Dodaj do ulubionych

Nowy urząd skarbowy w Radomiu

IP: *.tkdami.net 01.09.03, 18:33
TO bardzo dobra wiadomość, może przy okazji jakaś firma tu
zainwestuje, ale musimy usprawnić nasze połaczenia z Warszawą.
Obserwuj wątek
    • isoxazolidine Re: Nowy urząd skarbowy w Radomiu 01.09.03, 19:10
      Cieszy szybka reakcja na zapytanie, które pojawiło się niedawno
      na forum:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=7674416

To naprawde dobra wiadomosc. A ja (juz do znudzenia) pytam
      dalej: a co z nowa siedziba dla Sadu Rejonowego przy placu
      jagiellonskim ?? co z wydziałem gospodarczym dla Sadu
      Okregowego ?? co z filią KRUS ?? Czy ktos o te rzeczy
      walczy, czy ktos o tym pamieta ???? Ostatnie doniesienia tak
      prasowe jak i na oficjalnej stronie miasta sa juz naprawde
      stare ....
      • Gość: pestka Re: Nowy urząd skarbowy w Radomiu IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.03, 22:14
        isoxazolidine napisał:
        > co z filią KRUS ??

Chyba KRS (Krajowego Rejestru Sądowego). Poza tym też uważam, że taki Urząd
        Skarbowy to jeden z filarów rozwoju miasta.
        • isoxazolidine Re: Nowy urząd skarbowy w Radomiu 01.09.03, 22:16
          Przepraszam - oczywiscie chodziło o KRS - KRUS juz mamy .....
        • Gość: naiwni....... Re: Nowy urząd skarbowy w Radomiu IP: *.tkdami.net / 172.16.3.* 01.09.03, 22:29
          sam nie wiesz chyba co mówisz
          ten jeszcze jeden urząd tworzony jest po to, aby dać zatrudnienie zasiedziałym
          urzędasom z likwidowanego w niedalekiej przyszłości ośrodka zamiejscowego Izby
          Skarbowej w Warszawie, a nie po to, aby w tym mieście coś stworzyć. A przy
          okazji może uda się kogoś swojego wcisnąć na dość wysoki stołek np
          komentowanego niedawno byłego wicedyrektora MOSIRu.
          • fnx1 Re: Nowy urząd skarbowy w Radomiu 02.09.03, 10:06
            Gość portalu: naiwni....... napisał(a):
            > A przy okazji może uda się kogoś swojego wcisnąć na dość wysoki stołek np
            > komentowanego niedawno byłego wicedyrektora MOSIRu.

O co chodzi z tym wicedyrektorem? Bo jakoś przegapiłem ten wątek?
            • muzyk2 Re: Nowy urząd skarbowy w Radomiu 02.09.03, 10:37
              Chyba nie sadzisz ze dla Rebisia powstaje urzad, bo jaki on urzednik juz sie
              przekonalismy.
            • Gość: elka Re: Nowy urząd skarbowy w Radomiu IP: 213.199.199.* 02.09.03, 15:29
              BYŁY DYREKTOR MOSIR RĘBISZ ZOSTAŁ WCIŚNIĘTY PRZEZ KOLEGĘ POSŁA
              WIKIŃSKIEGO DO II URZĘDU SKARBOWEGO ABY SIĘ PRZYUCZYC BO BĘDZIE
              ZASTĘPCĄ NACZELNIKA NOWEGO URZĘDU.NIE NOŻE ZOSTAĆ NACZE.LNIKIEM
              BO TO MIEJSCE JUŻ JEST ZAJETE.DROBNY PIJACZEK RĘBISZ
              REPREZENTUJE TAKIE DNO INTELEKTUALNE ŻE MOŻE ZOSTAĆ JEDYNIE
              ZASTĘPCĄ.
              • Gość: marek Re: Nowy urząd skarbowy w Radomiu IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 03.09.03, 09:11
                chyba często z nim pijesz skoro masz takie dokładne informacje
              • Gość: ola Re: Nowy urząd skarbowy w Radomiu IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 03.09.03, 09:12
                Gość portalu: elka napisał(a):

> BYŁY DYREKTOR MOSIR RĘBISZ ZOSTAŁ WCIŚNIĘTY PRZEZ KOLEGĘ POSŁA
                > WIKIŃSKIEGO DO II URZĘDU SKARBOWEGO ABY SIĘ PRZYUCZYC BO BĘDZIE
                > ZASTĘPCĄ NACZELNIKA NOWEGO URZĘDU.NIE NOŻE ZOSTAĆ NACZE.LNIKIEM
                > BO TO MIEJSCE JUŻ JEST ZAJETE.DROBNY PIJACZEK RĘBISZ
                > REPREZENTUJE TAKIE DNO INTELEKTUALNE ŻE MOŻE ZOSTAĆ JEDYNIE
                > ZASTĘPCĄ.
                chyba ty jestes jeszcze wieksze dno skoro opowiadasz takie bzdury
    • Gość: dzidziuś Re: Nowy urząd skarbowy w Radomiu IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 02.09.03, 11:03
      Dla niego nie ale idę z każdym o zakład że będzie on tam pracował i w
      niedalekiej przyszłości jako (narazie) z-ca naczelnika.
      • Gość: ania Re: Nowy urząd skarbowy w Radomiu IP: *.speed.planet.nl 02.09.03, 11:08
        ludzie otrzasnijcie sie Radom pada.i nic juz nie pomoze ani lotnisko ani zadne
        inwestycje ktorych nie ma i nie bedzie.Naiwniaki kurwa.
        • Gość: kojot Re: Nowy urząd skarbowy w Radomiu IP: *.tkdami.net / 172.16.3.* 02.09.03, 11:12
          Padac to moze deszcz, a dla Radomia zaczyna swiecic slonce. Wiecej optymizmu i
          prosze sie nie przedstawiac tak dokladnie.
        • fnx1 Re: Nowy urząd skarbowy w Radomiu 02.09.03, 11:13
          Gość portalu: ania napisał(a):

> ludzie otrzasnijcie sie Radom pada.i nic juz nie pomoze ani lotnisko ani
          zadne
          > inwestycje ktorych nie ma i nie bedzie.Naiwniaki kurwa.

No i? Co w związku z tym? Czy tak tylko tą kuwą rzuciłaś?
    • jdk Re: Nowy urząd skarbowy w Radomiu 07.10.03, 14:13
      Krok we wlasciwym kierunku - i okazja do rozwoju miasta!

Choc pewnie wiekszosc spraw bedzie prowadzona zdalnie (przez telefon lub droga
      pocztowa) to jednak troche firm moze do Radomia przyjezdzac. A to oznacza
      dodatkowy obrot dla restauratorow, hotelarzy, stacji benzynowych, PKP oraz
      przewoznikow samochodowych.

Sto kilkadziesiat miejsc pracy dla wykwalifikowanych kadr.

Procentuje dobra praca Pierwszego i Drugiego Urzedu Skarbowego, ktore od lat
      zajmowaly jedne z czolowych miejsc w rankingach jakosci obslugi.

Tak trzymac!
      • Gość: darek Re: Nowy urząd skarbowy w Radomiu IP: *.rw.lublin.pl / *.rw.lublin.pl 07.10.03, 18:26
        Panowie, ale czym Wy się podniecacie.Takich urzedów bedzie około 20 tu po 1 w
        każdym mniejszym regionie i 2/3 w Mazowieckim,ŚŁąskim i Wielkopolskim i poza
        tym,że będą obsługiwać duże podmioty gospodarcze nic więcej z tego nie wynika,a
        jakie wielkie podmioty gospodarcze istnieją za przeproszeniem w Radomiu?Po
        prostu jeszcze jeden urząd i tyle,na pewno życia przeciętnemu Radomianinowi to
        nie poprawi.Pozdrawiam.
        • isoxazolidine Re: Nowy urząd skarbowy w Radomiu 07.10.03, 18:32
          przy tak malkontenckim podejsciu jak Twoje zapewne nie warto nic kompletnie robic .... bo i po co ....

odrobine pozytywnego myslenia poprosze !!
          • Gość: darek Re: Nowy urząd skarbowy w Radomiu IP: *.rw.lublin.pl / *.rw.lublin.pl 07.10.03, 18:48
            Ale to na prawde nie o to chodzi,nie jestem malkontentem,życzę Radomiowi jak
            najlepiej.Ale pojawienie sie dodatkowego urzędu skarbowego to w obecnej dobie
            sznasa dla znajomych królika ,którzy załapią dobre fuchy,a dla przecietnego
            Radomianina nic to nie oznacza.I tyle.Pozdrawiam.
            • isoxazolidine Re: Nowy urząd skarbowy w Radomiu 07.10.03, 18:50
              nowy urzad to dodatkowy atut radomia jako regionalnego centrum administracyjnego. a poza tym to zawsze te 150
              miejsc pracy wiecej. moze dzieki temu "krewni i znajomi krolika" nie dostana pracy gdzie indziej i w tamtych miejscach
              dostanie prace poltorej setki radomian ?? na pewno lepiej ze urzad powstal niz gdyby nie powstal.

pozdr.
              • Gość: nie znam królika Re: Nowy urząd skarbowy w Radomiu IP: *.udn.pl 09.10.03, 14:05
                Przepraszam a gdzie można pytać o przyjęcia do pracy???? Bo troszkę jestem
                zdesperowana od 1,5 roku szukam pracy. Moje koleżanki po maturze pracują w
                Urzędzie Skarbowym(nie w Radomiu) ja byłam ambitna poszłam na studia po to aby
                teraz Urzad skarbowy nawet nie raczył odpowiedzieć na moją aplikację. Jestem
                uczciwa i pracowita podejme sie każdej pracy. Moim jedynym minusem jest fakt,
                że nie pochodzę z Radomia i nie mam znajomości. Pozdrawiam
        • jdk Re: Nowy urząd skarbowy w Radomiu 07.10.03, 18:53
          "Trzeci Urzad Skarbowy w Radomiu" - bo tak bedzie sie nazywala nowa jednostka -
          bedzie obslugiwac okolo 1200 najwiekszych firm i instytucji publicznych z
          terenu wojewodztwa mazowieckiego (z wylaczeniem Warszawy).

Kryterium jest obrot powyzej 5 milionow euro rocznie.

Oznacza to, ze WSZYSTKIE duze firmy z terenu calego Mazowsza (a wiec rowniez
          Plocka, Siedlec, Ciechanowa i wszystkich pomniejszych miast - oprocz Warszawy)
          spelniajace w/w kryteria beda obslugiwane wlasnie w Radomiu.

"Rzeczpospolita" podala, ze przewidywane zatrudnienie wyniesie ponad 150 osob.
          To duzo nawet jak na Radom, zwlaszcza ze mowimy o miejscach pracy dla osob
          wykwalifikowanych.

Osobiscie jestem za jak najmniejszym panstwem, ale skoro juz musimy miec
          instytucje i urzedy, to po pierwsze lepiej, zeby znajdowaly sie one w
          mniejszych osrodkach, a po drugie - najlepiej, jesli bedzie to Radom!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka