isoxazolidine 18.07.03, 21:14 :-)) Tak trzymać ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: SERGIT Re: Parakrakra w Radomiu IP: *.tkdami.net 18.07.03, 21:21 WIELKIE ZA. Popieram pomysł parakrakry. Powinno się zrobić jeszcze kilka razy takie "zloty". Może by wreszcie poskutkowało. Pozdrawiam wszystkich ROWERZYSTÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacko Re: Parakrakra w Radomiu IP: *.tkdami.net 19.07.03, 05:37 Coz zaluje tylko ze mnie tam nie bylo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moodstock Re: Parakrakra w Radomiu IP: *.tkdami.net 18.07.03, 21:51 Ja bylem, widzialem, jechalem, gwizdalem i.. jestem baaardzo zadowolony :) Na codzien nie da sie doswiadczyc uczucia wolnosci podczas jazdy glowna ulica miasta. Podczas Parakrakry to ja panuje na drodze :) Na nastepnej Masie Krytycznej jestem pewnym gosciem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mo Re: Parakrakra w Radomiu IP: *.tkdami.net 18.07.03, 22:02 SUPER SPRAWA WRESZCIE COŚ SIĘ DZIEJE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Żórawicz Re: Parakrakra w Radomiu IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.03, 22:54 Bylam , jezdzilam, sie podobalo!!!! Apel tylko do panow policjantow: codziennie w radomiu dokonywanych jest szereg przestepstw i wykroczen, wezcie sie za sciganie bandytow i zlodzieii miast molestowac mlodziez jezdzaca na rowerach i domagajaca sie praw dla rowezystow!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinkey Re: Parakrakra w Radomiu IP: *.tkdami.net 18.07.03, 23:46 SUPER!!! A może tak w Radomiu robilibyśmy to co piątek o 18.00? Do czasu akceptacji rowerzystów przez władzę miejską (...i policję)??? Powiedzcie: CO ROBIŁO 5 (PIĘĆ) WOZÓW POLICYJNYCH NA PLACU KONSTYTUCJI PO ZAKOŃCZENIU PARAKRAKRY?!!! Czy Radom to tak spokojne miasto, iż pięć wozów mogło spoczywać w spokoju i nie zajmować się ochroną podatników? (czyli nas! ROWERZYSTÓW!) Liczyli, że gdy zbierze się grupa 200 ludzi to od razu muszą być zamieszki?! A może przeciętny policjant nie wie co to ROWER?!!! Czekam na następne "niezorganizowane" spotkanie! HWDP! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waku Re: Parakrakra w Radomiu IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 19.07.03, 00:40 bardzo mi sie podoba takiego rodzaju apel i bede w nim uczestniczyl :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomir Re: Parakrakra w Radomiu IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.03, 16:17 Pomyśl akcji bardzo mi się podoba, mam tylko jedno małe pytanie. Jeżeli rowerzyści walczą o to, aby być szanowani przez kierowców, to dlaczego niektórzy z nich nie szanują pieszych ? Szaleńcze jazdy po chodnikach na ulicy Piłsudskiego i Traugutta, to codzienna norma. Rozpędzony rower zjeżdżający w dół Traugutta stanowi olbrzymie zagrożenie dla pieszych. Boicie się jeździć po ulicach ze względu na wariatów za kierownicą, a niektórzy z was robią to samo na chodniku. Mimo wszystko pozdrawiam z sympatią Radomir Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-toperz Re: Parakrakra w Radomiu IP: *.radom.pilickanet.pl 20.07.03, 16:53 Pamietaj Radomirze, ze to wlasnie brak sciezek powoduje to ,ze rowerzysci musza jezdzic chodnikiem, tak wiec tylko sciezki rowerowe daja swobode i rowerzystom i pieszym oraz samochodziarzom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomir Re: Parakrakra w Radomiu IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.03, 21:09 Gość portalu: nie-toperz napisał(a): > Pamietaj Radomirze, ze to wlasnie brak sciezek powoduje to ,ze > rowerzysci musza jezdzic chodnikiem, tak wiec tylko sciezki > rowerowe daja swobode i rowerzystom i pieszym oraz > samochodziarzom... Dlatego nie mam pretensji do wszystkich rowerzystów, tylko do tych, którzy nie mają wyobraźni i nie potrafią zrozumieć, jakie stanowią zagrożenie dla pieszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fotak Re: Parakrakra w Radomiu IP: *.radom.pilickanet.pl 20.07.03, 10:50 pozdrawiam wszystkich uczestnikow parakrakrowej masy i wielkie dzieki dla was - gdyby nie Wy nie udalo by sie... zapraszam na www.masa.z.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maacho Re: Parakrakra w Radomiu IP: *.intranet.durrpol.com.pl / 192.168.0.* 21.07.03, 10:24 byłem po raz pierwszy na parakrakrze, ale z pewnością będę jej stałym uczestnikiem. mam jednak sugestie do nieformalnych organizatorów: może zorganizować to w porozumieniu z policją, wtedy z pewnością uniknęlibyśmy różnych zgrzytów. a poza tym byłoby bezpieczniej, gdyby pilotował nas radiowóz. myślę, że to byłoby najlepszym rozwiązaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PITAGOR MASA IP: *.internet.radom.pl 21.07.03, 14:37 Zapoznaj się z zasadami Masy, ona nie ma organizatorów. 1.Masa krytyczna jest dużą grupą => krytycznych ludzi. 2.Minimalna masa materiału rozszczepialnego (społeczne materiały wybuchowe) w określonym układzie geometrycznym i przy współdziałaniu z innymi materiałami (zasada solidarności) wywołuje samorzutną => reakcję łańcuchową ( => reakcja jądrowa, => rewolucja). 3....odbywa się w wielu miastach świata w każdy ostatni piątek miesiąca (w San Francisco od 1992 r.). Spotykają się na niej przypadkowi rowerzyści, aby zgodnie wpłynąć na poprawę jakości życia w miastach. Ich hasło brzmi: "Dość korków samochodowych, dziś jest korek rowerowy!" Jeśli jest coś na wpół legalne to ludzie bardziej się pilnują żeby nie podpaść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: MASA IP: 217.96.6.* 21.07.03, 16:18 Może wyjdę na ignoranta, ale zapytam: Co to znaczy "parakrakra"??? Jak to jest? Wszyscy wiedzą i dlatego nikt nie pyta? Nikt nie wie, ale wszyscy myślą, że inni wiedzą i dlatego nikt nie pyta? :) Co to znaczy "parakrakra"? Czy to gatunek czapli? Czy to nowy sposób na mole? A może jest to poprostu czwarta kulka w lewym łożysku tylnej piasty roweru marki wigry 3??? Co to jest ta "parakrakra"? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes parakrakra IP: 195.164.168.* 24.07.03, 16:34 hmmmm... o masie krytycznej slyszalam i czytalam juz pare lat temu. Sama "zorganizowalam - zwolalam(?)" "mase krytyczna" jakies 5 lat temu w Radomiu. Jednak nigdy nie slyszalam okreslenia "parakrakra". Mi to pachnie pomyslami (neologizmami) niejakiego Kobago - slynnego radomskiego psychola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario MASA KRYTYCZNA bylo Re: parakrakra IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.03, 08:10 Gość portalu: agnes napisał(a): > hmmmm... o masie krytycznej slyszalam i czytalam juz pare lat temu. > Sama "zorganizowalam - zwolalam(?)" "mase krytyczna" jakies 5 lat temu w > Radomiu. Jednak nigdy nie slyszalam okreslenia "parakrakra". Mi to pachnie > pomyslami (neologizmami) niejakiego Kobago - slynnego radomskiego psychola. BRAWO AGNES, wlasnie przelaze przez te posty, by napiac to samo! to jest MASA KRYTYCZNA a nie jakas para....mania, wolalbym, zeby to haslo zadomowilo sie w swiaomosci uczestnikow i mieszkancow Radomia. to haslo to akurat nie jest autorstwa "kolegi" K, ale fakt musi mu byc bliskie pozdro dla uczestnikow i sympatykow! m. Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Parakrakra w Radomiu 27.07.03, 10:54 Tu i owdzie bywa na "masach" gorąco .... www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=72&w=7143370 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paszczak Re: Parakrakra w Radomiu IP: *.radom.pl 29.07.03, 17:16 Parakrakra to Parakrakra a Masa to Masa... to dwie rozne sprawy... przez niktorych mylone i laczaone jako jedna akcja... jezeli ktos chce sie czegos dowiedziec o Masie Krytycznej w Radomi - zapraszam www.masa.z.pl a o Parakrakrze tez niedlugo powstanie strona i bedzei mozna sobie poczytac co jest co i w ogole... Pozdrufka dla wszystkich ;))) Odpowiedz Link Zgłoś