maus16 17.04.07, 20:50 Witam... Chcialabym wiedziec co sądzicie o katolickim LO ??? Czy warto do niego pojsc ?? dzieki za odp :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 21:14 Fajna szkoła, w zdecydowanej większości nauczyciele kompetentni i merytoryczni. Ludzie przeróżni - i "od czapy" i nudni, i "radiomaryjni". Jedynie na pewną fizyczkę należy uważać, niekompetentna, niemerytoryczna i fałszywa. Wymagania bzdurne, które nie uczą fizyki, a nauczanie tego przedmiotu żadne. Ale reszta w porządku, szkoła z rasą i klasą. Jestem uczennicą, niestety nie mogę powiedzieć której klasy:) polecam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N/C Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.tkdami.net 19.04.07, 19:38 @2up Zal... Ile Ci dali za pisanie takich bzdur? Ta szkoła jest beznadziejna i ludzie Chu*jowi... NIE polecam. No chyba ze lubisz Kuć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan kleks Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.13, 13:19 Powiem szczerze, takiego nepotyzmu, wyścigu szczurów i niekompetencji niektórych nauczycieli jak W KLOpie to ze święcą szukać. Ale po kolei... o koneksjach poszczególnych uczniów z pracownikami nie będę się wypowiadał, bo uważam, że lepiej pozostawic ten temat bez komentarza. Myślę, że każdy, kto był uczniem tej szkoły, albo przynajmniej zna choćby jedną osobą, która miała styczność z tym środowiskiem, to doskonale wie o czym mówię. Bardzo chętnie, wypowiem się natomiast o niekompetencji poszczególnych nauczycieli. Rozważania rozpocznę od niemerytorycznej, niekompetentnej, wrednej, zadufanej w sobie pani od fizyki. Nie trudno się domyślić, o kogo chodzi, bowiem ta Pani, z pewnością dzięki wyżej wymienionemu nepotyzmowi i układom, do dziś tkwi w tym "katolickim" bagnie... gdyby tą szkołą, zarządzał człowiek z klasą i z odrobiną obiektywizmu to już dawna ta Pani straciłaby pracę. Ona, nie potrafi dobrze liczyć, o nauczaniu nawet nie wspominając. Stwierdzam, że ta Pani ma ogromne problemy ze swoją osobowością i musi się uczniom pochwalić, czego to ona nie robiła za swoich młodzieńczych czasów. Takie wybryki, można jeszcze wprawdzie przeżyć, ale to co wyprawia na sprawdzianach, jakie zadania daje i ile czasu na ich rozwiązanie,... to woła już o pomstę do nieba. Nie dość, że nie potrafi uczyć, to jeszcze ma wymagania jak Mount Everest... Poza tym, jest niezwykle wredną, nieuprzejmą i złośliwą osobą. Może, ktoś wreszcie kiedyś się za nią weźmie i pomoże... o zgrozo... przyszłym uczniom Katolika. Może, zanim zaczną naukę, to jej już tam nie będzie... Drugą, osobą o której chciałbym napisać, jest pewna legenda od historii. Z pewnością, wiecie o kim mówię. Ta Pani, pozjadała wszystkie rozumy. Ona sobie myśli, że jeśli ma doktorat, to może złapać Pana Boga za nogi i mścić się, wyżywać, ironizować, wyszydzać biednych uczniów. Sam, niedługo będę doktorem, a jeszcze w piórka nie obrosłem... Owszem, wiedzę ma, ale sposob jej przekazywania i jej wzrok podczas lekcji, sprawiają, że każdemu odechciewa się nabywać tajników wiedzy historycznej... tak wrednej i niemiłej baby w swoim życiu jeszcze nie spotkałem... Kolejna, warta odnotowania osoba, to wielka miłość pani historyczki- pewna matematyczka. Zero kompetencji, zero obiektywizmu, tylko ten wredny wzrok i przygarbiona postawa, niczym jaskiniowiec :D Pan od wosu, chyba też zapomniał, co to jest obiektywizm... Kolejną warta uwagi osoba, to niejaka wielka osobistość w świecie językowym Radomia- pewna pani lektor języka angielskiego. Wymaga wysokiej kultury osobistej, zapominając o własnej... poza tym, jej uszczypliwe uwagi naprawdę bywały żenujące. No i na koniec słów kilka o wielkim DYREKTORZE, którzy wszystkie rozumy już dawno zjadał... myśli, że jeśli nazywa się jak nazywa to swoją arogancja i bezczelnoscia moze patrzec na wszystkich z góry... Pochwalić jedynie nalezy, pewna pania od biologii- naprawdę miła i niezwykle ciepła kobieta. :) O atmosferze panującej, w tej szkole nawet nie ma co pisac, jedno wielkie podpie...nie siebie nawzajem, ciągły wyscig szczurow, zero wytchnienia, permanentne kucie do zajec... ktos chyba zapomnia, ze mlodziez tez ma prawo do odpoczynku... Odpowiedz Link Zgłoś
vater1958 Re: Co myślicie o Katoliku ?? 13.12.13, 07:49 Gość portalu: pan kleks napisał(a): (...)tak wrednej, zadufanej w sobie(...), tak wrednej i niemiłej baby(...), tylko ten wredny wzrok(...) Jacy ci nauczyciele wredni! Nie dość, że każą się uczyć, to jeszcze wymagają kultury osobistej! :-))))))))))))))))))))))))))) Drogi "panie kleksie"! Zanim zostaniesz, jak piszesz "doktorem", trzeba jeszcze jakoś zdać maturę (a być może i napisać jakoś test gimnazjalny)! Ale jak Ci kiepsko pójdzie - nie przejmuj się - miejsce w polityce na Ciebie czeka! Z taką zdolnością do obrzucania innych błotem przyjmie Cię każda partia (może nawet ta jedynie słuszna, prawa i sprawiedliwa?)... A jeśli nie - to alternatywą jest kariera dziennikarza u Ziemkiewicza, lub braci Karnowskich - wierzę w Ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EloElo Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.tkdami.net 19.04.07, 19:35 Na poczatek kilka zasadniczych pytan... 1. Lubisz sie uczyc? 2. Dołowanie Twojej osoby przez nauczycieli Cie mobilizuje? 2. Komputera uzywasz tylko do nauki? Ja niestety rok temu zdecydowałem sie na podjecie nauki w tej szkole ale... nie sądziłem ze to taka Ch*uj*nia. Same kujony, nauczyciele bez kwalifikacji (pani pietrzyk, chmielewska(, i co najgorsze... Wbrew opiniom NIE JEST TO liceum humanistyczne -.-' Tzn. teoretycznie jest ale w praktyce to nieprawda! Pfsorka od fizy jest beznadziejna, tak samo matematyczka a wymagają jak na profilu matematycznym... Ja Ci odradzam, jesli Ci zycie mile i nie lubisz siedziec nad ksiązkami po nocach (niektorzy z moich 'kolegów' siedza do 4 ^.-) Pozdro. I jeszcze raz odradzam Signed. From N To The Z ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 20:21 Jak nie lubisz kuć to trzeba było pójść do Kochanowskiego-tam to jest laba.Serio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 22:27 Kochanowskiego uczniowie nie do 4 ale do 5 rano się uczą. Decyzja należy do ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
programistajava Re: Co myślicie o Katoliku ?? 07.05.07, 16:36 >Same kujony, A moze te "kujony" chca pozniej w zyciu miec normalna dobrze platna prace? Jak sie chcesz op...c to po co sie wogole uczysz? Idz od razu do kopania rowow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawny_uczeń _KLO Moja obiektywna ocena ''KLO'' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 23:20 Hmm... Ludzie rzeczywiście są w tej szkole trochę nawiedzeni, niczym w muzułmańskim kraju... Zapomnij o jakichś tam imprezach czy bliższych pryjaźniach, chociaż też są wyjątki... Nawet tego nie zmieni fakt, że przed rozpoczęciem roku szkolnego dla pierwszych klas organizowane są obozy integracyjne, a w roku szkolnym (nie mające żadnego sensu) dni skupienia... Jeśli chodzi o kadrę... Hmmm... Najfajniejsze są babki od niemieckiego - najbardziej ludzkie i potrafią dobrze nauczyć. Podobnie jest z anglistkami. Historyczka jest mało sympatyczna i "pozuje" na surową nauczycielkę (bo to chyba dalej stara panna), ale również w dobry sposób potrafi przekazać wiedzę. NAJGORSZY jest polonista (tak - ten pan w okularkach, często odziany w garniturek) - każdego roku musi sobie znaleść kilka ofiar wśród uczniów, na których będzie się wyżywał do samego końca. Znany jest z mieszania z błotem ucznia przy całej klasie. Oczywiście nie używa wulgarnych słów, ale jego działania są skrycie przemyślane i mają jedyny cel - ZNISZCZYĆ PSYCHICZNIE UCZNIA. Jego złośliwość nie zna granic. Podczas sprawdzania listy obecności, potrafi nie przeczytać nazwiska swojego "ulubionego ucznia" albo powiedzieć "pana czy pani to ja już nie liczę"... Ten pan potrafił mi już we wrześniu przy całej klasie powiedzieć prosto w twarz, żebym poszukał sobie nowego lokum. Również na wigili klasowej złożył mi super-życzenia, "bym w nowym liceum się wreszcie odnalazł" (chociaż w grudniu owego czasu nie miałem jeszcze w planach zmiany szkoły!). O tym panu można jeszcze duuużo mówić. Dziwię się dyrektorowi szkoły, że jeszcze nie wyrzucił go na zbity pysk! Według mnie i jeszcze wielu innych osób nie jest godzien, by pracować w szkole. Żaden z niego dobry pedagog. Fizyczka ogólnie jest sympatyczna, tylko nie potrafi w dobry sposób przekazać wiedzy. Jakoś w nowym liceum, mając nowego nauczyciela, dobrze rozumiałem fizykę... Ogólnie reszta kadry jest ok - szczeólnie pani od chemii (którą serdecznie pozdrawiam) Jak się skończyła moja przygoda z KLO? Po roku, psychicznie PONIŻONY przez polonistę - zmieniłem liceum. Żałuję, że poszedłem do katolika. W nowym (prestiżowym) liceum od razu się odnalazłem. Tylko w KLO chciano i robiono ze mnie KRETYNA!!! Zatem radzę Ci ZUPEŁNIE OBIEKTYWNIE - pójdź lepiej do Kochanowskiego lub Chałubińskiego. W KLO stracisz tylko najfajniejszy czas swojego życia i nabawisz się za dużo nerwicy... Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica Re: Moja obiektywna ocena ''KLO'' IP: *.gprspla.plusgsm.pl 20.04.07, 21:58 Witam, skończyłam katolik w 1996 r., bez większego problemu najpierw dostałam się na politykę społeczną na UW na potem na dziennikarstwo. Dzięki prof. Podgajnej w Instytucie Geothego udało mi się zrobić ZMP, dzięki prof. Dejnie (to ten "okropny" polonista, o którym prawdopodobnie piszesz)dość sprawnie posługuję się językiem ojczystym. Byliśmy drugim rocznikiem - atmosfera w szkole była fajna, ludzie różni - jak w każdej tego typu instytucji. Ksiądz dyrektor wspaniały, ks. Prasek kapitalny. Lata spędzone w katoliku wspominam z łezką w oku, głównie dzięki wspaniałej wychowawczyni prof. Podgajnej - najbardziej kompetentnej, sprawiedliwiej i godnej zaufania nauczycielce jaką spotkałam. Człowiek przez duże c. Pozdrawiam i mam nadzieję spotkać się z kolegami i koleżankami oraz gronem nauczycielskim na 20-leciu szkoły, czyli za jakieś 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawny_uczeń _KLO hmm... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 22:21 Co do Szanownej Pani Profesor Podgajnej zgadzam się w 100%!!! To właśnię tę Panią, ś.p. Pana Suchomskiego (ukochanego Profesora od geografii) i Panią Profesor Suchomską wspominam najcieplej i pozostaną na zawsze w mojej pamięci jako prawdziwi nauczyciele z powołania. Sz. pan polonista może był inny wcześniej, ale za moich czasów nie słyszałem opini podobnej do Twojej. Nie mówię, ża cały czas spędzony w KLO to jedno wielkie piekło, ale smiem twierdzić, że to właśnie przez polonistę NIECHĘTNIE WSPOMINAM moje czasy w KLO... Z drugiej strony, skoro nie byłaś "ulubioną uczennicą" szanownego pana polonisty, to co Ty możesz wiedzieć??? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 17:47 jestem przeciw tej moherowej szkole! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 18:39 Popieram przedmowce. Jesli chcesz sie uczyc jezykow proponuje albo profil niemiecki w Kochanowskim (naprawde bardzo dobrze tam ucza i czesto sa prowadzone wymiany z Niemcami), albo profil hiszpanski w Chalubinskim. Jesli wolisz matme to juz tylko i wylacznie Kochanowski. Klasa A lub C. Atmosfera mila, owszem trzeba sie uczyc, ale napewno nie do 5 rano... Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.tkdami.net 20.04.07, 19:45 bardzo odradzam tą szkołę. spędziałam tam cztery lata i do dzisiaj leczę się na nerwicę (poważnie biore leki psychotropowe). jestem osoba wrażliwą i nie wytrzymałam tego poniżania szczególnie przez pana polonistę. uczyłam się całkiem dobrze, a nie dawałam rady spełniać ich wymagań. moje życie w liceum było pełne stresu, napięcia, braku pewności siebie...i długo by jeszcze można wymieniać. Zeby dostać się na dobry kierunek i tak musiałam chodzić na korepetycje....więc nie warto było tam się uczyć, pracować do 4-5 nad ranem, by potem i tak zostać poniżonym i niedocenionym.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gimnazjalista Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.210.unknown.vectranet.pl 20.04.07, 21:01 Który to polonista? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elf Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 21:08 polonista - no to ten od języka polskiego, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawny_uczeń _KLO Kasiu z KLO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 22:14 Dokładnie ze mna też tak bylo! Stres, siedzenie do 4 rano i g... z tego! Kilka razy nawet brałem środki na uspokojenie, gdy szedłem do szkoły! I to ma być przyjazna szkoła??? Do czego dochodzi, by młodzi ludzie szpikolwali się lekami przez jednego człowieka??? Może i poziom jest - ale o JEDNEGO PEDAGOGA ZA DUŻO!!! Zanim poszedłem do KLO, miałem dobre oceny w podstawówce. Rodzice kładli duży nacisk na moją edukację. Wysyłali mnie na korepetycje w ósmej klasie, mimo iż wiedzieli, że sobie poradzę na egzaminach wstępnych do liceum (a zdawałem do dwóch szkół, bo w KLO egzaminy wstępne były pod koniec kwietnia). Efektem tego była 6 z języka polskiego i 4 z matematyki! A w katoliku robiono ze mnie dauna, który według szanownego pana D. (tak polonisty z KLO!) ma słaby zasób słów!!! To ten człowiek zniszczył moją psychikę!!! Sprawił, że znienawidziłem szkołę i życie!!! Wkrótce zaczęły się u mnie problemy z pozostałymi przedmiotami, bo oczywiście najwięcej uczyłem się z języka polskiego! Z miesiąca na miesiąc było ze mną coraz gorzej. W marcu owego roku (w pierwszej klasie) musiałem nawet pójść do psychologa, bo nie wiedziałem, w jakim ja świecie żyję!!! Z utęsknieniem czekałem na koniec lekcji języka polskiego... Ach, weekendy to było prawdziwe święto! Dramat, jaki przeżywałem ja i moja rodzina przez tego człowieka, był wielki. Dzięki trzeźwemu rozsądkowi moich rodziców po pierwszym roku zmieniłem liceum na bardziej prestiżowe! I co najdziwniejsze - nagle skończyły się problemy z językiem polskim!!! Zostałem doceniony przez nauczycielkę, która już po kilku tygodniach od poznania mnie i mojego stylu pisania stwierdziła, że operuję ładną polszczyzną. Ba, z doskonałymi wynikami (oprócz matematyki) ukończyłem moje LO. Niedawno skończyłem studia na jednym z uniwersytetów. Mam wyższe wykształcenie i WIELKĄ SATYSFAKCJĘ, że sam sobie UDOWODNIŁEM, że nie jestem ZEREM, za jakiego miał mnie szanowny pan polonista z KLO!!!! A niech mnie on nawet podaje i do sądu za te słowa - z wielką chęcią udowodnię mu jego winę!!! Chociaż z drugiej strony żyjemy (ponoć) w demokratycznym kraju i każdy ma prawo do wyrażania na poziomie swojej opini. Zresztą o tym panu w podobnym tonie wypowiadała się już niejedna osoba. Wiem jedno - ten człowiek NIGDY NIE BĘDZIE MIAŁ U MNIE SZACUNKU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: INA Re: Kasiu z KLO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 11:43 zgadzam sie,że bez DEI było by nieżle.On.to psychopata,który musi miec ofiary,moja koleżanka zmieniała przez niego klasę,a my,niestety,siedzieliśmy cicho inikt nie wstawił się za nią,jak poniżał,wstydzę się tego.U niego dobrze mają lizusy,które ślą maile z pozdrowieniami .Znam kilka osób,które zmieniły szkołe,wcale nie byłi słabymi uczniami,a niektórzy do tej pory są w depresji przez "WIELKIEGO PEDAGOGA"WONT !!!Psuje tylko opinię szkoły.O KLO są głosy na forum weWSPOMNIENIACH SZKOLNYCH" tam można też onim i reszcie kadry poczytac.Miłej lektury!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AŚKA Re: Kasiu z KLO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 21:17 To aż niewiarygodne,miałam te same przeżycia z tym pseudo pedagogiem,poniżanie,omijanie podczas odczytywania listy,stawianie po 3-4 jedynki na jednej lekcji.To co przeżyłam i moi rodzice,może zrozumiec,tylko ten,kto był ofiarą tego psychopaty.Nie boję się używac tego epitetu.Mnóstwo czasu poświęcałam na polski,zaniedbując inne przedmioty,miałam nadzieję,że pokażę,że nie jestem taka tępa,ale psychicznie "Złamał"mnie!!!Potem byłam szczęśliwa ,że odeszłam z tej klasy,ale nawet teraz pisząc te wspomnienia trzęsę się.Samo usłyszenie jego nazwiska wywołuje ogromną przykrośc.A te lizusy niech mu d.... nie liżą,że taki wspaniały,bo on tylko wymagał,a nie uczył.Za wszystkie krzywdy wyrządzone młodym ludziom,powinien ponieśc zasłużoną karę.Dlaczego go trzymają w tej szkole,przecież to potwór.Pozdrawim resztę kadry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawny_uczeń _KLO Asiu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 03:49 Widzę, że Ty też dużo przeszłaś przez tego człowieka... Mam jednak wielką nadzieję, że znajdzie się kiedyś rodzic jakieś ucznia, który tak tej sprawy nie pozostawi bez odzewu. A przypuszczam, że w chwili obecnej są już kolejne "ofiary" tego WSPANIAŁEGO pedagoga, które nadal uczęszczają do KLO i są poniżane psychicznie. Wiem jedno - los mu kiedyś za to wszystko zapłaci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawny_uczeń _KLO Re: Asiu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 03:50 chciałem użyć wyrażenia: "jakiegoś ucznia" zamiast "jakieś ucznia" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maus16 Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.212.unknown.vectranet.pl 21.04.07, 19:28 No to ja juz nie wiem jaka ja mam szkole wybrac. Macie bardzo odmienne zdania. Jedni doradzaja drudzy wrecz przeciwnie. A co do szanownego Pana Deji to fakt wiele niedobrego o nim slyszalam, ale w sumie dlaczego mam rezygnowac z tej szkoly tylko przez jednego niedouczonego belfra. Pozdrawiam wszytskich :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SromotnikBezwstydn O Katoliku ?? Zobacz w słowniku... IP: 83.168.124.* 22.04.07, 12:13 W słowniku "Języka polskiego "wyd.PWN zobacz co znaczy parafianin,parafiańszczyna i będziesz wiedziała w którym kierunku zmierzać! 3m się!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klo Re: O Katoliku ?? Zobacz w słowniku... IP: *.merinet.pl 22.04.07, 22:03 tak sobie czytam co tutaj piszecie na temat tej szkoly i z wiekszoscia postow sie nie zgadzam. Konczylem ta szkole i moj obraz jest zupelnie inny, co do chmielewskiej to sadze ze umie nauczyc fizyki tylko trzeba sluchac tego co ona mowi a nie byc najmadzejszym na swiecie, suchomska ktora tutaj chwalicie jest za to beznadziejna, kompletnie nie ma nic dopowiedzenia kreci glowa kiedy mowi i nie potrafi niczego przejzyscie wytlumaczyc, to samo pietrzykowa ale ona przynajmniej jest dobrym tematem do zartow i pol szkoly sie z niej smieje, no ale to liceum humanistyczne i jezeli chodzi o nauczycieli od tych przedmiotow to sadze ze sa jednymi z najlepszych w naszym miescie. Jesli natomiast ktos pisze ze faszerowal sie lekami, chodzil do psychologa przez ta szkole to sadze ze kazdej innej jego los bylby podobny, to normalna szkola a to ze trzeba troche wiecej poczytac z polskiego czy histori to chyba oczywiste w koncu to szkola humanistyczna. Oboz integracyjny na poczatku roku moim zdaniem na prawde integruje ludzi i pozwala lagodniej wejsc w nowe srodowisko, wszyscy sa jeszcze w nastruju wakacyjnym nie maja ochoty na nauke i po tygodniu jada sobie na tydzien w gory, to tak jakby hmm "kolonie jesienne" tylko ze potych koloniach ludzie nie wracaja do wlasnych domow zapominajac o sobie tylko do szkolnych lawek, wedlug mnie to na prawde bardzo dobry sposob na poznanie sie i nawiazania przyjazni. Ja skonczylem ta szkole a mam grono znajomych okolo 15 osob ze szkoly zktorymi sie spotykamy jezeli tylko jestesmy w radomiu, w liceum razem chodzilismy na imprezy. Pisze nieco nieskladnie poniewaz probuje w jednym poscie przeciwstwawic sie wszystkim wczesniejszym wrogo nastawionym w stosunku do tej szkoly, ktora ja zapamietalem jako wspaniale lata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawny_uczeń _KLO Re: O Katoliku ?? Zobacz w słowniku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 22:19 Każdy ma prawo do swojego zdania! To samo mogę odpowiedzieć Tobie w przypadku Pani Suchomskiej - trzeba po prostu słuchać! Dziwne, że u mnie wraz ze zmianą liceum (na jeszcze bardziej prestiżowe) na zawsze skończyły się problemy z językiem polskim! I wcale potem nie musiałem korzystać z niczyjej pomocy. Co do ludzi - wszystko zależy na jakich się trafi. Wiadomo, że są wyjątki! Ale powtarzam - polonista powinien wylecieć z hukiem na zbity pysk!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klo Re: O Katoliku ?? Zobacz w słowniku... IP: *.merinet.pl 22.04.07, 22:26 czemu ma wylatywac skoro jest najlepszy w tym co robi?? Gwarantuje Ci ze w naszym miescie kazda szkola mazylaby o tym zeby miec w swoim gronie pedagogicznym profesora deje, a to ze sie czasem na kogos uwezmie to fakt, ale najczesciej sa to nieuki ktore od poczatku olewaja sobie wszystko, czesto sa chamscy i mysla ze zjedli wszystkie rozumy, fakt takich on nie lubi i czasami bywa niemily Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: O Katoliku ?? Zobacz w słowniku... IP: *.tkdami.net 22.04.07, 22:50 chyba troche zbyt mocno osądziłeś osoby, które cierpiały w tej szkole. Nie oceniaj skoro nie wiesz co przezywały, i nie wiesz jak poradziłyby sobie w innej szkole. Deja gnębił u mnie w klasie przede wszystkim osoby mniej uzdolnione, które miały przeciętne umiejętności pisania wypracowań. Widoczny był brak szacunku z jego strony, brak empatii. To dziwne, że człowiek który często powoływał się na słowa Ojca Świętego, Biblii i świętych Kościoła Katolickiego wykazywał taka pogardę i obłudę w zachowaniu....to bardzo przykre...A najbardziej cenił osoby, które mu się podlizywały i "wchodziły w tyłek". Nie zaprzeczam,że Deja posiada dużą wiedzę z dziedziny której naucza, ale jest fatalnym pedagogiem i człowiekiem, którego postepowanie wobec bliźniego odbiega od chrześcijańskich zasad i wartości.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawny_uczeń _KLO klo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 23:30 Podam Ci przykład pewnej dziewczyny z mojej byłej klasy. Ania dostała 5 z egzaminów wstępnych do KLO. W pierwszej klasie miała u "kochanego" profesora czwórki i piątki. Czasem trafiły się jej i szóstki. I wytłumacz mi - jak to się stało - że w 2 klasie "wspaniały pedagog" uznał, że Ania jest kiepska? Przez niego musiała zmienić klasę! Tyle Ci powiem, że dziewczyna odetchnęła... I co Ty na to mądralo? Zapytaj polonistów z innych szkół, co sądzą o tym panu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Re: O Katoliku ?? Zobacz w słowniku... IP: *.tkdami.net 23.04.07, 21:57 Jezu,chłopie jesteś dysortografikiem??Walisz takie byki,że mozna się zmęczyć czytając to, co napisałeś.Dla Ciebie pisowania łączna - rozłączna oraz "rz" i "ż" to czysta abstrakcja?? Tak...i kończyłeś KLO, HUMANISTYCZNĄ szkołę...czyżbyś był "niepowtarzalną"wizytówką poziomu jej kształcenia?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.tkdami.net 22.04.07, 22:58 wiesz, to zależy na czym Ci zależy. Angielski, niemiecki, historia w tej szkole stoja na bardzo wysokim poziomie. oprócz Deji polskiego uczą inni nauczyciele, zatem zawsze jest mozliwość przeniesienia sie do innej klasy... ja jestem zadowolona też z lekcji łaciny, która do dzisiaj mi się przydaje, a także z lekcji teatrologii i historii sztuki. jesli jesteś w miarę odporna psychicznie to spróbuj....Zyczę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x.M Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.internet.radom.pl 23.04.07, 12:48 nie zgadzam sie z kims tam dla kogo pan D. to .....! teraz teraz w KLO w maturalnej.. z tym panem byly rozne akcje najczesciej nie przyjmne ale mam 100% ze zdam mature nie ma lepszej szkoly w tym miescie niz katolik owszem.. mozna isc do kochanowskiego czy gdzies i sie opieprzac non stop ale przyjdzie kiedys maj i czas zmiezyc sie z matura. pozd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lencia P.:) Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 13:09 a ja uwazam ze pan D. jest spox :P hehe jak mnie kolega walnal ot Pan D. kazał mu oddac :P oprocz nauczycieli to sql siajjnaaaa w ktorej innej zwalniaja z lekcji od swieta? ?heheh :P jak pojdziesdz to sie rpzekonasz :] najwyzej odejdziesz po semestrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matka ucznia Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 10:21 Ja bym Cie też walneła.Widac na czym Ci zależy!!!!.Piszesz"odejdziesz"po semestrze.Ty sobie zdajesz sprawę dziewucho,co znaczy dla wrażliwej ,często chorującej osoby zmienic szkołę.Jestem matką,która razem ze swoim dzieckim przeżywała tragedię przez "tego",nawet nie napiszę nazwiska.Dziecko zawsze miało odrobione lekcje,posłałam na korepetycje,a "on"-ten "wspaniały"stawiał nawet po 2-3 jedynki.Nauczyciel powinien najpierw uczyc,potem wymagac,a jakie nauczanie"tego"!!!!Zadawanie po kilka prac na weekend,gdzie na inne przedmoity nie ma czasu.Ale najgorsze to poniżanie,ośmieszanie wobec klasy,ty może olewasz takie teksty i tobie podobni,ale są dzieci,dla których jest to tragedia życiowa. Na szczęście ten problem za nami,ale leczę dziecko.Dziwię się jednak,jak młodzież,widząca takie zachowania belfra,jeszcze go broni??żeby uczyc,pracowac z "żywym materiałem" trzeba kochac młodzież,dzieci,ale do tego trzeba miec serce i nie piszcie,że ta "kreatura"" je ma.Pozdrawiam reszte kadry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Za KLO Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.212.unknown.vectranet.pl 23.04.07, 13:54 Więc pokrótce postaram się zanegować większość postów, w których KLO jest krytykowane. Moim zdaniem szkoła jest idealna pod względem atmosfery i ludzi, którzy wbrew powszechnej opinii nie są mocherami, wręcz przeciwnie - w mojej klasie było 2 uczniów wyznających poglądy antyklerykalne. Obóz integracyjny zaś to idealna okazja zintegrowania się z przyszłą klasą i wychowawcą, tak jak to było w naszym przypadku. Co do mgr. Deji, uważam że nic nie dzieje się bez powodu i wystarczy systematyczność i sumienność w pracy, żeby zostać docenionym. A tak poza tym to wybaczcie, ale skoro jest taki najgorszy jak go określacie, to czemu na korepetycje do tego pana przychodzą uczniowie z tych rzekomo renomowanych szkół?? Kochanowski na przykład wg. mnie jest szkołą, w której nic nie robiąc zdaje się bez większych problemów. Jest to szkoła "bezpłatna" a uczniowie najczęściej wydają więcej na korepetycje niż my w katoliku za czesne (wiem, bo sama mam tam wielu znajomych).Kolejna sprawa to uczniowie, którzy wylatują z katolika. Po 1 - ci, którzy nie wytrzymują psychicznie... Ludzie na Boga(hehe jak katolik to katolik) trochę dystansu i optymizmu w stosunku do tego co mówią inni i własnych umiejętności! Po 2 - ci, którzy zostali wyrzuceni, bądź "zasugerowano" im zmianę szkoły... Skoro ktoś jest mało zdolny, bądź po prostu za głupi to się nie dziwię. Nic nie dzieje się bez powodu. Nikt nie jest gnębiony "za twarz". Osobiście uważam, że warto "pomęczyć" się w KLO przez trzy lata, oczywiście nie wychodząc z założenia, że "jak płacę to i tak zdam"(właśnie tych najczęściej wywalali), żeby mieć 100% pewność zdania matury na przyzwoitym poziomie i co więcej dostania się na studia. Pozdrawiam serdecznie i polecam szkołę! szczęśliwa studentka prawa (dziennego) na UW :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3 x TAK Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.212.unknown.vectranet.pl 23.04.07, 13:59 zgadzam się, dodam jeszcze, że inni nauczyciele to nsprawdę kompetentne osoby, no może poza p. Pietrzyk ale dzięki niej przynajmniej jest śmiesznie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 15:06 Bzdury mówisz o Kochanowski, tam trzeba się uczyć, nie prawda że uczniowie chodzą na korepetycje.Uczęszczam do tej szkoły drugi rok i ani razu nie byłam na korepetycjach (a uczę się dobrze). Wszyscy też w Kochanowskim zdają maturę i dostają się na renomowane uczelni. Jak ktoś się chce uczyć to zdaje bez korepetycji. Jeśli chodzi o katolika to wcale nie jest taka rewelacyjna i jeszcze trzeba opłacać czesne. Wcale nie jest regułą że ten co skończy katolika to będzie dobrym człowiekiem. Do tej szkoły dostają się też takie osoby które nie są dobrymi katolikami. Najgożej jak w dobrej szkole znajdzie się pokręcony nauczyciel wtedy psuje opinie szkoły. W co jak co ale w katoliku to powinien być jak najlepszy każdy nauczyciel jako belfer i jako człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejny absolwent Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.17.15.vie.surfer.at 23.04.07, 14:12 polecam tą szkołę. Jeśli zależy Tobie na językach, historii, polskim to wybór jest bardzo prosty. Co do przedmiotów ścisłych to bywa różnie, ale w końcu jest to szkoła humanistyczna. Nie wiem jak jest obecnie, ale przd paroma laty spotkałem tam świetnych ludzi i nie radiomaryjnych nauczycieli (nie wiem, skąd to ktoś wytrzasnął. Oszołomów religijnych tam nie ma!). Z każdym z nich można znaleźć wspólny język i się dogadać, nawet ze "strasznym" sorem D. Jeśli masz inicjatywę to w tej szkole będziesz mogła wiele zrobić. Za moich czasów robione organizowane były nawet turnieje gier komputerowych (szkoła dorzucała się do nagród!). Aha najdłużej siedziałem nad książkami do 2 nocy (raz!), a nagorszym uczniem nie byłem, mature zdałem bez problemów i nikt mnie nie wyzywał od debili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OP Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 17:34 witam. Czytając większość postów, zastanawiam się czy skończyłem to samo liceum co moi przedmówcy. KLO to szkoła niebanalna i humanistyczna. Po jej skończeniu, jeżeli wykażesz w trakcie tych paru lat, minimum dobrych chęci, będziesz mógł otworzyć jakiś tygonik i ZROZUMIEĆ artykuły nie tylko dotyczące polityki, ale też te o kulturze, gospodarce, historii, ideach. Jadąc do Włoch nie będziesz kulturowym analfabetą i jakoś Ci się skojarzy, że "ten" kościół to chyba barok, a jak barok to Il Gesu, itp. Wreszcie jak pójdziesz z dziewczyną do kina, to wierzę, żę będzie Cię stać na ambitniejszą recenjzę czegokolwiek niż "podobało mi się-nie podobało". Po tej szkole BEZ ŻADNYCH korepetycji możesz dostać się na dowolny kierunek humanistyczny w Polsce (w szczególności prawo).Co do nauczycieli i osławionego polonisty. Był moim wychowawcą i miałem z nim dość dobre stosunki co zastrzegam by podkreślić, z jakiej pozycji wygłaszam swoje opinie. Jest to facet któremu ZALEZY. Nie jest to typ człowieka, który przyjdzie na lekcje, sprawdzi listę, wygłosi wykład i ma resztę w d.... W mojej klasie niektórzy wspinali się na szczyty bezczelnośći lenistwa i i uczniowskiej partyzantki a mimo to ukończyli szkołę będąc uczniami pana Polonisty. Facet według mnie był w porządku, potrafił czasem przegiąc, ale czasem też okazywał WIELKIE SERCE. Rzeczywiscie jeżeli nie masz nerwów, masz ochote na MCszkołe w której bedzie łatwo i przyjemnie a na lekcjach chcesz sobie poczytać o nowych ciuchach Gosi Andrzejewicz to idź gdzie indziej. Jeśli jednak dzrzemie w Tobie dusza humanisty to KLO jest bardzo dobrym wyborem. Ja swoją młodość w tym liceum wspominam doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.chello.pl 23.04.07, 18:19 Naleze do pierwszego rocznika zdajacego nowa mature. Nauke w LO zaczalem i skonczylem w Katoliku. Bez problemu zdalem mature(jako zreszta jedyna szkola w Radomiu, Katolik moze pochwalic sie 100% zdawalnoscia juz drugi rok z rzedu), dostalem sie na te studia,na ktore chcialem(UW),nie mam na nich problemow. Nie bylem kujonem, standardem byla jedna impreza tygodniowo(jak nie bylo imprezy, po porstu szlismy z ludzmi z klasy na kilka piw czy cos;), z ludzmi z liceum do tej pory mam swietny kontakt, ze najblizszymi znajomymi widuje sie jak tylko wracam do domu, z cala klasa 3-4razy do roku. Nie musialem siedziec do 4rano zeby sie uczyc, owszem byly okresy, ze trzeba bylo przysiasc, ale bez przesady. Jest to szkola na dosc wysokim poziomie, wiec jednak cos robic trzeba. Niemniej jednak w mojej klasie byly osoby robiace bardzo malo, ktore potem bez problemu dostaly sie na studia. Hm, moze warto? Co do osob, majacych problemy w KLO, a nie majacych ich nigdzie indziej. Mozna to tlumaczyc w dwojnasób: 1) Sa to osoby mniej zdolne, a jednak Katolik ma trzymac dobry poziom. 2) Brak problemow potem moze swiadczyc o poziomie w KLO. Kwestie nauczycieli rozpoczne od oslawionego Pana D. Owszem jest wymagajacy. Czasem przegnie. Ale jesli sie kogos uczepi, to tylko gdy olewa sie totalnie jego przedmiot. Jest bystry i inteligenty(nawe zauwazyl jak raz mialem recenzje ksiazki zmotowana z kilku opracowan;), ale takze posiada poczucie humoru(raz zalozylem sie z nim o cos- przegral i przy calej klasie wlazl pod biurko i zaczal szczekac). Szkola jest humanistyczna(doskonalym tego dowodem sa przedmioty typu:histoira sztuki, filmoznawstwo, teatrologia, retoryka, lacina z elementami greki, a takze preznie dzialajaca gazetka, oraz szkolny teatr SCENE, ktory co roku zgarnia nagrody na przegladach aktorskich). Przedmioty humanistyczne stoja na wysokim poziomie merytorycznym. Troche gorzej jest ze scislymi(matematyka u Pani P. jest drmatyczna), ale nie ma wielkeij tragedii. Ode mnie z rocznika, Ci co chcieli podostawali sie na kierunki scisle, czy techniczne i sa tam po dzis dzien. Sama atmosfera super: fajni ludzie(choc trafiaja sie muly- ale gdzie ich nie ma?), budynek ladny, nauczyciele sprawiedliwi(sam zaliczylem mase przypalow-nie bede wchodzil w szczegoly- a mimo to, nigdy nie zostalem niesprawiedliwie potraktowany), po prostu chodzic, nie umierac! Co sadze o liceum? Swietny czas, pelen zabawy, rozszerzania choryzontow myslowych, zawierania trwalych znajomosci... Na czasy liceum patrze z wielka przyjemnoscia... Az chcailoy sie wrocic:) Heh, specfika Katolika, swiadczaca takeze o stosunku uczniow do samej szkoly, jest to, ze co roku na rozpoczecie we wrzesniu przychodzi masa absolwentow. Dodam ze z wlasnej woli:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawny_uczeń _KLO Czyżby akcja odwetowa obecnych uczniów??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 20:26 Gdyby nie ten Pan, być może dalej bym tam uczęszczał. Ale dziwne, czemu w nowym liceum, które należy do prestiżowych w naszym mieście, jakoś przestałem mieć probemy z językiem polskim? I średnią na koniec każdego roku miałem ponad 4,3! Więc kretynem nie byłem i nie jestem! Profesor ten nigdy nie mógł zaakceptować faktu, że mam swoje zdanie na pewne tematy i w wypracowaniach moja konkluzja była przeważnie sprzeczna z tym, co głosił ów pan. Bo ja w przeciwieństwie do uczniów-moherów nie dokonywałem plagiatu wypowiedzi ów pana polonisty w swoich wypracowaniach. I tu się pojawił problem... Nie obraźcie się, ale odnoszę wrażenie, że dwie lub trzy osoby w tej chwili co kilka godzin dopisują nowe posty do tego wątku w celu "wybronienia" pana polonisty (może na jego życzenie?) W każdym bądź razie WIEM, że teraz palce maczał ktoś z tej szkoły, komu zależy na dobrej opini KLO. Dziwne, że ostatnie wątki łeb w łeb mają ten sam przekaz i są pisane w podobnym tonie... Głupi wkońcu nie jestem... A ZDANIA I TAK NIE ZMIENIĘ! Szkoła jest ok, ale opinię psuje jej tylko jeden człowiek i wiecie kto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawny_uczeń _KLO akcja odwetowa moherów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 20:33 "Za KLO" i "3 Razy TAK" to jest ta sama osoba! I dziwne, że inny post w tym wątku napisała też osoba specjalnie ściągnięta z Austrii... Oj, ktoś tu koniecznie chce zrehabilitować tego wspaniałego pedagoga... Zakończę mój post słowami Jurka Owsiaka, którego to często krytykował ów polonista: "Róbta, co chceta!". A moherom tylko współczuję! To jest właśnie efekt pszkolenia u tego pana - "nie mieć własnego zdania i mówić, że wszystko jest ok". Tak daleko nie zajdziecie... Ale to już wasz problem! W każdym bądź razie się cieszę, że po roku "męki psychicznej" na zawsze zniknął mi z oczu ten pan... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejny absolwent Re: akcja odwetowa moherów IP: *.17.15.vie.surfer.at 23.04.07, 23:54 Nikogo rehabilitować nikt nie musi. Dla Twojej wiadomości nie byłem pupilkiem sora D. Po prostu nie robiłem z tego tragedii, że polonista mnie nie lubi. W końcu nie każdy musi... Mile go wspominam, tak samo jak większość grona pedagogicznego. Jasne, że często miałem ich dosyć. Denerwowało mnie to, że jedna nauczycielka codzinnie robiłą 5 minutowy wykład o maturze, codziennie powtarzając to samo. Denerwował mnie ksiądz A. który czasem dyskusje kończył na tym, że on ma racje i już! Nie podobał mi się ogrom (czasami, nie zawsze. Ale robić było co) zadań domowych i innych oboziązków gdy chciałem spotkać się ze znajomymi lub robić inne "bardziej kreatywne" rzeczy. Denerwowały mnie setki innych rzeczy. Ale teraz się z tego śmieje i siebie w innym liceum nie widzę. Pozdrawiam :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klo Re: Czyżby akcja odwetowa obecnych uczniów??? IP: *.merinet.pl 23.04.07, 22:20 dawny uczniu klo chyba jednak jestes glupi, na prawde jak czytam wypowiedzi niektorych osob to zaluje ze bylem w szkole z osobami takiego pokrokju jak wy... to ze sobie nie radziliscie w tej szkole to nie znaczy ze jest ona zla, niedobra i w ogole okropna, wypowiedzi sa w podobnym tonie bo osoby ktore skonczyly klo maja o tej szkole podobne zdanie, co do ucznia z austrii to wcale nie zostal on tutaj specjalnie sciagniety, wciaz interesuje sie on zyciem klo, odwiedza szkole w czasie swiat, jest aktywnym pisarzem grona klo, wiec nie dziw sie ze na tym gronie takze sie udziela sie takze na forum dotyczacym tej szkoly, poza tym to dla Ciebie dziwne ze ktos studiuje w Austri lub Niemczech?? Jesli tak to widac ze nie konczyles katolika( z kazdego rocznika sa 3-4 takie osoby) wiec wcale nie trzeba sie specjalnie starac o to zeby cos tutaj pisaly, jako uczen renomowanego liceum powinienes miec tez takich znajomych, ale nie, wybacz zapomnialem, ze Ty masz problemy z samym soba bo katoolik zrobil z Ciebie wrak czlowieka i musisz brac lekarstwa zeby utrzymac sie przy zyciu. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz, mianowicie jak Ty masz zamiar poradzic sobie w doroslym zyciu skoro nie wytrzymales w liceum w ktorym tak na prawde nie wjest wywierana zadna szczegolna presja, przynajmniej ja nigdy tego nie odczulem aby ktos sie nademna pastwil, czy znecal psychicznie. Zastanawia mnie tez jakie Ty renomowane lo konczyles ze miales tam srednia powyzej 4.3 a z klo wyleciales, moze warto zastanowic sie nad ta renomom. Czlowieku nie byles zbyt dlugo w tej szkole nawet dobrze jej nie poznales, nie poradziles sobie, a teraz wylewasz tutaj swoje zale zamazujac prawde... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Czyżby akcja odwetowa obecnych uczniów??? IP: *.chello.pl 24.04.07, 00:02 Toż to wszystkie posty pisała ta sama osoba! Tylko zmieniała nicki i IP(Neo), żeby nie zostać namierzonym! A tą osobą jest ów polonista! Toż to oczywiste tak samo, jak to że w Klewkach byli Talibowie!!! Spisek! AAAAAAAAAA!!! Boję się pisać prawdę, zaraz mnie dorwą... O Boże, ktoś puka do drzwiiiii... Kurde, o tej porze? Nikogo się nie spodziewam... O nie... To oni... Zabierają mnieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeafiasjg;oasjglgsas... Tak... Spisku można szukać wszędzie. W Polsce, na świecie, w Katoliku. A co do rzekomego monopolu jedynych słusznych poglądów na polskim, to jest to naprawdę ciekwae... Ze mną do klasy(ba, siedział nawet ze mną w ławce!) chodził zadeklarowany lewak, antyklerykał, który miał krańcowo różne poglądy od Pana D. I to w kwestiach światopoglądowych i dotyczących literatury(choćby mający poezję za nic). I mimo wyraźnego manifestowania swoich poglądów, bez problemu skończył KLO z 4 z polskiego. Ale to pewnie też spisek. Płacił łapówkę albo co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawny_uczeń _KLO Re: Czyżby akcja odwetowa obecnych uczniów??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 00:08 Tak Cię KLO wykształciło, że do dziś masz problemy z poprawną polszczyzną i... ze zrozumieniem czytanego tekstu? I teraz się ośmieszasz, jako wizytówka tej szkoły! Przeczytaj sobie RAZ jeszcze moje wypowiedzi i przeanalizuj TO, co napisałem. Poza tym, gdy odmienia się słowo "renoma" w liczbie pojedynczej, to w narzędniku piszemy: "RENOMĄ", a nie RENOMOM... Inna sprawa - znajomych to ja mam mnóstwo, co studiują poza Polską i nie ma reguły na to czy kończyli KLO bądź inne liceum. Wszystko zależy od oleju, jaki ma dany człowiek w głowie. Co do kwestii stresu - najwidoczniej nie wiesz, co to znaczy być poniżanym przez nauczyciela w obecności całej klasy. Widać, że nie zdajesz sobie sprawy jak to jest, gdy ktoś próbuje z Ciebie zrobić debila. Jakoś ukończyłem studia wyższe na jednym z uniwersytetów i mam dobrą pracę. A z KLO nie wyleciałem - tylko SAM na własne życzenie opuściłem tę szkołę. Pytasz mnie, jakie LO ukończyłem - VI LO. Nie mam zamiaru odbijać piłeczki i rzucać pod Twoim adresem epitetów. Najwidoczniej nie nauczono Cię nawet kultury w tej szkole. Przypuszczam, że nawet nie wiesz, co to jest dyskusja i na czym ona polega, chociaż ukończyłeś katolika... To jest właśnie to całe wasze "moherowe wychowanie"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Czyżby akcja odwetowa obecnych uczniów??? IP: *.chello.pl 24.04.07, 00:42 Stary, zastanów się co Ty mówisz. "Moherowe wychowanie"? Co, szkoła jest katolicka, to od razu moherowa? Tak fajnie dojechać katolom, niech mają! A każdy z KLO to moher, i jak powszechnie wiadomo każdy uczeń Katolika po ukończeniu 18tego roku życia głosuje wyłącznie na PiS, a jedyną stacja w radiu jaką odbiera, to jest Radio Maryja. Tak nam specjalnie przerabiają odbiorniki. Na polskim, żeby była jasność. Wiesz, fajnie jest kategoryzować, uogólniać. Szczególnie, gdy się nie ma ku temu żadnych podstaw. Tobie się nie udało, więc każdy kto jest w KLO to katofaszysta, lizus, osoba nie posiadająca własnych poglądów, potrafiąca się wyłącznie zgadzać. Stary, zastanawiam się czy chodziliśmy do tej samej szkoły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Czyżby akcja odwetowa obecnych uczniów??? IP: *.merinet.pl 24.04.07, 06:56 skoro nie ukonczyles tej szkoly to moze nie wypowiadaj si na ten temat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chałka Re: Czyżby akcja odwetowa obecnych uczniów??? IP: *.internet.radom.pl 24.04.07, 07:24 O jakąż akcję obronną zorganizowali niby byli uczniowie a może obecni nauczyciele! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klo Re: Czyżby akcja odwetowa obecnych uczniów??? IP: *.merinet.pl 24.04.07, 08:32 i to nas uczniow klo nazywacie mocherami, a sami zachowujecie sie jak mochery weszac wszedzie spisek, to ze wam sie ta szkola nie podobala bo sobie w niej nie radziliscie, wylecieliscie lub sami odeszliscie ok, ale jestescie w mniejszosci, wiekszosc uczniow klo jest z tej szkoly zadowolona i milo ja wspomina wiec nie musza nauczyciele organizowac tutaj akcji obronnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Czyżby akcja odwetowa obecnych uczniów??? IP: *.chello.pl 24.04.07, 14:12 Żeby może nakierować dyskusję z powrotem na merytoryczne tory, wystarczy powiedzieć(co zaznaczyłem już w swojej wcześniejszej wypowiedzi), że katolik ma najwyższą zdawalność nowej matury w Radomiu przez 2 lata jej funkcjonowania(100%) i najwyższą średnią ocen z tej matury w regionie(tu niestety liczby nie jestem w stanie podać, gdyż zwyczajnie jej nie pamiętam). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lig Re: Średnia z matur jest najwyższa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 15:08 . . . w VI LO Kochanowskiego (6 miejsce w województwie mazowieckim). Katolik jest dopiero na 58 miejscu.Źródło : <www.iar.pl>. Pozsdrawiam absolwenta i spółkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Średnia z matur jest najwyższa... IP: *.chello.pl 24.04.07, 16:25 Przepraszam, masz rację. Widać miałem niekompletne dane. Chciałbym jednak zwrócić uwagę na kilka spraw: są to wyniki tylko z 2005 roku. Nie twierdzę, że w 2006 sytuacja była totalnie odmienna, ale jednak coś mogło się zmienić. Natomiast co do samego rankingu: poza Kochanowskim, nad KLO znalazły się( z Radomia) Czachowski i Chałbiński(aczkolwiek tu była różnica już tylko kilku miejsc). Jak powszechnie wiadomo, wszystkie te szkoły uważane są za ścisłe i w tym są najlepsze. KLO z kolei jest szkołą totalnie humanistyczną(i oprócz rozszerzonego wymiaru godzin tych podstawowych przedmiotów, przekłada się to na liczne zajęcia, których nie uświadczy się w innym liceum-chyba nie muszę ich wymieniać?). Jest więc różnica pomiędzy poszczególnymi szkołami, profilami i preferencjami uczniów. Nie wiem zaś(nie wgłębiałem się w to) czy wyniki były standaryzowane. Nieważne zresztą. Fakt faktem, czwarta pozycja i tak nie jest zła. A z kolei 100% zdawalności jestem pewien. Co zaś do widoków na przyszłość, to może być już tylko lepiej, a to z racji powstania mechanizmu selektywności. Jeszcze rocznik mój i następny, przyjmowane były przy dość niskim progu wymagań(selekcje dalsza następowała potem), a to z racji niedoboru uczniów(wszak szkoła płatna, co może być przeszkodą). Od kilku lat zaś(od ilu nie potrafię powiedzieć) mechanizm selekcyjny został przesunięty niżej, to znaczy na szczebel rekrutacyjny- jest to spowodowane większą liczbą chętnych. Może to owocować tylko tym, że bardziej kompetentni i lepsi uczniowie będą się dostawać, co zaś przełoży się w prostej mierze na wyniki z matur. W przyszłość należy patrzeć więc z optymizmem:) Również pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawny_uczeń _KLO Zatem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 18:24 zatem gdzie KLO a VI LO, którego jestem szczęśliwym absolwentem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedna z klo;] Re: Średnia z matur jest najwyższa... IP: *.tkdami.net 19.05.07, 21:01 warto by tez wziac pod uwagę, iż klo jest duzo mlodszą szkolą niż kochanowski. mamy czas na podbicie do kochanowskiego w randze mazowieckiej. nie przecze ze kochanowski to dobra szkola, ale skoro nie znacie katolika to nie poslugujcie sie takimi "rankingami", bo to tylko jak bym to nazwala "czysta służbowosc" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igorek Re: Czyżby akcja odwetowa obecnych uczniów??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 22:02 zgadzam się zTobą,ze tylko ten poniżany może zrozumiec takiego samego.Ja nim byłem,tez zmienialem klase,nie bylem na tyle odwazny,aby szkołe.Ale ,o,zgrozo ilez ten "slawny" profesor mial ofiar,przeciez to daje duzo do myślenia wladzom.!!!!Szkoda,ze nigdy nikt z uczniow nie wstawia sie za tymi 'gnebionymi" ? Precz z Deja,ktory psuje opinie szkoly!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawny_uczeń _KLO właśnie tak było Igorze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 23:33 Za mną nikt się nie potrafił wstawić... Nawet moja wychowawczyni! Wszyscy w klasie wiedzieli o 3 ofiarach pana profesora. Co te lizusy, co wypowaidają się w tym wątku, mogą wiedzieć o stresie i gnębieniu mojej osoby? Podlizują się jak mogą i "tańczą tak, jak im kochany profesorek zagra"! Takich profesorek oszczędza. A jak było u mnie w klasie? Kilka osób jeździło na dobrej opini... Ja musiałem Igorze zmienić szkołę, bo na sam widok tego człowieka robiło mi się niedobrze... Żałuję tylko, że zrobiłem to dopiero od drugiej klasy. Powinienem przenieść się już w październiku, gdy ów człowieczek zaczął mnie gnębić. Zresztą o problemie uczniów z tym panem wie cała kadra nauczycieli, ale jemu nikt nie podskoczy. Dlatego wszyscy milczą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: właśnie tak było Igorze... IP: *.chello.pl 25.04.07, 00:40 I znowu te generalizacje.. Nikt się nie wstawia, każdy wchodzi w tyłek... Och Dawny uczniu KLO, a szczęśliwy absolwencie VI LO! Cieszę się, że tam się odnalazłeś! Naprawdę z całego serca! Dzięki takim jak Ty, mogę powiedzieć, że skończyłem liceum wśród ludzi tak pewnych swojego dobrego wyboru jak ja! A na poważnie... Co do samej oceny KLO/ Kochanowskiego, to chyba niedokładnie przeczytałeś mojego posta, gdzie zresztą pisałem o tej różnicy. Ale nic, wszak to Katolik jest szkołą humanistyczną kładąca nacisk na rzeczy takie jak czytanie ze zrozumieniem. Nieważne zresztą. Wiem jedno: owszem są osoby, dla których sor D. nie jest wcieloną dobrocią. Niemniej jednak z moich doświadczeń wynika trochę inny obraz: osoby, które miały kieską sytuację, zazwyczaj miały też ja z innych przedmiotów- to powinno niektórym dać do myślenia. Jeśli zaś nie, to problem raczej dotyczył osób delikatnie mówiąc zlewających język polski. Gdy ktoś permanentnie nie odrabiał prac domowych, nie przychodził na zajęcia, nie uczył sie wcale, przestawało być przyjemnie. Ale to raczej wina ucznia, niż nauczyciela. Racją jest, że sor D. bywa złośliwy. Ale można mu było tym samym odpłacać(czego jestem najlepszym dowodem). Można było też głosić poglądy sprzeczne niż on. I także nie było się z tego powodu represjonowanym. Jeśli komuś zaś nie pasuje nauczyciel surowy i wymagający, lekko humorzasty, ale potrafiący prowadzić niebanalne i pełen pomysłów lekcje, korzystać z różnych środków przekazu, a także uczyć czegoś więcej, niż nieśmiertelne "co autor miał na myśli", to rzeczywiście może narzekać. Nic nie da się zrobić. Jeśli chcesz przejść 3 lata chyłkiem olewając pewne rzeczy, to w Katoliku rzeczywiście się nie da. W klasie 20 osobowej nauczyciel Cię zna. I tyle. Co zaś do samego wstawiania się u nauczycieli za uczniami, to może trochę świadczyć o relacji Twojej z resztą klasy. Bo u nas w klasie, ilekroć ktoś miał z jakiegoś powodu przechlapane, i to nieważne czy z powodu zachowania, czy nauki, cała klasa zawsze stała za nim murem i kiedy trzeba było, chodziły pielgrzymki do pokoju nauczycielskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawny_uczeń _KLO absolwencie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 01:00 oj, to chyba za Twoich czasów byli inni ludzie... U mnie nie było ani razu sytuacji, żeby klasa poszła pod pokój nauczycielski i się za kimś wstawiła... Dlatego teraz rozumiesz, dlaczego KLO uważam za okres piekła!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz KLO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 11:03 Ja ze swojej strony dodam, że opusciłem KLO po roku. Chu*nia z grzybnią... jeśli Twoim hobby jest rycie w książkach do rana, a potem i tak Ci powiedzą, że guzik umiesz to ok. Prof. Deja -> osobiście podziwiam go za jego sku..s*ynstwo i nauczycielem jest dobrym. Zmieniłem katolika na inne liceum bo poza naprawde dobrym towarzystwem (nielicznym) nikt nie jest wart chocby rozmowy. Ludzie nawzajem na siebie donoszą. Wszyscy są zakłamani i fałszywi -> ogólnie... wyścig szczurów. NIE POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: absolwencie IP: 193.111.144.* 25.04.07, 12:03 zwróćcie uwagę,że większość wypowiedzi dotyczy Dei,maLo o innych.Ja też jestem uczennicą tej szkoły.Na szczęście mnie '''sławny"prof.nie uczy,ale mam koleżanki,które przez niego zmieniły szkołę a wcale nie były słabymi,czy leserami.Wiem,że ON i nie tylko wcale nie mają ochoty zrozumieć ucznia,jego problemów,większość wychowawczyń nawet nie próbuje pomóc,przecież to nie ich problem.Ja dobrze czuje się w tej szkole,ale jest wiele do poprawienia,aby można powiedzieć,że to przyjazna szkoła.A Deja nie powinien uczyć,żąden pedagog.A bronią go pewnie synalkowie i kumple.Cześć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawny_uczeń _KLO dokładnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 14:26 Ja też po przeczytaniu całej tej lawiny postów broniących profesorka stwierdzam, że pisała to jedna bądź dwie osoby. Treść (o dziwo!) jest taka sama w każdym z tych postów, te same argumenty... No i systematycznie były pisane co 1 - 3 godziny. Ten ktoś jest po prostu śmieszny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: dokładnie... IP: *.tkdami.net 25.04.07, 16:56 Najbardziej boli to, że osoby broniące Pana Deję bardzo nas atakują. Ja rozumiem, że jesteście zadowoleni z jego form nauczania, jednak pozwólcie nam mieć inne zdanie. Nie każdy jest na tyle odporny jak Wy. Ja naprawdę dobrze się uczyłam, byłam pracowita, sumienna, zawsze starałam sie być przygotowana, pisałam dobre wypracowania. Czasem jednak coś mi się nie udało, napisałam coś sprzecznego z poglądami Pana Deji i wtedy wyśmiewał mnie przy całej klasie. Dla przykładu: w trzeciej klasie bardzo chorowałam, leżałam w szpitalu, więc około miesiąca nie było mnie w szkole. miałam mnóstwo zaległości...Kiedy wróciłam do szkoły, moja mama poszła do Deji poprosic go, aby dał mi troszkę czasu na nadrobienie zaległości. Zapewnił mamę, że rozumie i oczywiście zgodził się spełnić jej prośbę. Mama wyszła ze szkoły, a Pan Deja przyszedł do naszej klasy (akurat wtedy mieliśmy z nim lekcję) i mnie zapytał....Naprawdę byłam zbyt wrażliwa żeby się tym nie przejąć....Zatem może nie kłóćmy się o to kto z nas ma rację. Każdy jest indywidualnością....zatem każdy inaczej może czuć się w Katoliku. Ja akurat trafiłam na bardzo obłudnych ludzi,a także nie potrafiłam zdystansować się do poniżania i ośmieszania, nie potrafiłam też walczyć o swoją godność...Ale wiem, że szkoła ta ma też dużo plusów i wielu jest z niej zadowolonych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edykomp Re: dokładnie... IP: *.tkdami.net 25.04.07, 18:24 Wszyscy, którzy krytykują polonistę, nie umieją napisać poprawnie jego nazwiska. Pisze się - nie ma pana Dei, jak nadzieja-nadziei. Współczuję Panu Dei TAKICH UCZNIÓW!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawny_uczeń _KLO pomyliłeś synciu osoby... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 20:08 ja z szacunku do własnej osoby, ani razu nie napisałem jego nazwiska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klo Re: pomyliłeś synciu osoby... IP: *.merinet.pl 25.04.07, 20:25 dawny uczniu klo a moze podasz swoje imie i nazwisko a nie krytykujesz z ukrycia, miej w sobie na tyle odwagi aby powiedziec kim jestes... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawny_uczeń _KLO Re: pomyliłeś synciu osoby... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 21:00 Na forum można wypowiadać się anonimowo. I nie będę słuchał rad jakiegoś mohera, który nie rozumie czytanego tekstu i do dziś (mimo iż chodzi do KLO) ma problemy z gramatyką i ortografią, co zresztą DOBITNIE widać w napisanych przez niego postach... Gdyby pan d. (tak - z małej literki!) wiedział, który z jego moherków pisze te posty "tak pieknym językiem", pewnie by zbladł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedna z klo;] Re: dokładnie... IP: *.tkdami.net 19.05.07, 22:58 taaa, wy myslicie ze ludzie nie maja co robic, tylko caly dzien siedziec na durnym radomskim forum i pisac co 3 godziny posty<hahaha> smieszni jestescie!! zauwazcie ze wasze wypowiedzi rowniez sie powtarzaja i maja mniej wiecej taka sama tresc... ehh nie ma to jak zdolność do wyłapywania kruczków w tekscie:D lol, po prostu brechtac mi sie chce jak was czycam, chociaz tak seryjnie to nie wiem, czy nie powinnam sie zalamac z tych waszych wypowiedzi... <hahaha> lol... a tych wypowiedzi nie pisza jego synalkowie ani ich kumple, bo ja nimi nie jestem, a wrecz przeciwnie!! tyle co na ten temt moge powiedziec... ludzie stuknijcie sie w czolka! inni tez maja swoje zycie i co z nim robic, a nie beda siedziec cale dni i czatowac na wasze wypowiedzi! masakra... heh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedna z klo;] Re: właśnie tak było Igorze... IP: *.tkdami.net 19.05.07, 21:45 dawny_uczniu_KLO! to może zacznę od tego, że nie wszyscy którzy bronią sora Dei trzeba od razu nazywać lizusami... po drugie to chyba jak widac, nikt z tych broniących nie podpisał się imieniem i nazwiskiem, aby sor Deja mogl go jak to napisałes "oszczedzic". po trzecie jak napisałeś: "Żałuję tylko, że zrobiłem to dopiero od drugiej klasy. Powinienem przenieść się już w październiku, gdy ów człowieczek zaczął mnie gnębić.". Skomentuję to tylko w taki sposób: chyba musiałeś coś zrobić skoro aż tak bardzo się akurat na Tobie "wyżywał". Jeżeli zaczął Cię "gnębić" już w październiku, to bardzo dziwne, iż nic na to nie mogłeś poradzić. Ciekawe do czego się tak ciągle przyczepiał, bo chyba musiał mieć coś takiego? Trzeba było mu nie dawać możliwości przez jakiś czas, żeby mógł się do Ciebie o cokolwiek przyczepić. A jeżeli to były takie sytuacje, jak gdzieś powyżej jakaś sfrustrowana mama pisała w związku ze swoją córką, że była spokojną uczennicą, nawet korzystała z korepetycji, zawsze była przygotowana, a pan za wypracowania stawiał same dwójki i trójki, to może trzebabyło tą sprawę zacząć załatwiać inaczej? Np. zwrócić się ze swoimi pracami do innego kompetentnego polonisty, który by sprawdził Twoje dzieła i poprosiłbyś szanownego Pana Deję o sprawdzenie ich wszystkich i ewentualnie skonsultowanie się z x.dyrektorem;>? Warto by się zastanowić najpierw nad sobą zanim zaczniesz patrzeć na innych. Jeszcze nawiązując do Twoich drugich słów: "Kilka osób jeździło na dobrej opini...". Dlaczego Ty tej opinii od początku nie wypracowałeś? Chyba to leży w naturze ludzkiej, że jak poznajesz jakiegoś człowieka to pierwsze wrażenie z pewnością rzutuje na dalsze postępowanie wobec tej osoby. Może np. na początku nie odrabiałeś lekcji? To sprawiło, że Twoja opinia brzmiała: "leń, uważać, docisnąć!" Albo może mówiłeś jakieś docinki do kolegów albo do samego sora? To też nie budzi sympatii. Nie wiem co było przyczyną tego gnębienia Ciebie, bo nie umiesz sprecyzować tylko ciągle piszesz ogolnikami. A co do kadry, to jak niby oni mają mu podskakiwać? Powiedzieć: "ej! Ty! nie fikaj do uczniów, bo my Cie wkopiemy! ha ha! nie zadawaj im tyle, bo my tez chcemy! i jak bedziesz tak dalej to my zrobimy tak, ze juz cie tu nie bedzie! ha ha" No weź przestań, wogole o czym Ty mowisz. Zauważ, ze każdy (nie tylko nauczyciel) w swojej pracy jest na tym samym poziomie. Podskoczyć to mu może co najwyżej x.dyrektor! Aaaa... i gdzies w powyższych postach (nie wiem czy to Ty, czy nie) ktoś napisał, że nie mamy swoich poglądów i wszyscy mamy poglądy p. Dei i że jesteśmy samymi moherami. No to co do tych słow to myślę, że to właśnie my upotrafimy wyrażać swoje zdanie, a skoro autor tamtego postu nie mogl wytrzymac w tej "tragicznej szkole" to chyba on do konca nie umie się postawić komuś, kogo postępowanie nie uważa za słuszne. Co do sora Dei, ja uważam, że jest to człowiek, który poszedł do tej pracy z zamiłowania. Lekcje z nim są bardzo ciekawe, potrafi zainteresować ucznia. Wiadomo - zadaje dużo. Jak ktoś nie odrabia, to jest czesto pytany, czy tez są aluzyjne zarty na jego temat. W mojej klasie jest bardzo duzo takich sytuacji. Z resztą ja sama tez nie raz ich doswiadczylam. Tyle że my potrafimy się z siebie śmiać i na tym polega nasz fenomen. Nie przejmować się żartem, tylko zabrac się za siebie. Szczegolnie ze wiemy ze czasami wina lezy po naszej stronie. Tego z pewnością nauczyła nas ta szkola - umiejetnosci przyznania sie do bledu i nie zwalania winy na kogos. Mamy jedną osobę w klasie, na której sor chciał zawiesić swe działa, lecz po pewnym czasie, kiedy ta osoba codziennie byla przygotowana do lekcji, sor zrezygnowal. A tym celem byl uczen, ktory wczesniej sobie trochę już olewał niektore prace. Dawny_uczniu_KLO! postaraj się sprecyzować odważnie przyczynę tego gnębienia Ciebie. Nie patrz subiektywnie, ale obiektywnie. No a jeśli nie chcesz, to siedz dalej na tym forum i zniechęcaj nadal ludzi do naszej szkoly. Skoro nie masz co robic... i Ci się nadal chce śledzić ów długi wątek... Widać nie masz jak wykorzystać wolnego czasu. Kto naprawdę jest zainteresowany KLO, nie będzie się sugerował samymi wypowiedziami internautów, ale również poszuka kogoś znajomego, kto do nas uczęszcza. No ale na tyle skoncze juz moj post, bo się strasznie rozpisałam. Pozdrawiam wszystkich czytających to forum:) mlodsza uczennica KLO;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń_katolika:) Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 18:19 Ja chodzą do katolika 2 lata więc już co nieco wiem o szkole. Nie zgodze się z opiniami innych, że trzeba siedzieć i kuć do 4 rano. I nie zgodze się również z tym, że w Katoliku sa same sztwyniaki i ludzie nawiedzeni psychicznie. Prawda, dyskotek nie ma, ale to już nie zalezy od nas tylko od dyrekcji szkoły i warunków. Warto dodać, że w liceum rozszerzone są lekcje humanistyczne np historia. Jest wiele przedmiotów, które trudno spotkać w innych liceach np. teatrologia, łacina, greka itp. Więc może obiektywanie teraz: 1. Zalety: - duża liczba wycieczek krajowych i zagranicznych, - ciekawe i sympatyczne grono pedagogiczne, - miła atmosfera, - a przede wszystkim człowiek czuje się bezpiecznie, - darmowa kafejka internetowa. 2. Minusy: - Mało godzin w-f (choć niektórym to nie przeszkadza), - to liceum typowo humanistyczne, - trzeba za nie płacić. Taka jest moja opinia o Katoliku, więc sam wybór należy do Ciebie:) POZDRAWIAM !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dom///hott_13 Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: 82.139.58.* 25.04.07, 20:02 Zajebiszcza szkoła ! zapraszam wszytkich przystojniaczkóW ( SwWEeT BOYYYyy;d )loffee ya:***:** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.chello.pl 25.04.07, 20:43 Heh, naprawdę śmieszą mnie te wszystkie teorie spiskowe. Ale coś w nich jest: muszę się przyznać: wszystkie posty napisane przez "absolwenta" były moje. Dlatego zresztą ten opatrzyłem tą samą ksywką. Natomiast co do reszty: nie twierdzę, że Deja jest święty. Zresztą nikt nie jest, ale nie będę o tym pisał. W jednym z postów spodobała mi się opinia, głosząca, że nie każdemu może on się podobać. Niemniej jednak nie oznacza to, że jest do gruntu zły. I tym bardziej jego postać nie rzutuje na całe KLO. I nie można na podstawie jednej osoby oceniać wszystkich: nauczycieli, ani tym bardziej uczniów. Nie twierdzę dawny_uczniu, że nie byłeś sam w swojej walce. Ale to nie znaczy, że każdy jest. Uwierz mi, że u nas w klasie wszystko inaczej sie rozgrywało. Tak samo za śmieszne uważam posty stwierdzające, że każdy w KLO to muł. To jest na tak niskim poziomie, że aż nie wiem co napisać... Jedyne co mogę to to, że Katolik to nie zawodówka i pewnego typu ludzi tam nie uświadczysz. I jeśli inny ludzie to muły, to racją jest, że KLO jest zamulone. Zaś wracając jeszcze co do wyników. Nie podchodźcie do nich jak do dogmatu. Rozumiem radość niektórych, ale to są dane urzędowe. Zaś co do samych danych urzędowych polecam lekturę stosownego rozdziału "Ogrodu metodologii socjologicznej" prof. Antoniego Sułka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawny_uczeń _KLO Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 20:57 Piszesz, żeby ludzie nie podchodzili do wyników, jak do dogmatu... A kto niedawno napisał, że "katolik ma najwyższą zdawalność nowej matury w Radomiu przez 2 lata jej funkcjonowania (100%) i najwyższą średnią ocen z tej matury w regionie" i powoływał się właśnie na te wyniki? Sam sobie pieknie odpowiedziałeś w ostatnim poście. I powtarzam - to, że o jednego nauczyciela jest tam za dużo, nie oznacza, że pozostali nauczyciele z KLO są do d..y. A co do uczniów - miałem osobiste przykłady. Wkońcu spędziłem z tymi moherami rok czasu i wiem, co mówię... Może inaczej było w Twoim przypadku, ale ja piszę TYLKO na podstawie własnych przeżyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mal Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 22:28 wybór katolika to masochizm.Jeśli chcesz się uczyć,idź do prestiżowych szkół- Kochanowskiego,Chałubińskiego,Czachowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fikolek Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.143.unknown.vectranet.pl 25.04.07, 22:44 a jak wspominacie absolwenci i uczniowie lekcje religii? nie ma indoktrynacji? da sie pogadac na rozne teamty i wyrazic swoje poglady ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klo Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.merinet.pl 25.04.07, 23:33 lekcje religi nie odbiegaja swoja forma od lekcji w normalnej szkole... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.chello.pl 26.04.07, 00:15 Dawny_uczniu nie mówię o wynikach, lecz o opracowaniu/ dokumencie. Zapewniam Cię, że są to dwie zupełnie inne rzeczy, dlatego zresztą polecałem lekturę dodatkową. Gdybyś się wczytał, zauważyłbyś to. A co do Twojej uwagi, że piszesz o swoich doświadczeniach, to brzmi ona niezwykle ciekawie w świetle tego, jak łatwo przychodzą Ci uogólnienia. Choćby o moherkach(dzięki, czuję się zaliczony do tego grona przez Ciebie). A odpowiadając na posta dotyczącego religii, to wygląda ona tak samo jak gdzie indziej. Nam na przykład zdarzyło się nie raz rzucać na niej plecakiem;)Indoktrynacji nie ma, choć nie jest tajemnicą, że sama szkoła ma bardziej prawicowy, niż lewicowy charakter(co zresztą wiąże się z tym, że nazywa się katolicką). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica KLO Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.214.unknown.vectranet.pl 26.04.07, 14:55 nie mam zamiaru sprzeczac sie z Wami, ale pozwolcie ze wyraze swoja opinie na temat katolickiego liceum. jestem bardzo zaskoczona wszystkimi postami, ktore mieszaja z blotem ta szkole. co do Pana prof. D. wypowiadac sie nie bede, poniewaz nie mialam z nim nigdy doczynienia. ale nazywanie uczniow klo 'moherami' jest jakims nieporozumieniem. ludzie w tej szkole sa normalni, to prawda zdarzaja sie osoby nadzwyczaj katolickie, ale sa naprawde mile i niegrozne:) atmosfera w szkole jest niesamowita, wszyscy sa dla siebie sympatyczni. a co do nauczania i samych nauczycieli, to chyba zalezy od nas samych. jesli ktos jest odrazu wrogo nastawiony np. do pani od historii (ktora nie wyglada na sympatyczna), 'leje' na jej przedmiot, bo uwaza, ze nie potrafi sie na niego nauczyc, to juz problem jego samego! wszystko zalezy od nas, a nie od szkoly. jesli kros chce sie uczyc to da sobie tutaj rade, a nie bedzie wymyslal, ze nauczyciel go gnebi. a jesli ktos nie ma ochoty na nauke to nie da sobie rady nigdzie! bardzo polecam Ci tą szkole, jesli oczywiscie zalezy Ci na wyksztalceniu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawny_uczeń _KLO uczennico KLO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 15:43 my tu poruszamy wątek gnębienia tylko przez osobę polonisty! Powinnaś z większym zrozumieniem przeczytać te posty! A pani prof. Skuza jest na serio dobrą nauczycielką! Jak nikt, potrafi wspaniale przekazać wiedzę ze swojego przedmiotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka religia IP: *.143.unknown.vectranet.pl 26.04.07, 16:15 a ja wspominam religie z ks A C. EEch, to byly czasy jak sie chodzilo do liceum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica KLO Re: uczennico KLO IP: *.214.unknown.vectranet.pl 26.04.07, 16:33 oczywiscie zgadzam się z Tobą co do pani Skuzy. czytam posty ze zrozumieniem i zauwazylam ze niektorzy nietylko uwazaja Pana Deje za problem ale i cała nasza szkołe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klo Re: uczennico KLO IP: *.merinet.pl 26.04.07, 18:24 temat dotyczny ogolnie katolickiego liceum, a to, ze Ty postanowiles pisac tylko o profesorze D. to juz inna sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawny_uczeń _KLO klo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 18:29 tak, bo ten człowiek nie powinien już tam od dawna pracować - po prostu się do tego nie nadaje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klo Re: klo... IP: *.merinet.pl 26.04.07, 19:13 tak tak, to juz slyszelismy wiele razy i zaczyna sie to stawac nudne, stac Cie na jakas bardziej tworcza wypowiedz na temat kogos innego?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawny_uczeń _KLO Re: klo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 19:19 jeśli Tobie wydaje się nudne, to kto Ci każe to czytać? Co do innych nauczycieli z KLO na serio nic nie mam - więc nie podjudzaj już moherku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klo Re: klo... IP: *.merinet.pl 26.04.07, 20:13 <lol> moherku, koles zalosny jestes poprostu, na prawde... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawny_uczeń _KLO Re: klo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 20:28 to "po prostu" czy "naprawdę"? Koleś - a Tobie radzę poprawić pisownię języka polskiego... Nawet tego Cię nie nauczył ten polonista? Robisz byka za bykiem - profesorek na pewno byłby niezadowolony, gdyby to teraz przeczytał... Jesteś doskonałą wizytówką KLO... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: klo... IP: *.chello.pl 27.04.07, 02:34 Kolego dawny_uczniu... Sam sobie przeczysz. Najpierw piszesz, że przeszkadza Ci jedynie postać sora D., zaś potem, czepiając się ortografii(która na forach nie jest rzeczą najważniejszą) stwierdzasz, że to wizytówka całego KLO. To jak? Cale KLO to katole, moherki i debile, czy tylko sor D.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzystka Re: klo... IP: *.tkdami.net 26.04.07, 21:31 Chciałam tylko powiedzieć, że miałam przyjemność uczyć się w tej szkole 6 lat (gimnazjum i liceum)i nigdy nie zapomne czasu spędzonego w KLO. Co do prof. Dei warto jest zauważyć, że ma On pewne ideały, który chce realizować bezwzględu na tych, którzy starają się Mu w tym przeszkodzić. Ilość wypracowań, lektur jakie mamy przeczytać ma na celu przygotować nas do matury i wyrobić nam zdanie na określone tematy (ma to być nasze zdanie a nie zdanie Pana Dei). Polecam tą szkołę wszystkim, którzy wiążą swoją przyszłość z kierunkami humanistycznymi. Ja osobiście jestem wdzięczna całemu gronu nauczycielskiemu za wszystko czego mnie nauczyli przez te 6 lat. Napewno będę miło wspominać całe KLO :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igorek Re: klo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 09:02 maturzystko!!powiesz po maturze co cie nauczyl"ten z idealami".w wielu postach bylo napisane o jego stosunku do uczniow,a sposob nauczania tez bylo by co pisac,ale szkoda nerwow,bo itak nie dojdziemy do wspolnych wnioskow,zwroc uwage,ze robi błedy np.włanczamy",nawet nie wiem,jak to napisac.a wogole to AMEN. Odpowiedz Link Zgłoś
sarlak Re: klo... 27.04.07, 11:19 Witam. w drugiej połowie lat 90-tych uczęszczałem do KLO, oczywiście wyniosłem się z tej zakłamanej konfidenckiej budy. Dlaczego? Ponieważ: 1) Jestem byłem i będe lewicowcem, ale wtedy gdy tam się dostałem bardziej wierzyłem w tolerancję co do przekonań i wartości- tam można o tym zapomnieć 2) Ks. Prasek- koronny śledczy, bullterier i dwulicowiec, jescze pamiętam marsz przeciw aborcji około 1997roku w W-wie, który premiowany był usprawiedliwioną nieobecnością hehe Nie chcę mi się dalej pisać o tych niegościnnych murach. Mam tylko satysfakcję z tego, że wraz z kumplem narobiliśmy im sporo bałaganu i napsuliśmy im nerwów. Acha, uwaga palący fajki! baby z pobliskich bloków kablują do księdza. Pozdrawiam niektórych tylko z rocznika 80. Oj chyba się wydałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica KLO Re: klo... IP: *.tkdami.net 27.04.07, 12:17 u nas była nawet taka sytuacja, że ks. Prasek śledził uczniów palących, którzy mieli swoją "bazę" na zapleczu sklepu. Ks.Prasek wszedł na płot z aparatem i zrobił im zdjęcia....od tego momentu zamykali nas w szkole, nie moglismy wychodzić na przerwe, a jak ktos chciał wyjść musiał mieć specjalna przepustkę od Pani Nawrotek. Naprawdę czuliśmy się jak w klatce...Do mojej koleżanki, która paliła papierosy ks. Prasek powiedział: "Chciałabyś żeby Twoje dziecko urodziło się w śmietniku?" Ona odpowiedziała, że nie. A on na to: "Urodzi się w śmietniku, bo Ty jesteś śmietnikiem"..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kam Re: klo... IP: *.24.radom.pilicka.pl 27.04.07, 20:56 heh czy to dziwne ze nauczyciel z LICEUM dba o to by uczniowie nie palili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedna z klo;] Re: klo... IP: *.tkdami.net 19.05.07, 23:29 uczennico KLO! Opowiadał nam nawet o tym waszym śmietniku:P no a niestety specjalne przepustki pozostały do dzis... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń_katolika;) Re: klo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 22:26 Do Sarlak: Wiesz ja obecnie chodzę do katolika (już 2 lata ;)) i nie zauważyłem, żeby ks. Prasek kogokolwiek śledził. Owsze jest surowy i zawsze przestrzega wszystkich zasad, ale jest sprawiedliwy w tym co robi, i to jest najwazniejsze. W Polsce jest wolność przekonań, więc nie możesz szkole zażucić, że opowiada się za życiem i ma inne poglądy od Ciebie i je broni. Jak juz wyżej wspominałem chodzę do katolika 2 lata nigdy nie spotkałem się, żeby ks. Prasek kogolowiek śledził i zawsze będe go bronił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.tkdami.net 28.04.07, 15:07 Skończyłam katolika 5 lat temu. Niemiło wspominam, szczególnie te okropne, stresujące lekcje z panem polonistą. Z naszej klasy przeniosło się przez niego aż 8 osób...to jednak o czymś świadczy... i rozumiem tych ludzi, którzy tu na forum piszą, że psychicznie byli wyczerpani....Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleś Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.tkdami.net 29.04.07, 14:30 wysoki poziom historii, języków, dodatkowe, ciekawe przedmioty ale niski poziom traktowania ucznia poniżanie, ośmieszanie, gnębienie, brak zrozumienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.214.unknown.vectranet.pl 06.05.07, 20:51 chciałbyś 'koleś' coś jeszcze powiedzieć? nauczyciele nas szanują, nie gnębią i nie ośmieszają! nie mam pojęcia skąd Ci to przyszło do głowy. jeśli Ty czułeś się ośmieszany i poniżany przez nauczycieli, to wiadać wybitnie na to zasłużyłeś!! co do przedmiotów nasz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.internet.radom.pl 07.05.07, 17:10 ta szkoła jest chora nie idż tam- ja rok temu zabrałem od nich syna i była to dobra decyzja-tam gdzie rządzi kler tam nie ma dobrej atmosfery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: 82.139.36.* 07.05.07, 19:14 dzięki Bogu zabraliśmy syna z tej szkoły, choć do tej pory próbuje się uwolnić od wizji nauczycieli, zwłaszcza siostry od polskiego. nie radzę nikomu, kto choć trochę jest niezależny w myśleniu, podejmować prób nauki w tej szkole. bardzo miło wspominamy natomiast księdza Maja, dobry człowiek i lubi dzieciaki,serdecznie pozdrawiamy Księdza Dyrektora, panią od historii, geografii i wszystkich tych którzy w uczniach widzą ludzi, a nie materiał na 100% osiągi szkolne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.tkdami.net 09.05.07, 17:48 raczej o dziewczynach z katolika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarny Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: 82.139.53.* 10.05.07, 12:58 lepsze są dziewczyny z vi lo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka śledziłam ten watek bardzo uważnie IP: *.pr.radom.net 19.05.07, 21:39 a także posadziłam tu moje dziecko, bo tam własnie sie wybierał.Efekt - zrezygnował z tej szkoły, a ja chyba sie z tego cieszę.Nie chcę ,żeby za rok czy dwa leczył sie w psychiatryku.Poziom tak - ale z relacjami uczeń- nauczyciel jest coś nie tak Dziekuje Wam za ten wątek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ????? Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 15:20 Wieść najnowsza! Podobno tego Pana Psora wylali z pracy !!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samo_ Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 00:54 hahahaa nooo:) nareszcie sie idiocie nalezało!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poziom Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.ntlworld.ie 13.12.13, 19:59 Poziom? Jaki poziom? To jedna z najgorszych szkół średnich na skalę kraju. Ludzie stamtąd do seminarium może się dostaną, albo do najwyższych szkół w Radomiu, z jedna może na KUL przy układach rodzinnych. "Poziom" jest utrzymywany dzięki zasadzie - płacę-wymagam. A jaki z tego prestiż? A taki, że wstyd jest mieć maturę z jakiejkolwiek katolickiej szkoły, bo dla dobrych szkół wyższych od razu jest to czerwona flaga w postaci: ograniczony światopogląd, nieumiejętność dyskusji, ważniejsza dla nich dogma niż fakty naukowe. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.radom.vectranet.pl 13.12.13, 20:19 głupi ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemi g Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.180.119.196.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.12.13, 12:01 wbrew nazwie...to nie jest katolicka szkoła...uważajcie jeśli nie chcecie mieć do czynienia...z dotykiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.radom.vectranet.pl 14.12.13, 18:11 "gdyby głupota miała skrzydła...." to byś fruwał jak gołębica - tak powiedziałby dr Sztrosmajer w sławnym ongiś serialu produkcji czechosłowackiej. Tu można złożyć już tylko kondolencje dla rozumy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.ntlworld.ie 14.12.13, 19:42 "...kondolencje dla rozumy" A co to jest "rozuma" i czy to można zobaczyć w "katoliku"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocztowiec Re: Co myślicie o Katoliku ?? IP: *.204.25.219.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.12.13, 08:49 zły dotyk to inaczej rozuma Odpowiedz Link Zgłoś