Dodaj do ulubionych

Jaki tu spokój sialalala...

18.05.07, 10:01
...nic się nie dzieje sialalala:)
Obserwuj wątek
    • wnodzak Re: Jaki tu spokój sialalala... 18.05.07, 10:51
      Właśnie,
      wspomniałem niedawno o CBA i wymiotło wszystkich.
    • prywaciarz2 Re: Jaki tu spokój sialalala... 18.05.07, 11:17
      Przestraszyli się haha.
    • independent13 Prośba do PRYWACIARZ2 18.05.07, 11:45
      Cześć prywacjarz2
      Może pamiętasz naszą ostatnią rozmowę o wykształceniu. Wtedy mnie trochę
      poniosło, ale sobie wszystko przemyślałem i wziąłem się do nauki. Miałeś rację,
      trzeba się uczyć. Teraz sobie siedzę nad zadaniami z fizyki. Muszę Ci się
      przyznać, że nie idzie mi najlepiej. Ty chyba kiedyś pisałeś że jesteś MSc
      (magister nauk ścisłych). Mógłbyś mi pomóc rozwiązać takie dwa zadanka. Jak byś
      mógł to opatrz je jakimś małym komentarzem. Teraz na forum się nic nie dzieję
      i dlatego Cię o to proszę.
      Z góry dziękuję. Przyszły maturzysta.

Człowiek o masie m znajdujący się w nieruchomej łódce na jeziorze
      zaczyna przechodzić z jednego jej końca na drugi z prędkością v względem
      brzegu. Z jaką prędkością porusza się łódka względem brzegu, jeżeli jej
      masa równa jest M?

Samochód porusza się z prędkością 72 km/h. Jaką drogę w metrach pokona ten
      samochód w ciągu jednej sekundy?

• prywaciarz2 Re: Prośba do PRYWACIARZ2 18.05.07, 12:02
        Witam! To drugie zadanie można obliczyć w pamięci. Mi wyszło 20m/s. Wystarczy
        zamienić km na metry oraz minuty na sekundy. Na koniec podzielić metry przez
        sekundy.
        • prywaciarz2 Re: Prośba do PRYWACIARZ2 18.05.07, 12:13
          Rozwiązanie jakbyś się pogubił:

72km= 72000m
          1h=60min=3600s
          72000m/3600s= 20m/s
          • independent13 Re: Prośba do PRYWACIARZ2 18.05.07, 12:30
            Witam
            Dziękuję bardzo.
            Rzeczywiście to było proste. To już chyba pokapowałem.
            Jak byś mógł to proszę o odpowiedz do pierwszego zadanie. Mam jeszcze zadanie z
            fizyki ale z innych działów, optyka, elektryka, chemia. Z działu ruch też mam
            jeszcze zadania. Czy mógłbym Ci podesłać jeszcze jakieś zadanka. Jeżeli tak to
            w której dziedzinie czujesz się najlepiej.
            Z góry dziękuję.
            • wnodzak Re: Prośba do PRYWACIARZ2 18.05.07, 13:17
              Jaja sobie robicie? Ja tu poważnie o CBA, a Wam po głowie fizyka chodzi? Tak
              trochę poważniej to uczyłem się fizyki kilkadziesiąt lat temu, ale trochę
              jeszcze pamiętam. Proponuję przypomnieć sobie zasadę zachowania pędu i dalej
              pójdzie z górki.
            • prywaciarz2 Re: Prośba do PRYWACIARZ2 18.05.07, 13:18
              Jeżeli udałoby mi się rozwiązać te zadania i podesłać Ci gotowca to mija się to
              z celem. Twoim zadaniem jest nauka a przepisywanie gotowca nią nie jest. To tak
              jakbyś przed lekcjami przepisał od kolegi.
              Radziłbym Ci byś skontaktował się z kolegą, który bardziej łapie te zagadnienia
              i razem usiedli do zadań. W razie wątpliwości pomoże Ci. Wtedy coś na pewno
              skorzystasz z nauki.
              PS. Niestety nie mam czasu by siedzieć nad rozwiązywaniem zadań.
              • independent13 Re: Prośba do PRYWACIARZ2 18.05.07, 13:33
                Cześć wnodzak.
                Cześć prywaciarz2
                Wnodzak, bardzo dziękuję za podpowiedz. Czy tak brzmi odpowiedz?

v*m=V*M
                V=v*m/M

Odp. Prędkość łódki względem brzegu V=v*m/M
                Czy mam rację?
                • wnodzak Re: Prośba do PRYWACIARZ2 18.05.07, 13:48
                  Jak już powiedziałem wcześniej to było dawno, ale chyba dobże kombinujesz.
                  • wnodzak Re: Prośba do PRYWACIARZ2 18.05.07, 13:54
                    Zawróciliście mi głowę fizyką i posadziłem byka. Kombinujesz oczywiście "dobrze"
                    a nie "dobże".
                    • independent13 Re: Prośba do PRYWACIARZ2 18.05.07, 14:07
                      Wnodzak, dziękuję Ci bardzo.
                    • independent13 Re: Prośba do PRYWACIARZ2 18.05.07, 14:07
                      Wnodzam, dziękuję Ci bardzo.
                      • bezrobotny51 Re: Prośba do PRYWACIARZ2 18.05.07, 14:28
                        Cześć Odrzywolacy.
                        Independent ja Ci mogę pomóc z fizyką. Zadanko zrobione super. Ruch
                        jednostajny, przyśpieszony, siły, pęd, tarcie można powiedzieć cała mechanika
                        nie ma dla mnie tajemnic, przynajmniej na poziomie maturalnym.. W tym tygodniu
                        to już nie dam rady. Jestem bardzo zajęty pracą zawodową. Dopiero koło środy
                        będę miał troszke wolnego czasu, to się odezwę. Przygotuj jakieś zadania. Teraz
                        już kończę, jestem bardzo zajęty. Cześć, do środy.

PS. Prywaciarz2 musisz sobie przypomnieć fizykę. To pierwsze zadanie też można
                        było rozwiązać w pamięci. Tak jak widać.
                        • prywaciarz2 Re: Prośba do PRYWACIARZ2 18.05.07, 14:41
                          Bezrobotny51 ja nic nie muszę.
                          PS. Kłamczuch jesteś. cyt."Jestem bardzo zajęty pracą zawodową."
                          • independent13 Re: Prośba do PRYWACIARZ2 18.05.07, 14:55
                            Super bezrobotny51. Bardzo dziękuję. W takim razie do środy biorę się za
                            przedmioty humanistyczne. Zacznę od języka polskiego.
                            Literatura staropolska. Mikołaj Rej
                            „Krótka rozprawa między trzema osobami, Panem, Wójtem a Plebanem”.

Teraz proszę mi nie przeszkadzać, już mnie nie ma.

PS. Prywaciarz2 ja Cię prosiłem o pomoc i nadal Cię proszę. Przygotuje jakieś
                            zadanka na wtorek żebyśmy mogli na ich temat sobie podyskutować. Będziemy mieli
                            jeden dzień zanim włączy się bezrobotny. Oczywiści jak będziesz chciał. Widzisz
                            chyba nie jestem taki słaby. Wystarczy, że ktoś mnie naprowadzi i może uda mi
                            się rozwiązać.
                            • prywaciarz2 Re: Prośba do PRYWACIARZ2 18.05.07, 15:26
                              Przyznaj się lepiej kiedy poprawki bo tu koniec roku a Ty się do nauki dopiero
                              zabierasz:) Jaka szkoła?
    • wnodzak Re: Jaki tu spokój sialalala... 18.05.07, 15:49
      Zapomnieliśmy o tytułowym spokoju. Czy nie zbyt spokojnie. Nie znalazłem nigdzie
      informacji na przykład o Miejscowych planach zagospodarowania przestrzennego.
      Isnieją? Boksują się wszyscy a chyba już nie wiedzą o co.
      -
      • prywaciarz2 Re: Jaki tu spokój sialalala... 18.05.07, 16:05
        Słabo szukasz:) Wójt w odpowiedzi na którąś z interpelacji napisał:
        Nie istnieje w gminie na dzień dzisiejszy plan zagospodarowania przestrzennego.
        • wnodzak Re: Jaki tu spokój sialalala... 18.05.07, 16:15
          To na jakiej podstawie zaprasza inwestorów do Gminy. Bez CBA się jednak nie
          obejdzie.
          • prywaciarz2 Re: Jaki tu spokój sialalala... 18.05.07, 16:30
            Hehehe.
    • wnodzak Re: Jaki tu spokój sialalala... 18.05.07, 16:34
      Co na to wszystko nemne. Nie wiem czy w tym momencie nie wywołałe3m wilka z lasu.
      • lizak006 Re: Jaki tu spokój sialalala... 20.05.07, 08:52
        Nawiązując do tematu prywaciarza "jaki tu spokój silalala", zastanawiałem sie co
        jest powodem takiego stanu. Albo ludziom niechce sie pisac wciąż o tym samym i
        nic z tego nie wynika bo jak to mowia "psy szczekaja a karawana jedzie dalej" i
        ma się dobrze lub jest tak fajnie że nie ma oczym pisać. Ten fajny sielankowy
        nastrój zakłóca mi tylko fakt, że z naszą demokracją jednak w Odrzywole nie
        jest dobrze a minowicie świadczy o tym zablokowanie w gminie i świetlicy
        programem blokujacym wyświetlenie strony z forum Odrzywołu. Czyżby władza tak
        sie bała ludzi i ich wypowiedzi czy to świadczy o czymś innym? Dobrze, że na
        prywatne komputery nie mają wpływu. Tak więc być może po części jest odpowiedź
        dalczego taki spokój tutaj.
        • lizak006 Re: Jaki tu spokój sialalala... 20.05.07, 09:05
          Byłbym zapomniał pozdrawiam adminstratora obsługujacego komputery w gminie. Czy
          nie ma pan wyrzutów sumienia narzucając cenzure? która podobno dawno została
          zniesiona.Jesteśmy w Unii Europejskiej chyba a nie na Kubie. Rozumiem że
          wykonuje pan polecenia władzy i tylko to pana usprawiedliwia - ale nie władzy.
          • wnodzak Re: Jaki tu spokój sialalala... 21.05.07, 14:02
            Chyba jednak wszystkim na tym spokoju zależy, a te wszystkie pyskówki to tak dla
            sportu.
            • parafjanin Re: Jaki tu spokój sialalala... 21.05.07, 16:17
              Kurde faktycznie spokój zaczął sie letni sezon każdy wali piwko w plenerze.hej!!!
          • ugly2 Re: Jaki tu spokój sialalala... 21.05.07, 16:50
            Czyżby większość głosów przeciwko poczynaniu wójta płynęło od jego podwładnych?
            • prywaciarz2 Re: Jaki tu spokój sialalala... 22.05.07, 15:06
              ugly2 napisał:

> Czyżby większość głosów przeciwko poczynaniu wójta płynęło od jego
              podwładnych?

To szujki! No tak?!
    • kurde22 Re: Jaki tu spokój sialalala... 26.05.07, 20:04
      prywaciarz2 napisał:

> ...nic się nie dzieje sialalala:)
      Faktycznie. Żadnych wpisów dzisiaj. Czyżby wszyscy posnęli?
    • tajnosagentos2 Re: Jaki tu spokój sialalala... 06.06.07, 10:12
      Coś cicho na forum. Pewnie rywaciarza2 nie ma w pracy. Pozdrowienia dla
      wszystkich pracowników Urzędu Gminy.
      • independent13 Re: Jaki tu spokój sialalala... 06.06.07, 10:19
        Może wszyscy pracownicy gminny w Łossem szykują ołtarze. ha ha
    • ziomal51 Re: Jaki tu spokój sialalala... 06.06.07, 10:48
      Spokój i ciągle te same osoby na forum. Wydaje mi się, że jest nas około
      dwudziestu. W stosunku do ogółu mieszkańców to mniej niż nic. Tylko jeden radny.
      Pozostali nie mają nic do powiedzenia?
      • prywaciarz2 Re: Jaki tu spokój sialalala... 06.06.07, 11:13
        Ziomal nie koło 20stu tylko 5ciu piszących pod innymi loginami.
        Independent nie pamiętam czy Ci mówiłem ale przypomnę: jesteś półmózgiem.
        Stwierdzam to po twych wszystkich wpisach jakie tutaj umieściłeś wieśniaku.
      • townes Re: Jaki tu spokój sialalala... 06.06.07, 11:17
        Spokojnie Ziomal51 jeszcze trochę czasu do wyborów zostało. Poczekaj, aż
        zacznie się kampania wyborcza. Dopiero wtedy dowiesz się czego dokonali radni.
        Wszystko zostawią na ostatnią chwilę, bo jeżeliby teraz o tym pisali to kto
        będzie o tym pamiętał przy wyborach (wyłączam z tej myśli <nemne>).
        Pozdrawiam
        • independent13 Re: Jaki tu spokój sialalala... 06.06.07, 11:28
          Prywaciarz
          Ubodła Cię ta Łossa. Może powinienem napisać Kolunija Łossa.
          • independent13 Re: Jaki tu spokój sialalala... 06.06.07, 11:39
            Prywaciarz
            Zapomniałem Ci jeszcze powiedzieć TY TO JEDNAK JESTEŚ GOŚĆ.
            Tacy ludzie jak ja to Cię podziwiają i doceniają . I chyba tylko tacy.
            • prywaciarz2 Re: Jaki tu spokój sialalala... 06.06.07, 11:57
              Proszę, nie poniżaj się na tym forum bo to do niczego nie prowadzi.
              Nie rozumiem w jakim celu piszesz.
            • paniewojcieuprzejmiedonosze Re: Jaki tu spokój sialalala... 06.06.07, 12:06
              Może radni podobnie jak JNP też mają w dupie forumowiczów i dlatego się nie
              udzielają na forum? No radni do raportu, odpowiadać tu szybko na pytania
              przywaciarza i jemu podobnych oni was rozliczą. Ech, gdzie ci radni z IV
              kadencji....?

• independent13 Re: Jaki tu spokój sialalala... 06.06.07, 12:21
                Prywacios nie mij do mnie prytyncji. Ale jo pise tak jak łumie i tak jak
                myśle. Nie zabranjoj mi pisać. Jo tys chciłbym cuś mundrego napisac ale ty się
                zy mnie smiejes i łostatnio to nic nie pisołym. Widziołeś jo naprowdy nic nie
                pisałym. Jak się dzisiaj łodwarzyłym toś mi powiedził ze jo jezdym mózgim.
                Prywacios pozwul mi pisoć. Prose Cie mui kochaniutki.
                Jo nie zawdy rozumie co Ty pises to się nie łodzywum. Ale jak powiedziałeś ze
                je nuda to chciałym cuś mundrego powidzić. Nie smij się zy mnie. Jo już się
                wyłuncum bo to łoglundanie to drogo kostuje. Tak mama mi powiedzieli.
                • prywaciarz2 Re: Jaki tu spokój sialalala... 06.06.07, 14:58
                  Pozytywną rzeczą jest to, że Independent nie wstydzi się gwary jaką rozmawiają
                  u niego w domu. To tak jak górale itp.
                  • odrzywolak Zamykam dyskusje 06.06.07, 15:11
                    Do poniedziałku odpoczywamy? Co wy na to?
                    • prywaciarz2 Re: Zamykam dyskusje 06.06.07, 15:56
                      Hehe chyba drugi raz się z Tobą zgodzę na tym forum.
                      Do poniedziałku. Miłego weekendu.
                      • prywaciarz2 Re: Zamykam dyskusje 12.06.07, 09:34
                        ...nic się nie dzieje sialalala.
                        • odrzywolak Re: Zamykam dyskusje 12.06.07, 09:46
                          Ty chyba na akord pracujesz u JNP i dstajesz kase od wpisu. Jaka staweczka?
                          • prywaciarz2 Re: Zamykam dyskusje 12.06.07, 10:40
                            Od zarządu Forum dostaje 10 zł netto za wpis, żeby to forum nie umarło:)
                            • ziomal51 Re: Zamykam dyskusje 12.06.07, 11:09
                              Tym bardziej, że stomatoł czeka.
                              • prywaciarz2 Re: Zamykam dyskusje 12.06.07, 11:19
                                hehe jeszcze z 10 wpisów i plomba wymieniona!
                                • odrzywolak Re: Zamykam dyskusje 12.06.07, 11:45
                                  To JNP jest w zarządzie forum? No no no
                                  • townes Re: Zamykam dyskusje 12.06.07, 12:02
                                    Nie! W zarządzie forum jest przecierz Nemne i płaci Prywaciarzowi2 za
                                    kostruktywną krytykę, obserwowanie w kościele itd.
                                    HaHa HaHa HaHa HaHa HaHa – no niesamowite :)))
                                    • odrzywolak Re: 12.06.07, 12:16
                                      To z tego wynika, że w zarządzie jest nemne i JNP ale jaja.
                                      • townes Re: 12.06.07, 12:27
                                        Wydało się!!!! Czyżby to wszystko co dzieje się na tym forum to ściema. Nie
                                        zapominajmy, że kiedyś Nemne i JNP byli co najmniej DOBRYMI znajomymi. Gdy
                                        Nemne zostanie wójtem to Prywaciarz2 przekwalifikuje się na Państwowy2 i będzie
                                        krytykował JNP.
                                        PS. Oczywiście żartuję, bez urazy.
                                        • independent13 Re: 12.06.07, 12:35
                                          Wtedy JNP będzie Sławek. A obecny JNP będzie tylko zwyczajnym Kwieciakiem.
                                          • prywaciarz2 Re: 12.06.07, 13:30
                                            Wreszcie powoli łapiecie co tutaj się pisze:) Tylko oczywiście "ośla łąka"
                                            independent musiał nazwisko przekręcić. Chłopie ty to musiałem w oślej ławce
                                            się nasiedzieć:)
                                            • independent13 Re: 12.06.07, 13:52
                                              Czy ja Ci już dzisiaj mówiłem?

Prywaciarz TY to jesteś jednak gość.
                                              • prywaciarz2 Re: 12.06.07, 14:17
                                                A ty cwaniak z pompką w nosie.
    • paniewojcieuprzejmiedonosze Re: Jaki tu spokój sialalala... 18.06.07, 11:26
      Co jest? Gmina zamknięta, czy co? Nikt nie pisze.
      • independent13 Re: Jaki tu spokój sialalala... 20.06.07, 07:58
        W Odrzywole trwają przygotowania do inauguracji kampanii wyborczej, która
        odbędzie się w dniu wizyty Radia Maryja w naszym kościele parafialnym.
        Pracownicy UG są zajęci i dlatego nic nie piszą na forum.
        • nemne Re: Jaki tu spokój sialalala... 01.07.07, 10:51
          independent13 napisał:

> W Odrzywole trwają przygotowania do inauguracji kampanii wyborczej, która
          > odbędzie się w dniu wizyty Radia Maryja w naszym kościele parafialnym.
          > Pracownicy UG są zajęci i dlatego nic nie piszą na forum.

Witam
          1. No to bylo, minęło. Mam nagraną Mszę na kasecie, ale jeszcze mi jej nie
          dostarczyli z Łodzi.
          2. Dzisiaj zaczęła się druga połowa roku. A tu cisza.
          Pozdrawiam - (nemne)
          • wayper Re: Jaki tu spokój sialalala... 02.07.07, 14:36
            Faktycznie jaki tu spokój....:-)
            • odrzywolak Re: Jaki tu spokój sialalala... 04.07.07, 08:12
              Cisza .....................,pewnie przed burzą :-)
              • parafjanin Re: Jaki tu spokój sialalala... 04.07.07, 15:05
                Czyżby wszyscy wyjechali na wakacje nawet <prywaciarz> sie nie odzywa ani
                <krokus>, ani <odrzywol> a co z ziomalem?
                • ziomal51 Re: Jaki tu spokój sialalala... 04.07.07, 15:08
                  Ziomal jest, tylko nikt mu nie odpowiada. Zmowa albo jakiś układ!!!!
                  • parafjanin Re: Jaki tu spokój sialalala... 04.07.07, 15:17
                    O pardą myślałem że tez wyjechałeś, apropo wyjazdu to po 15 tez mnie nie bedzie
                    wyjeżdżam nad morze.
                    • prywaciarz2 Re: Jaki tu spokój sialalala... 16.07.07, 16:08
                      Może przy takiej pogodzie dyskusja byłaby mniej gorąca i rzeczowa. Kto
                      zaproponuje temat?
                      • ziomal51 Re: Jaki tu spokój sialalala... 17.07.07, 17:44
                        Chyba chodziło oto, aby dyskusja była jedynie mniej gorąca, a nie mniej goraca i
                        rzeczowa ! ( w domyśle także mniej rzeczowa).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka