liman48 26.12.07, 20:34 kto może powiedzieć coś na temat pałacu karschów przy limanowskiego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
overshoe Re: pałac karschów 26.12.07, 21:27 Chyba chodzi o wille Karschów która znajdowała sie na ul. Limanowskiego. Pałac Karschów znajduje sie na placu Konstytucji 3 Maja. Willa przy ulicy limanowskiego została wyburzona jakieś 2 lata temu Odpowiedz Link Zgłoś
jgawriolek Re: pałac karschów 28.12.07, 11:21 overshoe napisał: > Chyba chodzi o wille Karschów która znajdowała sie na ul. Limanowskiego. Pałac > Karschów znajduje sie na placu Konstytucji 3 Maja. > > Willa przy ulicy limanowskiego została wyburzona jakieś 2 lata temu Ostatnio na tym placu zaczęli coś robić, może już ruszyła odbudowa willi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinki [...] IP: 82.139.33.* 26.12.07, 23:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tomskrok Re: pałac karschów 28.12.07, 00:50 Gość portalu: Pinki napisał(a): Pierniczysz człowieku głupoty. Karschowie mój drogi byli ewangelikami, Niemcami z pochodzenia. Większość z nich leży na cmentarzu ewangelicko-augsburskim w Radomiu, koło Wolanowskiej. Szczerze mówiąc dziwię się, ze władze miasta nie uhonorowały twórców radomskiego przemysłu garbarskiego (np.Schniersteinów, Karschów) jakimś odlewem z brązu, tak jak w Łodzi, gdzie uhonorowano: Żyda (to prawda!!!!), ewangelika i katolika. Bo to oni budowali przemysłowo-robotniczą Łódź!!Ale nasze władze maja kompleks PISowski, czyli tylko agentura, prowaktura i adwokatura. Kosztowniak!! Pomyśl o uhonorowaniu ojców przemysłu radomskiego!!! > Na temat rodów żydowskich wszelką wiedzę posiada Kincler - rezydent żydów na > Radom.Pewnie opowiadał co nie co swoim towarzyszom z KR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maks Re: pałac karschów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 11:32 Myślę, czy jest jakaś recepta na taki debilizm jak twój. Chyba jednak nie. Ujadaj dalej - ulżyj sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maks Re: pałac karschów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 11:34 Oczywiście mam na myśli stan umysłowy Pinki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.R Re: pałac karschów IP: 82.139.36.* 27.12.07, 07:17 Gdyby nie ci powtworni żydzi to Radom prawdopodobnie do dzisiaj pozostałby miasteczkiem wielkości Kozienic .A to czym jest teraz to napewno nie azsluga zydow (choć dla niekjtórych zapewne tak..) Odpowiedz Link Zgłoś