Gość: best_seler IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 16.12.03, 22:34 Potrzebuję zebrać opinie o następujących klubach/pubach/restauracjach: Metro, Sphinx, Casablanca, Piramida, Teatralna, Parkowa, Kredens, Grosz, Katakumby. Pomożecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: najn Re: Knajpy w Radomiu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.12.03, 23:28 Pewnie, ze nie pomozemy. Odpowiedz Link Zgłoś
haribo Re: Knajpy w Radomiu 17.12.03, 00:54 A w jakim celu Ci te wiadomości - jeśli oczywiście można zapytać??? Odpowiedz Link Zgłoś
best_seler Re: Knajpy w Radomiu 17.12.03, 21:49 haribo napisała: > A w jakim celu Ci te wiadomości - jeśli oczywiście można zapytać??? Można. Będę pisal artykuł o knajpach w Radomiu i chciałbym, żeby był w miarę obiektywny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec Re: Knajpy w Radomiu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.12.03, 22:28 jak tam ten artykuł?wiedza raczej mała.jak katakumby są świetne to ja muszę być chyba chińską bajaderą.to tylko duuużyyyy lokal i czasem koncerty.a wogóle nic np o kuchniach świata,febusie,myśliwskiej?gdzie ci ludzie chodzą ?.kredens fajny,micha z grila takiego prawdziwego z zakopca,dużo mięcha,muzyki na żywo pod koniec tygodnia,od czwartku i to dla starszej młodzieźy,a w sobotę disco dla nieco młodzszej -ale tej fajnej gawiedzi.metro nie odzyskało sławy,zepsuli faktycznie dresiarze,grolsh sympatyczny coraz bardziej,ale to taki szybki lokal- piwko i pizza.casablanca fajna,ale w godz.15-17 za mała,pęka w szwach bo na szlaku.ale i tak jest już gdzie pójsć,zjeść,zabawić,posłuchać i potańczyć.było gorzej-pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omega Re: Knajpy w Radomiu IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.04, 11:52 cos slaby z ciebie bywalec Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Knajpy w Radomiu 17.12.03, 17:39 Metro - dawno nie bylem, ale swego czasu dominowaly tam dresy Sphinx - zeszli z jedzeniem na psy, plus dresy - nie polecam Casablanca, Piramida - nie bylem Parkowa - stary wystroj, chlew w lazienkach Teatralna - niezla pizza z malzami Kredens, Grosz, Katakumby - nie bylem to tak pokrotce ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitairo Re: Knajpy w Radomiu IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 17.12.03, 18:58 KATAKUMBY sie jeszcze nadadzą.Parkowa i Caffe Marcus też.A reszta to dresiarski syff!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prorock Re: Knajpy w Radomiu IP: *.radom.pilickanet.pl 17.12.03, 22:18 Stary, widze że jesteś z Radomia - to wiesz jak jest!!! a zresztą szkoda gadać........ Odpowiedz Link Zgłoś
haribo Re: Knajpy w Radomiu 18.12.03, 00:18 W takim razie pomogę: Metro - bo wszyscy dresiarze to jedna rodzina Sphinx - na początku było względnie, ale uwaga podają rozwodnione piwko, zwłaszcza gdy przyjdą same babeczki ;-) Casablanca - jeszcze nie byłam Piramida - równiez mnie tam nie było Teatralna - długo czeka się na obsługę, jest za dużo dresów Parkowa - syf, syf, syf, a barmanki te same co za czasów naszych rodziców Kredens - klimat spoko, przytulnie, chociaż nie intymnie, muzyka na żywca, no i miła obsługa, tam jest zawsze wesoło Grosz - częściej chodziłam do Grolsha, ale w sumie nie przepadam za tym lokalem, za dużo (latem) pijanych małolatów Katakumby - spoko lokal, ale za dużo w nim uczestników i przez to zawsze ciasno, chociaż nigdy nie jest nakopcone (dobra klima), ale wkurzają mnie tu te wszystkie lale poszukujące wrażeń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NITKA Re: Knajpy w Radomiu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 19.12.03, 19:53 Metro - 4 lata temu całkiem fajnie, 2 lata temu - masakra, obecnie - Dyskoteka??? Sphinx - początki doskonałe, ale to jeszcze za czasów "Żywca". Ostatnio mniejsze porcje, gorsza obsługa, aż wreszcie zamknięcie. Mam nadzieję, że po przeniesieniu do M1 będzie szansa na całkiem niezłą shoarmę. Casablanca - przemiła kawiarnia z filmowym wnętrzem. Mają wszystkie smaki mojej ulubionej herbaty!!!! Szkoda tylko, że piwo Lech, a nie Tyskie. Teatralna - dla mnie zawsze miły wieczór! Na obsługę nie mogę narzekać /ale byc może ze wzgledów przywilejów stałego bywalca :)/, pizza zawsze pierwszorzędna. Na dodatek ceny bardzo przystępne - nie idzie zbankrutować po kilku butelkach wina. Parkowa - może kiedyś - ze wzgledu na wspomnienia. Obecnie dyskwalifikacja. Kredens - wieczory z muzyką na żywo naprawde fajne! Super wnętrze. Kiedyś codziennie podawali małe przekąski z grilla - szkoda, że przestali. Grosz - Również wspominam jako Grolsha, ale obecnie jestem miło zaskoczona wystrojem. Przytulne i sympatyczne zakamarki - zdominowane jednak przez licealistów. A! Pizze tez tam mają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: citizen Re: Knajpy w Radomiu IP: 213.199.199.* 19.12.03, 22:21 Fanaberia - świetne jedzenie, niezłe wina w rozsądnych cenach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniaruda Re: Knajpy w Radomiu IP: *.udn.pl 19.12.03, 22:36 metro- wystarczy popatrzeć na samochody stojące przed, młodych ogolonych zajeżdżających z piskiem opon i zastawiających cały chodnik; w środku: estetyka lokalu - dno, towarzystwo - nie dla ludzi pozytywnych sphinx- cóż, macdonald z aspiracjami do kawiarni, obsługa pozostawiała zawsze wiele do życzenia. kłopoty z dresami? - to klimat lokalu, marcus też jest przy żeromskiego i jakoś nie ma sprawy marcus - jak to mój kolega stwierdził "jeden z nielicznych lokali, na które nie dostaję wysypki", klimat ciepły i odprężający, bardzo bardzo lubię casablanca - pierwsze wrażenie dobre, następne - fatalne; niedopracowane wnętrze, pretensjonalne kadry z filmu klimatu jeszcze nie czynią, muzyka niedopasowana; raz hity, to znów lata 50-te, a czasem kawałek niezłej filmowej (a muza to 70 % nastroju w knajpie), poza tym przestałam chodzić po tym jak kelnerka rozkazała mnie i znajomym oddać krzesła ze stolika obok, bo nie może stać pusty(?!) na argumenty, że co to za różnica po cztery osoby tu i tam czy osiem tu ona dalej swoje, a po tym jak stwierdziliśmy ze dopijamy i idziemy kilka razy przychodziła upomianać nas byśmy kończyli; ewidentnie niegrzeczne wyproszenie impossible (na rogu koło sądu) - nigdy nas nie wyprosił wspaniały pan własciciel stojacy za barem. lokal mały, z nastrojowym klimatem stolikiem do gry w szachy, kawiarnianym domino pod ręką, super cappucino i rewelacyjną muzą spod sufitu, gorąco polecam nasza szkapa - również polecam, ale to już długo działające miejsce więc chyba nie muszę opisywać katakumby - rewelacyjne koncertowe poniedziałki, tradycyjne już, lokal z atmosferą lepszą gdy mniej ludzi (z wyjątkiem owych offowych poniedziałków; wtedy jest tłum i jest świetnie) teatralna - można przyprowadzić kogoś spoza radomia i nie wstydząć się lokalu zjeść pizze. nic oryginalnego, ale ok. kredens - nie byłam jescze, zapowiada sie miło reszta mnie nie interesuje, bo i nie ma co zaiteresować, ale jak mam nadzieję wykazałam wbrew wszystkim malkontentom jest gdzie wybrać się wieczorem w radomiu. AAAA!!!! i zapowiedź nowej knajpy mam nadzieję takze super: MASKA (była "brama" koło resursy) wystrój nowy, projektu Pawła Biernackiego, etniczno-surrealistyczne klimaty, mam nadzieje ruszą zaraz po nowym roku. wybieram sie od razu. pomogłam?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Knajpy w Radomiu IP: 213.199.199.* 26.12.03, 16:10 Gdzie jest ta Piramida? Odpowiedz Link Zgłoś
haribo Do Kris 26.12.03, 19:57 Piramida jest na Wernera, tak gdzie hala targowa Korej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peregryn Re: Knajpy w Radomiu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.12.03, 23:35 A gdzie jest Metro i Grosz ? Za moich czasów w Radomiu były: Europa, Smakosz, Bachus, Myśliwska, Szarotka, Zamłynianka, Pod Basztą, Romantyczna. Żadna już nie istnieje. Ostał się jedynie Balaton. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Knajpy w Radomiu IP: *.internet.radom.pl 29.12.03, 23:15 Dla mnie najlepsza jest Teatralna.Miła obsługa ,przytulna atmosfera,jedzonko super!!!POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peregryn Re: Knajpy w Radomiu IP: *.tkdami.net / 82.139.8.* 29.12.03, 23:51 No gdzie jest to Metro i Grosz, dowiem się od kogoś ? Odpowiedz Link Zgłoś
haribo Do Peregryn 31.12.03, 11:25 Metro - ul.Prażmowskiego chyba 17 (hotel Glass), na przeciwko Dworca PKS Grosz - ul.Pl.Jagielloński (D.H. Sezam), dawny Grolsh, obok postoju Taxi Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peregryn Re: Do haribo IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 31.12.03, 16:23 Dziękuję, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alpes Re: Do Kris IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.01.04, 21:00 Haribo mylisz lokale. Piramida jest w budynku Radomiaka przy ul. Struga. Owszem była też na Wrrnera, ale teraz jest tam kino i cośtam, ale pod innym szyldem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły Re: Knajpy w Radomiu IP: *.udn.pl 31.12.03, 13:35 A kto wie coś o lokalu p/n "Zapiecek" ul.Piłsudskiego strona parzysta blisko Traugutta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiecha Re: Knajpy w Radomiu IP: 80.51.245.* 07.01.04, 19:12 w okresie międzyświątecznym odwiedziliśmy "Teatralną"- uroczy klimat, dla którego warto tam wpaść. Tak po poznańsku tylko częściej umyłabym tam szybki i naprawiła drzwi, bo często same się otwierają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Knajpy w Radomiu IP: *.udn.pl 07.01.04, 20:37 Jest jeszcze jedna naprawde fajna knajpka nazywa sie "MYŚLIWSKA" znajduje sie na osiedlu Gołebiów I zaraz obok "BOHEMY". Wystrój wewnętrzny jak na myśliwską przystało jest super nie odbiega od nazwy lokalu, piwko i wino w przystępnej cenie,jedzenie jeszcze nie próbowałem ale zapowiada sie interesująco, obsługa miła, towarzystwo na poziomie(Brak dresów!!!),kulturalnie.Mankament jest chyba taki, że znajdujący sie w środku kominek jeśli nie pali się dość długo to w lokalu bywa czasami troche chłodno.Ale polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepe Re: Knajpy w Radomiu IP: *.sympatico.ca 07.01.04, 23:38 Wszystko juz bylo ale nikt nie wspomnial o malej przytulnej www.frascati.pilickanet.pl/main.htm naprawde polecam Odpowiedz Link Zgłoś