Dodaj do ulubionych

Czym bujają się Radni.

28.05.07, 10:21
Luźny temat. Jakimi autami prywatnymi jeżdżą radni V kadencji. Z tego co
widzę to wójt jeździ starą Skodą Felicja.( na pewno chciałby go zmienić ale
znowu idioci powiedzą, że na auto ukradł z gminy). No Sławek chyba jakimś
Citroenem, to samo Przewodniczący małym Citroenem chyba AX. A reszta?
Bez napinki.
Obserwuj wątek
    • prywaciarz2 Re: Czym bujają się Radni. 28.05.07, 11:27
      Widzę, że każda próba "rozruszenia" forumowiczów jakimkolwiek tematem kończy
      się na niczym. Nadchodzi koniec. Koniec forum.
      • tajnosagentos2 Re: Czym bujają się Radni. 28.05.07, 11:41
        A może tak w ramch "rozruszania" forum powiesz czym ty sie bujasz?
        Coś mi się wydaje że JNP będzie zmieniał brykę i zaczynasz przygotowywać pod to
        grunt. A ja Ci powiem, że jak na wójta to wstyd że jeździ takim zabytkiem. Jak
        bym zarabiał 100 tys. rocznie przez 16 lat to pozwoliłbym sobie na coś lepszego.
        • prywaciarz2 Re: Czym bujają się Radni. 28.05.07, 12:31
          Ja bujam się rowerem "jubilat" rocznik 1992r. a TY?
          • independent13 Re: Czym bujają się Radni. 28.05.07, 12:32
            Jeden ksiądz z pod radomskiej miejscowości miał od 1996 roku zawsze pięknie
            wyglądający samochód. Czerwony Fiat Punto wyglądał od lat jak nowy. Ludzi się
            dziwili jak to jest, że samochód tak się dobrze trzyma. Aż wreszcie ktoś się
            przez przypadek dowiedział, że ksiądz średnio co dwa lata kupuje sobie nowy
            wózek. Te sam model, kolor, felgi itd. Starszym panią i tak się nie dało
            przetłumaczyć. „Ksiundz łumi sanować i tyle a wy nie łumita i wum skoda i się
            tylko cepiota łudciwego cłowieka”

• prywaciarz2 Re: Czym bujają się Radni. 28.05.07, 13:44
              Independet ja to słyszałem ale to nie było z księdzem tylko z Prezesem GSu a
              samochód to duży fiat. Więc tą bajkę to w buty wsadź. Jak myślisz, że wójt
              kupuje co roku nowe felicje to gratuluję inteligencji bo Felicje nie są
              produkowane od kilku dobrych aut. Już nawet Skody Fabii nie produkują bo weszła
              2ka. A jak nie pisałeś w stosunku do wójta to ja nie wiem po co w ogóle to
              pisałeś.
              • prywaciarz2 Re: Czym bujają się Radni. 28.05.07, 13:51
                "lat" a nie " aut" przejęzyczenie.
                • tajnosagentos2 Re: Czym bujają się Radni. 28.05.07, 14:08
                  Prywaciarz2 ostygnij trochę. Wszędzie węszysz podstęp i ataki na swojego JNP.
                  Chyba Ci brakuje tych ataków bo wtedy mógłbyś pokazać swoje wiernopoddańcze
                  uwielbienie broniąc jego imienia. I tak szukasz dziury w całym.
                  Ja powtarzam swoje, że wójt powinien mieć przyzwoity samochód tym bardziej, że
                  ma wystarczające zarobki. W końcu reprezentuje gminę i chce tego czy nie moją
                  osobę też. I o skromność tu raczej nie chodzi, a raczej o klasę.
                  • independent13 Re: Czym bujają się Radni. 28.05.07, 14:31
                    Cześć tajnosagentos2.
                    Trzeba chłopakowi odpuścić
                    Jest ogólnopolski strajk lekarzy. W Krychnowicach nie przyjmują.
                    Daj mu spokój.
                    On już ma dosyć.
                    Tabletki mu się pokończyły.
                    Nie wie kogo i czego się czepić.
                    Jest zagubiony i wyczerpany psychicznie.
                    Wójt nie widzi jego osiągnięć.
                    Wójt kupi sobie nowy samochód a on wyląduje w Krychnowicach.
                    • prywaciarz2 Re: Czym bujają się Radni. 28.05.07, 15:08
                      A ty głąbie bez matury za trepa w wojsku będziesz robił.(do Independent)
                      Tajnosagentos to Ty się przyje...,że tym tematem robię podkładkę pod zakup auta
                      przez wójta. To tobie się odkleja!
                      Jakby kupił to pierwszy byś się sapał, że Ty bezrobotny a wójt auta zmienia.
                      • tajnosagentos2 Re: Czym bujają się Radni. 28.05.07, 15:15
                        a Ty wszystko wiesz najlepiej co bym zrobił a co nie. Mam komuś żałować, że
                        sobie kupił auto za uczciwie zarobione pieniądze. Nigdy w życiu o ile są to
                        uczciwie zarobione pieniądze.
    • general28 Re: Czym bujają się Radni. 28.05.07, 19:03
      Myślę że dla średnio zarabiającej osoby wydanie 30000.00 na autko nie powinno
      stanowić problemu a p. Kmieciak do tych osób się zalicza . ale jak wspomniał
      prywaciarz to by się dopiero narobiło gmina by zbankrutowała i s.g. by z sądu
      nie wychodził.
      P.S. wystarczy sprawdzić oświadczenia radnych (chyba że im się tak powodzi że
      już zdążyli zarobić na nowe?)
      • nemne Re: Czym bujają się Radni. 29.05.07, 08:03
        hohohoho. Jeśli wymieniony przez Ciebie s.g. to moja osoba,
        to ......hohohohoho ........ generale, przyszły marszałku.
        • felix43 Re: Czym bujają się Radni. 29.05.07, 09:07
          Prywaciarz2 napisał:
          "A ty głąbie bez matury za trepa w wojsku będziesz robił.(do Independent)
          Tajnosagentos to Ty się przyje...,że tym tematem robię podkładkę pod zakup auta
          przez wójta. To tobie się odkleja!
          Jakby kupił to pierwszy byś się sapał, że Ty bezrobotny a wójt auta zmienia."

nie chciałbym podnościć ciśnienia w tej dyskusji ale tak sie składa ze jestem
          jak to napisał prywaciarz byłym "trepem" (żołnierzem zawodowym) od 2 lat na
          emeryturze. Szanowny panie prywaciarz proszę nie ubliżać żołnierzom służacym
          obecnie bądź będącym w zererwie bo od co najmiej 15 lat każdy obywatel który
          chciałby zostać żołnierzem zawodowym co najmniej w stopniu kaprala czyli w
          korpusie podofocerskim muszi obowiazkowo mieć maturę. Nie mówię już o korpusie
          chorążych czy oficerskim.Dawno już minęły te czasy gdzie mowiono że "nie matura
          lecz chęć szczera zrobi z ciebie oficera". Tak było w latach 50-60 zaraz po
          wojnie. Nie będę tłumaczył tego bo nie oto tu chodzi aby poszerzyć pana
          wiadomości o wojsku i nie kompromitować się takimi wpisami radze zapoznać się z
          niżej wklejonymi linkami:
          www.wp.mil.pl/strona.php?idstrona=16&idn=1_3_3_2
          www.spwl.graphium.pl/rekrutacja_2007.php

Pozdrawiami i owocnej lektury!

P.S. Zastanawia mnie dlaczego pan podał za przykład akurat ten zawód a nie inny
          ciekawe co?

• felix43 Re: Czym bujają się Radni. 29.05.07, 09:20
            Przepraszam za błędy nie ma czasu poprawić nastepnym razem obiecuje poprawe.
            siema!
            • felix43 Re: Czym bujają się Radni. 29.05.07, 09:32
              Ustawa z 1 lipca 2004r. która określa nową pragmatykę zawodowej służby wojskowej:
              www.wp.mil.pl/strona.php?idstrona=93&idn=1_38
              szczególnie polecam młodzieży która stoi przed wyborem przyszłego zawodu.
              • prywaciarz2 Re: Czym bujają się Radni. 29.05.07, 09:45
                Nie chodziło mi o zawodowego tylko, że go bez matury do wojska na roczne
                szkolenie wezmą bo nie będzie mógł uciec na jakieś zaoczne ministudia przed
                wojem. On chciałby być zawodowym ale to mu nie po drodze widząc z jakimi
                zadaniami miał problemy.
                • independent13 Re: Czym bujają się Radni. 29.05.07, 10:36
                  Te prywaciarz
                  Super wykształcony bez znajomości podstaw angielskiego. Mgr przedmiotów
                  ścisłych nie potrafi rozwiązać zadania z fizyki na poziomie pierwszej klasy
                  gimnazjum. „Więc tą bajkę to w buty wsadź”. Do mgr inż. to Ci jeszcze daleko.
                  Chyba, że studia skończyłeś jeszcze wtedy, gdy o europie zachodniej nie było
                  wiadomo (wyjeżdżali tylko niektórzy za zasługi), a z fizyki to ćwiczyło się
                  tylko prawo tarcia w akademiku. Niektórzy ten nawyk przenieśli do gabinetów.
                  Resztę to możesz sobie sam dopowiedzieć.

PS Jak byś chciał to mogę Ci zapodać jakieś zadanie z tarciem, ciepłem
                  wydzielanym podczas tarcia, współczynnikiem tarcia, zmianą współczynnika tarcia
                  zależnym od czasu tarcia, pracą uzyskaną po tym zjawisku. Dotarł czy nie?
              • felix43 Re: Czym bujają się Radni. 29.05.07, 09:48
                Nie był bym sobą gdybym nie zaprezentował swojej formacji w której służyłem a
                mianowicie Żandarmerię Wojskową: www.zw.wp.mil.pl/index.php?go=po1990

Pozdrawiam Żandarm na emeryturze!
                • prywaciarz2 Re: Czym bujają się Radni. 29.05.07, 10:43
                  Odnośnie żandarmów to kojarzą mi się z aktorem Louis De Funes. Te komedie były
                  pierwsza klasa.
                  • prywaciarz2 Re: Czym bujają się Radni. 29.05.07, 10:47
                    Independent dlaczego kłamiesz i mnie oczerniasz?
                    1. Nie miałem problemu z angielskim choć wolę niemiecki (potwierdzić może
                    bezrobotny)
                    2. Nie miałem problemów z zadaniem bo obliczyłem go w pamięci.
                    PS. Nie dość, że kłamca to imbecyl i ignorant przy okazji osioł.
          • kurde22 Re: Czym bujają się Radni. 29.05.07, 10:44
            prawda , było takie powiedzenie " nie matura ... itd, ale było też takie:
            " Nie pomogą szczere chęci, z gówna bata nie ukręci".
            • independent13 Re: Czym bujają się Radni. 29.05.07, 11:04
              Każdy głupiec potrafi przekopiować tekst z języka obcego do jakiegoś
              translatora, który mu zgrubsza przetłumaczy. Jakość nie pamiętam żebyś chociaż
              jedno słowo napisał po angielsku. Możeś byś teraz się pokazał, tak online i
              udowodnił takiemu baranowi jak ja, że nie ma racji. Tylko proszę bez tekstów
              typu „I hate you”. I nie pisz że nie masz czasu, bo cały czas siedzisz i
              śledzisz forum. I nie przekopiuj z jakiejś gazety.
              • felix43 Re: Czym bujają się Radni. 29.05.07, 11:45
                Panowie troche kultury wobec siebie jesteście przecież mieszkańcami tej samej
                miejscowosci czyli Odrzywołu i nie róbcie z siebie i jej mieszkańcow takich
                zaściankowych awanturników.
                Mam prośbe do kolegi o loginie "general28", aby zrezygnował z tego loginu i nie
                podszywał sie pod poważny stopień wojskowy który nadawany jest tylko w drodze
                awansu przez Prezytenta RP. Nadużywanie tego szanowanego stopnia dla jaj na
                forum irytuje takich ludzi jak ja i świadzcy o braku poszanowania dla stponia
                wojskowego i wojska.
              • prywaciarz2 Re: Czym bujają się Radni. 29.05.07, 11:48
                Po co ja w ogóle z Tobą dyskutuje. Kim ty jesteś byś mi cokolwiek nakazywał.
                Niestety nie da się zweryfikować języka obcego przez neta bo i tak to
                zanegujesz. Stwierdzisz, że ktoś mi napisał i takie tam ble ble ble. Ty
                pokazałeś swój intelekt i to wystarczy.
                • prywaciarz2 Re: Czym bujają się Radni. 29.05.07, 11:49
                  Mój wcześniejszy wpis do Inde...
    • ziomal51 Re: Czym bujają się Radni. 29.05.07, 16:04
      Ludzie, odbiło Wam zupełnie. Czy te zadania były takie ważne? Czy aby pogadać o
      Odrzywole to trzeba najpierw wiedzieć, kto lepiej gada po angielsku? Gmina
      zaprasza do inwestowania. Ja nie mieszkam w Odrzywole. Czy gdybym przyjechał
      aby się rozejżeć to znajdę u Was jakiś holel, zajazd czy gospodarstwo
      agroturystyczne? A gdzie można zjeść tak aby się nie zatruć? Kiedyś była
      Odrzywolanka, ale kiedy ostatni raz byłem w Odrzywole to chyliła sie do ruiny.
      A jak tam z planem zagospodarowania przestrzennego? Już jest czy dopiero ma być?
    • ziomal51 Re: Czym bujają się Radni. 29.05.07, 18:31
      Ludzie !!!! Do rzeczy. Nie zajmujcie się głupstwami. Przejżałem w międzyczasie
      parę oświadczeń majątkowych złożonych przez radnych. Oni nic nie mają!!!. A jak
      już coś tam jest to nic nie warte. Dom 150 m2 za 50000,00 zł. Kupuje. Dam nawet
      więcej.
    • ziomal51 Re: Czym bujają się Radni. 29.05.07, 23:38
      No i co śpiochy?
      • prywaciarz2 Re: Czym bujają się Radni. 30.05.07, 08:26
        No najmniej w tych oświadczeniach mają Ci po studiach:) No i zaniżanie wartości
        domów ale nikt nie lubi się w taki sposób chwalić tym co ma.
        • independent13 Re: Czym bujają się Radni. 30.05.07, 08:43
          Cześć prywaciarz
          Jaki z tego wniosek? Może lepiej być bez matury?

PS. Mam nadzieję, że dzisiaj nie będziesz mnie wyzywał od różnych tam, jak
          robiłeś to wczoraj.
          • parafjanin Re: Czym bujają się Radni. 30.05.07, 09:20
            Czytam te wpisy i pusty śmiech mnie ogarnia jak dzieci jedno drugiemu udawadnia
            swoją wyższość. Weźcie sie w garść i zacnjicie rozmawiać o tym co potrzeba a nie
            o pirdołach i wytykaniu kto jest lepszy a kto gorszy.
            • ziomal51 Re: Czym bujają się Radni. 30.05.07, 10:02
              Ciagle nikt nie potrafi odpowiedzieć na proste pytania. Czy jest gdzie się
              przespać i czy jest gdzie zjeść. Zasada zachowania pędu jest w tej chwili
              naprawdę nieistotna.
              • prywaciarz2 Re: Czym bujają się Radni. 30.05.07, 10:27
                Ziomal 51 ja Ci odpowiem: nie ma gdzie zjeść, nie ma gdzie się przespać. Jeżeli
                byś przypadkiem ugrzązł w Odrzywole tak koło 23ciej to płacz i zgrzytanie
                zębów. Żeby nie dostać po gębie od przypadkowych , pijanych wyrostków
                należałoby pójść na posterunek policji( oczywiście jak będzie otwarty) i tam
                przeczekać aż nadejdzie pomoc( albo drogowa albo rodzina po Ciebie przyjedzie).
                Ale nikt nie widzi tego problemu bo to mieszkańców nie interesuje- mają co
                zjeść i gdzie się przespać.
                PS. Myślałem, że nad Miczurinem powstanie jakiś mini hotelik ale nie wiem czy
                to prawda.
            • ugly2 lata 70-te 30.05.07, 10:08
              Cześć parafianin
              O czym tu gadać? O samochodach? Przecież każdy wie jakie samochody mają radni i
              wójt, a jakby ktoś nie wiedział i zżerała by go ciekawość to może sobie
              sprawdzić. Wszystka jest w oświadczeniach majątkowych; marka, model, rok
              produkcji.
              Jak ktoś chce sobie kupić prywatny samochód za uczciwie zarobione pieniądze to
              jest tylko i wyłącznie jego prywatna sprawa i nie musi się przed nikim
              tłumaczyć.

Parafianin, może podrzucisz jakiś mądry temat, na który większa część ludzi
              mogłaby zabrać głos. Może coś o parafii?
              • ziomal51 Re: lata 70-te 30.05.07, 10:22
                Przepraszam, ale czy moje pytania są wstydliwe. Nikt ich nie zauważa. Nie pytam
                o syfa czy AIDS, ale o łóżko i michę!!!!
                • prywaciarz2 Re: lata 70-te 30.05.07, 10:28
                  Odpowiedziałem Ci w ostatnim moim wpisie.
                  • ziomal51 Re: lata 70-te 30.05.07, 10:35
                    Ok. Jeszcze raz. Wyobraźmy sobie, że mam kasę i chcę w Odrzywole wybudować
                    fabrykę. Przyjeżdżam zeby pogadać o szczegółach. Gdzie mogę się przespać i gdzie
                    mogę coś zjeść? Co Gmina może mi zaproponować? Czy jest jakiś teren przygotowany
                    dla inwestorów, których Wójt przecież zaprasza?
                  • ugly2 Re: lata 70-te 30.05.07, 10:35
                    Cześć Ziomal
                    O gospodarstwie agroturystycznym w Odrzywole nie słyszałem. Jak chcesz
                    pozwiedzać okolicę to zabierz ze sobą namiot. Na obiady nie licz. Sklepów to u
                    nas dostatek. Suchy prowiant możesz kupić.
                    • parafjanin Re: lata 70-te 30.05.07, 10:48
                      Na razie nie przychodzi mi na myśl jakiś konkretny temat ale może coś wymyślę. O
                      parafii już pisali i co z tego zmienilo sie coś? hahahaha!!
                      Wracając do tego co pisze ziomal faktycznie w Odrzywole nie ma gdzie sie
                      przenocowac ani coś zjaść pamietam jak przyjechala do mnie rodzinka z innej
                      miejscowości na kilka dni i i byl problem bo po paru dniach zaczęło sie robić w
                      domu "ciasno". Więc żeby nie byc ciężarem dla mnie postanowili cos wynająć i
                      jeść na mieście nistety nic z tego nie wyszło gdyz nie bylo u kogo najbliższy
                      hotel w Nowym Mieście i zjeść obiadu tez nie mięli gdzie. Więc pobyli pzre dni u
                      mnie i sie zwinęli a chcieli zostać na dłużej bo im sie tu u nas podobało.
                    • prywaciarz2 Re: lata 70-te 30.05.07, 10:49
                      Ziomal moje pytanie do Ciebie: czy wójt i UG ma wybudować hotel i restaurację
                      czy to powinno leżeć w gestii jakiegoś prywatnego inwestora, który będzie
                      widział w tym swój interes?
                      • ziomal51 Re: lata 70-te 30.05.07, 10:55
                        Prywaciarzu drogi, poza pytaniem o łóżko i michę było tam jeszcze jedno. Czy
                        jest w Gminie miejsce przewidziane na inwestycje. To jest zadanie Gminy. Nie
                        inwestorów. Trzeba stworzyć warunki a dalej już pójdzie.
                      • ugly2 Re: lata 70-te 30.05.07, 10:55
                        Cześć Ziomal
                        „Czy jest jakiś teren przygotowany dla inwestorów, których Wójt przecież
                        zaprasza?”

Na takie pytanie to dobrze żeby odpowiedział sam zapraszający.

Odnośnie hotelu. Dziwne żeby w takiej miejscowości, w której największym
                        pracodawcą jest gmina był hotel. Kto by podjął się takiego ryzyka i dokładał do
                        tego interesu?
                        Jak jesteś poważnym inwestorem to możesz do Odrzywołu dojechać w ciągu 1,5
                        godziny z lotniska w Warszawie. Przespać się w Radomiu, Opocznie czy Spale.
                        Świat jest coraz mniejszy.
                        Odrzywół nie stać na takie inwestycje, jaką jest hotel.
                        • ziomal51 Re: lata 70-te 30.05.07, 10:58
                          To nie musi być zaraz hotel. Pytałem o łóżko i michę. To może być gospodarstwo
                          agroturystyczne. Tereny przecież piękne. Jest zalew, jest las. Ludzie zamiast
                          pieprzyć bez sensu, myślcie bardziej o tym co zrobić.
                      • parafjanin Re: lata 70-te 30.05.07, 11:04
                        W Odrzywole ludzie nieczują tego tematu mam na myśli np. gospodarstwa
                        agroturystyczne czyi ogolnie powiedziawszy turystyke. Na mazurach np. jak wiecie
                        w każdej chałpie coś oferuja albo obiady, albo noclegi, tylko ze oni robia to od
                        lat bo tam ludzie przyjeżdżaja a tu u nas do czego przyjadą unas ludziska poszli
                        w handel a nie turystykę . Nie ma jeziora dużego, jachtów kajaków tego co
                        przyciaga ludzi z miasta, tylko małe bajorko dla wędkarzy. Musiałby powstać
                        jakiś zalew co najmniej z 50 ha np. na osicu i tam wokół tego mozna by dopiero
                        rozbudowywać infastrukture turystyczną. Ale Odrzywole jedni drugim na to nie
                        pozwola więc jest jak jest i tak bedzie jeszcze długo. Szkoda sobie jezyka szczępić.
                        • ugly2 Re: lata 70-te 30.05.07, 11:12
                          Cześć Ziomal
                          Gmina Odrzywół schodzi do klasy B (najgorsza klasa). Przez 17 lat rządów
                          obecnego wójta sprawy gminy są pozostawione na drugi plan. Liczą się tylko
                          własne interesy. Nie tak może wójta, ale ludzi w jego otoczeniu. Jestem bardzo
                          ciekawy czy Ci ludzie zdają sobie z tego sprawę. 90 % młodych ludzi opuszcza
                          Odrzywół. Miejscowość chyli się ku upadkowi. Jeżeli „poważnie” myślisz o
                          Odrzywole to lepiej daj sobie spokój. Prawie wszyscy najbardziej wartościowi
                          ludzie opuścili go. Pracowników będziesz musiał szuka na zewnątrz.
                          • krokus004 Re: lata 70-te 30.05.07, 11:22
                            Cze ugly!
                            Po części masz racje ale nie zupełnie jest tak tragicznie jak przedstawiasz.
                            pobudowano nowe drogi, boisko powoli bedą moze poastwac inne rzeczy. Pafaianin
                            wspomniał o Osicu o tym że bedzie zalew na osicu to jeszcze słyszałem jak
                            chodziłem do podstawówki a było to hohohohoho albo jeszcze dalej jak to mowi
                            Smoleń w kabareci Laskowika. A właśnie tak przy okazji to czyj to jest teren
                            Gminy czy Wspólnoty?
                        • prywaciarz2 Re: lata 70-te 30.05.07, 11:16
                          Parafianin trafnie opisał i sytuację z turystyką i mentalność ludzi.
                          Odnośnie terenu pod inwestycję to chyba największym jest wspólnota gruntowa ale
                          tak jak parafianin powiedział jedni drugich przyblokują i znowu nici. Dopóki
                          wspólnota nie będzie w posiadaniu Państwa czyli UG to ten marazm będzie trwał
                          wiecznie.
                          • ziomal51 Re: lata 70-te 30.05.07, 11:29
                            Właśnie, jak to jest z ta wspólnotą? Widzę tam na liście mojego Dziadka. Czy
                            sprawy spadkowe są już uregulowane?
                            • ugly2 Re: lata 70-te 30.05.07, 11:35
                              Przecież gmina Odrzywół to nie tylko Odrzywół. Dlaczego Wójt się nie dogada z
                              innymi miejscowościami np. Wysokiem, Osą czy Kłonna i inwestora sprowadzi na
                              tamten teren.
                              Jeżeli nie potrafi porozumieć się z jednym to niech dogada się drugimi. Może
                              iść z nimi na taki układ. Pracownicy z tej miejscowości będą przyjmowani w
                              pierwszej kolejności. To może zachęci ludzi? Dlaczego on tego nie zrobi? Może
                              jest mu wygodniej cały czas zrzucać wszystko na wspólnotę odrzywolska. Niech
                              poszuka ludzi z inną mentalnością niż Odrzywolacy. W inny miejscowości miał
                              prawi 100 % poparcia. Niech chociaż dla nich załatwi robotę
                            • prywaciarz2 Re: lata 70-te 30.05.07, 11:38
                              Jeśli jest tam Twój dziadek to masz prawo spadkowe do tych terenów takie samo
                              jakie ma Sławek G. O wspólnocie było pisane w jednym z wątków. Ja niestety nie
                              dałem rady tego całego wątku przeczytać o Wspólnocie. W skrócie: Sławek G.
                              blokuje prawa UG do wspólnoty poprzez sąd i tak będzie się ciągnęło jeszcze
                              jakieś 30 lat. Chyba, że Sławek zostanie wójtem to wtedy sobie sam odblokuje.
                              Ale wtedy znajdzie się następca Sławka, który znowu to przyblokuje.
                              • prywaciarz2 Re: lata 70-te 30.05.07, 11:41
                                Ugly w sumie masz rację. Ciekawe jakie ma zdanie na ten temat wójt. Z drugiej
                                strony kto by chciał inwestować w Odrzywole lub ościennej wsi.
                              • krokus004 Re: lata 70-te 30.05.07, 11:43
                                ..hahahha!! dobre co napisał prywaciarz i szkoda że prawdziwe. Juz sie
                                dowiedziałem teren Osica jest terenem wspólnoty. Mam takiego pomysła jakby tak
                                wykarczować Osice dzrzewo sprzedać ludziom, ziemie też np. torf -pieniądze
                                zarobione z tego zinwestowac w zrobienie zalewu na Osicu co wy na to? I co na to
                                przedstawiciele wspolnoty?
                                • ugly2 Re: lata 70-te 30.05.07, 11:51
                                  Maaaaaaaaam pytanie do Was!!!!!!!!!!!!. Czy inne wsie naszej gminy też mają coś
                                  takiego jak wspólnota w odrzywole? Czy coś na ten temat wiecie?

Do Prywaciarz2.
                                  To co napisałem w wcześniejszym wpisie to jest tylko moje zdanie. Co nie
                                  oznacza że gmina jest zwolniona z obowiązku poszukiwania inwestorów.
                                  • krokus004 Re: lata 70-te 30.05.07, 12:01
                                    Najgorsze jest jak ludzie z tej samej miescowości nie potrafia sie dogadać. Toż
                                    to ewenemet funkcjonuja jakby dwie miescowości w jednym miescu jedni wokół
                                    wspolnoty a drudzy wokół gminy hahhahahha!! kazda ma inne spojrzenie na te same
                                    sprawy i jak tu ma być dobrze.
                                    • sior Re: lata 70-te 30.05.07, 12:06
                                      Z tego co mi wiadomo, to inne miejscowości tez maja Wspólnoty.Chyba nie
                                      wszystkie, ale cos takiego istnieje.
                                • odrzywolak Majątek Wspólnoty 30.05.07, 12:08
                                  Z jakiej paki akurat gmina ma przejmować majątek wspólnoty. Przecież to jest
                                  Odrzywolskie. Mój dziadek oddał grunty na wspólnotę a teraz będzie nimi
                                  zarządzał(sprzedawał) gość ze wsi Kolonia Ossa. Wszystkie wsie mają swoje
                                  wspólnoty tylko, że w Odrzywole jest najbogatsza i największa dlatego chcą na
                                  niej położyć łapę przy pomocy paru sprzedawczyków z Odrzywołu. My Odrzywolanie
                                  nie potrafilibyśmy sami zarządzać swoim majątkiem, dlaczego nam się na to nie
                                  pozwala? Z inwestorem może rozmawiać zarząd wspólnoty a wójt niech zarządza
                                  sobie tym co gminne. Nawet komuniści potrafili uszanować wspólnotę w Odrzywole
                                  i się nikt nie czepiał tylko teraz paru cwaniaczków chce się obłowić. Przecież
                                  na wyborach sołtysa JNP wyraźnie mówił, że nie ma nic do wspólnoty. To niech
                                  odwoła zarząd komisaryczny i da możliwość działania zarządowi wybranemu w
                                  uczciwych wyborach, którego nie chce zarejestrować. Ze wspólnoty w pierwszym
                                  rzędzie powinni mieć korzyść Odrzywolanie(spadkobiercy udziałowców), potem inni
                                  mieszkańcy Odrzywołu a na koniec gmina. Ja nie czepiam się majątku wsi Ossa,
                                  więc proszę by nikt nie czepiał się majątku MOJEGO ODRZYWOŁU!!!!!
                                  • ugly2 Re: Majątek Wspólnoty 30.05.07, 12:22
                                    Jeżeli wspólnota poszukałaby odbiorcę duże ilości drzew to można by był
                                    wykarczować wszystkie lasy, które są na terenie wspólnoty (inaczej to drzewa
                                    wytną złodzieje i nie będzie z tego grosza). Z uzyskane środki przygotować
                                    teren dla porządnego pracodawcy. Resztę terenu znowu zalesić. To wszystko
                                    należało by bardzo dokładnie przekalkulować. Wtedy Odrzywolanie nie byli by
                                    skazani na JNP. By mieli własny teren świetnie przygotowany. Mieli by prawo
                                    pracy w pierwszej kolejności. No i najważniejsze nie musieliby skamlać jak psy
                                    przed JNP żeby rzucił im jakiś ochłap.

Co wy o tym myślicie?
                                  • krokus004 Re: Majątek Wspólnoty 30.05.07, 12:28
                                    Cześć Odrzywolak
                                    Widze że reprezuntujesz myslenie psa ogrodnika sam nic z tego nie masz i innym
                                    tez nie dasz. Przeciez nikt ci niczego nie chce odbieracć ja jestem zdania moze
                                    juz pisałem wczesniej (moi dziadkowie tez śa na tej liscie)ze nalezalo by
                                    ujednolicic sprawy gruntowe aby zarzadca był jeden jak tu ktos napisał wczesniej
                                    Gmina i nie ważne z kąd jest wójt czy jest z Ossy czy Odrzywołu on jest władzą i
                                    reprezentuje nasza mijejscowość i jest z tej gminy a nie z Dzrewicy czy Potworowa.
                                    • ziomal51 Re: Majątek Wspólnoty 30.05.07, 12:45
                                      A może trzeba kogoś z zewnątrz do zarzadzania Wspólnotą. Trenerzy zagraniczni
                                      się sprawdzają.
                                      • independent13 Re: Majątek Wspólnoty 30.05.07, 12:50
                                        Przecież mamy trenera zagraniczneg.
                                        Z samego łossego
                                        • ziomal51 Re: Majątek Wspólnoty 30.05.07, 12:52
                                          Sorry, ale myslałem o sobie.
                                          • krokus004 Re: Majątek Wspólnoty 30.05.07, 12:55
                                            Tu niektorzy swoim nie chcą dać zarzazac tym terenem z zagranicznego to by chyba
                                            z widłami po rynku ganiali.
                                          • ugly2 Re: Majątek Wspólnoty 30.05.07, 12:56
                                            No to co zaproponujesz? Jak być rozwiązał problem mieszkańców odrzywołu?
                                            • ziomal51 Re: Majątek Wspólnoty 30.05.07, 13:23
                                              Jak już mówiłem to poza Dziadkiem (nie wiem na 100%) na liście niewiele mnie w
                                              tej chwili z Odrzywołem łączy. Przepraszam mam tam jeszcze Rodzinę. Diobię Was
                                              troche dla sportu bo dyskutujecie o głupstwach. Rzeczywiście miałem pomysł, żeby
                                              coś tam kupić i wybudować jakiś domek. O wspólnocie niewiele wiem, ale coś
                                              przygotuję.
                                              Czy ktoś zauważył, ze od pewnego czasu na forum brak naszego przyjaciela nemne.
                                              Bede teraz toszke złosliwy. Wątek wystartował od samochodów. Pójdźmy dalej. Z
                                              czego żyją radni. Wspomniany nemne, ok. 45 lat, domu nie ma, mieszkania nie ma,
                                              pracy nie ma, oszczędności nie ma, gospodarstwo jakieś mikre. To co On ma?
                                              Mam nadzieję, ze teraz wątek sie ozywi.
                                              • prywaciarz2 Re: Majątek Wspólnoty 30.05.07, 13:27
                                                Na pewno ma: chęci na wójta( nie wnikam jakie predyspozycje) no i ma udział w
                                                1/63 do wspólnoty. To mało?!
                                              • ziomal51 Re: Majątek Wspólnoty 30.05.07, 13:28
                                                Dochód z tego gospodarstwa był jedna niezły. Całe 175,55 zł !!!!
                                                • prywaciarz2 Re: Majątek Wspólnoty 30.05.07, 13:35
                                                  Za tytuł radnego jeszcze około 180zł na miecha.
                                                  Do Odrzywolaka: z historii wynika, że tereny wspólnoty są od szlachcica więc
                                                  nie opowiadaj czego to twój dziadek nie nadawał. Trzymaj dla siebie ten swój
                                                  udział i ściągnij inwestora gwarantując mu swój ugorek 1/63 część całości.
                                                  PS. A wiesz co możesz dostać w pierwszej kolejności...?? domyśl się.
                                                  • ugly2 Re: Majątek Wspólnoty 30.05.07, 13:39
                                                    Spadam nie mam ochoty uczestniczyć w tym.
                                            • odrzywolak Re: Majątek Wspólnoty 30.05.07, 13:39

Ktoś może dałby mi zarządzać swoim majątkiem? Dlaczego JNP blokuje wspólnotę i
                                              nie zezwala byśmy sami nią zarządzali? Jeżeli JNP poprzez nie zarejestrowanie
                                              legalnego zarządu odbiera nam możliwość zarządzania wspólnotą my mamy się
                                              poddać. Krokus wiesz, że wspólnota to 330 hektarów. Policz sobie ile kosztuje 1
                                              hektar lasu. Chcesz to wszystko oddać JNP. Przecież gdyby wspólnota działała
                                              normalnie to moglibyśmy sobie za własne pieniądze wynająć menadżera z
                                              prawdziwego zdarzenia, który by zarządzał majątkiem i rozliczał się przed
                                              zarządem i zebraniem. To wcale nie musi być wójt. Dlaczego tak łatwo
                                              rezygnujecie z tego co wam się należy. Gmina powinna współpracować ze wspólnotą
                                              a nie ją przejmować. A przez działanie JNP realnym staje się to, że cały
                                              majątek wspólnoty przejmie gmina i co zostanie dla Odrzywolan, myślicie że się
                                              z Wami podzielą?
                                              • unemployed1 do ziomal51 30.05.07, 13:49
                                                Lepiej byś się zajął szczepieniami, a nie podpuszczasz tu ludzi. Nieładnie
                                                • prywaciarz2 Re: do ziomal51 30.05.07, 13:54
                                                  Jeśli rozmowa wchodzi na tor " wspólnota" ja też się zrywam. Znacie moje
                                                  zdanie. To się nie skończy nigdy.
                                                • ziomal51 Re: do ziomal51 30.05.07, 13:58
                                                  Jakimi szczepieniami.
                                                  • unemployed1 Re: do ziomal51 30.05.07, 14:05
                                                    A jakie są szczepienia
                                                  • krokus004 Re: do ziomal51 30.05.07, 14:20
                                                    Do Odrzywolaka
                                                    Dobrze piszesz tylko co z tego wynika nic przecież jak przejdzie to na Gmine to
                                                    tego nie wywioza na taczkach do Klwowa czy Ossy lub tez do Poświetnego tylko
                                                    ziemia zostaje tu na miejscu - ale łatwiej jest rzadzić jak jest jeden pan a nie
                                                    dwoch i to jeszcze takich ktorzy sie żrą. Tez spadam nie masensu tu nic nie
                                                    bedzie dopuki ludzie będa mieli takie myślenie.
                                                  • odrzywolak Re: 30.05.07, 15:11
                                                    Przez tyle lat był jeden pan (zarząd wspólnoty wybierany przez odrzywolan) i
                                                    nikomu to nie przeszkadzało. Dlaczego nie mogłoby zostać tak dalej?
                                                  • babciagenia5 Re: 30.05.07, 15:23
                                                    Bo jak sie wszystko przez 16 czy tez 17 lat posprzedawalo no to została tylko
                                                    wspolnota, ktorą też by sie pohandlowalo.
                                                  • babciagienia7 Re: 30.05.07, 15:42
                                                    Do babciagienia5: dlaczego ćwoku podszywasz się pod mój login. Przez Ciebie mam
                                                    złą opinię na forum. Jesteś tak ułomny, że nie umiałeś sobie własnego loginu
                                                    wymyślić?!
                                                  • babciagenia5 Re: 30.05.07, 16:07
                                                    babciagienia7 napisała:

> Do babciagienia5: Przez Ciebie mam
                                                    > złą opinię na forum.

Babcia7, pewnie się puszczasz i stąd ta zła opinia. A w twoim wieku juz nie
                                                    wypada ladacznico jedna.
                                                  • babciagienia7 Re: 30.05.07, 16:08
                                                    A ty puszczasz brzydkie bąki.
                                                  • oldboy88 Przykład kultury i wypowiedzi 30.05.07, 21:39
                                                    A na koniec dali sobie po razie dwie babciegienie. hahaha!! i to jest cała
                                                    Odrzywlska mentalność żygac sie chce. Spadam stąd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka