04.11.03, 09:13
Sluchajcie. Mialem ostatnio "przyjemnosc" goscic w moim rodzinnym miescie z
powodu 1.11. Poniewaz mieszkam za granica, wiec jako pierwsze zjawisko, ktore
mnie bardzo zszokowalo byly grupki lysych dresiarzy. Czy to jakas nowa moda? A
moze to specjalnosc Radomia? Moze tak dzieje sie od dawna, ale w Radomiu bylem
ostatnio jakies 2 lata temu. Tych, ktorzy znaja sie na temacie prosze o jakies
sensowne wytlumaczenie tego chorego zjawiska. Serdecznie pozdrawiam z Bawarii!
Obserwuj wątek
    • Gość: Urle Re: Dresiarze IP: *.internet.radom.pl 04.11.03, 11:00
      Czy ja wiem jak to zjawisko można określić?jakie są tego powody?chyba żaden
      socjolog nie będzie w stanie tego zdefiniować.Ale niestety-tak sie dzieje od
      wielu lat.a od 2 lat,ci sami osobnicy którzy do tej pory nosili dresy-teraz
      noszą "szerokie spodnie" i stają się pseudo-fanami hip hop`u.Zmieniają skórę
      ale zachowania pozostają te same.Szkoda że to psuje wizerunek ludzi którzy
      naprawde interesują się i fascynują kulturą hip hop.
      ale określenie jest nadal obowiązujące.

A powiem wam jedno.jedna myśl zaświatał mi w głowie.wiecie dlaczego coraz
      więcej na ulicach jest "dresiarzy"?to wina samego społeczeństwa!Bo każdy się
      boi reagować gdy coś złego się dzieje.Nikt nie chce pokazać że są inne(lepsze)
      metody spędzenia wolnego czasu.bo szkoła już tylko uczy a nie wychowuje!To jest
      wina nas samych-że dajemy się zastraszyć zamiast pokazać że się nie boimy!
      Poprawcie mnie jeśli się mylę...
    • Gość: poker Re: Dresiarze IP: *.kentinstitute.nsw.edu.au / *.nexnet.net.au 05.11.03, 10:37
      W Polsce jest dresiarstwo, bo nie ma pozadnej mafii ktora by ich zatrudnila
      jako tzw zolnierzy. Wiec placze sie to dziadostwo tu i tam, zaczepiajac
      przechodniow i molestujac staruszkow. Tyle jest wojen na swiecie nie mozna tego
      dziadostwa pozbierac w armie zawodowa i wyslac do walki o wolnosc innych
      narodow i demokracje. Przy okazji Polska tez by odzyskala troche oddechu. A tak
      przy okazji w dresach chodza tylko kolorowi i najnizsze kasty no i Polacy....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka