Dodaj do ulubionych

Co robi Radomska Giełda Rolna

IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 27.09.03, 13:46
Władze miejskie organizują Święto papryki, jabłka i ziemniaka. A czym zajmuje
się Radomska Giełda Rolna ?! Funkcjonuje w starym ustroju, jak jej prezes.
Obserwuj wątek
    • isoxazolidine Re: Co robi Radomska Giełda Rolna 27.09.03, 14:44
      zaglądnij tutaj:

www.wr.com.pl/index.php?option=news&task=viewarticle&sid=409
      pozdr.
      • Gość: rad Re: Co robi Radomska Giełda Rolna IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 28.09.03, 11:47
        isoxazolidine napisał:

> zaglądnij tutaj:
        >
        > www.wr.com.pl/index.php?option=news&task=viewarticle&sid=409
        > pozdr.

Dziękuję ! Tych, których niepokoi "nierynkowa" Radomska Giełda Rolna, jest jak
        widać więcej. Fachowcy i inspektorzy : GIEŁDA POD LUPĘ !!!!!!!!!!!!
        • isoxazolidine Re: Co robi Radomska Giełda Rolna 28.09.03, 11:55
          az sie prosi zeby w oparciu o gielde uruchomic duze centrum logistyczne - pakowanie, segregowanie, wysylka, sprzedaz hurtowa, przetworstwo ..... lepszej
          lokalizaacji nie ma. i na pewno byloby to przedsiewziecie rentowne - najlepszy dowód ze oplaca sie wozic papryke do wroclawia tylko po to by ja sprzedac w
          hurcie i via krakow przywiezc z powrotem do radomia i znowu sprzedac ....
          • Gość: rad Re: Co robi Radomska Giełda Rolna IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 28.09.03, 12:25
            Pełna zgodność w sprawie Twoich propozycji. Mogą byc podjęte, także inne
            działania. My to wiemy, niestety nie wie i nie czyni nic w tym zakresie prezes
            Giełdy. Nadal możemy narzekać, jak w Naszym mieście jest źle.
            • Gość: rad Re: Błogi spokój IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 27.10.03, 10:18
              ..trwa nadal.RGR nie widzi potrzeb swych dostosowań do zadań rynkowych.
              A inni nie czekają !
              • isoxazolidine Re: Błogi spokój 27.10.03, 10:23
                nadal cisza i spokoj. nawet witryny internetowej sie nie dorobili (przynajmniej ja nie znalazłem) - promocja lezy.
                DNO.
                • Gość: rad Re: Błogi spokój IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 28.10.03, 09:40
                  isoxazolidine napisał:

> nadal cisza i spokoj. nawet witryny internetowej sie nie dorobili
                  (przynajmniej
                  > ja nie znalazłem) - promocja lezy.
                  > DNO.
                  >

Archaiczny prezes Rzońca obudził się i zaczął wreszcie "działać" :
                  PRZEŚLADUJE SCHRONISKO DLA ZWIERZĄT ! To już kompletne DNO.
                  • isoxazolidine Re: Błogi spokój 28.10.03, 09:55
                    dokladnie. jutro sie przyczepi do pomocy spolecznej ....
    • Gość: rad Re: Co robi Radomska Giełda Rolna IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 29.10.03, 07:49
      Polecam dzisiejsze "Słowo Ludu" (środa) i wywiad z prezesem Rzońcą na stronie 3.
      Tylko jeden komentarz : kompromitacja zasad działania instytucji i jej prezesa.
      Jak ten człowiek tak długo się uchował - na tak intratnym stołku ?
      Jeszcze jedno : z czym do Unii mieście Radomiu ?
      • isoxazolidine Re: Co robi Radomska Giełda Rolna 29.10.03, 07:54
        mozesz strescic w paru zdaniach o czym tam jest mowa?
        niestety nie mam slowa pod reka i trudno bedzie mi go w krakowie dostac. netowej wersji tez nie obejrze bo ta ich diabelna strona mi zdycha pod netscape ...
        • Gość: rad Re: Co robi Radomska Giełda Rolna IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 29.10.03, 08:40
          Niestety, ja również nie mogę otworzyć strony "SL".
          A oto artykuł :

"Co to za czarna lista (red.) ?
          - Nie ma żadnej czarnej listy.Kto takie głupoty opowiada ?! (prezes Rzońca)
          Pana podwładny poinformował pracowników schroniska, gdy wjeżdżali do
          hurtowni "ALBO" odebrać podarowaną karmę dla psów.
          - To proszę podać nazwisko tego podwładnego. Powtarzam : nie ma żadnej czarnej
          listy.
          Czyli wszyscy wjeżdzający na teren giełdy-bez względu na to, czy jadą na
          giełde, czy do jednej z instytucji, która tam działa-muszą płacić za wjazd ?
          - Tak. Nie ma wyjątków. I nie ma znaczenia, czy jest to schronisko, szpital czy
          więzienie. Wszyscy płacą jednakowo.
          Ale przecież część wjeżdżających nie chce robić zakupów na giełdzie. Odwiedzają
          firmy, które mają tu swoje siedziby.
          - Nie będę przecież sprawdzał, kto gdzie jedzie. To niewykonalne.
          Jednak po naszej rozmowie, gdy czytelnik poskarżył się, ż płaci za wjazd na
          teren giełdy, mimo że nie robi tam zakupów, obiecał pan zweryfikować zasady
          pobierania opłat.
          - No i zweryfikowałem. Obniżyłem wysokość opłaty z 3 do 1 zł.
          Ale nadal płacą wszyscy ...
          - Tak.
          To moralne pobierać opłatę od kogoś, kto ma mało pieniędzy i utrzymuje się
          głównie z darowizn ?
          - Ważny jest rachunek ekonomiczny. Nie mogę tworzyć precedensów, bo potem każda
          instytucja, która nie ma pieniędzy, domagałaby się zwolnienia z opłaty.
          Nawiasem mówiąc, ja też dotuję schronisko.
          W jaki sposób ?
          - Wpłaciłem 20 złotych na rzecz tej instytucji.
          To akurat 20 wjazdów na teren giełdy.
          - No właśnie, wystarczy im do końca roku.
          Giełda pobiera opłatę za wjazd, ale nie waha się wezwać pracowników schroniska,
          gdy po terenie giełdy biega bezpański pies. Oni za akcję wyłapania i
          późniejszego utrzymania psa nie biorą od pana pieniędzy.
          - Schronisko od tego jest. A ja muszę dbać o interes giełdy.
          Rozmawiała Małgorzata Rusek."

Tytuł wywiadu : " Tylko rachunek się liczy "
          Pozdrawiam Ciebie i Kraków !
    • Gość: kojot Re: Co robi Radomska Giełda Rolna IP: *.tkdami.net / 172.16.3.* 30.10.03, 20:42
      RGR zbiera po zlotówce.
      • muzyk2 Re: Co robi Radomska Giełda Rolna 30.10.03, 22:13
        Jak zebrak pod kosciolem.
        • Gość: rad Re: Co robi Radomska Giełda Rolna IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 14:05
          Coś prezes ostatnio nie ma nowych "pomysłów".
          Chyba się spręża !
    • Gość: rad Re: Co robi Radomska Giełda Rolna IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 10:10
      Jest nowy "pomysł" prezesa Rzońcy.
      Jak donosi wczorajsze Echo Dnia (12.11.03) i red. Piotr Kutkowski, prezes ściga
      tym razem inwalidów, którzy prowadzą własny intres i zaopatrują się na Giełdzie.
      Posiadają, ważną w całym kraju, legitymacją zwalniającą ich ze stosownych opłat
      samochodowych, z wyjątkiem Giełdy prezesa Rzońcy.
      Ciekawe kto następny po pieskach oraz inwalidach ? Niezła zabawa i niezłe
      zasady nowoczesnego marketingu.
      • syfon13 Re: Co robi Radomska Giełda Rolna 13.11.03, 10:18
        Nie chce mi się wklejać mojego komentarza odn do giełdy i schroniska. Nie mam
        nic poza tamtym do dadania, zatem odsyłam. A, jeszcze jedno: inwalidzi
        zrzeszeni są w różnych organizacjach, które mają niekiedy całkiem sporą siłę
        przebicia. Może jakaś akcja protestacyjna? Ktoś musi pokazać temu facetowi i
        wszystkim mieszkańcom Radomia, jaki z niego cymbał!
    • Gość: RAD Re: Co robi Radomska Giełda Rolna IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 17.11.03, 13:45
      izoxazolidine zainicjował dyskusję na temat "Kupowania produktów radomskich
      producentów" - bardzo potrzebna analiza dla naszej, mieszkańców miasta, wiedzy.
      Bardzo ważna wiedza marketingowa (obiektywna) dla tychże producentów.
      Ta analiza może być uzupełniona pomysłem : kupowania tych produktów na naszej
      Radomskiej Giełdzie Rolnej ze stosowną ich promocją, również w skali Polski.
      Jeden szkopuł : do tego trzeba pezesa z głową i pomysłami, a nie Rzońcy z
      poprzedniej epoki.
      Pozdrawiam !
    • Gość: edyta Re: Co robi Radomska Giełda Rolna IP: *.ib.com.pl 18.11.03, 11:53
      kto wie jak się dostać na Giełdę z PKP niech napisze
      • isoxazolidine Re: Co robi Radomska Giełda Rolna 18.11.03, 12:06
        wywolalas bardzo wazny temat. czy ktos analizowal jak skomunikowane sa radomskie dworce z gielda rolna, lotniskiem, strefa ekonomiczna i inne
        tego typu instytucjami ?
        tak mysle sobie i dochodze do wniosku ze nienajlepiej ....

swego czasu best_seler proponowal bardzo skladny projekt usprawnienia komunikacji miejskiiej - niestety MZDiK projekt olał ... :-(
    • isoxazolidine Re: Co robi Radomska Giełda Rolna 22.11.03, 17:11
      .... a w łodzi centra logistyczne wyrastaja jak grzyby po deszczu:
      www1.gazeta.pl/lodz/1,35136,1781757.html
      • Gość: rad Re: Co robi Radomska Giełda Rolna IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 23.11.03, 14:18
        isoxazolidine napisał:

> .... a w łodzi centra logistyczne wyrastaja jak grzyby po deszczu:
        > www1.gazeta.pl/lodz/1,35136,1781757.html

Drogi iso !

Jak sam stwierdziłeś do takiego działania trzeba i grzybni(rozumu) i deszczu
        (wiedzy), a tego prezes Rzońca po prostu nie ma.
        Nadzieja, że będą zmiany !
        • isoxazolidine Re: Co robi Radomska Giełda Rolna 23.11.03, 16:16
          chyba jest to niezbedne .... Gielda zamiast stac sie centrum logistycznym na skale ponadregionelnym stala sie tegrowiskiem dla detalistow .... to
          ma byc "Rolny Rynek Hurtowy" ????
          • Gość: rad Re: Co robi Radomska Giełda Rolna IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 24.11.03, 09:59
            isoxazolidine napisał:

> chyba jest to niezbedne .... Gielda zamiast stac sie centrum logistycznym na
            sk
            > ale ponadregionelnym stala sie tegrowiskiem dla detalistow .... to
            > ma byc "Rolny Rynek Hurtowy" ????
            >

Oczywiście nie jest. Pytanie, czy prezes Rzońca czyta nasze dialogi na forum ?
            Wątpliwe (Giełda nie ma również www.), a mogłby się chłop czegoś nauczyć !

• Gość: rad Re: Życzenia... IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 30.11.03, 13:01
              ... imieninowe dla prezesa Andrzeja Rzońcy, aby Radomska Giełda Rolna, którą
              on kieruje od lat, miała więcej szczęścia ... w osobie NOWEGO prezesa !
              • Gość: rad Re: Życzenia... IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 02.12.03, 08:37
                Ciekawe jak radomskie SLD zweryfikowało swego wspaniałego prezesa ?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka