Dodaj do ulubionych

GLOBI w Radomiu - dyktatura kierowniczki

21.05.07, 13:14
To co wyprawia z pracownikami obecna kierowniczka Globi to jeden wielki
wyzysk pracowników pracujących za marne grosze. Dżwiganie ciężarów przez
pracownice , ciągnięcie ciężkich palet , nadgodziny niepłatne , zabieranie
premi bez powodu są na porządku dziennym. A która spróbuje się odezwać to już
nie pracuje mimo że i tak jest mało pracowników. Może podam jakiś konkretny
przykład. Pracownica ma dzień wolny w sobotę lub w niedzielę w grafiku.
Kierowniczka każe jej przyjść do pracy. Zamiast oddać jej dzień wolny kiedy
indziej lub zapłacić tzw. setkę ( 100% więcej za te godziny ) to dopisuje jej
jako zwykłe godziny nadliczbowe. Poza tym wtedy nie ma się odbijać jak w
normalny dzień pracy. Codziennie zostając 30-60 minut po czasie pracy(bo
kierowniczka wcześniej cię nie puści do domu) i odbijając się o czasie
faktycznie kończącym pracę to i tak za te godziny nie jest płacone.Robione są
korekty odbijań i wychodzi że tyle pracowałaś ile powinnaś. Zawsze centrala
jeśli o niczym nie wie może to sprawdzić bo wszystkie zmiany i korekty
odbijań zapisywane są w systemie. Także co jakiś czas pracownik jak ma dzień
wolny musi przyjść do pracy i jechać wyznaczony "swój rejon" ( inaczej
sprzątać i układać na półkach w wyznaczonej przez kierowniczkę części sklepu )
Oczywiście za darmo bo wtedy jakby nie było cię w pracy. To zajmuje kilka
godzin.Jak szybciej zasuwasz to szybciej skończysz. Mam nadzieję że centrala
Carrefour do której należy Globi przyjrzy się bliżej pani zarządzającej Globi
i wyciągnie odpowiednie kroki aby pracownik był szanowany i dostawał uczciwe
wynagrodzenie za faktyczny czas pracy. Ja na szczęście już tam nie pracuje
ale zwracam na ten problem uwagę by pomóc dziewczynom jeszcze tam pracującym.
Może ktoś ma jakieś inne uwagi to proszę o wpisy.
pozdrawiam caka100
Obserwuj wątek
    • Gość: Danka Re: GLOBI w Radomiu - dyktatura kierowniczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:54
      Wiem coś o tym-codziennie robię tam zakupy i widzę co dziewczyny muszą robić.A
      jest ich tak mało że nieraz czekam do pustej kasy bo w tym czasie wykładają
      towar na pólki.A zamiast nowe zatrudniać to zwalniają? Ciekawe. Oszczędzają na
      polskim pracowniku.Zagraniczni wyzyskiwacze>>>>>>>>>>>>>>
      • Gość: lila Re: GLOBI w Radomiu - dyktatura kierowniczki IP: *.tkdami.net 23.05.07, 19:23
        Ja nie robie zakupów w Globi bo tam jest sam chłam. Owoce prawie zgniłe,wędlina
        nieświeża obeschnięta. Wolę iść na śląską lub do Elei.
      • Gość: tenia Re: GLOBI w Radomiu - dyktatura kierowniczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 11:51
        ale proszę pańswtwa to właśnie jest polak świnia, dać mu trochę władzy i koniec
        • Gość: tenia Re: GLOBI w Radomiu - dyktatura kierowniczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 11:55
          prostak jak dostanie troszkę władzy to myśli że jest kimś, a tu wielkie g....
          u mnie w pracy w Radomiu jest to samo, prostaki dopadły się do władzy i mamy to
          co may, a ludzie wykształceni, inteligentni wyjeżdzają bo pracować z takimi się
          nie da.Nie na próżno się mówi polak polakowi wilkiem
    • Gość: ona Re: GLOBI w Radomiu - dyktatura kierowniczki IP: *.tkdami.net 21.05.07, 21:06
      ciekawe jak jest w innych marketaxh ale to co sie tu opisuje to zwykle
      okradanie ludzi>ciekawe co na to PIH albo PIP>może ktoś z pracowników się
      odważy mówić i bedzie jak w Biedronce>odszkodowania>poprawa pracy itd>>>>>
      • sono_andrzej Re: GLOBI w Radomiu - dyktatura kierowniczki 21.05.07, 23:05
        Ja powiem tak. Poczekajcie cierpliwie do 1 lipca. Wtedy wejdą w życie nowe
        przepisy prawa pracy.
        Zakładają one przede wszystkim wysokie kary dla nieuczciwych pracodawców oraz
        ochronę pracownika zgłaszajacego sprawę do PIPu. Prcownik będzie mógł
        skorzystać z instytucji świadka incognito tzn. dane osoby zgłaszającej sprawę
        będą tylko do wiadomości inspektora pracy.

Zatem wytrzymajcie jeszcze trochę i po 1 lipca ostro walcie do PIPu.
        • Gość: sidor Re: GLOBI w Radomiu - dyktatura kierowniczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 10:21
          Nie ma co czekać do razu trzeba walczyć o swoje.Biedronka najlepszym
          przykładem.Markety wont do siebie z Polski
        • Gość: tenia Re: GLOBI w Radomiu - dyktatura kierowniczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 12:01
          nie wierzę że coś to da, po prostu jak ktoś jest prostakiem to nic tu nie
          pomoże .Trzeba poprostu szanować samego siebie to i drugiego człowieka będzie
          się szanować.Ja sie pocieszam że za długo taka kierowniczka też stanie się
          niewygodna pracodawcy i trafi w szeregi szarych kasjerek czy sprzedawczyń i co
          w tedy,bedzie pisać jak ją wykorzystują a w d... z nią.Zycie nauczy ją szacunku
          dla człowieka
    • klient15 Re: GLOBI w Radomiu - dyktatura kierowniczki 22.05.07, 19:47
      Jak już tam nie pracujesz to możesz zgłosić osobiście do PIH-u. Chyba że się
      boisz czegoś?
      • sono_andrzej Re: GLOBI w Radomiu - dyktatura kierowniczki 23.05.07, 19:47
        Do PIPu nie do PIHu, chyba że są przypadki oszukiwania klientów.

PIP w Radomiu mieści się na Prażmowskiego 15 (zielony budynek obok Biedronki)
        pokój nr 62.
        • Gość: andi1230 Re: GLOBI w Radomiu - dyktatura kierowniczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 10:40
          Wczoraj wysłałem linka do tego forum do centrali Carrefoura pod który należy
          Globi. Jeżeli nic nie wiedzieli co się wyprawia w Globi to może się tym zajmą.
          Chyba że w centrali wiedzą jakie stosuje się w Globi praktyki.
          • Gość: andi1230 Re: GLOBI w Radomiu - dyktatura kierowniczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 11:35
            Minęło już prawie tydzień a na uwagę i linka kórą wysłałem do Carrefoura nikt
            mi nie odpowiedział.Pisząc podałem swojego maila. A mogli przynajmniej napisć ,
            że chociaż sprawdzą czy to prawda co się na tym forum opisuje. Ale wygląda na
            to że w Carrefourze wszystko wiedzieli i nawet może sami kazali kierowniczce w
            Globi tak robić. A myślałem że Carrefour to uczciwa firma.
            • Gość: kaśka123 Re: GLOBI w Radomiu - dyktatura kierowniczki IP: *.tkdami.net 04.06.07, 20:33
              Wszystkie markety to jeden obóz pracy
    • Gość: Lupus Do caca100 IP: *.tkdami.net 04.06.07, 21:09
      CZy ta kierowniczka to taka ok. 30-tki, farbowana i czasem w siwym płaszczyku
      pomyka?

Robię zakupy w Globi czasem i jakos tak ona mi pasuje na zołzę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka