sandalmen 20.11.07, 12:02 Chodzą słuchy, że gościu pod wiele znaczącym pseudonimem „65” powraca do gry w naszej gminie? Ciekawe? Dla przypomnienia: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25494&w=52239745&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prywaciarz2 Re: "65" powraca. 20.11.07, 13:37 Na jakiej pozycji? Czyżbyście mówili o mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
sandalmen Re: "65" powraca. 21.11.07, 13:50 prywaciarz2 ty to najwyżej możesz być rezerwowym albo klakierem. Odpowiedz Link Zgłoś
zikowomen Re: "65" powraca. 21.11.07, 18:05 ale jak to? na jakiej pozycji niby? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
prywaciarz2 Re: "65" powraca. 22.11.07, 09:36 Na pozycji rzecznika prasowego:) Wąs przystrzyże, czupryne postawi, 100tke rypnie i nie do ogrania:) Żarcik. Odpowiedz Link Zgłoś
sandalmen Re: "65" powraca. 22.11.07, 10:24 v-ce to nie rzecznik prasowy. v-ce to v-ce i jest tylko jedno takie stanowisko. ale z tą 100tką, wąsem i czupryną to sie zgadzam z Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
sior Re: "65" powraca. 23.11.07, 11:21 Obecna wice- wreszcie na zasłużoną emeryturę? Czy może drugi wice-? Odpowiedz Link Zgłoś
sandalmen Re: "65" powraca. 23.11.07, 11:38 emerytura, obecna wice raczej nie ma wyboru, decyzja juz zapadła Odpowiedz Link Zgłoś
manius-pl Re: "65" powraca. 29.11.07, 19:54 powiedzcie mi po co jest właściwie funkcja v-ce ? jakie ma obowiązki ? nie znam żadnej małej i biednej gminy w której byłoby to stanowisko. Przecież od zastępowania wójta jest sekretarz gminy. Czy w ogóle wiecie ile kosztuje "utrzymanie" v-ce? Z oświadczenia majątkowego obecnej v-ce za 2006r. jest to ok. 80 tyś. zł. To są pieniądze wyrzucone w błoto!! Kiedyś pokazali tą Panią w telewizji (programy lokalne) to nie potrafiła nawet sklecić poprawnie jednego zdania. Zapytajcie dzieci ze szkoły, jak "65" się wysławia ( yyy... yyyy... ). I to ma być reprezentant gminy?! Można by powiedzieć: jaki wójt, tacy współpracownicy Może Pan radny Sławek G. zająłby się sprawą likwidacji tego niepotrzebnego stanowiska i przeznaczenia tych pieniędzy np. na przedszkole - na pewno by wystarczyło na utrzymanie Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: "65" powraca. 29.11.07, 20:28 manius-pl napisała: > powiedzcie mi po co jest właściwie funkcja v-ce ? jakie ma > obowiązki ? nie znam żadnej małej i biednej gminy w której byłoby >to stanowisko. Przecież od zastępowania wójta jest sekretarz gminy. >Czy w ogóle wiecie ile kosztuje "utrzymanie" v-ce? Z oświadczenia > majątkowego obecnej v-ce za 2006r. jest to ok. 80 tyś. zł. To są > pieniądze wyrzucone w błoto!! Kiedyś pokazali tą Panią w telewizji > (programy lokalne) to nie potrafiła nawet sklecić poprawnie >jednego zdania. Zapytajcie dzieci ze szkoły, jak "65" się wysławia > ( yyy... yyyy... ). I to ma być reprezentant gminy?! > Można by powiedzieć: jaki wójt, tacy współpracownicy > > Może Pan radny Sławek G. zająłby się sprawą likwidacji tego > niepotrzebnego stanowiska i przeznaczenia tych pieniędzy np. na > przedszkole - na pewno by wystarczyło na utrzymanie Witaj <naniuś-pl> 1.Jak wynika z art. 26a ustawy o samorządzie gminnym: "wójt w drodze zarządzenia powoluje oraz odwoluje zastepcę lub zastepcow i określa ich liczbę" natomiast z art. 26a ust.2 pkt wynika, że liczba zastepców zalezy od liczby ludności. I tak w gminach do 20.000 (Nasza Gmina jest w tym przedziale, ponieważ ma ok. 4.500) mieszkancow nie może byc więcej niż jeden zastępca. 2. Niestety nie wiem, czy ten przepis jest obligatoryjny, i MUSI być zastepca, czy ewentualnie "nie musi". Dlatego "nie zajmę się likwidacją" tego stanowiska. Pozdrawiam - (nemne) PS. Wpisałeś się prawie równoczesnie ze mną i byc może, że znów ktoś napisze, że to ja. (hahahaha) Odpowiedz Link Zgłoś
manius-pl Re: "65" powraca. 29.11.07, 22:42 Panie Sławku myślałem że Pan jest pożądnym człowiekiem któremu zależy na polepszeniu życia w gminie, ale widzę że Pan lubi zajmować siętylko pierdołami. Jeżeli 80 tyś. zł dla Pana to nic to nie ma o czym mówić. I niech się Pan trochę dokształci W przytoczonych przez Pana paragrafach o samorządzie gminnym nie ma ani słowa o tym że zastępca wójta "musi" być. W każdej gminie jest taki dokument jak: STATUT GMINY, w którym są określone wszystkie zadania gminy łacznie z władzami gminy. Niech Pan sobie poczyta statuty różnych gmin i zobaczy że nie wszędzie jest v-ce. Wiem że przeforsowanie zmian w statucie jest mało prawdopodobne ale mógłby Pan przygotować takie finansowe wyliczenie i przedstawić radzie gminy jakie można mieć oszczędności Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: "65" powraca. 29.11.07, 23:24 Witaj <manius-pl> Przecież wyraznie napisałem, że: (doslowny cytat) >2.Niestety nie wiem, czy ten przepis jest obligatoryjny, i MUSI >być zastepca, czy ewentualnie "nie musi". Dlatego "nie zajmę się >likwidacją" tego stanowiska. Oczywiście, mogłem tylko dopisać,że postaram się tego dowiedzieć. Natomiast nie ulega watpliwości, że rzeczywiście taki etat dla vice sporo kosztuje. Dlatego podobnie jak Ty uważam, że w wg tego artykułu (do 20.000mieszkańcow) to Naszej Gminie duuuużo brakuje. Dlatego obowiązki Wojta w czasie jego nieobecnosci z powodzeniem mogłaby (lub tez móglby) sprawować Sekretarz Gminy, ktory akurat w Odrzywole pełni rolę obslugi Rady Gminy, (w tym protokolantki) co moim zdaniem nie przystoi Sekretarzowi Gminy. Pozdrawiam - (nemne) PS. 1. Oczywiście "mogę się dokształcić". 2. Mimo najlepszych nawet chęci to raczej Statutu Gminy Odrzywół nie dam rady "uchylić", bo koalicja rządzi. A tam są takie zapisy, że ..... 3. Czy jestem (jak to nazywasz) "pożądnym człowiekiem któremu ..... " - z oczywistych powodów nie będę tego komentował. Odpowiedz Link Zgłoś
manius-pl Re: "65" powraca. 30.11.07, 08:10 ja też nie oczekuję że uda się zmienić Statut, ale proszę chociaż spróbować poruszyć ten temat na sesji rady gminy. Przecież to są ogromne pieniądze. Inne ogromne pieniądze są wyrzucane w błoto w małych wiejskich szkołach. Nie dość że wychodzą z nich analfabeci to jeszcze dużo kosztują. Odpowiedz Link Zgłoś