Dodaj do ulubionych

Posprzątaj z nami dolinę Mlecznej

26.06.08, 20:14
Idea szczytna.
To są jednak działania pozorujące obliczone wyłącznie na sukces medialny
polityków i lokalnych działaczy. Od lat Gazeta promuje działania środowiskowe
tego typu. Efektów dla środowiska jak na razie nie widać.
Lech.
Obserwuj wątek
    • michal1401 Re: Posprzątaj z nami dolinę Mlecznej 27.06.08, 00:37
      Tym niemniej zgodnie z wcześniejszą deklaracją zobaczymy się na Piotrówce?:)
      • Gość: Bayt Re: Posprzątaj z nami dolinę Mlecznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 08:05
        Nie liczyłbym na to. Lechu potrafi tylko gadać, a jak przyjdzie co
        do czego, to go nie ma.
        • akcja.radom Dla Bayt 27.06.08, 19:56
          Odbieram twój post jako zachętę do bezpośredniej rozmowy.
          Jest na to wiele sposobów. Czekam na propozycję.
          Pozdrawiam Lech.
      • akcja.radom Dla michal1401 27.06.08, 19:32
        Nie pamiętam abym kiedykolwiek składał takie deklaracje.
        Być może pomyliłeś moją deklarację uczestnictwa w jednej z organizowanych w
        Radomiu debat, która kolidowała z moimi obowiązkami zawodowymi.
        To są działania pozorujące obliczone wyłącznie na łatwy sukces medialny
        polityków i lokalnych działaczy. Moim zdaniem działania takie w większym stopniu
        zniechęcają mieszkańców do własnej aktywności niż dobrze służą szczytnej idei.
        Każdemu z uczestników akcji szczerze życzę powodzenia.
        Pozdrawiam Lech.
        • michal1401 Re: Dla michal1401 27.06.08, 23:00
          Deklaracja chęci uczestniczenia w akcji Droga Mleczna padła (albo tak odebrałem
          Pana wypowiedż ja i inni forumowicze) na topicu na temat zagospodarowania doliny
          Mlecznej w związku z konferencją prasową Prezydenta Miasta Radomia na ten temat.

Ale skoro działalność akcja.radom nie polega na akcji tylko krytykanctwie i
          kreśleniu nic nie znaczących zdań...
          Jeśli naprawdę uważa Pan że zaktywizowanie mieszkańców Radomia do akcji
          społecznej zniechęca do aktywności, to albo ja albo Pan ma problemy z logicznym
          myśleniem.
          • akcja.radom Re: Dla michal1401 28.06.08, 21:28
            Ja nie jestem Bohdan Karaś i nie musisz mnie tytułować "per Pan".
            Sygnalizowałem chęć uczestnictwa w jednej z organizowanych w Radomiu debat i o
            ile mnie pamięć nie myli w jednym spotkaniu. Niestety obowiązki zawodowe nie
            pozwoliły mi na to. Odpowiadając na twoje pytanie (dot. logicznego postrzegania
            naszego otoczenia) to chciałbym abyś to Ty miał rację. Inicjatywy społeczne
            wynikałyby z doraźnej potrzeby i stanowiłyby źródło integracji lokalnej
            społeczności. Poprzednie akcje tego typu ukazały jednak, że jest zupełnie inaczej.
            Uwierz mi - naprawdę jest mi przykro.
            Co do krytyki: "prawdziwa cnota......."
            Serdecznie Cię pozdrawiam - Lech.
    • Gość: zonk Re: Posprzątaj z nami dolinę Mlecznej IP: *.radom.vectranet.pl 27.06.08, 08:10
      zgadzam sie, zeby bylo widac efekty nalezaloby sprzatac teren raz w
      tygodniu. Prosze bardzo, niech GW zorganizuje jakas brygade
      porzadkowa skoro nikt nie potrafi zmusic miejskich sluzb
      sprzatajacych do pracy za ktora biora pieniadze
      • Gość: ... Re: Posprzątaj z nami dolinę Mlecznej IP: *.radom.vectranet.pl 27.06.08, 08:55
        A kto ma zmusić ludzi żeby nie wyrzucali śmieci gdzie popadnie?Od
        tego trzeba zacząć,bo inaczej żadne sprzątanie nie pomoże,choćby
        nawet co tydzień.
        • michal1401 Re: Posprzątaj z nami dolinę Mlecznej 27.06.08, 11:55
          Gość portalu: ... napisał(a):

> A kto ma zmusić ludzi żeby nie wyrzucali śmieci gdzie popadnie?Od
          > tego trzeba zacząć,bo inaczej żadne sprzątanie nie pomoże,choćby
          > nawet co tydzień.

Spotykamy się na akcji "Droga Mleczna" na Piotrówce po raz trzeci, nie licząc
          działań przy okazji organizacji "Spotkań z archeologią Piotrówka 2008- życie
          codzienne we wczesnośredniowiecznym Radomiu"

Przyczyniliśmy się do zebrania ponad 100 worków śmieci(mam nadzieję że to więcej
          niż dowieziono w to miejsce od września)
          Podkrzeszemy dolne gałęzie krzewów i drzew tak aby trudniej było ukryć
          odpadki.(a zarazem zapewnić poczucie bezpieczeństwa przechodniom i spacerowiczom)
          Będę naciskał na zablokowanie możliwości wjazdu samochodem wzdłuż chodnika dalej
          niż do grodu(koniec ulicy Piotrówka)

Czy ktoś ma jakiś jeszcze pomysł aby rozwiązać problem??
    • Gość: mlody Posprzątaj z nami dolinę Mlecznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 16:41
      czy moze ktoś wie gdzie DOKLADNIE jest zbiurka?
      • Gość: stary Re: Posprzątaj z nami dolinę Mlecznej IP: *.radom.vectranet.pl 27.06.08, 19:16
        wiem dokładnie, ze Z BIURKA trzeba tez posprzatac smiecie. Moze
        oprocz zbieranai smieci troche bys poczytal slownik? No chyba ze
        planujesz kariere smieciarza, wtedy roznica miedzy słowami: zbiórka
        i z biurka nie wydaje sie istotna
        • tomus2221 Re: Posprzątaj z nami dolinę Mlecznej 27.06.08, 19:27
          O i już kąśliwa uwaga, nt. pisowni.
    • akcja.radom Posprzątaj z nami dolinę Mlecznej 27.06.08, 20:14
      Jak to wygląda, kiedy prezydent jednego z największych miast dużego
      europejskiego państwa zbiera śmieci wyręczając podległe sobie służby? Radni,
      pracownicy magistratu, działacze polityczni i społeczni... Są na to inne,
      bardziej skuteczne sposoby.
      Co innego wolontariusze, ochotnicy, mieszkańcy... Ale ich jak na lekarstwo.
      Pozdrawiam Lech.
      • Gość: karibuuu Re: Posprzątaj z nami dolinę Mlecznej IP: *.radom.vectranet.pl 27.06.08, 23:30
        ciekawe co zrobila "akcja Radom"??? Jak do tej pory to jedynie pustosłowie z Twojej Lechu strony. Nie zrobiłeś kompletnie nic poza założeniem strony internetowej, na której też nic ciekawego nie ma.
        Zatem jakim prawem krytykujesz czyjeś pomysły???
        Rusz w końcu swoje szanowne cztery litery i sam coś zaproponuj. Narazie jedyne co potrafisz to gadanie.
        czekam na inicjatywę "Akcji Radom" z niecierpliwością.
    • Gość: EKO Posprzątaj z nami dolinę Mlecznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 14:58
      Karczują krzewy ale czy aby nie łamią prawa. Ale na wycinkę krzewów które maja
      powyżej pięciu lat potrzeba decyzji ochrony środowiska a ktoś o nią wystąpił? Ja
      jak wyciołem krzaczora to mnie ukarali, czyli są lepsi i gorsi!!!!
      • michal1401 Re: Posprzątaj z nami dolinę Mlecznej 28.06.08, 15:32
        Zostało to uzgodnione z wydziałem infrastruktury oraz wydziałem ochrony
        środowiska, dostaliśmy też zgodę konserwatora zabytków.
        • Gość: J-25 Re: Posprzątaj z nami dolinę Mlecznej IP: 82.139.37.* 28.06.08, 17:02
          Michale podziwam, ale rzeczywiście Lech ma raję tego typu akcje
          służą póki co lokalnym polotykom którzy biorą udział w akcjach
          protestacyjnych przeciw własnym decyziom. Przed laty z równym
          entuzjazmem przygotowałem tego typu akcje w lesie kapturskim,
          kosowskim i pod Radomiem jeszcze przed Sprzataniem swiata - niestety
          niewiele się zmieniło, a nie zamierzam brać udział w promocji
          mocnych jak się niestety okazało (a miałem jakieś nadzieję) tylko w
          GĘBIE NASZYCH DOMOROSLYCH POLITYKÓW. W zamierzeniu miało to być
          tylko zwrócenie uwagi na problem, a rozwiązanie przy pomocy
          społeczym powinne znaleść władze miasta. Myślę,że przy tego typie
          imprezie warto spytać się prezydenta i wice, czy radnych jak
          zamierzają sobie z tym poradzić, czy znaja gminny program gospodarki
          odpadami itp.
          • michal1401 Re: Posprzątaj z nami dolinę Mlecznej 28.06.08, 21:01
            Czy byliście na Piotrówce i nad Mleczną miesiąc temu?? zapraszam jutro- wydaje
            mi się że coś jednak się zmieniło. Także dzięki pomocy służb miejskich(serdeczne
            podziękowania dla panów z Radkomu)

Nie jestem politykiem i nie mam wpływu na służby miejskie, ale uważam że
            pojawienie się Pana Prezydenta A. Kosztowniaka było bardzo miłym
            gestem(uczestniczył praktycznie we wszystkich akcjach Droga Mleczna.

Pewnie są ludzie którzy pojawiają się tylko po to żeby zaistnieć przed mediami,
            ale nawet taka motywacja jest dobra, jeśli pomagają-
            to co jedna osoba wykonuje 100 godzin z trudem, to 10 osób wykona z łatwością w
            10 godzin, zaś 100 osób upora się z tym w mniej niż godzinę- prosta arytmetyka i
            praktyka pracy w zespole.

Uważam że jak każdy po troszku pomoże, coś zrobi, swoim działaniem zmotywuje
            innych, to efekty będą widoczne i trwałe. Z narzekania, mądrzenia się i
            pouczania innych, nie robiąc nic samemu(albo zniechęcając się po jednej akcji)
            nie pojawi się żaden efekt pozytywny.
            • Gość: J-25 Re: Posprzątaj z nami dolinę Mlecznej IP: 82.139.37.* 29.06.08, 16:27
              W latach dziewiędzisiatych bywali i prezydent ( i to nie jeden) i
              wojewoda i urzednicy różnych szczebli, a problem pozostał. Ma to
              jakiś walor edukacyjny, ale bez rozwiązań w sferze prawnej i
              systemowej za 10 lat pojawi się kolejny Michał, który będzie walczyl
              z wiatrakami (niestety).
              • Gość: ... Re: Posprzątaj z nami dolinę Mlecznej IP: *.radom.vectranet.pl 29.06.08, 19:39
                A właśnie ten walor edukacyjny jest tu bardzo ważny.Prawo
                prawem,policja wszystkich śmiecących i tak nie złapie,trzeba robić
                jak najwięcej żeby zmienić świadomość ludzi.A co z podatkiem
                śmieciowym,będzie czy nie?Może to jest jakieś rozwiązanie?
                Czekam na kolejne takie akcje,tym razem (wstyd!)mnie nie było,ale
                następnym razem się poprawię.Swoją drogą to sprzątanie przydało by
                się w lesie Kosowskim,od dawna tam nie byłam właśnie z powodu gór
                śmieci na każdym kroku.
              • michal1401 Re: Posprzątaj z nami dolinę Mlecznej 30.06.08, 11:06
                jeszcze raz wspomnę- nie jestem politykiem i nie mam wpływu zbyt wielkiego na
                rozwiązania prawne, natomiast mogę przyczynić się do sprzątnięcia śmieci i
                ucywilizowania kawałka szlaku turystycznego (było nie było wizytówki
                turystycznej miasta) więc staram się to robić.

To naturalne- jak idę przez las i widzę śmieci to je też zbieram, tak mnie
                wychowano.
                • Gość: J-25 Re: Posprzątaj z nami dolinę Mlecznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 11:16
                  Cóż mnie też, ale teren który sprzątaliscie z takim oddaniem należy
                  do gminy (ok 8 ha), więc oczekujmy od jej przedstawicieli czegoś
                  więcej niż pojawienie się na akcji, wszak oni po pierwsze nie
                  wywiązują się z obowiązków gospodarza , a po drugie załatwiacie im
                  darmową reklamę
                  • michal1401 Re: Posprzątaj z nami dolinę Mlecznej 30.06.08, 11:30
                    Jak to już powiedziałem wcześniej- nie jestem doktrynerem- jak klatka schodowa
                    jest zaśmiecona to ją sprzątam, nie patrząc na to że powinien to zrobić raz na
                    jakiś czas sąsiad. Wstyd mi przed gośćmi którzy mnie odwiedzają.

Myślę że ta akcja zmotywuje odpowiednie służby miejskie do działań skuteczniej
                    niż dyskusja na forum internetowym, debata, czy nawet pisanie zażaleń. Tak mi
                    się wydaje(może naiwnie)
                    • Gość: J-25 Re: Posprzątaj z nami dolinę Mlecznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 15:00
                      Staram się powiedzieć,że działalem i myślałem podobnie, jednak po
                      już prawie 18 latach nic się nie zmieniło i stąd mój sceptycyzm co
                      do optymistycznej wiary w samonawrócenie służb. Ja poprostu
                      spytałbym się pana Prezydenta dlaczego choć jest właścicielem i
                      rzuca śmiałe weizje nic w tym kierunku nie robi, może nie publicznie
                      ale mimochodem podczas przerzucania puszek do worków, bo sp[rawa
                      choćby prowizorycznego zagospodarowania tego zakątka jest
                      przynajmniej na pierwszy rzut oka prosta.
                      pozdr.
                      • michal1401 Re: Posprzątaj z nami dolinę Mlecznej 30.06.08, 15:07
                        Miałeś okazję zapytać się w sobotę.
                        • Gość: J-25 Re: Posprzątaj z nami dolinę Mlecznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 16:09
                          Ja już je zadłem, a co do moiego uczestnictwea w tej imprezie to już
                          wystarczająco chyba wyjaśniłem moje stanowisko.
                          • michal1401 Re: Posprzątaj z nami dolinę Mlecznej 30.06.08, 17:35
                            Mógłbyś zawsze stanowisko zmienić:)
                            Będzie okazja- jeszcze w wakacje zrobimy akcję na Piotrówce, a we wrześniu na
                            Koniówce...
                            • akcja.radom Dla michal1401 01.07.08, 07:58
                              Artykuł prasowy przeczytałem.
                              Sam zobacz michal kto z nas dwóch miał rację?
                              Lech
                              • michal1401 Re: Dla michal1401 01.07.08, 08:26
                                akcja.radom napisał:

> Artykuł prasowy przeczytałem.
                                > Sam zobacz michal kto z nas dwóch miał rację?
                                > Lech

Przepraszam, ale nie rozumiem...
                                • akcja.radom Re: Dla michal1401 01.07.08, 10:06
                                  Jak myślisz, dlaczego ci którzy na co dzień tak bardzo krytykują działania
                                  "Wyborczej" tak chętnie uczestniczą w akcjach tego typu? Przecież teren ma
                                  swojego właściciela. Zobacz jakie ma obowiązki (Prawo Budowlane)? Właśnie dla
                                  tego akcje "Gazety" mają tak ograniczony zasięg i dla tego w nich nie uczestniczę.
                                  Lech
                                  • michal1401 Re: Dla michal1401 01.07.08, 10:22
                                    Domyślam się że żeby nie popierać działań Gazety a do tego zdystansować się od
                                    Prezydenta i rady miejskiej Twoja noga nie postoi na Piotrówce ani w okolicach...
                                    Jeszcze byś zauważył że coś się zmieniło, do tego dopuścić nie można!!;)
                                    Sam też krytykuję Wyborczą gdy mi coś nie pasuje w tym co(lub jak) pisze, co nie
                                    zmienia faktu że współpracuję z Nią w słusznych moim zdaniem sprawach.
                                    Tak samo nie zawsze zgadzam się z poczynaniami ekipy rządzącej miastem, co nie
                                    znaczy że trzeba potępiać w czambuł wszystko co robią.
                                    • akcja.radom Re: Dla michal1401 01.07.08, 23:09
                                      Nie zrozumiałeś mnie. Ja nie krytykuję działań "Wyborczej" ani twoich. Tylko
                                      ludzi zbijających łatwy kapitał polityczny kosztem "akcji Gazety" i ludzi z
                                      zapałem - takich jak ty.
                                      Pozdrawiam Lech
                                      • michal1401 Re: Dla michal1401 02.07.08, 09:20
                                        niech zbijają, co mi to szkodzi, jeśli działają efektywnie.

Mam nadzieję że prace w terenie pomogą przemyśleć Włodarzom Miasta odpowiednie
                                        rozwiązania.
                                        Gdybym działał sam to mój zapał by wygasł, jeśli są ludzie z którymi można
                                        współdziałać, to niezależnie od ich motywacji pomaga mi to.

Bardziej przeszkadzają mi krytykanci na forum niż to że ktoś zbija kapitał
                                        polityczny.
                • Gość: rozsadny Re: Posprzątaj z nami dolinę Mlecznej IP: *.radom.vectranet.pl 30.06.08, 21:07
                  a mnie wychowano tak, ze smieci sie nie dotyka, bo mozna sie zarazic
                  roznymi paskudztwami. Czy maly Adas co w GW na zdjeciu pokazuje jak
                  dzielnie mnostwo smieci zbieral powinien sie grzebac w zuzytych
                  podpaskach, zasmarkanych chustkach, zuzytych prezerwatywach,
                  zepsutych resztkach jedzenia itp elemetach z jakich na ogol skladaja
                  sie smieci? Panowie w sortowni odpadow pracuja w maskach i
                  rekawicach i raczej nie jest to praca dla dzieci?
                  • michal1401 Re: Posprzątaj z nami dolinę Mlecznej 01.07.08, 08:24
                    Bez cienia wątpliwości podniesienie opakowania po chipsach, butelki po piwie czy
                    napoju może być przyczyną śmierci w cierpieniach;)

Jak komuś nie chce się nic pożytecznego zrobić to znajdzie pretekst. Znacznie
                    lepiej żeby piękne tereny w sercu miasta pozostawić jako śmietnisko, niż ruszyć
                    "cztery litery" sprzed komputera.

Małemu Adasiowi nic się nie stanie, natomiast po udziale w tej akcji nie będzie
                    rozrzucał opakowań gdzie popadnie w plenerze. Będzie myślał o Piotrówce jako o
                    swoim miejscu, w rozwój którego miał swój wkład.
                    • Gość: rozsadny Re: Posprzątaj z nami dolinę Mlecznej IP: *.radom.vectranet.pl 01.07.08, 08:50
                      a do tej pory rozrzucal? to kiepsko go wychowano, moje dzieci nigdy
                      nie rzucaja smieci tam gdzie stoja, z tzw pleneru smieci przynosza w
                      plecaku do najblizszego smietnika. Nie bawia sie jednak w smieciarzy
                      i w smieciach nie grzebia bo wbrew pozorom w ekstremalnych
                      przypadkach mozna sie nabawic nawet i gruzlicy i sepsy itp.
                      Pozwalasz swoim dzieciom grzebac w koszu na smieci? pelnym charchow
                      zygow i wczesniej wymienionych rzeczy? Nie sadze...
                      • michal1401 Re: Posprzątaj z nami dolinę Mlecznej 01.07.08, 08:56
                        > a do tej pory rozrzucal? to kiepsko go wychowano, moje dzieci nigdy
                        > nie rzucaja smieci tam gdzie stoja, z tzw pleneru smieci przynosza w
                        > plecaku do najblizszego smietnika.

skoro jest tak pięknie, to skąd biorą się śmieci na Piotrówce, na Koniówce, po
                        każdej wycieczce dzieci do lasu Kapturskiego...??
                        • Gość: rosadny Re: Posprzątaj z nami dolinę Mlecznej IP: *.radom.vectranet.pl 01.07.08, 20:23
                          czytanie ze zrozumieniem? kto mowi ze jest pieknie? mowie, ze moje
                          smieci nie rzucaja. niestety tysiace dzieci jak i ich rodzicow
                          rzucaja tam gdzie stoja. Zalosne polactwo niestety
                          • michal1401 Re: Posprzątaj z nami dolinę Mlecznej 01.07.08, 23:04
                            Więc może akcje sprzątania (np Droga Mleczna) są potrzebne- uczestnicy, także
                            dzieci, uczą się że śmieci porzucone nie sprzątają się same, tylko ktoś je musi
                            podnieść.
                            Walor edukacyjny.

Masz pewność że Twoje dzieci nie śmiecą, czy tylko chciałbyś żeby tak było??
                            • Gość: rozsadny Re: Posprzątaj z nami dolinę Mlecznej IP: *.radom.vectranet.pl 01.07.08, 23:19
                              walor edukacyjny bylby wiekszy gdyby nie rzucano smieci tam gdzie
                              sie akurat stoi. Nie byloby co sprzatac gdyby ludzie mieli troche
                              kultury i smieci wrzucali do smietnikow a nie w doline Mlecznej, nie
                              uwazasz? Scyzoryk sie w kieszeni otwiera jak widze np mamuske
                              kupujaca dziecku loda i rzucajaca papierek na chodnik. Synus bedzie
                              robil to samo...
                              Pewnosci nie mam, ale dzieciaki jakos zawsze po sobie sprzataly
                              smiecie wiec im ufam. troche gorzej im idzie z utrzymaniem porzadku
                              we wlasnym pokoju... no ale powiedzmy ze to taki artystyczny
                              nielad :)
                            • toxicmen Re: Posprzątaj z nami dolinę Mlecznej 01.07.08, 23:31
                              Michał Moje gratulacje !!!!!!!!
                              Po 1 gratuluje świetnego pomysłu i na następnym sprzątaniu pojawię
                              się na pewno ja z żoną i 5 letnią córką bo mam dokładnie takie samo
                              zdanie jak ty
                              po 2 gratuluje wytrwałości w dyskusji z ludźmi którzy jak większość
                              w tym mieście tylko potrafią wszystko krytykować i zwalać na rząd,
                              administracje i urzędników a tak na prawdę nic nigdy sami nie
                              zrobili.
                              Dodam jeszcze że męczy mnie ciągła krytyka wszystkich ludzi na tym
                              forum i mam propozycje - PRZESTAŃCIE TYLKO KRYTYKOWAĆ A ZACZNIJCIE
                              DZIAŁAĆ TAK JAK PAN MICHAŁ.
                              • michal1401 Re: Posprzątaj z nami dolinę Mlecznej 02.07.08, 09:07
                                wytrwałość jest cynicznie wyrachowana- liczę że uda mi się nakłonić kolejnych
                                mieszkańców do akcji i może będe miał mniej pracy;)

Swoją drogą to nie trzeba organizować specjalnej akcji- można wpaść na godzinkę
                                z rodziną, workiem na śmieci i zrobić "niewidzialną rękę"
                                Osobiście sam często to robię na Koniówce i obrzeżach lasu Kapturskiego-
                                przechodząc zbieram je w jedno miejsce i raz na jakiś czas wywożę.
                              • Gość: rozsadny Re: Posprzątaj z nami dolinę Mlecznej IP: *.radom.vectranet.pl 02.07.08, 17:04
                                do mnie pijesz zapewne, wiec powiem ci jedno: robie duzo ale w
                                dziedzinie w ktorej jestem specjalista i wykonujac zadania, ktore do
                                mnie naleza. Nie widze powodu, bym mial wykonywac prace za kogos,
                                kto bierze za nia pieniadze. Smieciarze do smieci, nauczyciele do
                                szkol, lekarze do przychodni itd. Niech kazdy robi dla miasta to, co
                                do niego nalezy! Czy uwazasz ze np lekarz powinien po pracy sprzatac
                                korytarz szpitala, bo sprzataczka, pardon - konserwatorka
                                powierzchni plaskich - zle to zrobila? Czy bedzie podlym krytykantem
                                podkopujacym autorytet miasta Radomia, jesli powie, ze jest brudno i
                                bedzie sie domagal zeby ktos wykonal solidnie prace za ktora bierze
                                pieniadze? Tez mu powiesz: przestan pan krytykowac tylko wez sie do
                                roboty?
                                a corka bedzie zbierac niedopalki, flaszki z ktorych popijali
                                zagruzliczeni zule czy chustki ktorymi ktos sobie tylek podtarl?
                                Super pomysl z tym zabraniem dziecka
                                • toxicmen Re: Posprzątaj z nami dolinę Mlecznej 02.07.08, 22:30
                                  Panie Rozsądny dużo to jak widzę tylko krytykujesz i nic poza tym.
                                  Osobiście uważam że mieszkamy w jednym mieści i wszyscy jesteśmy za
                                  nie odpowiedzialni. Nikt nie karze ci sprzątać ulic. Ja zrobię to z
                                  miłą chęcią w czynie społecznym :):):) i uważam że jeśli chcemy
                                  zmienić nasze miasto to też powinniśmy zacząć coś działać
                                  organizować, podpowiadać a nie tylko siedzieć i biadolić a dla pana
                                  Michała ogromny szacunek za to że robi cos pożytecznego i nie widzę
                                  w tym nic dziwnego że szuka w tym co robi wsparcia.
                                  Co do dziecka to od małego jest uczone że nie powinno rzucać śmieci
                                  gdziekolwiek i nie sadzę by dla mojej córki mały spacer w dolinie
                                  rzeki mógł zaszkodzić a jeśli przy tym podniesie kilka papierków to
                                  na pewno nie będzie zagrożenie życia.
    • Gość: platformers Re: Posprzątaj z nami dolinę Mlecznej IP: 82.139.33.* 02.07.08, 23:04
      A teraz powiem wam jak wyglądało sprzątanie doliny przez Kluzińskiego.Podjechał
      mocno spóźniony.Wyszedł razem z żoną (!) i dzieckiem.Przeszedł 30 metrów,
      podniósł jeden papierek a następnie podniósł pełny worek śmieci załadowany już
      przez kogoś innego.Czujny fotograf zrobił zdjęcie i już Kluzy nie było.Tak więc
      jego "sprzątanie" trwało max.30 minut.Oczywiście wszystko w garniturku.
      • toxicmen Re: Posprzątaj z nami dolinę Mlecznej 02.07.08, 23:12
        platformers nie zmieniaj tematu bo to nie ma sensu. Mnie guzik
        obchodzi to że byli tak nasi urzędnicy bo każdy rozsądny człowiek
        wie że to tylko gra wyborcza i stwarzanie pozorów. Rozchodzi się o
        słuszny cel oraz o to byśmy się jednoczyli i zmieniali nasze miasto
        a nie ciągle tylko wytykali sobie co kto robi źle. Swoją droga widzę
        że jesteś niezłym prowokatorem na tym forum.
      • Gość: Spinki Re: Posprzątaj z nami dolinę Mlecznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 23:20
        Gość portalu: platformers napisał(a):

> A teraz powiem wam jak wyglądało sprzątanie doliny przez
        Kluzińskiego.Podjechał
        > mocno spóźniony.Wyszedł razem z żoną (!) i dzieckiem.Przeszedł 30
        metrów,
        > podniósł jeden papierek a następnie podniósł pełny worek śmieci
        załadowany już
        > przez kogoś innego.Czujny fotograf zrobił zdjęcie i już Kluzy nie
        było.Tak więc
        > jego "sprzątanie" trwało max.30 minut.Oczywiście wszystko w
        garniturku.

Sympatyku.pis, że też ci paluchy nie uschną od podpisywania się
        nazwą wrażej partii. A swoją drogą, czemu kłamiesz bezczelnie? Tak
        cię uczą w partii bezprawie i niesprawiedliwość? Jeśli byłeś, to
        wiesz jak było. Jeśli nie byłeś, to czemu konfabulujesz? Zapomniałeś
        podpisać się jeszcze Bogiem, Honorem i Ojczyzną. Oby za
        świętokradztwo spotkała cię słuszna kara. SPRAWIEDLIWA. Amen!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka