Gość: dexak Re: Komentarz. Hulaj dusza, straży nie ma IP: *.224.udn.pl 18.12.08, 19:30 100% PRAWDA Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Komentarz. Hulaj dusza, straży nie ma 18.12.08, 20:06 Jeden zawodnik - tak dla ciekawosci - liczyl dzis wjezdzajace auta. Wyniki tych obserwacji przedstawil tutaj: inwestycje.radom.pl/forum/viewtopic.php?t=166&start=45 Zgroza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nędza A straż bawi się fotoradarem na Maratońskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.08, 23:49 Zamiast zwalczyć ten precedens to stoją we dwoje za drzewkiem i łapią kierowców za prędkość. A Straż miejska przede wszystkim musi pilnować porządku a nie łapać na dwupasmówkach kierowców. Skandal. \ A swoją drogą, dlaczego policja się gdzieś od czasu do czasu nie przyczai?? Odpowiedz Link Zgłoś
pitagor Re: Komentarz. Hulaj dusza, straży nie ma 18.12.08, 22:15 Dziś około 16 samochody liczyli również policjanci :) Co kilka sekund zatrzymywali kierowców łamiących zakaz wjazdu na dolny odcinek Traugutta/Żeromskiego. W wakacje wolontariusze ;) dokonali liczenia na górnym odcinku Żeromskiego, wynik: w ciągu godziny średnio co 33 sekundy przejeżdżał samochód: bractworowerowe.blox.pl/2008/07/Badanie-Ile-samochodow-przejezdza-deptakiem-w.html Jakiś czas później po tej akcji UM ustawił gazony i sytuacja ciut się poprawiła. PS. A co z ul. Rwańską? To też miał/powinien być deptak. Odpowiedz Link Zgłoś
michal1401 Re: Komentarz. Hulaj dusza, straży nie ma 19.12.08, 15:40 pitagor napisał: > A co z ul. Rwańską? To też miał/powinien być deptak. Miał być deptak, a jest trudny do przejścia pieszo parking. Zdarza się że samochody parkują praktycznie w poprzek ulicy, albo po obu jej stronach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karibuuu Re: Komentarz. Hulaj dusza, straży nie ma IP: *.183.udn.pl 20.12.08, 09:42 przecież jest monitoring. Ale powołany do wyższych celów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doman Komentarz. Hulaj dusza, straży nie ma IP: *.centertel.pl 18.12.08, 22:35 Panie Domański, przekracza pan wszelkie granice, granice ludzkiej przyzwoitości, nie wiem jeszcze jakie:) Drugie pańskie wystąpienie w ostatnim czasie tylko osmiesza pańską gazetę. Pisze pan to będąc teraz na Majorce? Nie wiem, ale odnoszę wrażenie, że widzi pan tylko to co złe, i zaraża pan tym złem innych. Najlepiej byłoby gdyby zajął się pan prowadzeniem redakcji. czytelnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: du Re: jaki redaktor takia epistoła IP: *.radom.pilicka.pl 19.12.08, 08:50 panie Domański starość dopadła.Najmij się pan na strażnika Radomia. Wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
axel-1033 Re: jaki redaktor takia epistoła 19.12.08, 09:42 Gość portalu: du napisał(a): > panie Domański starość dopadła.Najmij się pan na strażnika Radomia. > Wstyd >>>>Warto by jeszcze dodać że taki artykuł ośmiesza p.redaktora Domańskiego w oczach większości czytelników bo niektórym jest on na pewno na rękę i zgodny z ich poglądami.>.Waćpan bój się Boga co waćpan wyprawiasz na łamach prasy,najwyższy czas się zastanowić i dopiero napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pel-Asia Re: Komentarz. Hulaj dusza, straży nie ma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.09, 13:01 HULAJ, Hulaj, hulaj, bo Kziowi rycerze nie są wyposażeni w mandaty karne z nową pieczątką, a starych z pieczątką Urzędu Miejskiejgo nie mogą już nadawać, bo to jest już inna jednostka organizacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Dziwne 18.12.08, 22:39 Mamy sążnisty komentarz na brak reakcji odpowiednich służb na łamanie prawa przez część kierujących samochody. Zastanawiające jest to że nie ma podobnej reakcji na to że ani policja ani strasz miejska (błąd zamierzony) nie próbują zwiększyć bezpieczeństwa na ulicach Radomia. Nie pamiętam kiedy ostatnio spotkałem patrol drogówki w mieście, nie pamiętam kiedy widziałem wideoradar w mieście wyłapujący piratów. Zamiast tego mamy straszaków miejskich koło selgrosa lub na Żółkiewskiego. Ale to widać problemem dla pana redaktora nie jest. Niech niektórzy jeżdżą po mieśćcie 100 km/h, niech wyprzedzają na przejściach dla pieszych byle tylko nikt nie wjeżdżał na deptak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieco Re: Dziwne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.08, 23:51 Sekcja kryminalna straży miejskiej to gdzie się mieści? Odpowiedz Link Zgłoś
waszkawaszka Komentarz. Hulaj dusza, straży nie ma 18.12.08, 23:58 Jest to problem niestety który doskwiera na całej długości naszego deptaka liczby i statystyki przerażają.. kiedy nie idę środkiem to zawsze muszę schodzić bo za każdym razem kilkakrotnie ktoś jedzie całą szerokością z dużą prędkością.. zauważyłem kilkakrotnie jak pojazdy przejeżdżają między kioskiem a Kościołem Garnizonowym i dalej przejeżdżają przez chodnik między wazonami z ziemią a kamienicą gdzie znajduje się na rogu księgarnia.. to smutne że cały deptak trzeba zastawiać śmiesznymi zaporami a i tak to nie skutkuje niczym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tut Re: Komentarz. Hulaj dusza, straży nie ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 00:07 Cały problem bierze się z dopuszczenia ruchu przez dolny odcinek Żeromskiego. Przecież miał tam być deptak tylko znów jakiś "geniusz" wymyślił, że wpuści tam autobusy. Odpowiedz Link Zgłoś
dolnapa Re: Komentarz. Hulaj dusza, straży nie ma 19.12.08, 00:17 To prawda, widać, że w Radomiu dobrze się mają cwaniaczki w BMW itp. jeżdżacy sobie po Żeromce, bo nikt nie przyprowadzi ich do porżadku. Strażacy miejscy chyba się ich boją, a Policja widocznie ma to gdzieś. Monitoring mamy, ale podobno nie do tych celów. Jakiś czas temu pod szpitalem na miejscach parkingowych dla niepełnosprawnych stały same nowe Mercedesy, BMW, Land Cruisery itp. Wszyscy oczywiście mają jakieś świstki z takim znaczkiem inwalidów. Kwestia kto im to daje, a może sami sobie drukują?? Czy ktoś to weryfikuje? Podobno nie ma nawet regulaminu przyznawania takich przepustek. ALe skoro mamy taką władzę to mamy równych i równiejszych. To chyba tak jak na Białorusi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strażnik Takie mamy realia IP: *.ovh.net 19.12.08, 07:15 Niestety, ale muszę przyznać wielu tu obecnym rację. Ale takie mamy wytyczne od "genialnego" komendanta - babcie na targowiskach, zbijanie kasy fotoradarem na obwodnicach itp. A najwyższe nagrody dostały największe ofermy schlebiające szefowi. Mnie też skręca, ale co poradzę. Takie życie. I nie wieszajcie psów na całej straży, tylko na decydentach. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
aspi-rant0 Komentarz. Hulaj dusza, straży nie ma 19.12.08, 10:29 Dlaczego dziennikarze jak są zatrzymywani na zakazie ruchu na ul. Żeromskiego to pierwsze co robią to legitymują się jako dziennikarze, redaktorzy i proszą o pouczenie?Zapewniając ,że więcej tego nie zrobią to pierwszy raz itd.... Odpowiedz Link Zgłoś
naiwny_cynik Komentarz. Hulaj dusza, straży nie ma 19.12.08, 12:41 Czy w Radomiu wygląda to tak samo jak w Warszawie? wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,6081101,_Osoba_lezaca__1_pkt__Pobicie__15_pkt___czyli_jak.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Komentarz. Hulaj dusza, straży nie ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 13:11 Czy Straż Miejska, taka jak nasza, w Radomiu, czyli pozorująca pracę, jest nam w ogóle potrzebna ? Panowie i panie z tej instytucji są z założenia od tego, żeby pilnować przestrzegania porządku. Tymczasem zajmują się zasadniczo spacerowaniem po ulicach i jazdą na skuterkach. To indolenci, niewiedzący co stanowi naruszenie prawa i co jest przesłanką do interwencji i ewentualnie daje podstawę do ukarania delikwenta mandatem lub skierowania wniosku o ukaranie. Nasza dzielna Straż w ramach profilaktyki (?) spisuje dane wyrostków, jednakże tylko pod warunkiem, że nie wyglądają na dresów, ewentualnie babcie handlujące na chodnikach pietruszką karze mandatami. Tak to wygląda dla mnie. Nie reaguje natomiast, na takie naruszenia prawa, jak parkowanie na trawnikach (polecam taki właśnie parking obok sklepu rybnego na ul. Maratońskiej, jest bezpłatny i powiększa się z każdym tygodniem ), lub na chodniku, kiedy samochód zajmuje całą szerokość chodnika. Podobnym brakiem chęci do roboty i brakiem profesjonalizmu popisuje się nasza kochana radomska drogówka. Głównie trudzi się wyłapywaniem kierowców radarem i karze ich mandatami, co oczywiście jest prawidłowe, ale co z resztą wykroczeń ? Rzeczywiście łapać na radar potrafią, bo to najprostsze, ma się dowód i żaden kierowca nie będzie dyskutował jak mu się pokarze jak prędko jechał. Co znamienne taka surowość w łapaniu piratów występuje w każdym przypadku, niezależnie, czy przekraczający prędkość dozwoloną stworzył sytuację zagrożenia w ruchu. Apropos, co za kretyn uznał, że prędkość 50 km/h na obwodnicy na odcinku od ul Polnej do ronda Warszawskiego jest prędkością właściwą, zaś podniesienie jej do 70 km stanowi realne zagrożenie dla ludzi ? Inne wykroczenia drogowe, wymagające od kontrolującego minimum wiedzy na temat zasad prawa o ruchu drogowym, choćby nagminne w Radomiu skręcanie z niedozwolonego pasa ruchu, czy przejeżdżanie ciągłej lini, zupełnie policjantów nie interesują. Ty szary obywatelu jak wjedziesz na deptak to zostaniesz zauważony i będzie ci to policzone. Ale panowie w "brykach" mogą wjeżdżać tam zupełnie bezkarnie. Czyżby połączenie niemieckiego samochodu z wygolonym karkiem, sygnetem, złotym łańcuchem działało paraliżująco na nerw wzroku u strażników i policjantów ? To żenujące, kiedy widzę, jak oni nic nie robią a ich zwierzchnicy mają to w nosie. Chce przypomnieć, że burmistrz Nowego Jorku, Gulliani, objął rządy, kiedy w mieście była ogromna przestępczość i walkę z nią zaczął od bezwzględnego ścigania sprawców drobnych wykroczeń ( graficiarze, jeżdżący metrem na gapę ) a nie przestępców z prawdziwego zdarzenia. Wyszedł bowiem z założenia, które trafnie wyraża nasze polskie porzekadło, czyli od rzemyczka do koziczka... Kiedy kończył swe urzędowanie NY był jednym z najbezpieczniejszych miast tej wielkości w Stanach. Niestety, Radomianie nie mają takiego burmistrza. Ale za to mamy p. Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eagle Takie są fakty IP: *.ovh.net 19.12.08, 14:49 Niestety, w Radomiu nie brakuje "świętych krów" i pretensje zgłaszaj do władz, które wydaja tysiące pozwoleń na omijanie prawa. Nawet przedmiotowy znak "zakazu ruchu" na ul. Traugutta opatrzony jest wielką tablicą, gdzie wypisano całą litanię mogących się nietosować do znaku. A jak już pisałem, skuteczność działania straży jest taka, jak rządy obecnego komendanta - ale nikt nie chce przyznać, że klient nie ma pojęcia o tej pracy, bo jest kryty przez PiS i takowe czystki robi (w wyniku wewnętrznej kontroli w Urzędzie zarzuty się potwierdziły, a klient jest i tak nie do ruszenia). Poza tym brak odpowiedniego systemu motywacyjnego ( np gdy nagrody dostają osoby wierne a nie mogące pochwalić się wynikami ) jest skutecznym sposobem na to, żeby odechciało się pracować. Ciekawe, jak długo miałbyś zapał do pracy w sytuacji, gdy ty masz wyniki a jakiś drętwy przydupas pieniądze. Zapewniam cię, że w straży jeszcze zostało sporo osób, które chcą i potrafią skutecznie działać, ale robi się wszystko, aby je zniechęcić i oduczyć "wychylania przed szereg". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lew Re: Komentarz. Hulaj dusza, straży nie ma IP: 82.139.37.* 19.12.08, 15:30 Gość portalu: Ja napisał(a): > Czy Straż Miejska, taka jak nasza, w Radomiu, czyli pozorująca pracę, jest nam > w ogóle potrzebna ? Panowie i panie z tej instytucji są z założenia od tego, że > by pilnować przestrzegania porządku. Tymczasem zajmują się zasadniczo spacerow......itp..... Ten tekst postu świadczy o "wybitnych zdolnościach" piszącego.Nie wiem czy go czytać wspak a może co drugi wyraz.O co tu chodzi gościu "Ja",(lub :luzaku,he,staropolaninie,jestem za,biedaku na dachu ..itp aż do 77 nicków).Radzili tobie już abyś trzymał się jednego nicka,tak będzie lepiej bardziej kulturalnie.To są moje przypuszczenia a nie stwierdzenia.Ciekawe co znów wywiniesz na forum.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Komentarz. Hulaj dusza, straży nie ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 09:18 Facet, nie zmieniam nicków. Piszę to co myślę. Obrażać mnie, przypisując mi "ogromne zdolności" możesz. Nic z tego, tak to widzę. Nieróbstwo SM widzą też inni, czemu dają wyraz na tym Forum. Zirytowałeś się,, więc widocznmie to prawda co napisałem. Nie na darmo mówi się, że uderz w stół a nożyce się odezwą. Jesteś ze SM ? Odpowiedz Link Zgłoś
axel-1033 Re: Hulaj dalej ......do "Ja" 20.12.08, 09:49 >>>>>Anonimowczu nie tłumacz się bo i tak nikt tobie nie uwierzy.Jednak w każdej bajce trochę prawdy jest a to dotyczy faceta o 100-u i więcej nickacch.Facet (bo taki jest twój zwrot)dlaczego nie odpowiesz jak cię proszono dlaczego boisz się zalogować?Wiadomo lepiej kłapać z ukrycia, zza węgła oraz anonimowo.Hulaj na forum dalej aż trafisz "jak kosa na kamień "i będzie po herbacie. Odpowiedz Link Zgłoś
aspi-rant0 Re: Komentarz. Hulaj dusza, straży nie ma 19.11.09, 13:36 Piękny tekst pisany, powinien ukazać się na pierwszej stronie Pańskiej gazety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soczi Re: Komentarz. Hulaj dusza, straży nie ma IP: *.31.radom.pilicka.pl 19.12.08, 14:41 Domański pisze z taki rozżaleniem bo nie zrobili mu pod redakcją ławeczki z klombem.Teraz za to im się dostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisoff Re: Komentarz. Hulaj dusza, straży nie ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 20:45 jestes dureń, soczi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marines Sprostowanie IP: *.uk2net.com 19.12.08, 20:53 Soczi to SMALEC, ale dureń... cymbał i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarni PiS-uary do roboty IP: *.radom.vectranet.pl 19.12.08, 15:48 Tak wygląda zarzadzanie miejskimi sprawami. A co tam naważniejsze, że wpadło PiSowi pare złoty na prywatne wydatki UKŁADU rządzącego w Radomiu. Mieszkańcy się nie liczą tylko kasa dla Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eagle Dla tych, co nie w temacie IP: *.ovh.net 19.12.08, 17:14 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=76902362&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=87846955 To jak mieszkańcy mogą się spodziewać dobrej pracy strażników, skoro ci mają własne problemy ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marines ROBOTA KAZIA IP: 91.194.84.* 19.12.08, 20:27 1. Ambitne planowanie 2. Ch...we wykonanie 3. Szukanie winnych 4. Karanie niewinnych 5. Nagradzanie tych, co nie brali udziału Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kreskówka Re: ROBOTA KAZIA IP: 93.105.144.* 19.12.08, 20:52 Łysy wiecznie jest niezadowolony.Jakie metody takie media. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kreskówka Re: ROBOTA KAZIA IP: 93.105.144.* 19.12.08, 20:54 A raczej jakie media takie metody.I żeby było jasne.KTOŚ już 3 razy wykasował bez pozostawienia śladu mój wpis niezadowolenia z działań roboli Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisoff Re: ROBOTA KAZIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 22:00 a moze idioto kreskówko wpisac sie nie potrafisz?! nie podoba sie wyborcza to co tu robisz? spadaj do rydzkolandii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marines do kreskówki IP: *.uk2net.com 19.12.08, 21:09 Zeby ci klejowej nie zaorali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z glinic Komentarz. Hulaj idioto, straż cie dopadnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 21:03 wybiórczy Domański to taki Urban naszych czasów. Lży sobie ze wszystkiego i myśli że jest fajny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Komentarz. Hulaj idioto, straż cie dopadnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 22:05 od dawna wiadomo ze glinice to slamsy i menelstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Komentarz. Hulaj dusza, straży nie ma IP: *.60.udn.pl 20.12.08, 09:56 Jechałem wczoraj ulicą Traugutta i zauważyłem że jadąc od strony Piłsudskiego znaki są zasłonięte przez drzewa. Znaki są dobrze widoczne z odległości około 50m. Będzie to skutkowało tym że wiele osób te znaki zauważy za późno i będą wjeżdżać na zakazie. Ale na ignorancję MZDiK nic nie poradzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
dolnapa Re: Komentarz. Hulaj dusza, straży nie ma 20.12.08, 13:04 Czy nie można zrobić kawałka ulicy Traugutta od Tochtermana do mniej więcej liceum Kopernika ulicą dwukierunkową i i otwartą dla wszystkich, a zakaz (dalszego) ruchu postawić właśnie na wysokości liceum? Umożliwiłoby to podjechanie i zaparkowanie na miejscach parkingowych wzdłuż dolnego odcinka Traugutta. Inaczej ten parking nie ma chyba za bardzo sensu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca I co jeszcze IP: 212.175.16.* 20.12.08, 19:04 Może i można, ale potem ktoś się nie zmieści i jak na Moniuszki zaczną parkować na Żeromskiego. I tez powie: ja tylko kawałek dalej niż ten obok. Świętych krów u nas nie brakuje, a kary są bardzo liberalne. Zresztą, poczytałem wątki z wyżej załączonych linków. Dopóki UM będzie trzymał kazia, strażnicy pocić się raczej nie będą. Morał: Parkuj sobie chłopie spokojnie... he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marines Święte krowy IP: *.lv 20.12.08, 19:16 Przede wszystkim nie ma woli władz miasta, aby faktycznie wyeliminować święte krowy - można się tylko na tym przejechać. Zresztą loczek dawno by już popłynął, gdyby nie jego niejasne układy. Na robocie to on się raczej nie zna, ale ubeckie metody zna jak pacież... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Święte krowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.08, 12:33 On ma to w genach. Tak, jak patriotyzm. Grójecki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marines dokształcanie IP: *.ovh.net 21.12.08, 14:05 Ciekawe czy aby lepiej w d... się wcisnąć zaczął uczyć się strzyżenia, jego pryncypał w końcu tak kiedyś na chleb zarabiał... Odpowiedz Link Zgłoś