze na pseudoankietę wydawać publiczne pieniądze-
            bez konkursu, przetargu - zamiast odpowiedniej do tego insytucji z jakimś
            dorobkiem - znajomemu studencikowi, ciekawa jestem, czy pochwalisz się swoim
            dziełem na owym Uniwersytecie i co na to twoi profesorowie
            4. A to już szczyt bezczelności - tworzyć sobie ankietę i próbować na uczniach
            co z tego wyjdzie, czy spełni wasze oczekiwania (jakie ???), a potem sobie
            zmieniać i znowu próbować. Czy to jest jakiś program badawczy? A co znaczą
            konsultacje "jakiegoś socjologa? psychologa?" Co to za ludzie konkretnie? Jako
            rodzic stanowaczo protestuję, przeciwko eksperymentom psychologcznym,
            socjologicznym, czy jeszcze inym na moich dzieciach przez osoby absolutnie
            nieuprawnione, nie posiadające ani wiedzy w tym zakresie ani doświadczenia.
            5. Co za zadufanie, strasznie jesteś młodzieńcze zarozumiały. Niech opatrzność
            broni nas przed ludźmi bez kompleksów, co pozjadali wszystkie rozumy i posiedli
            jedynie słuszną wiedzę. Całe życie przed tobą, chłopcze (piszesz wszak student
            nie studentka), więc może dostaniesz jeszcze w kość i nabędziesz odrobinę
            krytycyzmu i pokory (przydaje się w pracy naukowej). Może nauczysz się
            odróżniać skutek od przyczyny, spytaj się o to swoich nauczycieli akademickich.
            A tak a propos: co tobie się w życiu udało? Ach, te łatwe uogólnienia, jak
            prosto jest wszystko tłumaczyć prowokacją, spiskiem i tymi "onymi innymi".
            Swoją drogą ciekawe, co też burmistrz zamierzał zmienić dzięki tej
            pseudoankiecie? Jakież to działania podjąłby właśnie z jej powodu, czego nie
            mógłby zrobić bez niej?
            6. Broń nas Boże od przyjaciół, bo dobrymi chęciami piekło wybrukowane. Nie
            spodziewam się odpowiedzi, bo i tak już wszystkich przeciwników
            zaklasyfikowałeś do prowokatorów, ale inni internauci niech wiedzą, że w
            Pionkach ludzie mają inne zdanie w sprawie radzenia sobie z problemami
            młodzieży niż burmistrz i jego pupil.
            • Gość: Belfer Re: Pionki - odpowiedź Gościowi - Matce IP: *.toya.net.pl 30.03.07, 23:33
              Rozumiem i popieram Twój pogląd w całej rozciągłości. Jestes ztroskana Matką
              przez duże "M". Ta ankieta to brutalne, wtargnięcie nieuków w delikatną sferę
              psychologii młodzieży i dzieci. A w dzienniku telewizyjnym wiceburmistrz
              zapowiedział dalsze "badania naukowe" tym razem za pomocą nowej ankiety dla
              rodziców, być moze z pytaniami np. typu: "ile razy gwałciłeś swoje dziecko,
              córkę, lub syna w wieku przedszkolnym", lub tp.
      • Gość: Ell Re: Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach IP: *.tkdami.net 29.03.07, 08:53
        Nie tyle ciekawi mnie lecz zastanawia co Pan burmistrz z robi z tą wiedzą?
      • pos3gacz Re: Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach 29.03.07, 08:54
        sympatyk_pis napisał:

>
        > nocniku! Później, po tragediach szkolnych, zadajemy sobie pytania: CZY TAK
        > MUSIAŁO SIĘ STAĆ? KTO JEST WINNY? DLACZEGO SZKOŁA NIE ZAREAGOWAŁA NA CZAS?
        > Uważam, że ankietę z pewnością przygotowywali fachowcy a nie osobiście
        > burmistrz. Jeżeli ta ankieta pomoże w czymkolwiek pomóc, w lepszej edukacji
        czy
        > może stworzeniu odpowiedniego programu działań, to dlaczego nie?
        xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
        Przez takich idiotów Europa się z nas śmieje.
      • Gość: bigM Re: Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 09:29
        ciekawe masz poglądy... gratuluję
        • Gość: spoon Re: Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach IP: *.profiline.pl 29.03.07, 09:31
          dziekuje! a jakie masz ty?
          • Gość: bigM Re: Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 13:20
            zależy na jaki temat..
            ten komentarz byl do wypowiedzi Sympatyka Pisu..
            nie rozumiem czy poczułeś się tym urażony ,czy może jesteś jego adwokatem?
      • Gość: pyz Re: Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach IP: 213.135.35.* 29.03.07, 09:54
        Dlatego, że konieczność tłumaczenia się, czy zostałem zgwałcony, czy nie, albo,
        czy się masturbuję uwłacza jest poniżająca!
        Zastanawiam się, jak daleko trzeba zacząć ingerować w prywatność człowieka, żeby
        nie znalazł się jakiś człowiek, który by nie uważał, że wszystko jest w
        porządku. Te pytania są tak osobiste, że samo ich zadanie w państwie prawa byłby
        uznane za naruszenie dóbr osobistych. Sprawa jest tym bardziej obrzydliwa, że
        pytania kierowane są do uczniów, a więc osób, które często nie wiedzą, że wolno
        im odmówić oraz są bardziej podatne na sugestie typu "No odpowiedz, co ci szkodzi".

Tylko przytoczę, pasuje jak ulał:
        Konstytucja RP, art 51.
        1. Nikt nie może być obowiązany inaczej niż na podstawie ustawy do ujawniania
        informacji dotyczących jego osoby.

2. Władze publiczne nie mogą pozyskiwać, gromadzić i udostępniać innych
        informacji o obywatelach niż niezbędne w demokratycznym państwie prawnym.
        • Gość: Abydo Re: Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 11:27
          ... demokratycznym państwie...
      • Gość: aldente Re: Przysiegam mowic prawde i tylko prawde! IP: *.23-87-b.business.telecomitalia.it 29.03.07, 10:15
        Gdybym miala nascie lat i dostala taka ankiete do reki , przypuszczam , ze nie
        potraktowalabym jej powaznie i nie odpowiedzialabym szczerze na zadne z
        podobnych pytan.
        Dzisiaj , w wieku 30-stu pare lat , poszlabym najpierw do burmistrza i kazala
        najpierw jemu dokladnie i szczerze wypelnic ankiete.
        • Gość: szef Re: Przysiegam mowic prawde i tylko prawde! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 15:19
          gdybym mial nascie lat i dostal taka ankiete - powiedzialbym osobie od ktorej
          ja otrzymale spie..j zboczencu, wzialbym ja wyszedl ze szkoly i udal sie na
          najblizsza jednostke policji z zawiadomieniem o przestepstwie
          • Gość: Oberszef Re: Przysiegam mowic prawde i tylko prawde! IP: *.toya.net.pl 29.03.07, 19:24
            Masz rację
      • Gość: Klopsik Re: Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach IP: 213.134.140.* 29.03.07, 10:18
        Przygotowali...owszem, tylko nie fachowcy, a kretyni!!!! Jak mozna mieszac tak
        różne sprawy? Wszystko zwalono do jednego worka!!! Sprawy intymne,
        światopogladowe, socjalne i Bóg raczy wiedzieć jakie jeszcze...
        • Gość: Kudlaty Re: Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach IP: *.g.pl 29.03.07, 17:09
          Bóg nie wie, bo też został wrzucony do tego worka...
      • Gość: Ja-ja-ja Re: Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach IP: 213.134.140.* 29.03.07, 10:45
        sympatyk_pis napisał:

>
        czy
        > może stworzeniu odpowiedniego programu działań, to dlaczego nie?
        >
        Po przeczytaniu Twojego komentarza zaczęła mi się nasuwać myśl, że każdy
        sympatyk PiSu to jest kwadratowy idiota usiłujący uzasadnić i zaakceptować
        każdą głupotę byłe miała ona słuszne "pochodzenie"
        _______________________________________________________________________________
        • koloratura1 Aż tyle czasu Ci to zajęło?! 29.03.07, 11:52
          Gość portalu: Ja-ja-ja napisał(a):

>
          > Po przeczytaniu Twojego komentarza zaczęła mi się nasuwać myśl, że każdy
          > sympatyk PiSu to jest kwadratowy idiota usiłujący uzasadnić i zaakceptować
          > każdą głupotę byłe miała ona słuszne "pochodzenie"

Ja to zauważyłam dużo, dużo wcześniej.

• Gość: antymarcin4 Re: Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach IP: 194.176.105.* 29.03.07, 10:53
        A co do zwalczania patologii ma pyt. np. o masturbacje? lub co jeszcze bardziej
        debilne o zabijanie karpia?
        • koloratura1 Re: Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach 29.03.07, 12:04
          Gość portalu: antymarcin4 napisał(a):

> A co do zwalczania patologii ma pyt. np. o masturbacje?

Jak powszechnie wiadomo osobom pobożnym a dobrze poinformowanym, od masturbacji
          się ślepnie. Burmistrz zapewne chciał wiedzieć, ilu mieszkańców w najbliższym
          czasie zostanie dotkniętych tym nieszczęściem i jakoś się na tę tragedię
          wcześniej przygotować.

> lub co jeszcze bardziej
          > debilne o zabijanie karpia?

Od mordowania karpii już tylko krok do mordowania współobywateli, a więc nie od
          rzeczy byłoby znać z góry przybliżoną liczbę przyszłych morderców w gminie.

Zastanawia mnie tylko, czy burmistrz już spowodował profilaktyczne odosobnienie
          wszystkich pracowników okolicznych rzeźni.
      • norbertrabarbar Re: Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach 29.03.07, 11:05
        Masz rację. Tak samo z gjertychowskim liczeniem ciąż wszyscy byli przeciw a np.
        mój kumpel chciał ostatnio zapłodnić taką jedną nieletnią ale przypomniał sobie,
        że będzie to policzone więc zrezygnował. Widzimy zatem że ankiety dają wyraźną
        poprawę życia i wszyscy dzięki temu będą bardziej gorliwymi katolikami i
        polakami. W ogóle uważam, że każdy polak powinien wziąć udział w takiej ankiecie!
      • lol76 onanizm a patologia rodzinna to dwie rozne rzeczy 29.03.07, 11:14
        a)
        jezeli ankieta miala na celu jakakolwiek prewencje z kontekscie rodzinnej
        patologii, to pytanie: 'czy sie onanizujesz' jest totalnie nieuzasadnione. Nie
        ma to nic wspolnego z tematem i to pytanie nie moze byc tutaj usprawiedliwone.
        b)
        jezeli ten burmistrz jest dewiantem i ma w szafie kolekcje zdjec kobiet z
        zarosnietymi plecami, do tego kazal jakiemus studentowi stworzyc ankiete pod
        pretekstem prewencji wspomnianej patologii, po czym kazal wrzucic do
        niej 'przyapdkowe' pytanie typu: (burmistrz do studenta) - Panie Marku, a czy
        moglby pan dodac do ankiety pytanie typu: czy sie onanizujesz? i gdzie po
        kolekcji ankiety burmistrz nie robi nic tylko sie ciagle onanizuje, czytajac
        odopwiedzi uczniow, TO JA TE ANKIETE I JEJ CEL W TEJ SYTUACJI ROZUMIEM!!!

----------------
        "MIALA BYC DEMOKARCJA A TU KAZDY GADA CO MU SIE PODOBA".
        L. WALESA
      • koloratura1 Zawsze na posterunku... 29.03.07, 11:30
        sympatyk_pis napisał:

>
        > czy może stworzeniu odpowiedniego programu działań, to dlaczego nie?

Stary, nie musisz się wysilać; burmistrz nie jest z PiSu!

Co mu, zresztą, nie przeszkadza być idiotą. Widocznie i wśród bezpartyjnych tacy
        się trafiają.
        • Gość: muhi Re: Zawsze na posterunku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 15:33
          Cytat: Stary, nie musisz się wysilać; burmistrz nie jest z PiSu

Burmistrz nie jest z PIS-u, ale jest z lokalnego komitetu wyborczego. Tak się
          dziwnie składa,że 9 na 10 komitetów lokalnych pochodzi z przyparafialnych kołek
          wzajemnej adoracji. Wychodzi praktycznie na to samo co PIS lub LPR - "wartości
          chrześcijańskie", nauka społeczna JP2, itp. pie*doły.
          Facet jest najzwyczajniej stuknięty, cierpi na obsesje i chce się przypodobać
          wiadomo komu.
          • koloratura1 Re: Zawsze na posterunku... 29.03.07, 16:45
            Gość portalu: muhi napisał(a):

> Cytat: Stary, nie musisz się wysilać; burmistrz nie jest z PiSu
            >
            > Burmistrz nie jest z PIS-u, ale jest z lokalnego komitetu wyborczego. Tak się
            > dziwnie składa,że 9 na 10 komitetów lokalnych pochodzi z przyparafialnych kołek
            >
            > wzajemnej adoracji. Wychodzi praktycznie na to samo co PIS lub LPR - "wartości
            > chrześcijańskie", nauka społeczna JP2, itp. pie*doły.
            > Facet jest najzwyczajniej stuknięty, cierpi na obsesje i chce się przypodobać
            > wiadomo komu.
          • koloratura1 Re: Zawsze na posterunku... 29.03.07, 17:03
            Gość portalu: muhi napisał(a):

>
            > Burmistrz nie jest z PIS-u, ale jest z lokalnego komitetu wyborczego. Tak się
            > dziwnie składa,że 9 na 10 komitetów lokalnych pochodzi z przyparafialnych
            > kołek wzajemnej adoracji. Wychodzi praktycznie na to samo co PIS lub LPR

A, dla "zmylenia przeciwnika", do wyborów tacy szli nie pod partyjnym szyldem...
            Co racja, to racja!

Ja mogę mieć skrzywioną perspektywę, bo nasz Dutkiewicz szedł do wyborów
            autentycznie pod własnym szyldem, choć PiS robił wszystko, żeby mu się
            podwiesić. Nie kompromitował się wystawianiem własnego kandydata i ostatecznie
            udzielił poparcia Dutkiewiczowi, a ten przecież nie mógł posłać ich na drzewo,
            choć na zachwyconego nie wyglądał.
      • yola13 Burmistrzowi Pionek polecam lekturę Konstytucji 29.03.07, 12:24
        a zwłaszcza art.31 punkt 2, art.32 punkt 2, art.47, art.51 punkt 1 i 2, art. 53
        punkt 7, a jak juz przeczyta te artykuły to niech potem przeczyta artykuł 79
        punkt 1 i niech przestanie się osmieszać
        • Gość: Młody prawnik Re: Burmistrzowi Pionek polecam lekturę Konstytuc IP: *.toya.net.pl 29.03.07, 19:44
          Do Yoli: Masz rację. Uzupełniam.

Top jest chyba medyczno-psychologiczny eksperyment naukowy burmistrza,
          zabroniony - wydaje się - konstytucją. Cytuję:
          Art. 39." Nikt nie może być poddany eksperymentom naukowym, w tym medycznym, bez
          dobrowolnie wyrażonej zgody.

• yola13 do sympatyk_pis 29.03.07, 12:32
        tobie jak i równiez Burmistrzowi Pionek polecam lekture obowiązujacej
        Konstytucji zwłaszcza te arykuły:
        art.31 punkt 2
        art.32 punkt 2
        art.47
        art.51 punkt 1 i 2
        art.53 punkt 7

no i później art.79 punkt 1
      • Gość: studentka Re: Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach IP: *.chello.pl 31.03.07, 09:59
        ankiety, z całym szacunkiem, NA PEWNO nie przygotowali fachowcy. Tak sie składa, że są ustalone reguły zadawania pytań w kwestiunariuszach, czy to psychologicznych czy społecznych i są one wykładane na uniwersytetach- widać twórcy ankiety nie mieli przyjemności skorzystania z możliwości poznania tajników układania ankiet.

Sympatyku PiS, zastanów się, czy będąc 15 latkiem, a nawet dorosłym człowiekiem, odpowiedziałbyś na pytanie o zabicie kury. NIKT nie może potraktować poważnie tego typu tworu.
    • Gość: gyop Re: Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.07, 21:40
      zboczeni sa mieszkancy pionek wybierali w ciemno noooooo i wybrali ///karpia///
    • Gość: pionki Re: Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach IP: 82.139.33.* 28.03.07, 23:10
      Hehe, burmistrz dowie sie ze 100 procent gimnazjalistow sie onanizuje :)
      • Gość: poziomki Re: Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach IP: 82.139.48.* 28.03.07, 23:26
        I będzie zapobiegał...
        • Gość: Przedsiębiorczy Re: Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach IP: *.toya.net.pl 29.03.07, 19:48
          Niech burmnistrz otworzy burdel dla uczniów, co może szybko podnieść wpływy do
          kasy miejskiej
      • Gość: jasiupolekturze Re: Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 23:27
        Kurnia, właściwie to dlaczego jeszcze dzisiaj się nie onanizowałem? Albo mały
        gwałcik? Jakąś ciążkę bym sobie potem przerwał...
        • koloratura1 Re: Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach 29.03.07, 12:11
          Gość portalu: jasiupolekturze napisał(a):

> Kurnia, właściwie to dlaczego jeszcze dzisiaj się nie onanizowałem? Albo mały
          > gwałcik? Jakąś ciążkę bym sobie potem przerwał...

No coś Ty?!
          Zdecydowanie powinieneś urodzić! Milion dolarów od Rockefelera miałbyś jak w banku.
      • absurdello Pytanie ankietowe dopracowane ... 29.03.07, 11:39
        Jak często walisz karpia ?

Czy zostałeś zgwałcony w czasie masturbacji ?

Czy jesteś gejem prostaczkiem ?

Itd ;)))))))))))))
        • mikrobyznesmen Re: Pytanie ankietowe dopracowane ... 29.03.07, 12:09
          "czy zgwałciłeś kiedyś karpia?"

No nie, to już absurd...
      • koloratura1 Re: Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach 29.03.07, 12:08
        Gość portalu: pionki napisał(a):

> Hehe, burmistrz dowie sie ze 100 procent gimnazjalistow sie onanizuje :)

O czym zreztą mógł go poinformować pierwszy z brzegu zapytany.
        I nie trzeba by było robić ankiety.
    • Gość: Sany Moherowy faszyzm w natarciu. IP: 82.139.53.* 29.03.07, 08:24
      A pan burmistrz sie onanizuje? Pewnie pod konstytucję, którą pieprzy.
      Pionkowianom gratulacje z okazji wyboru.
    • Gość: Iza Re: Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 08:34
      2asy napisał:

> burmistrz jest chyba zboczony.

Nie chyba, tylko na pewno. A w dodatku niedouczony.
    • Gość: nnnnnn Burmistrz kończy studia ( wreszcie) i robi ankietę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 08:40
      do pracy mgr na WSP
    • Gość: tzetze No kabaret po prostu!` IP: *.chello.pl 29.03.07, 08:45
      Burmistrz jest harcerzem RP!

W Pionkach jest bieda, przemoc, narkotyki, patologie, dzieci biją rodziców i babcie,

Buahahahhahaha!
      • Gość: zygfryd Re: No kabaret po prostu!` IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 08:55
        > W Pionkach jest bieda, przemoc, narkotyki, patologie, dzieci biją rodziców i
        ba
        > bcie,

Ja słyszałem że konie też są nagminne w pionkach bite.

Niedługo taką ankietę będziemy wypełniać jako załącznik do CV i listu
        motywacyjnego przy składaniu papierów do pracy w administracji.
    • pos3gacz Lecz się człowieku 29.03.07, 08:49
      Zboczona IV RPKaczyńska
    • Gość: psrt Oto właśnie powód dlaczego... IP: *.gdynia.mm.pl 29.03.07, 08:57
      ... nie pozwoliłbym moim dzieciom pójść do harcerstwa. Bałbym się o nie właśnie
      przez takich ludzi.

Tu trzeba wezwać kogoś od leczenia zaburzeń seksualnych.
      • Gość: Pawel Re: Oto właśnie powód dlaczego... IP: *.crowley.pl 29.03.07, 09:30
        > ... nie pozwoliłbym moim dzieciom pójść do harcerstwa. Bałbym się o nie właśnie
        > przez takich ludzi.
        >
        > Tu trzeba wezwać kogoś od leczenia zaburzeń seksualnych.

Polecam jednak ZHP - w ZHR ktore reprezentuje "burmistrz" rzeczywiscie piony
        organizacyjne i osoby sa co najmniej dziwne. Ale to tylko moja skromna mysl ;-).
    • Gość: bosman Pedofil? IP: *.interserwer.pl 29.03.07, 08:59
      nt
      • koloratura1 Re: Pedofil? 29.03.07, 12:29
        Zoofil?
        To a'propos tych karpi...
    • Gość: szcz Re: Burmistrzu, daj przykład! IP: *.hcz.com.pl 29.03.07, 09:01
      Najlepiej, żeby pan burmistrz sam wypełnił ankietę i to publicznie, na oczach
      mieszkańców. Przy pytaniu o onanizm może ewentualnie zaznaczyć kiedy przestał.
    • marych Ciekawe bardzo z jakiej partii ten burmistrzunio 29.03.07, 09:01
      zapewne z jedynie słusznej...
      • koloratura1 Re: Ciekawe bardzo z jakiej partii ten burmistrzu 29.03.07, 12:31
        marych napisał:

> zapewne z jedynie słusznej...

Piszą, że bezpartyjny.

Widać PiS nie ma monopolu na kretyńskie pomysły...
    • Gość: P.S.J. burmistrz jest chyba "trochę prostaczkiem" :) n/t IP: *.itpp.pl 29.03.07, 09:03
    • Gość: Dr.Hackenbush Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach IP: 212.182.35.* 29.03.07, 09:05
      ten nasz burmistrz zrobił by przysługę gdyby podał sie do dymisji.Ma zbyt bujną
      wyobraźnie i zerowe kompetencje.Zamiast zająć sie na poważnie problemami które
      spędzają sen z powiek mieszkańców to planuje budowę jakiejś obwodnicy na około
      pionek jak by było to komuś potrzebne,robi ankiety zaprojektowane przez
      "socjologa" jak widac po jakiejś wyższej szkole"magii i czarodziejstwa" ,chce
      sprowadzic spalarnie smieci która zniszczyła by jedyny potencjał tego miasta
      czyli przyrodę - jedyną możliwośc odbicia sie tego miasta od dna,oraz pracuje
      nad projektem wybudowania dodatkowych bloków przy zerowym zapotrzebowaniu na
      takową inwestycje ,Very smart...... :-)
    • Gość: Ada Re: Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach IP: 151.156.10.* 29.03.07, 09:06
      W dzisiejszej Polsce zaczyna byc gorzej niz w PRL-u.Mlodziez niedlugo bedzie
      musiala sie przyznac ile razy dlubala w nosie,albo i w innych miejscach,to jest
      jakas paranoja, a burmistrza trzeba wyslac do psychiatry,tak samo jak P Straka,
      ktory radzi,zeby kobiety zgwalcone rodzily dzieci i oddaawaly do adopcji.
      Mam nadzieje,ze P Strak ma corke i to przytrafi sie jej.Zobaczymy co ten
      Pan wtedy powie-nastepna paranoja w wolnej Polsce- albo,czy ta Polska jest
      na prawde wolnym i demokratycznym krajem.Wyglada na to,ze niedlugo zapanuje
      szarija- kobiety,ktore beda zgwalcone- najlepiej ukamieniowac.
      • Gość: nenneke Re: Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach IP: *.crowley.pl 29.03.07, 15:15
        kobiety,ktore beda zgwalcone- najlepiej ukamieniowac.

no chyba, że zajdą w ciążę- aby chronić życie poczęte takie kobiety będą
        kamieniowane po porodzie...
      • Gość: Kato Re: Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach IP: *.toya.net.pl 29.03.07, 20:05
        Fe, Ado. Córce nawet takiego "intelektualisty" jak ten burmistrz jednak nie
        życzyłbym, żeby została zgwałcona. Dlaczego biedne dziecko ma cierpieć za grzech
        ojca?
    • Gość: Dr.Hackenbussh Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach IP: 212.182.35.* 29.03.07, 09:09
      ten nasz burmistrz zrobił by przysługę gdyby podał sie do dymisji.Ma zbyt bujną
      wyobraźnie i zerowe kompetencje.Zamiast zająć sie na poważnie problemami które
      spędzają sen z powiek mieszkańców to planuje budowę jakiejś obwodnicy na około
      pionek jak by było to komuś potrzebne,robi ankiety zaprojektowane przez
      "socjologa" jak widac po jakiejś wyższej szkole"magii i czarodziejstwa" ,chce
      sprowadzic spalarnie smieci która zniszczyła by jedyny potencjał tego miasta
      czyli przyrodę - jedyną możliwośc odbicia sie tego miasta od dna,oraz pracuje
      nad projektem wybudowania dodatkowych bloków przy zerowym zapotrzebowaniu na
      takową inwestycje ,Very smart...... :-)

• Gość: ko_alka Burmistrzu przestań bujać w obłokach IP: *.azoty.pulawy.pl 29.03.07, 09:19
        Nie interesuje mnie czy zabijasz karpie i co robisz pod kołdra - zajmij sie
        wreszcie problemami tego miasta. Smutne to wszystko.
        • absurdello Może jednak byłoby to ciekawe: Co burmistrz robi 29.03.07, 11:42
          z karpiem pod kołdrą ;)))) ?
          • starybaca Re: Może jednak byłoby to ciekawe: Co burmistrz r 29.03.07, 16:01
            absurdello napisał:

> z karpiem pod kołdrą ;)))) ?

Wiemy przynajmniej, czego nie robi: nie bije karpia :-))
      • Gość: tyra Re: Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 09:28
        Tak na pierwszy rzut psychologicznego oka burmistrz wykazuje pewne zaburzenia
        zachowania: np.nadmierną podejrzliwość, skłonność do wiary w spiskową teorię
        dziejów i świata i zapewne zapodał sobie mit złej, nihilistycznej i wulgarnej
        młodzieży, który usiłuje szerzyć publicznie.Być może ulega też medialnej
        manipulacji albo wywodzi się z podobnie podejrzliwych środowisk społecznych.
        Zapewne jest niedojrzały emocjonalnie i wygląda,że choćby z tego powodu nie
        dorósł do pełnienia tak odpowiedzialnych społecznych ról jak burmistrz czy
        prezydent.Samo bycie harcerzem to za mało, ale zapewne wystarczyło aby zostać
        burmistrzem. Mieszkańcom Pionek gratulujemy wyboru...
      • Gość: aronii Re: Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach IP: *.aig.pl 29.03.07, 10:50
        Tak, spróbuj kupić w Pionkach teraz mieszkanie to zobaczysz czy nie ma
        zapotrzebowania.
    • sebastian005 Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach 29.03.07, 09:15
      gdzie my zyjemy to jest podziemie .kler rzadzi nie dziwie sie ze mlodzi
      uciekaja z tego kraju
      • Gość: hej-ho! Z tego burmistrza to niezły... zawodnik IP: *.pan.pl 29.03.07, 09:18
        j.w.
      • Gość: spoon Re: Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach IP: *.profiline.pl 29.03.07, 09:26
        podobno z badan wynika, ze ok. 97 % mlodych mezczyzn sie onanizuje. Z tego
        wniosek, ze nie robia tego tylko chorzy i uposledzeni. Skonczmy z obłudą. Ten
        burmistrz najpierw powinien sie zastanowic, a potem z czyms takim wyjezdzac.
        Taki z niego troche prostaczek;)
        • Gość: spoon Re: Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach IP: *.profiline.pl 29.03.07, 09:29
          i jeszcze jedno - warto sie zastanowic, czy czasem tym studencikom
          zaprzyjaznionym do magisterki taka ankieta nie byla potrzebna i pan burmistrz
          majac w d... dobro spolecznosci, ktora go wybrala, dal zielone swiatlo na ten
          wstretny eksperyment.
    • ponury_drwiacy_szyderca Burmistrz będzie sam trzepał przy odpowiedziach??? 29.03.07, 09:18

• Gość: matka3klasisty Facet jest chory.Skandal to najlepsze określenie. IP: *.iitd.pan.wroc.pl 29.03.07, 09:20
    • empirio Kolejny przykład szału prawicowo-katolickiego 29.03.07, 09:48
      Widać w tej ankiecie chęć totalnej kontroli, wchodzenie w najintymniejsze sfery
      uczniów. Czegoś takiego nawet w PRL nie było. Dzisiejsi polscy prawicowcy
      wzorują się na PRL, ale wygląda na to, że zaczynają przerastać swoich mistrzów.
      • anuszka_ha3.agh.edu.pl Ale to już było... Tylko odwrotnie... 29.03.07, 10:07
        Zaraz.
        Z całkiem obiektywnego punktu widzenia:
        Niedawno zespół seksuologów przeprowadzał w polskich szkołach badania - też
        rozdawali ankiety, w których było pytanie np. o molestowanie seksualne w
        rodzinie i inne sprawy, które wydały się wielu ludziom kontrowersyjne. Pojawiły
        się protesty.

Tylko że wtedy większość mediów stanęło po stronie ankiety.

Dlaczego?
        • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Ale to już było... Tylko odwrotnie... 29.03.07, 10:10
          Sama sobie podaję możliwą odpowiedź:

Do naukowców przeprowadzających badania na użytek nauki - ludzie mają zaufanie.
          Do burmistrzów przeprowadzających badania na użytek samorządu lokalnego - ludzie
          nie mają zaufania.

Może i słusznie. Ale właściwie dlaczego tak jest?
          • koloratura1 Re: Ale to już było... Tylko odwrotnie... 29.03.07, 11:41
            anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała:

> Sama sobie podaję możliwą odpowiedź:
            >
            > Do naukowców przeprowadzających badania na użytek nauki - ludzie mają zaufanie.
            > Do burmistrzów przeprowadzających badania na użytek samorządu lokalnego -
            > ludzie
            > nie mają zaufania.
            >
            > Może i słusznie. Ale właściwie dlaczego tak jest?

Dlatego, że naukowiec - z założenia - jest obiektywny, a wyniki jego badań służą
            nauce.
            Jeżeli jest inaczej, to takiego "naukowca" środowisko się szybko pozbywa, chyba
            że sprawa ma miejsce w dyktaturze, a "naukowcy" działają na jej rzecz.

Burmistrz naukowcem nie jest, więc niejako automatycznie - jest podejrzany. Co
            najmniej o głupotę.
            >
            • Gość: Pitagoras Re: Ale to już było... Tylko odwrotnie... IP: *.toya.net.pl 29.03.07, 21:38
              O nie! Mylisz się "Koloraturo1". Burmistrz ma kwalifikacje "wszystko wiedzącego
              najlepiej", a otrzymał je z nominacji mieszkańców miasta. Mają co chcieli i
              niech mają.
              Ta ankieta jest z pewnością filarem WPE (Wielkiego Programu Edukacyjnego) dla
              Pionek, które - po urzeczywistnieniu tego programu - wejdą na wyżyny naukowe w
              Polsce, zakasują Warszawę, Kraków, Wrocław, Poznań, Gdańsk i inne metropolie i
              do Pionek zjadą się żądni nauki młodzi ludzie, którzy zamieszkają w nowej
              dzielnicy mieszkańcej - "campusie" uczelnianym, a miejscowe szkoły podstawowe,
              gimnazja i licea staną się uczelniami uniwersyteckimi najwyższych światowych lotów.
          • mikrobyznesmen Re: Ale to już było... Tylko odwrotnie... 29.03.07, 12:07

> Sama sobie podaję możliwą odpowiedź:

Podam Ci inną.
            Odpowiadający naukowcom są przekonani (słusznie czy niesłusznie, nie wiem), że
            ich odpowiedzi zaginą gdzieś na wieki w otchłaniach uniwersyteckich szuflad, bo
            nikt nie pamięta po co ta ankieta była przeprowadzana.
            A odpowiedzi dla burmistrza trafią do jego prywatnego sejfu a on juz dobrze wie
            co zrobić z niektórymi odpowiedziami
        • norbertrabarbar Re: Ale to już było... Tylko odwrotnie... 29.03.07, 11:09
          Może dlatego że pytając o przemoc w rodzinie nie pytali o to czy walisz gruchę i
          zabijasz karpie. Swoją droga ciekawe czy przy pytaniu o to kto cię molestuje
          była możliwość wyboru "ksiądz" - statystyki mówią, że powinna taka opcja być...
          dwa razy...
          • Gość: Marek Re: Ale to już było... Tylko odwrotnie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 12:10
            takie pytanie nosi nazwę kafeterii otwartej, np
            Kto cię molestuje:
            a-matka
            b-ojciec
            c-.......

no i w "c" mozna wpisać ksiądz
        • koloratura1 Re: Ale to już było... Tylko odwrotnie... 29.03.07, 11:35

> Zaraz.
          > Z całkiem obiektywnego punktu widzenia:
          > Niedawno zespół seksuologów przeprowadzał w polskich szkołach badania - też
          > rozdawali ankiety, w których było pytanie np. o molestowanie seksualne w
          > rodzinie i inne sprawy, które wydały się wielu ludziom kontrowersyjne. Pojawiły
          > się protesty.
          >
          > Tylko że wtedy większość mediów stanęło po stronie ankiety.
          >
          > Dlaczego?

Co innego badania naukowe, przeprowadzane przez seksuologów (o odmawianie
          paciorka chyba nie pytali?), a co innego niezdrowa ciekawość burmistrza,
          zaspokajana pod pozorem dbałości o profilaktykę.
          >
    • rudotka co tym harcerzom RP chodzi po głowach? 29.03.07, 09:50
      jak Sejm i Piłka zabronią pornografii, burmistrz zawsze będzie mógł sobie
      ankiety poczytać. To sie nazywa myslenie strategiczne!!
    • arius5 A ja nie rozumiem jednego. 29.03.07, 09:57
      Sam burmistrz twierdzi, ze:
      "W Pionkach jest bieda, przemoc, narkotyki, patologie, dzieci biją rodziców i
      babcie, matki sobie z życiem nie radzą, a ciąże wśród nastolatek są częste."

Jak to mozliwe, skoro wszyscy w Polsce uparcie powtarzaja, ze patologia i
      zboczenia sa na zachodzie, Polska jest bogobojnym krajem, ludzie wychowani na
      wartosciach chrzescijanskich, a mlodziez to pokolenie JP II ?

Ktos tu klamie.
      • Gość: ko_alka jaki szczęściarz ! IP: *.azoty.pulawy.pl 29.03.07, 10:15
        Nie rozumie t y l k o jednego
      • mikrobyznesmen Ankieta - tak, ale z innymi pytaniami: 29.03.07, 12:04
        arius5 napisał:

> Sam burmistrz twierdzi, ze:
        > "W Pionkach jest bieda, przemoc, narkotyki, patologie, dzieci biją rodziców i
        > babcie, matki sobie z życiem nie radzą, a ciąże wśród nastolatek są częste."

Skoro on o tym wszystkim wie, to po co ta ankieta? Może powinna być inna,
        ułatwiająca sprawcom przyznanie się? Np.
        = czy bijesz swych rodziców?
        = czy usunełaś nielegalnie ciążę?
        itp.
    • Gość: x Dziwna ankieta w pionkowskich szkołach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 10:08
      to sprawa dla prokuratora...
      a pan burmistrz - harcerz zhR - nie jest zbyt mądry ;)
    • cybulski.t Stawiam na wplyw ZHR... 29.03.07, 10:09
      Taki pseudo skauting prawicowy...
      • Gość: Hihihihihihiihihhh Re: Stawiam na wplyw ZHR... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.08, 23:26
        :)))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka