Dodaj do ulubionych

Ratujmy "Wieniawskiego"!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!

23.07.07, 12:18
KMK Radom apeluje do wszystkich mieszkańców Radomia oraz okolic o wyrażanie
negatywnej opinii w PKP Przewozy Regionalne dotyczącej nowej trasy pociągu
Wieniawski.

Od 9 grudnia zgodnie z planami PKP PR Wieniawski ma kursować w relacji
Lublin/Kielce-Szczecin.
Pociąg ma omijać Radom i Ziemię Radomską.

Istnieją jeszcze szanse na zmianę trasy pociągu. Protest można wnosić
korespondencją zwykłą:
PKP Przewozy Regionalne Sp. z o.o.
Biuro Marketingu, ul. Grólecka 17, 02-021 Warszawa

mailem: pbm5a@pr.pkp.pl

lub telefonicznie:
022/ 47-41-433
Obserwuj wątek
    • Gość: vvv Re: Ratujmy "Wieniawskiego"!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 14:16
      Rozkład jazdy pociągów dalekobieżnych 2007/8 do konsultacji na stronie PKP PR.
      www.pr.pkp.pl/code/glowna.php?ID=C00&wersja=pol&TID=125
    • Gość: dex Re: Ratujmy "Wieniawskiego"!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 14:19
      Ja już wysłałem maila ale na propozycjerj@pr.pkp.pl

Dostałem automatycznie wygenerowaną odpowiedź:

Dziękujemy za państwa opinie.
      Z poważaniem
      PKP Przewozy Regionalne Spółka z o.o.

Mam nadzieję, że oni to na prawdę czytają i biorą pod uwagę ...
      pozdrawiam
      • kmk.radom Re: Ratujmy "Wieniawskiego"!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 23.07.07, 18:18
        Do akcji na rzecz zachowania obecnego połączenia przyłączyli się samorządowcy:

Drzewicy
        Tomaszowa Mazowieckiego
        Kalisza
        Pleszewa
        Poznania
        Końskich
        • Gość: silmarill Re: Ratujmy "Wieniawskiego"!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! IP: *.serv-net.pl 23.07.07, 18:58
          A Kalisz, Końskie i Pleszew co mają do "Wieniawskiego"? Przecież nigdy nie
          kursował przez te miejscowości!
    • isoxazolidine Re: Ratujmy "Wieniawskiego"!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 23.07.07, 20:42
      ja też pisze!
      PONOWNIE ...
      • isoxazolidine Re: Ratujmy "Wieniawskiego"!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 23.07.07, 20:59
        ===================================================

Szanowni Panstwo!

W odpowiedzi na moje zapytanie dot. pociagu relacji Lublin-Szczecin pisza
        Panstwo, ze (cyt.) "Przy opracowaniu sieci połączeń międzywojewódzkich
        priorytetem jest dla nas jak najwyższa jakość oferty skierowana do jak
        największej liczby klientów.". Moim zdaniem projektowany przebieg trasy pociagu
        nie zapewnia praktycznej realizacji tego slusznego postulatu. Na trasie Lublin-
        Warszawa i tak kursuja juz liczne pociagi. Polaczenie stolicy z pomorzem
        zachodnim istnieje rowniez. Projektowane zmiany uderzaja natomiast w Ziemie
        Radomska i Lodzka (oraz polnocne rejony wojewodztwa swietokrzyskiego) bo
        bezposrednie polaczenie Radom-Lodz w formie pociagu pospiesznego znika. Odcina
        to znaczna rzesze potencjalnych klientow o dostepu do uslug PKP.

Dalej pisza Panstwo tak "Podejmiemy również działania mające na celu
        zapewnienia skomunikowania, które umożliwi mieszkańcom Radomia korzystanie z
        tego połączenia."

Rozumiem tedy, ze nadal poszukuja Panstwo formuly pozwlajacej na osiagniecie
        maksimum korzystnych rezyultatow. Maja ow fakt an uwadze proponuje, aby jedna
        czesc pociagu rozpoczynala bieg w Lublinie i przez Warszawe kierowala sie w
        strone Szczecina; druga zas zaczynala bieg w Radomiu i jadac przez Lodz laczyla
        sie pozniej ze skladem "lubelskim". Zabezpieczamy w ten sposob proponowane
        przez Panstwa "szybkie" polaczenie a jednoczesnie nie odcinamy 1mln ieszkancow
        Naszego Kraju od bezposredniego polaczenia z centralna i zachodnia Polska.

łącze wyrazy szacunku

otrzymuja:
        1) adresat
        2) Prezydent Miasta Radomia
        3) Klub Miłosnikow Kolei w Radomiu
        4) Stowarzyszenie 'Kocham Radom'
        5) redakcja 'gazety wyborczej'

===================================================
        • kmk.radom Re: Ratujmy "Wieniawskiego"!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! 25.07.07, 11:57
          Do walki o pociąg Lublin-Szczecin włączyły się jeszcze samorządy:

Pabianic
          Łasku

Dzisiaj również w sekretariacie prezydenta Kosztowniaka złożono pismo z apelem
          członków Klubu Miłośników Kolei Radom, aby prezydent poparł starania o
          utrzymanie pociągu Wieniawski w relacji Lublin-Szczecin przez Radom, Łódź.
    • Gość: je croix pas umieramy IP: *.acn.waw.pl 25.07.07, 12:37
      to smutne ale powoli radom jest odcinany od reszty swiata i izolowany.stopniowa
      degradacja i umieranie.a to pociag,a to to kolejna plajta czy likwidacja itd...
      nie dosc ze nie ma zadnej inwestycji na miare miasta tej wielkosci (niech mnie
      tylko nikt nie rozsmiesza budowa centrum handlowego czy ulozeniem kostki
      brukowej gdzies tam),nie ma nowych firm ktore pozwalalyby zostac mlodym w
      miescie,nowych instytucji itd.
      nie buduje sie nic,nic nowego przydatnego dla ogolu nie powstaje.niz
      znaczacego.boli pisac,ale
      miasto umiera...
      ps.oczywiscie notke mailem do nich tez wysle...
    • nielubiepisu Re: Ratujmy "Wieniawskiego"!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 25.07.07, 14:30
      Szlag mnie trafia, jak czytam takie rzeczy. Znów Radom dostaje w d..ę, a inne
      miasta mają się dobrze. Kielce, Lublin. A my korzystamy z tego, że w mieście i
      w kraju rządzi pis. Bleee! Dlatego nie lubię pisu!!!
    • kocham_radom Re: Ratujmy "Wieniawskiego"!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 25.07.07, 15:11
      Niniejszym pismem stowarzyszenie Kocham Radom włącza się w akcje:

Protest w sprawie zmiany trasy pociągu "Wieniawski"" oraz inne uwagi do
      propozycji rozkładu jazdy pociągów dalekobieżnych na sezon 2007/2008
      <a href="http://www.kochamradom.pl/wieniawski.doc"> ---> pismo </a>
      • kocham_radom Re: Ratujmy "Wieniawskiego"!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 25.07.07, 15:12
        poprawny link:
        www.kochamradom.pl/wieniawski.doc
        • sono_andrzej Re: Ratujmy "Wieniawskiego"!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! 25.07.07, 20:02
          KR jak zwykle podchodzi to każdej ważnej dla Radomia sprawy profesjonalnie.

Brawo KOCHAM RADOM, BRAWO!!!
        • Gość: mother Re: Ratujmy "Wieniawskiego"!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 19:35
          złożyłam już podpis pod protestem i bardzo dziękuję stowarzyszeniu KOCHAM RADOM za to, że w ogóle podpisałam tę petycję, bo stało się to tylko dzięki temu, że Pan KLuziński przedstawił mi taką propozycję. Bardzo żałuję, że ten człowiek nie jest prezydentem naszego miasta. On dla Radomia ciągle coś robi... a nsz obecny prezydent miasta? nawet go na oczy nie widziałam, nie słyszałam o jego żadnych akcajach. ten człowiek jest do niczego!!! kto go w ogóle wybrał?
          Żenada... Panie Kluziński - dla mnie Pan jest wspaniałym człowiekiem. popieram Pana rękami i nogami. pozdrawiam
          • Gość: l i l a b a j Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 00:18
            No tego to chyba nie pisała mama radnego... ;)
    • waszkawaszka Re: Ratujmy "Wieniawskiego"!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 25.07.07, 20:50
      Mail wysłany! im więcej tym lepiej!!! pozdrawiam
    • isoxazolidine Re: Ratujmy "Wieniawskiego"!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 25.07.07, 21:40

www.wojewodztwo.radom.pl/index.php?id_news=71
      i tytulem przypomnienia:
      www.wojewodztwo.radom.pl/index.php?id_news=13
    • granatnik_przeciwpancerny Re: Ratujmy "Wieniawskiego"!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 25.07.07, 23:55
      i znowu agenturalna działalnośc kielczackich saboażystów daje o sobie znac!
      ile się namęczyli żeby pociąg omijał Radom!
    • ysaaa Re: Ratujmy "Wieniawskiego"!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 26.07.07, 00:55
      jeszcze nie slyszalam by wysylaniem maili czy petycji uratowac cokolwiek w
      naszym miescie.
      radom i tak jest od dawna na rowni pochylej i maile slane nawet os samych
      swietych na nic sie zdadza jak nei bedzie jakichs realnych dzialan i to nie ze
      strony forumowiczow a WŁADZ!!!
      no ale snijcie,chociazby dla spokoju sumienia...
      • pitagor Re: Ratujmy "Wieniawskiego"!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.07.07, 06:53
        > jeszcze nie slyszalam by wysylaniem maili czy petycji uratowac cokolwiek w
        > naszym miescie.

Choćby to:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=65002564&a=65002564

i to:
        serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3140550.html

i to:
        miasta.gazeta.pl/radom/1,44313,4285660.html

i to:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=62054490&a=62307759

• pitagor Re: Ratujmy "Wieniawskiego"!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.07.07, 06:56
        i jeszcze to:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=42756525&a=42756525

• Gość: :) Wieniawski przez Radom IP: *.infoplus.com.pl 27.07.07, 10:12
          www.7dni.radom.pl/index.php?go=numer&id=93&t=8
          Nowy rozkład, nowe przystanki
          PKP Przewozy Regionalne opublikowało na swojej stronie internetowej projekt
          rozkładu jazdy na 2008 rok. Według niego przybędzie jeden pociąg do Warszawy i
          Krakowa. Czasowo z rozkładu zniknie pociąg do Poznania.
          Nowy rozkład pociągów będzie obowiązywał od początku grudnia 2007 roku. Według
          projektu w Radomiu ma pojawić się nowy pociąg. „Kazimierz Wielki", który będzie
          woził pasażerów na trasie Warszawa Wschodnia - Kraków Płaszów. Wprowadzony
          także zostanie, postulowany od kilku lat, regularny cykl kursowania pociągów
          do stolicy. Składy do Warszawy mają z Radomia odjeżdżać co dwie godziny.
          Wyjątkiem będą godziny porannego szczytu, kiedy pociągi będa jeździć częściej.
          W rozkładzie pojawił się również trzeci sezonowy pociąg do Zakopanego.
          Trasa „Warmii", kursującej dotychczas z Olsztyna do Krakowa, w ferie i wakacje
          ma być wydłużona do stolicy Tatr.

Z rozkładu zniknie natomiast na kilka miesięcy „Wieniawski", kursujący z
          Lublina przez Radom i Łódź do Poznania. Pociąg z Poznania dojedzie do
          Skierniewic, gdzie zostanie podzielony na dwa składy. Część wagonów pojedzie
          przez Warszawę do Lublina, reszta przez Włoszczowę do Kielc.

- To rozwiązanie tymczasowe - zapewnia Paweł Ney z PKP PR. - Kiedy w kwietniu
          2008 zakończy się remont torów na odcinku Warszawa Zachodnia - Warszawa
          Okęcie, „Wieniawski" wróci do Radomia. Wszelkie zmiany na linii radomskiej
          spowodowane są zamknięciem toru na remontowanym odcinku.
          Nowością będzie wydłużenie trasy tego pociągu do Szczecina.
          Już za cztery lata pasażerowie pociągów osobowych będą mogli wsiadać i wysiadać
          na nowych przystankach kolejowych na terenie Radomia. Mają one powstać w Starej
          Woli Gołębiowskiej, w rejonie ul. Żółkiewskiego, Kozienickiej i na os.
          Południe, równolegle do Sycyńskiej. Kiedy prezydent Radomia postanowił o
          budowie kompleksu sportowego na Koniówce zamiast na Gołębiowie, pojawiły się
          wątpliwości co do sensu budowy przystanku przy Żółkiewskiego. PKP Polskie Linie
          Kolejowe podtrzymało jednak decyzję o utworzeniu tej stacji.
          - Być może powstanie jeszcze przystanek przy wiadukcie na ul. Lubelskiej -
          usłyszeliśmy od Krzysztofa Łańcuckiego, rzecznika prasowego PKP PLK. - Istnieją
          tam dogodne warunki techniczne.
          Ostateczna decyzja w sprawie tego przystanku nie została jeszcze podjęta.

Tomasz Dybalski

• kmk.radom Re: Wieniawski 27.07.07, 13:09
            W podanym artykule wkradł się błąd. Pan Dybalski pytał o pociąg WETLINA a nie
            Wieniawski.

Prawdopodobnie sprostowanie w tej sprawie pojawi się w kolejnym numerze z
            inicjatywy członków KMK Radom, którzy wykryli nieścisłość.

Zatem nadal trwa walka o Wieniawskiego.
            • Gość: bb Re: Wieniawski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 17:36
              Dzisiaj w wiadomościach radia rekord mówili o skierowaniu inną trasą Wieniawskiego i o proteście w tej sprawie, na który nie ma jeszcze odpowiedzi.
              pozdr
            • Gość: Dybalski Re: Wieniawski IP: *.pr.radom.net 27.07.07, 22:21
              kmk.radom napisał:
              > W podanym artykule wkradł się błąd. Pan Dybalski pytał o pociąg WETLINA a nie
              > Wieniawski.
              >
              > Prawdopodobnie sprostowanie w tej sprawie pojawi się w kolejnym numerze z
              > inicjatywy członków KMK Radom, którzy wykryli nieścisłość.
              >
              > Zatem nadal trwa walka o Wieniawskiego.

Pytałem o "wieniawskiego", nie żadną "Wetlinę".
              Rozmawiając z przedstawicielem PR opierałem się na zarysie rozkładu na 2008 rok
              dostepnym na stronie www.pr.pkp.pl.
              W zarysie tym "Wieniawski" ma trase, ktora podalem w artykule: Z Kiecl przez
              Wloszczowe i z Lublina przez Warszawe.
              O tej zmianie rozmawialem z Pawlem Neyem. Napisalem dokladnie to, co uslyszalem
              od niego.
              O pociagu "Wetlina" nie rozmawialem na pewno z prostej przyczyny: skladu o
              takiej nazwie w ogole nie ma w zarysie.
              W poniedzialek zadzwonie do PR i zapytam sie jeszcze raz, dla pewnosci. Ale
              wydaje mi sie, ze cale zamieszanie z "Wieniawskim" jest niepotrzebne.
              • redoxygene Re: Wieniawski 28.07.07, 00:16
                Tylko jak sie ma remont odcinka zachodnia-okecie do Wieniawskiego? Bo wg mnie
                nijak-pociag ten w calosci omija wezel warszawski i linie nr 8. Jesli nawet-to
                przeciez wagony z Kielc mogly byc prowadzone przez Radom i Łódź-dlaczego nie
                są? Już przecież wiele by to załatwilo:/
                • Gość: silmarill Re: Wieniawski IP: *.serv-net.pl 28.07.07, 17:05
                  A ma się tak, że dopóki nie skończą modernizować odcinka Wawa Zachodnia-Okęcie
                  to część kielecka "Wieniawskiego" będzie jeździć przez Skierniewicę, Włoszczowę
                  a gdy remont się skończy "Wieniawski" będzie rozłączany w Wawie i będzie jechał
                  do Kielc przez Radom. Przynajmniej ja to tak zinterpretowałem;]
                  • redoxygene Re: Wieniawski 28.07.07, 21:33
                    Ale nam chodzi o polaczenie do Lodzi, Poznania, a nie kolejne do Warszawy;D
                    Przynajmniej nie w takim ksztalcie.
                    • Gość: l i l a b a j Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 00:33
                      Oczywiste i logiczne, że Radom powinien się znaleźć na trasie Lublin-Szczecin.

Argumentacja Kocham Radom jest słuszna i rzeczowa, ale obawiam się, że PKP
                      odbiera ją jako "wy nam nie będziecie mówić co my mamy robić".

Po przemyśleniu sprawy postanawiam się włączyć do tej "afery pociągowej"
                      i "uderzyć" z zupełnie "innej beczki"...
                      cdn...
              • Gość: l i l a b a j Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 01:41
                Gość portalu: Dybalski napisał(a):

Ale
                > wydaje mi sie, ze cale zamieszanie z "Wieniawskim" jest niepotrzebne.

Oczywiście, że nie jest potrzebne.
                Przed kilkoma kwadransami skończyłam pisać swój list.
                Teraz boję się, że przez tę aferę z "Wieniawskim" (mimo że ani razu o nim nie
                jest wspomniane w moim półtora stronicowym, z czcionką 12 :) liście A4 do
                PKP ), nie potraktują mnie poważnie...
                Zresztą, zobaczymy...
                Pozdrawiam.
                • Gość: l i l a b a j P.S. :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 01:46
                  Czy starania l i l a b a j przyniosą oczekiwany efekt? Głosuj już teraz!
                  Smsy o treści TAK wyślij na numer 0048
                  Smsy o treści NIE wyślij na numer 0044

Spośród głosujących rozlosuję cenne nagrody, a do wygrania 30 stopni w cieniu,
                  mocniejszy powiew wiatru - chłodzącej bryzy lub letnia mżawka.

:)))))
              • Gość: Dybalski Re: Wieniawski IP: *.infoplus.com.pl 06.08.07, 10:09
                Przyznaje sie, byl blad. wieniawski nie pojedzie przez Radom
                Przedstawiciel PR wprowadzil mnie w blad. Szczegoly sa w ostatnim wydaniu
                gazety.
          • szalli Re: Wieniawski przez Radom 28.07.07, 23:15

Czy wszystkie składy w Radomiu muszą być kierowane na Warszawę?

Właśnie o to chodzi, żeby Wieniawski jechał linią 22, a nie jako kolejny (już
            moim zdaniem niepotrzebny, bo oferta na Warszawę jest wystarczająca - 2 godzinny
            takt + KM) na linii 8. Nowa trasa? super! Dłuższa, zapewne będzie większa
            frekwencja i lepsze godziny odjazdów tylko czemu to się dzieje kosztem Radomia!!
            Wiadomo po remoncie pojedzie szybciej niż by jechał przez Tomaszów, ale czy to
            dobra droga zapewniania dobrej komunikacji w regionie?? Kiedy linia na Łódź jest
            wykorzystywana w stopniu praktycznie zerowym!?
            Nowy pociąg do Warszawy?? TAK!!! ALE NIE KOSZTEM WIENIAWSKIEGO!!
    • szalli Re: Ratujmy "Wieniawskiego"!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 27.07.07, 18:27
      Ja także posłałem. Trzeba coś z tym fantem zrobić!!!!
      • sono_andrzej Re: Ratujmy "Wieniawskiego"!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 27.07.07, 20:14
        Bardzo dobrze.

Pokażmy, że Radom żyje i zasługuje na dogodne połączenia z całą Polską.
    • jdk Re: Ratujmy "Wieniawskiego"!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 29.07.07, 01:01
      Warto wysyłać jak najwięcej uwag i propozycji. Adres emailowy
      propozycjerj@pr.pkp.pl
      Jest szansa, żeby obronić "Wieniawskiego"! :)

Kilka przemyśleń w tym temacie: kluzinski.blox.pl/2007/07/Walczymy-o-
      Wieniawskiego.html
    • naiwny_cynik Re: Ratujmy "Wieniawskiego"!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 30.07.07, 10:36
      Wieniawski is dead :(
      • kmk.radom Re: Ratujmy "Wieniawskiego"!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 30.07.07, 18:04
        Dzisiaj ponownie zadzwoniliśmy do PKP Przewozy Regionalne ws. pociągu
        WIENIAWSKI.

Jeden z pracowników biura marketingu stwierdził, że Radom nie będzie jedynym
        miastem bez połączenia do Poznania i Szczecina.

Stwierdził, że podobna Stalowa Wola też nie ma takiego pociągu, a jeżeli
        Wieniawski pojedzie przez większe (!) Kielce czy Piotrków Trybunalski (!) to
        pociag będzie mieć większe obłożenie.

Żenująca jest znajomość (orientacyjna) wielkości Radomia przez tego pana. Nas
        klubowiczów zastanawia fakt, czemu tacy ludzie jeszcze tam pracują.
        Teraz mamy odpowiedź dlaczego Radom jest pomijany w siatce połączeń
        międzywojewódzkich, skoro w Warszawie Radom uważany jest za miasto pokroju
        Stalowej Woli czy Piotrkowa.
        • naiwny_cynik Re: Ratujmy "Wieniawskiego"!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! 30.07.07, 20:11
          No pięknie! Ja tam się cieszę, że dla urzędnika kolejowego Radom ma wielkość
          Stalowej Woli! Przecież mogło mu się wydawać, że jest wielkości Szydłowca czy
          Pionek. Wprawdzie gdzie mu tam się równać z takimi aglomeracjami jak Piotrków
          czy Skierniewice. Żenada :(((
        • jdk Re: Ratujmy "Wieniawskiego"!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! 30.07.07, 20:39
          kmk.radom napisał:

> Jeden z pracowników biura marketingu stwierdził, że Radom nie będzie jedynym
          > miastem bez połączenia do Poznania i Szczecina.
          >
          > Stwierdził, że podobna Stalowa Wola też nie ma takiego pociągu, a jeżeli
          > Wieniawski pojedzie przez większe (!) Kielce czy Piotrków Trybunalski (!) to
          > pociag będzie mieć większe obłożenie.

Hm. Czy do pracy w centali dużej państwowej firmy nie jest wymagana znajomość
          geografii na poziomie choćby szkoły podstawowej?? Świetnie!
          • sono_andrzej Re: Ratujmy "Wieniawskiego"!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.07.07, 10:04
            Pokażmy, że Radom żyje!!! Pokażmy, że potrafimy walczyć o swoje!!! Nie bądźmy
            obojętni na degradację tego miasta.

Składajmy protest ws. WIENIAWSKIEGO:

propozycjerj@pr.pkp.pl
            • sono_andrzej Re: Ratujmy "Wieniawskiego"!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.07.07, 12:55
              Zachęcam do pisania maili:

propozycjerj@pr.pkp.pl
              • isoxazolidine Re: Ratujmy "Wieniawskiego"!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.07.07, 22:51
                ja napisalem.
                do boju!
    • Gość: as Re: Ratujmy "Wieniawskiego"!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 20:24
      jestem za starą trasą ale co ta opinai a da apelować można ale od tego jak sie
      sprawa zakończy to na to wpływu nie mamy
      • isoxazolidine Re: Ratujmy "Wieniawskiego"!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 01.08.07, 21:16
        otóż mamy. wlasnie apelujac. jesli takich apeli bedzie 2-3 to PKP je zignoruje.
        jesli bedzie wiecej - mamy szanse. kazdy kolejny protest ta szanse powieksza.
        pozdrawiam!
        • kmk.radom Re: Ratujmy "Wieniawskiego"!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! 01.08.07, 21:44
          Piszmy, piszmy, piszmy:)))
    • Gość: ciekawy Re: Ratujmy "Wieniawskiego"!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 22:01
      Dziś miała być jakaś odpowiedź z pkp pr. Czy coś wiadomo??
      • sono_andrzej Re: Ratujmy "Wieniawskiego"!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 03.08.07, 18:30
        Jak podaje dzisiejsze Echo Wieniawski pójdzie do Kielc.
        Zatem będziemy największym miastem w Polsce bez pociągu do Poznania i
        Szczecina. Brawo panowie z PKP byle tak dalej.
        • Gość: MlodyRadomianin Re: Ratujmy "Wieniawskiego"!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 10:55
          Znowu Radom cierpi przez kielce!!!!Gdzie sa włądze miasta , radni , posłowie ,
          gdzie jest Prezydent niech napsize do PKP jakis list.W końcu rzadzi PiS i w
          Radomiu i w PKP!!!!
          Niedługo marzeniem paru antyradomian o kieleckim rodowodzie Radom stanie się
          podobnie jak Płock czy Jastrzebie Zdrój dwa najwieksze miasta ponad 100 tys.w
          Polsce bez pociągów.Nie mozemy do tego dopuscić.Strata połaczeń do Łodiz i
          Poznania to niestety bardzo zła wiadomosć dla Radomia.

PS.A to ze ktos z PKP mysli ze Piotrków czy kielce są większe od Radomia to
          raczje w tym kraju normalne.Obawiam sie ze 80% radomian tak neistety tez
          mysli.Moj ,, rekord" to wiadomosc od kolezanki na studiahc ze Radom to takie
          miasteczko wielkosci Łęcznej.Na dodatek kolezanka ta byla w Radomiu w 2005r. an
          pokazach Air Show.Ciekawostka jest fakt ze w 20 tys. Łęcznej nie jezdza nawet
          pociągi!!!!

MlodyRadomianin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka