Dodaj do ulubionych

Co na to radni? Radni na to ...... wyjaśnimy!

18.04.07, 22:23
<prywaciarz2> napisał:

> Bardzo dobra uwaga. Czy radni mogą się dowiedzieć jakie plany w stosunku do
>tej sprawy ma UG by mieć możliwość interweniowania jeżeli pojawią się dobre
>pomysły takie jaki podał dzialkowiec3.

<dzialkowiec3> napisał:

> Pracownicy UG w Odrzywole to już są ze wszystkich obowiązków zwolnieni?
Słyszę tylko RADNI, RADNI, RADNI !!!. Gmina jak by była w porządku to powinna
> zorganizować zebranie z mieszkańcami przed zaakceptowaniem ostatecznych
> planów. Przecież ktoś te dokumenty podpisał. Był problem zorganizować
zebranie lub dobrze to przemyśleć ,nie będzie problemu przerobić. Ten nasz
menager!!!.
AHH !!!

Witam
Pozwoliłem sobie zamieścić, tylko dwa i to tylko dzisiejsze posty, dotyczące
problemów z jakimi spotykają się mieszkańcy naszej społeczności.
Jak pewnie zauważyliście, (zapewne również i <prywaciarz2>, na bieżąco
staramy sie reagować i ewentualnie zgłaszać do Wójta postulaty i zapytania
jakie zamieszczacie na forum.
Oczywiście, jak juz o tym pisałem, jest to nasz względem mieszkańców
obowiązek i z tego staramy się wywiązać. Tym niemniej, zasadne byłoby zwrócić
uwagę, że wiele z tych "problemów" można, a nawet powinno się załatwiać na
spotkaniach z mieszkańcami. Jeśli tak można, to moje "problemy" z JNP,
dotyczą tej właśnie kwestii, ze lubię być traktowany jak "biały człowiek"
(wg nazewnictwa zdaje się, że <krokusa>) i czy to się szanownemu JNP podoba,
czy też nie.
Czyli wg ustawy działalność gminy jest JAWNA. Tymczasem, JNP traktuje nas
jak podległy sobie "folwark", gdzie obowiązuje zasada "im mniej wiesz, tym
dłużej (lepiej) żyjesz". Ta zasada dotyczy nie tylko mieszkańców, ale nawet
radnych, którym "dało" się ochłap w postaci pracy, lub też zatrudniło
członków ich rodzin.

A przecież w demokracji, większość takich spraw dotyczących naszej lokalnej
społeczności powinna być załatwiana na zebraniach wiejskich, gdzie sami
mieszkańcy bez udziału JNP (albo czasami z jego udziałem), powinni dyskutować
i podejmować uchwały.
Albo też, aby nie dochodziło do takich sytuacji, że niektórzy nie maja jak
dojechać do swoich działek, na ulicy opoczyńskiej w związku z przebudową
drogi, ponieważ "ktoś tam zapomniał" umieścić w planach, że był
wcześniej "mostek" dojazdowy.
Tymczasem, w takiej sprawie wcześniej powinno być ogłoszenie, że każdy ma
możliwość wcześniejszego zapoznania się z planami celem naniesienia
ewentualnych uwag i zastrzeżeń. Tymczasem, jak to wygląda w praktyce sami
wiecie.
Pozdrawiam - w imieniu radnych z Odrzywołu - Sławomir Gajewski
Obserwuj wątek
    • prywaciarz2 Re: Co na to radni? Radni na to ...... wyjaśnimy! 19.04.07, 08:43
      Znowu płyta Ci się zacięła?! Nie mogłeś tego streścić w 2-3 konkretnych
      zdaniach?! Znowu propaganda przy każdym temacie?!
      Mogłeś napisać o co Ci chodzi nie musząc na całą stronę przy okazji opowiadać
      jaki to wójt zły. Ochłoń już.
      • nemne Re: Co na to radni? Radni na to ...... wyjaśnimy! 19.04.07, 08:59
        prywaciarz2 napisał:

> Znowu płyta Ci się zacięła?! Nie mogłeś tego streścić w 2-3 konkretnych
        > zdaniach?! Znowu propaganda przy każdym temacie?!
        > Mogłeś napisać o co Ci chodzi nie musząc na całą stronę przy okazji opowiadać
        > jaki to wójt zły. Ochłoń już.

Witaj <prywaciarz2>
        Żeby, krótko.
        Czy to o czym napisałem stanowiło nieprawdę, ponieważ tak się nie dzieje? Może
        to TY ochłoń, bo dogmat obowiązuje Papieża, a nie JNP. Tymczasem, TY go
        zaczynasz czcić, a to juz jest niebezpieczne.
        Pozdrawiam - (nemne)
        • prywaciarz2 Re: Co na to radni? Radni na to ...... wyjaśnimy! 19.04.07, 09:10
          Ja go nie czczę. Ja tylko zwracam Ci uwagę, że 70% Twoich wpisów dopisujesz, że
          zatrudnia rodzinę, że się go boją itp. Jeżeli piszesz o jakiejś sprawie to pisz
          tylko na jej temat a nie dodajesz swoje 5 groszy.
          Jeśli nie wierzysz, że tak robisz mogę posklejać twoje wpisy.
          • nemne Re: Co na to radni? Radni na to ...... wyjaśnimy! 19.04.07, 09:18
            Witaj - tak szybko, bo wyjeżdzam na sprawę, tym razem jako świadek (kolegium),
            jaką JNP założył jednemu z mieszkańców w sprawie wyborów samorzadowych.
            Dla przypomnienia, to ja miałem "zaszczyt" mieć az trzy takie sprawy - z
            wyborów samorzadowych, w tym dwie "od JNP" i wszystkie UNIEWINNIONY.

Wracając do tematu "ulica opoczyńska". Napisz, że działania JNP, czy też władz,
            co na jedno wychodzi wobec mieszkajacych tam Obywateli były prawidłowe, a to co
            napisałem i o czym napisali inni forumowicze stanowi nieprawdę. ok?
            Pozdrawiam - (nemne)
            • prywaciarz2 Re: Co na to radni? Radni na to ...... wyjaśnimy! 19.04.07, 10:47
              Jak przeczytasz moje wpisy w temacie: " Ulica Opoczyńska" to się dowiesz jakie
              mam zdanie na ten teamt.
              • krokus004 Re: Co na to radni? Radni na to ...... wyjaśnimy! 20.04.07, 13:34
                Sławek i tak z nim nie wygrasz jest najmadrzejszy, najpiękniejszy i na wszystko
                ma gotową odpowiedź. Tylko do do tej pory nie wyszedł z żadna prpopzycja jak
                poprawić byt naszych mieszkańcow tak i najlepiej niech sie wszystkim zajma
                radni. A pracownicy w UG niech leża do gory... nie wiem czym takm chcecie.
    • nemne Re: Radni interweniują, ale ................. 21.04.07, 14:46
      Re: Zgłaszjcie propozycje i wnioski do RADNYCH
      baska306 01.02.07, 22:57 + odpowiedz

>ja mam propozycję:
      >Czy można by postawić wniosek o uprzątnięcie śmieci w Odrzywole a przede
      >wszystkim za murem cmentarnym i w pobliskim cmentarzowi lasku. Jest to ogromny
      >wstyd, że miejsce gdzie spoczywają nasi bliscy jest tak zaśmiecone. Wiem że z
      >drogi tego nie widać, ale przy tym objeżdzie te dzikie wysypisko jest bardzo
      >widoczne i świadczy o nas jako mieszkańcach. W ogole można by poraacować nad
      >czystością naszej miejscowości i niniejszym zgłaszam taki wniosek.

• Re: Zgłaszjcie propozycje i wnioski do RADNYCH
      kangur333 02.02.07, 12:05 + odpowiedz

>Cześć! odnośnie ulic to tylko wnioski czy będą zrealizowane to zależy od
      radnych i rządząch Gminą.
      >Popieram wniosek <baska306> o uprzątnięcie terenu wokół cmentarza.hej!

baska306 02.02.07, 17:45 + odpowiedz

>dzisiaj przechodziłam obok kontenerów na śmieci obok dawnego przedszkola!
      >zgroza, skandal, syf, brud i malaria. I to prawie na wprost Urzędu Gminy.
      >Przydałoby się małe sprzątanie Odrzywołu. kto odpowiada za ten stan? Jak
      >czesto kontenery są wywozone? Prosimy radnych o zadbanie o naszą miejscowość!

burek500 03.02.07, 12:42 + odpowiedz

>Dodam że koło zalewu też przydało by sie posprzątać. juz nie mówie o bebenie i
      >starej szatni. hejah!
      boss551 13.02.07, 11:58 + odpowiedz

>jest bardzo dużo spraw w naszej gminie, wymienię niektóre:dokończyć chodnik na
      >ul. Tomaszowskiej po stronie Zająca, Zawady itp, zrobić porządek na ulicy
      >Praga,drogę utwardzoną do Janówka, utwardzić uliczki na "działkach", bo po
      >roztopach czy deszczu jest tam jedno wielkie bagno.Szanowni radni chyba
      >mieszkacie w Odrzywole i to wszystko widzicie i wiele innych spraw. Więc do
      >pracy i działać aby było widać efekty waszej działalności na rzecz
      >gminy.Rzeczywiście zakopać topory wojenne i wziąć się do konkretnej pracy, aby
      >te cztery lata nie były zmarnowane. Powodzenia!
      ...............................................................................

Witam
      Jak z tych wpisów na forum wynika, jako radni staramy się realizować Wasze
      uwagi. Jednak jako radni nie mamy możliwości "bezpośredniej" interwencji u
      poszczególnych pracowników UG, dlatego interweniujemy u Gospodarza Gminy.
      (temat "Zgłaszajcie wnioski i propozycje do radnych").

Oczywiście z wpisów jakie zamieściłem powyżej , wynika że takie wnioski do nas
      kierują też osoby, które są "bardziej z wójtem", (jak choćby <boss551>).
      Jednak w tym przypadku, co należy pochwalić WSZYSTKIM nam zależy, aby nasza
      miejscowość czysto i schludnie wyglądała, bez względu na osobiste animozje.
      Nasz wniosek tez, jak wynika z jego treści, służyć miał tylko tej sprawie (bez
      żadnej złośliwości) poprawy czystości naszej miejscowości
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25494&w=55382689&a=61138395
      Tymczasem, jak zawsze JNP "olewa" to, a jego odpowiedź jest
      typową "spychologią".
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25494&w=55382689&a=61138700
      Dlatego nie będę komentował wpisu <prywaciarz2>, który złośliwie napisał, że
      jak zawsze JNP jest "cacy", a inni są "be".

prywaciarz2 13.02.07, 12:15 + odpowiedz

>A po co to widzieć i robić jak można zgonić na forum, że to wójt jest
      >odpowiedzialny i to jego sprawa.
      >PS. Niedługo minie 6 miesięcy od wyborów po tym czasie będę męczył radnych,
      >którzy się udzielają na tym forum by napisali co konkretnego zrobili w
      >Odrzywole i dla całej gminy. Jeszcze troszkę czasu jest. Jako obywatel
      >Odrzywołu mam prawo wiedzieć.

Pozdrawiam - w imieniu radnych z Odrzywołu - Sławomir Gajewski
      PS.
      Jak "ktoś" będzie chciał "rozliczać" radnych, to bardzo chętnie.

• raper88 Re: Co na to radni? Radni na to ...... wyjaśnimy! 23.04.07, 12:54
      No czekamy wszyscy na wasze rozliczenie.Opiszcie i pochwalcie się jaki zmiany
      zaszły w Odrzywole. jakie powstały inwestycje itp.Nie licząc oczywiście
      dokończenie inwestycji na ul.Polnej czyli drogi którą zaczęli radni w
      poprzedniej kadencji.
      • radny13 Re: Co na to radni? Radni na to ...... wyjaśnimy! 23.04.07, 14:09
        Witam.
        Zasługi radnych IV kadencji zostały docenione w wyborach, ale mniejsza z tym.
        Obawiam się, że na nasze rozliczenie jeszcze trochę poczekasz, do końca
        kadencji bo takie są prawa demokracji. Wybrani w wyborach dostają od
        społeczeństwa kredyt zaufania na cztery lata a po tym okresie społeczeństwo
        przez wynik wyborów mówi czy jest zadowolone z pracy radnych czy nie.
        Co do ulicy Polnej zapoznaj się drogi kolego w którym to budżecie uchwalono
        środki na budowę drogi na ul.Polnej, z tego co pamiętam było to w budżecie na
        rok 2007 głosowanym dnia 1 marca 2007 r. Muszę Cie rozczarwać ale była to już V
        kadencja samorządu. Oczywiście plany były wcześniej ale realizacja nastąpiła
        dopiero teraz. Nie wiem czy pamiętasz te czasy ale np.plany na zalew w
        Odrzywole były juz robione grubo przed rokiem 1989 za głębokiej komuny. Ale
        wszyscy przypisują powstanie zalewu obecnemu Wójtowi (i słusznie)a nie jakiemuś
        sekretarzowi organizacji partyjnej.
        Radzę także zapoznać się z tekstem ustawy o z dnia 08 marca 1990r. o
        samorządzie gminnym, zanim zaczniesz pouczać kogoś o jego obowiązkach. Polecam
        szczególnie rozdział 2 (Zakres działania i zadania gminy)i rozdział 3 (Władze
        gminy).Życze miłej lektury.
        Pozdrawiam P.S.
    • raper88 Re: Co na to radni? Radni na to ...... wyjaśnimy! 23.04.07, 14:18
      Tylko nie płaczcie,że możecie tylko składać wnioski i interpelacje.Waszym
      zadaniem jest aby te wszystkie wnioski wdrożyć w zycie.Nie tylko przepisac
      wnioski forumowiczów i przesłać wójtowi(spychologia) ale również rozmawiać z
      wójtem i innymi radnymi nad wprowadzeniem ich w życie. A nie tylko skargi
      któtnie itp.I w ten sposob chcecie aby wszystko zmieniało się na lepsze?WY
      macie przekonać wójta aby to wszystko zrealizował.Ale łatwiej jest
      powiedzieć,że nie macie takich uprawnień.Jesteście jak dupa od sranie aby go
      przekonać.Czy rozmawiacie z wójtem o tych wszystkich problemach jakie
      przedstawiamy tu na forum ,czy tylko informujecie go pisemnie o tym wszystkim?
      • radny13 Re: Co na to radni? Radni na to ...... wyjaśnimy! 23.04.07, 14:23
        Jednak nie przeczytałeś ustawy, szkoda. Zapraszam na sesję w piatek 27.04.2007
        r. ogodzinie 15.
        Pozdrawiam P.S.
    • raper88 Re: Co na to radni? Radni na to ...... wyjaśnimy! 23.04.07, 14:25
      A co do ul.Polnej to i plany i projekt był wykonany w popprzedniej kadencji.Wy
      miłosciwe nam panujacy tylko wyraziliscie zgodę na jego zrealizowanie.Jeszcze
      by tego brakowało ,żebyscie się nie zgodzili i nie przeznaczyli na to fundusze.
      • nemne Dziękuję ci poprzednia rado. dzięki panie JNP 23.04.07, 16:42
        raper88 napisał:

> Tylko nie płaczcie,że możecie tylko składać wnioski i interpelacje.Waszym
        > zadaniem jest aby te wszystkie wnioski wdrożyć w zycie.Nie tylko przepisac
        > wnioski forumowiczów i przesłać wójtowi(spychologia) ale również rozmawiać z
        > wójtem i innymi radnymi nad wprowadzeniem ich w życie. A nie tylko skargi
        > któtnie itp.I w ten sposob chcecie aby wszystko zmieniało się na lepsze?WY
        > macie przekonać wójta aby to wszystko zrealizował.Ale łatwiej jest
        > powiedzieć,że nie macie takich uprawnień.Jesteście jak dupa od sranie aby go
        > przekonać.Czy rozmawiacie z wójtem o tych wszystkich problemach jakie
        > przedstawiamy tu na forum ,czy tylko informujecie go pisemnie o tym wszystkim?

Witaj <raper88>
        1. Prędzej słońce w miejscu stanie. Prędzej w morzu wyschnie woda, niźli
        JNP "po dobroci" przyzna się do błędu". Dlatego udzielam mu za posrednictwem
        Samorzadowego Kolegium Odwoławczego (organ, ktory uchyla decyzje wójta) .....
        bezpłatnych porad prawnych.
        2. Dla jasności nie przypisuję sobie żadnych zasług. Po prostu staram się
        robić i realizować to o czym pisałem przed wyborami samorzadowymi. Skoro
        wyborcy w zdecydowanej większości w Odrzywole to poparli, to znaczy że nie
        podobali im się, ciągle chwaleni przez Ciebie (to aż żenujące) nasi
        poprzednicy, radni - "tylko dla swojej rodziny".
        3.Przecież przez 4 lata ich kadencji nie zorganizowano ani jednego zebrania
        (pomijając, 10.04.2005r., gdzie "nic nie można mówić") w Odrzywole.
        Jak sobie poczytasz teksty protokółów z sesji, okazuje się, że "wszystko cacy",
        a "niemowy są zawsze za". Z tym, że kosztem dla "abyśmy dla swojej rodziny".
        4.Jeśli chcesz, to mogę tu napisać (mogę skierować wniosek do JNP, aby napisał
        ile osób o nazwiskach "zbliżonych " do poprzednich radnych pracuje, lub
        rozpoczęło pracę na stanowiskach ........podległych JNP".

5. Zapomnialeś jeszcze dodać, że ptaki, ktore wiosną przylecialy do
        Polski ...... wyleciały jeszcze za kadencji poprzednich radnych. Dlatego to tez
        ich zasługa. (Żenujące!!!!!!!)
        Pozdrawiam - (nemne)
        PS.
        Mogę to napisać, bo komp, na ktorym piszę tez kuplem za poprzedniej rady. NIE!!!
        Pomyłka. To bylo za jeszcze wczesniejszej rady. Dziękuję wam radni z lat
        1998-2002.
        • nemne Prędzej słońce w miejscu stanie............ 23.04.07, 17:51
          > raper88 napisał:

>Czy rozmawiacie z wójtem o tych wszystkich problemach jakie
          > przedstawiamy tu na forum ,czy tylko informujecie go pisemnie o tym wszystkim?

Witam
          PRĘDZEJ SŁOŃCE W MIEJSCU STANIE. PRĘDZEJ W MORZU WYSCHNIE WODA. NIŹLI KTOŚ
          PRZEKONA JNP.
          A współpraca, przeczytajcie ten link:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25494&w=53089435&a=60793350
          ........... ale mimo wszystko staramy się. Świadczą o tym sesje rady gminy.
          Dodatkowo szanowny i czcigodny wójt jest czytelnikiem tego forum, o czym
          niejednokrotnie słyszalem od Niego. Dlatego jako Gospodarz Gminy, nawet nie
          powinien czekać na interwencje radnych tylko od razu sprawę załatwiać.
          Pozdrawiam - (nemne)
          • zawiedziony11 Re: Prędzej słońce w miejscu stanie............ 23.04.07, 20:21
            Siema dla tych co piszą i co czytają.
            Jak widze dalej nie ma współpracy miedzy wójtem a radnymi pisałem już o tym
            wcześniej, forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25494&w=58140221
            przy tak drobnych sprawach jak posprzątanie wokół cmentarza, nawet nie mogą się
            dogadać. Dlatego tym bardziej utwierdza mnie w przekonaniu że ci ludzie muszą za
            2 lata być odsunieci od władzy w gminie. Nie dotyczy to wszystkich radnych ale
            sami wiecie kogo mam na myśli. Również wójtowi za 2 lata trzeba podziękować za
            pracę niech sobie chłop odpocznie, bez urazy.Jak ktoś napisał brak dobrej woli
            władzy w stosunku do spraw odrzywolskich. Szkoda żeby ten czas poszedł na marne
            tylko dlatego że jedni drugim pokazują plecy. Widzicie co się dzieje oceniajcie
            i wyciagajcie wnioski.
            Pisze sporadycznie ale kontroluje co się dzieje w rzeczywistości i będę to wytykał.
            Trzymanko ziomki!!!

• nemne Współpraca 23.04.07, 21:31
              Witaj <zawiedziony11>
              Przeczytałem Twój link i nie wiem do kogo "pijesz", gdy zarzucasz "prywatę".
              Przecież można mnie nie lubić (nie ma obowiązku), ale skoro w takiej prostej
              sprawie, jak "śmieci" Gospodarz Gminy "olewa" interweniujących to juz
              przesada.
              Tak samo ze wspólnota, o której piszesz. Oczywiście facet ma ochotę aby to
              zagarnąć. Na poprzednich wyborach sołtysa nawet powiedział, że "potencjalny
              inwestor woli rozmawiać z Gminą, niż ze Wspólnotą" (czyt. z Nim). A co może
              odrzywolanie to niedorozwinięci głupole, tylko JNP jest najładniejszy?!

Natomiast moim zdaniem, WSZELKIE sprawy powinny być załatwiane na Ogólnym
              Zebraniu, aby mieszkańcy mogli wyrazić swoje stanowisko, tak jak to kiedyś
              bywało.
              Dlatego myślę, że trochę przesadzasz. Oczywiście ja też chciałbym współpracy,
              bo tu mieszkam i ta ziemia jest mi ........, ale "współpraca" zaczęła się od
              (zobacz ten link)
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25494&w=53089435&a=60793350
              Przecież jemu są nie potrzebni, tacy co "umieją mówić", dlatego "problemy", bo
              najlepsi to bmw (bierny, mierny, ale wierny) i dlatego "problem", bo
              praktycznie nie ma już w tej gminie co sprzedawać, a łapy swędzą do Wspólnoty,
              która ma ok. 340 ha. Pr5zecież taki majątek powinien być wykorzystany na
              społecznie uzasadnione cele i KONKRETNE inwestycje. (a nie dla kilku cwaniaków)
              Wiesz, ja też chciałbym być tak "anonimowo mądry" i nie babrać się w tym
              szambie, ale jak przeczytasz tematy z forum to sam powinieneś wiedzieć jak
              wyglądają i za ile "inwestycje", oraz "zasiedzenia", z których nasza
              społeczność nic nie będzie miała.
              Pozdrawiam ziomka - (nemne)

PS.
              Ktoś powiedział, że "Władza nigdy nie ustępuje po dobroci, ale tylko wtedy gdy
              się boi". (zobacz co wywalczyly pielegniarki,a górnicy)

• miecz_damoklesa koryto pogłębimy - ale dobrowolnie nie odstąpimy 23.04.07, 22:09
                Ja tez myślę, że JNP dobrowolnie nie odstapi od "koryta". Gdyby go gdzieś
                chcieli, już dawno by ustapił. A tak dalej mamy stare-nowe władze, ktore za
                wszelka cenę zwalczają nieposłusznych i niepokornych. POzdro.
                • prywaciarz2 Re: koryto pogłębimy - ale dobrowolnie nie odstąp 24.04.07, 08:49
                  Nemne czy ty jesteś aby zdrowy na umyśle?! Czy ja źle zrozumiałem czy ty
                  przykładem górników chcesz podjudzić ludzi, dać im koktajle mołotowa i siłą na
                  gminę?! Czyżby drogą prawną poprzez wieczne skarżenie do sądu nie szło po
                  Twojej myśli to chodzi ci po główce nowy, bardziej drastyczny pomysł?! Ludzie
                  jeszcze będziecie płakać przez tego człowieka. To nie będą łzy szczęścia, oj
                  nie będą.
                  • nemne co to jest przenośnia 24.04.07, 12:30
                    Witam
                    Okazuje się, że co niektórzy niby wszystko wiedzą, a jednak nie rozumieją.
                    Dlatego pisząc o "górnikach" miałem na uwadze fakt, że albo mam "dobrodzieja"
                    JNP pocałować w rękę i uklęknąć przed tym Wielkim Menago, albo egzekwować swoje
                    prawa i swojej rodziny.
                    Dla przykładu, nagle "ni z tego - ni z owego" Wielki Menago -
                    (JNP) "dopierdziela" się nawet nie do mnie, ale do mojej rodziny i zwalnia moją
                    żonę ze stanowiska dyrektora w szkole podstawowej w Kolonii Ossie.
                    Jako uzasadnienie pisze ....... "różne pierdoły".

W takim razie co mi pozostaje. Alternatywa. albo - albo. Czyli "klęknąć"
                    i "pochylić głowę", że Wielki Menago tak uznał, albo ........... pokazać
                    mu "gdzie raki zimują". (<prywaciarz2>, żebyś znowu, nie napisał, że ja wiem
                    gdzie raki w rzece zimują. To co w cudzyslowiu, to przenośnia).

Czyli, aby pokazać jak JNP traktuje ludzi (odpowiedzialność zbiorowa),
                    napisałem pozew i w imieniu żony udałem się (wg pouczenia na odwołaniu) do Sądu
                    Pracy, który uznał w wyroku sygn. akt: IV P 560/04, że "odwołanie było
                    BEZPODSTAWNE" i dodatkowo przyznał nam odszkodowanie. w swoim pozwie, nie
                    żądałem przywrócenia na stanowisko.
                    Chciałem, tylko, aby w aktach, moja żona miała "czyste papiery", jak również
                    wykazać, że jego urząd, to nie Władza Absolutna.

Przecież ja tylko staram się egekwować należne mi prawa. Czy to się komu podoba
                    czy też nie.

Pozdrawiam - (nemne)
                    PS.
                    1. Mam nadzieję, że nikomu krzywdy nie zrobiłem, aby ktoś przeze mnie
                    płakał. Tak, że "mistrzu złoty", nie strasz. Natomiast, to co z tego powodu
                    przeżyła moja żona, …………., a przecież wystarczyło, aby jej powiedział, że w
                    związku zemną, nie widzi jej na tym stanowisku i prosi, aby sama zrezygnowała.
                    (co zamierzała i tak uczynić).
                    2. Jeślibym kiedykolwiek postąpił tak samo z rodziną JNP, co on z moją,
                    KAŻDY będzie mnie miał prawo kopnąć w d……
                    • odrzywolak Re: co to jest przenośnia 24.04.07, 12:57
                      nemne nie tłumacz się mu. I tak pewnie zaraz wszystko przeinaczy tylko musi sie
                      skonsultować z JNP. Ty naplujesz im w twarz a oni powiedzą że pada deszcz.
    • koles201 Re: Co na to radni? Radni na to ...... wyjaśnimy! 24.04.07, 12:56
      Sławku współczuję Ci, ale Ty w tej świętej wojnie nie jestes taki niewinny.I
      chyba my Odrzywolacy nie powinniśmy z powodu tej waszej wojny tracić.A chyba
      tak może być.Za dużo w tobie nienawiści a mało dobrej woli do wspópracy co może
      odbić się źle dla naszej miejscowości.Trzeba dużo rozmawiać a szczególnie mieć
      dużo dobrej woli do negocjacji o wspólne dobro.Rosja wprowadziła embargo na
      nasze mięso a mimo ,że są nieugięci prowadzzimy jak również unia rozmowy, nie
      wyciągamy dział i nie strzelamy bo to nie byłoby sensu.
      • nemne Re: Co na to radni? Radni na to ...... wyjaśnimy! 24.04.07, 15:10
        Witaj <koleś201>
        Z tym współczuciem, to daj sobie spokój (bez urazy), bo mi to niepotrzebne, tak
        samo błędnie interpretujesz jakąś rzekomą "świętą wojnę".
        Po prostu, jako przeszło 40 - letni facet jestem świadom swoich praw i
        obowiązków i ja je tylko (albo zdaniem JNP "aż") egzekwuję.

Dodatkowo juz w najbliższy piątek jest sesja "budżetowa" rady gminy, dlatego z
        całą pewnością przyjdę na nią przygotowany (to zapewne powinien być obowiązek
        KAŻDEGO radnego) i jeśli będę miał swoje zdanie co do celowości niektórych
        uchwal, na pewno nie będzie to świadczyło o jakiejś tam "wojnie", ale np. o
        celowości podwyżki za wodę. (zapewne to i Ciebie powinno zainteresować).
        (To, że zapewne będę brał jako radny aktywny udzial w sesji i będe zglaszał
        interpelacje i zapytania, na pewno nie będzie świadczyć o jakiejś wojnie)
        Tak samo, jako przedstawiciela władzy uchwałodawczej interesują mnie koszty i
        celowość inwestycji w Gminie. (ciekawe ile kosztowała Gminę Odrzywół
        przepompownia wody w Lipinach, która ....... nie działa.)
        Czy też "wspaniały statut" (autor,autor,autor który to "wymyslił". Na pewno nie
        geniusz prawny)
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25494&w=58904581&a=60792137
        Myślę, że po to jest demokracja, aby "opozycja" legalnie "patrzyła na łapy"
        Władzy. Obojętnie czy to w Sejmie, czy też w Gminie.

Prawdziwa WSPÓŁPRACA jest wtedy, gdy zainteresowani mają możliwość
        wypowiedzenia swojego zdania (oczywiście, jak mają taka wolę)i Władza tego
        wysłucha i ewentualnie zrealizuje, bez względu czy np. ktoś w Sejmie lubi Jana
        Rokitę czy nie, czy też Olejniczaka z SLD, albo Pawlaka z PSL (poprzednio w
        opozycji był PiS i Kaczyńscy).
        Natomiast TYRANIA jest wtedy, gdy ze strachu i obaw o rodzinę DYKTATOR sobie
        rządzi, a przeciwników zsyła na Sybir, albo rozstrzela.
        Miniony ustrój w PRL (Polska Rzeczpospolita Ludowa) charakteryzował się m.in.
        tym, że nie było opozycji (wszak Władza rządziła dla ludu pracującego miast i
        wsi), a każde glosowanie w Sejmie było bez głosu sprzeciwu.

Ciekaw jestem, (w związku z moimi prawami), jakie to "zło" czynię dla Gminy
        (nie dla JNP, bo to co innego) czy też dla Odrzywołu i w czym jest moja "wina".
        (mam nadziej, że nie dlatego, że osmielam się zresztą na wniosek forumowiczów
        interweniować w sprawie czystości naszgo Odrzywolu).
        Pozdrawiam - Sławomir Gajewski - radny RG w Odrzywole
        PS.
        1.Niestety nie ma ludzi bez winy. Dlatego wymień może tu "moje winy", jakie
        czynię jako radny i mieszkaniec (tej Ziemi, Naszej Odrzywolskiej Ziemi) wobec
        Wójta i Gminy Odrzywół.
        2. Tak samo jak i nie ma ludzi nieomylnych i niezastąpionych, o czym zdaje sie
        nie wiedzieć ....... jeden facet. ("Błądzenie jest rzeczą ludzką, GŁUPOTĄ
        dopiero jest w tym trwać")

• krucjata.przeciw.smieciom Re: Co na to radni? Radni na to ...... wyjaśnimy! 24.04.07, 20:57
          Cze. Ja też przyłączam sie do "swiętej wojny" przeciw śmieciom i wzywam
          wszystkich do tego samego, bo dziwię się że nikogo z gminy te stosy smieci nie
          rażą. Siemka
          • parafjanin Re: Co na to radni? Radni na to ...... wyjaśnimy! 24.04.07, 22:08
            Nie rażą bo tego nie widzą niech sie przejada w rózne miejsca o których pisano
            to zobaczą. Trzeba też ruszyć cztery litery odczasu do czasu i udać sie w teren.
        • prywaciarz2 Re: Co na to radni? Radni na to ...... wyjaśnimy! 25.04.07, 08:39
          Sławek napisał:
          Z tym współczuciem, to daj sobie spokój (bez urazy), bo mi to niepotrzebne, tak
          samo błędnie interpretujesz jakąś rzekomą "świętą wojnę".
          Po prostu, jako przeszło 40 - letni facet jestem świadom swoich praw i
          obowiązków i ja je tylko (albo zdaniem JNP "aż") egzekwuję.

Cieszę się, że znasz swoje prawa i obowiązki ale moim zdaniem nie powinieneś
          zaspakajać swojego " Ego" lecz służyć ludziom, którzy Cię wybrali. Nie wydaje
          Ci się, że walczysz tylko o swoje a ludziom mydlisz oczy?! Oczywiście tego nie
          widzisz bo sam bym tego nie widział na Twoim miejscu. " Święta wojna" trwa
          między 2 ludźmi szkoda, że to przeniosło się na pole Gminy i urzędów i przy
          okazji zostali w to wciągnięci ludzie, którzy myślą, że "wojna" jest o inną
          ideologie.
          PS. Wójta wybrało 70% wyborców w demokratycznych wyborach ( tak wyczytałem z
          tego forum) to dlaczego, każesz ustępować mu z urzędu?! Czyżbyś miał w
          poważaniu wolę tak dużej ilości mieszkańców gminy?! Z tego wynika, że tak. I
          nie pisz proszę, że nastawiam kogoś przeciw Tobie. Ja komentuje tylko Twoje
          wypowiedzi.
          PS2. Chyba mnie nie doceniasz. Ja nie muszę konsultować, żadnej z moich
          wypowiedzi z nikim.
          • nemne Prawdziwe wyniki wyborcze 25.04.07, 10:36
            Witaj <prywaciarz2>
            Jesli powyzszy tekst skierowałęś do mnie to:
            1. KONKRETNIE w jakiej sprawie działam przeciwko Gminie, zamiast " służyć
            ludziom, którzy Cię wybrali" (czyli mnie).
            2. Jeszcze raz podkreslam, nie interesuje mnie jakaś "święta wojna pomiedzy
            dwoma ludżmi", czyli nie interesuje mnie prywatne życie Pana Kmieciaka, tylko
            staram sie realizować i występować w obronie praw w relacji Obywatel - Urząd.
            I tylko tyle.
            3. Wskaż KONKRETNIE gdzie "kazałem" ustąpić z Urzedu wójtowi?
            4. Jeśli chodzi o rzekome 70%, w Gminie to służę pomocą abyś to sam sobie
            zobaczył
            wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/wynikiWbp.html?instytucja=142304-WBP
            5. Jeśli chodzi o samo sołectwo Odrzywół, też proszę bardzo
            wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/wynikiWbpObwod.html?okregObwod=9eb04e4f4346dd0f199c291ec5e4d66c

Dobrze by było, abyś przyznał, że taki wynik osiagnąłem nie mając w terenie na
            liście ZADNEGO kandydata ze swojego komitetu
            wyborczego,wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/wybRadaGminy.html?jdn=142304 (mój
            komitet to "Solidarna Gmina" i jak z tego widać miał tylko 3 kandydatów i to
            tylko w Odrzywole) nie ofiarowując nikomu ŻĄDNEJ pracy w podleych jednostkach,
            ani robotach interwencyjnych, nie "otwierając" żadnych imprez i nie mając
            mozliwości zorganizowania ŻADNYCH spotkań, aby zaprezentować siebie i swoje
            zamierzenia. Nie organizowałem uroczystości, na które ktos tam zapraszał
            sołtysów, rady soleckie i .... pół wsi. (Mogę tak dalej, ale mam nadzieję, że
            nawet dla Ciebie starczy).
            6.
            W wyborach na radnego w Odrzywole, gdzie moje zdanie na temat Wójta, Wspólnoty,
            Blasku i innych bylo wszystkim znane:
            wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/wynikiOkreg.html?okreg=142304-RDA/1
            Pozdrawiam - Sławomir Gajewski(nemne) - radny RG w Odrzywole
            PS.
            <prywaciarz2>, w związku z Twoimi "procentami" w wynikach, przeprosin nie
            oczekuję, ale bardzo chętnie PROSZĘ o odpowiedż na pytanie nr 1.
            • prywaciarz2 Re: Prawdziwe wyniki wyborcze 25.04.07, 11:35
              Ad1. Pisałem o Twoim zaspakajaniu własnego " Ego". Wszystko co robisz, robisz
              dla siebie. Mówię to z pełną odpowiedzialnością.
              Ad2. Interesuje Cię wszystko co jest związane z p. Kmieciakiem i proszę
              ściemniaj. Wojna zaczęła się o wasze prywatne sprawy a przeniosła się na pole
              UG i wszystkiego co z tym związane. Nawet Twoi adoratorzy to potwierdzą.
              Ad3. Cały czas insynuujesz, przy każdej wypowiedzi praktycznie, że wójt
              powinien odejść( główny argument- bo za długo jest, zwolnił mi żone i zatrudnia
              ludzi z rodziny radnych).
              Ad4. Nie 70% lecz 61,63 % tak jak pisałem nie znałem dokładnych tylko
              wyczytałem gdzieś na forum. Czyli 3 razy więcej niż Ty 26,04. No może 2,5.
              Ad5. Wiesz jak jest w Odrzywole:)
              Każdy ma swoją koncepcje kampanii wyborczej. Oj już tak nie opowiadaj, że ty
              nic nie lobbowałeś na swoją osobę a sami Cię wybrali bo słyszeli, że jesteś
              naj...
              Obrałeś kampanie o nazwie: "Door to door" czyli po Polsku " Od drzwi do drzwi".
              Podobno nie opuściłeś, żadnego gospodarstwa w gminie. Nawet Gęsia Niwa Cię
              witała.
              PS. nie wiem o jakich przeprosinach mówisz. Nie licz na nie.
              • nemne czy login prywaciarz2 ponosi pełną odpiwedzialność 25.04.07, 12:05
                Witaj <prywaciarz2>
                1. Jeśli chodzi o Twoją "pełną" odpowiedzialność to nie wiesz co to znaczy.
                Dla jasności, jeśli gdziekolwiek i kiedykolwiek widziałeś tekst podpisany przez
                <nemne>, oznacza to, ze napisał go KONKRETNY facet: Sławomir Gajewski -zam.
                Odrzywół, Plac Kilińskiego 47 i PONOSI ON PEŁNĄ ODPOWIDZIALNOŚĆ za to co
                napisał. W twoim przypadku, jest to .......
                2. Pan Kmieciak nie jest tożsamy prawnie z Gminą i Wójtem. Powinien to
                wiedzieć, nawet taki "artysta z UG" jak Ty (bez urazy). Pan Kmieciak, to osoba
                fizyczna, natomiast Wójt Gminy Odrzywół - to osoba prawna.
                3. Jeszcze raz KONKRETY , że rzekomo toczę jakąś "prywatę".
                4. 61,63% procentowe poparcie. No nie rozśmieszaj mnie, że to
                jest "oszałamiający" wynik, w sytuacji gdy w roku wyborczym zrobiło
                się "pospolite ruszenie" z inwestycjami i zadłużyło Gminę.
                5. Masz problemy z matematyką, dlatego JNP uzyskał nie 3 razy więcej, ani nie
                2,5 tylko dokładnie 2,367. Czy to jest "oszałamiające" osiągnięcie. Wątpię.
                (Dla jasności w stosunku do poprzednich wyborów miałem przeszło 100% zwyżkę
                poparcia, natomiast wynik JNP pozostał na tym samym poziomie). Natomiast jak
                zobaczysz wynik do rady powiatu jakie uzyskał JNP w 2002 r. i porównasz z
                ostatnimi wyborami to już KATASTROFA JNP.
                6. Jeśli JNP, jest taki (jak wg Ciebie) "naj", to ciekawe dla czego się nie
                sprawdzi w wyborach do Sejmu czy też nawet (a co?) Prezydenta RP.
                Pozdrawiam - (nemne)
                • sior Re: czy login prywaciarz2 ponosi pełną odpiwedzia 25.04.07, 13:37
                  <prywaciarz2> i <nemne> przestańcie sie juz licytować, bo staje sie to nudne.
                  każdy z Was ma swoje racje, ale nie o to chodzi. Było, minęło.Każdy na czyms
                  skorzystał: JNP jest wójtem, Sławek jest radnym i nic juz tego nie zmieni.
                  • nemne Każdy ma swoje prawa i obowiązki 25.04.07, 13:57
                    sior napisała:

> <prywaciarz2> i <nemne> przestańcie sie juz licytować, bo staje
                    > sie to nudne.
                    > każdy z Was ma swoje racje, ale nie o to chodzi. Było, minęło.Każdy na czyms
                    > skorzystał: JNP jest wójtem, Sławek jest radnym i nic juz tego nie zmieni.

Witaj <sior>
                    Oczywiście i niech tak zostanie, a kaądy z nas ma nie tylko prawa, ale i
                    obowiazki i po prostu należy tego przestrzegać.
                    Pozdrawiam - (nemne)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka