Dodaj do ulubionych

testy na hiv

10.07.07, 07:18
Niedawno miałem kontakt seksualny z prostytutką z radomia, pękła guma, chcę
sobie zrobić badanie na hiv, gdzie w radomiu można coś takiego zrobić, oprócz
sanepidu i krwiodawstwa, najlepiej anonimowo.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: testy na hiv IP: *.rad.vectranet.pl 10.07.07, 09:10
      z tego co wiem to anonimowo zrobisz to badanie w każdym laboratorium analiz
      medycznych,np.żeromskiego 105,sienkiewicza koło katedry
      • cyn123 Re: testy na hiv 10.07.07, 11:42
        a ile takie badanie kosztuje?
    • gosia_zzz Re: testy na hiv 10.07.07, 12:40
      Nie wiem gdzie mozna zrobic test anonimowo w Radomiu, ale w Warszawie mozesz to
      zrobic szybko za 40 zl w Synevo Laboratorium Dzika ul. Dzika 4 , Tel: + 48 22
      636 37 82. Robilam sobie tam sama test. Krew pobieraja rano, a wynik jest tego
      samego dnia po godz. 15. Pamietaj, ze test bedzie wiarygodny jesli bedzie
      wykonany w odpowiednim czasie po ryzkownym kontakcie. W tym laboratorium, o
      ktorym pisze, maja test nowej generacji (tj. IV generacji), ktory juz po 2
      tygodniach moze wykryc zakazanie. Wynik po 2 tygodniach bedzie wiarygodny w ok.
      80%. Przy starszych testach trzeba czekac az 3 miesiace od ryzykownego
      zakazenia zeby winik byl wiarygodny w 100%. Przede wszystkim staraj sie nie
      martwic, bo nawet gdyby prostytutka byla zarazona, to nie znaczy ze Ty sie
      zarazailes. Z tego co wiem,ale moge sie mylic, ryzyko w przypadku
      jednorazowego stosunku z zarazona osoba wynosi tylko 1 na 100. Pozdrawiam
      • Gość: abc Re: testy na hiv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 21:23
        Ryzyko jest zawsze, gdy uprawiasz seks bez zabezpieczenia (czy gdy peknie guma),
        choc prezerwatywa nie chroni w 100%!
        Każdy może zakazić się wirusem poprzez niezabezpieczony stosunek płciowy z osobą
        będącą nosicielem wirusa HIV, ponieważ dochodzi wówczas do bezpośredniego
        kontaktu z krwią, spermą lub wydzieliną pochwową tej osoby. Wirus może się
        dostać do organizmu przez błonę śluzową pochwy, odbytu lub członka
        Niewielkie ilości krwi, spermy i wydzielin pochwowych zawierających wirus HIV
        mogą przedostać się z organizmu jednej do organizmu drugiej osoby w czasie
        kontaktu seksualnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka