Dodaj do ulubionych

Nowa fundacja

IP: *.udn.pl 03.12.03, 11:09
Proszę o uczciwą opinię i poradę. W określonym środowisku zrodził się pomysł
utworzenia nowej fundacji. Celem fundacji ma być budowa zbiornika wodnego
zasilanego z potoku północnego. Inicjatorem przedsięwzięcia jest spółdzielnia
mieszkaniowa, pomysłodawcą pan Dariusz Tkaczyk. Spółdzielnia mieszkaniowa,
której jestem członkiem, deklaruje wkład finansowy z zamiarem uczestniczenia
w Radzie Fundatorów. Oczekuję szczególnie na opinię dotyczącą pomysłodawcy.
Deklaruję kontynuację i uściślanie informacji.
Obserwuj wątek
    • oskar9 Re: Nowa fundacja 03.12.03, 11:29
      a gdzie niby ten zbiornik i co na to plan zagospodarowania przestrzennego?
      Poza tym na potoku polnocnym to mozna sobie budowac ale duza kaluze. radze
      przeanalizowac klopoty z woda jakie sa na Borkach a sa bo zasilaja zbiornik
      malenkie cieki.
      • Gość: help Re: Nowa fundacja - zbiornik płn. IP: *.udn.pl 03.12.03, 18:43
        Dziękuję za post. Mam informacje o problemach na zbiornikach istniejących:
        Borki, Bagno, Malczew, Siczki. Byłem wczoraj na spotkaniu dotyczącym powołania
        fundacji. Pokazano nam planszę – koncepcję zbiornika usytuowanego na obrzeżu
        osiedla nad potokiem. Organizator zapewniał nas, że ma poparcie wiceprezydenta
        Banasiewicza i miasto wniesie w aporcie komplet potrzebnych działek. Uczestnik
        spotkania radny sejmiku mazowieckiego pan M. Stępień zadeklarował
        kilkumilionowe wsparcie z różnych funduszów. Do grupy inicjatywnej wstąpili
        członkowie Rady Nadzorczej mojej spółdzielni. Chyba nie jestem pozytywnie
        zakręcony, bo po lekturze – ustawy o fundacjach, mam obawę, że przedsięwzięcie
        może zaszkodzić spółdzielni.
    • Gość: XYZ Re: Nowa fundacja IP: *.udn.pl 03.12.03, 20:38
      Pomysłodawca miał pomysłów wiele, nierealnych. Przyjrzyj się Jego dorobkowi.
      • Gość: kojot Re: Nowa fundacja IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.12.03, 01:05
        Co to znaczy obrzeze osiedla nad potokiem ? Tam sa tory kolejowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka