Dodaj do ulubionych

Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu

29.06.09, 21:22
Od dwóch miesięcy mieszkam w Radomiu. Coraz częściej słychać o
nowych włamaniach na terenie mojego osiedla. Chcąc zmniejszyć
ryzyko że trafi to właśnie na mnie postanowiłem założyć alarm i
podpisać umowę z agencją ochrony.
Która z tych firm jest godna zaufania żeby powierzyć jej swoje
życie i mienie??
Obserwuj wątek
    • Gość: hehehe Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 29.06.09, 22:20
      Zgłoś się do radnej Lisieckiej, myślę że pomoże.

• Gość: Noz13 Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.09, 11:29
        najlepsza ochrona w miescie zapraszamy ochrona radom
        • Gość: !?!? Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 07.09.09, 11:39
          A niby w czym ta śmieszna ochrona Goliat jest aż taka najlepsza?Nawet porządnie
          meczu nie umieją obstawić.Nadają się tylko gdzieś na wiejskie dyskoteki jak to
          się ma do tej pory :0
          • michal1401 Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu 07.09.09, 11:56
            Polecam współpracę z agencją Goliat, mają profesjonalne podejście do
            pracy, są skuteczni i uczciwi.
          • Gość: ha! Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.09, 04:03
            Do tej pory Goliat obstawia najlepsze lokale w miescie G2 i Fanaberie i to
            dzieki ludziom z Goliata jest tam porzadek nie tak jak w innych klubach typu
            owca, gdzie szerzy sie powszechna patologia;) poza tym ciekawe czemu radomiak
            nie powierzyl obstawiania spotkan innej firmie? bo zadna inna w radomiu nie
            bylaby tego w stanie zrobic. Pare sezonow temu jak stal tam reflex to posilki z
            lodzi przyjezdzaly.

Chce byc obiektywny i szczerze jezeli chodzi o monitoring to nie ma az tak
            wielkiego znaczenia ktora firme wybierzesz, wiadomo kazda chce sie tu
            zareklamowac ale w radomiu tak naprawde liczy sie tylko goliat i skorpion,
            wszystkie pozostale to 2 liga
            • Gość: Hahaha! Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 08.10.09, 16:20
              Porządek tam jest...!!??? W Fanaberii? Tam rządzi banda karków-ochroniarzy, a
              wśród nich kibole Radomiaka. Widziałem na własne oczy, jak tłukli chłopaka na
              stacji benzynowej, przeciągając go po asfalcie. Pobili także mojego znajomego,
              słyszałem, że sami prowokują, kiedy im się nudzi. Mam nadzieję, że zajmie się
              wami policja i to niedługo. Wasze miejsce jest w więzieniu, nie jesteście
              ochroną, tylko bandą agresywnych, prymitywnych drechów, przebranych dla
              niepoznaki w gajery.
            • Gość: krzak -tak Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.11, 18:32
              Agencja Krzak
      • Gość: neowar Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 14.11.09, 18:25
        Co ty wypisujesz, Pani Lisiecka nie ma wpływu na działanie agencji o
        której myślisz, jak nie wiesz to nie zabieraj głosu
    • Gość: radomianin Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 15:08
      Uważam że jednym z powodów wyboru AO powinien byc patriotyzm
      lokalny, czyli AO z Radomia. W Poznaniu twierdzą Dobre bo
      Wielkopolskie. I wypłacalnośc wobec pracowników AO.
    • Gość: SOLID Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 07.09.09, 18:42
      Niema lepszej AO niż SOLID SECURITY. Odważni od dziecka. Już
      zamiatamy na rynku radomskim.
      • Gość: też ochroniarz Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 07.09.09, 19:13
        Pożyjemy zobaczymy... Radom to nie Wawa, Łódz czy Katowice.
        Czyszczą was w innych miastach, wyczyszczą i w Radomiu.
        Polecam Impel, G4S, Juwentus.
      • Gość: mire Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.mobile.playmobile.pl 09.11.09, 17:37
        nie wiem kto to pisał ale chyba nie widział śmiesznego patrolu
      • Gość: Patrol Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: 82.139.53.* 23.06.10, 08:37
        No dwa patrole, dzwonicie czekacie i naliczacie kasę, tylko jak stoicie pod
        dwoma obiektami to jush nie macie trzeciego patrolu wiec kolejne włamanie musi
        poczekać.
        • Gość: rutka Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.146.163.190.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.06.10, 20:32
          załap nsie do KURATELI to dopuero zobaczysz jakie tu sa jaja. Właściciele to
          tumaństwo, dyrektor opój, tatus psiarczyk, a mamusia trzsęśaca całym interesem
          -to dno. Ludziom nie płacą, samochodów nie mają, wszystko się sypie, ludzie
          bluźnią, a oni wille buduja na potęgę. Ot dopiero kapitaliści, szlag by ich trafił.
          • Gość: Gracz Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 12:43
            Czy ktoś wie co z tym G2? Jak tam teraz jest po zmianach? Można przy tej
            ochronie SKORPIONA normalnie się bawić,jest bezpiecznie czy wprowadzili normę z
            OWCY?
          • Gość: opój Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 11.08.10, 17:01
            zaszczepiony ten opókj
    • Gość: jaa Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: 193.111.147.* 08.09.09, 15:04
      polecan agencje cobra. monitoring ma zalozony od 4 lat i nie mam
      zadnych zazutów.
    • Gość: xyz Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 15:26
      Najlepsza AO posiada własną stacje monitorowania oraz własne GI.
      Która AO z Rdaomia posiada taki zestaw?
      • Gość: neowar Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 14.11.09, 18:34
        REFLEX
    • Gość: blink Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 08.09.09, 18:09
      Wszystko zależy co oczekujesz po agencji ochrony i ile chcesz wydac?
      • Gość: hm Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.09, 11:38
        Enigma. albo Pablo oczywiście bez koncesji.
        • Gość: kokto Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 10.09.09, 06:10
          Pablo brak koncesji co łączy się z problemami z ubezpieczeniem.
          Swoja stacja SMA. Radom
          Enigma to starsi panowie dorabiający do emerytur, oczywiscie
          każdemu wolno ale czy wszędzie? SMA Interfachu. Radom
          Kuratela SMA Interfach Radom
          Uniwersum własna SMA Radom
          Zawisza własna SMA Radom
          Kerim własna SMA Radom
          AJG 2 własna SMA Bydgoszcz
          Alarm Cobra System własna SMA Radom
          Cerber własna SMA Radom
          Solid własna SMA Warszawa
          Dragon SMA Interfach Radom
          Reflex własna SMA Radom
          Skorpion ?
          Goliat SMA Interfach Radom
        • Gość: polismen Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.09, 12:10
          hehehe ale się uwzieła konkurencja na enigme.
      • Gość: bela Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 17:12
        tak to trudny wybór
    • Gość: Olo Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 09.09.09, 22:37
      Jeżeli na prawdę zależy Ci na profesjonalistach i możesz poczekać do
      pażdziernika to zapraszam do biura ochrony Bator - ul. Słowackiego
      153a/1. pozdrawiam
      • Gość: wyluz Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.09, 14:27
        Czyżby Goliat się podzielił i samodzielnie AO "Bator" :)
      • Gość: maniek Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 21.09.09, 11:01
        A jak można się skontaktować z firmą "BATOR" bo w biurze nie ma
        jeszcze nikogo?
        • Gość: olo Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 21.09.09, 22:14
          biuro@bator-ochrona.pl
          • Gość: maniek Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 21.09.09, 23:07
            dzięki Olo za namiary.
          • Gość: maniek Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 24.09.09, 16:08
            Olo a czy możesz podać jakieś namiary do siebie bo chciałbym pogadać
            na temat tej firmy.
    • Gość: andrzej Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 08:25
      Polecam Agencje KERIM są mobilni, skuteczni oraz tani.
      • Gość: deepdiving Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 14:04
        Ja gorąco polecam Alarm Cobra System na ul. Obrońców, profesjonalni,
        rzetelni, uczciwi, skuteczni. Wyjeżdżam na dwa tygodnie i zostawiam
        domek jednorodzinny pod ich nadzorem bez obaw. Wspólpracujemy już
        ok. 4 lata i jeszcze nigdy mnie nie zawiedli. Polecam.
        • Gość: poszukujący ochron Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: 79.97.36.* 18.11.11, 22:11
          Jak tam samo wykonują swoją pracę jak obsługują interesantów to dziękuje.
          Na ofertę czekam już tydzień i dziękuje im już...
          • Gość: urażony Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 06.03.12, 21:48
            Strasznie niekulturalna jest ochrona w Mojito, macie podobne spostrzeżenia?
    • Gość: hi Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 12.09.09, 08:31
      Widzę że po wejsciu Solidu na rynek się zagęsciło.
      • Gość: YUYTURT Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 10:28
        NIE POLECAM OCHRONY SKORPION ,SAME PAJACE TAM PRACUJĄ ....
        • Gość: odi Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: 77.255.106.* 13.09.09, 12:46
          ty antek( z diabła łaski) ,piszący sam do siebie i zmieniający ksywy sam jesteś
          pajacem co uwidaczniasz w swoich wątkach i postach.
        • Gość: Gracz Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 10:51
          To fakt,parę osób jest w tej firmie do wymiany ( zwłaszcza ten młody grubas z
          salonu gier )ale ogólnie jest z czołówki w Radomiu.Są efektywni.
    • Gość: klient Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.internet.radom.pl 17.09.09, 14:14
      A ja polecem firmę AJG 2, firma posiada wszelkie koncesje i uprawnienia. Ochrona jest profesjonalnie szkolona i ciągle przechodzi dodatkowe szkolenia.
      Sam montaż systemu alarmowego przebiega szybko i sprawnie. U mnie w domu montowało alarm dwóch Panów właśnie z tej firmy. Polecam z samej rozmowy z monterami zobaczysz że znają sie na tym co robią.
      AJG 2 ul.sienkiewicz 8 tel.362 41 10
      • Gość: klient2 Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 08:48
        Panie Łukaszu AJG 2, pan nawet niema czasu poprawić nadajnik. Sprawa
        trwa od miesiąca.
        • Gość: Pytong Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.internet.radom.pl 18.09.09, 08:52
          Agencja Ochrony Kowalczyk (nie mylić z Lisiecką).Warszawskie
          standardy!
          • Gość: G. Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.09, 15:38
            Witqaj,
            ja współpracowałem z kilkoma agencjami...
            jeśli chcesz monotoring obiektu, zorientuj się która firma ma dość blisko punk "wyjazdowy" dla patrolu interwencyjnego - to jest istotne.
            Poza tym nie wszystkie mają patrole całodobowe z prawdziwego zdarzenia, często pracownicy firm mają dużury w domacj i jadą na telefon.

Więc zobacz, czyj patrol(tylko bez balkoników i pieluch) jest blisko i podejmij decyzję.

Ceny poza solidem to ok. 120 zł brutto za dom lub mieszkanie.
            Solid jest teoretycznie tańszy, ale przeczytaj wszystkie umowy.

Pozdrawiam.

Pozdrawiam.
          • Gość: Gostek Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: 80.249.4.* 04.10.09, 10:37
            Czyżby " GILU" no to się ......
          • Gość: hugo Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.10, 10:01
            Mało,godna polecenia agencja w WARSZAWIE zalega pracownikom z
            wynagrodzeniami,terminowośc to nie wtej firmie
      • Gość: ja Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: 89.191.152.* 23.10.09, 06:49
        jakie szkolenia, mój mąż tam kiedyś pracował. raz kiedyś mieli tylko "zajęcia" na strzelnicy, chyba raz na pół roku. szef oszczędza na wszystkim, bo przecież musi córuni i synuniowi wybudować dom, żeby nieroby miały gdzie mieszkać.
        WIESZ JAK DZIAŁA SPRAWA Z FUNDUSZEM SOCJALNYM??? PRACOWNIKY OFICJALNIE NIBY DOSTAJĄ PIENIĄDZE Z FUNDUSZU SOCJALNEGO A TAK NAPRAWDE, BABY Z BIUR, KADROWE I INNE SEKRETARECZKI, KTÓRYCH W AJG 2 W BYDG JEST CHYBA Z 20 ( WSYSTKIE TO RODZINA ALBO ZNAJOME SZEFA) PODPISUJĄ SIĘ NAZWISKAMI PRACOWNIKÓW - FAŁSZUJĄ PODPISY- I JEŻDZĄ SOBIE NA RÓZNE WCZASY!!!!!!!!!!!!!
        TO JEST SPRAWIEDLIWE??????
    • Gość: renia Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.09, 16:05
      Nie czytaj tego co tu piszą zadzwoń do kilku i wybierz najlepszą
      ofertę po wcześniejszej rozmowie z właścicielem lub dyrektorem bo tu
      ściemy piszą.
      • Gość: Marzena Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.09, 11:21
        ja mam alarmy w enigmie od ponad 10 lat i jestem zadowolona
        • Gość: info Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 28.03.10, 13:26
          podobno Enigma sprzedała swoje monitoringi do Dragona.
      • Gość: ułan Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 03.10.09, 19:03
        Antyterroryści członkami groźnego gangu

Sukces policjantów z Centralnego Biura Śledczego i Biura Spraw Wewnętrznych. Rozbili grupę przestępczą, która od kilku lat terroryzowała restauratorów w Łodzi, Bełchatowie, Piotrkowie i Sieradzu.

Kronika kryminalna
        "Gazeta" już trzy lata temu pisała, że przestępcy przejmujący w "ochronę" kolejne łódzkie puby i restauracje mogą korzystać z usług policjantów.

Grupa działała w woj. łódzkim i w Wielkopolsce. Jej członków śledczy z BSW i CBŚ rozpracowywali od dwóch lat. W poniedziałek policjanci z CBŚ i BSW zatrzymali łącznie 12 osób. W ręce śledczych wpadł między innymi 35-letni szef gangu. Wśród zatrzymanych jest także sześciu funkcjonariuszy policji w wieku od 29 do 40 lat. To antyterroryści o stażu służby od czterech do 17 lat.

Trzon grupy stanowili: 35-letni Sławomir F., właściciel agencji ochroniarskiej, i 34-letni policjant. To ten drugi "zwerbował" do współpracy pięciu łódzkich policjantów: z komisariatów i antyterrorystów. Razem z przestępcami za pieniądze ochraniali dyskoteki, puby i restauracje. Swoje usługi narzucali w bezwzględny sposób, np. bijąc restauratorów, którzy nie chcieli z nimi współpracować.

Inspektor Marek Działoszyński, szef Komendy Wojewódzkiej Policji w Łodzi, zapowiedział już zawieszenie zatrzymanych funkcjonariuszy w czynnościach służbowych. Śledztwo prowadzi Prokuratura Rejonowa w Pabianicach. Za udział w grupie przestępczej, wymuszenia rozbójnicze i pobicia podejrzanym grozi kara pozbawienia wolności nawet do dziesięciu lat.

- Wiem, że to dopiero początek śledztwa - mówi nasz informator zbliżony do CBŚ. - Mają zatrzymywać niemal wszystkich byłych i obecnych antyterrorystów, którzy współpracowali z F. Stanie mnóstwo dyskotek w regionie, bo ochraniali praktycznie wszystkie, wyrzucając inne firmy z interesu.

Co napisaliśmy już o tej sprawie

"Czy tam byli policjanci?", "Gazeta" z 20 stycznia 2006 r.

Zapis z kamer klubu Belfast, znajdującego się przy al. Kościuszki, jest szokujący. Do ochroniarza stojącego przed wejściem do baru podchodzą dwaj mężczyźni. Rozmawiają z nim, prawdopodobnie się kłócą. Po chwili dołącza do nich jeszcze kilka osób. Za kurtkę wciągają ochroniarza do sali barowej. Biją go. Kopią ofiarę po całym ciele. Po pewnym czasie mężczyzna wyrywa się prześladowcom i siada przy barze. Minutę później do sali wchodzą jego prześladowcy. Przez kilka minut okładają go pięściami po głowie. Ochroniarz przelatuje przez bar.

Jednemu z napastników podczas kopania ochroniarza spada but. Zakłada go i kontynuuje kopanie ofiary. W twarz dostaje też barmanka, która staje w obronie bitego. Ochroniarz ucieka z klubu. Mężczyźni, którzy go pobili, spokojnie siadają przy stoliku i zamawiają drinki. Tyle film.

Co ciekawe, nikt nie wezwał policji. Sam pobity do tej pory nie zgłosił się na komisariat. Pracownicy baru mówią wprost: - Po co mieliśmy wzywać policję, skoro funkcjonariusze byli na miejscu? Wszyscy wiedzą, że dorabiają sobie po godzinach w ochronie i w razie awantury chronią kolegów. Ludzie się boją cokolwiek powiedzieć.

Udało nam się ustalić, kim są napastnicy katujący ochroniarza. Jeden z nich to Radosław S. z Pabianic, powiązany z półświatkiem były zapaśnik, karany za udział w grupie przestępczej i wymuszanie haraczy. Drugi to F., z rodziny posiadającej firmę ochroniarską (pod swoją opieką ma m.in. dyskotekę Viva Life).

Według naszych informatorów F. ma doskonałe układy z policyjnymi antyterrorystami, którzy dorabiają sobie, ochraniając dyskotekę Viva Life.

"Katował nie pierwszy raz", "Gazeta" z 23 stycznia 2006

Okazuje się, że bracia Sławomir i Tomasz F. mają na swoim koncie pobicie trzech ochroniarzy w jednej z pabianickich dyskotek Halloween, gdzie przed kilku laty próbowali przejąć ochronę. Gdy negocjacje nie powiodły się, w maju 2003 roku wraz z kolegami ciężko pobili trzech jej pracowników. Właściciel zrezygnował z prowadzenia interesu. Dyskotekę przy ul. Zamkowej przejął po nim Radosław S.

• Gość: adam Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 06.10.09, 19:49
        ja mam ochrone
    • Gość: ciekawy Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 30.09.09, 22:29
      Mam pytanie? czy to prawda że Cerber został kupiony przez SOLID
      SECURITY.
      • Gość: wyluz Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.09, 08:48
        Ze wszystkich wymienionych agencji polecam AO "BATOR" pomimo że
        dopiero zaczyna znam jej skuteczność i jak znam ludzi tworzących ten
        rynek to będzie to najszybciej rozwijająca się firma w tym segmencie
        na rynku radomskim.Prawdziwa bojowa formacja.
        • Gość: diament Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.09, 10:48
          ja też polecam BATOR są szybcy jak błyskawica, bardzo bardzo tani a co najleprze ,dokładni i żetelni maja szybkie samochody i są uzbrojeni i kultularni. POLECAM serdecznie
      • Gość: byly pracownik Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 07.01.10, 02:03
        Właściciel CERBERA się rozwodzi i boi się żeby mu żonka wszystkiego nie zabrała.
        Hahah jakby Jeb**y był uczciwy to by tak nie skonczył.
    • pajek9 Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu 01.10.09, 19:32
      Bator!!!
      • Gość: nowy Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 01.10.09, 22:39
        Natknołem się przypadkowo na ten wontek forum i podziele sie z wami. No miałem stycznosć z firmom BATOR przetstawili mi cennik i zrezygnowałem z usług popszedniej firmy, bo BATOR zdecydowanie jest tańszy od konkurencji i lepszy.Polecam ! a każdy grosz w czasie kryzysu sie liczy.
        • Gość: bazyliszek Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 02.10.09, 00:02
          Po pierwsze naucz sie końcówków a bedziesz miał piątek jak mrówków.....ale co
          tam do szkoły było pod górkę :) po drugie jakiż to miałeś kontakt z Biurem BATOR
          skoro firma ta dopiero od dziś miała ruszyć... nie da się ot tak . Dziś otwarte
          i już dziś moje domy,firmy itd itp przejmuje druga firma. Tego mu życzymy ale
          daj spokój możesz się podlizać ale troszkę później...taniej ci policzy:):):) Ja
          będąc obiektywnym polecam Wam każdą firmę, która wyda się Wam godna zaufania,
          rzetelna, szybka, skuteczna no i przede wszystkim konkurencyjna finansowo bo tak
          naprawde to o to chodzi. A wybierajcie ją nie na forum gdzie pełno klakierów
          wszystkich radomskich Agencji czy Biur lecz wspólnie z rodziną lub wspólnikami
          przy lampeczce doooobrego winka .... pozdrawiam z harcerskim czuj, czuj
          CZUWAJ !!!!!!
      • Gość: Rene Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.09, 09:23
        WIDZĘ, ŻE FIRMA NOWA NA RYNKU ROBI MARKETING INTERNETOWY ALE NIE TO
        SWIADCZY O FIRMIE TYLKO DOKONANIA, A TYCH NIESTETY NIEMA I DŁUGO
        BEDZIE NA DOBRA OPINIĘ MUSI POPRACOWAĆ.
        NA NIC PIĘKNE OPISY WRZUCANE NA WĄTKU PRZEZ PRACOWNIKÓW I CZŁONKÓW
        RODZIN WŁAŚCICIELI.
        PRACA PANOWIE PRACA!!!!!!
    • Gość: ......... Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 10:30
      Praca tak, ale i odpowiedni ludzie pracujący dla tej firmy.
      • Gość: Piotr Z. Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 10:56
        Pewnie że tak ja bym nie dał pod opieke swojego majątku, firmie która dopiero wchodzi na rynek lub jest od roku czy dwóch itd., fakt może być dobra ale... wiele słyszałem od znajomych o firmach z Radomia typu "łyse głowy" póżniej jaja wychodzą. Ja mam ochrone z Radomia, która działa na rynku wiele lat (nie bede pisał jaka) jest solidna i tyle. A najlepiej popytać znajomych co mają ochrone wysłuchać i dopiero wybrać bo kazda firma jest inna i inaczej oczy mydli aby tylko złapać ochrone.Powodzenia
        • Gość: Ala Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.32.radom.pilicka.pl 02.10.09, 13:08
          Ciekawa jestem skąd tak dobre notowania firmy działającej od dwóch dni, czy
          przypadkiem Panowie z BATOR nie zagościli tutaj z reklamą?
          • Gość: wyluz Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.09, 14:27
            Notowania dobre bo znawcy tematu znają założyciela firmy i ogólnie
            wiadomo jakie umiejętności sobą prezentuje,jakim włada
            doświadczeniem i jakich zatrudnia ludzi.Zresztą sam bym chciał
            pracowac w takiej firmie pod takim szefostwem.
            • Gość: chuck norris Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 15:52
              tylko BATOR!!!!
              • Gość: Ala Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.32.radom.pilicka.pl 03.10.09, 11:38
                czemu tylko BATOR?
            • Gość: kark Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 03.10.09, 00:42
              znawcy tematu juz dawno wiedza "dobra ochrona" to tylko powiazania z bandziorami z naszego miasta. smutne ale prawdziwe :( a policja wszystko wie tylko nic nie widzi albo nie chce widzieć. Takie cuda tylko w naszej Polsce... młodzi policjanci na emeryturze ciekawe czemu ?
              • Gość: neowar Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 14.11.09, 18:18
                bo poszli do policji by za 15 latek mieć emeryturkę i tylko po to.
            • Gość: neowar Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 14.11.09, 18:22
              Może też bym chciał tam pracować, ale jakoś nie wiele wiem o tej
              firmie, fakt szef jest podobno OK ale czy agencja...zobaczymy
    • Gość: sumienie Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 02.10.09, 21:06
      Co trzeci pracownik agencji to były policjant lub agent służb
      specjalnych. Zarobki ochroniarzy wahają się od 6 zł do nawet
      kilkuset za godzinę. Czy ufamy im, czujemy się bezpieczniejsi, a
      może obawiamy?

Nie brakuje skarg na ochroniarzy, którzy np. w supermarkecie
      dokonują rewizji klientów nie mając podstaw. Ileż razy zdarza się,
      że ochroniarz przegląda torbę kupującemu lub sprawdza mu kieszenie.
      Bo miał tylko wrażenie, iż klient zabrał coś z półki i schował.
      Niektórzy ochroniarze są gburowaci, wulgarni. Inni wręcz
      przeciwnie. Czy ich szanujemy? Wielu z nich jeszcze kilka lat temu
      pracowało w policji lub milicji. Bardzo często mają zaświadczenie
      lekarskie o utracie zdrowia w policji, dzięki temu dostają wyższe
      świadczenia.

Podstawową usługą, jaką sprzedają obecnie agencji jest ochrona
      fizyczna, czyli rozstawianie w recepcjach, przy wejściach
      supermarketów, przy szlabanach wjazdowych na strzeżone osiedla grup
      ochroniarzy, którzy pełnią funkcje pilnujących porządków dozorców.

Zdaniem ekspertów firmy ochroniarskie najbardziej będą jednak
      zarabiać na nowych technikach ochrony. Szefowie firm będą coraz
      częściej wynajmować ochroniarzy do monitoringu tras służbowych
      samochodów, bezprzewodowej kontroli nocnej pracy stróży i
      ochroniarzy. Coraz popularniejsze jest wynajmowanie ochroniarzy
      przez mieszkańców osiedli domków jednorodzinnych.

Państwowa Inspekcja Pracy wykazała, że w ubiegłym roku agencje
      ochrony zaniżały zarobki pracowników. Często podpisują z nimi umowy
      zlecenia lub o dzieło. Część pieniędzy wypłacają pracownikom do
      ręki. Ochroniarze twierdzą, że aby zarobić 1500 zł, muszą spędzić w
      pracy nawet 250 godzin - to oznacza, że ochroniarz za godzinę
      zarabia 6 zł na rękę.

Na największe zarobki może liczyć ochroniarz świadczący nietypowe
      usługi - np. dla przedsiębiorców (ochrona przed posłuchem,
      zabezpieczenie spotkań biznesowych, ochrona osobista). Cena tego
      typu zleceń są negocjowane indywidualnie. Osobiści specjalizujący
      się w najnowszych technikach mogą zarobić od 50 do 100 zł za
      godzinę.

Ile można zarobić w ochronie?
      Ochrona konwoju z pieniędzmi – 13 zł za godzinę
      Ochrona nieruchomości – 5-9 zł za godzinę
      Ochrona supermarketu – 11 zł za godzinę
      Detektywi – 40 zł za godzinę
      • Gość: ułan Antyterroryści członkami groźnego gangu IP: *.radom.vectranet.pl 03.10.09, 19:06
        Sukces policjantów z Centralnego Biura Śledczego i Biura Spraw Wewnętrznych. Rozbili grupę przestępczą, która od kilku lat terroryzowała restauratorów w Łodzi, Bełchatowie, Piotrkowie i Sieradzu.

Kronika kryminalna
        "Gazeta" już trzy lata temu pisała, że przestępcy przejmujący w "ochronę" kolejne łódzkie puby i restauracje mogą korzystać z usług policjantów.

Grupa działała w woj. łódzkim i w Wielkopolsce. Jej członków śledczy z BSW i CBŚ rozpracowywali od dwóch lat. W poniedziałek policjanci z CBŚ i BSW zatrzymali łącznie 12 osób. W ręce śledczych wpadł między innymi 35-letni szef gangu. Wśród zatrzymanych jest także sześciu funkcjonariuszy policji w wieku od 29 do 40 lat. To antyterroryści o stażu służby od czterech do 17 lat.

Trzon grupy stanowili: 35-letni Sławomir F., właściciel agencji ochroniarskiej, i 34-letni policjant. To ten drugi "zwerbował" do współpracy pięciu łódzkich policjantów: z komisariatów i antyterrorystów. Razem z przestępcami za pieniądze ochraniali dyskoteki, puby i restauracje. Swoje usługi narzucali w bezwzględny sposób, np. bijąc restauratorów, którzy nie chcieli z nimi współpracować.

Inspektor Marek Działoszyński, szef Komendy Wojewódzkiej Policji w Łodzi, zapowiedział już zawieszenie zatrzymanych funkcjonariuszy w czynnościach służbowych. Śledztwo prowadzi Prokuratura Rejonowa w Pabianicach. Za udział w grupie przestępczej, wymuszenia rozbójnicze i pobicia podejrzanym grozi kara pozbawienia wolności nawet do dziesięciu lat.

- Wiem, że to dopiero początek śledztwa - mówi nasz informator zbliżony do CBŚ. - Mają zatrzymywać niemal wszystkich byłych i obecnych antyterrorystów, którzy współpracowali z F. Stanie mnóstwo dyskotek w regionie, bo ochraniali praktycznie wszystkie, wyrzucając inne firmy z interesu.

Co napisaliśmy już o tej sprawie

"Czy tam byli policjanci?", "Gazeta" z 20 stycznia 2006 r.

Zapis z kamer klubu Belfast, znajdującego się przy al. Kościuszki, jest szokujący. Do ochroniarza stojącego przed wejściem do baru podchodzą dwaj mężczyźni. Rozmawiają z nim, prawdopodobnie się kłócą. Po chwili dołącza do nich jeszcze kilka osób. Za kurtkę wciągają ochroniarza do sali barowej. Biją go. Kopią ofiarę po całym ciele. Po pewnym czasie mężczyzna wyrywa się prześladowcom i siada przy barze. Minutę później do sali wchodzą jego prześladowcy. Przez kilka minut okładają go pięściami po głowie. Ochroniarz przelatuje przez bar.

Jednemu z napastników podczas kopania ochroniarza spada but. Zakłada go i kontynuuje kopanie ofiary. W twarz dostaje też barmanka, która staje w obronie bitego. Ochroniarz ucieka z klubu. Mężczyźni, którzy go pobili, spokojnie siadają przy stoliku i zamawiają drinki. Tyle film.

Co ciekawe, nikt nie wezwał policji. Sam pobity do tej pory nie zgłosił się na komisariat. Pracownicy baru mówią wprost: - Po co mieliśmy wzywać policję, skoro funkcjonariusze byli na miejscu? Wszyscy wiedzą, że dorabiają sobie po godzinach w ochronie i w razie awantury chronią kolegów. Ludzie się boją cokolwiek powiedzieć.

Udało nam się ustalić, kim są napastnicy katujący ochroniarza. Jeden z nich to Radosław S. z Pabianic, powiązany z półświatkiem były zapaśnik, karany za udział w grupie przestępczej i wymuszanie haraczy. Drugi to F., z rodziny posiadającej firmę ochroniarską (pod swoją opieką ma m.in. dyskotekę Viva Life).

Według naszych informatorów F. ma doskonałe układy z policyjnymi antyterrorystami, którzy dorabiają sobie, ochraniając dyskotekę Viva Life.

"Katował nie pierwszy raz", "Gazeta" z 23 stycznia 2006

Okazuje się, że bracia Sławomir i Tomasz F. mają na swoim koncie pobicie trzech ochroniarzy w jednej z pabianickich dyskotek Halloween, gdzie przed kilku laty próbowali przejąć ochronę. Gdy negocjacje nie powiodły się, w maju 2003 roku wraz z kolegami ciężko pobili trzech jej pracowników. Właściciel zrezygnował z prowadzenia interesu. Dyskotekę przy ul. Zamkowej przejął po nim Radosław S....
        • Gość: żołądkowa gorzka Re: Antyterroryści członkami groźnego gangu IP: *.radom.vectranet.pl 03.10.09, 21:02
          Gdańscy policjanci dorabiają po godzinach jako taksówkarze.
          Nagminnie łamią przepisy ruchu drogowego i czują się bezkarni.
          Trójmiejscy policjanci dorabiają jako taksówkarze, jednak w opinii
          wielu taksówkarzy postępują niefair: zabierają pasażerów za połowę
          ceny, nie wbijają kursów na kasę fiskalną, dzięki czemu nie płacą
          należnego podatku. Jak poinformował Dziennik Bałtycki, wobec kilku
          funkcjonariuszy toczy się już postępowanie dyscyplinarne. - W
          taksówkach są niewyspani i śpią. Tak samo robią później w
          radiowozach czy na komisariatach. W obu przypadkach ich praca nie
          jest w żaden sposób prawidłowa - twierdzi jeden z gdańskich
          taksówkarzy. - Taksówkami poruszają się jak radiowozami.
          Najwidoczniej zapominają, że na dachu mają logo taxi a nie koguta
          policyjnego.

Do legendy przeszedł "najkrótszy kurs w Gdańsku" - przez całą ulicę
          Długą, która otrzymała taką nazwę nie bez powodu. Nie wiadomo, ile
          klienta kosztował ten kurs - wiadomo jedynie, że osiągnął
          odpowiednią prędkość. Taksówkarze narzekają na poczucie bezkarności
          panujące wśród policjantów. - Stoją w miejscach niedozwolonych. Po
          zwróceniu im uwagi wymachują blachami policyjnymi - opowiada jeden
          z taksówkarzy.

Według prawa policjant nie może podejmować zajęcia zarobkowego poza
          służbą bez pisemnej zgody przełożonego. W odpowiednim wniosku
          powinien zaznaczyć, jaki charakter ma dodatkowa praca, podać czas i
          miejsce pracy oraz przewidywany okres trwania umowy. - Zgoda
          umożliwiająca pracę w charakterze taksówkarza udzielana jest
          sporadycznie. Nie mamy informacji dotyczących liczby policjantów,
          którzy pracują zarobkowo poza służbą bez zgody przełożonego
          natomiast każde takie zgłoszenie zostałoby natychmiast sprawdzone i
          wyjaśnione - mówi w rozmowie z Dziennikiem Bałtyckim mł. asp. Beata
          Domitrz-Borszewska z wydziału prasowego Komendy Wojewódzkiej
          Policji w Gdańsku. Nieoficjalnie mówi się, że takich osób może być
          nawet około tysiąca. W sytuacji kiedy policjant podjął dodatkową
          pracę bez zgody przełożonego, po otrzymaniu takiej informacji
          przeprowadza się czynności wyjaśniające, które kończą się
          pouczeniem lub wszczęciem postępowania dyscyplinarnego wobec
          funkcjonariusza.

Komenda Wojewódzka Policji w Gdańsku zajęła się już sprawą.
          Aktualnie prowadzone jest jedno postępowanie dyscyplinarne w
          sprawie funkcjonariusza, który pracował jako taksówkarz bez zgody
          przełożonego. Toczy się również postępowanie w sprawie skarg na
          policjantów pracujących w charakterze taksówkarzy.
          • Gość: gargu agencja ochrony IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.10.09, 15:02
            a czy Bator ma juz jakies alarmy zy imprezy albo obiekty i czy juz zatrudnia
            odpowidnich ludzi do tej pracy i jaki jest cennik ochrony
    • Gość: JB Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.09, 03:28
      Dementuje pogłoski jakoby któryś z moich pracowników lub osoba blisko zwizana z
      BO Bator wypisywała tutaj te brednie. Nasza firma funkcjonuje od 1 pazdziernika
      i tyle mam do przekazania
    • Gość: Gracz Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 10:41
      Według mnie Agencja Ochrony SKORPION
      • Gość: ss Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.09, 13:15
        Skorpion Security
        • Gość: Gracz Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 12:02
          Czyżby p. A. zaczoł dbać o imaż swojej firmy,Skorpion ?
          Wyrzucił wreszcie tego grubasa z salonu gier.Od razu więcej powietrza się
          zrobiło w salonie.
          • Gość: zzz Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 12:53
            A ja polecam PAO POlskie Agencje Ochrony biuro w budynku przy
            Grzecznarowskiego 2, maja własny monitoring, pełna profeska. Firma
            znana w całej Polsce organizuje m.im zloty Harleya
            • Gość: mala czarna Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 15:03
              ha ha pełna profeska, niesamowite miałam kontakt z ową firmą gdy "
              chroniła " nasze bloki. Pracownicy albo spali w czsie dnia lub
              spożywali alkohol, reakcjia ze strony kierownictwa hm.
              • zoelka Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu 05.11.09, 15:31
                Gość portalu: mala czarna napisał(a):

> ha ha pełna profeska, niesamowite miałam kontakt z ową firmą gdy "
                > chroniła " nasze bloki. Pracownicy albo spali w czsie dnia lub
                > spożywali alkohol, reakcjia ze strony kierownictwa hm.
                Kazdy ma zawsze jakiws doswiadczenia a ja akureat same pozytywne i dlatego polecam
                • Gość: spotrzegawczy Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 03.04.10, 18:28
                  zdaje się że osoba z kadry kierowniczej firmy PAO spedziła noc na
                  dołku, chyba za dużo WODY ŻYCIA jak u niej jak i kierowcy. Przykład
                  idzie z góry. Pewnie robili kontrole pracowników :)
                  • Gość: liga Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.146.18.38.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.04.10, 00:12
                    człowieku tylko nie pchaj się do K U R A T E L I, bo to najgorsza firma na
                    tym rynku.
            • Gość: ringo 1 Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.11, 16:10
              PAO RADOM oszukują na godzinach ,nie płacą w terminie.Panowie prezesi z Warszawy jeżdzą na wycieczki zagraniczne, kupuja nowe samochody kosztem pracowników z RADOMIA.NIE POLECAM.FIRMA KRZAK .umowa zlec. za 3,20 ijeszcze nie płatne w terminie .z daleka od takiej firmy KRZAK
      • Gość: neowar Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 14.11.09, 18:15
        bez patrolu, grupi interwencyjnej, fakt "super" agencja
        • Gość: neowar Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 14.11.09, 18:28
          Zresztą, jaki patrol widzicie najczęściej na mieście, ja wiem jaki
          bo pracuje właśnie w tej agencji. I kurde ani razu nie widziałem aby
          Patrol udzielał pomocy postronnym, a nasz to robi jeśli tego
          potrzebują.
        • Gość: komodo Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.09, 08:07
          powoli ta firma znika z rynku radomskiego...
    • Gość: solidna firma Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.09, 08:31
      czyikeajestok.pl
      • Gość: gościunio Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.12.09, 22:02
        BIURO OCHRONY BATOR
    • Gość: standarty solidu Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 26.12.09, 11:08
      www.youtube.com/watch?v=Z655BhPM8R4
      • Gość: jestem za.... Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.12.09, 22:07
        BATOR!!!!
        • Gość: PracowNick Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 20:24
          hm... Może się koledzy wysilą i napiszą coś więcej niż tylko nazwę jakiejś
          agencji? bo jak na razie to 90% postów to totalny offtopic.
          • Gość: zainteresowany Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 07.01.10, 03:44
            chcialem wynajac cerbera ale podobno sprzedany?
          • Gość: :-) Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.01.10, 12:59
            jakiejś... :-)
            • Gość: figi Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.pilicka.pl 15.02.10, 12:49
              PAO NAJLEPSZA OCHRONA W MIESCIE
              • Gość: Pijany Agent Ochro Śpiąca ochrona za grosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 13:40
                Śpiąca ochrona za grosze

Agencje ochrony prowadzą ze sobą wojnę cenową. Jakość ich usług jest
                przez to coraz gorsza, a osiedli pilnują amatorzy.

+zobacz więcejKilka tygodni temu jedna z największych firm ochrony w
                Warszawie wypowiedziała wojnę pozostałym. Solid wysłał ponad setkę
                przedstawicieli handlowych do osiedli domków jednorodzinnych. Cel
                jest jasny: odebrać konkurencji klientów.

Inne firmy także wzięły się za promocję. – Na wiosnę planuję zacząć
                budowę domku na Okęciu, już teraz w bramie agencje zostawiają mi
                ulotki – mówi Jan Kalinowski z Ochoty

Szefowie firm robią wszystko, by odebrać klientów konkurencji. –
                Solid obniżył ceny nawet do 7 zł miesięcznie w pierwszym pół roku
                monitoringu. Też będziemy musieli tak zrobić. Odbije się to na
                jakości usług, bo za tę cenę nie da się pracować porządnie –
                tłumaczy szef innej dużej agencji ochrony w stolicy.

Dotychczas ceny nie schodziły poniżej 30 zł. Przykładowo w
                Juwentusie miesięczna ochrona kosztuje od 50 do 100 zł .– W
                ostatnich latach można jednak zauważyć wyraźny spadek cen – skarży
                się prezes Juwentusa Ryszard Kaliński.

Przemęczony ochroniarz

Dumpingowe ceny firmy odbijają sobie na pracownikach. Zamiast
                dwuosobowych patroli, do alarmów wyjeżdża tylko jeden ochroniarz, w
                dodatku pracownicy są źle opłacani i skreślono szkolenia.

– Pracuję w miesiącu ponad 300 godzin, czyli dwa razy tyle, ile
                normalny człowiek – żali się jeden z ochroniarzy. – Inaczej nie
                starczyłoby mi na życie. Jestem przemęczony, często na dyżurze
                przysypiam i za każdym razem modlę się, żeby alarm okazał się
                fałszywy. Z wypoczętym, zdrowym napastnikiem mogę nie mieć szans.

Ochroniarze nazywają samych siebie „armią umundurowanych biedaków“.
                Za godzinę pracy dostają średnio 5 – 7 zł brutto. Umowa o pracę z
                reguły opiewa na najniższą krajową, resztę pieniędzy ochroniarze
                dostają „pod stołem“ albo na umowę-zlecenie.

Ochrona za grosze

Jak wynika z danych Polskiej Izby Ochrony na stołecznym rynku ok.
                tysiąca firm ma koncesje na świadczenie usług w zakresie ochrony. –
                Szacuje się, że faktycznie działa ok. 50 – 60 proc.
                zarejestrowanych – mówi Sławomir Wagner. – Mogą one w sumie
                zatrudniać ok. 50 – 60 tys. pracowników. Polska Izba Ochrony co
                roku zamieszcza na swojej stronie internetowej (www.piooim.pl)
                kalkulację minimalnej stawki kontraktów. W 2010 roku wynosi ona
                14,33 zł za godzinę.

– Tylko nieliczni zleceniodawcy zawierają kontrakty na takim
                poziomie cen – uważa prezes Wagner. – Są to zazwyczaj ci, którzy
                traktują bezpieczeństwo jako ważny element prowadzonej działalności.

Zmową cenową czy stosowaniem cen dumpingowych zajmuje się Urząd
                Ochrony Konkurencji i Konsumentów. – Nie prowadziliśmy żadnego
                postępowania dotyczącego nadużywania pozycji dominującej ani
                porozumieniami na rynku usług ochroniarskich. Nie wpłynęło do nas
                też zawiadomienie w tej sprawie – mówi Agnieszka Majchrzak z biura
                prasowego UOKiK.

• Gość: lutek Re: Śpiąca ochrona za grosze IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.02.10, 11:51
                  BIURO OCHRONY BATOR
                  • Gość: SPARTAKUS Re: Śpiąca ochrona za grosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.10, 13:17
                    BIURO OCHRONY RZĄDU :)
    • Gość: handlowiec Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 08:24
      Kilka uwag:
      1.2. Zleceniodawca zobowiązany jest do ponoszenia kosztów związanych
      z naprawą i użytkowaniem użyczonych urządzeń.
      Czyli Pan będzie płacił za naprawy ich nadajnika nie mając
      świadomości czy on naprawdę jest dobry czy nie. Jaki Pan ma wpływ na
      jakość tego urządzenia i jego awaryjność.2.Kwota abonamentu może
      być waloryzowana co 6 miesięcy o stopień inflacji podawany przez
      GUS. I to zrobią na 100%
      3.W przypadkach występowania nieuzasadnionych lub fałszywych
      alarmów, pierwszy przyjazd grup interwencyjnych w miesiącu jest
      bezpłatny, natomiast każdy następny przyjazd jest płatny przez
      Zleceniodawcę w wysokości 50 zł + 22 % VAT, słownie: pięćdziesiąt
      złotych + 22 % VAT. Alarm nie zostanie uznany za fałszywy jeśli w
      czasie 60-ciu sekund od jego powstania nastąpi prawidłowe odwołanie
      interwencji przez podanie indywidualnego kodu identyfikacyjnego.
      Standartem wszystkie interwencję są darmowe. Proszę sobie wyobrazić
      dochodzenie się z firmą w której sekundzie Pan odwołał alarm czy to
      była 55 sek czy 70 sek ; ile Pan czekał na połączenie itd. W firmie
      która monitoruje jedną bazą dziesiątki tysięcy obiektów.
      I najważniejsze jak mamy odwołać alarm o którym nie wiemy np. alarm
      po zamknięciu obiektu; nocny fałszywy alarm bądź przypadkowe
      nieświadome użycie pilota napadowego (np. przy siadaniu z nim w
      kieszeni).
      Czyli mamy abonament 8zł netto i jedna fałszywka za 50zł netto i
      płacimy 58zł netto miesięcznie za usługę.
      4 Wynagrodzenie, o którym mowa w § 5, płatne będzie gotówką
      lub przelewem. Nie wyobrażam siebie płacenia gotówką pracownikowi
      grup interwencyjnych, to kasjer czy ochroniarz?; czy ktoś podjeżdża
      do mnie po pieniądze ?
      5 na czas nieokreślony tj. od daty rozpoczęcia wykonywania usługi,
      z możliwością jej pisemnego wypowiedzenia przez każdą ze stron z
      trzymiesięcznym terminem wypowiedzenia, dokonanym na koniec miesiąca
      kalendarzowego.
      Standartem jest jednomiesięczny okres wypowiedzenia oraz możliwość
      zakończenia umowy na zasadzie porozumienia stron.W przypadku
      monitorowania przez nadajnik GSM lub GPRS:
      1. Nadajnik GSM lub GPRS jest własnością Zleceniobiorcy. I jeszcze
      raz nadajnik jest ich własnością ale według punktu pierwszego na tej
      stronie to osoba płaci za jego naprawę!, ciekawe ile razy w miesiącu
      przyjdą na serwis tego urządzenia.
      2. W momencie zawieszenia monitorowania Zleceniodawca będzie
      obciążany kwotą abonamentu za obsługę nadajnika GSM. Jak to kwota;
      czyli nawet jak Pan nie korzysta to i tak płaci
      3. W momencie przekroczenia kwoty 30 zł + 22 % VAT z tytułu opłat za
      sygnały SMS Zleceniodawca będzie pokrywał nadwyżkę wg bilingu
      dostarczonego przez operatora sieci. Jaki osoba ma wpływ na koszt
      połączeń po ile to liczą; to jest istne ograniczenie w użytkowaniu
      systemu; jeśli zdarzy się osobie częściej zamykać lub otwierać
      obiekt wtedy przyjdzie dopłata !!!1.W przypadku braku terminowej
      zapłaty należności z tytułu wykonywania niniejszej umowy,
      Zleceniodawca upoważnia Zleceniobiorcę do dokonania przelewu
      przysługującej mu względem Zleceniodawcy wierzytelności na rzecz
      osoby trzeciej.
      To już przegięcie bez komentarza nigdy nie wiemy czy Pana długu nie
      odsprzedadzą firmie która nie przyjdzie po pieniądze o 12 w nocy.
      Wszelkie reklamacje związane z wykonaniem niniejszej umowy
      Zleceniodawca winien zgłaszać do Zleceniobiorcy na piśmie w terminie
      14 dni od daty zaistnienia zdarzenia. Reklamacje złożone po upływie
      tego okresu pozostaną bez odpowiedzi – a co jeśli będzie kontrahent
      na 14 dniowym urlopie a pierwszego dnia jego nieobecności dojedzie
      do zdarzenia to zwykłe uciekanie od odpowiedzialności i stoi to w
      sprzeczności z ubezpieczycielem.
      1.Zleceniobiorca zastrzega sobie prawo do rozwiązania umowy bez
      zachowania okresu wypowiedzenia w przypadku:
      b)umyślnego wywołania fałszywych alarmów przez Zleceniodawcę, osoby
      wspólnie z nim zamieszkałe, osoby, za które w myśl przepisów Kodeksu
      Cywilnego ponosi on odpowiedzialność lub przez osoby zatrudniane
      przez Zleceniodawcę.
      Co to znaczy „ umyślne wywołanie fałszywych alarmów”???
      2.Zleceniobiorca zastrzega sobie prawo do rozwiązania umowy z
      jednomiesięcznym wypowiedzeniem w przypadkach występowania u
      Zleceniodawcy nieuzasadnionych lub fałszywych alarmów, za których
      powstawanie Zleceniobiorca nie ponosi odpowiedzialności.
      Podstawą do wypowiedzenia klientowi umowy, może być fakt, że GI
      musiała jeździć na alarmy!!! :)))

p.s
      tak wygląda analiza umowy przez praktyków z branży; cały czas
      zastanawialiśmy się jak można utrzymać grupy interwencyjne z
      abonamentu 8zł netto. Po analizie umowy wiemy po prostu trzeba
      pobierać opłaty za wszystko inne co u innych jest za darmo.

Jak to mówią w solidzie Psy szczekają a karawana musi iśc dalej po
      trupach
      • Gość: STACH Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.03.10, 09:59
        "BIURO OCHRONY BATOR"

GŁÓWNA BAZA - ul. Ofiar Firleja 7 (stara Beta)
        • Gość: hm Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 15:25
          no tak na cmentarz komunalny niedaleko :)
          • Gość: :-( Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 14:42
            Faktycznie,nie wyglądasz najlepiej, ale że aż tak z Tobą źle, to nie
            wiedziałem. Może odwiedź lekarza, nie poddawaj się, walcz! Spróbuj
            polubić ludzi, może i oni Cię polubią, wtedy poczujesz się lepiej i
            może przestaniesz myśleć o komunalnym. Pamiętaj życie jest piękne.
            Pozdrawiam.
            • Gość: hm Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 15:27
              to taki żart sytułacyjny ale jeśli poczułeś się zdegustowany bardzo
              przepraszam. ze zdrowiem w porządku dziękuje za troske :)
              • Gość: kali Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.146.193.215.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.03.10, 22:38
                generalnie wszystkie agencje sa do dupy. wykorzystuja ludzi, mało płacą, a praca
                ch............wa. Mogę ci podać, gdzie się nie zatrudniać, na pewno w agencji
                REFLEX i KURATELA. Byłem, widziałem i wiem. Nigdy więcej. Nie pchaj się do
                tych dziadów.
        • Gość: BIMBO Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 17:45
          ODRADZAM
          • iryda-1 Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu 24.03.10, 18:01
            Polecam Agencję" Ochraniaj i broń się sam"
            • Gość: mam tak Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 24.03.10, 19:06
              wystarczy dobry alarm nie taki chiński, bardzo dobre okna antywłamaniowe oraz zamki i drzwi a ochrona to mit
              • Gość: zarys Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.na.pl 29.06.10, 22:54
                ale to w domku, a ja ostatnio bawiłem w Fanaberii z narzeczoną i lipa moi
                państwo- w ostatnim tygodniu jakoś się popsuło - nie było komu pilnować
                porządku i o mało nie doszło do Scytii. Stojący tam ochroniarze sami podżegali
                do bójki mnie i mojego kumpla. Palanci.
                • Gość: Alik Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.10, 17:32
                  W G2 ochrona skorpionów też dała ciała w weekend.Bał się burak jeden wyprowadzić
                  zalanego gościa to wyprowadził siłą moją koleżankę z lokalu.Brawo
                  ochrona,śmiechu warte.Kogo oni tam przyjmują
          • Gość: BIMBO Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 15:09
            POLECAM BIURO OCHRONY "GOLIAT"!!!
      • Gość: ali Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 24.03.10, 20:38
        Do Gość portalu: handlowiec- i czego piszesz wszystko pismem pogrubionym co świadczy o twoim debilstwie ....
        • Gość: handlowiec Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 08:03
          psy szczekają karawana musi isc dalej, rozumiem że jestes
          posiadaczem złotej karty Solid Security. I nie spinaj się tak.
    • Gość: hm Bitwa ochroniarzy pod telewizją IP: *.radom.vectranet.pl 28.03.10, 13:32
      www.tvp.info/infor...lewizja/1502277
    • Gość: ACE Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 28.03.10, 14:13
      Weź paru Ukraińców i bedzie OK
      • Gość: fix Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.146.178.137.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.03.10, 08:16
        WIESZ JAK DZIAŁA SPRAWA Z FUNDUSZEM SOCJALNYM??? PRACOWNIKY OFICJALNIE NIBY
        DOSTAJĄ PIENIĄDZE Z FUNDUSZU SOCJALNEGO A TAK NAPRAWDE, BABY Z BIUR, KADROWE I
        INNE SEKRETARECZKI, KTÓRYCH WSYSTKIE TO RODZINA ALBO ZNAJOME SZEFA) PODPISUJĄ
        SIĘ NAZWISKAMI PRACOWNIKÓW - FAŁSZUJĄ PODPISY- I JEŻDZĄ SOBIE NA RÓZNE
        WCZASY!!!!!!!!!!!!!
        TO JEST SPRAWIEDLIWE?????? Skopiowałem ten wpis, bo jestem pewny, że dotyczy
        firmy KURATELA przy ul. Miłej. Kto wreszzcie rozpier.............ten burdel
        • Gość: neo Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 29.03.10, 18:00
          mają problem z płatnościami, wypłata zamiast 10ego po 23cim, dziwna
          jest w tej firmie polityka finansowa jak obiekt nie płaci to
          pracownicy nic nie dostają, co konia obchodzi że woznica jest
          pijany. Odbija się czkawką drenownie zamiast inwestowanie w
          odpowiednim czasie.
        • Gość: wieslawa91 Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.10, 11:31
          Baranie,panie z biura Kurateli nie jeżdżą na wczasy pod gruszą i nie są
          rodziną.Najpierw sprawdź wszystko a potem pisz ćwierćmózgu
          • Gość: wiesia 92 Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.147.139.48.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.03.10, 22:08
            a jakie to ma znaczxenie, że panie z KURATELI nie jeżdż na wczasy i nie s,a
            rodziną. Chyba tylko takie, że zwyczajnie kibitek nie stać na wczasy, gdyz
            właściciele cała kasł ładuja w wille i samochody, a pracownikom płaca grosze.
            A że nie rodzina - to i dobrze,bo właścicele to wsioki.
        • Gość: sumienie Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 30.03.10, 22:29
          O tym, że jest wiele zła, wiemy wszyscy.
          Często robimy rachunek sumienia światu.
          Sczególnej uwagi i dojrzałości potrzeba jednak do tego
          by w ogromnej rzecze zła
          wykryć mały strumyk, którego początki są we mnie(...)
          Jestem początkiem, częścią rzeki, zgrzytem w harmonii.
          Odkrycie takie jest
          początkiem osobistego rachunku sumienia.
          Przestajemy rozliczać świat, a zaczynamy rozliczać siebie
          Józef Tischner "Pomoc w rachunku sumienia"
    • Gość: rino Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 30.03.10, 16:21
      Tylko BATOR !!!
      • Gość: SEMPER FIDELIS Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 30.03.10, 20:48
        a dlaczego nie Goliat, przecież Pan J.B tez tworzył struktury
        ochrony czyli jego szkoła i doświadczenie przelane na tych ludzi
        dalej działają. Wyczyścił swojego byłego pracodawce z obiektów
        bardzo skutecznie. Cóż samo życie. Swoją drogą dziwie się panu S.
        iż nie kazał podpisac lojalki. A Interfach przechodzi jak puchar z
        rąk do rąk.
      • Gość: przyjaciel Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 16.04.10, 22:04
        Jerzy B. ksywka PRZYJACIEL, ja dziekuje za takiego przyjaciela.....
    • Gość: pantofel Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 04.04.10, 20:45
      nieżle
      • Gość: gody Re: Godna polecenia Agencja Ochrony w Radomiu IP: *.147.83.80.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.04.10, 22:15
        poproszę coć bliższego o tej KURATELI, bo ktoż z moich bliskich idzie tam
        na rozmowę w sprawie pracy. A skopro to takie dziady to może szkoda na nich
        czasu. Bardzo proszę o wszelkie informacje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka