phodopus 31.05.07, 17:11 Zaraz, komuś się chyba Mireckiego z Limanowskiego pomyliły :) Poza tym - ciekawe czy ktoś pomyślał o lewoskręcie w Wałową... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AQQ Od lipca kopią, ale deptak dopiero za rok IP: *.sdl.vectranet.pl 31.05.07, 18:18 "Usłyszeliśmy wówczas niby żartem od Andrzeja Kosztowniaka, że "Gazecie" zależy na remoncie deptaka, bo ma przy nim siedzibę" Taki z niego cwaniak? to może się weźmie za Wilczą? Odpowiedz Link Zgłoś
gregory_z_radomia Re: Od lipca kopią, ale deptak dopiero za rok 31.05.07, 18:49 Z nazwami ulic jest wszystko ok. Odcinek ulicy od Pl. Ks. Kotlarza do Wałowej nosi nazwę Józefa Mireckiego. Limanowskiego zaczyna się dopiero od Wałowej. A wracając do harmonogramu prac, i biorąc pod uwagę inne plany remontów ulic, to szykuje się w te wakacje niezły bałaga Odpowiedz Link Zgłoś
phodopus Re: Od lipca kopią, ale deptak dopiero za rok 31.05.07, 20:09 Jeśli tak to ok, to planach Radomia jakie mam, akurat coś pokręcili :) Przy okazji - wiesz może, w którym miejscu dokładnie kończy się Domagalskiego i zaczyna Czarna? :) Odpowiedz Link Zgłoś
gregory_z_radomia Re: Od lipca kopią, ale deptak dopiero za rok 31.05.07, 21:25 Na nowych planach Radomia, wydanych po 1989 roku ten błąd w postaci naniesienia nie odpowiedniej nazwy na odcinek ulicy między Pl. Ks. Kotlarza a Wałową jest notorycznie powtarzany. Zwróć uwagę. Jeśli chodzi o ulicę, Domagalskiego to niestety nie wiem, w którym miejscu przechodzi ona w ulicę Czarną. Skłaniałbym się do uznania, że ulica Czarna rozpoczyna się od skrzyżowania ulic Domagalskiego i Kolejowej Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk_pis Od lipca kopią, ale deptak dopiero za rok 31.05.07, 20:19 "Nie będzie natomiast w tym roku remontu Mickiewicza. - Buduje się galeria Rosa i dojeżdżają tą ulicą ciężkie samochody z materiałami budowlanymi. Poczekamy na zakończenie inwestycji i dopiero wtedy wyremontujemy Mickiewicza - wyjaśniał Marszałkiewicz" Ta wypowiedź jak i poprzednie Prezydenta Andrzeja Kosztowniaka świadczą o tym, że Magistrat nareszcie ma przygotowany spójny i bardzo dobrze merytorycznie przygotowany plan działania. Dla mnie jest to sygnał, że nareszcie w Urzędzie zaczęto myśleć. Nic nie robi się na łapu capu, żeby tylko doszło przetargu, który ma wygrać firma X. Tu widać, że decyzje są przemyślane i perspektywiczne z myślą o przyszłych pokoleniach Radomian. Do pełni szczęścia brakuje tylko... opracowanego planu układu komunikacyjnego Miasta. Wykorzystać piękne zabytkowe uliczki w Centrum do wprowadzenia ruchu jednokierunkowego tak, aby po jednej stronie tych uliczek odbywał się ruch jednokierunkowy, a po drugiej były miejsca parkingowe dla mieszkańców!!! A na koniec mam maleńki apel Panie Prezydencie. Są w Radomiu niewielkie uliczki, niewielkie miejsca jezdne, które po pewnych modernizacjach i ulepszeniu nawierzchni zdecydowanie poprawiłyby drożność ulic, łatwość przejazdu i... częściowe rozładowanie korków. Takim miejscem jest część ulicy Placowej dochodzącej do ul.Kwiatkowskiego. Proszę o tym pamiętać!!! ________________________________________________________________________________ ANDRZEJ KOSZTOWNIAK, LAT 31 - PREZYDENTEM RADOMIA WIELU KADENCJI!!! RADOM - CUDZE CHWALICIE SWEGO NIE ZNACIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Popatrz na projekt przebudowy Słowackiego :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 00:49 "Ta wypowiedź jak i poprzednie Prezydenta Andrzeja Kosztowniaka świadczą o tym, że Magistrat nareszcie ma przygotowany spójny i bardzo dobrze merytorycznie przygotowany plan działania. Dla mnie jest to sygnał, że nareszcie w Urzędzie zaczęto myśleć. Nic nie robi się na łapu capu, żeby tylko doszło przetargu, który ma wygrać firma X. Tu widać, że decyzje są przemyślane i perspektywiczne z myślą o przyszłych pokoleniach Radomian." Bzdura. Jako przykład dam ci np ulicę Rumiankową, Szeroka Droga, Leszczynową. Szykowana jest kompleksowa przebudowa ulicy Słowackiego, ale miasto nie zamierza przy tej okazji uporządkować wlotów uliczek dochodzących do Słowackiego, nie zrobi nic (opuści krawężniki jak dojazd do posesji) aby dostosować wloty to normalnych parametrów bo szkoda kilkudziesięciu tysięcy (przy planowanej inwestycji kilku milionów) na wykupienie terenu przy ich wlotach tak aby normalnie i bezpiecznie można było wjechać. Przecież to droga miasta i jedyna okazja na poprawę bezpieczeństwa w tym rejonie. To się nazywa myślenie? Nie przypuszczam. Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Od lipca kopią, ale deptak dopiero za rok 31.05.07, 21:24 prosze tylko Panie Prezydencie wywalic do kosza gniota pt "projekt MPU" i wykorzystac ten rok na ogloszenie konkursu i opracowanie dokumentacji z prawdziwego zdarzenia ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fx Re: Od lipca kopią, ale deptak dopiero za rok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 00:51 A przy okazji może uporządkować, ujednolicić i poprawić całość? I zamiast tych górek zrobić zieloną enklawę z drzewem w ziemi(!) a nie doniczce i ławeczkami. Koniecznie KONKUUUURS. Odpowiedz Link Zgłoś
teta1985 Re: Od lipca kopią, ale deptak dopiero za rok 31.05.07, 21:30 Ja tam zwolennikiem pośpiechu nie jestem. Lepiej poczekac jeszcze rok, ale niech będzie to zrobione ambitnie. Poza tym i tak wodociągi nie wyrobią ze swoją częścią w tym roku, wiec nie ma już co płakac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coty Re: Od lipca kopią, ale deptak dopiero za rok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 22:12 tak jest, jak przełozymy to jeszcze o dwa lata, to jeszcze lepszy projekty przygotujemy. Strach pomyśleć co by było, gdybysmy tak przełożyli to o cztery lata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.leśniewski Re: Od lipca kopią, ale deptak dopiero za rok IP: 82.139.35.* 31.05.07, 23:34 Po wymianie kanalizacji w rejonie ulic:Mireckiego - Wałowa - Limanowskiego dobrze bylo by zmodernizowac to skrzyżowanie - wydzielajac pasy do skrętu w lewo w Wałową z Mireckiego i z Limanowskiego w lewo w kierunku Starego Miasta. Lub całkowicie je przebudowac wykorzystując sporo wolnego miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
bob961 Re: Od lipca kopią, ale deptak dopiero za rok 01.06.07, 15:03 Jeśli będzie remontowana ul.Żeromskiego od Łażni do 25 Czerwca to może warto zastanowić się nad nadaniem tej części eleganckiego charakteru. Czy powtórka z asfaltem jest niezbędna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: traper Re: Od lipca kopią, ale deptak dopiero za rok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 08:35 W dniu 1 czerwca wielmożny pan prezydent w Dami chwalił się planami remontów w okolicach ulic starego miasta i centum i przeznaczeniem na ten cel 22 mln złotych.Chciałbym tylko przypomnieć że te plany i te planowane pieniądze zaplanowano za poprzedniego Prezydenta a ten młody człowiek mówił o tym jak by to były jego decyzje.Na takiej bryczce daleko to on nie zajedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ste3fa Re: Od lipca kopią, ale deptak dopiero za rok IP: *.rad.vectranet.pl 02.06.07, 10:45 jestem tyko ciekawa jak wjechać na rynek gdy rozkopią wszystkie ulice wkoło? teraz jest jeden dwukierunkowy wlot do rynku od ul. reja, rwańską można tylko wjechać, grodzką przegradzają słupki a ul. mała to plac budowy. czyżby rwańska miałą być dwukierunkowa? przy tak dużej ilości samochodów tam parkujących to masakra! ja osobiście mogę dojść na nogach ale karetka czy straż pożarna się może nie zmieścić Odpowiedz Link Zgłoś
kranik007 A jaki objazd?? 02.06.07, 17:26 Z tego wynika że objazd będzie poprowadzony ulicami Mireckiego, Wernera i Malczewskiego... Czy to prawda może ktoś będzie wiedział:) a jak pojadą autobusy km?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zamłynianin Od lipca kopią, ale deptak dopiero za rok IP: *.tkdami.net 03.06.07, 17:53 To bardzo dobrze,że cos sie robi w śródmieściu, ale kto pozamiata Zamłynie (TEŻ W rADOMIU)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: du Re: nie spieprzyć w założeniach i realizacji IP: *.radom.pilicka.pl 05.07.07, 19:58 Przypadkiem dziś byłem na ul witolda przy żeromskiego i zgłupiałem. To co zobaczyłem wprawiło mnie w osłupienie. Dwie górki prawie pośrodku tzw, deptaka , a ponadto jakiś rów biegnący zygzakiem który chyba ma pełnić rolę rynsztoka. Ochyda. Zaznaczam że znalazłem się w tej okolicy pierwszy raz od czasu remontu. Uczeń by dostał lachę z krzykiem a projektant powinien być pozbawiony dyplomu i zakaz wykonywania zawodu, zatwierdzający projekt do pierdla a wykonawca zwrot kasy i grzywnę(górka się rozpada). Nie rozumiem jak można zaprojektować coś takiego nie uwzględniając potrzeb niepełnosprawnych, matek z wózkami i innych mająch w założeniach korzystać deptaka. Ponadto po tej ulicy nie przejedzie szybko karetka do zawału,albo straż pożarna. Dość na tyle.... Redaktorze Domański, Inżynierze spójrz na te udziwnienia i wołaj o opamiętanie na przyszłość bo dalej mogą spieprzyć jeszcze gorzej. Dobrze że okna redakcji nie wychodzą na plac małgorzatki bo rzygałbyś jak młody po berbeluchu patrząc na te wstręne budy(a był taki piękny skwer wystarczyło kwiatki posadzić) Pocieszające jest to ,że odniosłem wrażenie jakby było czyściej,schludniej i lepiej ........ następnym razem może będę dłużej niż pięć minut(pośpiech) Wracając ,z rozrzewnieniem wspominałem czarną śliską kostkę, dorożki i ikarusa 10 ale niestety to było 40 lat temu. Dobry kierunek tylko wpadki za duże Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: nie spieprzyć w założeniach i realizacji IP: *.tkdami.net 06.07.07, 09:12 Chcecie zobaczyc jak to robia inni, to pojedzcie do Kielc , oczy wam zbieleja , bylem tydzien temu na deptaku , ktorym jest głowna ul. Kielc - Sienkiewicza , bylem zaskoczony pieknem wyremontownych kamienic , pomyslowoscia i elegancja wykonania otczenia : piekne latarnie . fontanny i zielen - poprostu deptak na poziomie europejskim, poczulem sie jako radomianin zazenowany i poprostu zawstydzony jakoscia i prowincialnoscia naszego deptaka w Radomiu. Odpowiedz Link Zgłoś
kopa_w_kabana Re: nie spieprzyć w założeniach i realizacji 06.07.07, 21:40 To tam gdzie krowy biegają? Ostatnio jak byłem to przypiołem krasule pod dawnym bergerkingiem ale mi świsneli. Nie widzieliście gdzieś? Łaciata taka. Pewnie to co z niej zostało na talerzu u Edgara teraz siedzi biedactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: nie spieprzyć w założeniach i realizacji IP: *.tkdami.net 07.07.07, 09:30 nie masz argumentow , ale masz za to dobrego kopa we łbie ! Odpowiedz Link Zgłoś
tomus2221 Re: nie spieprzyć w założeniach i realizacji 07.07.07, 10:32 Ale nie tylko w Kielcach jest piekny deptak,wiele miast tez ma sie czym pochwalić,a w Radomiu jak to w Radomiu,kicha wielka:( Odpowiedz Link Zgłoś