Dodaj do ulubionych

gdzie rodzić lepiej?????

12.07.07, 21:19
Witam. Mam termin porodu na sierpień i nie wiem gdzie jechać rodzić. Może ktoś
opowie mi swoje wrażenia, kto rodził w jednym i drugim radomskim szpitalu
Obserwuj wątek
    • Gość: MlodyRadomianin Re: gdzie rodzić lepiej????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 21:28
      Najlepiej rodzić w RADOMIU:-)

PS.Wiem o tym heheh radomianin rodowity od 4 pokolen:-)

MlodyRadomianin dawny KR!
      • annnonim w Warszawie 13.07.07, 21:15
        tylko nie w Radomiu, to jest taka ważna chwila, nie bierz pod uwagę km !!!
        w Warszawie jest pod każdym względem najlepsza opieka !

w Radomiu zostało same (...) które nie wyjechało albo do Warszawy albo za
        granice (są wyjątki ale to nieliczne), przekonałem się o tym na własnej skórze
        ja i moja rodzina w raz z matką która przez Radomskich lekarzy zmarła ! Nim
        zmarła musiałem jeździć z nią do Warszawy bo tak sprawie spiep. Radomscy lekarze
        - w Wawie uznali że to co robili w Radomiu to jest po prostu szok.

5 lat temu moja żona była w ciąży, pod koniec ciąży leżała w szpitalu(w Radomiu)
        zaczął jej cieknąć płyn z pochwy lekarze (Radomscy) uznali że odchodzą jej wody
        i chcieli usunąć jej ciąże kazali aby brała rożne prochy lecz ich nie
        przyjmowała (do teraz mam cały worek tych leków, pastylek co kazali jej
        brać(chowała pod poduszkę)) Zawiozłem żonę do Warszawy i okazało się że nie
        odchodzą jej wody tylko to był zwykły mocz !!! - PARANOJA po prostu i przez
        takich lekarzy mojego synka by teraz nie było !

Od tych sytuacji (mógł bym dużo jeszcze wymieniać) moja cała rodzina leczy sie w
        Warszawie, nawet zęby!

Bierz męża i jedźcie do Warszawy, nie martw się wytrzymasz podróż to jest
        naprawdę ważna chwila i warto poświęcić dla niej km!
    • Gość: natalka103 Re: gdzie rodzić lepiej????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 09:33
      Witaj, ja osobiście polecałabym Ci Józefów, cicho, przyjemnie, bardzo czysto.
      Rodziłam tam w pażdzierniku i jestem bardzo zadowolona, nie kosztowało mnie to
      nawet złotówki. Odradzam porodówkę na Narutowicza (syf, kiła i mogiła),
      podejście do pacjentki zerowe- nie chcieli mi zrobić KTG mimo zalecenia lekarza.

Nie jestem pewna na 100% ale słyszałam ,że w sierpniu ma być zamknięta
      porodówka na Józefowie-remont.

• Gość: mika Re: gdzie rodzić lepiej????? IP: 82.139.45.* 13.07.07, 20:59
        upewnij sie czy nie ma odkażania na oddziale w sierpniu Ja rodziłam pod koniec
        lipca i na Józefowie nie przyjmowali z tego powodu Gdzieś czytałam że w wakacje
        jeden z oddziałów położniczych jest zamknięty w lipcu, a drugi w sierpniu
        • Gość: mika Re: gdzie rodzić lepiej????? IP: 82.139.45.* 13.07.07, 21:01
          Natalko-co prawda nie rodziłam na Józefowie i chociaż warunki socjalne są tam z
          pewnością lepsze to Narutowicza to nie taki horror jak piszesz-wiem, bo
          przeszłam i przeżyłam :)
        • ewela261 Re: gdzie rodzić lepiej????? 14.07.07, 12:34
          Dziękuje wszystkim za te podpowiedzi. Sprawdzałam Józefów będzie zamknięty od 26
          lipca do 12 sierpnia. Ja mam termin na 11 sierpnia. Mój lekarz też mówi że
          lepiej by było gdybym doczekała do otwarcia, ale przecież to nie ja decyduję. A
          może wiecie, czy ta sala na Narutowicza do porodów rodzinnych też jest tak
          tragiczna jak reszta oddziału?
          Jeśli chodzi o poród w Warszawie: myślałam o tym, jeszcze się zastanowimy z mężem.
          • Gość: asia Re: gdzie rodzić lepiej????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 12:36
            nie przesadzajcie. na narutowicza może to nie nawyższy standard,ale nie jest
            tak źle jak tu napisano. opieka też nie taka zla.
    • Gość: ja Re: gdzie rodzić lepiej????? IP: *.rad.vectranet.pl 14.07.07, 11:40
      www.gmina.pl/index.php?dzial=szukaj&index=radom

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka