Gość: rad IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 27.09.03, 13:46 Władze miejskie organizują Święto papryki, jabłka i ziemniaka. A czym zajmuje się Radomska Giełda Rolna ?! Funkcjonuje w starym ustroju, jak jej prezes. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
isoxazolidine Re: Co robi Radomska Giełda Rolna 27.09.03, 14:44 zaglądnij tutaj: www.wr.com.pl/index.php?option=news&task=viewarticle&sid=409 pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad Re: Co robi Radomska Giełda Rolna IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 28.09.03, 11:47 isoxazolidine napisał: > zaglądnij tutaj: > > www.wr.com.pl/index.php?option=news&task=viewarticle&sid=409 > pozdr. Dziękuję ! Tych, których niepokoi "nierynkowa" Radomska Giełda Rolna, jest jak widać więcej. Fachowcy i inspektorzy : GIEŁDA POD LUPĘ !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Co robi Radomska Giełda Rolna 28.09.03, 11:55 az sie prosi zeby w oparciu o gielde uruchomic duze centrum logistyczne - pakowanie, segregowanie, wysylka, sprzedaz hurtowa, przetworstwo ..... lepszej lokalizaacji nie ma. i na pewno byloby to przedsiewziecie rentowne - najlepszy dowód ze oplaca sie wozic papryke do wroclawia tylko po to by ja sprzedac w hurcie i via krakow przywiezc z powrotem do radomia i znowu sprzedac .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad Re: Co robi Radomska Giełda Rolna IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 28.09.03, 12:25 Pełna zgodność w sprawie Twoich propozycji. Mogą byc podjęte, także inne działania. My to wiemy, niestety nie wie i nie czyni nic w tym zakresie prezes Giełdy. Nadal możemy narzekać, jak w Naszym mieście jest źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad Re: Błogi spokój IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 27.10.03, 10:18 ..trwa nadal.RGR nie widzi potrzeb swych dostosowań do zadań rynkowych. A inni nie czekają ! Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Błogi spokój 27.10.03, 10:23 nadal cisza i spokoj. nawet witryny internetowej sie nie dorobili (przynajmniej ja nie znalazłem) - promocja lezy. DNO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad Re: Błogi spokój IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 28.10.03, 09:40 isoxazolidine napisał: > nadal cisza i spokoj. nawet witryny internetowej sie nie dorobili (przynajmniej > ja nie znalazłem) - promocja lezy. > DNO. > Archaiczny prezes Rzońca obudził się i zaczął wreszcie "działać" : PRZEŚLADUJE SCHRONISKO DLA ZWIERZĄT ! To już kompletne DNO. Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Błogi spokój 28.10.03, 09:55 dokladnie. jutro sie przyczepi do pomocy spolecznej .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad Re: Co robi Radomska Giełda Rolna IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 29.10.03, 07:49 Polecam dzisiejsze "Słowo Ludu" (środa) i wywiad z prezesem Rzońcą na stronie 3. Tylko jeden komentarz : kompromitacja zasad działania instytucji i jej prezesa. Jak ten człowiek tak długo się uchował - na tak intratnym stołku ? Jeszcze jedno : z czym do Unii mieście Radomiu ? Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Co robi Radomska Giełda Rolna 29.10.03, 07:54 mozesz strescic w paru zdaniach o czym tam jest mowa? niestety nie mam slowa pod reka i trudno bedzie mi go w krakowie dostac. netowej wersji tez nie obejrze bo ta ich diabelna strona mi zdycha pod netscape ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad Re: Co robi Radomska Giełda Rolna IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 29.10.03, 08:40 Niestety, ja również nie mogę otworzyć strony "SL". A oto artykuł : "Co to za czarna lista (red.) ? - Nie ma żadnej czarnej listy.Kto takie głupoty opowiada ?! (prezes Rzońca) Pana podwładny poinformował pracowników schroniska, gdy wjeżdżali do hurtowni "ALBO" odebrać podarowaną karmę dla psów. - To proszę podać nazwisko tego podwładnego. Powtarzam : nie ma żadnej czarnej listy. Czyli wszyscy wjeżdzający na teren giełdy-bez względu na to, czy jadą na giełde, czy do jednej z instytucji, która tam działa-muszą płacić za wjazd ? - Tak. Nie ma wyjątków. I nie ma znaczenia, czy jest to schronisko, szpital czy więzienie. Wszyscy płacą jednakowo. Ale przecież część wjeżdżających nie chce robić zakupów na giełdzie. Odwiedzają firmy, które mają tu swoje siedziby. - Nie będę przecież sprawdzał, kto gdzie jedzie. To niewykonalne. Jednak po naszej rozmowie, gdy czytelnik poskarżył się, ż płaci za wjazd na teren giełdy, mimo że nie robi tam zakupów, obiecał pan zweryfikować zasady pobierania opłat. - No i zweryfikowałem. Obniżyłem wysokość opłaty z 3 do 1 zł. Ale nadal płacą wszyscy ... - Tak. To moralne pobierać opłatę od kogoś, kto ma mało pieniędzy i utrzymuje się głównie z darowizn ? - Ważny jest rachunek ekonomiczny. Nie mogę tworzyć precedensów, bo potem każda instytucja, która nie ma pieniędzy, domagałaby się zwolnienia z opłaty. Nawiasem mówiąc, ja też dotuję schronisko. W jaki sposób ? - Wpłaciłem 20 złotych na rzecz tej instytucji. To akurat 20 wjazdów na teren giełdy. - No właśnie, wystarczy im do końca roku. Giełda pobiera opłatę za wjazd, ale nie waha się wezwać pracowników schroniska, gdy po terenie giełdy biega bezpański pies. Oni za akcję wyłapania i późniejszego utrzymania psa nie biorą od pana pieniędzy. - Schronisko od tego jest. A ja muszę dbać o interes giełdy. Rozmawiała Małgorzata Rusek." Tytuł wywiadu : " Tylko rachunek się liczy " Pozdrawiam Ciebie i Kraków ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kojot Re: Co robi Radomska Giełda Rolna IP: *.tkdami.net / 172.16.3.* 30.10.03, 20:42 RGR zbiera po zlotówce. Odpowiedz Link Zgłoś
muzyk2 Re: Co robi Radomska Giełda Rolna 30.10.03, 22:13 Jak zebrak pod kosciolem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad Re: Co robi Radomska Giełda Rolna IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 14:05 Coś prezes ostatnio nie ma nowych "pomysłów". Chyba się spręża ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad Re: Co robi Radomska Giełda Rolna IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 10:10 Jest nowy "pomysł" prezesa Rzońcy. Jak donosi wczorajsze Echo Dnia (12.11.03) i red. Piotr Kutkowski, prezes ściga tym razem inwalidów, którzy prowadzą własny intres i zaopatrują się na Giełdzie. Posiadają, ważną w całym kraju, legitymacją zwalniającą ich ze stosownych opłat samochodowych, z wyjątkiem Giełdy prezesa Rzońcy. Ciekawe kto następny po pieskach oraz inwalidach ? Niezła zabawa i niezłe zasady nowoczesnego marketingu. Odpowiedz Link Zgłoś
syfon13 Re: Co robi Radomska Giełda Rolna 13.11.03, 10:18 Nie chce mi się wklejać mojego komentarza odn do giełdy i schroniska. Nie mam nic poza tamtym do dadania, zatem odsyłam. A, jeszcze jedno: inwalidzi zrzeszeni są w różnych organizacjach, które mają niekiedy całkiem sporą siłę przebicia. Może jakaś akcja protestacyjna? Ktoś musi pokazać temu facetowi i wszystkim mieszkańcom Radomia, jaki z niego cymbał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAD Re: Co robi Radomska Giełda Rolna IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 17.11.03, 13:45 izoxazolidine zainicjował dyskusję na temat "Kupowania produktów radomskich producentów" - bardzo potrzebna analiza dla naszej, mieszkańców miasta, wiedzy. Bardzo ważna wiedza marketingowa (obiektywna) dla tychże producentów. Ta analiza może być uzupełniona pomysłem : kupowania tych produktów na naszej Radomskiej Giełdzie Rolnej ze stosowną ich promocją, również w skali Polski. Jeden szkopuł : do tego trzeba pezesa z głową i pomysłami, a nie Rzońcy z poprzedniej epoki. Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: Co robi Radomska Giełda Rolna IP: *.ib.com.pl 18.11.03, 11:53 kto wie jak się dostać na Giełdę z PKP niech napisze Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Co robi Radomska Giełda Rolna 18.11.03, 12:06 wywolalas bardzo wazny temat. czy ktos analizowal jak skomunikowane sa radomskie dworce z gielda rolna, lotniskiem, strefa ekonomiczna i inne tego typu instytucjami ? tak mysle sobie i dochodze do wniosku ze nienajlepiej .... swego czasu best_seler proponowal bardzo skladny projekt usprawnienia komunikacji miejskiiej - niestety MZDiK projekt olał ... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Co robi Radomska Giełda Rolna 22.11.03, 17:11 .... a w łodzi centra logistyczne wyrastaja jak grzyby po deszczu: www1.gazeta.pl/lodz/1,35136,1781757.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad Re: Co robi Radomska Giełda Rolna IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 23.11.03, 14:18 isoxazolidine napisał: > .... a w łodzi centra logistyczne wyrastaja jak grzyby po deszczu: > www1.gazeta.pl/lodz/1,35136,1781757.html Drogi iso ! Jak sam stwierdziłeś do takiego działania trzeba i grzybni(rozumu) i deszczu (wiedzy), a tego prezes Rzońca po prostu nie ma. Nadzieja, że będą zmiany ! Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Co robi Radomska Giełda Rolna 23.11.03, 16:16 chyba jest to niezbedne .... Gielda zamiast stac sie centrum logistycznym na skale ponadregionelnym stala sie tegrowiskiem dla detalistow .... to ma byc "Rolny Rynek Hurtowy" ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad Re: Co robi Radomska Giełda Rolna IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 24.11.03, 09:59 isoxazolidine napisał: > chyba jest to niezbedne .... Gielda zamiast stac sie centrum logistycznym na sk > ale ponadregionelnym stala sie tegrowiskiem dla detalistow .... to > ma byc "Rolny Rynek Hurtowy" ???? > Oczywiście nie jest. Pytanie, czy prezes Rzońca czyta nasze dialogi na forum ? Wątpliwe (Giełda nie ma również www.), a mogłby się chłop czegoś nauczyć ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad Re: Życzenia... IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 30.11.03, 13:01 ... imieninowe dla prezesa Andrzeja Rzońcy, aby Radomska Giełda Rolna, którą on kieruje od lat, miała więcej szczęścia ... w osobie NOWEGO prezesa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad Re: Życzenia... IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 02.12.03, 08:37 Ciekawe jak radomskie SLD zweryfikowało swego wspaniałego prezesa ?! Odpowiedz Link Zgłoś