Dodaj do ulubionych

Kto wyremontuje nam kolejne ulice

16.07.08, 17:47
Żeby tylko mrozy nie chwyciły na końcu robót:)
Obserwuj wątek
    • Gość: adi Re: Kto wyremontuje nam kolejne ulice IP: 88.156.226.* 16.07.08, 17:59
      Wlasnie maiasto teraz troche puste powinni dawno remontowac te drogi
      • Gość: :((( Re: Kto wyremontuje nam kolejne ulice IP: *.91.udn.pl 16.07.08, 20:44
        Strabag w przetargu ??? jak zagraja tak jak na przetargu o siódemkę to remont
        się zacznie za rok :(
    • akcja.radom Kto wyremontuje nam kolejne ulice 16.07.08, 22:20
      No chyba nie osławiona wieloma sukcesami firma "As"?
      Lech
      Z uwagą i cierpliwością obserwuję sprawę Żółkiewskiego.
    • Gość: asd Kto wyremontuje nam kolejne ulice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.08, 09:18
      Ciekawi mnie czemu te przetargi zostały tak późno ogłoszone!
      Przecież jednym z końcowych etapów remontu 1905 będzie ułożenie nawierzchni! A z
      tego co mi wiadomo to w listopadzie jest już zimno i mokro! a w takich warunkach
      nawierzchnia za szybko stygnie i nie ma mowy o jej prawidłowym dogęszczeniu!!
      Szacuje że zacznie pękać już na wiosnę.
      W normalnym mieście takie przetargi ogłasza się w marcu! a wykonawca robi remont
      w czasie wakacji! Ciekawe jaka jest przyczyna takiego opóźnienia czyżby zwykła
      urzędnicza opieszałość?
      • iuslex Re: Kto wyremontuje nam kolejne ulice 17.07.08, 10:06
        Sprawa terminu ogłoszenia przetargów to jedno. Druga sprawa to kontrola jakości
        wykonania, jeżeli to jest dobrze i rzetelnie wykonane to wtedy kwestia
        "listopada" jest drugorzędna. Nadzór,nadzór i jeszcze raz nadzór. Nieoficjalnie
        przecież wiadomo że w Radomiu firmy wykonawcze dają niższe ceny i przyjmują
        "listopadowe" terminy, bo wiedzą że zaoszczędzą na jakości materiałów i prac, a
        tego i tak kiepski nadzór nie zweryfikuje, dodatkowo "listopadowy" termin jest
        świetnym usprawiedliwieniem dla wykonawcy i nadzorcy.
        Co do tego przetargu radzę sprawdzić referencje firmy Trakt w świetle artykułu
        www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080710/POWIAT0304/383838263
        • redoxygene Re: Kto wyremontuje nam kolejne ulice 17.07.08, 10:58
          Calkowita zgodna z iuslexem. Termin przetargu byl mozliwy tylko taki-
          miasto dostalo kase z ministerstwa przeciez ledwo ponad miesiac
          temu, takze i tak to jest blyskawicznie. Jedynie pozostaje nadzor-
          ktory jak wiemy, zazwyczaj szwankuje w naszym miescie-i to w wielu
          dziedzinach.
          • Gość: asd Re: Kto wyremontuje nam kolejne ulice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.08, 11:46
            To miasto nie wiedziało wcześniej że dostanie kasę z ministerstwa?
            Nadzór nic nie da! Mieszanka bitumiczna zaczyna "wiązać" gdy osiągnie
            odpowiednio niska temperaturę i do tego czasu powinno nastąpić jej zagęszczenie!
            Technicznie rzecz biorąc to już podczas opadów deszczu nie powinno się układać
            mieszanki bitumicznej (nawet w lato)! Jak dodamy jeszcze do tego niską
            temperaturę to już całkowita tragedia!
            Już niejedno widziałem na budowie i wiem że prace w listopadzie wymagają bardzo
            wysokiej "kultury wykonania"!
            Szacuje że na 80% już po 2 latach będzie widać pierwsze poważne ubytki w
            nawierzchni, a pierwszy remont odbędzie się po 4 latach ... chyba że aura będzie
            wyjątkowo sprzyjająca.
            Obym się mylił.
            • Gość: Arena Tylko bez zwężania ! IP: 82.139.36.* 17.07.08, 12:57
              Oby przy okazji tych remontów nie zafundowano nam znowu zwężenia i
              tak zatloczonych ulic! Myślę że przykład dotychczas przebudowanych i
              jednocześnie pozwężanych ulic co nieco dał do myslenia naszym
              lokalnym specom od komunikacji .
              • gregory_z_radomia Re: Tylko bez zwężania ! 17.07.08, 23:15
                Tutaj masz dostępny projekt przebudowy:
                www.inwestycje.radom.pl/forum/viewtopic.php?p=1590#1590
            • redoxygene Re: Kto wyremontuje nam kolejne ulice 17.07.08, 13:31
              > To miasto nie wiedziało wcześniej że dostanie kasę z ministerstwa?

Otoz wlasnie nie wiedzialo. Bo wnioskowali o przyznanie kasy na
              wiele inwestycji i w roznych wysokosciach. A akurat kapnelo 5 baniek
              na 1905 roku.
              • wieczorek.artur Re: Kto wyremontuje nam kolejne ulice 17.07.08, 13:49
                Sądziłem że takie sprawy są zapisywane w budżecie, a tu widzę że ten system
                przyznawania bardziej przypomina ruletkę.
                Pozostaje nadzieja że będzie dobry inspektor nadzoru i nie dopuści do odbioru bubla.
    • Gość: marcin Kto wyremontuje nam kolejne ulice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.08, 15:29
      Ja wiem, kto wyremontuje - niezatapialny Czyż;)
      • Gość: Remik Re: Kto wyremontuje nam kolejne ulice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 18:51
        Jak Czyż to i zwężenie będzie zapewne i innego rodzaju typowo radomskie innowacje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka