Gość: zuczek Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.gprs.plus.pl 07.06.08, 12:00 A to Gazeta ma zmieniac Radom? To dziennikarzom placa za promocje miasta, sciaganie inwestorow? Co za glupie zarzuty maja niektorzy. Gazety sa od relacjonowania rzeczywistosci, od zmian w miescie jest prezydent i jego ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucznik skleroza IP: *.chello.pl 07.06.08, 12:18 gazeta nic nie robi :) a kto zorganizowal zbiorke krwi pod redakcja? takich akcji bylo wiele, ale lepiej napisac ze gazeta nic nie robi. gazeta wiele robi, bedzie sie dobrze dzialo beda pisali, zle sie dzieje to tez pisza a to ze ostatnio jest wiecej okazji do pisania o zlym, to tylko powinno dac do myslenia tym ktorzy zostali wybrani przez mieszkancow tego miasta ze jednak to co robia, nie jest dobrym rozwiazaniem i trzeba albo odejsc albo przynajmniej wejsc w polemike zamiast pisac ze 19latek nie nadaje sie do tego typu rozwazan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b-ania Re: skleroza IP: *.internet.radom.pl 07.06.08, 12:41 Jest takie żydowskie powiedzenie. Jak do 19 lat nie zdobędziesz rozumu, to go nie zdobędziesz, jak do 30 lat się nie ożenisz to się nie ożenisz i jak do 40 lat nie zrobisz pieniedzy to ich nie zrobisz. Więc drogi Luczniku 19 latek jak najbardziej nadaję się do rozważań, co niestety nasz Pan Prezydent zapomniał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antysymatyk pis-u Re: kowsztowniak musi odejść IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.08, 12:55 Wypraszam sobie może twój prezydent ale nie mój.Ja na niego nie głosowałem i się do niego nie przyznaje.Jak kto mądrzejszy to mógł przewidzieć, że z tej kandydatury nic nie będzie.Takie błędy to może popełniać tylko niedoświadczony człowiek i polityk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b-ania Re: kowsztowniak musi odejść IP: *.internet.radom.pl 07.06.08, 12:58 "nasz" miałam na myśli radomiam a nie tych co na niego głosowali. A wypraszać sobie możesz. Odpowiedz Link Zgłoś
bohdankaras Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada 07.06.08, 13:30 Mój szerszy komentarz w tej sprawie na blogu.Adres poniżej.Zapraszam! Odpowiedz Link Zgłoś
usjwo Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada 07.06.08, 17:46 W zasadzie to mógłbyś nie pisać w swoich postach, ani treści, a nie tematu. Samo nazwisko wystarczy, i tak wszyscy wiedzą co jest w środku :(. Usjwo Odpowiedz Link Zgłoś
bohdankaras Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada 07.06.08, 20:03 Piliśmy brudzia panie anonim? Jakoś nie pamiętam... A setki Czytelników bloga dziennie mają inne zdanie niż pan. Mylić się ludzka rzecz, ale mylić się ciągle, to można mieć doła, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
usjwo Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada 08.06.08, 01:32 bohdankaras napisał: > Piliśmy brudzia panie anonim? Jakoś nie pamiętam... Od zawsze w necie była niepisana zasada że zwracamy się per ty, ale nie ma sprawy mogę zrobić wyjątek dla pana. > A setki czytelników bloga dziennie mają inne zdanie niż pan. Ale w sprawie czego? Zawartości bloga, czy w sprawie spamu reklamowego na forum? Nie kwestionuje tego co pan pisze w blogu, tylko to co pan pisze na forum > Mylić się ludzka rzecz, ale mylić się ciągle, to można mieć doła, prawda? Prawda, prawda..., dlatego próbuje pana wyciągnąć z tego doła, żeby się pan więcej nie mylił. Usjwo Odpowiedz Link Zgłoś
bohdankaras Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada 08.06.08, 01:34 Ha, ha, dobra riposta, wymiękam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk.pis Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada 07.06.08, 13:35 Powiem szczerze. Miałem nie zabierać głosu na kolejne wypociny nadredaktora, ale przyzwoitość obywatelska i miłość do tego Miasta nie pozwoliły siedzieć mi cicho. A więc od początku: 1."Nic pan nie rozumie, panie prezydencie" - Tu zgodzę się z niektórymi przedmówcami. Pokazał pan "klasę" na miarę zaszczutego chama. Być może szacunek okazuje pan swojej matce choć i w to nie wierzę. Zawsze, nawet kiedy Prezydentem Polski był Kwaśniewski, okazywałem szacunek chociażby dla instytucji, którą pełni. Osoby mogłem nie lubić (albo nienawidzieć tak jak pan Kosztowniaka i wszystko co prawdziwie polskie), ale szacunek dla instytucji mojej Ojczyzny okazywać należy zawsze!!! 2."Przykro mi, ale nic pan nie zrozumiał, panie prezydencie, z tego, co napisała Zofia Bysiec o sobie i swoich kolegach. Myślę, że nawet pan się nie starał zrozumieć, bo to przecież dziewiętnastolatka, a z osobami w takim wieku nie warto polemizować" - Kolejne negatywne domysły piszącego! Skąd pan o tym wie? Zapytał pan o to Prezydenta Kosztowniaka? Dlaczego od razu imputuje pan brak chęci rozmowy? A gdzie był pan kiedy Prezydent Kosztowniak spotykał się z młodzieżą szkolną tylko akurat nie w tym liceum? Czy napisał pan jakiś artykuł z tego spotkania? Wiem, że informacja o takim spotkaniu była wysłana i do pańskiej gazety i tylko w pańskiej gazecie nie ukazała się jakakolwiek wzmianka o czym Prezydent rozmawiał, jaki był temat spotkania, na jakie pytania odpowiadał? Jest pan podłym kłamcą i manipulatorem!!! 3."Powiem wprost - przeraziłem się tym, co pan napisał i pańskim sposobem myślenia, bo to źle wróży temu miastu" - Źle wróży? A kto to ocenił? Pan z garstką frustratów politycznych, dla których Radom znaczy tyle samo ile dla pana czyli NIC!? 4."Myślę, że obraża pan tych młodych ludzi. Bo może warto jednak pomyśleć i porozmawiać z nimi?" - To jest nic innego jak próba, na bazie swoich wypocin, skłócić młody elektorat z Prezydentem Kosztowniakiem. Coś mi to przypomina, kiedy wydanie ogólnopolskie Gazety BARDZO Wybiórczej próbowało skłócić Premiera Kaczyńskiego z internautami po jego lapsusie językowym. Widać, że michnikowskie dyrektywy są takie same a pan jest posłusznym pachołkiem redakcyjnym. 5."O to nam właśnie chodziło, gdy decydowaliśmy o opublikowaniu tego tekstu. Oni tak myślą. Może to dla nas niemiłe, ale dlaczego tak myślą? I co im odpowiedzieć? Jak ich przekonać, że nie mają racji, jeśli jej nie mają? O to nam chodziło!" - Ok. Młodzież ma prawo do własnej oceny. Ale powtórzę ię: gdzie pan był ze swoim medium kiedy Prezydent Kosztowniak spotykał się z młodzieżą innego liceum? Gdzie relacja z tego spotkania? A co robi pański radomski oddział? Tylko labidzi i podjudza jednych na drugich? 6"Więc zamiast mówić: nie garbcie się, niech pan ich przekona, by skończyli np. prawo na UJ lub UW i wrócili do Radomia, by tu pracować i rozwijać to miasto." - Właśnie to było tematem spotkania, o którym pańskie medium nie napisało ani słowa!!! 7."A co im pan powie, gdy twierdzą, że jest brudno? Niech zamkną oczy?" - Wstrząsnęła mną ta metafora! Wszak niedługo zacznie pan pisać jak Mrożek, który po przejęciu rządów przez PO zamierza przenieść się na stałe do Francji!!! Kolejny raz kiedy próbuje pan "wsadzać" w czyjeś usta jakąś swoją wypowiedź. A może trzeba było zapytać Pana Prezydenta Kosztowniak co by odpowiedział, a nie pisać samemu? A może wypadałoby częściej być rzetelnym (o ile jest to w ogóle możliwe w przypadku pana medium) i częściej pisać o pozytywnych działaniach bądź chociażby perspektywicznych. 8."Przecież sprzątaliśmy razem Piotrówkę i Las Kapturski. Pan nie widział tych ton śmieci?" - Rzeczywiście wielkie mi halo! Pierwsze jakiekolwiek działanie Gazety BARDZO Wybiórczej od 7 lat! Teraz kolejne 7 trzeba o tym trąbić i robić wielkie halo! 9."I co pan zrobił, by ich tam nie wywożono?" - Jakoś nie chce się pisać kiedy zostały podjęte działania Straży Miejskiej! Jakoś nie chce się dostrzec ciężkiej i mozolnej pracy chłopaków ze Straży Miejskiej, którzy doprowadzili do zdecydowanego zmniejszenia dzikich wysypisk. A wystarczyłoby zadać pytanie komendantowi SM odnośnie wystawienia mandatów. z tego co wiem, wzrost wystawionych mandatów za dzikie wysypiska i nielegalny wywóz śmieci wzrósł o 350%!!! Nie wiedział pan o tym czy tylko udaje, że nie wiedział??? 10."Po deptaku też pan nie chodzi?" - Jest pan grubo niekonsekwentny. Poprzedni Prezydent Miasta, kiedy chodził po Żeromskiego obrzucany był epitetami przez pańskie medium, że... "zamiast siedzieć w urzędzie i ciężko pracować to robi sobie wycieczki po mieście, przeprowadza pogaduszki w stylu późnego Gierka". Zapomniał już pan swojej krytyki takiemu stylowi urzędowania?!!! 11."A jeśli mówią, że do pracy przyjmuje się u nas szwagrów i teściów oraz pracowników, których jedynym dorobkiem zawodowym jest robienie kawy w biurze poselskim? To co, zaprzeczy pan?" - Tak, ja zaprzeczę!!! Bo to są pańskie insynuacje jakoby tego typu praktyka rozpoczęła się teraz. Gdzie pan był kiedy Włodarczyk zatrudniał całe tabuny rodzin członków SLD? (przykłady mogę podać o ile zajdzie taka konieczność). Gdzie pan był kiedy PO zatrudniała ciotków, pociotków, wujków, stryjków etc? Zamiast napisać, że tego typu praktyki należałoby ukrócić i podać rzetelne przykłady z wszystkich partii, pan skupił się tylko na PiS? Dlaczego? Czyżby tylko dlatego, że PiS był przeciwny zwrotowi żydom ich rzekomo porzuconych majątków? 12."A może warto się zastanowić, dlaczego oni tak myślą? Co zrobiliśmy źle, że nie widzą tu dla siebie przyszłości? Co zrobić, by za pięć, dziesięć lat kolejne roczniki miały inne plany i z góry zakładały, że po studiach - Radom. Tu chcę mieszkać." - Właśnie to było tematem spotkania Prezydenta z licealistami. Spotkania, o którym w pańskiej gazecie nie było ani słowa!!!! 13."Daję słowo, dawno nie czytałem tak proradomskiego tekstu jak artykuł Zofii Bysiec." - Owszem, ten artykuł młodej Pani mógłby być proradomski gdyby pozostał wśród nas, Radomian! Pan jednak nagłośnił sprawę publikując artykuł na forum ogólnopolskim. I dlatego myślę, że to była największa krzywda dla mojego Miasta!!! Młody człowiek być może nie wie, nie zna, zasad Public Relations, ale pan???!!! Zapewniam pana, że jako potencjalny inwestor, po przeczytaniu czegoś takiego długo bym się zastanowił (o ile w ogóle nie zrezygnował) z jakiejkolwiek inwestycji w Radomiu!!! 14."Bo łysi mogą sobie wmawiać, że mają długie czarne włosy, niscy, że są wysocy i przystojni, głupi, że są mądrzy. Ale to nie spowoduje, że zmieni się rzeczywistość!" Czy pan na myśli siebie? Czy to wypowiedź z autopsji? 15."Jak inni mają nieprzyjemne dla nas opinie, to nie dopuszczać ich do druku? A już, nie daj Bóg, na forum ogólnopolskim! (tak jakby internet mógł być gminny)." - Tak właśnie postępuje Gazeta BARDZO Wybiórcza. Niewygodne dla siebie wątki internautów, poprzez swoich pachołków społecznych realizujących linię "jedynej słusznej" wywala z forum. 16."To jakieś upiorne echo PRL, a pan ma raptem niewiele więcej lat niż ci maturzyści" - Zgadza się. to jest upiorne Echo PRL bo pan, jako redaktor tego POczydła nawołuje do działań rodem z PRL!!! (przechodzenie się po Żeromskiego, uściski dłoni z mieszkańcami, akademie, przecinanie wstęg, uroczystości, uśmiechy na lewo i prawo, spotkania z młodzieżą, branie dzieci na ręce (tu był uważał, bo przy pańskim pojmowaniu rzeczywistości mógłby później pan napisać, że "zaszło domniemanie molestowania"). Czy tak ma wyglądać "praca" Prezydenta ćwierć milionowego mojego Miasta? Co wówczas by pan napisał? Że Prezydent nic nie robi i głupkowato się uśmiecha, a biorąc dzieci na ręce być może jest pedofilem? Tak właśnie wygląda pańska "troska" o Radom!!! Zniekształcanie rzeczywistości, które ma służyć tylko panu, pańskiej karierze i zawiści, że innym się udało (jak np. sposób wygryzienia Mark Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk.pis Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada 07.06.08, 13:51 17."Na koniec brawo! Wykrył pan spisek "Gazety", która akurat na Dni Radomia opublikowała na swoim portalu tak wredny, antyradomski tekst (trochę się pan pomylił, bo tekst się ukazał dzień wcześniej), po to by pomniejszyć szanse Radom na inwestorów, zniweczyć naszą rewelacyjną strategię promocyjną." - Kolejny prześmiewczy (żeby nie powiedzieć wyśmiewający ton) nadredaktora wszystkowiedzącego. Ja to tak postrzegam!!! Jestem specjalistą od PR i zapewniam pana, że po przeczytaniu tego artykułu nie zainwestowałbym w Radomiu ani jednej złotówki!!! Co do samej strategii to być może nie jest ona rewelacyjna ale jest! Pierwsza napisana strategia rozwoju miasta od 1989 roku!!!! Cięzko dostrzec coś pozytywnego prawda? Tym bardziej kiedy się jest Domańskim. 18."To takie pisowskie pojmowanie rzeczywistości, więc członkowie partii i sympatycy będą z pana zadowoleni." - Tu wreszcie obnażył pan swoją totalną hipokryzję i tak zwaną "niezależność" dziennikarską. Wszystko sprowadza pan do upolitycznienia. Tak, ja jestem zadowlony a wie pan dlaczego? Bo ja, w przeciwieństwie do pana, na I miejscu ZAWSZE stawiam RADOM!!! W pana przypadku podium wygląda następująco: I miejsce - kariera, II miejsce - posłuszne wykonywanie poleceń z Warszawy, III miejsce - Radom jako instrument do I miejsca!!!! 19."Zaczęły się Dni Radomia. Stanowczo protestuję przeciwko takiemu świętowaniu! Pan to może sobie protestować w imieniu własnym!!! 20"W imieniu radomian, wszystkich tych, którzy swoją pracą, działalnością, postawą starają się przyczynić do rozwoju naszego miasta." - Zna pan takich? Pytał pan ich o zdanie? Czy mam rozumieć, że protestuje pan w imieniu Andrzeja Wajdy? Jerzego Połomskiego? Szymona Wydry, który wszędzie, przy każdej okazji, podkreśla, że jest z Radomia? A może w imieniu własnym, bo przecież pan też przyczynił się do rozwoju naszego Miasta pisząc oburzony jak to zatrzymał pana sygnalizator świetlny przy ul.Żółkiewskiego? To rzeczywiście przyczyniło się do rozwoju Radomia!!! Przepraszam, ale nie pozdrawiam pana jako typowego antyradomianina!!! _______________________________________________________________________ RADOM - CUDZE CHWALICIE, SWEGO NIE ZNACIE!!! PRZYWRÓĆMY WARTOŚĆ TRZEM SŁOWOM PRAWDZIWEGO POLAKA: BÓG, HONOR i OJCZYZNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 15:58 Wojtek, ty jednak jestes debil. te twoje żółte papiery to nie przypadek. Wstyd sie przyznawac do znajmosci z toba niesympatyczny sympatyku. marco Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk.pis Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada 07.06.08, 16:38 Znowu kulą w płot. Ale strzelaj dalej tylko pamiętaj o ripoście bo namierzyć IP nie jest trudno. _________________________________________________________________________ RADOM - CUDZE CHWALICIE, SWEGO NIE ZNACIE!!! PRZYWRÓĆMY WARTOŚĆ TRZEM SŁOWOM PRAWDZIWEGO POLAKA: BÓG, HONOR i OJCZYZNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ans Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 19:25 Takie zachowania to pmiętam z minionej epoki. Tak uczyli przyszłych aktywistów partyjnych za dawnych lat. Dziś ten sam poziom. Te same argumenty, ten sam charakter. Hasła na sztandarach zmienione, ale metody zostały. Dobra szkoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucznik jakosc a nie ilosc IP: *.chello.pl 07.06.08, 14:01 "Synku", pieprzyc to trzeba z glowa a Ty jak Kosztowniak, w ilosc a nie w jakosc. Pisales te wypociny pewnie ze 3 godziny a nagiete jak luk. Lapsus prezydenta haha, wybacz ale z tego "lapsusu" nasmiewaly sie wszystkie media bez wyjatku, poczawszy od TVP po TVN i radiostacje. Przepraszam, nie zauwazylem w imperium o.Tadeusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furry Re: jakosc a nie ilosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 14:31 To kretyn jest. Szkoda nawet dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bert To sympatyk, a nie Kosztowniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 15:32 pisał ten bzdurny tekst na stronie miasta. Właśnie się przyznał, że jest PR-owcem pisu. Ośmieszył prezydenta podsuwając mu do publikacji swoje wypociny, a teraz dalej brnie w te same idiotyzmy o spisku GW przeciwko Kosztowniakowi. Próbuje zagadać fakt, że sam podpowiedział prezydentowi sposób na zlekceważenie i obrażenie jego potencjalnych wyborców - maturzystów. Niczym innym przecież był ten tekst o braku zamiaru polemizowania z 19-latkami. To zaślepiony nienawiścią pisowski bulterier, który wyra wzoruje się na metodach Kurskiego. A Kosztowniak jest chyba skończonym głupcem, jeśli pozwala kierować sobą takim ludziom. Współczuję wszystkim radomianom takiego prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk.pis Re: To sympatyk, a nie Kosztowniak 07.06.08, 16:10 Łucznik, Lechu, ufff jeden i ten sam śmietnik historii. Masz coś do powiedzenia? To powiedz coś mądrego i podpisz się jednym nickiem. Jestem osobą, która pomimo wysokiego poziomu IQ rozmawia nawet z głupcami. Ty jednak nie mieścisz się w żadnej klasie rozgrywek. Jeżeli miałbyś coś do powiedzenia to powinieneś odnieść się do meritum sprawy, a nie wrzucać kłótni z piaskownicy pt. "ty jesteś głupi i masz wszy, a twoja matka jest pijaczka". Widać percepcja logicznego myślenia i samodzielnego wysuwania wniosków jest ponad twoje możliwości intelektualne. PS.Reniu do kogo ten apel? Do ludzi, którzy Radomiem grają? Dla których Radom jest tylko odskocznią do karier (patrz Domański, Kopacz, czy Witkowski). Pierwszy bym odpowiedział na Twój apel gdyby tylko inni przejrzeli na oczy a zaćma nienawiści (szczególnie do PiS) odsłoniła im horyzonty myślowe!!! Radom zawsze będzie dołował, bo tzw. ELITY mają Go w głębokim poważaniu i jakiekolwiek przymierza, i stawianie np. Kielc jako wzorzec super współpracy różnych środowisk politycznych na rzecz swojego miasta, pozostanie w sferze marzeń (udowadniają to wpisy platformersów i choćby blog Karasia, który dla przypodobania się GW mógłby zrobić dużo więcej niż tylko lizanie im tyłka). Smutna to perspektywa dla mojego Miasta. Powiem wprost: miałem nadzieję, że piszący tu platformersi (wiem ilu pisze, którzy tu piszą i z czyjej inspiracji - prawda panie Witkowski i młody Łuczyński ze swoją gwardią przyboczną?) choćby dla dobra Radomia zaprzestaną wykorzystywać wszelkie paszkwile, które szkalują Radom. Łudziłem się kiedyś, że po "rewolucji" pokoleniowej w SLD (młodzi Cembrzyński czy Hebda) będą mogli oni pracować dla dobra Radomia, ale po wpisach Karasia widać, że na SLD nie ma co liczyć. Oni już tacy pozostaną, jak grabie. ______________________________________________________________________ RADOM - CUDZE CHWALICIE, SWEGO NIE ZNACIE!!! PRZYWRÓĆMY WARTOŚĆ TRZEM SŁOWOM PRAWDZIWEGO POLAKA: BÓG, HONOR i OJCZYZNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucznik sympatyk kosztowniaka IP: *.chello.pl 07.06.08, 16:52 HAHA Sherlock sie znalazl, gdybym chcial ukryc sie to uwierz nie mialbym z tym problemu. Rozni nas np to ze ja potrafie zwiezle i tresciwie wypowiadac sie a Tobie potrzebne sa tasiemce. W jedym jestes dobry. Potrafisz lac wode lepiej niz nie jeden polityk, chwileczke a moze Ty... e nie, Kosztowniak ma internet chyba tylko w pracy a juz jest sobotni wieczor. Odpowiedz Link Zgłoś
bohdankaras Re: To sympatyk, a nie Kosztowniak 07.06.08, 20:18 Cóż za konstrukcja myślowa Sympatyku? "Łudziłem się kiedyś, że po "rewolucji" pokoleniowej w SLD (młodzi Cembrzyński czy Hebda) będą mogli oni pracować dla dobra Radomia, ale po wpisach Karasia widać, że na SLD nie ma co liczyć. Oni już tacy pozostaną, jak grabie". A co złego jest w moim pisaniu? Że krytykuję, co złe, a chwalę, co dobre? Że jak budżet na ten rok był niezły to go poparłem, jak poprzedni układano bez naszego udziału, narzucając wszystko z góry i byle jak, już nie? I co mają do tego pisania młodzi? A ponadto czy dobrze przeczytałeś tekst na moim blogu? Co chcesz w tym komentarzu podważyć? Przecież znamy się bardzo dobrze i choć kryjesz się pod różnymi pseudonimami, dobrze wiem kim jesteś. I czego oczekujesz, że SLD będzie bezkrytycznie popierać złe rozwiązania, to wtedy łaskawie go uwiarygodnisz? Poczytaj sobie internet, posłuchaj co ludzie mówią na ulicy to sam przyznasz mi rację. Masz żal do młodych ludzi, że nie wychwalają pod niebiosa PiS-u? A za cóż mają wychwalać? Co do tabunów ludzi zatrudnianych za Włodarczyka to po pierwsze nie były to żadne tabuny (dane posiadam, mogę udostępnić), a po drugie Gazeta mocno krytykowała nasze rządy. Tylko róźniliśmy się tym od Was, że zamiast płakać i wylewać swoje żale na Forum, staraliśmy się wyciągać wnioski i snuć refleksje... Myślałem, że stać Cię na obiektywizm, że PiS będzie mógł pracować dla dobra Radomia. Po Twoich wpisach jednak widać, że na PiS nie ma co liczyć. Oni już tacy pzostaną, jak grabie. Pozdrawiam, mimo różnego spojrzenia na Radom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dopinki Re: To sympatyk, a nie Kosztowniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 11:16 > Jestem osobą, która pomimo > wysokiego poziomu IQ rozmawia nawet z głupcami. A kto ci naopowiadał takich bzdur na temat twojej inteligencji? Chyba dali ci do rozwiązania test dla przedszkolaków, a ty już pękasz z dumy, że nie odstajesz od średniej dla nich:) > Widać percepcja logicznego myślenia i > samodzielnego wysuwania wniosków jest ponad twoje możliwości intelektualne. No właśnie, pisowski intelektualisto: "percepcja logicznego myślenia". A co to ma być, u licha?! Jak można "percepować logiczne myślenie"?! Nie mam pojęcia, ale to twoje, które logiczne jest bynajmniej, można percepować za pomocą węchu. Bo ty nie myślisz, tylko puszczasz bąki na forum:) > Powiem wprost: miałem nadzieję, że piszący tu platformersi (wiem ilu pisze, którzy tu piszą i z czyjej inspiracji - prawda panie Witkowski i młody Łuczyński ze swoją gwardią przyboczną?) choćby dla dobra Radomia zaprzestaną wykorzystywać wszelkie paszkwile, które szkalują Radom. Tak, ci maturzyści, którzy stąd wyjeżdżają, to gwardia przyboczna Łuczyckiego. Wszyscy młodzi, wykształceni i ambitni ludzie, dla których nie ma miejsca w układzie pisowskich szwagrów ani na świetnych radomskich uczelniach -to polityczni awanturnicy, zgniłe moralnie wykształciuchy, co pogrążają to miasto dla samej przyjemności. A do tego te media! One też są winne! To ich tuba propagandowa:) Chłopie, gdybyś ty wiedział, jakich durniów robisz z siebie i swojego pryncypała, to sam nie mógłbyś powstrzymać się od śmiechu, zamiast stresować się losem miasta pod waszymi rządami:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: do sympatyk.pis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 12:51 sympatyk.pis co Ty chcesz od Cembrzyńskiego? Chłopak jest młody, ma własną firmę i co ma się z Wami wszystkimi szarpać? Zastanów się, czy Wy, "stara gwardia" swoim postępowaniem zachęcacie czy zniechęcacie młodych do działania?! Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada 07.06.08, 16:00 Odpowiem tylko na punkt 2: wystarczy przeczytać tekst Kosztowniaka, żeby wiedzieć, skąd redaktor wziął swój "negatywny domysł" - Kosztowniak pisze o tym expresis verbis. Jeśli dalsze twoje punkty są równie "inteligentne", to wybacz, ale nie będę marnować czasu na ich czytanie. A na przyszłość, naucz się zwięzłości - bo takich wypocin, przekraczających dopuszczalne rozmiary postu, i tak nikt nie czyta... (no, może pierwsze parę wersów). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dranymous Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.08, 13:58 Najtrudniej sie pisze o prostych sprawach. Prawdza jest jedna . Miasto jest tragicznie i nieudolnie zarządzane , a przez negatywną selekcję- zostają najsłabsi. I od tego trzeba zacząc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RadomskiEmigrant Re: Antyradomianie wracaja do gry!!! IP: 82.139.172.* 07.06.08, 14:11 Niestety antyradomianie wracaja do gry.Ile jeszcze bedzie PLUC i obrazac Radom!W Radomiu nie wszystko jest oki ale ta krtyka tych 19 latków z VI LO jest nie na miejscu a ich zarzuty sa mocno watpliwe.Ciekawe czy warszawiak czuje sie gorszy ze u niego nie ma takich sklepów jak w Nowym Yorku czy w Londynie.A czy Warszawe w ogóle sie porównuje z Nowym Yorkiem czy Londnem.Radom NIGDY nie powinien byc zestawiany z Warszawa.Radom mozna porównywac z miastami o podobnym potencjale czy wielkosci mam tu na mysli : Kielce ( najwiekszy wróg Radomia w historii),Lublin,Czestochowe,Olsztn,Bialsytok,Rzeszów,Gdynie,Torun,Bd goszcz,Koszalin,Slupsk. A za zaruzty typu ze w Radomiu nie ma H&m cz Zary i koncertuje tylko IRA ( zarzut klamstwa w Radomiu jest okolo 100 koncertów rocznie),sa bezsensu.Ci mlodzi ludzie nawet NIGDY nie byli na Juwenalaich w Radomiu nawet nie wiedza kto gra a juz KRYTYKUJE pewnie tak ich wychowali rodzice SPADOCHRONIARZE nie pochadzacy z Radomia jakich pelno w Radomiu dla ktorych Radom jest Miastem Ich szansy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RadomskiEmigrant Re: Antyradomianie wracaja do gry!!! IP: 82.139.172.* 07.06.08, 14:14 Byl kiedys napis w Radomiu ,, RADOM MIASTO TWOJEJ SZANSY " szkoda ze nie dla rodowitych radomian.Oni musza z Radomia wyjezdzac.Radom traktuje rodowitych Radomian jak MACOCHA... i tyle w tym temacie.A juz polityków Radom ma tak sprzedajnych i tak antyradomskich ze az zal pisac.Pozdrawiam tych którzy kochaja RADOM i sa na emigracji i dla których to miasto cos znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: Antyradomianie wracaja do gry!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 14:18 Emigrant Ty jestes po prostu kawał tłuka. To co piszesz świadczy o małym i marnym rozumku! Ludzie sie z ciebie śmieja jak to czytaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Re: Antyradomianie wracaja do gry!!! IP: *.chello.pl 07.06.08, 14:39 mnie nie smieszy to co pize emigrant a smuci to co ty masz do powiedzenia w tym temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hihi Re: Antyradomianie wracaja do gry!!! IP: 213.199.192.* 07.06.08, 20:19 Jesteś pewnie gościem, który jest spod zamojskiej wioski (gdzie pociąg dociera rac na dobę), teraz pewnie sprzedajesz Wietnamcom swoje plastikowe wdzianka na Stadionie, i jesteś pewno dumny, że Radom jest 14 w Polsce pod względem wielkości, a Twój zamość, do którego przybywałeś raz na rok (na odpust), jest poza drugą setką ;-) To typowy kompleks chłopka ze wsi. Ale pocieszę Cię - tego nie trzeba leczyć ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spad! Re: Antyradomianie wracaja do gry!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 14:35 Te, Emigrant, dawny KR czy tam inny Młody Radomiani. Ty jesteś kretyn. Nawoływałeś do głosowania na tego beznadziejnego "prezydenta" (celowo z małej litery i celowo w cudzysłowiu). Broniąc go teraz kompromitujesz się dalej. Ty już lepiej nic nie mów, bo szkodzisz sobie, jemu i temu biednemu miastu. Myśl człowieku, to nie boli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu ty tez nie zrozumiales wypowiedzi, nic dziwnego IP: *.chello.pl 07.06.08, 14:37 Maturzysci wspominali juwenalia, imprezy, itp. Wiec wypowiadajac sie ze w Radomiu koncertuje tylko IRA zapewne mieli na mysli darmowe koncerty a w nich kroluje zespol VOX ( pupilki Prezia) oraz IRA ( z calym szacunkiem dla nich) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RadomskiEmigrant Re: ty tez nie zrozumiales wypowiedzi, nic dziwne IP: 82.139.172.* 07.06.08, 14:48 W Radomiu w tym roku koncertowali juz : Golec Uorkiestra,Dzem,IRA,Habakuk,Happysad,Stan Milosci i Zaufania,Carrion,Rootwater,96 project,Orbita Viru,MoletaEwenement,Pezet,HempGru,Leniwiec,Koneic Swiata,Farben Lehre,Strajk,Szymon Wydra&Carpe Diem,Edyta Geppert,Raz Dwa Trzy,New Bone,One Way,Goya zagra niedlogo Kayah,Lao Che,Feel,Indios Bravos.Ciekawe czy ktos z tych z VI LO co tam obrazali Radom byl na jakims z tych wymienionych koncertów czy cos oni zrobili dla Radomia bo jak narazie tylko wymagaja a nic od siebie nie daja. Demokracja to prawo do wypowiedzi i wymiany pogladów.Prawda jest ze namawialem w II turze do glosowania na Kosztowniaka i tego nie zaluje nie przezył by chyba Radom II kadencji Marcinkowskiego.32 tys. Radomian poparło Kosztowniaka a 26 tys. poparło Marcinkowskiego.Rodowici Radomianie na szczescie dla Radomia wgrali i dobrze.Kosztowniak nie jest idealny ale jest duzo lepszym Prezydentem od Marcinkowskiego.Radom idzie do przodu ale bardzo powoli.I zeby bylo wszystko jasne Kosztowniak to nie jest prezydent moich marzen ale jest MILION razy lepszy od Marcinkowskiego.Wiele ataków na Kosztowniaka bierze sie stad ze jest z Radomia!!!! i ze jest z PiS !!!! a to wielu ludzi w Polsce i w Radomiu bardzo boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: ty tez nie zrozumiales wypowiedzi, nic dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 14:55 Taaaa.... Radom idzie do przodu... Jeśli mierzyć posadami dla szwagrów i pociotków rządzących, to niewątpliwie się rozwijamy. Ludzie obecnej władzy niczego nie dokonali, nie mają koncepcji, pomysłów i doświadczenia ani umiejętności. Dbają natomiast świetnie o swojy interesy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu a ktory koncert byl darmowy? IP: *.chello.pl 07.06.08, 15:00 trzeba byc totalnym debilem zeby wyliczac platne koncerty w chhwili kiedy ktos wspomina darmowe i do tego pisac ze przeciez w radomiu odbywaja sie koncerty, przemysl co piszesz albo wylacz komputer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GEO Proponuję to przeczytać! IP: *.radom.vectranet.pl 07.06.08, 16:31 Moi drodzy Można się załamać czytając wypowiedzi w tym temacie, ale szczególnie dołująca jest riposta Domańskiego. Do rzeczy - Radom niemal od zawsze miał pecha do włodarzy i od tej smutnej normy niestety nie odbiega Andrzej Kosztowniak. Można mu wiele zarzucić, ale jest też w jego działalności sporo plusów. Tu pewnie zaczęłaby się licytacja na owe plusy i minusy, ale teraz nie o to chodzi. Istotne jest to, że Andrzej Kosztowniak jest prezydentem dużego miasta, wybranym w demokratycznych wyborach i należy mu się szacunek, podobnie jak szacunek należy się całemu społeczeństwu - i tej jego części, która na niego głosowała, jak też tej, która miała innych kandydatów. Jeśli ktoś zaczyna tekst przeznaczony do publikacji od słów "pisze pan bzdury, panie prezydencie!", to znaczy, że jest pozbawiony wszelkich zasad gburem, zwykłym gó..arzem, a co za tym idzie, w żadnym wypadku nie powinien być szefem miejskiej, gminnej, ani nawet sołeckiej gazety. Wolność, nie znaczy, że wszystko wolno, bo pewne zasady wciąż na szczęście obowiązują. W przypadku Domańskiego nie tylko brak kultury odbiera mu jakiekolwiek kompetencje. Pomijając jego wątłe wykształcenie i brak umiejętności właściwego pojmowania i interpretowania rzeczywistości, mamy jeszcze żenująco marny warsztat dziennikarski i doskonale opanowaną dyspozycyjność polityczną. Teraz zapewne będę posądzony o tęsknotę za PRL-em, ale mimo to powiem, że gazeta miejska powinna wspierać miasto, co nie znaczy, że nie powinna rzeczy złych napiętnować. Trzeba to umieć wywarzyć, ale do tego potrzebni są ludzie nieco większego formatu niż Domański i zespół sennych pismaków. W kwestii wypowiedzi maturzystów - sprawa nie jest łatwa i na pewno nie można wszystkiego rozstrzygnąć w sposób tak prymitywny jak dokonała tego GW. Na pożarcie opinii publicznej rzucono tekst małolata, sugerując, że jest to pogląd całej radomskiej młodzieży. Radom jest miastem trudnym, kiedyś był to poważny ośrodek przemysłowy, liczący się nie tylko w Polsce, ale również mający kontakty gospodarzce z niemal całym światem. Dziś nic z tego nie zostało, głównie dzięki ludziom, którym dziś GW składa bardzo często hołdy. Ale nie jest to jedyne takie miasto w Polsce, tyle że radomianie niestety nie potrafią się identyfikować ze swoim miejscem na ziemi. Znam naprawdę całkowite dziury, miejsca gdzie życie zupełnie wymarło, a mimo to, mieszkańcy mają szacunek dla siebie i swojego otoczenia. Maturzysta nie wystawił tak słabej opinii miastu na podstawie własnych doświadczeń, bo jest zbyt młody. Uległ ujadaniu malkontentów, którym przewodzi m.in. GW. Nikt nie potrafi młodych ludzi zmotywować i sprawić, by w swoim mieści poczuli się dobrze. Nikt nie potrafi im wytłumaczyć, że nie w każdym mieście może być Uniwersytet Jagielloński, zresztą nie jest tak, jak wielu młodych uważa, że wyjeżdżając np. do Krakowa staną się ludźmi lepszymi i bardziej wartościwymi. Ten pęd do wielkich uniwerystetów i metropoli ma w sobie więcej cynizmu niż potrzeby zbudowania sobie lepszej przyszłości. To również często wina rodziców, którzy podejmują często decyzje za swoje dzieci i uważają, że wraz z awansem materialnym stali elitą zasługującą na specjalne traktowanie. Znam ja te radomskie elity - Kupidura, Saczywko... same szlacheckie nazwiska. NIechęć do Radomia ma w tym przypadku bardzo złe objawy. Ktoś wykształcił bowiem w młodzieży upór, z którym za wszelką ceną starają się udowadniać, że Radom jest pod każdym względem gorszy - wszystko jedno od czego. I temu właśnie poświęcony jest ten wątek na forum. To jest licytacja - co jeszcze można wyciągnąć, jaką bombą się posłużyć, by pokazać, że żyjemy na totalnym zadupiu... Z pasją takie wątki podchwytuje właśnie Domański, facet o bardzo skromnym potencjale intelektualnym i nacechowany wyjątkową niechęcią do przeciwników politycznych oraz wszystkich tych, którzy mają szacunek dla swojego miasta. Jestem pewien, że gdyby Andrzej Kosztowniak pochodził z Platformy Obywatelskiej, Domański nigdy nie odważyłby się na użycie słów - "pisze pan bzdury, panie prezydencie!" Mimo sporych niedostatków w liczbie szarych komórek, Domański wiedziałby, że za takie szaleństwo wyleci z posady. Za to zdanie prezydent powinien potraktować Domańskiego po męsku. Z takimi typkami nie ma przecież sensu dyskutować - trzeba takiego wziąć na stronę i dać po gębie, po staropolsku... Odpowiedz Link Zgłoś
usjwo Re: ty tez nie zrozumiales wypowiedzi, nic dziwne 07.06.08, 17:40 A może wytłumaczysz tym młodym ludziom, dlaczego Ty jesteś emigrant? Najłatwiej się krzyczy z tylnego rzędu? Usjwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomianin.stary Re: ty tez nie zrozumiales wypowiedzi, nic dziwne IP: *.radom.vectranet.pl 08.06.08, 18:00 Wy wyszyscy, podniecający się tym tematem i całym tym forum, jesteście gorzej niż żenujący. Nie potraficie dyskutować, krytykując innych nie macie własnych pomysłów, a jedyną rzeczą którą robicie świetnie to wylewanie pomyj na wszystko i wszystkich. Jesteście takimi radomskimi faryzeuszami: obnosicie się z tą swoją troską o miasto, jak i gdzie tylko się da (choćby na tym dziadowskim forum), a tak właściwie to oprócz pomawiania, krytykowania i biadolenia, nie robicie nic żeby to miasto było innym niż jest. Niestety waszym liderem pozostaje I.Domański i cała ta jego zaszargana ferajna, z której wszyscy mądrzy uciekają jak tylko się na nim i na niej poznają. Wszyscy - oprócz was: krytykańci i malkontenci w jednym, którzy nie mają swojego zdania, a jedynie posiłkują się - jak wzorcowi radiomaryjowcy - tym, co napiszą Ciepielak i Domański. Jak się czyta te wasze wpisy, to żal się robi i nasuwa się myśl: jak długo jeszcze moje kochane miasto nosić w sobie będzie takie źródła wirusów jak wy? Żal mi, że to miasto nie ma szczęścia nie tylko do władz, ale także do tego, żeby mieszkali w nim obywatele, dla których od rzekomych, urojonych "przekrętów" prezydenta z pisu, ważniejsze jest dobre imię i piękno Radomia oraz dobro wszystkich jego mieszkańców. Tego typu dyskusje niestety nie zmienią Radomia, a moja wypowiedź za chwilę stanie się obiektem nieuzasadnionej krytyki! Właśnie waszej i tylko waszej, bo inni zamiast dyskutować - pracują. Czego i wam życzę ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufff kolejny fanatyk IP: *.chello.pl 07.06.08, 15:43 jednak sa wieksi fanatycy od Kosztowniaka, na szczecie nie a ich u wladzy i to nie Ty decydujesz kto ma byc "persona non grata" Odpowiedz Link Zgłoś
zofka-2 Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada 07.06.08, 17:15 Dla wszystkich powinno być jasne, że ludzie mają różne potrzeby i rożne poglądy. Jeden potrzebuje spokoju i nie ma ochoty wychodzić z domu , który jest dla niego twierdzą a inny ciekawy świata chciałby doswiadczać ciągle czegoś nowego. Ale i jeden i drugi z przyjemnoscią przejdzie się po czystym mieście, posłucha koncertu, popatrzy na ładne domy ,czy to będzie odnowiona kamienica, galeria Rosa czy tylko odmalowany blok. Władza miejska a więc prezydent i jego ekipa mają trudne zadanie sprostania różnorodnym potrzebom i wymaganiom. Ale najpierw muszą je poznać. A najlepszym sposobem na to jest wysłuchanie opinii zainteresowanych. Są różne sposoby poznawania ich, ale najważniejsze, to chęć słuchania. Bo jak mowią mądrzy ludzie , mówisz tylko to , co już umiesz i wiesz. Uczysz się, słuchając innych. I równie ważny jest głos nastolatka jak emeryta, zwolennika władzy jak i jego przeciwnika. Nie ma człowieka, który na wszystko zwróciłby uwagę i dostrzegł potrzeby wszystkich. Dla mnie ważniejsze od tego ' do jakiego ugrupowania ktoś należy, ważniejsze było i jest jak sprawdzał się w róznych sytacjach, jakimi ludźmi się otaczał, czy ważny był dla nigo interes grupy z którą się identyfikował czy tylko chęć pokazania swojej osoby. Pan prezydent niestety nie należy do grupy tych , którzy mają na uwadze dobro Radomia i radomian. Zaraz po objęciu władzy przy okazji konkursów na dyrektorow szkół, gdy rozległy się protesty , bo wiele wyborów było nietrafnych, powiedział,że nie będą mu nauczyciele, rodzice i uczniowie dyktowali, kto ma nimi rządzić. A przecież to oni na co dzień ponoszą konsekwencje złego zarządzania, a nie pan prezydent. Później się okazało, że nie liczą się opinie mieszkańców w sprawie logo. Teraz pojawiła się kolejna grupa wykluczonych: maturzyści, bo zbyt smarkaci, żeby zniżyć się do polemiki z nimi; redaktor Domański, bo wysłuchał i upublicznił ich głos , no i wielu jeszcze innych , którzy nie chwalą władzy. Tak odpowiedzialne funkcje powinni sprawować ludzie, którzy juz wcześniej zarządzali dużymi grupami ludzi potrafili robić to z sensem. A jeżeli partia postawiła na kogoś, kto takiego doświadczenia nie ma, to powinien on słuchać rożnych opinii i mieć mądrych doradców a nie klakierów.A o tym,że z kompetencjami pracowników magistratu nie jest najlepiej ,świadczy los radomskich projektów odrzuconych z powodów błędów lub zmiany pomysłu na ich realizację już po przyznaniu dotacji. Drodzy forumowicze, nie obrażajcie inaczej myślących. Swoją energię skierujcie na podawanie konstruktywnych propozycji. pozdrawiam radomianka od 30 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GEO Nie bronię Kosztowniaka, ale... IP: *.radom.vectranet.pl 07.06.08, 19:04 Wszystko to, co napisała Zofka-2 to mniej więcej prawda. Pisze "mniej więcej", bo nie ze wszystkim się zgadzam, ale takie większe pół.... Ale ja wywaliłem całą stronę tekstu po to, aby pokazać bezczelność naczelnego pismaka radomskiej GW. O wszystkim można rozmawiać, ale nie znoszę chamstwa, a to co wyprawia ten gość już od dawna przekracza granice przywoitości. Na poczatek prowokuje młodych ludzi dając im możliwość publikowania tekstów w gazecie, a potem na ripostę prezydenta odpowiada - "pisze pan bzdury" i ładuje tę swoją jarmarczną filozfię. Bez względu na to, jakim prezydentem jest Kosztowniak, Domański nie ma prawa się tak zachowywać. To jest zwyczajne prostactwo malutkiego, żałosnego człowieczka, którego już dawno Agora powina się pozbyć. Napewno wtedy pojawiłaby się szansa na to, że mielibyśmy w mieście porządną gazetę. Skoro Domańskiemu tak bardzo zależy na losie Radomia, to może sam zrezygnuje i poszuka sobie zajęcia adekwatnego do możliwości i wiedzy (w M1 poszukują ochroniarzy). Zobaczcie jak prezentuje się GW w innych miastach. To w dużym uproszczeniu, mówiąc kolokwialnie - kawał gazety. A u nas? U nas mamy dwie strony smętnych wypocin i reklamy (często ogólnopolskie, bo radomska redakcja nawet z reklamą kuleje). Nikt mi nie powie, że nie ma na to wpływu redaktor naczelny, który organizuje pracę redakcji. Prasa na porządnym poziomie, to również sprawa ważna dla miasta, a u nas takiej gazety nie ma. I i nie chodzi mi o to, że GW krytykuje władze, bo w ten sposób pewnie wiele osób sprawę uprości. Chodzi o jakość tej krytyki, chodzi o to, że ta gazeta wypisuje często głupoty i powoduje nie potrzebne zamieszanie. Skoro jest tak źle z Radomiem, to zadaniem dobrego medium jest kreowanie inicjatyw. Tu niema ani rzetelnej informacji, ani kreacji - jest pyskata partyjna gazecina i to jest problem. A co do Kosztowniaka - on sam się nie wybrał na prezydenta, więc nie traktujcie go jak dyktatora. Ja też na niego nie głosowałem, ale teraz nie pozostaje mi nic innego jak ten wybór zaakceptować i próbować wpływać na to co prezydent robi. A jest bardzo wiele narzędzi umożliwiających taki wpływ. Nie lepiej byłoby myśleć pozytywnie i spróbować tej władzy jakoś pomóc? Czy w tych młodych ludziach nie można wzbudzić inicjatywy? Nie można, bo lepiej jest nimi manipulować, tak jak robi to GW. Zrozumcie, że ja nie bronię Kosztowaniaka, tylko próbuję wam uświadomić bezmyślność Domańskiego, a to spora różnica. Uwierzcie mi, że w małych gminach często można spotkać pisemka, które są autentyczną częścią i przekrojem lokalnej społeczności. Dokopią czasem wójtowi, albo proboszczowi, ale nie starają się posiąść monopolu na mądrość, tak jak GW. Najprościej jest bowiem uprawiać chamskie pyskówki. Jest jeszcze jedna przyczyna tego, że GW jest taka, a nie inna, ale tego już nie chcę tu poruszać, zresztą większość z was i tak wie o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk.pis Re: Nie bronię Kosztowniaka, ale... 07.06.08, 19:22 Bardzo mądry wywód tylko nie licz tu na zrozumienie. Tu liczy się partyjniactwo i opluwanie jeden drugiego. Swego czasu, dla dobra Radomia, wyciągałem rękę zarówno do SLD jak i stowarzyszenia mylnie nazywanego Kocham Radom. I co z tego? Oni nie potrafią zrozumieć że w jedności siła! W jedności Radomian!!! Bez względu kto by nie rządził, politycy zamykają się w jednym pokoju i nie wychodzą z niego dopóty, dopóki nie ustalą wspólnego stanowiska do każdej ważnej inicjatywy na rzecz Radomia!!! A co mamy? Poprawki korzystne dla Radomia, które jako opozycja zgłaszała PO, już jako partia rządząca odrzuciła!!! KURIOZUM na skalę niespotykaną!!! Co mamy dalej? Karaś, który razem z Marcinkowskim był współtwórcą programu prezydenckiego i był cichym współkoalicjantem, teraz krytykuje Program Samorządowy, w którym występują nawet radni opozycji (wcześniej było to niedopomyślenia!!!). Więc Pan wybaczy, ale wydaje mi się, że daremne nasze biadolenie. Domański skutecznie wyciął Sałatę, wyciął Wiatraka, Stępnia, Matrackiego czy... (zapomniałem nazwiska :( bo dla niego liczy się tylko KARIERA bodajże po trupach, po zgliszczach, nawet Radomia!!! __________________________________________________________________________ RADOM - CUDZE CHWALICIE, SWEGO NIE ZNACIE!!! PRZYWRÓĆMY WARTOŚĆ TRZEM SŁOWOM PRAWDZIWEGO POLAKA: BÓG, HONOR i OJCZYZNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bohdankaras Re: Nie bronię Kosztowniaka, ale... 07.06.08, 20:31 Drogi Sympatyku! Był w historii taki gość co uważał, że kłamstwo powtarzane wiele razy staje się prawdą i Ty tej dewizy starasz się trzymać. Przecież to PiS (czytaj Wspólnota Samorządowa) był jednym z współautorów koalicji "wszyscy przeciw czerwonym", a ty byłeś jednym z filarów tej koalicji. Co do magazynu samorządowego - występowałem tam raz na prawie dwa lata, dla mnie jest to ewidentna propaganda polityczna z apieniądze podatnika, podobnie jak strona internetowa miasta, na której można znaleźć np. tylko zdjęcia prominentów z PiS- u i tylko "propagandę sukcesu". Mysłałem, że Twoja partia jest zdolna do reform, do współpracy dla dobra miasta, ale Twoje wpisy pokazują, iż liczy się tylko partyjniactwo... Pamiętaj też, że "prawdziwa cnota krytyk się nie boi", a ponieważ przyzwyczaiłeś się, iż w mediach powinno być cały czas tylko dobrze o PiS-ie, a źle o SLD jeszcze nie raz będziesz musiał przeżyć wielkie rozczarowanie... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
pani_z_corka Re: Nie bronię Kosztowniaka, ale... 07.06.08, 20:36 bohdankaras napisał: > Drogi Sympatyku! Był w historii taki gość co uważał, że kłamstwo > powtarzane wiele razy staje się prawdą i Ty tej dewizy starasz się > trzymać. Przecież to PiS (czytaj Wspólnota Samorządowa) był jednym z > współautorów koalicji "wszyscy przeciw czerwonym", a ty byłeś jednym > z filarów tej koalicji. Co do magazynu samorządowego - występowałem > tam raz na prawie dwa lata, dla mnie jest to ewidentna propaganda > polityczna z apieniądze podatnika, podobnie jak strona internetowa > miasta, na której można znaleźć np. tylko zdjęcia prominentów z PiS- > u i tylko "propagandę sukcesu". Mysłałem, że Twoja partia jest > zdolna do reform, do współpracy dla dobra miasta, ale Twoje wpisy > pokazują, iż liczy się tylko partyjniactwo... Pamiętaj też, > że "prawdziwa cnota krytyk się nie boi", a ponieważ przyzwyczaiłeś > się, iż w mediach powinno być cały czas tylko dobrze o PiS-ie, a źle > o SLD jeszcze nie raz będziesz musiał przeżyć wielkie > rozczarowanie... Pozdrawiam! to ja juz nawet zaglosuje na sld, zeby on to rozczarowanie poczul :) Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk.pis Re: Nie bronię Kosztowniaka, ale... 07.06.08, 20:47 Mylisz się Bohdan. Nie życzę SLD źle, a raczej więcej pragmatyzmu. Nie będę wywoływał cię do tablicy i pytał jak głosowałeś kiedy Wspólnota Samorządowa zgłosiła wniosek o likwidację tego programu. Pamiętam, że głosowałeś przeciwko temu wnioskowi. Już kiedyś pisałem, że widziałem światełko w tunelu na konstruktywną współpracę wszystkich partii i stowarzyszeń politycznych dla dobra i na rzecz Radomia. Światełkiem były nie tylko Twoje wypowiedzi, ale i dosyć rzutkie działania posła Wikińskiego. Niestety, pierwszym kopniakiem na oprzytomnienie, że nie jest tak różowo, było Twoje głosowanie przeciwko absolutorium, pomimo że Twoje postulaty (w większości) zostały zrealizowane. Tak więc Bohdan uderzaj się w pierś, ale swoją. Pozdrawiam mimo wszystko. ________________________________________________________________________ RADOM - CUDZE CHWALICIE, SWEGO NIE ZNACIE!!! PRZYWRÓĆMY WARTOŚĆ TRZEM SŁOWOM PRAWDZIWEGO POLAKA: BÓG, HONOR i OJCZYZNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bohdankaras Re: Nie bronię Kosztowniaka, ale... 07.06.08, 20:57 Po raz kolejny zaznaczę: nie głosowałem za absolutorium, bo budżet w 2007 roku powstawał bez naszego udziału,a nasze propozycje, m.in. socjalne, po prostu zlekceważono, a wręcz wyśmiano... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuczek Sympatyku, IP: *.gprs.plus.pl 07.06.08, 20:32 zarzucasz Domanskiemu, ze krytykuje bez podstaw, sam robisz to samo. zarzucasz Domanskiemu, ze nie ma szacunku do ludzi, sam go nie masz. a propos lysiny - widziales ostatnio swojego prezydenta?? :) szczekanie bez sensu to to, co laczy wszystkich pisowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GEO Wszystko się wyjaśniło! IP: *.radom.vectranet.pl 07.06.08, 21:12 Pomińmy takie szambopisarstwo jakie uprawia "zuczek", bo to chyba gościowi się pomyliły fora. Myślę, że teraz wszyscy biorący udział w tej dyskusji powinni zwrócić uwagę na bardzo ważną rzecz. Jeśli uważamy bowiem, że coś w naszym mieście jest nie tak, to tutaj wszystkie przyczyny się wyjasniły. Zwróćcie uwagę na poziom dyskusji pomiędzy Bohdanem Karasiem a Sympatykiem PiS. Czy w ten sposób można cokolwiek osiągnąć? Przecież to kabaret i to kabaret na koszt podatników! Dlatego w takich sytuacjach uważam, że dla Polaków jedynym rozsądnym ustrojem jest komunizm (nie socjalizm, ale komunizm!). Wtedy zamiast ględzenia wzięte za mordy społeczeństwo może się uczciwie zająć pracą. Czasami policyjna pała potrafi czynić cuda! I ludzie się częściej do siebie uśmiechają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuczek Geo IP: *.gprs.plus.pl 07.06.08, 21:21 jakies konrketne zarzuty masz do mojego pisania? czy tylko dajesz upust swojej frustracji przy pomocy forum? Odpowiedz Link Zgłoś
bohdankaras Re: Wszystko się wyjaśniło! 07.06.08, 21:24 Gość portalu: GEO napisał(a): > Myślę, że teraz wszyscy biorący udział w tej dyskusji powinni > zwrócić uwagę na bardzo ważną rzecz. Jeśli uważamy bowiem, że coś w > naszym mieście jest nie tak, to tutaj wszystkie przyczyny się > wyjasniły. Zwróćcie uwagę na poziom dyskusji pomiędzy Bohdanem > Karasiem a Sympatykiem PiS. Czy w ten sposób można cokolwiek > osiągnąć? Przecież to kabaret i to kabaret na koszt podatników! > Dlatego w takich sytuacjach uważam, że dla Polaków jedynym rozsądnym > ustrojem jest komunizm (nie socjalizm, ale komunizm!). Wtedy zamiast > ględzenia wzięte za mordy społeczeństwo może się uczciwie zająć > pracą. Czasami policyjna pała potrafi czynić cuda! I ludzie się > częściej do siebie uśmiechają... A co nie tak z poziomem dyskusji? Że radny opozycji wyjaśnia, dlaczego wstrzymał się przy głosowaniu nad absolutorium? Pewnie dla Ciebie najlepszy radny to taki, który nie zabiera głosu publicznie, a jedyne pytanie jakie zadaje w ciągu kadencji, to takie "czy mozna otworzyć okno?". To właśnie tacy ludzie, jak Ty Geo powodują, że młodzi chcą wyjeżdżać. Nie proponujesz nic konstruktywnego, jedyne na co Cię stać to krytykanctwo. Mogę nie zgadzac się z sympatykiem.pis, ale publiczna dyskusja dwóch nawet zwaśnionych stron to właśnie krok w kierunku społeczeństwa obywatelskiego (obywatele mogą z publicznego dyskursu wyciągać wnioski). Nie rozumiem tylko, dlaczego dzieje się tak na "koszt podatnika", Forum jest przecież bezpłatne dla wszystkich... PS: Co ja proponuję, w tej sprawie i w innych przeczytasz na moim blogu. Za darmo, nie na koszt podatnika! PS 2: Policyjna pała potrafi działać cuda? Jasne, jeśli wolisz dyktaturę policyjnej pały od demokracji to już wiem dlaczego brzydzisz się dialogiem na Forum... Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk.pis Re: Sympatyku, 07.06.08, 21:12 Bełkoczesz coś o szczekaniu. Czy to jest twój sposób komunikowania się? To twój, pożal się Boże, redaktorzyna napisał coś o łysym. Nie widzisz czy nie chcesz widzieć? A może łudzisz się, że inni będą równie głupi jak i ty? Cytuję za Domańskim: "Bo łysi mogą sobie wmawiać, że mają długie czarne włosy, niscy, że są wysocy i przystojni, głupi, że są mądrzy..." _______________________________________________________________________ RADOM - CUDZE CHWALICIE, SWEGO NIE ZNACIE!!! PRZYWRÓĆMY WARTOŚĆ TRZEM SŁOWOM PRAWDZIWEGO POLAKA: BÓG, HONOR i OJCZYZNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuczek Re: Sympatyku, IP: *.gprs.plus.pl 07.06.08, 21:27 Bełkoczesz coś o szczekaniu. Czy to jest twój sposób komunikowania się? To twój, pożal się Boże, redaktorzyna napisał coś o łysym. Nie widzisz czy nie chcesz widzieć? A może łudzisz się, że inni będą równie głupi jak i ty? Cytuję za Domańskim: "Bo łysi mogą sobie wmawiać, że mają długie czarne włosy, niscy, że są wysocy i przystojni, głupi, że są mądrzy..." po pierwsze - redaktor nie jest moj, tylko Agory. po drugie - jesli dla ciebie jestem glupia, to jest to dla mnie komplement. po trzecie - w sygnaturce masz wielkie slowa, ale chyba nie wiesz, co one znacza, a juz na pewno nie stosujesz ich na codzien, co non stop widac na tym forum. po czwarte - wole tego pozal sie boze redaktorka, niz twojego pozal sie boze jeszcze bardziej prezydencika. Odpowiedz Link Zgłoś
bohdankaras Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada 07.06.08, 21:00 PS: Postulaty obiecano zrealizować w budżecie na rok 2008, na 2007 nie uwzględniono ani jednego. Obiecano, bo realizacja większości z nich jakos dziwnie się nie rozpoczęła, a przed sobą mam dokument, o co prosiliśmy jako Lewica... Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk.pis Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada 07.06.08, 21:14 OK. Zgadza się. _________________________________________________________________________ RADOM - CUDZE CHWALICIE, SWEGO NIE ZNACIE!!! PRZYWRÓĆMY WARTOŚĆ TRZEM SŁOWOM PRAWDZIWEGO POLAKA: BÓG, HONOR i OJCZYZNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.radom.vectranet.pl 07.06.08, 21:28 Zupełnie niepotrzebny zamęt. Wyciągnięto miernotę zza biurka w biurze pracy, która zarabiała marny tysiąc za zbieranie papierków przy organizacji przetargów na wymianę okien i dostawę papieru do kserokopiarki. Facet w życiu nie podjął żadnej decyzji personalnej, finansowej, nie mówiąc o ponoszeniu odpowiedzialności za większą organizację. Uważam, że krytyka jego osoby jest nie na miejscu, radzi sobie z problemami tak jak potrafi. A widać, że nie potrafi. Jego „rządy” trzeba przeczekać, nie ma innej rady. Ale wątpię żeby jego następca był lepszy jakościowo, zwycięzca odzwierciedla poziom wyborów, którzy oddali na niego głos, a z tym jest taki jak widzimy na przykładzie Kosztowniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk.pis Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada 07.06.08, 21:32 Czy ty mówisz o sobie? O ile mi wiadomo Kosztowniak zarządzał wszystkimi przetargami a jego budżet wynosił ponad 10 milionów. Więc kogo masz na myśli? Swojego ojca z PZPR? ________________________________________________________________________ RADOM - CUDZE CHWALICIE, SWEGO NIE ZNACIE!!! PRZYWRÓĆMY WARTOŚĆ TRZEM SŁOWOM PRAWDZIWEGO POLAKA: BÓG, HONOR i OJCZYZNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RadomskiEmigrant Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: 82.139.172.* 07.06.08, 21:50 Po pierwsze PO w Radomiu nawet nie ma kogo wystawic na Prezydenta miasta w 2010r. i zaloze sie ze NIGDY PO nie bedzie mialo Prezydenta Radomia swojego.Nie z tymi ludzmi w PO w Radomiu nie z tymi radnymi i nie z tymi posłami i nie z tymi działaczami.Starsznie zawodzi mlodziez w PO gdzie oni w ogole sa nie slychac o ich inicjatywach i ich akcjach.PiS wystawił młodego kandydat Andrzeja Kosztowniaka a mógł wystawic innych.Podobno w PiS miał kandydowac Tadeusz Wydra ale sie on nie spodobał posłowi Suskiemu z Grójca.Wiadomo ze Wydra miałby wiecej głosów niz Kosztowniak w I turze który i tak miał swietny wynik jak na tamte 2006r. warunki.Nie wiadomo kogo wystawi SLD w 2010r. u nich to w ogóle posucha i intelektualna i radomskosci w parti.Czekaja na nowego Włodarczyka ale on sie nie pojawi zapewne do 2020r.Mlodych nie wpuszcza bo sie stary beton PZPR-owski oburzy, a na listach znowu beda królowac emeryci,nauczyciele na emeryturach,dzialacze na miejskich posadkach,urzednicy z UM i nie spelnieni działacze od działek rekreacyjnych.Jedyna nadzieja w ludziach z Radomia i ich trzeba wylapac z parti politycznych i stowarzyszen.Radomian Razem wystawia pochodacego z Iłży Kazimierza Wożniaka bo Marcinkowski jako 60-letni emeryt juz o Prezydenture nie powalczy nawet radnym z Ustronia na którym od dawna nie mieszka nie bedzie.Ot tak wyglad a radomska polityka anno domini 2008. PS.Przyszłościa Radomia sa młodzi politycy z Radomia swietnie wyszkoleni obyci znajacy jezyki co poznali trcohe Polski i swiata.Oby tylko sprzyjalo im szczescie i mieli poparcie Radomian.Wtedy nie poznamy Radomia tak nasze miasto pójdzie do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
bohdankaras Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada 07.06.08, 23:12 Do Radomskiego Emigranta! Przepraszam, ale od dawna wygłasza Pan jakieś dziwne opinie na temat SLD, podczas gdy nie ma Pan najmniejszego rozeznania na ten temat. Nie ma w SLD ani "posuchy intelektualnej", ani też braku radomskości. Mam prośbę, jeśli chce Pan coś wiedzieć na temat Sojuszu w Radomiu chętnie odpowiem. Proszę tylko o pytania! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.radom.vectranet.pl 08.06.08, 08:31 Ha, ha, ha, zabolało cię? Jako zwykły referent w biurze pracy mógł zarządzać co najwyżej kieszonkowym jakie dawała mu żona na bułkę i pasztetówkę. 10 milionów zna z opowiadań takich czopków jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.radom.vectranet.pl 07.06.08, 21:44 Panie Domański, idąc pana tokiem myśleni: jeśli tekst mówiący źle o Radomiu na forum ogólnopolskim to tekst proradomski, to pewnie pan uważa, że pokazywany u nas niemiecki spot telewizyjny ukazujący Polaków jako złodziei samochodów jest najbardziej propolskim dziełem. Co pan w ogóle wygaduje? Walnąl pan w ogólnopolskim wydaniu tekst pod tytułem "Wielka ucieczka z Radomia" i wciska pan ciemnemu ludowi, że to najbardziej proradomski tekst? A ja sobie nie życzę, żeby w świat szedł taki bełkot o mieście, w którym mieszkam. Ja się nie wstydzę, że jestem z Radomia. A po pańskim tekście jak Radom będzie postrzegany? Jak żałosna mieścina, w której zostali sami nieudacznicy? ja się tak nie czuję, wypraszam sobie dorobianie mi takiej gęby! A jak się panu w Radomiu nie podoba - to szerokiej drogi! I guzik mnie obchodzi pana prywatna wojna z jakimś tam prezydentem. Prezydent dziś jest taki, za dwa lata może będzie inny, a z Radomia zrobił pan nędzną mieścinę na długie lata. A co do dyskusji z tymi dzieciakami - mnie też się nie chce z nimi polemizować,i wcale nie dlatego, że ich lekceważę. Po prostu uważam, że w ogóle nie w tym problem, że kilkoro młodych ma takie a nie inne zdanie. Wolno im. Dziś mają takie, za parę miesięcy albo lat będą mieli inne. I wcale nie uważam, że koniecznie wszyscy musimy się nawzajem pouczać i przekonywać. Wcale nie musimy myśleć jednakowo. Lubię pluralizm. Wszyscy są potrzebni. Ci maturzyści o ich gadanie nie stanowią wielkiego problemu. Problem w tym, że pan Domański wykreował to ich gadanie na "opinię radomian o swoim mieście" i wciska taki kit całej Polsce. A swoją drogą - jak oni przeżyli w tym mieście 19 lat i nie zauważyli np. Muzeum Sztuki Współczesnej? I to ma być ta elita intelektualna, dla której miasto powinno coś zrobić, by było ich godne? Nie no, bądźmy poważni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.internet.radom.pl 07.06.08, 21:47 pisowczyk zawsze bedzie pisowczykiem.masz tak maly mozdzek ze szkoda czasu dla ciebie.sztuka czytania ze zrozumieniem to za wyskie progi dla ciebie.doman ma racje te dzieciaki tez maja racje.a prawda zawsze boli. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk.pis Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada 07.06.08, 21:52 Oooo! Odezwał się móżdżek na miarę wieloryba! Wiesz co? Ty chyba masz rację. Twój mózg porównałbym do mózgu konia. ta sama objętość, ten sam sposób myślenia (przepraszam koniku :-) z tobą nie warto nawet polemizować bo uosabiasz osobę, która na kupkę mówi papu. _____________________________________________________________________ RADOM - CUDZE CHWALICIE, SWEGO NIE ZNACIE!!! PRZYWRÓĆMY WARTOŚĆ TRZEM SŁOWOM PRAWDZIWEGO POLAKA: BÓG, HONOR i OJCZYZNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pani_zuza Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada 07.06.08, 21:58 sympatyk.pis napisał: > > Oooo! Odezwał się móżdżek na miarę wieloryba! Wiesz co? Ty chyba masz rację. > Twój mózg porównałbym do mózgu konia. ta sama objętość, ten sam sposób myślenia > (przepraszam koniku :-) z tobą nie warto nawet polemizować bo uosabiasz osobę, > która na kupkę mówi papu. > _____________________________________________________________________ czemu posty tego czegos z pisu nie sa automatycznie usuwane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomianin r 50 Prezydent plecie trzy po trzy IP: 82.139.35.* 07.06.08, 22:27 Jestem Radomianinem z krwi i kości.Wstyd mi,że urząd miasta jest siedliskiem układów. Dobrze że w mieście trwają remonty,ale? Beznadziejna niewiedza projektantów o komunikacji.Całkowity brak logiki w ich poczynaniu jest roztrwanianiem pieniędzy za przyzwoleniem władz miasta.Obserwuję roboty przy placu ks.Kotlarza i przyległych ulic.To jest totalny wielki knot.Mieszkańcy Radomia są zbulwersowani tymi poczynaniami. Przebudowa Reja zemści się zimą panie prezydencie.Odczują to kierowcy na rozbitych zamochodach.A być może na swoim życiu bądź zdrowiu.Od takich życiowych knotów roi się w Radomiu na każdym kroku. Dlatego całym sercem apeluję do młodych Radomian. UCIEKAJCIE Z RADOMIA ! Radomianin rocznik 1950 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Simon Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: 82.139.33.* 07.06.08, 22:51 Bo jego ojciec walczył z twoim aby takie posty można było pisać ćwoku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GEO Do Bohdana Karasia IP: *.radom.vectranet.pl 08.06.08, 02:54 Bohdan Karaś napisał (do mnie chyba): "A co nie tak z poziomem dyskusji? Że radny opozycji wyjaśnia, dlaczego wstrzymał się przy głosowaniu nad absolutorium? Pewnie dla Ciebie najlepszy radny to taki, który nie zabiera głosu publicznie, a jedyne pytanie jakie zadaje w ciągu kadencji, to takie "czy mozna otworzyć okno?". To właśnie tacy ludzie, jak Ty Geo powodują, że młodzi chcą wyjeżdżać. Nie proponujesz nic konstruktywnego, jedyne na co Cię stać to krytykanctwo. Mogę nie zgadzac się z sympatykiem.pis, ale publiczna dyskusja dwóch nawet zwaśnionych stron to właśnie krok w kierunku społeczeństwa obywatelskiego (obywatele mogą z publicznego dyskursu wyciągać wnioski). Nie rozumiem tylko, dlaczego dzieje się tak na "koszt podatnika", Forum jest przecież bezpłatne dla wszystkich... PS: Co ja proponuję, w tej sprawie i w innych przeczytasz na moim blogu. Za darmo, nie na koszt podatnika! PS 2: Policyjna pała potrafi działać cuda? Jasne, jeśli wolisz dyktaturę policyjnej pały od demokracji to już wiem dlaczego brzydzisz się dialogiem na Forum..." Sam zabrnąłeś w ślepy zaułek, skoro piszesz o "dwóch zwaśnionych stronach". Kiedy mówię o kosztach podatnika, to nie mam na myśli utrzymania tego forum, ale mówię o radnych, którzy są na utrzymaniu podatników. Wydawało mi się to logiczne i sądziłem, że radny spełnia choćby minimalne wymagania w zakresie ogólnego rozgarnięcia. Ludzie nie płacą wam za uprawianie polityki w radzie miejskiej, bo to nie jest TVN 24, ale miejsce gdzie podejmuje się decyzje. A powinno się podejmować dobre decyzje i w trosce o nasze miasto decyzje te powinny być niezależne od waszych partyjnych wrzasków. Tak niestety nie jest, a skromną próbką miernych możliwości radnych była wspomniana przeze mnie polemika Karaś vs. Sympatyk PiS. Nikogo nie interesuje, kto i dlaczego za czymś nie zagłosował, bo dla społeczności Radomia ważne jest, by dla radnych dobro miasto było dobrem bezwzględnym. Tu nie ma kompromisu. Czy powiedziałbyś do swojego dziecka tak: - OK drogie dziecko, jak masz brać narkotyki, to już lepiej chlej gorzałę! Decyzje i wogóle praca rady miejskiej czasem właśnie przypomina takie podejście do sprawy. Może jesteś zbyt długo radnym i nie potrafisz na to wszystko popatrzeć z perspektywy. Ja widziałbym radnych, którzy dzielnie, w pocie czoła, wspólnie zastanawiają się co zrobić, by w Radomiu powstało lotnisko, jak w tej sprawie i na kogo wywierać naciski, jak zbudować stadion, jak zapewnić miastu środki na rozwój, itp., itd., etc. A co mamy? Mamy grupę ludzi wzajemnie się oskarżających i licytujących. Za bardzo zapatrzyliście się na Sejm. Tam można sobie takie polityczne fikołki uprawiać - tu potrzebne są konkrety. Być może dożyjemy czasów, kiedy dla rady najważniejsze bedą sprawy miasta, ale żeby tak się stało, potrzebne są gruntowne zmiany. Przede wszystkim działalność w radzie, powinna być działnością całkowicie społeczną. Jestem pewien, że partyjne klany w radzie zastąpiliby wówczas ludzie, chcący rzeczywiście coś dla miasta zrobić. A co do demokracji - mam w dupie taką demokrację. Czy demokracja to jakiś bóg, że każdy staje przed nią na baczność? Ja akurat jestem zwolennikiem dyscypliny w państwie, a tego demokracja nie zapewni. Dla mnie demokracja nie jest świętością, bo uważam, że są sprawy ważniejsze, jak choćby uczciwość i szacunek dla innych ludzi. Akurat te dwie rzeczy są w absolutnej sprzczności z demokracją. Oczywiście ludzie potrafią wypaczyć wszystko, ale demokracja jest idealnym podłożem dla manipulacji wszelkiego rodzaju. To zresztą dość długi temat, więc nie bedę tu przynudzał. Powiem tylko tyle - myślę, że w związku z moim podejściem do demokracji mogę być podejrzewany o komunistyczne ciągotki. Dlatego przypominam fanatykom uproszczeń, że największym zwolennikiem ostrej dyscypliny w Polsce nie był żaden z zapisanych w historii PRL komunistów, ale Marszałek Piłsudski. A propos komunistów - co to za demokracja, skoro konstytucja zabrania prowadzenia działności organizacjom komunistycznym, traktując je na równi z faszystowskimi? Ja tu widzę sporą różnicę. Z pałowaniem, to oczywiście było takie podbarwienie wypowiedzi, choć w sumie dobrze by było, gdyby niektórzy zaczęli się bać policji, bo póki co jest odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bohdankaras Re: Do Bohdana Karasia 08.06.08, 08:48 Do GEO: nie uprawiam polityki w Radzie Miejskiej, jakbyś czytał mojego bloga, to wiedziałbyś o tym doskonale! Popieram to co dobre, krytykuję to co złe. Polemika na Forum to już zupełnie inna sprawa, zostałem zaatakowany nieprawdziwymi argumentami, więc chyba mam prawo się bronić? Nikogo nie oskarżam, z nikim się nie licytuję, ale w całym świecie tak jest, czy się komuś podoba czy nie, że opozycja patrzy władzy na ręcę i wytyka jej błędy. Tak też było za marszałka Piłsudskiego, którego przywołujesz. Oczywiście, że praca w Radzie czy Sejmie może być pracą społeczną, pozostaje tylko pytanie czy wówczas rzeczywiście, jak piszesz, "partyjne klany zastąpiliby ludzie, którzy chcą cos zrobić". Raczej wątpię, choć akurat ja nie jestem w Radzie dla pieniędzy i chcę coś zrobić. Tyle, że te "partyjne klany" również decydują o wynikach wyborów w całym świecie i decydowały także w czasach marszałka Piłsudskiego. Ciekawe są Twoje przeskoki myślowe. Najpierw pochwaliłeś komunizm (czarno na białym), a potem się usprawiedliwiłeś, że to tak dla podbarwienia. Zdecyduj się na coś wreszcie! A najlepszą drogą, aby coś zrobić jest start w wyborach samorządowych i wygryzienie tych "partyjnych klanów"! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: Ile jeszcze świństw w Gazecie? Kto to kupuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 03:46 Panie domański, jak trzeba być podłym i nienawidzieć tego miasta by takie świńskie kręcić numery wykorzystując naiwnośc i szcerość dzieci. To nie tylko podłe ale i świnskie. Właśnie straciłes Pan kolejnego czytelnika. Nie pozdrawiam, zdrowia tylko zyczę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IG Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 07:56 Smutna prawda, ale fakt, że młodzi ludzie mają prawo stawiać na lepsze życie i szukają swoich szans w świecie- tych szans, których nie mieli ich rodzice do niedawna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poker Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.ats.pl 08.06.08, 11:26 Nie widzisz co Radomianie tu piszą?Iluż jeszcze szwagrów zatrudnią Kosztowniak z Marszałkiewiczem?Ileż stołków będzie rozdane z klucza partyjnego?Iluż nieudaczników z PIS zasiądzie na eksponowanych stanowiskach?Nie jestem z Panem Panie Prezydencie,niech Pan jak najszybciej odejdzie!A jak nie to już za dwa lata pogonimy Pana do Urzędu Pracy,Marszałkieiwcza do Jedlińska,Skibę do jedlni,a Fałka do szkoły,zaś Panią Kwiecień do szpitala.Tam są Wasze miejsca pracy,przypadkowe ludziki,których historia wspólnie z proboszczami wyniosła na chwilę do władzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poker Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.ats.pl 08.06.08, 11:29 Odnoszę wrażenie,że głosy popierające tu Kosztowniaka to dwóch, trzech zdesperowanych PISOWCÓW,którzy nie moga się pogodzić,że już niebawem oddadzą władzę.A do PO mam apel przyspieszcie wybory samorządowe,czas zakończyć tę farsę! Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk.pis Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada 08.06.08, 12:03 Przeprasza, ale widzę, że gó.. zjesz i gó.. mówisz. PS.Ten tekst ktoś ci podyktował bo był zbyt długi i "skomplikowany", żebyś mógł napisać go sam? W tym waszym PO nie uczą wszystkich PR tylko samą górę z Półtuskiem i kopacz na czele? ______________________________________________________________________ RADOM - CUDZE CHWALICIE, SWEGO NIE ZNACIE!!! PRZYWRÓĆMY WARTOŚĆ TRZEM SŁOWOM PRAWDZIWEGO POLAKA: BÓG, HONOR i OJCZYZNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porto Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: 82.139.33.* 08.06.08, 11:48 A gdzie pogonisz POpapranych złodziei?Gdzie POgonisz Ruszczyka?Żonę Wędzonki?Dasz kontrakt w szpitalach na nicnierobienie firmie Stymat związanej z PO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x. prezydentura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 12:06 Jakiego żeśta se wybrały prezydenta takiego mata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: politolog Domański ----->>>>>> już czas opóścić Gazetę R IP: *.53.udn.pl 08.06.08, 12:08 Popieram stanowisko Kosztowniaka jeżeli chodzi o oczernianie Radomia w Gazecie ...przejechali z Torunia ludzie przez Radom ..okradli ich i już pierwsza strona w Gazecie ..w Warszawie okradają ludzi dziesiątkami i żadnemu redaktoromi nie przyjdzie do gołowy aby to umieścić na pierwszej stronie tylko ...domański w Radomiu chce społeczeństwo wychowywac przez pokazywanie złych rzeczy w mieście..znalazł się psycholog z bożej łaski ..kto go trzyma na tym stanowisku !!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kajoj90 Re: Domański ----->>>>>> 08.06.08, 13:50 Ja też tak mysle , gdzie był pan Domański jak zabieralii nam województwo, dlaczego nie organizował protestów tak jak np gazeta w opolu łatwo siedzieć i krytykować a gazeta nie robi żadnych akcji a jak coś wymyśli to wychodzi na to że RADOM TO CZARNA DZIURA a tak nie jest!!A co do Kosztowniaka on nie jest winny tego że poprzednicy tj włodarczyk marcinkowski gęsiak nie dopilnowali i nie walczyli o szkoły humanistyczne w radomiu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GEO Do Bohdana Karasia IP: *.radom.vectranet.pl 08.06.08, 13:38 Drogi Panie radny Bohdanie! Dyskusja z Tobą to prawdziwa przyjemność, ale trzeba mieć sporo zdrowia i cierpliwości żeby ją prowadzić. Dziś jest niedziela - dla mnie, miłośnika futbolu i zapewne również dla Ciebie jest to WIELKA NIEDZIELA z wiadomych powodów. Nie mam więc dzisiaj głowy do polityki, szczególnie, że wczoraj Domański bardzo zszarpał moje nerwy. Cieszę się jednak, że jest z kim na tym forum (i nie tylko na forum) pogadać. Nie ważne kto ma rację, ważne że jest jakiś dialog. Ale zobacz jak wygląda tu większość wpisów. Najczęściej są to krótkie pyskówki psujące atmosferę i poziom dyskusji. Bardzo jest mi przykro, że tak mało osób mających coś do powiedzenia udziela się tutaj. Jeszcze bardziej jest mi przykro, że jest to forum GW - pisma znajdującego się w "nurcie" którego niestety nie toleruję. Wiem, że dzisiaj nie jest modny brak tolerancji, ale ja widać jestem już taki staroświecki. I w tej swojej staroświeckości wyrażam dziś przekonanie, że wreszcie uda nam się dokopać kartoflom za Odry. To dzisiaj moje największe marzenie. A co do komunizmu - sam komunizm interesuje mnie średnio, ale zawsze uważałem, że socjalizm jest wyższą formą ustrojową od kapitalizmu, dlatego trudno jest mi znosić burdel w jakim przyszło nam żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Do Bohdana Karasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 14:13 Krótko.Jaki Pan taki kram.Teraz widać jaką wiedzę zdobywa się na uczelniach radomskich.Ludzie macie trudności w zrozumieniu czytania tekstu.Należy rozpocząć edukację od podstawówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GEO Re: Do Bohdana Karasia IP: *.radom.vectranet.pl 08.06.08, 15:42 No właśnie... a ten swoje... Jak zapsuty patefon... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doGEO Re: Do Bohdana Karasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 11:51 Śmieszny jesteś, GEO. Nie odpowiada ci dyskusja na wrogim forum, ale na nie włazisz nieproszony. Nie masz z kim tu dyskutować, bo poziom za niski, ale produkujesz sążniste teksty. Nie ważne kto ma rację, ale ważne, że możesz swoje racje wynieść ponad cudze. Nie bronisz Kosztowniaka, ale to on ma twoim zdaniem rację. Nie klękasz przed demokracją, ale marzy ci się wzmacnianie obywatelskiej inicjatywy przez obiektywne media. Ważnie są dla ciebie wartości takie jak sprawiedliwość i szacunek do innych, ale nad demokrację, która ma je wpisane w swój systemowy genotyp, przedkładasz systemy zamordystyczne, w których władza robi porządek i sama decyduje o tym co sprawiedliwe i kto jest godny szacunku. Nie dziwi mnie po tym wszystkim twoje poparcie dla Kosztowniaka. Brunatno-czerwony sojusz intelektualnych miernot od zawsze był marzeniem niedouczonych frustratów, którzy chcieliby zalśnić swoją mądrością ponad ciemnymi masami, które same nie wiedzą co dla nich dobre, i które w razie czego należy przemocą i strachem rzucić na kolana. Na szczęście, demokracja już dawno uodporniła się na takich, jak wy, a ludzie nie są tak głupi, jak wam się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 16:11 Panie prezydencie, głowa do góry !!!! Niech pan robi swoje. Czkamy na inwestycje tajemiczego inwestora, który ma zabudować fontanny i elewacją Narodówki. Warto przyśpieszyć budowę boiska do piłki plażowej przed UW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Glinic Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.08, 08:27 domanski ty wsdydu nie masz won z tego miasta i to juz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamusia Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: 80.50.167.* 09.06.08, 08:35 Panie Prezydencie Chciałabym słowko napisać na temat naszego Święta Radomia ... Nie wiem ilu urzędników pracuje nad tzw. promocja miasta ale sądząc po efektach to są ludzie nie mający pojęcia co to znaczy "promocja" Wybrałam się z 2,5 letnią córka w sobotę na nasz piekny deptak obiecując jej że będzie dużo atrakcji, balony, gry, zabawy itp. No i doznałam szoku i nie wiedziałam jak się z tego wytłumaczyć. Pod Łaźnią znalazłyśmy mały kącik dla siebie tzn. dmuchany materac do skakania. No cóż trwało to 5 minut bo przecież wszystkie dzieci muszą z tej rozrywki skorzystać. Ok rozumnim to ale poza tym nic więcej nie mogłam córce zaoferować. No tak odbywał się w tedy koncert orkiestr ale ona i tak nikogo na scenie nie widziała. Aha zapomniałam że jeszcze było kilka stanowisk reklamowych tylko ktore zapełnily pustke na ulicy. No i jeszcze jeden pan sprzedawał balony. Okrutna nuuuuuuddddaaaa. Nie wiem czy ma pan dzieci panie prezydencie ale można było te dni radomia lepiej zorganizowac. Niech pan popyta jak sie dzieci bawily w sobote w Wierzbicy!!! Albo jeszcze niech pan zasiegnie opini jak pracownicy restauracji CYGANERIA w Skaryszewie organizuja czas dla swoich klientow. I to nie tylko dla najmlodszych. Moze to pomoże pana pracownikom i nastepnym razem sprobuja bardziej sie wysilic. A tak wyplacil pan pewnie premie za zorganizowanie DNI RADOMIA i wyrzucil pan w bloto kupe kasy. Ale co pana obchodzi przeciez to nie pana pieniadze bo to co panstwowe to znaczy niczyje i o to dbac nie trzeba. Niech sie pan nad tym gleboko zastanowi nad swoim urzedowaniem, nad tym co pisza mieszkancy Radomia, bo niestety Pan też jest zbuntowany jak nastolatek, ktory nie przyjmuje zadnych krytycznych opini na swoj temat i uwaza ze sam wiem wszytsko najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.08, 08:44 brawo panie Prezydencie Kosztowniak,brawo PiS!!!! tak jak przewidziałem. im więcej czegoś pozytywnego te władze robią,tym wiekszy będzie atak wszelkiego radzaju strupów wystepujących pod różnymi barwami najczęściej różowo-czerwonymi! nie ma co łajadactwem się przejmować. ludzie mają swój rozum i widzą że w naszym mieście coś drgnęło i idzie do przodu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba na patelnię Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 09:48 Ta tłusciutka rybak jesze nie została zjedzona przez młodego prezia- pltfusinskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.32.radom.pilicka.pl 09.06.08, 10:49 pan domański naczelny tego brukowca powinien dostac medal od kielc za antyradomskosc, moge pozyczyc taczki zeby wywieźć go poza radom, albo heszce lepiej furmanke z gnojem. domański!!!! milcz!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASIA Dni radomia,,porażka IP: *.pilicka.com.pl 09.06.08, 10:56 WŁAŚNIE,,Dni Radomia napewno nie były skierowane do małych dzieci a one rosną i będą pamiętać nudę,,nudę itd ,a poza tym ,małolaty z Kochanowskiego niech sobie jadą w siną dal i nie wracają,,potrzeba nam młodych inteligentnych RADOMIAN,powtarzam RADOMIAN a nie jakichś potomków z innych miast i wsi ( np P.FAŁEK),których nic tu nie trzyma i nic z miastem nie wiąże.Poza tym to wina rodziców a nie dzieciaków że mają takie zdanie o mieście,słyszą w domu od rodziców że miasto jest złe to powtarzają jak papugi,a jak mamusie wszystko pod nos podstawią i rozpieszczają to i z pracowitością krucho( wszystko się gó..arzom należy i już),już nie wspomnę o lokalnym patriotyźmie -dziś na słowo PATRIOTA,każdy się głupio uśmiecha,Gdyby wszyscy Radomianie chcieli żeby miasto było super to by było,,ale liczy się tylko własna wygoda i najlepiej to ponarzekać i jechać do ANglii na zmywak albo podcierać dupy Angolom,,dla kasy,,,smutne,,,a jak kasa się skończy pozostaje jeszcze jakiś honor ,duma Polaka,,dziś zupełnie obe pojęcia,pozdrawiam wszystkich którzy coś dla tego miasta robią,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bp Re: Dni radomia,,porażka IP: *.radom.vectranet.pl 09.06.08, 12:20 Na Piotrówce rzeczywiście było niewiele osób, myślę, że zawiniło wiele czynników: upał zwłaszcza w południe, inne imprezy na Zeromskiego, czas trwania (jedni przychodzili drudzy odchodzili),niewiedza najmniej na tym zaważyła (każdy szedł tam gdzie mu najbliżej). Pomysł dobry i jak się to ugruntuje w świadomości, z frekwencją będzie lepiej. Rzeczywiście, atrakcje dla dzieci w postaci zjeżdżalni i balonów się dawno zużyły. Najwięcej było dla młodzieży - koncerty i występy zespołów (trochę zagłuszały w czasie mszy słowa kapelana w Garnizonowym). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franz von nogay Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.74.udn.pl 09.06.08, 12:13 kto zainwestuje w mieście którego mieszkańcy wybrali najgłupszego posła polskiego sejmu? ps. jak mógł pan pozwolić na zniszczenie górki w parku na której bawiły się pokolenia dzieci?(ja też, a mam 70 lat) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.08, 13:22 Jak zmieniać się może miasto gdy stracone zostały kolejne ogromne środki z kasy Unii bo Pan Prezydent przez 1,5 roku nie przygotował poprawnie ani jednego wniosku. Stracił nawet te projekty które otrzymał w spadku po poprzednikach.Łącznie przyznaną kasą.Wystarczy wspomnieć o bibliotece multimedialnej,centrum hipiki,stadion Radomiaka ,kamienica na Rwańskiej i inne.Z prawie 400mln zł na infrastrukturę drogową sportową miasto nie otrzymało z urzędu marszałkowskiego NIC.Ma rację Daniel ,że odpowiedzialne władze mają kłopoty ze zrozumieniem czytania tekstu.Dlatego do dziś Prezydent nie zrozumiał że pieniądze przyznane na stadion Radomiaka dotyczą przygotowanego projektu i prezpadną gdy będzie probował realiwać własne pomysływirtualne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pass Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.31.radom.pilicka.pl 09.06.08, 17:19 Wskaż mi ciołku jakie środki zostały zmarnowane skoro nie było żadnych projektów?Czy mówisz o tych już przyznanych środkach dla Radomia, ktore PO ze Szprendałowiczem i PSL ze Struzikiem nam zabrali/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdasd I dobrze robią, co by mieli za przyszłość po WSZ.. IP: 193.111.144.* 09.06.08, 16:05 Miasto wogóle nie ma pojęcia o dzieciakach i ich potrzebach. Ciekawe czy kosztowniak i fałek wysłaliby swoje dzieci do tego ich WSZ. Uczniowie jasno powiedzieli, że nie chcą takiej podwórkowej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Lodz? A lodz? IP: 80.249.5.* 09.06.08, 16:29 Łodz byla miastem zakladowym tak jak Radom......nastapil wielki krach... Radom sie nie podniosl a Lodz tak.Dlaczego? Co zle robimy? Czy ich Piotrkowska nie moze przeniesc sie na nasza ul Zeromskiego? Tam jest 200 klubow, restauracji i itp...tam miasto zyje i nawet o tej 3 nad ranem mozna zjesc.....A czy u nas nie moze byc tak samo? NIe, godzina 18 i cicho......bo zamiast pozwolic na otwieranie roznego typu reustauracji wolimy banki.......i Jak tu pan K chce ozywic nasza reprezentacyjna ulice miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacław Re: A lodz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 19:11 Widzę ,że prawda w oczy kole,a sposób wypowiedzi świadczy o osobie.To napewno nowy pracownik magistratu bo tak jak ich zwierzchnicy tylko tyle potrafi.Tylko agresja w stosunku do każdego kto mówi o nich prawdę.Nie potraficie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomianin r 50 Radomianin r 50 do Cwoka buraka IP: 82.139.35.* 09.06.08, 23:04 Moje tekst jest proroczym buraku.Na Reja w niedzielę ktoś skosił słupki.Uszkodzil sobie samochód.A to dopiero początek rozbijania samochodów.Nie wiem kto z kim walczył.Ale zapewniam Ciebie.Gdyby mój ojciec wiedział o co walczy miałby to mocno w d...A w szczegulności takich jak ty buraku.Pięciominutowych Radomiaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomek Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: 82.139.49.* 12.06.08, 01:19 Dajmy 1000pln nagrody temu kto pierwszy bez koneksji i "szerokich pleców" dostanie pracę w Urzędzie Miasta Radom. Starałem się już kilka razy specjalnie! na różne stanowiska i wydziały aby sprawdzić-zbadać układy, mogę śmiało stwierdzić że szkoda czasu i kasy na kserowanie wymaganych dokumentów. PS. Nadmienię że wymagania formalne to fikcja. Tylko co na to Prezydent i jego świta? Może kiedyś nadejdą dni poPISie :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 21:06 Domański to spoko gość napisał co myśli to już reszta szczeka i ujada!! Odpowiedz Link Zgłoś