l.i.l.a.b.a.j.ona 25.11.08, 17:16 Czy to jest jednak humanitarne, by zlecać choćby brukowanie chodników przy temperaturze bliskiej 0 st.C.? Domyślam się, że na dłuższą metę (w tym przypadku: zmianę) to nic przyjemnego... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Drogowcy czekają na lepszą pogodę IP: *.radom.vectranet.pl 25.11.08, 21:22 Przy temperaturze nawet poniżej zera praca wre może nie w Radomu ale stawiają namiot dmuchawa i maja prace jak w bajce zima nim nie straszna Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 26.11.08, 00:43 Gdzie (w jakim mieście) by taki pracownik nie wykonywał swojej pracy, należą mu się przyzwoite warunki pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JSKP Zgadzam się z przedmówcą w 100% IP: *.radom.vectranet.pl 26.11.08, 20:29 Niech wszyscy Ci co tak głośno krzyczą, że temperatura nie przeszkadza,że namioty ,żeby dłużej pracowali, wyjdą na dwór czy na działkę i popracują przynajmniej 8 godzin!!! przypuszczam ,że zmienią natychmiast zdanie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Zgadzam się z przedmówcą w 100% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 22:26 Od jakiegoś czasu nie ma u nas obowiązku pracy,więc nie widzę problemu . Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j Re 26.11.08, 22:32 No tak, bo problem się pojawi gdy przed wyborami lilabaj we własnej osobie wytknie obecnej władzy w jakich warunkach chłopaki pracują, żeby można było swoje cztery litery przygrzać na lata najbliższej kadencji w UM... Nie można było zacząć tych remontów wcześniej? Na co czekali proszę mi odpowiedzieć? Na możliwość ulepienia pierwszego bałwanka? LOL Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 27.11.08, 20:10 A dlaczego czekali? Bo ich zabrakło. A dlaczego zabrakło? Bo trzeba było je wydać na ważniejsze cele. A jakie to są ważniejsze od remontów głównych dróg miasta (tak, żeby realnie zdążyć przed zimą) cele? (pytanie oczywiście kieruję do samorządowców) Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j Re2 26.11.08, 22:41 Gość portalu: qwerty napisał(a): > Od jakiegoś czasu nie ma u nas obowiązku pracy,więc nie widzę > problemu . Ale z poświęceniem pracują, bo niejednokronie mają rodzinę na utrzymaniu. Z całą pewnością zasługują na szacunek, Twój szczególnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Re2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 23:14 Szacunku mam mnóstwo dla Ludu Pracy,a poświęcenie widać gdzieniegdzie na wykończonych chodnikach i ulicach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 26.11.08, 23:18 Wszędzie jest tak, że gdy nie przypilnujesz swojego pracownika, to ci to niekoniecznie dobrą cenzurkę wystawia przed innymi. Tak zawsze było, jest i będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re2 26.11.08, 23:25 Myślisz, że jak napiszesz Lud Pracy z wielkiej litery to to załatwi wszystko? A gdzie elementarne "przepraszam"?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Re2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 23:39 Przepraszam. Jeśli łaska ,mógłbym się dowiedzieć za co powinienem przeprosić? Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 26.11.08, 23:56 Nie mnie powinieneś przepraszać głupcze! "Od jakiegoś czasu nie ma u nas obowiązku pracy,więc nie widzę problemu." Ci pracownicy (brukarze) mogą czytać to co napisałeś i mogło się im zrobić bardzo przykro... A teraz idź spać, najwyraźniej musisz się przespać z tą myślą, żeby zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 00:54 wisi mi los brukarzy,ot sprawdzałem jeno czy zareagujesz na najgłupszy możliwy odzew na zapoczątkowany przez Ciebie durnowaty temat. Odpocznij,wyluzuj to co piszesz,to co myślisz i wiesz nie ma dla nikogo zadnego znaczenia , a ile nieszczęśniku możesz gadać sam ze sobą ? pozdrawiam miłych snów , na błyskotliwy odzew nie liczę Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 27.11.08, 01:28 To po co przepraszasz jak nawet nie wiesz za co? Buehehehe Wchodzisz do mięsnego i od razu z progu sklepu przepraszasz za to, że żyjesz? Tak, myślę, że od dziś powinieneś przepraszać za to, że żyjesz... Nie! To rodzice powinni przepraszać, że nie nauczyli synunia szacunku dla każdej pracy i zwykłej ludzkiej empatii. Nie musisz od razu non stop ogrzewać mamusiną suszarką panów brukarzy, wystarczy, że mijając ich na ulicy uśmiechniesz się, powiesz DZIEŃ DOBRY. To wystarczy. Tylko czy będziesz umiał się na to zdobyć? Ty się przecież nawet nie potrafisz śmiać z siebie samego! Jesteś może związany z tymi, tamtymi... emocjonalnie? To by się zgadzało, bo gdyby to chodziło o kolejarzy, zaraz byś pobiegł do samego Dalajlamy, LOL. Dzięki za konwersację, z żadnego przygłupa na forum nie śmiałam się do tej pory tak jak z ciebie. I pewnie inni forumowicze też w gruncie rzeczy współczują miastu takiego głąba. Masz szczęście, że to internet sprawia, że nie będziesz potem wytykany palcem na ulicy... > ile nieszczęśniku możesz gadać sam ze > sobą ? Kluziński może się zastanawiać w swoim blogu to ja nie mogę na forum? Weź przestań, ośmieszasz się. Nędzna kreaturo człowieka... Jak widzisz zareagowałam na twój "najgłupszy możliwy odzew", jak sam określiłeś swoją żałosną twórczość. Mam to do siebie, że zareaguję na każdą głupotę, która mi wpadnie w oko. Co właśnie niniejszym czynię... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 09:42 Tak, myślę, że od dziś powinieneś przepraszać za to, że żyjesz... Tylko czy będziesz umiał się na to zdobyć? Ty się przecież nawet nie potrafisz śmiać z siebie samego! Dzięki za konwersację, z żadnego przygłupa na forum nie śmiałam się do tej pory tak jak z ciebie pewnie inni forumowicze też w gruncie rzeczy współczują miastu takiego głąba. Weź przestań, ośmieszasz się. Nędzna kreaturo człowieka... Jak widzisz zareagowałam na twój "najgłupszy możliwy odzew", jak sam określiłeś swoją żałosną twórczość. Zdecydowanie polecam wizytę u lekarza ,to w wielu wypadkach pomaga. Życzę dużo zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 27.11.08, 11:16 Nie przebiłeś synku swojego "najgłupszego możliwego odzewu", wyciągniętymi z kontekstu całości wypowiedziami... Ale może takie przygłupy jak Ty Ci pomogą...? LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 15:48 Nie przebiłeś synku Ale może takie przygłupy jak Ty Ci pomogą Zyczenia zdrowia naprawdę szczere pozdrawiam mimo wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 27.11.08, 16:29 No wreszcie!!! Widzę, że ochłonąłeś i postanowiłeś cynizm zachować na sposobniejszy ku temu moment. Dziękuję za życzenia i wzajemnie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 18:10 Ile to się człowiek czasami musi natrudzić aby przekonać chorego do wizyty u lekarza.Gratuluję decyzji.Napewno po leczeniu spojrzysz inaczej na otaczający Cię świat.Jeszcze raz gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 27.11.08, 18:44 No to podaj wreszcie ten adres Twojego psychiatry! Muszę go poprosić, żeby Ci zmienił leki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 18:51 Nawrót omamów ? Przestrzegałem,że nie możesz czekac :-) Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 27.11.08, 18:57 Nic nie wspominałeś, że miewasz też omamy... :) Hmmm, sądziłam, że jesteś na tyle świadom swojej choroby, że już od dawna regularnie odwiedzasz psychiatrę... Ale ale! Trzymam kciuki! Znam się nieco na psychiatrii i psychice człowieka. Jestem dobrej myśli... :) Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona P.S. 27.11.08, 19:02 Na psychiatrii i psychice człowieka znam się oczywiście z książek. No i internetu... Good Luck raz jeszcze!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: P.S. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 19:06 jeśli na psychice znasz się tak jak na brukowaniu to nie dawaj rad brukarzom i psychicznie chorym bo pierwsi mogą zacząć pisać na forum a drudzy brukowac :-) Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 27.11.08, 19:20 Co znaczy, że bym być może wyleczyła chorych psychicznie :), a brukarzy zachęciła do wypowiadania się na forum publicznym. Swoją drogą ciekawe, co oni mają na ten temat do powiedzenia, jak im się pracuje. Ostatecznie Ciebie o to nie pytałam zakładając ten wątek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 19:30 Myślę ,że to niezły pomysł zapytać panów układających bruk o zdanie na temat tegoż.Znam jednego brukarza, gdybyś trafiła na niego ,cała wypowiedż byłaby wykropkowana.Z podobnym sensem i wrodzoną elokwencją wypowiada się na wszystkie tematy.Dokładnie tak ,jak co poniektórzy na forum GW :-) Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 27.11.08, 20:03 Ach ten Robert Kornatowski ("mam trzydzieści kilka lat i wydaje mi się, że filozofia mojego życia na to pozwala" + coś tam, coś tam :) Co do reszty panów (brukarzy), jestem pewna, że wielu jest takich, którzy mają poukładane w głowie znacznie bardziej niż ci co poniektórzy na forum GW :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 20:12 Popatrz,trzeba kilkunastu złośliwych i bzdurnych postów aby sensownie się odezwać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 27.11.08, 20:20 Żałosny jesteś :). I dziecinny jak cholera. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna182-0 Re: Re 27.11.08, 19:27 przy takim namiocie kończyli ulicę Maratońską dokładniej mostek wtedy kończyli :)) Odpowiedz Link Zgłoś
b-ania Drogowcy czekają na lepszą pogodę 26.11.08, 20:44 " Nie byliśmy w stanie przewidzieć, że właśnie w sobotę będzie załamanie pogody" Nieprawdopodobne!!! Ze zwykłego rachunku prawdopodobieństwa(gimnazjum) wynika, że albo będzie załamanie albo go nie będzie. I tych dwóch możliwości nie byli w stanie przewidzieć. Kto tam pracuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Drogowcy czekają na lepszą pogodę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.08, 09:34 A tak z innej beczki. Skoro zamknięto tyl ulic na czas remontu i ze względu na warunki atmosferyczne nic się nie robi a ludzie stoją w potwornych korkach na narutowicza to czy ktoś się zastanowił ile produkujemy samochodami gazów cieplarnianych. Przecież to jest znacznie więcej niż w czasie przmieszczania się samochodem. Czy ktoś w ogóle zastanawia się w tej sytuacji nad ekologią? Przecież takie spowalnianie ruchu i korkowanie ulic oprócz starty czasu ludzi jeżdżących samochodami powoduje zwiększenie zanieczyszczenia atmosfery. Mało jest jeszcze samochodów z filtrami cząstek stałych które są bardziej ekologiczne od kopcącego starego pojazdu. EKOLODZY TEMAT DLA WAS!!! Odpowiedz Link Zgłoś
b-ania Re: Drogowcy czekają na lepszą pogodę 27.11.08, 11:18 Racja, i to blisko szpitala i hali sportowej i hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
laiczka9 Re: Drogowcy czekają na lepszą pogodę 27.11.08, 10:31 to rzeczywiście ciekawe. jak można przewidzieć że pod koniec listopada pojawi się przymrozek i śnieg?!! wręcz niemożliwe! przeciez co roku w naszym kraju w listopadzie panują tropikalne warunki. mają rację: oziębienia nie dało się przewidzieć.:) Odpowiedz Link Zgłoś