Dodaj do ulubionych

Nauka języków obcych

IP: 80.249.0.* 18.01.02, 22:02
Czy mógłby mi ktoś z Was polecić dobrą metodę nauki języka angielskiego, może
dobrą szkołę językową w Radomiu lub kursy (tylko gdzie???). Poszukuję również
informacji na temat kursów multimedialnych, może ktoś ma coś godne polecenia?
A nauka poprzez internet???
Obserwuj wątek
    • Gość: Fredzel Re: Nauka języków obcych IP: *.wcy.wat.waw.pl 19.01.02, 11:41
      Jeszcze kilka lat temu niezly poziom prezentowal "City College". Mysle, ze wiele
      sie tam nie zmienilo, a przynajmniej mam taka nadzieje. Co do nauki przez
      internet, to nie jest to chyba najlepszy pomysl... Moze jestem skostnialym
      23-letnim zgredem, ale zawsze uczylem sie jezykow tradycyjnie i nie specjalnie
      wyobrazam sobie mowienie do monitora :)
    • Gość: kg Re: Nauka języków obcych IP: *.szydlowiec.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 10:15
      Ja kończę już naukę w systemie SITA w Radomiu przy ul. Odrodzenia i jestem bardzo
      zadowolona - można się przejść i wszystkiego dowiedzieć na miejscu, a nawet odbyć
      próbne (bezpłatne) lekcje.
      Co do nauki przez internet to też nie mam do tego przekonania, moim zdaniem b.
      ważne są zającia z lektorem.
      • Gość: zdzichu Re: Nauka języków obcych IP: 217.96.36.* 23.01.02, 23:27
        Czy mogłabyś napisać coś więcej o takim kursie? Pytam, bo o ile wiem SITA
        reklamuje się jako metoda bezbolesnej nauki w czasie pół-snu. Trzeba w tym celu
        kupić odpowiednie urządenie, które cię w ten stan wprowadzi i będzie nadawało
        odpowiedni materiał. Więc do czego tu lektor? A skoro lektor potrzebny to czym
        się różni ta metoda od tradycyjnej?
        • Gość: kg Re: Nauka języków obcych IP: *.szydlowiec.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 08:52
          Ja chodzę do szkoły języka więc urządzenia są na miejscu i nie trzeba nic
          kupować, a poza tym większość czasu poświęca się na naukę z lektorem, dostaje się
          książkę na każdy etap kursu i zestaw kaset.
          tzw. "odsłuch" w stanie relaksu to jakby uzupełnienie kursu pomaga zapamiętać
          materiał, utrwalić prawidłową wymowę. Kaset można też słuchać w domu ale już nie
          koniecznie w stanie relaksu, to pomaga.
          Są też testy na koniec każdej części kursu sprawdzające opanowanie materiału.
          Wiem, że istnieje zestaw do samodzielnej nauki w domu ale ze względu na brak
          samodyscypliny i warunków w domu to nie metoda dla mnie.
          Ja jestem bardzo zadowolona ale jak wiadomo każdy musi znaleźć coś dla siebie :-)
          Jakbyś był zainteresowany próbną lekcją czy dowiedzeniem się czegoś więcej już od
          fachowca to napisz podam ci numer telefonu albo adres. na razie mogę podać adres
          www bo mam go akurat "pod ręką", a resztę musiałabym sprawdzić w domu
          www.sita.com.pl
          pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka