ewela261 12.07.07, 21:19 Witam. Mam termin porodu na sierpień i nie wiem gdzie jechać rodzić. Może ktoś opowie mi swoje wrażenia, kto rodził w jednym i drugim radomskim szpitalu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MlodyRadomianin Re: gdzie rodzić lepiej????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 21:28 Najlepiej rodzić w RADOMIU:-) PS.Wiem o tym heheh radomianin rodowity od 4 pokolen:-) MlodyRadomianin dawny KR! Odpowiedz Link Zgłoś
annnonim w Warszawie 13.07.07, 21:15 tylko nie w Radomiu, to jest taka ważna chwila, nie bierz pod uwagę km !!! w Warszawie jest pod każdym względem najlepsza opieka ! w Radomiu zostało same (...) które nie wyjechało albo do Warszawy albo za granice (są wyjątki ale to nieliczne), przekonałem się o tym na własnej skórze ja i moja rodzina w raz z matką która przez Radomskich lekarzy zmarła ! Nim zmarła musiałem jeździć z nią do Warszawy bo tak sprawie spiep. Radomscy lekarze - w Wawie uznali że to co robili w Radomiu to jest po prostu szok. 5 lat temu moja żona była w ciąży, pod koniec ciąży leżała w szpitalu(w Radomiu) zaczął jej cieknąć płyn z pochwy lekarze (Radomscy) uznali że odchodzą jej wody i chcieli usunąć jej ciąże kazali aby brała rożne prochy lecz ich nie przyjmowała (do teraz mam cały worek tych leków, pastylek co kazali jej brać(chowała pod poduszkę)) Zawiozłem żonę do Warszawy i okazało się że nie odchodzą jej wody tylko to był zwykły mocz !!! - PARANOJA po prostu i przez takich lekarzy mojego synka by teraz nie było ! Od tych sytuacji (mógł bym dużo jeszcze wymieniać) moja cała rodzina leczy sie w Warszawie, nawet zęby! Bierz męża i jedźcie do Warszawy, nie martw się wytrzymasz podróż to jest naprawdę ważna chwila i warto poświęcić dla niej km! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalka103 Re: gdzie rodzić lepiej????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 09:33 Witaj, ja osobiście polecałabym Ci Józefów, cicho, przyjemnie, bardzo czysto. Rodziłam tam w pażdzierniku i jestem bardzo zadowolona, nie kosztowało mnie to nawet złotówki. Odradzam porodówkę na Narutowicza (syf, kiła i mogiła), podejście do pacjentki zerowe- nie chcieli mi zrobić KTG mimo zalecenia lekarza. Nie jestem pewna na 100% ale słyszałam ,że w sierpniu ma być zamknięta porodówka na Józefowie-remont. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: gdzie rodzić lepiej????? IP: 82.139.45.* 13.07.07, 20:59 upewnij sie czy nie ma odkażania na oddziale w sierpniu Ja rodziłam pod koniec lipca i na Józefowie nie przyjmowali z tego powodu Gdzieś czytałam że w wakacje jeden z oddziałów położniczych jest zamknięty w lipcu, a drugi w sierpniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: gdzie rodzić lepiej????? IP: 82.139.45.* 13.07.07, 21:01 Natalko-co prawda nie rodziłam na Józefowie i chociaż warunki socjalne są tam z pewnością lepsze to Narutowicza to nie taki horror jak piszesz-wiem, bo przeszłam i przeżyłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewela261 Re: gdzie rodzić lepiej????? 14.07.07, 12:34 Dziękuje wszystkim za te podpowiedzi. Sprawdzałam Józefów będzie zamknięty od 26 lipca do 12 sierpnia. Ja mam termin na 11 sierpnia. Mój lekarz też mówi że lepiej by było gdybym doczekała do otwarcia, ale przecież to nie ja decyduję. A może wiecie, czy ta sala na Narutowicza do porodów rodzinnych też jest tak tragiczna jak reszta oddziału? Jeśli chodzi o poród w Warszawie: myślałam o tym, jeszcze się zastanowimy z mężem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: gdzie rodzić lepiej????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 12:36 nie przesadzajcie. na narutowicza może to nie nawyższy standard,ale nie jest tak źle jak tu napisano. opieka też nie taka zla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: gdzie rodzić lepiej????? IP: *.rad.vectranet.pl 14.07.07, 11:40 www.gmina.pl/index.php?dzial=szukaj&index=radom Odpowiedz Link Zgłoś