Dodaj do ulubionych

Radomsko-radomska wojna siatkarska

10.04.07, 18:47
Brawo Pani Magdaleno. Nareszcie ktoś opisuje całą to sprawę.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kill Bill Re: Radomsko-radomska wojna siatkarska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 19:07
      Niedługo Jadar nie będzie wpuszczał na mecze ludzi o czarnych włosach,bo to niewątpliwie kojarzy się z CZARNYMI!!!Tojest jakaś paranoja.Jezu ,ale debilizm!!
      • Gość: MlodyRadomianin Re: Radomsko-radomska wojna siatkarska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 19:47
        Skandal sprawa nadaje się w sposób jawny do prokuratury!Co sobie myślą władze
        klubu KS Jadar Sport Radom?To ze ktos ma kase sponsoruje klub nie znaczy ze ma
        sie tak zachowywać , uczciwych mlodych ludzi na halę sportową MIEJSKĄ ( za
        naszą kasę radomian utrzymywaną ) zwaną MOSIR nie wpuszczać!Niech się tym zajmą
        organy scigania!Sprawą zainteresowałbym też Rzecznika Praw Obywatelskich,wiem
        ze pan dr Janusz Kochanowski ma dużo zajęc ale nasza sprawa na pewno by go
        zainteresowała.W środku Europy prawa człowieka są łamane , łamie się prawo
        polską konstytucję z 2 kwietnia 1997r.!Bardzo cenna wypowiedz Miejskiego
        Rzecznika Praw Konsumentów brawo!

Pozdrawiam prawdziwych kibiców siatkówki w Radomiu:-)
        W Radomiu od 1921r. tylko WKS CZARNI RADOM

MlodyRadomianin dawny KR!
    • Gość: mak741 Jadar to nie Radomski klub IP: *.tkdami.net 10.04.07, 19:54
      Drodzy kibice!Od dawien dawna wiadomo że jadar to nie jest Radomski klub,to
      fanaberia pana spod Skaryszewa,mój punkt widzenia nie jest tu odosobniony
      weżcie pod uwage jaka była frekwencja na meczach Czarnych a jaka jest na
      spotkaniach tego sztucznego tworu jakim jest bez wątpienia jadar.Pamiętacie
      zapewne jak na meczach WKS-u doping prowadzili kibice Radomiaka(flagi,szliki)i
      nikt z ówczesnych włodarzy klubu nie robił żadnego "halo" wręcz przeciwnie!Pan
      Kupidura niech wybuduje sobie hale na ulicy Zbrowskiego(notabene kupiona
      działka nie po cenach rynkowych...600 000 zł:)i wpuszcza kogo sobie
      chce,najlepiej wycieczki ze Skaryszewa.Hala MOSIR póki co jest miejska i i to
      nie pan Kupidura powinien decydować kto wejdzie a kto nie.Z kibicowskim
      pozdrowieniem dla kibiców CZARNYCH,trzymajcie się!
      • Gość: MlodyRadomianin Re: Jadar to nie Radomski klub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 19:59
        Hala miejska tak MOSIR jest nasz radomski miejski!A co do wpuszczania na halę
        to według KC z 1964r. z ważnym biletem na mecz moze wejsć każda osoba
        fizyczna.Z tego co wiem w Radomiu nikt nie ma tzw. zakazu halowego coś na wzór
        zakazu stadionowego.Nie wiem czemu Ci młodzi kibice nie wezwali policji czy
        Straży Miejskiej pod halę Mosir w piątek , byla ona moim zdaniem w takiej
        sytuacji tam niezbedna.

W Radomiu tylko WKS CZARNI RADOM :-)

• Gość: Piotrek(Etyl) Re: Jadar to nie Radomski klub IP: *.tkdami.net 10.04.07, 20:18
          Chodzi o to, że tam policja była, i niestety nic nie zrobiła. Stali tylko jak
          urzeczeni. No cóż, chyba tu duże pieniądze wchodzą w grę. Ale tak jak było za
          czasów PRL-u, kiedy to wszystkie organy państwowe walczyły ze społeczeństwem, i
          tą walkę przegrały, tak i teraz tak będzie, o ile ludzie dobrze zareagują. Ja
          tu nie chcę nikogo do niczego namawiać, po prostu każdy ma chyba jakiś swój
          ustalony system wartości. I trzeba wierzyć, że nie w każdego systemie, na
          pierwszym miejscu są pieniądze. Bóg - Honor - Ojczyzna, stare jak świat, ale
          bardzo dzisiejsze.

Pozdrawiam wszystkich kibiców Czarnych, jak i wszystkich normalnych radomskich
          kibiców!
    • sympatyk_pis Radomsko-radomska wojna siatkarska 10.04.07, 19:58

Jest to NIEDOPUSZCZALNE!! Bardzo ładnie sprawę wyartykułował rzecznik
      konsumentów, pan Zieleziński. Widać, że gość zna się na rzeczy! Rzeczywiście,
      kupno biletu na mecz to nic innego jak umowa cywilna, z której nie wywiązał się
      Jadar. Jest w Polsce wiele klubów z mniejszymi tradycjami jak CZARNI ale nikomu
      nie przyszło do głowy żeby usuwać główny człon nazwy, z którą kojarzone jest
      przede wszystkim miasto! nie będę podawał przykładów z piłki nożnej, bo choć są
      tam o wiele większe pieniądze to nikt nazwy nie zmienia, ale pozostanę przy
      siatkówce. Weźmy np. taki AZS Częstochowa. Ileż tych nazw w głównym członie się
      zmieniało. Jak nie Jawal to Wkręt-Met ale zawsze AZS!!! Czy nie mogło pozostać
      Jadar-Czarni Radom? I wilk syty i owca cała. Kibice CZARNYCH - jestem z Wami!!!
      _________________________________________________________________________________

ANDRZEJ KOSZTOWNIAK, LAT 31 - PREZYDENTEM RADOMIA WIELU KADENCJI!!!

NIE PYTAJ CO RADOM ZROBIŁ DLA CIEBIE! SPYTAJ CO TY ZROBIŁEŚ DLA RADOMIA???!!!
      • Gość: MlodyRadomianin Re: Radomsko-radomska wojna siatkarska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 20:02
        A moze tak Prezydent Radomia Pan Kosztowniak wierny kibic siatkówki w Radomiu
        poprosi Pana Kupidurę ze Skaryszewa aby dodał człon historyczny CZARNI do
        naazwy KS Jadar Sport Radom!Prezydent Marcinkowski nie z Radomia nie bedacy
        kibicem siatkówki nawet nie miał pewnie o tym pojecia ze kiedyś w Radomiu był
        taki klub jak WKS czarni Radom , ktory w 1999r. zdobył Puchar Polski a w latach
        1994,1995 WKS Czarni Radom byli 3 drużyną w Polsce!

• Gość: michał Re: Radomsko-radomska wojna siatkarska IP: 195.175.37.* 10.04.07, 20:28
        Na czym się zna Zieleziński i od czego od fachura?????????????Nie rozśmieszaj
        mnie.
        • Gość: uto Re: Radomsko-radomska wojna siatkarska IP: 83.14.207.* 10.04.07, 22:43
          Kpisz?! Pewnie, że się zna przecież ponoć jest z PISu. W przeciwnym wypadku nasz
          pupilek by go tak chwalił!
    • Gość: Qubczyk Re: Radomsko-radomska wojna siatkarska IP: *.tkdami.net 10.04.07, 20:12
      Nie dawajcie się chłopaki i walczcie o to co radomskie! Popieram Was na całej
      linii i życzę, aby spór rozwiązał się na Waszą ... naszą korzyść. Sprawę trzeba
      nagłośnić jeszcze bardziej i może wreszcie pan Kupidura zrozumie,
      że "pieniondze to nie wszystko, a wszystko bez piniendzy tp ch*j"... :)
    • Gość: olo Re: Radomsko-radomska wojna siatkarska IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.04.07, 20:19
      to jest skandal ! jedyny błąd jaki popełnili kibice to to,że odebrali
      pieniądze ! odnośnie właściciela zespołu to zawsze powtarzam,że łyki z budek
      skaryszewskich nie wiedzą nic o radomskiej siatkówce i co się pózniej dziwić,że
      zawodnicy na parkiecie usmiechają się do kamery i pragna pozdrowić ciocie Henie
      z pod Wąchocka !!!
      • Gość: michał Re: Radomsko-radomska wojna siatkarska IP: 195.175.37.* 10.04.07, 20:30
        A moim zdaniem Jadar kojarzy sie teraz z Radomiem a Czarni już nie. żyjecie
        komuną, chyba, że klub Czarni miałby przejść pod kurie to byłoby to zrozumiałe
        i nazwa by pasowała.....
        • Gość: mak741 Re: Radomsko-radomska wojna siatkarska IP: *.tkdami.net 10.04.07, 20:38
          Człowiecze jak nie znasz wątku kibicowskiego to prosze.........idz spać,jak
          idziesz takim tokiem myślenia to zmień nazwisko bo na 100% jest
          komunistyczne,tu chodzi o tradycje!!!!!!!!
        • Gość: Black Re: Radomsko-radomska wojna siatkarska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 20:42
          Jestem urodzonym w Radomiu kibicem.Dla mnie Czarni to kawałek mnie.Jeśli Michał masz odrobinę honoru i odwagi to podpisz się .Nawet jeśli nazywasz się Kupidziura i mieszkasz w podradomskiej wsi ,mniej snopku trochę odwagi.
      • Gość: Mark Re: Radomsko-radomska wojna siatkarska IP: *.tkdami.net 10.04.07, 20:40
        Dla mnie osobiście rzecz niebywała , że w GW ukazuje się taki artykuł.Jeszcze
        rok temu byłoby to niemożliwe.Ta patologia z zakazem okazywania na meczach
        drużyny Jadaru sympatii do Czarnych trwa ok. dwu lat.Podczas minionego sezonu
        pierwszoligowego wielokrotnie widziałem jak ochrona zabraniała wejścia na
        zawody kibicom z szalikami Czarnych , jeżeli nawet udało im się przemycić
        szaliki to bądz zabierano im szaliki , bądz grożono wydaleniem z trybun. O tym
        fakcie wiedzieli wszyscy , którzy interesowali się siatkówką w Radomiu , ale
        również w PZPS. Była to jak wtedy argumentowano cena i rachunek za uratowanie
        siatkówki męskiej w Radomiu.Dla mnie było to trudne i jest w dalszym ciągu do
        zaakceptowania, ale nie takie rzeczy widziałem przez te długie lata
        życia.Kiedyś napisałem na foru , że Jadarowi będzie trudno w PLS-ie zabronić
        wejść na mecz kibicom w szaliku Czarnych , że może się taki zakaz wiązać z
        poważnymi konsekwencjami organizacyjnymi .Ciekaw jestem końca tej sprawy , bo
        to niby odgrzewany kotlet , ale strasznie śmierdzi.
    • Gość: sopel92 Już mam dość....... IP: *.31.radom.pilicka.pl 10.04.07, 20:44
      Od kiedy pamiętam, chodzę na mecze. Przede wszystkim na siatkówkę - mój pierwszy
      mecz pamiętam jak dziś- Czarni grali z Nysą i wygrali 3-1. Na Radomiaka
      uczęszczam od czasów kiedy grali jeszcze w 4 lidze. Kiedy Nordea wycofała się
      ze sponsorowania klubu, zrozumiałem, że na PLS co najmniej parę lat trzeba
      będzie poczekać. Nadszedł rok 2006, Rks spadł do III ligi (dzięki pomocy panom
      sędziom Markowi R. z Piły i Jarosławowi Ż. z Bydgoszczy) (nazwisk nie podaję
      celowo, każdy wie o kogo chodzi, a mam nadzieje ze już wkrótce tylko tak będzie
      można o nich mówić). Na osłodę(?) przyszedł awans naszych(?) siatkarzy do
      ekstraklasy.
      Już na pierwszym sparingu miałem przyjemność(???)siedzieć koło pana z zarządu
      Kostki Brukowej i gdy zacząłem kibicować "Czarni", ten powiedział niegrzecznie,
      że Czarnych już nie ma i jak nie chcę przychodzić na Jadar(tfu) to niech nie
      przychodzę. Jednak kocham ten sport i przez rundę zasadniczą chodziłem
      regularnie. Jednak to co się ostatnio dzieje przekracza ludzkie pojęcie.
      Zdecydowałem, że nie pojawię się już we hali MOSiR, dopóki zarząd nie zmieni
      nastawienia do ludzi, którzy wspominają dobre lata i szanują historię.
      Wolę wydać te 10 zł, co dla nastolatka jest sumą sporą na Radomiaka, gdzie mimo,
      że poziom jest nieco niższy (?), ale przynajmniej jest atmosfera.

Pozdrowienia dla normalnych,
      żal mi tych co wierzą, że z tej drużyny coś będzie.
    • Gość: 1910 Przecież to banalnie proste !!! IP: *.31.radom.pilicka.pl 10.04.07, 20:56
      Kibice kostki brukowej sport Radom to osoby, które nigdy nie były choć na jednym
      meczu czarnych i nie wiedzą nic o historii tego klubu, o zawodnikach którzy w
      nim grali (wtedy w reprezentacji etatowo grali Stancelewski, Prygiel i Nowik, a
      obecnie żaden z siatkareczek choćby nie zbliżył się do kadry), czy o atmosferze
      i kibicowaniu (cała sala krzyczała a klub kibica miał kilkanaście flag i
      przezentował się okazale). Ci "kibice" to zwykli sezonowcy, ot coś na wzór
      Kolportera Kielc, gdzie kiedy było źle na mecze chodziło po 500 osób, a teraz
      olaboga, wielcy kibice. Dla mnie kibic to osoba, która wspiera swą drużyne, czy
      jest dobrze, czy żle. Tak jest na Radomiaku, gdzie w 2 lidze pojawiało się
      średnio ok. 4000 kibiców, a w 3 przynajmniej 2500. To 1500 pasuje idealnie do ks
      Kostka Radom.
      • Gość: michał śliwowski Re: Przecież to banalnie proste !!! IP: *.internet.radom.pl 10.04.07, 21:05
        Czarnych już nie ma komuchy!Czarni to był PRLowski klub i w IV RP nie ma racji
        bytu!To jakbyście chcieli reaktywować Kordiana albo Radomiankę (tak nazywał się
        Radomiak) albo Stal (tak nazywała się Broń).A pan Kupidura jakby nie
        zainwestował kaski w siatkówkę to chodzilibyście sobie na stadion Czarnych na
        Struga (a może ten satdion też chcecie reaktywować?) łykac winiunia. Precz z
        komuną!
        • Gość: Marian Re: Przecież to banalnie proste !!! IP: *.tkdami.net 10.04.07, 23:01
          Komuchem to se możesz nazywać swojego ojca a nie nas chłopku bez honoru. Gdyby
          tak wszyscy podchodzili do historii i tradycji to byś dziś pisał bukwami i
          głosował na Putina ... Czarni zawsze byli kojarzeni z najlepszą publiką w
          Polsce a teraz ? Pojedź gdziekolwiek na wyjazd to każdy Ci powie ze ten
          sztuczny twór z szalikami jadaru robie z siebie tylko pośmiewisko i antyreklame
          sponsorowi.Mówią Ci coś nazwiska Skorupa, Grzyb, Kotala, Słomka, Prygiel,
          Skrok ???? To wszyscy radomianie wychowankowie tego zasłużonego klubu który
          teraz z jakiś nieracjonalnych powodów Kupidura chce zniszczyć...co mu
          przeszkadza to żeby kibice dopingowali Czarnych skoro tak chcą ? Przecież to
          wszystko chyba robie sie dla kibiców a nie dla siebie... no chyba ze juz mu
          pieniądze tak wszystko zaślepiły ze z nie nikim sie nie liczy...życze
          powodzenia ... JESZCZE CZARNI NIE ZGINELI PÓKI MY ŻYJEMY !!!!
      • Gość: michał Re: Przecież to banalnie proste !!! IP: *.internet.radom.pl 10.04.07, 21:11
        a co to byli za zawodnicy Stancelewskii czy Nowik? A Radomiak sprzedaje 1200
        biletów skąd więc te cyfry?I jaki okazały był klub kibica tych pietnastu
        małolatów co machało kilkoma prześcieradłami? Smieszne żałosne
      • Gość: Odar Re: Przecież to banalnie proste !!! IP: *.tkdami.net 10.04.07, 21:14
        Powiem tak: nie rozumiem tego pana Ku...oski, wszędzie na świecie w przypadku
        takich "firm" (wieloletnia tradycja 18 sezonów nieprzerwanie w extraklasie) to
        honorem dla sponsora jest dodać swoją nazwę jako pierwszy człon do nazwy klubu.
        Niewielu kibiców siatkówki w Polsce kojarzy jeszcze, że ta drużyna jest
        spadkobiercą Czarnych. Dla mnie świadczy to tylko o jakiejś chorej zachłanności
        i może kompleksach, bo nie wiem jak to sobie tłumaczyć. Niestety z tego, co
        wiem to chłopcy występowali już nawet do posłów z pismami interwencyjnymi,
        odpowiedz ministra sportu ( a dokładnie prawników z MS brzmiała:organizator
        imprezy ma prawo wpuszczać, kogo chce) nie wiem jak wygląda sprawa po kupnie
        już biletów, bo być może tu będzie haczyk.
        • Gość: Cordoba Re: Przecież to banalnie proste !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 21:40
          Organizator imprezy ma prawo wpuszczać kogo chce????Odar zacytuj łaskawie którzy prawnicy Ministerstwa Sportu wydali taką opinię.Coś ci się chyba porypało.Analogicznie do pociągu wstęp mieliby tylko niektórzy pasażerowie posiadający ważny bilet.Na koncert synfoniczny nie mieliby wstępu melomani wyglądający na miłośników hip-hopu!!!Stuknij się w łeb.Już za komuny na dancingi nie wpuszczano gości którzy nie mieli krawata(na gumce)zresztą.Rzecznik konsumentów ma oczywistą rację .Umów trzeba przestrzegać.To takie prosty i oczywiste.Po co się wymądrzać???
          • Gość: michał Re: Przecież to banalnie proste !!! IP: *.internet.radom.pl 10.04.07, 21:48
            Mylisz się do radomskich lokali nie może właśnie teraz wejść każdy, np dresy
            nie wejdą do Archiwum. Także nie każdy kto kupi bilet musi byc wpuszczony do
            samolotu wyobraź sobie że pasażer smierdzi . Wtedy linie oddaja mu kasę za
            bilet. Na stadionRadomiaka nie mogą wchodzić kibole karani zakazem stadionowym
            choć kupią wazny bilet. I tak jest na Jadarku. Jesli organizator stwierdza że
            kibole Czarnych syfią to ich nie wpuszcza i nic do gadania nie ma żaden
            rzecznik. Jak pan rzecznik założy se swój klub to będzie se
            decydował.Pozdrawiam prawdziwych kibiców siatkówki a nie jakichś kaszaniarzy co
            to nie wiadomo czego chcą!
            • Gość: MlodyRadomianin Re: Przecież to banalnie proste !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 21:53
              Kolego Michał nie masz racji.Prawo jest prawem , łacińska sentencja mówi
              wszystko ,, dura lex , sed lex"- , twarde prawo , ale prawo".Nie można nikomu
              zakazać wstepu na halę z ważnym biletem a tym bardziej nastoletnim kibicom.Jak
              nie mają opiekuna to ja nawet mogę im być.Niech kasa nie przesłania Ci
              rzeczywistosci, w tym zapatrzeniu na tych biznesmenów spod Radomia!Ja liczę na
              pozytywne rozwiązanie tej sprawy!Kibice siatkówki Czarnych Radom jestem z wami!

W Radomiu TYLKO WKS Czarni Radom:-)

• Gość: Cordoba. Re: Przecież to banalnie proste !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 21:56
              Porównywanie zwyłych kibiców do śmierdzących dresiarzy,czy łobuzów stadionowych to jakiaś paranoja.Już jestem pewien,że nijaki Michał jest zwykłym dupkiem na pensji specjalistów od bruku.Właśnie bruku sięga rozmowa z tobą,kończę polemikę bo dziwnie Michałku mi gnojem śmierdzisz.
              • Gość: michał Re: Przecież to banalnie proste !!! IP: *.internet.radom.pl 10.04.07, 21:59
                Jakby ci na sercu leżało dobro siatkówki to włożyłbyś szalik Jadarka i
                dopingowal zespół. Jeśli tego nie chcesz robić tzn że nie mas zpo co wchodzić
                na salę w szaliku Czrnych. Nie ma takiego zespołu!
                • Gość: Brukarz. Re: Przecież to banalnie proste !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 22:17
                  Michał mam dla ciebie radę.Idż za stdołę zwal se konia,to cie być może wyluzuje.Tyle bzdur ,które z siebie wydaliłeś uprawnia cię do tego żebyś zamilkł.Jak na wsi nie masz psychiatry,zgłoś się do szpitala w KRYCHNOWICACH.a NA MARGINESIE MÓGŁBYŚ PRZYPOMNIEĆ SWOJE NAZWISKO???Na jakiej wiosce młocie mieszkasz???
                  • Gość: michał Re: Przecież to banalnie proste !!! IP: *.internet.radom.pl 10.04.07, 22:19
                    Jak brakuje argumentów sypią się epitety tacy sa niestety kibole. Walnie taki
                    mózgojeba a potem myslenie sprawia mu trudnośc.
          • Gość: michał Re: Przecież to banalnie proste !!! IP: *.internet.radom.pl 10.04.07, 21:50
            I brawo dla PiS i dla ministra sportu że podzielił opinię że kibole komuszego
            klubu nie mogą włazić na halę Jadaru.
            • Gość: Mark Re: Przecież to banalnie proste !!! IP: *.tkdami.net 10.04.07, 21:56
              Drogi przyjacielu tą bardzo oginalną wykładnią prawa popisała się poprzednia
              ekipa i lokalna i krajowa.Czekam z niecierpliwością na stanowisko obecnego
              Ministra i obecnej lokalnej ekipy i stawiam ,ze moze byc nieco inne od
              dotychczas obowiązującego staniwiska.
            • Gość: w Re: Przecież to banalnie proste !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 22:09
              Michał, to chyba ty nie znasz realiów, skoro piszesz, że PiS i MS zakazał
              wstępu. A mianowicie jest całkiem odwrotnie. Kibice Czarnych mają pismo od Pana
              Lipca, w którym pisze, że takie czynności są bezprawne i karalne.
              Z Czarnym pozdrowieniem dla Ciebie ;)
              • Gość: michał Re: Przecież to banalnie proste !!! IP: *.internet.radom.pl 10.04.07, 22:17
                Nie znam ale czytam co tam na górze napisali kibice Czarnych.
                • Gość: :) Re: Przecież to banalnie proste !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 08:12
                  Michał? A może Bogdan? :)))
    • Gość: david Re: Radomsko-radomska wojna siatkarska IP: 195.175.37.* 10.04.07, 22:25
      Ależ ci goście są dziecinni z tych czarnych.Dać im zabaweczkę to się
      ucieszą.Jest taka piosenka kibolska: spadac wieśniaki na pole sadzić buraki,
      spaaadac wieśniaaaaaaaaki...
      • Gość: JSKP wolę 3ligowego Radomiaka niż pierwszoligowe NIC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 22:52
        Trzymajcie się razem kibice Czarnych, oni odejdą Wy zostaniecie!!!!!można
        porównać taką sytuację do częstych sytuacji jak ma miejsce na Struga 63,
        pamiętam transparenty na ogrodzniu odnośnie działaczy " Radomiak to My nie Wy,
        Wy odejdziecie My zostaniemy" akurat te hasła przełożyły się na rzczywistość
        w 100%!!!
        • Gość: sopel92 Re: wolę 3ligowego Radomiaka niż pierwszoligowe N IP: *.31.radom.pilicka.pl 10.04.07, 23:02
          ja też wole 3 ligowego Radomiaka niż 1 ligowe nic
      • Gość: w Re: Radomsko-radomska wojna siatkarska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 22:58
        david, mógłyś uzasadnić swoją nowatorską wypowiedź co do zabaweczek dla kibiców
        Czarnych? Bo w tej chwili to Ty jesteś śmieszny, a buraki to można sadzić na
        polu, a pola są w okolicach Skaryszewa, Waszej mekki ;)
        Z Czarnym pozdrowieniem:)
        • Gość: Kibic Jadar Czarni Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 23:37
          jestem w KK Jadaru ale kibicuje druzynie nie nazwie firmy.Nie chodziłem na mecze
          jak byli Czarni.Kiedys wsiało mi to co sie dzieje teraz jest inaczej coraz
          bardziej zaczyna mnie denerwowac ta cała głupia wojna(wystarczyło by dodać słowo
          Czarni).Jestem za,co do nazwy Jadar Czarni Radom.I doping byłby lepszy i wszyscy
          byli by zadowoleni.Sory ale te wrzuty pod naszym adresem są żałosne gdyz nie
          jest kilkanascie osób naprawde które kibicują druzynie.Wrzucajcie konkretnym
          osobą bo to strasznie wkur**a jak ktos mi nie wiem za co wrzuca jak by to była
          moja wina ze was na mecze nie wpuszczaja.(ale cos mi sie zdaje ze juz nie długo
          cos sie zmnieni)
          • Gość: mucha Re: Jadar Czarni Radom IP: *.internet.radom.pl 10.04.07, 23:54
            ...a ja nie chodziłam na mecze Czarnych a uwielbiam drużynę Jadaru i
            Dallasa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: AdiTT Re: Jadar Czarni Radom IP: *.pr.radom.net 11.04.07, 00:06
            Gdybys chodzil na mecze za czasow Czarnych, bys postrzegal zapewne krzyczenie na
            meczu "Jadar" za cos niezdrowego. Wiem, ze dla Ciebie tak sie nazywa obecnie
            oficjalnie druzyna. Dla nas jest to sponsor, ktoremu zawdzieczamy to, ze wlozyl
            pieniadze w druzyne. Jednak co sie stanie kiedy odejdzie firma Jadar ze
            sposoringu? Przyjdzie inna firma i mam nadzieje, ze bedzie miala wiecej
            poszanowania dla tradycji i historii klubu Czarnych Radom. Co wtedy beda
            krzyczec ludzie z obecnego KK? Znowu przerzuca sie na kibicowanie Czarnych?
            Nie traktuj wszystkich obrazliwych wypowiedzi w Waszym kierunku jako atak
            prawdziwych kibicow Czarnych. Pamietaj, ze w internecie kazdy jest "anonimowy" i
            moze rzucac epitetami na lewo i prawo.
          • Gość: sympatyk siatkówki do michała IP: *.tkdami.net 11.04.07, 00:13
            Polecam Ci przeczytanie "historii" klubu Jadar. Znajdziesz tam wszystko to, co
            zdobyli Czarni. Wtedy zrozumiesz, dlaczego niektórych wzburza odcinanie się
            włodarzy klubu od Czarnych. Przypisali Jadarowi zdobycze Czarnych-rozumiesz?Jak
            będziesz miał problemy ze znalezieniem tej "historii" to odezwij się. Podpowiem
            Ci gdzie szukać. Ci chłopcy nie są kibicami komuszego Klubu Czarnych-oni mają po
            "naście" lat.W siedzibie Jadaru są wszystkie puchary Czarnych, dyplomy etc.Mało
            Ci? Nie pozdrawiam
    • Gość: luc Radomsko-radomska wojna siatkarska IP: *.gprspla.plusgsm.pl 11.04.07, 00:20
      Panowie,powiem dwie wazne sprawy.
      Pierwsza i to jest pewnik to to,ze gdyby nie ten wysmiewany przez Was wieśniak
      ze Skaryszewa to nie byłoby siatkówki w R wogóle albo max druga liga,więc
      dajcie sobie trochę na luz.Do drugiej ligi zaden "Stancelewski" i "Nowik" by
      nie przyszli.Nawet nie wiecie dzięki komu Pan Kupidura "wszedł w
      siatkówkę".Równie dobrze mógł wejsc w koszykarzy lub piłkarzy ręcznych czy
      siatkarki.Zobaczcie jaka jest siła tych innych radomskich drużyn.Taka jak siła
      radomskich firm...
      Druga,to sprawa nazwy w której oczywiscie macie rację bo klub powinien sie
      nazywać CZARNI-JADAR lub odwrotnie wszystko jedno.Czemu tak nie jest?tu znowu
      sa dwie sprawy to z tego co wiem to kibice Czarnych na samym początku istnienia
      nowego klubu trochę jednak za grzeczne nie były i miłe dla Pana Kupidury nie
      były.A jak Wy byscie sie czuli wykładając z własnej kabzy ogromny szmalec i
      jescze byli za to obrazani?Największym złem tego klubu jest jego
      niuedolny,zapatrzony w siebie i myślący,że na czyms się
      zna "Pan" "pseudodyrektor BOB Domagała który wg mnie odpowiada za polityke
      klubu w kwestiach marketingowych,promocyjnych i wogóle wszystkich.Prezes
      Kupidura się na siatkówce i na zarzadzaniu w sporcie nie zna i to dyrektorek
      podsunął mu taki pomysł.Taki sam jak z zatrudnieniem pseudofachowca FUKSA.I
      niech nikt mi tu nie mówi,ze zrobił swoje bo prawda jest taka ze to przyjście
      Skroka i wymuszonę przez dziennikarzy i inne osoby dopusczenie do gry Seby
      Pecherza spowodowało utrzymanie zespołu.No ale "pan FUKS" to osobny temat.Chce
      nadmienic ze mam ogromny zal do Pabna Kupidury za pewne sprawy i wcale nie jest
      moją intencją go bronić ale zle trochę kierujecie swoje zale bo winnym tego
      karygodnego niewpuszczania na mecze jest słynny zapasnik rodem z
      Australii,który całe zycie chodzi w pampersie.
      pozdrawiam wszystkich kibiców radomskiego sportu...
    • Gość: luc Radomsko-radomska wojna siatkarska IP: *.gprspla.plusgsm.pl 11.04.07, 00:31
      do michala
      kto to jest stancelewski i nowik?"co to byli za zawodnicy?
      chyba rzeczywiscie jestes burakiem pastewnym i mózgojebem.
      Nie pisz takich bzdur bo rzeczywiscie wystawiasz KKJadaru niezłe swiadectwo i
      daje pozywke kibicom Czarnych
    • dr_diesel Sorry, ale odwołam się do przykładu Kielc. 11.04.07, 07:10
      Każdy wie że to Korona, i każdy wie że to Kolporter. I nikt nie ma do nikogo
      pretensji, a Klicki (sponsor Korony) ma więcej blaszek niż panowie K. i nie
      robi z tego afery, i nie zabiera pucharów klubowych z siedziby.
      Jak to się mówi, ze wsi się wyjdzie, tyylko czasami wieś z kogoś nie może wyjść.
    • Gość: 4xg Jaka jest podstawa żeby Jadar używał nazwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 08:25
      Czarnych. Czy nie jest to nowy klub. Nie jest chyba następcą prawnym poprzednika?
      • dr_diesel Re: Jaka jest podstawa żeby Jadar używał nazwy 11.04.07, 08:48
        A taka sama podstawa, jak ta na podstawie której nie zaczął rozgrywek od
        najniższego szczebla. Wyjaśniłem ciemnej masie?
        • dr_diesel im.22 lipca dawniej E.Wedel -nie można tak z... 11.04.07, 08:52
          Jadar Sport SA dawniej WKS Czarni Radom, ale by były jaja gdyby mieli taką
          nazwę!
        • Gość: 4xg Re: Jaka jest podstawa żeby Jadar używał nazwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 09:32
          ta wyjaśniłeś, coś usłyszałeś i tak pieprzysz, sam nie wiesz co. Jak nie wiesz
          to sie nie odzywaj...prosze, biała maso.
      • Gość: Marian Re: Jaka jest podstawa żeby Jadar używał nazwy IP: *.tkdami.net 11.04.07, 09:58
        Ale tu nawet nie chodzi o oficjalną nazwę tylko wydany przez działaczy klubu
        ZAKAZ DOPINGOWANIA CZARNYCH dla oficjlanego klubu kibica. I kibice Czarnych o
        to mieli taką pretensje !!! Chyba tego nie pamiętacie ale pierwszy rok gdy klub
        nazywał sie Jadar Radom klub kibica dopingował i był w szalach Czarnych dopiero
        od następnego sezonu Domoagała lub Kupidura stwierdzili ze jak będą dopingować
        Jadar to dostaną darmowe karnety koszulki szaliki i wyjazdy .... no i p.
        szefowa klubu przekonała reszte i sie zgodzili !!! Takze głosy ze to wina
        kibiców Czarnym są nieprawdziwe bo kilkukrotnie próbowaliśmy dogadać sie z
        klubem ale z oni mieli nas w samym środku du*** .... kto jak kto ale to nie
        Czarni są tu winni
    • Gość: Pinki Re: Radomsko-radomska wojna siatkarska IP: 82.139.33.* 11.04.07, 08:30
      Ten kto pisze że Czarni to komuszy klub jest chyba niespełna rozumu.Komuszy klub
      to Broń a nie Czarni.Gdyby tak było to inny komuszek Nita nie zniszczyłby swojej
      kolebki.
      • Gość: Radomianin Re: Radomsko-radomska wojna siatkarska IP: *.21.radom.pilicka.pl 11.04.07, 09:51
        Zeby była pełna jasność ... jestem w 100 % za przywróceniem nazwy ( choć jako
        człon ) CZARNI , sam kiedyś grałem wprawdzie tylko w juniorach i 2 giej
        druzynie i tej historii klubu nie można przekreślać .
        Było by fajnie gdyby parę radomskich firm nie mówie o dużej kasie dało po parę
        tysięcy na rok i spokojnie w ciuagu 3 lat(3 liga , 2 liga , 1 liga ) mamy
        druzynę mamy na zapleczu ekstraklasy z nazwa CZARNI . Taki potencjał jaki jest
        wśród młodzieży w radomiu oraz wśród kadry trenerskiej i przedfe wszystkim
        atmosfera do siatkówki . A wtedy napewno znalazło by sie zainteresowanie i
        władz miasta i sponsorów którzy chcieli by "podeprzeć " swój image
        nazwa "CZARNI" .... . Daję głowę ze trybuny na meczach 2 ligi były by pelne
        doping lepszy niż na obecnych meczach PLS ..

Pozdrawiam wszystkich kibiców siatkówki
        • Gość: Marian Re: Radomsko-radomska wojna siatkarska IP: *.tkdami.net 11.04.07, 10:05
          100 razy bardziej wolałbym taki klub niż ten jadar z klimatem jak na
          białorusi....
          • Gość: radomianin Re: Radomsko-radomska wojna siatkarska IP: *.21.radom.pilicka.pl 11.04.07, 10:18
            Ciekawe jakim budżetem trzeba dysponować na rok działalności np na taka 3 ligę
            ( to w siatkówce liga od której rozpoczyna się rozgrywki jak w piłce B klasa )
            Trzeba by mieć na pensję dla trenera ( myslę ze na początek czyt 3 liga na pół
            etatu , jakiś maser też na pól etatu , ) to razen ok 2,5- 3 tys miesięcznie .
            Wynajem sali na treningi 4 razy w tygodniu to max 2 tys miesięcznie . Przejazdy
            na mecze czyli bus + diety ( nie pensje dla chłopaków ) którzy jako uczniowie
            na poczatek grali by za free . Oczywiście premie za mecze wygrane były by
            wskazane ale oczywiście w granicach rozsdądku .. ze dwa obozy latem by się
            przydały ... mysle ze zgromadzenie 50- 60 tys zł na rok i mamy jpo sezonie 2
            ligę . np 10-15 tys z tej kwoty daje miasto a pozostała cześć 40 tys
            sponsorzy . wychodzi po 3,5 tys miesięcznie . 10 firm po 350 zł i jest
            dobrze ...

Może by nad tym pomyśleć ?.....
            • Gość: matt BP Re: Radomsko-radomska wojna siatkarska IP: *.tkdami.net 11.04.07, 11:06
              Myślimy...
              • Gość: radomianin Re: Radomsko-radomska wojna siatkarska IP: *.21.radom.pilicka.pl 11.04.07, 11:54
                a konkretnie kto myśli ? ...
                może i ja coś dorzucę ? ...
                moż emoi znajomi ....?
              • cygan1910 Re: Radomsko-radomska wojna siatkarska 11.04.07, 12:25
                Nie jestem fanem siatkówki, ale zawsze będę sympatyzować z Czarnymi Radom i ich
                Kibicami.
                To znaczący kawał historii radomskiego sportu, której należy się szacunek i
                uznanie.
                Dla mnie zastanawiające i szokujące jest jedno- dlaczego "wolne" i "niezależne"
                radomskie media reagują tak późno na zachowania szefów Jadaru w stosunku do
                Kibiców Czarnych.
                Sprawa ta ciągnie się już bardzo długo i NIKT Z RADOMSKICH MEDIÓW nie podjął
                się tego tematu. DLACZEGO PANIE I PANOWIE DZIENNIKARZE TEGO NIE ZROBILIŚCIE ?
                ZACHOWANIE STRUSIA, PRAWDA ? PO CO KOMUŚ NARAŻAĆ SIĘ W MIEŚCIE, STRACH WAS
                OBLECIAŁ CO ?
                Lepiej jest pisać o Białorusi, a ta Białoruś jak okazuje się jest u nas, w
                Radomiu i to na meczach siatkówki w hali MOSiR-u.
                Brawo zatem za odwagę i wielką wolę stania po stronie tych upokarzanych przed
                każdym meczem.
                Radom miasto bez nadziei, przyszłości, umarłe itd.- to są Wasze teksty, a sami
                nawet nie kiwnęliście palcem za Kibicami Czarnych.
                Ja rozumiem, że nie chcieliście tego widzieć, bo tak było poprawnie politycznie.
                A TO SĄ PRAWDZIWI KIBICE DRUŻYNY KTÓREJ NIE MA, A KIBICE CIĄGLE O NIĄ WALCZĄ...
                Tej drużyny co się zowie Jadar nie będzie za 2-3 lata,a może i szybciej,
                zniknie z mapy siatkarskiej Polski. Ktoś kto zainwestował swoje pieniądze w ten
                klub niszcząc przy tym jego tradycję i historię i w to miejsce stworzył swoją
                własną(w dosłownym znaczeniu) drużynę, która nie jest nawet jakąkolwiek
                namiastką tego co było i nigdy nie będzie.
                Prawdziwy kibic to nie klakier i jego nigdy się niczym nie kupi i nie zastąpi
                się jego prawdziwej drużyny jakimś wynalazkiem- w Polsce było tego mnóstwo,
                począwszy od pierwszego... Miliardera Pniewy.
                Pan Kupidura nie stoi ponad prawem i nie ma prawa decydować kto może wejść, a
                kto nie i to nawet na mecze JEGO drużyny. "Tych klientów nie obsługujemy"- to
                już było w tamtej epoce.
                Reklamę już zrobił swojej firmy, ale takim zachowaniem i traktowaniem Kibiców
                Czarnych robi jeszcze lepszą i to niekoniecznie w dobrym tego słowa znaczeniu,
                nie wiem, czy zdaje sobie z tego sprawę, ale wątpię. Zwolenników na pewno nie
                ma więcej po czymś takim.
                Pan Guzik z Dragona niech nie tłumaczy się, że tak kazał mu organizator, bo
                małym dzieckiem nie jest i prawo zna i wie na co mu pozwala, a na co nie.
                Jak kazaliby mu niewpuszczać ludzi w swetrach też by to zrobił ?
                Szacunek dla Wszystkich Kibiców Czarnych. Trzymajcie się. Pozdrawiam, kibic
                Radomiaka.
            • Gość: radomianin Re: Radomsko-radomska wojna siatkarska IP: *.135.unknown.vectranet.pl 11.04.07, 12:42
              Gość portalu: radomianin napisał(a
              > Ciekawe jakim budżetem.........

To mój nick i to już od długiego czasu więc znajdź sobie inny, a wracając do
              tematu ilu jest tych śmiesznych kibiców Jadaru sterowanych przez prezesów? 50 -
              80 osób? Więc cała reszta normalnych powinna zbojkotować kolejny mecz i w imię
              solidarności z tymi chłopcami nie wejść na halę. To zarząd kostki by się
              ucieszył mając na trybunach 100 osób. Tylko tak z nimi można walczyć...
              • Gość: AdiTT Re: Radomsko-radomska wojna siatkarska IP: *.pr.radom.net 11.04.07, 12:53
                Powiem Ci szczerze, ze Domagala ma gdzies... to ilu przyjdzie kibicow na mecz.
                Dla niego dochod z biletow na mecz jest zbyt mala suma, zeby sie tym przejmowac.
                Oni chca tylko i wylacznie krecic sobie reklame. A na kibicowanie pozwalaja
                tylko tym, ktorzy maja takie samo zdanie jak on. Rozumowanie Domagaly: "Kto nie
                jest z nami, ten jest przeciwko nam, a jak sie nie podoba to dowidzenia"
    • Gość: nico Re: Radomsko-radomska wojna siatkarska IP: *.radom.pilickanet.pl 11.04.07, 13:38
      No tak dzinnikarze powinni zrobić z tym porządek, bo to tylko ich sprawa.
      Wszędzie jest tak samo. Żenada
      • Gość: matt Re: Radomsko-radomska wojna siatkarska IP: *.tkdami.net 11.04.07, 23:00
        A czemu artykułu nie można znaleźć na stronie. Są teksty od 08.04 2007, a tego
        jakoś nie ma...
        • Gość: matt Re: Radomsko-radomska wojna siatkarska IP: *.tkdami.net 11.04.07, 23:44
          A jednak jest. Chyba już zmęczony jestem... Sorry.
          • Gość: Tomek Re: Radomsko-radomska wojna siatkarska IP: 217.153.60.* 12.04.07, 10:06
            Radomskie aż do bólu.. z byle gówna problem.
            • Gość: matt Re: Radomsko-radomska wojna siatkarska IP: *.tkdami.net 12.04.07, 11:08
              Coś mi się wydaje, że gó.. to masz zamiast mózgu...
              • Gość: paw Re: Radomsko-radomska wojna siatkarska IP: *.fit.pl 13.04.07, 16:56
                czy zamkniecie radomskiego portalu sportowego jest zwiazane z ta sprawa?
                • Gość: jebako Re: Radomsko-radomska wojna siatkarska IP: 88.156.76.* 09.05.07, 23:31
                  .. siatkówke zainwestujmny w hokej na wodzie to bedzie lepsze
    • klin89 Re: Radomsko-radomska wojna siatkarska 10.05.07, 02:21
      nie wiem czy wam jest wiadome ale nasz Pan Prezydent jest zawodnikiem siatkówki
      Także uważajcie bo napenwo na ten temat ma baczne oko.
      pozdrawiam wszystkich
    • Gość: k Re: Radomsko-radomska wojna siatkarska IP: *.tkdami.net 10.05.07, 19:40
      był zawodnikiem czy zwolennikiem tu nie ma literówki? Jeżeli był zawodnikiem to
      powinien wspierać, może powstną nowe sle gimnastyczne przy szkołach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka