Dodaj do ulubionych

Wynajmę pokój

30.09.07, 12:01
Wynajmę jeden pokój w mieszkaniu dwupokojowym, na I piętrze,
kobiecie spokojnej, bez nałogów.Pokój ma 16 m2, umeblowany (biurko,
młodzieżowa meblościanka, łóżko jednoosobowe), okna pcv, panele. W
mieszkaniu mieszka jedna osoba - czyli ja- kobieta bez nałogów,
niekonfliktowa. Zapewniam swobodny dostęp do wyposażonej kuchni,
łazienki z pralką, komputera oraz internetu, tv. Pokój do wynajęcia
na dłuższy okres czasu, będzie spisana umowa najmu. Mieszkanie
znajduje sie na osiedlu Ustronie, blisko przystanku 3,4,21,23, w
pobliżu poczta, sklepy, banki. Cena 250 zł/miesiąc + opłaty
licznikowe (ok. 30-50 zł/mc). Bliższe informacje na
ewemeralda@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: mała Re: Wynajmę pokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 16:41
      nie jestem zainteresowana, ale ta cena za jeden pokój i jeszcze ze
      współlokatorką to chyba jest zbyt wysoka!?
      • Gość: Pablo Re: Wynajmę pokój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.07, 07:43
        Ocipiała dziewczyna. Może to jakaś lesba?? :-) Ale wtedy pisałabt że
        jest za darmo, hm...
        • Gość: ewemeralda Re: Wynajmę pokój IP: *.gios.gov.pl 01.10.07, 09:09
          pablo, nie będę zniżała się do twojego poziomu i nie nazwę cię
          pedałem.
          Jestem jak najbardziej hetero.
          • Gość: ewemeralda Re: Wynajmę pokój IP: *.gios.gov.pl 02.10.07, 08:24
            gdybym napisała, że wynajmę mężczyźnie, pewnie byś się "czepiał", że
            pewnie potrzebuje faceta do łóżka :), taka jest już twoja natura -
            przekorna
    • Gość: ala Re: Wynajmę pokój IP: *.pr.radom.net 30.09.07, 22:43
      chyba nie znajdzisz . Pokój w dwupokojowym mieszkaniu -250 zł?Chyba
      zbyt krepujące i jeszcze taka stawka?
      • Gość: ewemeralda Re: Wynajmę pokój IP: *.gios.gov.pl 01.10.07, 09:08
        oferowany pokój jest jednoosobowy, a ja mieszkam w drugim
      • Gość: ewemeralda Re: Wynajmę pokój IP: *.gios.gov.pl 01.10.07, 09:12
        myslę, że cena nie jest wygórowana, taka sama jak w Anonsach. A poza
        tym nie widziałaś pokoju i całego mieszkania - to nie jest speluna
        pijacka, z odrapanymi ścianami i łażącymi karaluchami.
    • b-ania Re: Wynajmę pokój 01.10.07, 11:31
      A czemu tylko kobiecie, boisz się mężczyzn?
      • Gość: ewemeralda Re: Wynajmę pokój IP: *.gios.gov.pl 01.10.07, 11:46
        nie boję sie mężczyzn :) ale wydaje mi się, że będzie to mniej
        krępująca sytuacja dla mnie i współlokatorki - kobiety :)
        • Gość: ewemeralda Re: Wynajmę pokój IP: *.gios.gov.pl 02.10.07, 08:25
          poza tym, pokój jest raczej dziewczęcy, myślę, że mężczyźnie by się
          nie podobał :)
    • Gość: gardze takimi Re: Wynajmę pokój IP: *.100.udn.pl 01.10.07, 12:09
      Jawna dyskryminacja ! Wystarczy na uczelni jakiejkolwiek pójść na tablice
      ogłoszen i 95% "Wynajme stancje STUDENTCE/TKOM" ale juz studenom nie ma.
      • Gość: gg Re: Wynajmę pokój IP: *.eranet.pl 02.10.07, 16:49
        To w Radomiu sa studenci ? jakos ich w miescie nie widac no chyba ze
        radomscy to specyficzny gatunek.
        • Gość: Kobietka Re: Wynajmę pokój IP: *.radom.pilicka.pl 02.10.07, 17:11
          niezle sie usmialam, naprawde... ja wynajmuje cale mieszkanie (kawalerke) i
          place 300zl wlascicielowi plus oplaty. a mieszkanie w super stanie, umeblowane
          itd. a 250zl za pokoj w dwupokojowym mieszkaniu to chyba przegiecie ;P
          • Gość: ewemeralda Re: Wynajmę pokój IP: *.gios.gov.pl 03.10.07, 10:15
            1 pokój za 250 zł (do wynajęcie) + 1 pokój 250 zł (mieszkam ja)= 500
            zł , za 40 m2 mieszkanie bez opłat (czynsz+opłaty licznikowe) - to
            raczej jest nie wygórowana cena, kobietko.
            Swego czasu za 36 m2 kawalerkę płaciłam 500 zł bez opłat
            licznikowych.
            Gratuluję kawalerki za 300 zł, kobietko. Możesz zdradzić w jakiej
            dzielnicy???
            • Gość: Kobietka Re: Wynajmę pokój IP: *.radom.pilicka.pl 03.10.07, 12:18
              w samym centrum, w bloku 4 pietrowym :) swietna lokalizacja, blisko autobusy,
              sklepy itd.
              • Gość: ewemeralda Re: Wynajmę pokój IP: *.gios.gov.pl 03.10.07, 13:35
                mieszkanie Radom, Ustronie 29.00 m2 wynajem 500.00 PLN piętro 3
                liczba pięter 4 liczba pokoi 1
                Mieszkanie do wynajęcia , standard do odświeżenia, kuchnia
                umeblowana.Kaucja zwrotna 500 zł.

mieszkanie Radom, Śródmieście 30.00 m2 wynajem 1 100.00 PLN piętro 2
                liczba pięter 3 liczba pokoi 1
                Mieszkanie do wynajęcia dla pracowników firm umeblowane z pełnym
                wyposażeniem.Aneks kuchenny,łazienka glazury i terakota.W
                przedpokoju szafa KOMANDOR.Blok nowy.

powyżej to są przykładowe ceny wynajęcia mieszka w Radomiu
                (www.locumnet.pl/nieruchomosci-wynajem/mieszkania--radom-
                014063001-1/), więc nie wiem skąd wzięłaś kobetko cenę 300 zł za
                kawalerkę - chyba, że wynajmujesz od jakiegoś dobrego znajomego ale
                to musię za bardzo nie opłaca, jeżeli odejmie czynsz , który musi
                zapłacić.
                • tomus2221 Re: Wynajmę pokój 03.10.07, 14:00
                  Babka napisała ogłoszenie,i żadnej konkretnej odpowiedzi tylko
                  beznadziejne wywody,że za drogo,250zl to drogo za miesiąc?
                  (śmiech),itp.Najlepiej za 30 zł niech wynajmie kobita,to nie
                  bedziecie sie czepiać.
                • Gość: Kobietka Re: Wynajmę pokój IP: *.radom.pilicka.pl 05.10.07, 16:16
                  znikad nie wzielam ceny 300zl, chyba wiem ile i za co place, prawda? znalazlam
                  to mieszkanie w anonsach a osoba od ktorej wynajmuje jest mi calkowicie obca.
                  zreszta... chyba masz problemy z czytaniem, poniewaz ja napisalam, ze place
                  wlascicielowi 300zl. to zarobek dla owego wlasciciela. czynsz i inne oplaty we
                  wlasnym zakresie. ale mieszkam sama i mam pewien komfort, takze psychiczny. moje
                  calkowite oplaty za to mieszkanie (dla wlasciciela + czynsz + swiatlo, gaz)
                  wynosza jakies 500zl. Ty chcesz za sam pokoj 250zl... wiec teraz pomysl. moj
                  wlasciciel zarabia na mnie 300zl. Ty bedziesz zarabiac tylko 50zl mniej (Twoich
                  oplat, ktore musisz poniesc na czynsz nie licze, bo i tak mieszkasz w tym
                  mieszkaniu wiec musisz go placic o nie ma znaczenia czy mieszka z Toba ktos
                  jeszcze). a o ile wiekszy komfort mam ja, mieszkajac samodzielnie a jaki komfort
                  bedzie miala osoba ktora zamieszka z Toba? zreszta obie bedziecie czuly sie
                  skrepowane...
                  i wlasnie z tego powodu uwazam, ze podana przez Ciebie cena jest nieco wygorowana
                  • ewemeralda Re: Wynajmę pokój 06.10.07, 16:23
                    Cena 250 zł/miesiąc + opłaty
                    licznikowe (ok. 30-50 zł/mc) - gdzie masz napisane kobietko, że ktoś
                    ma mi płacić jeszcze za czynsz? Sam czynsz wynosi 197 zł.
                    Mieszkanie jest moje, a wynajmuję, żeby mieć za co zapłacić czynsz -
                    197 zł. Czyli 250 - 197 = 53 zł. Z tego 53 zł, część wydam na
                    zapłacenie swojej części opłat licznikowych - zostanie mi jakieś 20
                    zł. Ja zarobię 20 (dwadzieścia) zł a twój właściciel zarabia na
                    czysto 300 zł.
                    Poza tym mnie przez cały tydzień nie ma, przyjeżdżam na soboty i
                    niedziele, wiec myślę, że nie będzie to obciążające psychicznie i
                    dla mnie i dla osoby, której wynajmę pokój.
                    • Gość: Kobietka Re: Wynajmę pokój IP: *.radom.pilicka.pl 06.10.07, 17:33
                      nie napisalas, ze bedzie trzeba placic Ci jeszcze czynsz, wiem o tym. chodzilo
                      mi o to, ze mieszkasz w tym mieszkaniu wiec tak czy tak czynsz musisz placic a
                      co dostaniesz od lokatora to juz Twoj zarobek. i to, ze bedziesz tam tylko w
                      weekendy napisalas dopiero teraz. wiec wychodzi na to ze jednak wynajmujesz cale
                      mieszkanie a tylko w weekendy chwile tam pomieszkasz. za takie warunki taka cena
                      moze przejdzie. ale gdybys miala tam byc caly tydzien to cena, jak juz pisalam
                      dosc wygorowana.

a teraz cos z moich doswiadczen w czasie gdy szukalam mieszkania. zglosilam sie
                      do pana, ktory wedlug informacji telefonicznych mieszkal za granica a
                      przyjezdzal do Polski tylko raz na jakis czas. Uklad mial byc taki, ze mieszkam
                      sama lub z kolezanka (bo dopuszczal mozliwosc zeby zamieszkaly tam 2 osoby) a on
                      raz na jakis czas przyjezdza i pare dni mieszka a pozniej znow sobie jedzie i
                      mieszkanie jest tylko dla mnie. pomyslalam ze to calkiem fajna sprawa, bo
                      mieszkanie bylo tanie a gdyby facet wracal to mialam sie dokad przeniesc raz na
                      jakis czas na te pare dni, zeby nie mieszkac z nim (wiadomo, obcy facet...). i
                      co sie okazalo? Pan chyba szukal pierwszej naiwnej. bo juz osobiscie, nie przez
                      telefon, powiedzial mi ze on to wlasciwie wiekszosc czasu jest w swoim
                      mieszkaniu w Polsce a czasem tylko wyjezdza i poki co wyjazdu w najblizszej
                      przyszlosci nie planuje.

dlatego wlasnie z duza rezerwa podchodze do takich spraw jak wynajmowanie
                      mieszkania od kogos, razem z tym kims...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka