Dodaj do ulubionych

21 niedziałających żarówek a Żółkiewskiego

16.09.07, 22:01
Jadąc dzisiaj ul. Żółkiewskiego od skrzyżowania z Zbrowskigo do ul.
Mieszka naliczałam 21 niedziałająch(chyba spalonych) żarówek na tak
któtkim odcinku tylko po prawej stronie jezdni. Chyba coś za dużo?
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: 21 niedziałających żarówek a Żółkiewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.07, 23:18
      Trzeba zawiadomić pogotowie energetyczne lub Straż
      iejską a nie forum.
      • b-ania Re: 21 niedziałających żarówek a Żółkiewskiego 17.09.07, 07:09
        Może w tych sużbach czytają Forum?
        A czasami tak informacja może przydać się kierowcą, okolicznym
        dzialkwiczom.
      • m.a.c.i.e.k.k Re: 21 niedziałających żarówek a Żółkiewskiego 17.09.07, 10:04
        Gość portalu: Gość napisał(a):

> Trzeba zawiadomić pogotowie energetyczne lub Straż
        > iejską a nie forum.

Wydaje mi się, że w Urzędzie Miejskim są osoby, które powinny czytać to i inne fora radomskie, żeby właśnie wyłapywać takie informacje i przekazywać odpowiednim służbom. W końcu to im (urzędnikom, którzy są przecież "wynajęci" przez meiszkańców miasta) powinno najbardziej zależeć na poprawie życia ludzi w Radomiu. Z drugiej jednak strony zgłaszałem tu na forum niedawno problem korkowania się ulicy Okulickiego przed rondem im. ks. Kotlarza wraz z propozycją rozwiązania, czy chociaż zmniejszenia go, jednak jak do tej pory nie widzę żadnej reakcji. Wysłałem list do MZDiK i również nie mam odpowiedzi. Przykra jest taka ignorancja, dlatego powinna być wg mnie osoba, znana z imienia i nazwiska, odpowiedzialna za przekazywanie tego typu zgłoszeń odpowiednim slużbom i w razie braku reakcji pociągana do odpowiedzialności. Jeśli nie w UM, to może Gazeta stworzy taki dział informowania o różnorakich problemach i następnie jeszcze będzie pilnować ich rychłego rozwiązania??
        • Gość: ko# Re: 21 niedziałających żarówek a Żółkiewskiego IP: *.stat.gov.pl 17.09.07, 10:10
          To jest dobry pomysł.
          • Gość: kamro No, co Wy... IP: *.tkdami.net 17.09.07, 10:52
            przecież do cholery mają rzeczników, czy jakieś służby prasowe. Ktoś
            bieże kasę za czytanie nie tylko gazet papierowych. Fora radomskie
            też należałoby czytać i po sprawdzeniu, reagować. Czyż (ups) nie
            tak?!
      • jas_fasollasido Re: 21 niedziałających żarówek a Żółkiewskiego 17.09.07, 11:34
        Gościu, ja już 3 miesiące temu zgłaszałem spalone żarówki w lampach
        sodowych na Michałowie przy Piastowskiej, to mi odpowiedzieli "że
        jak się więcej uzbiera" to przyjadą i wymienią. Tak czekaj tatko
        latka.
        • m.a.c.i.e.k.k Re: 21 niedziałających żarówek a Żółkiewskiego 17.09.07, 20:06
          A czy nie jest tak, że późno w nocy jest wyłączana co druga lampa w ramach
          oszczędności? Oczywiście pozornej... :) Kiedyś chyba taki problem istniał :|

Co do pomysłu stworzenia stanowiska "zbieracza uwag różnych i różnistych" od
          mieszkańców miasta, wydaje mi się, że powinno to być nieanonimowe stanowisko, bo
          jeśli ktoś personalnie za coś odpowiada i ma świadomość konsekwencji swojej
          pracy to wtedy raczej się przykłada :)
          A że rzeczniczka miasta tu zagląda to chyba możemy być w 100% pewni, bo w kocu
          to jej praca. Szkoda tylko, że takie "błahostki" ignoruje... Przynajmniej nie ma
          reakcji odpowiednich osób...
          • l.i.l.a.b.a.j Re: 17.09.07, 20:35
            Bynajmniej "przynajmniej nie ma reakcji odpowiednich osób..."...

Twoja Wielka Siostra ;)

Idę o zakład, że wielu "prominentów" może i czyta forum
            gazety.pl/radom, ale wielu tylko śmieje się w kułak i to nie raz...
            • sono_andrzej Michałów 17.09.07, 20:53
              Na osiedlu Michałów także jest wiele wadliwych żarówek. Co chwilę
              gasną jakby miały przerwę:)))
              • l.i.l.a.b.a.j Re: 17.09.07, 21:35
                To się nazywa błyskoteka! :) Przecież widać po wjeździe do Radomia,
                że tu się ludzie lubią bawić... :)
              • Gość: Adek Re: Michałów IP: 82.139.38.* 17.09.07, 22:08
                To ze gaśnie to nie wada, gasnie żeby się schłodzić a nie spalić :-P wszedzie tak jest :P
    • Gość: Adi Re: 21 niedziałających żarówek a Żółkiewskiego IP: 82.139.38.* 17.09.07, 21:18
      Na Jana Pawła też popalone i ciemno... Tak samo na Grzecznarowskiego sa braki...
      • Gość: diskoteka Re: 21 niedziałających żarówek a Żółkiewskiego IP: 80.54.123.* 18.09.07, 19:01
        To ciekawe, że gasną. Idę ulicą i nagle prask - ciemno. Nie raz się
        zdarzało, że przez to się potykałem o krawężniki.
        Przez takie dyskoteki-błyskoteki, powstają czarne dziury na ulicy.
        Co ciekawe, że w innych miastach tego nie widać.
        • Gość: Adi Re: 21 niedziałających żarówek a Żółkiewskiego IP: 82.139.38.* 18.09.07, 20:17
          Wszędzie to jest.
          PS nawet jak grałem swojego czasu w GTA to w grze gasły latarnie na ulicy :-P
          • m.a.c.i.e.k.k Re: 21 niedziałających żarówek a Żółkiewskiego 18.09.07, 20:55
            Zgłaszam kolejny problem, poruszany już nie raz na tym forum. Mianowicie
            spóźnione mniej więcej o pół godziny włączanie latarni ulicznych. Dzisiaj na
            Okulickiego włączyły się o 19:10, a na Kieleckiej o 19:15 jeszcze było ciemno.
            Zmrok zapadł chyba ok. 18:45. Nie muszę chyba pisać jaki ruch jest o tej porze w
            mieście oraz, że bez oświetlenia ulicznego prawie nic nie widać... Kwestia czasu
            aż dojdzie do tragedii.
            Czekam na reakcję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka