Dodaj do ulubionych

Knajpy w Radomiu

IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 16.12.03, 22:34
Potrzebuję zebrać opinie o następujących klubach/pubach/restauracjach:
Metro, Sphinx, Casablanca, Piramida, Teatralna, Parkowa, Kredens, Grosz,
Katakumby.
Pomożecie?
Obserwuj wątek
    • Gość: najn Re: Knajpy w Radomiu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.12.03, 23:28
      Pewnie, ze nie pomozemy.
      • haribo Re: Knajpy w Radomiu 17.12.03, 00:54
        A w jakim celu Ci te wiadomości - jeśli oczywiście można zapytać???
        • best_seler Re: Knajpy w Radomiu 17.12.03, 21:49
          haribo napisała:

> A w jakim celu Ci te wiadomości - jeśli oczywiście można zapytać???

Można. Będę pisal artykuł o knajpach w Radomiu i chciałbym, żeby był w miarę
          obiektywny.
          • Gość: bywalec Re: Knajpy w Radomiu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.12.03, 22:28
            jak tam ten artykuł?wiedza raczej mała.jak katakumby są świetne to ja muszę być
            chyba chińską bajaderą.to tylko duuużyyyy lokal i czasem koncerty.a wogóle nic
            np o kuchniach świata,febusie,myśliwskiej?gdzie ci ludzie chodzą ?.kredens
            fajny,micha z grila takiego prawdziwego z zakopca,dużo mięcha,muzyki na żywo
            pod koniec tygodnia,od czwartku i to dla starszej młodzieźy,a w sobotę disco
            dla nieco młodzszej -ale tej fajnej gawiedzi.metro nie odzyskało sławy,zepsuli
            faktycznie dresiarze,grolsh sympatyczny coraz bardziej,ale to taki szybki lokal-
            piwko i pizza.casablanca fajna,ale w godz.15-17 za mała,pęka w szwach bo na
            szlaku.ale i tak jest już gdzie pójsć,zjeść,zabawić,posłuchać i potańczyć.było
            gorzej-pamiętam
            • Gość: omega Re: Knajpy w Radomiu IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.04, 11:52
              cos slaby z ciebie bywalec
    • isoxazolidine Re: Knajpy w Radomiu 17.12.03, 17:39
      Metro - dawno nie bylem, ale swego czasu dominowaly tam dresy
      Sphinx - zeszli z jedzeniem na psy, plus dresy - nie polecam
      Casablanca, Piramida - nie bylem
      Parkowa - stary wystroj, chlew w lazienkach
      Teatralna - niezla pizza z malzami
      Kredens, Grosz, Katakumby - nie bylem

to tak pokrotce ...
      • Gość: kitairo Re: Knajpy w Radomiu IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 17.12.03, 18:58
        KATAKUMBY sie jeszcze nadadzą.Parkowa i Caffe Marcus też.A reszta to dresiarski
        syff!!!!
    • Gość: prorock Re: Knajpy w Radomiu IP: *.radom.pilickanet.pl 17.12.03, 22:18
      Stary, widze że jesteś z Radomia - to wiesz jak jest!!! a zresztą szkoda
      gadać........
    • haribo Re: Knajpy w Radomiu 18.12.03, 00:18
      W takim razie pomogę:
      Metro - bo wszyscy dresiarze to jedna rodzina
      Sphinx - na początku było względnie, ale uwaga podają rozwodnione piwko,
      zwłaszcza gdy przyjdą same babeczki ;-)
      Casablanca - jeszcze nie byłam
      Piramida - równiez mnie tam nie było
      Teatralna - długo czeka się na obsługę, jest za dużo dresów
      Parkowa - syf, syf, syf, a barmanki te same co za czasów naszych rodziców
      Kredens - klimat spoko, przytulnie, chociaż nie intymnie, muzyka na żywca, no
      i miła obsługa, tam jest zawsze wesoło
      Grosz - częściej chodziłam do Grolsha, ale w sumie nie przepadam za tym
      lokalem, za dużo (latem) pijanych małolatów
      Katakumby - spoko lokal, ale za dużo w nim uczestników i przez to zawsze
      ciasno, chociaż nigdy nie jest nakopcone (dobra klima), ale wkurzają mnie tu
      te wszystkie lale poszukujące wrażeń
      • Gość: NITKA Re: Knajpy w Radomiu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 19.12.03, 19:53
        Metro - 4 lata temu całkiem fajnie, 2 lata temu - masakra, obecnie -
        Dyskoteka???
        Sphinx - początki doskonałe, ale to jeszcze za czasów "Żywca". Ostatnio
        mniejsze porcje, gorsza obsługa, aż wreszcie zamknięcie. Mam nadzieję, że po
        przeniesieniu do M1 będzie szansa na całkiem niezłą shoarmę.
        Casablanca - przemiła kawiarnia z filmowym wnętrzem. Mają wszystkie smaki
        mojej ulubionej herbaty!!!! Szkoda tylko, że piwo Lech, a nie Tyskie.
        Teatralna - dla mnie zawsze miły wieczór! Na obsługę nie mogę narzekać /ale
        byc może ze wzgledów przywilejów stałego bywalca :)/, pizza zawsze
        pierwszorzędna. Na dodatek ceny bardzo przystępne - nie idzie zbankrutować po
        kilku butelkach wina.
        Parkowa - może kiedyś - ze wzgledu na wspomnienia. Obecnie dyskwalifikacja.
        Kredens - wieczory z muzyką na żywo naprawde fajne! Super wnętrze. Kiedyś
        codziennie podawali małe przekąski z grilla - szkoda, że przestali.
        Grosz - Również wspominam jako Grolsha, ale obecnie jestem miło zaskoczona
        wystrojem. Przytulne i sympatyczne zakamarki - zdominowane jednak przez
        licealistów. A! Pizze tez tam mają!
        • Gość: citizen Re: Knajpy w Radomiu IP: 213.199.199.* 19.12.03, 22:21
          Fanaberia - świetne jedzenie, niezłe wina w rozsądnych cenach.
        • Gość: aniaruda Re: Knajpy w Radomiu IP: *.udn.pl 19.12.03, 22:36
          metro- wystarczy popatrzeć na samochody stojące przed, młodych ogolonych
          zajeżdżających z piskiem opon i zastawiających cały chodnik; w środku: estetyka
          lokalu - dno, towarzystwo - nie dla ludzi pozytywnych
          sphinx- cóż, macdonald z aspiracjami do kawiarni, obsługa pozostawiała zawsze
          wiele do życzenia. kłopoty z dresami? - to klimat lokalu, marcus też jest przy
          żeromskiego i jakoś nie ma sprawy
          marcus - jak to mój kolega stwierdził "jeden z nielicznych lokali, na które nie
          dostaję wysypki", klimat ciepły i odprężający, bardzo bardzo lubię
          casablanca - pierwsze wrażenie dobre, następne - fatalne; niedopracowane
          wnętrze, pretensjonalne kadry z filmu klimatu jeszcze nie czynią, muzyka
          niedopasowana; raz hity, to znów lata 50-te, a czasem kawałek niezłej filmowej
          (a muza to 70 % nastroju w knajpie), poza tym przestałam chodzić po tym jak
          kelnerka rozkazała mnie i znajomym oddać krzesła ze stolika obok, bo nie może
          stać pusty(?!) na argumenty, że co to za różnica po cztery osoby tu i tam czy
          osiem tu ona dalej swoje, a po tym jak stwierdziliśmy ze dopijamy i idziemy
          kilka razy przychodziła upomianać nas byśmy kończyli; ewidentnie niegrzeczne
          wyproszenie
          impossible (na rogu koło sądu) - nigdy nas nie wyprosił wspaniały pan
          własciciel stojacy za barem. lokal mały, z nastrojowym klimatem stolikiem do
          gry w szachy, kawiarnianym domino pod ręką, super cappucino i rewelacyjną muzą
          spod sufitu, gorąco polecam
          nasza szkapa - również polecam, ale to już długo działające miejsce więc chyba
          nie muszę opisywać
          katakumby - rewelacyjne koncertowe poniedziałki, tradycyjne już, lokal z
          atmosferą lepszą gdy mniej ludzi (z wyjątkiem owych offowych poniedziałków;
          wtedy jest tłum i jest świetnie)
          teatralna - można przyprowadzić kogoś spoza radomia i nie wstydząć się lokalu
          zjeść pizze. nic oryginalnego, ale ok.
          kredens - nie byłam jescze, zapowiada sie miło
          reszta mnie nie interesuje, bo i nie ma co zaiteresować, ale jak mam nadzieję
          wykazałam wbrew wszystkim malkontentom jest gdzie wybrać się wieczorem w
          radomiu.
          AAAA!!!! i zapowiedź nowej knajpy mam nadzieję takze super:
          MASKA (była "brama" koło resursy) wystrój nowy, projektu Pawła Biernackiego,
          etniczno-surrealistyczne klimaty, mam nadzieje ruszą zaraz po nowym roku.
          wybieram sie od razu.
          pomogłam?:)
    • Gość: kris Re: Knajpy w Radomiu IP: 213.199.199.* 26.12.03, 16:10
      Gdzie jest ta Piramida?
      • haribo Do Kris 26.12.03, 19:57
        Piramida jest na Wernera, tak gdzie hala targowa Korej.
        • Gość: peregryn Re: Knajpy w Radomiu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.12.03, 23:35
          A gdzie jest Metro i Grosz ?
          Za moich czasów w Radomiu były: Europa, Smakosz, Bachus, Myśliwska, Szarotka,
          Zamłynianka, Pod Basztą, Romantyczna. Żadna już nie istnieje. Ostał się
          jedynie Balaton.
          • Gość: olek Re: Knajpy w Radomiu IP: *.internet.radom.pl 29.12.03, 23:15
            Dla mnie najlepsza jest Teatralna.Miła obsługa ,przytulna atmosfera,jedzonko
            super!!!POLECAM
            • Gość: peregryn Re: Knajpy w Radomiu IP: *.tkdami.net / 82.139.8.* 29.12.03, 23:51
              No gdzie jest to Metro i Grosz, dowiem się od kogoś ?
              • haribo Do Peregryn 31.12.03, 11:25
                Metro - ul.Prażmowskiego chyba 17 (hotel Glass), na przeciwko Dworca PKS
                Grosz - ul.Pl.Jagielloński (D.H. Sezam), dawny Grolsh, obok postoju Taxi

Pozdrawiam
                • Gość: peregryn Re: Do haribo IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 31.12.03, 16:23
                  Dziękuję, pozdrawiam
        • Gość: Alpes Re: Do Kris IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.01.04, 21:00
          Haribo mylisz lokale. Piramida jest w budynku Radomiaka przy ul. Struga.
          Owszem była też na Wrrnera, ale teraz jest tam kino i cośtam, ale pod innym
          szyldem.
    • Gość: zły Re: Knajpy w Radomiu IP: *.udn.pl 31.12.03, 13:35
      A kto wie coś o lokalu p/n "Zapiecek" ul.Piłsudskiego strona parzysta blisko
      Traugutta?
    • Gość: wiecha Re: Knajpy w Radomiu IP: 80.51.245.* 07.01.04, 19:12
      w okresie międzyświątecznym odwiedziliśmy "Teatralną"- uroczy klimat, dla
      którego warto tam wpaść. Tak po poznańsku tylko częściej umyłabym tam szybki i
      naprawiła drzwi, bo często same się otwierają.
    • Gość: Robcio Re: Knajpy w Radomiu IP: *.udn.pl 07.01.04, 20:37
      Jest jeszcze jedna naprawde fajna knajpka nazywa sie "MYŚLIWSKA" znajduje sie
      na osiedlu Gołebiów I zaraz obok "BOHEMY". Wystrój wewnętrzny jak na myśliwską
      przystało jest super nie odbiega od nazwy lokalu, piwko i wino w przystępnej
      cenie,jedzenie jeszcze nie próbowałem ale zapowiada sie interesująco, obsługa
      miła, towarzystwo na poziomie(Brak dresów!!!),kulturalnie.Mankament jest chyba
      taki, że znajdujący sie w środku kominek jeśli nie pali się dość długo to w
      lokalu bywa czasami troche chłodno.Ale polecam!!!
    • Gość: Pepe Re: Knajpy w Radomiu IP: *.sympatico.ca 07.01.04, 23:38
      Wszystko juz bylo ale nikt nie wspomnial o malej przytulnej
      www.frascati.pilickanet.pl/main.htm naprawde polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka