Dodaj do ulubionych

Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowskiego

IP: *.106.udn.pl 04.12.03, 09:26
Dlaczego prezydent Marcinkowski zachowuje sie tak jakby widzial tylko czubek
własnego nosa?
Na swoje imieniny zaprosił do wypicia lampki szampana tylko Radę Miejską?
Dlaczego dyskryminuje inne grupy? Takich rzeczy się nie robi. Jest to
niepolityczne, niedemokratyczne, poprostu chamskie posunięcie. Jeżli
prezydent chce wypić lampkę szampana z obywatelami Radomia, to ma obowiazek
zaprosic przedstawicieli wszystkich środowisk i organizacji, w tym również
organizacji pozarządowych i wolontariackich. Radom to nie zaścianek to
miasto wchodzące do Europy, które nie może być postrzegane przez pryzmat
prymitywizmu politycznego i demokratycznego prezydenta miasta.
Wstyd panie prezydencie, wstyd! Kolejna gafa
Obserwuj wątek
    • Gość: midia Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 04.12.03, 11:04
      Lukas, jaką Radę Miejską?! Zaprosił tylko część Rady Miejskiej! Tą część która
      jest mu posłuszna i głosuje tak jak on z napoleonem sobie życzy.
      • Gość: bbee Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.proxyplus.cz / 62.233.197.* 04.12.03, 11:16
        Napolełon z racji taki mądry czy taki wielgi konus ? czyzby to ten spec od
        Kłysa Hoteli?
        • Gość: cycero Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.03, 13:21
          Chyba w Szczytnie savior-vivre'u nie uczą, tylko jak.............
    • Gość: akademik Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.03, 13:25
      Wszyscy piszą o synalkach senatora Gołąbka, a kto napisze o synu prezydenta B.
      O jego zachowaniu, kontaktach i powoływaniu się na przedstawicieli półświatka.
      No i jeszcze nałogi
      • Gość: . Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.udn.pl 05.09.04, 20:51
    • Gość: haron Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.03, 13:30
      Czy to przypadkiem nie jest tak, że nikt nie był zapraszany i przyszli ci,
      którzy chcieli przyjść? Dotyczy to również organizacji pozarządowych. Te, które
      chciały, to były. Wiem, bo sam byłem, a nie jestem w tym mieście nikim ważnym.

Gdyby Prezydent oficjalnie zaprosił wszystkich, o których mówisz, to wielu
      pisałoby, że imieniny to prywatna sprawa, a nie okazja do wydawania publicznych
      pieniędzy.
      Są sprawy, w których nie rozumiem postawy Prezydenta, np. gładkie przytakiwanie
      pomysłowi: województwo w Płocku, sejmik w Radomiu.
      Ale Twój post wydaje mi się zarzutem "na siłę", a sformułowania
      typu "kompromitacja" są chyba lekko przesadzone.
      Pozdr.
      • Gość: grzeczny Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.udn.pl 04.12.03, 13:47
        Drogi Haronku dobrze, że zauważyłeś iż imprezka była za publiczne pieniążki.
        Teraz jestem zadowolony, że nie załapałem się na krzywy ryjek. Bardzo
        serdecznie Ci za to dziękuję, bardzo serdecznie.
        • Gość: haron Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.03, 13:58
          Nie byłeś? Nie widziałeś, nie wiesz, nie komentuj. To oczywiście tylko
          pobieżna propozycja rozumowania dla Ciebie. Ale rozważ ją w wolnej chwili.
          Czasem się nieźle sprawdza. Pozdr. :-)
          • Gość: grzeczny Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.udn.pl 04.12.03, 14:28
            Masz rację Haronku, Ty tam byłeś i nie wiem co piłeś. Mnie od myślenia główka
            boli. Wierzę, że oprócz przeprawy niczego więcej nie pilnujesz.
            Serwus
            • Gość: haron Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.03, 15:36
              Chyba pora kończyć. Fajnie i Grzecznie się z Tobą gawędzi, ale "troszeczkę"
              wychodzi z tego bicie "pianki". Piłem kawę, zjadłem ciastko. Co do pilnowania,
              to z kilkoma niepoprawnymi optymistami usiłujemy doprowadzić do wybudowania
              w Radomiu prawdziwej szkoły muzycznej. Potrzeba jest uzasadniona a okazja
              niepowtarzalna, bo można to zrobić w znacznej mierze za pieniądze spoza budżetu
              Miasta. Idzie nam ciężko, ale nie tracimy ducha i - poświęcając prywatny czas i
              czasem prywatne pieniądze - usiłujemy zrobić coś więcej, niż tylko narzekać lub
              tylko żądać. Czego i Tobie życzę. Pozdrawiam.
              • Gość: grzeczny Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.udn.pl 04.12.03, 16:09
                Zrozumiałem, pozdrawiam, życzę powodzenia.
            • Gość: ? Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.udn.pl 18.10.04, 23:23
      • Gość: LUKAS Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.106.udn.pl 04.12.03, 16:26
        Tak sie składa, że bywam tu i tam i widzę jak załatwia się różne sprawy.
        śledzę posunięcia p. Marcinkowskiego i dla mnie każdy jego krok czy to
        polityczny czy społeczny budzi sprzeciw, konsternację, bunt. Nie chcę aby moje
        miasto reprezentował taki człowiek. Krzywousty budzi we mnie odrazę, a na jego
        widok mam odruch wymiotny. Naprawdę bardzo się staram abym go nie uszkodził.
      • Gość: LUKAS Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.106.udn.pl 04.12.03, 17:11
        haron, ja tego nie rozumiem. To do prezydenta trzeba się samemu wpraszać na
        tzw. chama? Dziwne obyczaje, doprawdy!
        • Gość: haron Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.03, 17:56
          Nie przejmuj się. Przecież nie musisz wszystkiego rozumieć.
          Lepiej usiądź, zamknij oczka, spróbuj wyciszyć się wewnętrznie.
          Może przestaniesz myśleć o "odruchach wymiotnych" i "uszkadzaniu".
          A wtedy i pisać o tym nie będziesz i wszystkim będzie przyjemniej.

Jeżeli masz coś konkretnego, to napisz konkretnie. "To i to zostało załatwione
          tak i tak. Wiem to, bo w tym uczestniczyłem albo czytałem takie i takie
          dokumenty..." itd. itp. . Nie pisz "bywam", "widzę, jak się załatwia", "śledzę
          posunięcia". Jeżeli Twoja wiedza jest zawsze tak dogłębna, jak na temat imienin
          Prezydenta albo choćby na temat przyjętych w tym kraju zwyczajów imieninowych,
          to Twoje zarzuty mogą byc tyle samo warte, co ten dzisiejszy.
          Jeżeli coś wiesz i chcesz się tym podzielić, to zrób to z sensem.
          Jezeli natomiast chcesz tylko poujadać...
          Pozdr.
          • Gość: LUKAS Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.106.udn.pl 05.12.03, 21:50
            Zupełnie niepotrzebnie mnie atakujesz personalnie. Twój poziom intelektualny
            zblizony jest do poziomu p. Marcinkowskiego. Gratuluję!
            • Gość: haron Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.03, 13:13
              Może niezbyt klarownie się wyrażam a może niezbyt uważnie czytasz, mniejsza o
              to. Nie atakuję Cię personalnie w tym sensie, że nie piszę, że jesteś taki,
              taki czy inny.
              Natomiast jestem zwolennikiem rzeczowej dyskusji. Takiej, w której używa się
              konkretnych argumentów popartych rzeczywistą wiedzą, a nie opluwa innych
              korzystając z anonimowości, jaką daje takie internetowe forum.
              Poświęciłem temu cały akapit w poprzednim poście. Nie odniosłeś się do tego
              ani słowem. Powiedz, że nie mam racji i uzasadnij to zamiast unikać
              rzeczywistej dyskusji i chować się za obrażoną miną. Może mnie przekonasz. Nie
              uzurpuję sobie monopolu na rację.
              Ja pod każdym swoim postem mogę podpisać się bez żenady imieniem i nazwiskiem.
              Niejednokrotnie to robiłem. A Ty?

• Gość: LUKAS Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.106.udn.pl 08.12.03, 14:26
                Mnie, osobiście się nie przedstawiałeś i tak naprawdę to nie kojarzę Twojej
                osoby (bez urazy). Jeżeli zrobisz to jeszcze raz, tzn. przedstawisz się z
                imienia i z nazwiska i będzie można to sprawdzic, napewno sie zrewanżuję.
                Uwiarygodnij się!
                • Gość: LUKAS Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.106.udn.pl 08.12.03, 14:41
                  I jeszcze jedno, jeżeli haron pozwolisz....
                  Jeżeli tak bardzo dbasz o image p. Marcinkowskiego, to powiedz mu, że powinien
                  zorganizować spotkanie noworoczne i wtedy zaprosić na lampkę szmapana (może
                  byc nawet cin-cin) reprezentantów wszystkich środowisk! Bez wkradania się
                  tylnymi drzwiami po "splendory".
                  • haron1 Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski 08.12.03, 15:55
                    W powyższym kontekście muszę przeprowadzić zabieg formalny - ponieważ stały
                    nick haron jest zajęty, więc od tego momentu przechodzę na stały nick haron1.
                    Powody są oczywiste. Żadne przyszłe wypowiedzi pod tymczasowym nickiem haron
                    nie będą mojego autorstwa.

Starannie omijasz tę istotniejszą część moich postów poświęconą sposobowi
                    dyskusji, ale mimo to doceniam pewną zmianę tonacji z Twojej strony i "gram"
                    dalej.
                    Na forum bywam od wiosny, pisywałem dotychczas pod dwoma nickami - jednym
                    stałym i jednym tymczasowym - haron. Dlaczego dwa? Ponieważ ten stały
                    dedykowałem jednej konkretnej sprawie. Nie chcę, żeby polemiki na inne tematy
                    w jakikolwiek sposób wpływały na stosunek forumowiczów do tematu dla mnie
                    najważniejszego. I to pod tym stałym nickiem podpisywałem się z imienia i
                    nazwiska. Ale dla bywalców forum skojarzenie nie jest trudne.
                    Parę postów wyżej wspomniałem o tej najważniejszej dla mnie sprawie - to budowa
                    szkoły muzycznej.
                    Z panem Prezydentem rozmawiałem trzy razy w życiu. Moim celem nie jest dbanie o
                    Jego image i nie mam możliwości podpowiadania mu czegokolwiek. Oceniać
                    działanie Prezydenta mogę tylko po tej sprawie, którą w miarę dobrze znam.
                    I tu oddaję mu sprawiedliwość. Dał się przekonać do podjęcia niepopularnej
                    decyzji (przeniesienie odzieżówki), podjął ją, podtrzymał mimo zgiełku w
                    mediach i demonstracji pod urzędem, a dzisiaj nikt nie kwestionuje tego, że
                    decyzja była słuszna.
                    Jeżeli Prezydent podejmie decyzje niesłuszne, a ja będę posiadał na ich temat
                    odpowiednią wiedzę, to będę je krytykował.

Nie wkradamy się po splendory, nie wchodzimy tylnymi drzwiami. Anonsujemy się
                    w sekretariacie Prezydenta i w wyznaczonym terminie wchodzimy od frontu.
                    Myślę, że propozycję spotkania noworocznego możesz Prezydentowi przedstawić
                    sam.
                    Mail do mnie na stronie www.kolberg.radom.pl
                    Pozdrawiam.
                    Lech Robert Habera.
                    • Gość: LUKAS Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.106.udn.pl 08.12.03, 16:52
                      Dla harona1
                      Obejrzałem stronkę, fajna, dziękuję:)
                      Pozdrawiam!
                      niepoprawny politycznie Marek "Lukas" Lukasowski
                      ekolog, feminista, europejski unita.
                      • haron1 Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski 08.12.03, 17:25
                        No proszę, jaka zmiana aury :-). To lubię.
                        Pozdrawiam.
                        Co do wątku o pieniądzach na równouprawnienie, pod którym zdążyłem się w
                        międzyczasie wypowiedzieć - moim zdaniem nagłaśniajcie sprawę. Jeżeli uda Wam
                        się pokazać, że mogą do Radomia napłynąć konkretne pieniądze, to dacie
                        magistratowi argument do powołania jakiegoś pełnomocnika, koordynatora
                        odpowiedzialnego za tą sprawę i za współpracę z Wami.. Nacisk należy (niestety)
                        kłaść na kasę, bo same hasła feminizm, równouprawnienie jakoś chyba nie są
                        (szczególnie to pierwsze) nadzwyczajnie nośne (niestety).
                • Gość: hormon Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.udn.pl 02.07.04, 16:37
                  Uprzejmie prosze Haron Jestem.
              • syfon13 Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski 08.12.03, 15:05
                Nic ująć, nic dodać, poza kilkoma "personalnymi" prztyczkami do LUKASA:
                1. Sam nie przepadam za panem prezydentem, bo robi wrażenie osoby nadmiernie
                niedouczonej jak na stanowisko, które zajmuje, ale tak to juz z prezydentami
                bywa, rzygać z tego powodu nie zamierzam, a zatem byłbym w zasadzie rad, gdyby
                nie zapraszał mnie przypadkiem na szampana z okazji swoich imienin, ten trunek
                źle na mnie działa. A poważnie w tym względzie pisząc:

a) Każdy ma prawo zapraszać na swoje imieniny kogo chce i nikt nie ma obowiązku
                zapraszać wszystkich, również i prezydenta to dotyczy. A z racji tego, ze jest
                osobą publiczną, to mozna sobie do niego pójsć oficjalnie z imieninowym
                prezentem niezależnie o ewentualnych zaproszeń.

b) Przedstaw dowody na to, że impreza odbyła się za publiczne pieniądze. No
                chyba, ze pobory pana prezydenta spoczywające już w jego własnej kieszeni wciąż
                jeszcze jesteś skłonny uważać za pieniądze publiczne.

c) Odnoszę nieodparte wrażenie, że mimo całego obrzydzenia, jakie odczuwasz na
                widok tego człowieka, jakoś cholernie Ci zal, że nie uwzględnił Cię na liście
                zaproszonych osób, chociaż mogę się mylić.

2. W wątku pt. "Dlaczego tak tu jest?" zadeklarowałeś, że (cytuję z pamięci)
                Jesteś w trakcie pisania kolejnego projektu-wniosku do społecznego funduszu
                europejskiego" Domyślam się, że chodzi o projekt przedsięwzięcia, ktore mialoby
                byc dofinansowywane ze środków EFS i że jeśli "projekt-wniosek" to kolejny, to
                znaczy, że był i poprzedni. Pytałem Cię, dokąd tenże poprzedni przesłałeś, jaki
                był odzew, no i zapomniałem wówczas o najważniejszym, a mianowicie, czego
                konkretnie wniosek dotyczył (na poziomie schematu). Bardzo proszę o odpowiedź,
                naprawdę mnie to interesuje. Domyślam się, że na pytanie po prostu nie
                zwróciłeś uwagi, bo chyba nie jest tak, że unikasz odpowiedzi z racji własnej
                niewiedzy w zakresie tego gdzie i o co wnioskowałeś?
                • syfon13 Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski 08.12.03, 15:23
                  A, haron, to "nic ująć, nic dodać" było oczywiście do Ciebie.
                  pozdrowienia
                • Gość: LUKAS Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.106.udn.pl 09.12.03, 10:06
                  Dla syfona13
                  Jeżeli zależy Ci na polemice ze mną to zmienisz ton, w przeciwnym wypadku nie
                  uzyskasz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania.
                  Ad,a) prezydent jest osobą publiczną i ma się stosować do protokołów
                  dyplomatycznych. Zapraszać kogo chce to może u siebie w domu, albo u cioci na
                  imieninach.

b) Nie mówiłem, że impreza odbyła się za pieniądze publiczne. Są to
                  pomówienia, ktorych się dopuściłeś względem mojej osoby.

c) Nie z takimi prezydentami piłem szampana. Nawet Ci się w głowie nie mieści:)

2. Chcesz gotowca? A rusz głową sam. Mam nadzieję, że Ci się uda!

Twoje aluzje i komentarze na temat mojej osoby są bardzo prymitywne dlatego
                  nie dziw się, jeżeli będę ignorowac Twoje posty.
            • Gość: . Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.udn.pl 22.08.04, 00:55
    • Gość: l Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: 213.186.78.* 05.12.03, 21:56
      ;
      • Gość: Ksiąze Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.106.udn.pl 05.12.03, 23:27
        Lukas, co się dziwisz haronowi? Dał się przekupić za ciastko, he, he, he!!!!
        • Gość: Linda Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.12.03, 15:45
          Wam to dobrze pogadacie sobie przez internet i ok. Za to ja mam przerąbane.
          Mój mąż jak widzi Marcinkowskiego w TV to tak bluzga, że mi uszy więdną.
    • Gość: attyla Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.internet.radom.pl 07.12.03, 09:36
      nie przejmujcie się to jeszcze tylko 3-lata pod warunkiem że budżet miasta
      wcześniej nie pieprznie pod "mądrymi" rządami
      • Gość: LUKAS Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.106.udn.pl 08.12.03, 14:56
        Budżet miasta Radomia może zyskać dodatkowe środki z budżetu państwa oraz z UE
        pod warunkiem, że p. Marcinkowski uzyska rekomendację, iż miasto realizuje
        politykę równego statusu płci i Krajowego Programu Działań na rzecz kobiet,
        który wszedł w życie 19 sierpnia br. Niestety z tego co wiem takiej
        rekomendacji nie uzyska, bo nie realizuje żadnego programu, nawet
        przedakcesyjnego i nie ma zielonego pojęcia o co w tym wszystkim chodzi. Wg
        mnie takie postawy powinny być karalne, jeżeli świadomie i z premedytacją
        odcina się dopływ pieniędzy dla miasta. Pieniądze te przeznaczone sa m. in na
        walkę z bezrobociem, wyrównywaniem szans, itp.
        • syfon13 Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski 08.12.03, 15:21
          Gość portalu: LUKAS napisał(a):

> Budżet miasta Radomia może zyskać dodatkowe środki z budżetu państwa oraz z
          UE
          > pod warunkiem, że p. Marcinkowski uzyska rekomendację, iż miasto realizuje
          > politykę równego statusu płci i Krajowego Programu Działań na rzecz kobiet,
          > który wszedł w życie 19 sierpnia br.

A to nie jest żaden warunek uzyskania unijnej pomocy, to deklaracja programowa,
          z której wcale nie muszą wynikać żadne KONKRETNE działania na poziomie gminy,
          bo co miałby niby zrobić prezydent? zatrudnić w magistracie równą ilość kobiet
          i facetów? bez przesady

> rekomendacji nie uzyska, bo nie realizuje żadnego programu, nawet
          > przedakcesyjnego i nie ma zielonego pojęcia o co w tym wszystkim chodzi. Wg
          > mnie takie postawy powinny być karalne, jeżeli świadomie i z premedytacją
          > odcina się dopływ pieniędzy dla miasta. Pieniądze te przeznaczone sa m. in na
          > walkę z bezrobociem, wyrównywaniem szans, itp.

A także na inwestycje w rozwój "twardej" infrastruktury, a takowe realizowane
          były i są, choć w stopniu skrajnie niewystarczającym. W każdym razie nie mozna
          mówić, że nie realizuje zadnego programu, bo to już przesada, a ponadto za
          zaniechania w tym wzgledzie można co najwyzej nie zostać wybranym na kolejna
          kadencję, do więzienia idzie się raczej za poważniejsze przewinienia. No i
          jeszcze jedno: pan prezydent nie robi tego z premedytacją, tj. nie odcina się
          swiadomie i z premedytacją od unijnej kasy. Ja wierzę, że on by bardzo chciał,
          tylko faktycznie nie ma o tym pojecia, bo w ogóle kupa ludzi nie ma o tym
          zadnego pojęcia, a przecież wiadomo nie od dziś, że nasz prezydent pod zadnym
          względem chlubnego wyjątku od zadnej z reguł dotyczących gamonioowatości władzy
          nie stanowi, ot co.
          • Gość: LUKAS Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.106.udn.pl 08.12.03, 16:16
            Odpowiadam syfonowi13:
            Krajowy Program Działań na rzecz Kobiet, look!
            www.rownystatus.gov.pl
            Od nowego roku powołani zostaną przez Biuro Pełnomocnika ds. równego statusu
            płci.p minister Izabelę Jarugę Nowacką pełnomocnicy ds. realizacji tego
            programu. Jeżeli w Radomiu powołana zostanie twarda feministka, to nie
            będziemy się musieli domyslać dlaczego p. Marcinkowski ma taki drżący głosik i
            trzęsące się ręce. No chyba, że ostatni urlop spędził np. w Egipcie:))))
            Rekomendacja jest warunkiem uzyskania pomocy unijnej, poczytaj sobie
            dokładnie. O tym właśnie mówiła p. minister Izabela Jaruga Nowacka podczas
            wizyty w Radomiu u prezydentów p.p. Marcinkowskiego i Gajewskiego w dn. 22
            sierpnia br.
            Muszą wynikać konkretne działania na poziomie gminy, a pełnomocniczka p.
            minister będzie je egzekwować co najmniej tak jak to robią komornicy. Oj biada
            panom prezydentom i pani prezydentce!!!
          • Gość: LUKAS Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.106.udn.pl 08.12.03, 16:38
            Co miałby zrobic prezydent? O, bardzo wiele, ale nie myślę mu podpowiadać.
            Niech się tłumok podszkoli i niech nie robi wstydu, tak jak podczas wizyty p.
            minister w Radomiu. Byłem oburzony postawą p.prezydentów, poniewaz nie było z
            ich strony merytorycznej rozmowy na temat równościowy, a właściwie na żaden
            temat, oprócz rzekomych osiągnięć generała na rzecz miasta.
            • haron1 Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski 08.12.03, 17:08
              Moim zdaniem w tym rozumowaniu tkwi zasadniczy błąd. Chcesz, żeby to miasto się
              podnosiło?. Posiadasz wiedzę na temat tego programu. Dodatkowo, jak widać
              międzi wierszami, działasz w jakiejś organizacji pozarządowej. Właśnie
              PODPOWIEDZ, konkretnie, na piśmie, zaoferujcie pomoc, wpółpracę, a dopiero
              potem - jeżeli nic to nie da - krytykuj. Z tego, co piszesz, ustawa jest świeża
              a stołeczek pani minister jeszcze pachnie świeżą farbką. Samo utyskiwanie na
              niewiedzę urzędników nic nie da. A działanie-może coś dać (chociaż rzecz jasna
              nie musi).
              Zwróć uwagę, że partnerstwo samorządu i organizacji pozarządowych ( a jeszcze
              lepiej dodatkowo biznesu) jest poważnym argumentem powiększającym szanse na
              fundusze unijne. Pozdr.
              • Gość: LUKAS Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.106.udn.pl 08.12.03, 17:31
                Propozycja została złożona wielokrotnie na piśmie i została wielokrotnie
                odrzucona, mimo poparcia i rekomendacji urzędów centralnych, na zasadzie
                wolnoć Tomku w swoim domku.
                Powiązania z biznesem radomskim? - nie dziękuję!
                Nie bierzemy pieniędzy od np. Danona bo tam są eksperymenty na zwierzętach -
                testy, nie bierzemy od Shell bo tam było molestowanie seksualne i nie bierzemy
                od radomskich pseudo biznesmenów, chyba wszyscy wiedzą dlaczego. Bierzemy
                natomiast od np. UNIFEM-u na budowanie demokracji w Polsce (udało nam sie dwa
                razy, dostaliśmy w euro)od Fundacji im. Batorego,od Fundacji Forda, Ambasada
                Amerykańska, Kanadyjska, Królestwa Niderlandów, Center for Russian, Central
                and Eastern European Studies (Rutgers University, USA), UNDP-Program Narodów
                Zjednoczonych na Rzecz Rozwoju, Urzą Komitetu Integracji Europejskiej, USIS
                (United States Information Service), itp.
                Dziękuję Ci za sugestie. Wszystkie one zostały już wykorzystane. Partnerstwo
                samorządu i organizacji pozarządowych? - chyba żartujesz. Nie ma żadnego
                partnerstwa. Jest tylko sama konkurencja. Samorządowcy sami pozakładali wiele
                rożnych stowarzyszeń i nie wpuszczą na swój teren obcego z wiadomych względów.
                Deklaracje o rzekomej współpracy są wirtualne.
                Byłeś może na spotkaniu u wojewody p. Leszka Mizielińskiego w Warszawie? BYło
                kilku radomian (od pewnego czasu zaczęli się pojawiać na spotkaniach)i
                wypowiadali sie na temat rzekomej współpracy p. Marcinkowskiego z
                organizacjami pozarządowymi. Szkoda, że nie słyszałeś co oni mówili, a
                właściwie krzyczeli i jakie zarzuty stawiali prezydentowi. Moja opinia zresztą
                jest taka sama. Widzę jak to sie odbywa np. w Warszawie, a to przeciez tylko
                100 km stąd, a dystans jak z Radomia do Afryki.
                • haron1 Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski 08.12.03, 17:56
                  To się zaczyna zbliżać do takiego tonu dyskusji, jaki lubię. :-).
                  Jak jeszcze napiszesz które to stowarzyszenia powołali samorządowcy, żeby we
                  własnym gronie wpływać na strumień pieniędzy...
                  Nasze Stowarzyszenie dopiero raczkuje, więc nasz bagaż doświadczeń, również
                  tych ujemnych, jest mniejszy, żeby nie powiedzieć całkiem mały. Myślę również,
                  że sama idea budowy szkoły muzycznej nie jest bardzo konfliktowa. Kwestie
                  równouprawnienia mogą budzić większe emocje.
                  Dodatkowo moje spojrzenie na Radom i działalność magistratu jest praktycznie
                  wolne od wszechobecnych w Radomiu ujemnych skojarzeń personalnych. Mieszkam w
                  okolicy Radomia niezbyt długo, nie znam nazwisk, nie mam skojarzeń. Oceniam
                  ludzi po stosunku do sprawy, o którą zabiegam. Sam praktycznie nikomu się z
                  niczym nie kojarzę.
                  Taki dystans może pomagać.
                  Obym za jakiś czas nie musiał uderzać w te same tony, co Ty.
                  Pozdr.
                  • Gość: LUKAS Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.106.udn.pl 08.12.03, 18:51
                    Myślę, że taki ton Ci nie zagraża.
                    Co innego pograć na fujarce (bez urazy), a co innego walczyć o prawa dla gejów
                    i lesbijek, o dostęp do legalnej i bezpiecznej aborcji (do 12 tygodnia ciąży)o
                    rzetelną edukację seksualną, o refundowanie środkow antykoncepcyjnych, itp.
                    Pan Kaczyński, prezydent m. Warszawy przyznał dla Lambdy poważne dotacje. A co
                    zrobił p. Marcinkowski chociażby dla MONARU? - przepędzją ich z kąta w kąt.
                    Nie zdziwiłbym się jakby jakiś zdesperowany chory dorwał p. Marcinkowskiego i
                    dla przykładu wsadził mu igłę w tyłek. Co zrobił Wydział Zdrowia na czele z p.
                    Gajewskim dla ludzi chorych na HIV/AIDS, przecież wszyscy wiemy, że na tą
                    chorobę chorują także heteroseksualni, a nie jak się uważało do tej pory,
                    jacyś "zboczeńcy". To może spotkać każdego z nas i pana prezydenta też dla
                    przykładu.
                    Ja zamieszkuję w kilku miejscach naraz, stąd mam skalę porównawczą.
                    • haron1 Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski 09.12.03, 12:30
                      Tematy Twoich poczynań są trudne, szczególnie w mało tolerancyjnym
                      społeczeństwie, jakim statystycznie rzecz biorąc jesteśmy. Nie znam szczegółów
                      Waszych działań, szczegółów przedstawianych przez Was Miastu propozycji,
                      odpowiedzi magistratu, więc mogę tu tylko pomilczeć (macie jakąś stronę www?).

Tak nawiasem, to sądzę, że działania w tak trudnych i konfliktowych obszarach
                      wymagają swoistego pancerza. Trzeba wchodzić drzwiami i w razie potrzeby wracać
                      oknem. Uporczywie i nieuchronnie - ale aż do bólu spokojnie, biorąc za dobrą
                      monetę wiele rzeczy, które wcale nią nie pachną. Taki to już urok demokracji,
                      że nie wystarczy mieć rację. Obstrukcję ludzi władzy każdego stopnia niełatwo
                      się pokonuje, chyba, że ma się dobre przełożenie na media. A te niełatwo
                      zainteresować działaniami pozytywnymi, nie pachnącymi sensacją.
                      W każdym razie na pewno nie pomaga w takich działaniach pewna agresywność w
                      dyskusji, jaką bez wątpienia (i bez urazy) wykazujesz.
                      Co do "pogrania na fujarce", to rzecz idzie o inwestycję za 20 mln zł netto,
                      którą w lwiej części można sfinansowac z zewnątrz, a pieniądze mogą w znacznej
                      mierze zostać w radomskich firmach.
                      Tkwisz w tych tematach, więc wiesz, że tym więcej podopiecznych będzie miał
                      MONAR, im więcej czasu dzieciaki spędzają na ulicy. Jeżeli uczniowie z muzyka
                      nie wyrosną na zawodowych muzyków, to może będzie z nich klientela sal
                      koncertowych, a na codzień czas mają wypełniony aż nadto, tym samym na głupoty
                      zostaje go niewiele.
                      Nie porównuj kasy Radomia z kasą Warszawy.
                      Pozdr.

• Gość: LUKAS Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.106.udn.pl 09.12.03, 10:22
            Dla syfona13
            Twoja świadomość "równościowa" poraża mnie. Wypowiadaj się lepiej na tematy,
            które faktycznie znasz. Tematy, o ktorych nie masz zielonego pojęcia zostaw
            raczej ludziom, którzy się na tym znają.
            Od kiedy to z funduszy, o których wspomniałem, finansowana jest "twarda
            infrastruktura"? Nigdy nie była i nie będzie!
            Od kiedy to polityka równościowa polega na zatrudnianiu tylko równej ilości
            kobiet i mężczyzn w urzędzie? Na tym, to polega parytet, kolego! Doucz się, a
            poźniej możesz się ośmieszać! I nie wprowadzaj w bład uczestników Forum, bo
            jest to już działalność szkodliwa!
            Do więzienia idzie się również za wykroczenia, nie koniecznie przestępstwa-to
            wyjaśnienie do Twojego wcześniejszego wyjaśnienia na temat p. prezydenta i
            jego świadomego utrudnania napływu pieniędzy do radomskiej kasy.
            Jeżeli nie zmienisz swojego cwaniackiego, prymitywnego sposobu komunikowania
            się, nie licz na szacunek z mojej strony.
      • Gość: . Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.udn.pl 22.06.04, 00:51
    • Gość: fem Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 08.12.03, 16:25
      Już on da sobie radę. Skoro obstawił się takimi "społecznikami" jak Wolski to
      napewno uzyska wszystko. Już Wy się za niego nie martwcie.
      • Gość: LUKAS Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.106.udn.pl 08.12.03, 19:05
        Właściwie to nic nie mam przeciw p. Wolskiemu. Znam pracę Ośrodka Interwencji
        Kryzysowej i mimo małych nieprawidłowości, uważam, że robi dobrą robotę.
        Wg mnie niepotrzebnie biega do biskupa, przed każdorazowym podjęciem decyzji,
        która wg jego mniemania mogłaby się okazać kontrowersyjna. Zabiega o poparcie
        kleru i mogę to zrozumieć, mimo, iż nie akceptuję takiej postawy. To tak jakby
        był ubezwłasnowolniony.
    • Gość: zg Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.12.03, 16:30
      Stary choc ja Ci dam lampke szampana
      • Gość: Andrzej Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.udn.pl 08.12.03, 18:38
        Z planow unijnych w zakresie pozyskania srodkow nic nie bedzie,podobnie jak
        Warszawa nic nam nie sprezentuje.Prezydent otoczyl sie miernotami aby sam
        blyszczal.Pomijam jego zastepcow,a pani byla posel Pawlowska wszechstronna
        dzialaczka,Wolski,Jan Ornat b.wojskowy,sekretarz miasta as nad asy i wielu
        innych.Czy to sa kadry ktore w Unii beda blyszczec,przeciez oni nas doluja,o
        jakich my funduszach mowimy,kto i kiedy. Aufwiederseien.
      • Gość: LUKAS Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.106.udn.pl 09.12.03, 10:30
        Dla zg
        Jeżeli to zaproszenie dla mnie, chętnie skorzystam i chętnie się zrewanżuję.
    • Gość: koń który mówi Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.udn.pl 07.03.04, 00:01
      Nie zaprosił Eli Jagiełło pozarządowej?
      • Gość: Beryl Taki generał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.04, 11:04
        Z treści tu umieszczonych wynika, że sam biedak się wybrał. Nikt nie ma odwagi
        powiedzieć, że na niego głosował....Szkoda...
        • Gość: Andrzej Stepień Re: Taki generał IP: *.udn.pl 08.03.04, 12:24
          Ja na niego głosowałem i nie żałuję tego. Te docinki tu pisane pochodzą od
          sfrustrowanych nieudaczników i z lewej i z prawej strony. Mam nadzieję, że
          prezydent nie ma czasu aby takie pierdoły czytać.
    • Gość: ????? Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.internet.radom.pl 18.04.04, 08:26
    • Gość: . Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.udn.pl 30.04.04, 18:37
    • Gość: Jasiek Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 22.06.04, 23:58
      Nie zaprosil, a pil za nasze, bo napewno nie za swoje.
      • Gość: ooo Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.udn.pl 23.07.04, 22:34
        Afera z szefem RR obniżyła znacznie notowania pana prezydenta.
        • Gość: aa Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 09:12
          no i dobrze
    • Gość: xyz Re: Kolejna kompromitacja prezydenta Marcinkowski IP: *.dc.dc.cox.net 06.09.04, 04:14
      OLIMPIADA RADOMSKICH KANDYDATOW na PREZYDENTA I RADNYCH

Punktacja 0,1,2,3.

A.Doswiadczenie w kierowaniu ludzmi
      0 - Brak
      1 - do 5ciu lat
      2 - 5-10 lat
      3 - powyzej 10 lat

B.Jezyki obce
      0 - Brak znajomosci
      1 - 1 jezyk
      2 - 2 jezyki
      3 - 3 i wiecej