b-ania 16.09.07, 22:01 Jadąc dzisiaj ul. Żółkiewskiego od skrzyżowania z Zbrowskigo do ul. Mieszka naliczałam 21 niedziałająch(chyba spalonych) żarówek na tak któtkim odcinku tylko po prawej stronie jezdni. Chyba coś za dużo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gość Re: 21 niedziałających żarówek a Żółkiewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.07, 23:18 Trzeba zawiadomić pogotowie energetyczne lub Straż iejską a nie forum. Odpowiedz Link Zgłoś
b-ania Re: 21 niedziałających żarówek a Żółkiewskiego 17.09.07, 07:09 Może w tych sużbach czytają Forum? A czasami tak informacja może przydać się kierowcą, okolicznym dzialkwiczom. Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.c.i.e.k.k Re: 21 niedziałających żarówek a Żółkiewskiego 17.09.07, 10:04 Gość portalu: Gość napisał(a): > Trzeba zawiadomić pogotowie energetyczne lub Straż > iejską a nie forum. Wydaje mi się, że w Urzędzie Miejskim są osoby, które powinny czytać to i inne fora radomskie, żeby właśnie wyłapywać takie informacje i przekazywać odpowiednim służbom. W końcu to im (urzędnikom, którzy są przecież "wynajęci" przez meiszkańców miasta) powinno najbardziej zależeć na poprawie życia ludzi w Radomiu. Z drugiej jednak strony zgłaszałem tu na forum niedawno problem korkowania się ulicy Okulickiego przed rondem im. ks. Kotlarza wraz z propozycją rozwiązania, czy chociaż zmniejszenia go, jednak jak do tej pory nie widzę żadnej reakcji. Wysłałem list do MZDiK i również nie mam odpowiedzi. Przykra jest taka ignorancja, dlatego powinna być wg mnie osoba, znana z imienia i nazwiska, odpowiedzialna za przekazywanie tego typu zgłoszeń odpowiednim slużbom i w razie braku reakcji pociągana do odpowiedzialności. Jeśli nie w UM, to może Gazeta stworzy taki dział informowania o różnorakich problemach i następnie jeszcze będzie pilnować ich rychłego rozwiązania?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko# Re: 21 niedziałających żarówek a Żółkiewskiego IP: *.stat.gov.pl 17.09.07, 10:10 To jest dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamro No, co Wy... IP: *.tkdami.net 17.09.07, 10:52 przecież do cholery mają rzeczników, czy jakieś służby prasowe. Ktoś bieże kasę za czytanie nie tylko gazet papierowych. Fora radomskie też należałoby czytać i po sprawdzeniu, reagować. Czyż (ups) nie tak?! Odpowiedz Link Zgłoś
jas_fasollasido Re: 21 niedziałających żarówek a Żółkiewskiego 17.09.07, 11:34 Gościu, ja już 3 miesiące temu zgłaszałem spalone żarówki w lampach sodowych na Michałowie przy Piastowskiej, to mi odpowiedzieli "że jak się więcej uzbiera" to przyjadą i wymienią. Tak czekaj tatko latka. Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.c.i.e.k.k Re: 21 niedziałających żarówek a Żółkiewskiego 17.09.07, 20:06 A czy nie jest tak, że późno w nocy jest wyłączana co druga lampa w ramach oszczędności? Oczywiście pozornej... :) Kiedyś chyba taki problem istniał :| Co do pomysłu stworzenia stanowiska "zbieracza uwag różnych i różnistych" od mieszkańców miasta, wydaje mi się, że powinno to być nieanonimowe stanowisko, bo jeśli ktoś personalnie za coś odpowiada i ma świadomość konsekwencji swojej pracy to wtedy raczej się przykłada :) A że rzeczniczka miasta tu zagląda to chyba możemy być w 100% pewni, bo w kocu to jej praca. Szkoda tylko, że takie "błahostki" ignoruje... Przynajmniej nie ma reakcji odpowiednich osób... Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j Re: 17.09.07, 20:35 Bynajmniej "przynajmniej nie ma reakcji odpowiednich osób..."... Twoja Wielka Siostra ;) **************************************** Idę o zakład, że wielu "prominentów" może i czyta forum gazety.pl/radom, ale wielu tylko śmieje się w kułak i to nie raz... Odpowiedz Link Zgłoś
sono_andrzej Michałów 17.09.07, 20:53 Na osiedlu Michałów także jest wiele wadliwych żarówek. Co chwilę gasną jakby miały przerwę:))) Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j Re: 17.09.07, 21:35 To się nazywa błyskoteka! :) Przecież widać po wjeździe do Radomia, że tu się ludzie lubią bawić... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: Michałów IP: 82.139.38.* 17.09.07, 22:08 To ze gaśnie to nie wada, gasnie żeby się schłodzić a nie spalić :-P wszedzie tak jest :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi Re: 21 niedziałających żarówek a Żółkiewskiego IP: 82.139.38.* 17.09.07, 21:18 Na Jana Pawła też popalone i ciemno... Tak samo na Grzecznarowskiego sa braki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diskoteka Re: 21 niedziałających żarówek a Żółkiewskiego IP: 80.54.123.* 18.09.07, 19:01 To ciekawe, że gasną. Idę ulicą i nagle prask - ciemno. Nie raz się zdarzało, że przez to się potykałem o krawężniki. Przez takie dyskoteki-błyskoteki, powstają czarne dziury na ulicy. Co ciekawe, że w innych miastach tego nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi Re: 21 niedziałających żarówek a Żółkiewskiego IP: 82.139.38.* 18.09.07, 20:17 Wszędzie to jest. PS nawet jak grałem swojego czasu w GTA to w grze gasły latarnie na ulicy :-P Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.c.i.e.k.k Re: 21 niedziałających żarówek a Żółkiewskiego 18.09.07, 20:55 Zgłaszam kolejny problem, poruszany już nie raz na tym forum. Mianowicie spóźnione mniej więcej o pół godziny włączanie latarni ulicznych. Dzisiaj na Okulickiego włączyły się o 19:10, a na Kieleckiej o 19:15 jeszcze było ciemno. Zmrok zapadł chyba ok. 18:45. Nie muszę chyba pisać jaki ruch jest o tej porze w mieście oraz, że bez oświetlenia ulicznego prawie nic nie widać... Kwestia czasu aż dojdzie do tragedii. Czekam na reakcję. Odpowiedz Link Zgłoś