elaw7 09.08.07, 19:35 czy są ograniczenia dla dawców? np. wiek, przewlekłe choroby typu astma, cukrzyca.??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
l.i.l.a.b.a.j Pilnie potrzebna krew na ratunek 09.08.07, 20:50 Ja poinformuję znajomych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemesea Pilnie potrzebna krew na ratunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 00:02 Tydzień temu oddałam krew na Woodstocku.Gdyby nie to, pomogłabym tym ludziom!! Oddawajcie krew!! To nic nie boli! A satysfakcja jest ogromna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomocny Pilnie potrzebna krew na ratunek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 08:22 Kiedyś oddawałem krew (O rh+) ale jakieś 3 lata temu przeszedłem poważną operację (tętniak)i mam pytanko - czy jeśli wszystko od tego czasu jest ok, nie biorę żadnych leków to czy mogę oddawać krew? Bo z chęcią bym oddał ale obawiam się że raczej nic z tego nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myhair Re: Pilnie potrzebna krew na ratunek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 08:59 Przed oddaniem krwi jesteś badany przez lekarza i jemu to powiedz. Nie pytajcie się o tak ważne sprawy dla zdrowia na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka271 Re: Pilnie potrzebna krew na ratunek 10.08.07, 09:31 Ja dzis oddałam 450ml i ciesze się że mogłam pomóc....a nawet jak juz wychodziłam przyjechało ok 20 wojskowych z lotniska oddac krew - to jest przykład ;-)) nie bójcie sie to nic nie boli a przy okazji mozna sobie podstawowe badania zrobic - tak dla własnej potrzeby i sprawdzenia stanu zdrowia. Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NITKA Re: Pilnie potrzebna krew na ratunek IP: *.32.radom.pilicka.pl 10.08.07, 09:50 Sama już oddałam, postaram się namówić znajomych. Wiem, że wiele osób ma opory, ale naprawdę gorąco zachęcam. To niewielki gest dla oddającego, a szansa na przeżycie dla biorcy. Odpowiedz Link Zgłoś