Dodaj do ulubionych

Glosuje na SLD

IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 31.07.01, 22:57
Dlaczego ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Janek Re: Glosuje na SLD IP: 10.30.166.* 01.08.01, 09:19
      Co dlaczego?! Już wolałbym postawić na Tolka Banana. On i(komuszki) już mieli swoje 50 lat ichyba wystarczy.
      • Gość: radko Re: Glosuje na SLD IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 01.08.01, 13:43
        Dlaczego głosujecie na SLD? Ja nigdy nie zagłosuje na to ugrupowanie, mimo, że
        nawet lubię niektórych polityków z opcji ( dokładnie 2 ), ale czy to powód, aby
        powierzyć swój los w ich ręce? Nasi ojcowie walczyli o wolną Polskę, ale
        niestety byli katowani przez oprawców ( dziś to nowoczesny SLD ).
        • Gość: maestro Re: Glosuje na SLD IP: 212.244.146.* 02.08.01, 10:45
          Taaaa, a Solidaruchy to taka banda z czworaków, która
          chce się nachapać, pożyć po pańsku... a o innych to
          nawet nie pomyśli. Tylko własny brzuch i tyle... Znowu
          trafi się jakiś elektryk po zawodówce, albo mechanik
          samochodowy. To mają być niby specjaliści? Ludzie do
          rządzenia? Jak na razie to prezydent jest z SLD i
          parlament też będzie z SLD, a pieprzenie, że to byli
          oprawcy czy podobne bzdury nie ma sensu. Ja zagłę na
          SLD bez względu na ilość znanych mi osobiście
          (widocznie zbyt dobrze) polityków z partii prawicowych.
          • Gość: m Re: Glosuje na SLD IP: 10.9.65.* 02.08.01, 16:07
            gratuluję. I wspólczuję toku myślenia.
            • Gość: Janek Re: Glosuje na SLD IP: 10.30.166.* 02.08.01, 16:11
              No cóż, przyłączam się do wyrazów współczucia
          • Gość: Kether Re: Glosuje na SLD IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.01, 19:54
            Racja, racja maestro

moze by tak do mlodziezowki sld wstapic:)?
            • Gość: kazio Re: Glosuje na SLD IP: *.radom.pl 03.08.01, 19:09
              jak mi SLD zmieni mature zebym nie musial matmy zdawac bede na nich glosowac!!!!
              • Gość: benio Re: Glosuje na SLD IP: 10.40.197.* 04.08.01, 14:53
                Postawmy inne pytanie. Czym różni się SLD od LSD?
    • Gość: qwerty Re: Glosuje na SLD IP: *.radom.pl 04.08.01, 15:39
      wszyscy sa siebie warci i niewazne czy jest z aws czy z sld kazdy kombinuje
      jakby mu bylo najlepiej
      • Gość: Janek Re: Glosuje na SLD IP: 10.30.166.* 14.08.01, 13:00
        Ale oni już czują, że mają władzę w łapach. To widać po coraz większej arogancji i pewności siebie
        działaczy SLD różnego szczebla.
        • Gość: jolka Re: Glosuje na SLD IP: *.pl 14.08.01, 13:18
          To nie papierek ukończenia studiów jest ważny tylko to co się ma w głowie i jak
          traktuje się innych ludzi. A SLD ćwiczyło swoje mówki przez pół wieku i wie jak
          ludziom mydlić oczy. Niektórzy z nas niestety nadal w to wierzą.
          P.S. Gratuluję pomysłu zaprzedania duszy diabłu za wyeliminowanie matmy z
          egzaminów maturalnych. Weź jednak pod uwagę to, że takie sprawy zawsze źle się
          kończyły.
          • Gość: Wojtek Re: Glosuje na SLD IP: *.radom.medianet.pl 16.08.01, 12:34
            Gość portalu: jolka napisał(a):

> To nie papierek ukończenia studiów jest ważny tylko to co się ma w głowie i jak
            >
            > traktuje się innych ludzi. A SLD ćwiczyło swoje mówki przez pół wieku i wie jak
            > ludziom mydlić oczy. Niektórzy z nas niestety nadal w to wierzą.

A Kosciol katolicki cwiczyl swe gadki przez 2000 lat. i per saldo wymordowal o
            wiele wiecej ludzi niz SLD :)))
            (przypomne chocby zagade calych cywilizacji Indian nie wspominajac o mlodych
            dziewczynach spalonych na stosie zywcem). wiecej szkoda pisac bo takich
            betonowanych burakow jak wy i tak sie nie przekona
            papa
            idzcie zaglosujscie na AWS na pewno uciesza sie ze moga dalej krasc i rozpieprzac
            Polske :)

> P.S. Gratuluję pomysłu zaprzedania duszy diabłu za wyeliminowanie matmy z
            > egzaminów maturalnych.

Gratuluje wyeliminowania szarych komorek i niezauwazenia ze komunizm juz sie
            skonczyl :P
            • Gość: MK Re: Glosuje na SLD IP: *.wcy.wat.waw.pl 16.08.01, 16:04
              Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> A Kosciol katolicki cwiczyl swe gadki przez 2000 lat. i per saldo wymordowal o
              > wiele wiecej ludzi niz SLD :)))
              > (przypomne chocby zagade calych cywilizacji Indian nie wspominajac o mlodych
              > dziewczynach spalonych na stosie zywcem). wiecej szkoda pisac bo takich
              > betonowanych burakow jak wy i tak sie nie przekona
              > papa

Szczerze mowiac nie widze zwiazku. Dlazego nie powolales sie dajmy na to na
              barbarzynstwo ludow muzulmanskich ? Sadze, ze roznica miedzy kosciolem, a co
              poniektorymi politykami polega na tym, ze kosciol stara sie dzialac dla dobra
              ludzi, choc to dobro bywalo roznie rozumiane na przestrzeni wiekow. Nie mozesz
              byc pewny, ze to, co my dzis uwazamy za dobre, bedzie rownie dobre za 500 lat.
              Poza tym, ewolucja postaw kosciola zmieniala sie wraz ze stanem swiadomosci
              ludzi, ktorzy go tworzyli. Byly to zmiany pokoleniowe, a nie, jak w przypadku co
              starszych dzialaczy SLD, dziwnie nagle....

> > P.S. Gratuluję pomysłu zaprzedania duszy diabłu za wyeliminowanie matmy z
              > > egzaminów maturalnych.
              > Gratuluje wyeliminowania szarych komorek i niezauwazenia ze komunizm juz sie
              > skonczyl :P

Gratuluje nieprzecienej ''lotnosci umyslu'', zupelnie nie pasujacej, do
              > takich betonowanych burakow jak wy.
              W jednym sie zgadzamy:
              > papa
              • Gość: jolka Re: Glosuje na SLD IP: *.pl 16.08.01, 19:46
                Nic dodać nic ująć.
                Pozdrawiam.
              • Gość: RUBIKON Re: Glosuje na SLD IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 17.08.01, 15:31
                ja nie głosuję na SLD, bo:
                * nie potrzebuję jałomużny
                * nie lubię bogatych facetów troszczących sie o biednych za moje podatki
                * nie popieram związków zawodowych , ani tych z lewa , ani z prawa
                * nie wierzę w gruszki na wierzbie
                * nie ufam formacji sekretarzy i aktywistów
          • Gość: air Re: Glosuje na SLD IP: 193.227.223.* 18.08.01, 15:36
            tak - propozycja zmiany SLD na LSD jest dosyc interesujaca - w sumie nazwa
            bedzie niejako ta sama ale moze zmienia program???
    • Gość: Fredzel Re: Glosuje na SLD IP: *.wcy.wat.waw.pl 18.08.01, 01:48
      Byc moze nie wniknalem az tak glebko w progarmy polskich partii politycznych, ale
      jako przecietny ''ogladacz wiadomosc'' odnosze wrazenie, ze roznice miedzy nasza
      prawica i lewica ograniczaja sie do stosunku do kosciola i do przeszlosci. Obie
      opcje maja swoje zwiazki zawodowe i obie zabawiaja sie w Janosika. Badz co badz
      prawicowy rzad prof.Buzka, okazal sie tak szczodry, ze filozofia przylorocznego
      budrzetu bedzie zdzieranie ostatniej koszuli z emeryta.

Osobiscie nie zaglosuje na SLD dlatego, ze jest to partia populistyczna. Obiecuje
      to, co ludzie chca uslyszec. Jestem przekonany, ze nie odwazliby sie
      przeprowadzic tak niepopluarnych, ale koniecznych, reform, jakie przeprowadzil
      obecny rzad.
    • Gość: radko Re: Glosuje na SLD IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 22.08.01, 15:58
      czytając wszystkie wpisy, odnoszę wrażenie, że symaptycy SLD, nie mają tak
      naprawdę nic do powiedzenia. Opinie Wojtka, Maestro, czy też Kether, są bardzo
      podobne do opinii niektórych działaczy lewicy, czyli mydlenie ludziom
      oczu. "Gratuluję" także i tym, którzy chcą głosować na SLD w zamian za korzyści
      materialne.
      • czorny10 Re: Glosuje na SLD 08.01.02, 15:50
        Gość portalu: radko napisał(a):

> czytając wszystkie wpisy, odnoszę wrażenie, że symaptycy SLD, nie mają tak
        > naprawdę nic do powiedzenia. Opinie Wojtka, Maestro, czy też Kether, są bardzo
        > podobne do opinii niektórych działaczy lewicy, czyli mydlenie ludziom
        > oczu. "Gratuluję" także i tym, którzy chcą głosować na SLD w zamian za korzyści
        >
        > materialne.
        czytajac wszystkie wpisy upewniam sie w przekonaniu, że ludzie inteligentni nie
        mają tu nic do powiedzenia, gdyż króluje tutaj zawiśc, nienawiśc polityczna i
        nietolerancja poglądów. jak również brak dyskusji merytorycznych. ja głosowałem
        na SLD, nie żałuję, ale na tym forum nie powiem dlaczego
    • Gość: modaR Re: Glosuje na SLD IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 09.01.02, 13:10
      Czorny ja Ci odpowiem dlaczego: bo jesteś synkiem byłego pezetpeerowskiego
      działacza, którego bardzo skrzywdziło życie ponieważ za poprzednich czasów
      wszędzie miał drzwi otwarte, wszystko za darmo i w pierwszej kolejności (sądy ,
      prokuratury, lekarze, wczasy, uczelnie, pikniki, zjazdy, zakup deficytowych
      materiałów budowlanych, z których postawił Ci chałupkę na otrzymanej od państwa
      działce, która została wcześniej komuś zabrana itp, itd, etc). Pamięć ludzka
      jest ułomna, a zbrodniarzy szczególnie. Nie zazdroszczę Ci. Trudno jest się
      postawić ojcu i zaakceptować nową rzeczywistość skoro było się przyzwyczajonym
      do luksusów zarezerwowanych dla notabli z PZPR (dzisiaj SLD) i ich rodzin.
      Chociaż - jak pokazała historia - jest to możliwe tylko trzeba chcieć !!!
      (przykład rodziny Miodowiczów).Ale Ty z nostalgią będziesz zawsze wracał do
      tych czasów i rozgrzeszał kolegów ojca bo było Ci dobrze. Nie interesowało Cię-
      bo i po co - czyim kosztem się to odbijało. Inni nie zdychają, ważne ,że ja się
      mam dobrze !!! Teraz przyszedł czas spłaty, którą jest Twój głos oddany na SLD.
      Głos stracony, ale co Ciebie to obchodzi. Pomimo upływu czasu i zaszłych zmian
      polityczno-ustrojowo-gospodarczych niczym nie różnisz się od swojego ojca.
      Pozdrawiam.Cześć.
      • czorny10 Re: Glosuje na SLD 09.01.02, 14:57
        Gość portalu: modaR napisał(a):

> Czorny ja Ci odpowiem dlaczego: bo jesteś synkiem byłego pezetpeerowskiego
        > działacza, którego bardzo skrzywdziło życie ponieważ za poprzednich czasów
        > wszędzie miał drzwi otwarte, wszystko za darmo i w pierwszej kolejności (sądy ,
        >
        > prokuratury, lekarze, wczasy, uczelnie, pikniki, zjazdy, zakup deficytowych
        > materiałów budowlanych, z których postawił Ci chałupkę na otrzymanej od państwa
        >
        > działce, która została wcześniej komuś zabrana itp, itd, etc). Pamięć ludzka
        > jest ułomna, a zbrodniarzy szczególnie. Nie zazdroszczę Ci. Trudno jest się
        > postawić ojcu i zaakceptować nową rzeczywistość skoro było się przyzwyczajonym
        > do luksusów zarezerwowanych dla notabli z PZPR (dzisiaj SLD) i ich rodzin.
        > Chociaż - jak pokazała historia - jest to możliwe tylko trzeba chcieć !!!
        > (przykład rodziny Miodowiczów).Ale Ty z nostalgią będziesz zawsze wracał do
        > tych czasów i rozgrzeszał kolegów ojca bo było Ci dobrze. Nie interesowało Cię-
        >
        > bo i po co - czyim kosztem się to odbijało. Inni nie zdychają, ważne ,że ja się
        >
        > mam dobrze !!! Teraz przyszedł czas spłaty, którą jest Twój głos oddany na SLD.
        >
        > Głos stracony, ale co Ciebie to obchodzi. Pomimo upływu czasu i zaszłych zmian
        > polityczno-ustrojowo-gospodarczych niczym nie różnisz się od swojego ojca.
        > Pozdrawiam.Cześć.

NAWET NIE DOCZYTAŁEM TYCH BZDUR DO KOŃCA. MOJEGO STAREGO NIE TYKAJ, WSZARZU. OD
        11 LAT GRYZIE ZIEMIE. BYŁ ROBOTNIKIEM, NIE INTERESOWAŁA GO POLITYKA, TYLKO GODNE
        ŻYCIE RODZINY. PRACOWAŁ NA TO BEZ WZGLĘDU NA TO KTO BYŁ PRZY KORYCIE WŁASNYMI
        RĘKAMI, I NAUCZYŁ MNIE TEGO SAMEGO. DLATEGO NIE ZNIOSĘ NIEDOUCZONYCH ROBOLI Z
        ASPIRACJAMI NABICIA KABZY KOSZTEM CZYJEJŚ PRACY, AMBICJI, NADZIEJI I ZŁUDZEŃ.
        SPADAJ modar-q..a
        • Gość: adrian Re: Glosuje na SLD IP: 192.168.0.* 09.01.02, 15:24
          modaR to typowy oszołom. Tzw. klasyczny przypadek.
          • czorny10 Re: Glosuje na SLD 09.01.02, 15:42
            Gość portalu: adrian napisał(a):

> modaR to typowy oszołom. Tzw. klasyczny przypadek.

dzięki, stary. masz rację.

• Gość: Miki Re: Glosuje na SLD IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 09.01.02, 16:29
      Prawda zawsze boli. Modar-chociaż nieraz zbyt dosadny-ma rację i basta. A ty
      czorny dykutuj na tym forum i przedstawiaj różne racje ale nie ubliżaj.
      • Gość: jdk Re: Glosuje na SLD IP: 212.149.48.* 09.01.02, 16:44
        Nie mylmy pogladow na pewne kwestie (nawet, jak to nazwales, "zbyt dosadnych") z
        atakami osobistymi a moze wrecz chamstwem. Tak jak w pewnych wzgledach moge sie
        zgodzic z modarem, tak styl jednej z jego ostatnich wypowiedzi w tym watku jest
        nie do przyjecia.

Podobnie jak moge sie nie zgadzac z Cimoszewiczem oraz potepiac jego ojca, to
        wyzywanie Cimoszewicza i obarczanie go wina swojego ojca jest zwyklym
        przegieciem. Zacznijmy sie zachowywac jakos bardziej cywilizowanie.

• winetou LUDZIEEEE!!!!!!!!!!! O czym wy mówicie?!!!!!!!!!!! 10.01.02, 11:26
          Facet pod tytułem "czorny" zaczyna całe gadanie od tego, że ci co nie zgadzają
          się z SLD są nieinteligentni, zawistni i nietolerancyjni i że on z nimi gadać
          nie będzie. Wypowiedź modaR-a była rzeczywiście emocjonalna ale ja ją
          odczytuję jako atak na komunistyczną mentalność, SLD-owców sprzed 13-tu lat i
          tych aktualnych. A jakie argumenty z drugiej strony? "Wszarze" i zupełnie
          zbędna pochwała św. pamięci ojca.

Nie mam w sobie żółci modaR-a ale ja na SLD nie głosowałem i też tego nie
          żałuję. Zadziwia mnie arogancja tej formacji, nawet na tym forum SLD-owiec
          mówi: nie będę z Wami dyskutował, bo moi przeciwnicy są nieinteligentni i
          nietolerancyjni, to ja jestem jedyny sprawiedliwy w Sodomie. W rządzie
          mówią: "asi poprzednicy wszystko spieprzyli, dopiero my mamy dobrych ludzi i
          wstawimy ich wszędzie gdzie się da. Oni robili wszystko źle ale w sprawie
          zapłaty za przelot do papieża rodziny Millera to będziemy ich naśladować" Na
          naszym lokalnym, radomskim podwórku to samo. Ludzie zapisują się do SLD dla
          stanowiska tak jak dawniej do PZPR, dziwne zamówienia dla firm kolegów,
          lekceważenie opozycji w radzie miejskiej - wszystko to jest naprawdę niesmaczne.
          • czorny10 Re: LUDZIEEEE!!!!!!!!!!! O czym wy mówicie?!!!!!!!!!!! 10.01.02, 13:34
            trochę nie tak. spieprzyli-niespieprzyli, ale wystarczy popatrzeć ilu ludzi
            poprzedniej ekipy trafiło do prokuratora, i to nie za jazdę po piwie. a
            rozmawiać nie chciałem z tymi akurat ludźmi, a nie z ludźmi o innych pogladach.
            to jednak różnica. piętnowałem nie brak inteligencji, a zaślepienie nienawiścią
            polityczną która odbiera rozum i zdolność oceny. dlatego jest mój e-mail, i
            możemy się powymieniać poglądami. na chamstwo, ignorancję ipt. mam bolesne
            metody, ale są to moje metody i w życiu sobie radzę.
            i jeszcze jedno, bardzo ważne i niezauważane w tym zaślepieniu nienawiścią;
            ekstremalne poglądy polityczne, religijne, nacjonalisteczne, etc. nie prowadzą
            do niczego dobrego, czego ostatnio mieliśmy w świecie przykładów aż nadto. boli
            mnie nie różnica poglądów wśród rodaków, a brak woli budowania czegoś wspólnie,
            i to po obydwu stronach. to się może źle skończyć dla wszystkich...
            • Gość: jdk Re: LUDZIEEEE!!!!!!!!!!! O czym wy mówicie?!!!!!!!!!!! IP: 212.149.48.* 10.01.02, 15:05
              Zycze Ci, jako zwolennikowi LSD, ale i nam wszystkim, zeby nie bylo podobnych
              afer z udzialem politykow tej partii... I to nie z powodu ich wyciszenia lub
              zneutralizowania w inny sposob. Ale jakos nie wierze, zeby tak mialo byc. Ot,
              co.

jdk - niezwolennik AWS ani LSD
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka