sympatyk_piw 06.07.09, 13:27 Pogdybajmy. Kogo zatrudniłby na stołkach w spółkach miejskich i czego mógłby dokonać? Czy Radom byłby na innej pozycji niż jest teraz? Czekam też na głosy aktywistów pisu :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jareal Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 13:54 Takie gdybanie to przecież nic innego, jak wróżenie z fusów. Myślę jednak, że gdyby był prezydentem miasta, skończyłyby się przypadki zatrudniania członków rodzin w urzędzie, zaś polecenia zatrudniania osób wskazanych przez posłów byłoby ignorowane. Ten gość pochodzi z tzw. dobrej rodziny, matka bodajże jest lekarzem, więc nie sądzę więc, aby wpychał na posadki szwagrów ( o ile posiada takowych ) oraz wujków, bo ci z racji wykształcenia i koneksji rodzinno towarzyskich są w stanie we własnym zakresie zadbać o swoją przyszłość. Poza tym to facet, który w przecieieństwie do obecnych naszych włodarzy doszedł do czegoś swoją pracą a także ma odpowiednie wykształcenie i szerokie horyzonty. No i jest młody a kariery w politycznej nie robi na plecach posła z którejś partii. Jestem jak najbardziej za tym, żeby dać mu szansę, PiS już się narządził w Radomiu, a PO niczego nie pokazało, poza tym, że potrafi forsować na stołki takich ludzi, jak radna dwojga nazwisk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 8/ Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs IP: *.radom.pilicka.pl 21.07.09, 11:16 odpowiadam na pytanie zadane w temacie wątku - KOSZERNY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 06.07.09, 13:59 Już to widzę... Gó...arstwo forumowe zaczyna panoszyć się i po korytarzach UM, podgwizduje na panie referentki (a może i panów referentów, lol), oczywiście wszyscy są najmądrzejsi i najpiękniejsi, ach! och! kto w ogóle śmie twierdzić, że oni się kiedykolwiek mylą !!?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zig [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 14:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk_piw Re: Re 06.07.09, 14:21 Faktycznie mogłoby tak być, jest paru takich jego kolegów co pozjadali wszelkie rozumy i w przekonaniu ich do czegokolwiek innego to mogłoby być gorzej jak z pisowcami :) Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 06.07.09, 14:55 Wiesz, ja rozumiem, że ktoś może chcieć bronić swojego zdania lub poglądu, ale popadanie w uprzedzenia, manipulacja faktami oraz zwykłe chamstwo to już totalna kompromitacja budowanego usilnie i na swój użytek autorytetu. Odpowiedz Link Zgłoś
abacab1 Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs 06.07.09, 14:44 Radom miałby najlepiej rozwiniętą sieć ścieżek rowerowych. Całe miasto byłoby strefą ograniczonego postoju, dzięki czemu powstałoby więcej stojaków rowerowych. Rowery wyposażone byłby w specjalne urządzenia powodujące zieloną falę na skrzyżowaniach dla jadącego rowerzysty. Wydaje mi się również, że prezydent całymi dniami musiałby odpisywać na interpelacje opozycyjnych radnych i wnioski o udostepnienie informacji publicznej. Wiadomo też, że Radom przestałby "należeć" do Mazowsza, bo wszyscy już wiemy, że geograficznie tam nie pasujemy. Zastanawiam się, czy prezydent odkupiłby dla miasta pewien zapomniany i sprzedany niegdyś pochopnie w prywatne ręce pomnik zakładu pracy będącego symbolem miasta. W przyszłości wokół niego wdzięczni mieszkańcy założyliby park imienia tego prezydenta. Oczywiście pod warunkiem, że wtedy będą już chciały rosnąć w Radomiu jakiekolwiek rośliny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 15:36 Myslę zeby musiał dogadać sie z lewicą i PO bo prezydent bez poparcia rady nic nie może. Nawet absolutorium by nie dostał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odkluziacz Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 16:47 panie Boże chroń nasze Miasto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryszna Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs IP: 91.203.53.* 06.07.09, 19:03 Może byłoby normalniej. Kluziński umie się poprawnie po polsku wypowiadać, zna się na ekonomii, jest po porządnej szkole. Pewnie zatrudniłby znajomych w administracji, takie już są prawa polityki. Sądzę jednak, że ci jego znajomi mają więcej oleju w głowie niż nie jeden obecny urzędnik. Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 06.07.09, 19:16 Yhm! Tak, * ja na dzień dobry znikam z forum (cenzura forum przybiera niewyobrażalne rozmiary), * znajomi okazują się nie być tacy anielscy jak kilka lat temu, * emigranci mogą zapomnieć o należytym szacunku (czytaj: w oczka i przed kamerami urzędnicy rzucą uśmiech, za plecami pogardliwy i szydzący śmiech...), * kwestia efektywności zależy od czego, czy w odpowiednim czasie i miejscu znajdzie się ktoś, kto natchnie to "wspaniałe" towarzystwo do pracy nad sobą, tak, jak to się zdarzało do tej pory :D * kwestią czasu będą kolejne skandale, bo przecież na forum to w sumie tak jak w życiu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opinia Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs IP: *.infoplus.com.pl 06.07.09, 19:16 jestem przekonana ze gdyby Kluzinski byl prezydentem Radom zyskalby jak nigdy w zyciu....... to jedyna osoba w tym miescie, ktora ma realne szanse w naszym miescie i jest naprawde dobra w tym co robi, bo robi to nie dla pieniedzy, ale dla miasta.... Chlopak skonczyl SGH w Warszawie i chyba najlepsze liceum w Radomiu, to nie jest osoba po Politechnice Radomskiej czy studiach zaocznych... Ludzie - jezeli zalezy Wam na miescie zapamietajcie to nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 06.07.09, 19:33 Gość portalu: opinia napisał(a): > i jest naprawde dobra w tym co robi, bo robi to nie dla pieniedzy, ale dla miasta.... Oł jes! Propagandy głupoty, z której stałam się ofiarą nie powstydziłby się nawet sam axel. > Chlopak skonczyl SGH w Warszawie i chyba najlepsze liceum w Radomiu, Dziś już SHG nie robi na nikim wrażenia, uczysz się to i kończysz nawet Wyższą Szkołę Zawodową w Nowym Sączu (bez urazy dla nich, bez żadnych odwołań do mojej edukacji w Polsce). Ja też kończyłam to liceum :D, i gro innych zdolnych ludzi również. > to nie jest osoba po (...) studiach zaocznych... Następne... Co masz do studiów zaocznych? Oczekujesz, że to tylko i wyłącznie dzienne studia wytrenują w ludziach efektywność zawodową? Nie, bo ją się nabywa z wiekiem i doświadczeniem, np. pracując w czasie studiów zaocznych (z chęcią, by nie przerywać ciągłości zawodowej), odnosząc w niej znaczące sukcesy i przyczyniając się nie tylko do rozwoju samej firmy, ale i prawa na szczeblu krajowym, he he. > Ludzie - jezeli zalezy Wam na miescie zapamietajcie to nazwisko. Tiiaa. Ludzie, jeśli zależy Wam na mieście, to myślcie obiektywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocham radom Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.07.09, 19:45 Radom byłby inny. Prezydent musiałby walczyć o każdy głos w Radzie. Przekonywać. Namawiać. Na pewno nie musiałby kłamać bo w swojej kampanii nie brał odpowiedzialności za Radom. Nie obiecywał także nowych miejsc pracy, inwestycji rządowych, lotniska cywilnego i wielu, wielu innych cudów, którymi nas omanił. Wiesz, że Kluziński buduje szeroką koalicję wśród radomskich ugrupowań. Z tego co udało mi się dowiedzieć to zbiera także poważne fundusze na kolejną kampanię. Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 06.07.09, 20:41 > Na pewno nie musiałby kłamać bo w swojej kampanii nie brał odpowiedzialności za Radom. Nie obiecywał także nowych miejsc pracy, inwestycji rządowych, lotniska cywilnego i wielu, wielu innych cudów, którymi nas omanił. Pytanie brzmiało jak wyglądałby Radom, a nie co naobiecywał Kosztowniak. Dostrzegasz jakąkolwiek różnicę w tych kwestiach? W sumie zaszkodził mu taki tekst... lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Re IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 21:08 nic by nie obiecał. To z czym do ludu? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 06.07.09, 21:36 > nic by nie obiecał. Taaa, nawet ścieżek rowerowych? Fuj! Odpowiedz Link Zgłoś
mlodyradomianin Re: Radny Jakub Kluziński!!!! 06.07.09, 21:45 Pan Radny Jakub Kluziński , prezes stowarzyszenia Kocham Radom i Prezes Stowarzyszenia Radomian w Warszawie , to najwybitniejszy radomski polityk po 1989r.Rodowity Radomianin od 33 lat mieszkający w naszym kochanym miescie.W 2006r. w czerwcu założył wraz z grupa innych osób stowarzyszenie o nazwie KOCHAM RADOM , przez wielu wysmiewane głownie na lewicy i prawicy w Radomiu , stowarzyszenie to wystawiło w 2006r. az 47 kandydatów na radnych a Pan Kluziński zdobył mandat radnego z okregu nr.4 ( XV-Lecie,Gołebiów II , Michałów ) , i uzyskał poparcie az 1204 radomian co jest wynikiem fenomenalnym.Cale stowarzyszenie zdobyło prawie 5000 głosów , a na Prezydenta Pan Kluziński zdobył ponad 8000 głosów i wyprzedzili go tylko Wojciech Gęsiak z PO ( fatalna kampania tego Pana zawazyla o slabym wyniku),Marcinkowski z Radomian Razem ( najgorszy Prezydent w historii Radomia ) i Kosztowniak ( obecny Prezydent Radomia). Stowarzyszenie KOCHAM RADOM wspiera inicjatywy muzyczne w Radomiu m.in zorganizowało w 2006r. koncert ROCKOWY RADOM,wsparło finansowo wiele koncertów w Radomiu m.un : Masala,Indios Bravos,Cala Gora Barwinkow, stale organizuje spotkania w cafe dekada z ludzmi nauki,wspiera imprezy lietracki np. Pora Pezji,Poraz Dokumentu,Poraz Reportazu.Jest fundatorem dla radomskich maturzystów stypendiów. Pan Kluziński jest bardzo aktywny na sesjach Rady Miejskiej. Jest przed nim wielka kariera polityczna i nasze miasto powinno byc z niego dumne!Na sesjach rady miejskiej nie wchodzi w potyczki na poziomie remizy strazackiej pod Iłża tylko dyskutuje w sposób merytoryczny co np. dla radnych Radomian Razem jest zapewne nie zrozumiałe.Bardzo zalezy mu na RADOMIu zlozyl juz ponad 100 interpelacji jako radny , ciagle aktywny w pisaniu bloga który ma juz ponad 50000 czytelników w ciagu 2 lat. Osobiscie wydaje mi sie ze w 2010r. zmierzy się w II turze z Andrzejem Kosztowniakiem i bedzie wielki pojedynek dwóch radomian , z którego Pan Prezes Kluziński wyjdzie zwycięsko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex A czy Pan rozumie tekst pisany? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 22:03 Bo jakby nie patrzeć to meritum jest zupełnie inne. Tu nie chodzi o propagandę, kampanię wyborczą, przyszłe obiecanki, życiorys, dokonania itp. KAPEWU MŁODY? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomianka Re: Radny Jakub Kluziński!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 22:50 Jeśli tylko Pan Kluziński wystartuje w wyborach prezydenckich, na pewno na Niego zagłosuję. Ciekawe, że w kalkulacjach politycznych PiS nie obawia się nikogo z SLD, PO czy lokalnych koalicji tak bardzo jak radnego Kluzińskiego. Skoro jest taki zły i ludzie z Jego otoczenia są tacy, jak przedstawiają ich niektórzy forumowicze, to po co marnować czas i energię na dyskredytację ich działań? Koń jaki jest każdy przecież widzi. A może jest właśnie na odwrót? Może Pan Kluziński i Jego współpracownicy tak dalece dystansują swoich konkurentów, że na długo przed wyborami trzeba zacząć powtarzać, jak bardzo są szkodliwi, by zły wizerunek się utrwalił. Społeczeństwo Radomia zasługuje jednak na większy szacunek, Szanowni Konkurenci Pana Kluzińskiego. Nie da się nabrać na obraźliwe napaści na kogoś, kto dał się poznać od jak najlepszej strony. Żadne niesprawiedliwe słowa nie przekreślą pracy, jaką już wykonał Pan Kluziński w przeciwieństwie do aktualnych włodarzy miasta. Macie się kogo bać, Szanowni Konkurenci do fotela prezydenckiego! Wasza czarna propaganda nic tu na szczęście nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 06.07.09, 23:18 Wiesz co, to jest właściwie ewenement na skalę krajową. Człowiek wydawałoby się wykształcony, znający języki i będący specjalistą w swojej wyuczonej dziedzinie otacza się takimi półgłówkami, chłystkami, miernotami i szumowinami, że strach pomyśleć co będzie potem. A jeśli wierzyć porzekadłu, że człowieka ocenia się po ludziach, z którymi się zadaje, to ja wysiadam... To gorsze niż PiSowska i SLDowska świty razem wzięte. Żebym potem nikomu nie musiała powtarzać: a nie mówiłam...? A cha! I pamiętajcie, że wątek "problemu istnienia emigracji" będzie się pojawiał w programach wyborczych wszystkich kandydatów, więc już nie mogę się doczekać, by komentować te zagadnienia przez pryzmat ich odnoszenia się do mnie na forum... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rezun Re: Re IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.09, 23:30 ... to ja wysiadam... na litość Boga ,dotrzymaj słowa ! choć raz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jareal Re:Bełkot Lilibajowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 23:33 Lilibaj, czego się najadłaś, że z takim zacięciem piszesz na Forum od kilku dni różne farmazony a teraz nazywasz ludzi pólgłowkami, chłystkami, miernotami i szumowinami ? Menopauza cię dopadła ? Zanim zaczniesz kogoś obrażać wyjaśnij na jakiej podstawie opierasz swoje chamskie oceny ludzi z otoczenia p. Kluzińskiego. O tobie można powiedzieć na pewno jedno, masz kłopoty z własnym ego. Lecz się i módl o zdrowie, bo mózgów lekarze jeszcze nie przeszczepiają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morning star Re:Bełkot Lilibajowy IP: *.internet.radom.pl 06.07.09, 23:40 Zauważcie,że wszystkie szanujące się partie bojkotują ten wątek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re:Bełkot Lilibajowy IP: *.radom.vectranet.pl 07.07.09, 11:36 >>Bełkot "lilabajowy" jest jednym najbardziej aktywnych czynników zasry.....ych nasze forum.Ta durnowata " lilabaj" potrafi pisać po 100 postów do jednego wątku.Niech ona prosi Boga o zdrowie bo o rozum już jest za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 10.07.09, 19:32 Gość portalu: Jareal napisał(a): > z takim zacięciem piszesz na Forum od kilku dni różne farmazony a teraz nazywasz ludzi pólgłowkami, chłystkami, miernotami i szumowinami ? A jakbyś nazwał kogoś, kto pisze: Pisałem, że samorządy nie muszą wykazywać dochodów, gdyż nie powinny być nastawione na zysk (z prowadzenie komunikacji). Oczywiście jeden z takich ... pomylił dochód z zyskiem - to raz. Dwa, że w ogóle nie widzi potrzeby zarządzania komunikacją z nastawieniem na zysk właściwy. Takich potrzeba w administracji? LOL LOL LOL i GOOD LUCK :D! cały fragment tu: forum.gazeta.pl/forum/w,$f,$t,$a,$seot.html?f=68&w=97059727&a=97113904 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oto i ja do l.i.l.a.b.a.j.o IP: *.radom.vectranet.pl 06.07.09, 23:47 Cóż. Po takim komentarzu nie pozostaje nic innego dość jednoznacznie uznać Cię za osobę niewartą rozmowy. Jeśli dla Ciebie coś to znaczy, to nie zasługujesz, moim zdaniem, na szacunek. Z jednej strony nie wydajesz się głupia, z drugiej piszesz koszmarne brednie. To zastanawiające jak można zejść do tak niskiego poziomu. Próbujesz obrazić osoby, których nie znasz i o których właściwie nic nie wiesz. A jeśli ich znasz, tym gorzej dla Ciebie, bowiem Twoje kłamstwo jest bardzo jaskrawe dla każdego kto ma trochę dobrej woli i orientuje się w temacie. Nie widać u Ciebie elementarnych zasad dobrego wychowania. To co robisz jest, po prostu, chamstwem. Przy czym nie mam pewności, czy to słowo jest wystarczająco odpowiednie na określenie Twojego zachowania. Zapamiętam Twój nick i kolejnym razem, kiedy go zauważę, będę wiedział do czego zdolna jest osoba, która się pod nim kryje. Einstein pisząc o głupocie miał rację. To bardzo smutne, kiedy widzi się zachowanie podobne do Twojego. Szczęście, że można wybierać między spotkaniem się z chłystkami, miernotami i szumowinami a osobami charakteryzującymi się Twoim zachowaniem. Mam nadzieję, że spróbujesz poszukać prawdy. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 07.07.09, 06:23 > Próbujesz obrazić osoby, których nie znasz i o których właściwie nic nie wiesz. A jeśli ich znasz, tym gorzej dla Ciebie, bowiem Twoje kłamstwo jest bardzo jaskrawe dla każdego kto ma trochę dobrej woli i orientuje się w temacie. Ojej :)! To w końcu co? Które z tych trzech: jesteś nowy na tymże forum, nie czytasz ze zrozumieniem/ew. udajesz przygłupa podczas czytania postów na nim zamieszczanych czy po prostu i dziwnym trafem nie napotkałeś tu na żadne szokujące postawy ludzi mianujących się posłannikami jakości życia promowanej przez niejakiego Kluzińskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Re IP: *.tktelekom.pl 07.07.09, 07:52 Lila czytuję Twoje posty i doprawdy nie potrafię zrozumieć Twojej postawy. Piszesz sporo postow, masz całkiem ciekawe koncepcje... ale niektóre tematy działają na Ciebie jak płachta na byka. Albo pod Twoim nikiem pisze dwie osoby albo to jakaś aberacja osobowości :/ Nie dziw się, że na Twoje połajanki i złośliwe docinki ludzie się burzą i co niektórzy posuwają się do chamskich odzywek :/ Wyjechałaś z tego miasta i kraju, siedzisz w "kraju szczęśliwości" jak co niektórzy w polsce myślą o Wyspach, i oceniasz nas tutaj. Ale nie żyjesz tu i teraz, swoje informacje czerpiesz z neta albo z rozmów telefonicznych ze znajomymi. A to nie są zbyt wiarygodne źródła :/ Więc wrzuć na luz. Chcesz nam pomóc? Wrzuć jakieś propozycje, obserwacje z nowego podwórka a może kogoś to zainteresuje ktoś podchwyci coś z tego wyniknie... No ale przecież najłatwiej zwyzywac interlekutora i oskarżać "a bo on mnie pierwszy" :/ a potem się dziwisz że zarzucają Ci gó...arstwo :/ mimo wszystko pozdrawiam ;) i mam nadzieję ze nie uraziłem;) Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 07.07.09, 15:19 Gość portalu: ;) napisał(a): > Albo pod Twoim nikiem pisze dwie osoby albo to jakaś aberacja osobowości :/ Powiem tak: to co widać czasem w moich postach, a co nie zawsze chciałoby się oglądać to nic innego jak tylko odwzorowanie poziomu mojego interlokutora, proste. Chcecie na to patrzeć? To nie róbcie nic i się dalej gapcie. Ja się dobrze bawię... > Nie dziw się, że na Twoje połajanki i złośliwe docinki ludzie się burzą i co niektórzy posuwają się do chamskich odzywek :/ A no właśnie, pytanie: kto powinien pierwszy przestać...? Jeśli dam sobie spokój i przestanę odpisywać na niektóre posty albo w ogóle obiektywnie krytykować ludzie wejdą mi na głowę, nie uważasz? To tak jak w szkole podstawowej - między nauczycielem a uczniem. Ktoś musi być mądrzejszy... > Wyjechałaś z tego miasta i kraju, siedzisz w "kraju szczęśliwości" jak co niektórzy w polsce myślą o Wyspach, i oceniasz nas tutaj. Ale nie żyjesz tu i teraz, swoje informacje czerpiesz z neta albo z rozmów telefonicznych ze znajomymi. A to nie są zbyt wiarygodne źródła :/ To zalezy czy potrafisz spojrzec na nie krytycznym okiem na wstępie... Mnie się wydaje, że potrafię... Jeśli widzisz coś innego to mi przykro, ale to już nie mój problem. > Chcesz nam pomóc? Wrzuć jakieś propozycje, obserwacje z nowego podwórka a może kogoś to zainteresuje ktoś podchwyci coś z tego wyniknie... Nie ma sprawy, jak najbardziej, napatrzyłam się na to czy tamto, ale nie zamierzam rozmawiać o takich sprawach z byle oszołomem, którego interesują wyłącznie własne profity medialne. Mówisz, że jesteś dobry, to to udowodnij czynami, a nie pustym słowem. > No ale przecież najłatwiej zwyzywac interlekutora i oskar.żać "a bo on mnie pierwszy" No tak, mówią, żeby nie żywić trolli, ale ja przyjmuje taktykę "kto kogo przetrzyma". Zabraniasz mi tego? Co z Twoją tolerancją? Ja wierzę, że do każdego można dotrzeć w odpowiedni sposób, i jeśli nie spróbuję, to nie będę wiedziała czy to dobry sposób! > mimo wszystko pozdrawiam ;) i mam nadzieję ze nie uraziłem;) Nie, nie uraziłeś. Zasmuciłeś, bo uważasz, ze nie mam prawa bronić swojej godności i szacunku do siebie samej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do lilaj spylaj Re: Re IP: *.16.14.vie.surfer.at 19.07.09, 10:24 ej, lilabaj czy jakos tam... Ty krzykliwa, meczaca, zapewne brzydka jak noc, przekonana o swojej nieomylnosci prowincjonalna 'inteligientko' z brytyjskiego utytlanego frytkowym tluszczem zmywaka! Ile juz czasu zasmiecasz to forum! Jesli dotrzymujesz slowa i faktycznie znikniesz z tego forum po jego wygranej, to jestem w stanie zaangazowac sie w te kampanie totalnie! A ty idz na psychoterapie i znajdz sobie jakiegos frajera, co pomoze ci rozladowac kompleksy i seksualne frustracje, bo to, jak wynika z twoich - och jakze czestych - postow, motor twoich poczynan. Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 20.07.09, 13:55 Zmykaj oszołomie... :/ Mam wiele do powiedzenia w sprawach ludzkich i tobie nic do tego! P.S. Zmieniłam zdanie :). Zamierzam walczyć m.in. z twoją głupotą bardziej zaciekle... :D (co nie znaczy, że każde moje pojawienie się będzie onaczać głupotę innego dyskutanta...) Odpowiedz Link Zgłoś
w1m Re: Radny Jakub Kluziński!!!! 24.07.09, 09:24 Gość portalu: radomianka napisał(a): > [...]Macie się kogo bać, > Szanowni Konkurenci do fotela prezydenckiego! Wasza czarna > propaganda nic tu na szczęście nie zmieni. Wszystko fajnie, tylko tak sobie myślę, czy czasem Pan Jakub nie jest w stanie zrobić więcej teraz, jako niezależny (tak to nazwijmy) radny niż później jako prezydent. Prezydent to już konieczność jakichś układów (nawet tych czystych), kompromisów, koalicji itp. itd. Więc może lepiej sobie życzyć nie zmieniania funkcji Pana Jakuba dla naszego (Radomian) dobra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Radny Jakub Kluziński!!!! IP: *.radom.pilicka.pl 24.07.09, 09:42 napewno w ramach inwestycji stanęłaby na placu zwycięstwa ganz nowa piękna Synagoga. W ramach inwestycji drogowych napewno znalazłoby się ultra szybkie, koniecznie tramwajowe, połaczenie: Osiedle Południe - Telawiw. W ramach rozwoju szkolnictwa wyższego prognozuję powołanie na Politechnice Hebraistyki... Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 07.07.09, 00:09 Mam nadzieję, że wygra pani Jagiełło :), jedna ze stu Kobiet Mazowsza, bo uważam, że wkłada najwięcej serca w pozytywne promowanie miasta, stale realizuje swoje cele, nie czeka aż się ktoś do niej zgłosi po pomoc tylko sama wychodzi naprzeciw. Pewnie wielu wystraszy jej dotychczasowy, feministyczny charakter pracy, ale jestem pewna, że na dłuższą metę Pani Ela działa na korzyść całej społeczności. I o to chodzi. No i mam nadzieję, że nie musiała się nigdy przebierać w obco brzmiące nicki na forum, żeby mi "dokopać"... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WR Może Ci l.i.l.a.b.a.j.ona na... IP: *.radom.vectranet.pl 07.07.09, 14:57 ...inteligencji nie zbywa ale pokazujesz się zbyt mocno z kobiecej strony. Mściwość, przerosty ambicji, promowanie swoich (przepraszam kobiet) nie dodaje wiarygodności Twoim wypowiedziom. Nie wiem czym Ci Kluziński podpadł ale jak widzę, z jakiegoś powodu mścisz się. Bo dla Ciebie to jest najważniejsze. Obojętne Ci jest czy Radomiem rządzi dobry czy zły prezydent. Nie ważny jest Radom bo zły prezydent niszczy miasto Radom a nie TWOJĄ GB. Skutków rządów takiego odczuje nasz a nie Twój grzbiet. I na odwrót. Dlatego rozładowuj swoje stressy i prowadź swoje prywatne wojenki z brytyjskimi bossami a dyskusje o radomskim prezydencie zostaw nam Radomianom bo Ty jak widać już do nas zaliczać się nie chcesz i nie możesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z-lex I ujawnił się radomski kociołek. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 15:06 Wymagacie od rządzących aby byli lepsi. Ale Wy spójrzcie na siebie, wątek miał być o czymś zupełnie innym a jest opluwanie się nawzajem. Jeśli Wy się nie zmienicie to nie liczcie, ze Radom się zmieni. Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi Re: Może Ci l.i.l.a.b.a.j.ona na... IP: 94.254.165.* 07.07.09, 16:13 > Nie wiem czym Ci Kluziński podpadł Zakochała się biedaczka bez wzajemności i cierpi. A że mieszka w UK i nie może zrobić takiego numeru d.wiadomosci24.pl/g2/28/b6/cd/100737_1245329288_5949_p.jpeg to wypisuje głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 07.07.09, 16:22 Mój "men" pracuje w UK, dla znanej, światowej firmy konsultingowej z oddziałami w Polsce. Kluziński do pięt mu nie dorasta, i urodą, i intelektem, i sexapilem. P.S. Kluziński wygląda mi raczej na geja, tak w ogóle. Nie mam nic do gejów, by the way. :) Pytałeś o to, więc odpowiedziałam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi Re: Re IP: 94.254.165.* 07.07.09, 18:16 Skoro tak pasuje ci twój chłop to po co tyle czasu poświęcasz Kluzińskiemu? :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 07.07.09, 18:31 Bo traktuję go wyłącznie w kategoriach rozważanego przypadku - pewnego rodzaju upośledzenia umysłowego... Studenci psychologii już tak mają. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi Re: Re IP: 188.33.64.* 07.07.09, 19:13 Upośledzeniami umysłu zajmują się psychiatrzy... studentko LOL Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 07.07.09, 19:17 Na wstępnym etapie "oględzin" - również studenci poradnictwa psychologicznego, misiu. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WR do Yogi! IP: *.radom.vectranet.pl 09.07.09, 22:42 Widzisz bo l.i.l.a.b.a.j.ona ma "mena" do kasy ale kogoś innego do marzeń. Ten typ (czyli kobiety) tak ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Re IP: *.radom.vectranet.pl 07.07.09, 19:38 Ha ha ha. Pozdrów swojego "mena" :) Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 07.07.09, 20:19 Ale od kogo wypadałoby wiedzieć ???!!! :D Samo "ja" nigdzie nie istnieje :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do lilabaj Re: Re IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.07.09, 16:17 "Mój "men" pracuje w UK, dla znanej, światowej firmy konsultingowej z oddziałami w Polsce." Pracuje jako sprzątacz, elektryk czy pracownik techniczny?? Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 13.07.09, 19:30 Management Consultant. Jak wyjeżdża, to go nie ma i nawet 5 dni w tygodniu, bo taka już jest ta praca w konsultingu... Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re2 13.07.09, 20:10 Gość portalu: do lilabaj napisał(a): > Pracuje jako sprzątacz, elektryk czy pracownik techniczny?? A co? Chcesz się wkręcić do którejś z tych prac po znajomości...? LOL, zapomnij... :D Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 07.07.09, 16:15 Gość portalu: WR napisał(a): > ale pokazujesz się zbyt mocno z kobiecej strony A czego się spodziewałeś od chodzącej bomby z opóźnionym zapłonem...? :D Ważne, że jestem skuteczna i to w granicach prawa. :D > Mściwość Błąd, to jest zwykła asertywność. To mnie atakuje się wyzwyskami, inwektywami, bezczelnością i zarzuca tępotę umysłową! > przerosty ambicji Tzn? Gdzie czegoś nie zrozumiałeś? > promowanie swoich (przepraszam kobiet) nie dodaje wiarygodności Twoim wypowiedziom Masz na myśli panią Elę? Przejrzałam ostatnio dziesiątki jej postów i wiem, że śmiało oddałabym na nią swój głos - chętnie sama zabiera głos w dyskusji, jest skromna z natury, ale silna z powołania, zna problemy, z jakimi mogą porykać się mieszkańcy Radomia bo jest wokół nich na co dzień, nie z doskoku. Ja rozumiem ludzi (tak w ogólnym ujęciu, bo wynika to z moich predyspozycji intelektualnych), Ela Jagiełło zna ich problemy. A cha! No i pewnie nie ma żadnej ściany w domu oblepionej wycinkami z gazet, w których pojawiła się jej twarz. :) > Nie wiem czym Ci Kluziński podpadł ale jak widzę, z jakiegoś powodu mścisz się. No widać nie jest tak perfekcyjny i "zmonopolowany" jak lubi o sobie myśleć... > Obojętne Ci jest czy Radomiem rządzi dobry czy zły prezydent. Następny rzuca bezpodstawnymi inwektywami... :/ > Nie ważny jest Radom bo zły prezydent niszczy miasto Radom a nie TWOJĄ GB. A co ma do tego GB? :) Czy to może elemnet Twojej kampanii wyborczej...? > Skutków rządów takiego odczuje nasz a nie Twój grzbiet. I na odwrót. Jak to nie? Odwiedzam rodzinę i jestem poniewierana w urzędach czy autobusie miejskim... na przykład. > Dlatego rozładowuj swoje stressy i prowadź swoje prywatne wojenki z brytyjskimi bossami To oni mają "stresa", hi hi, nie ja... :D > a dyskusje o radomskim prezydencie zostaw nam Radomianom Dyskryminujesz mnie ze względu na pochodzenie? Yyuuch! > bo Ty jak widać już do nas zaliczać się nie chcesz i nie możesz Nie chcem, ale muszem. ;) P.S. Czy Ci się to podoba czy nie, to kobiety rządzą światem... =) Odpowiedz Link Zgłoś
radomski.vis Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs 07.07.09, 17:14 Jaki byłby Radom, gdyby prezydentem został Kluziński? Trudno jednoznacznie stwierdzic jak wyglądałoby miasto pod jego rządami można jedynie pobawic się w różnego rodzaju projekcje. Jeśli weźmiemy pod uwagę sukcesy życiowe, zawodowe i edukacyjne to możnaby się pokusic o rekomendację dla niego, ale wykształcenie i pozycja zawodowa to nie wszystko. Potrzebne jest zaplecze polityczne/środowiskowe, czy będzie w stanie zbudowac popierającą go koalicję, oto jest pytanie. Bez tego to nawet człowiek z najlepszymi kwalifikacjami nie będzie w stanie skutecznie rządzic w mieście i odwrotnie rządzenie pomimo braku kwalifikacji jest możliwe jeśli ma się za sobą większosc w radzie (jak to się działo już w przeszłości). Osobiście jeśli miałbym możliwośc oddac głos to dałbym go właśnie Kluzińskiemu. Moim skromnym zdaniem udowodnił, że dobrze sprawuje mandat radnego, interesuje się sprawami miasta i mieszkańców bardziej niźli radni na stałe żyjący i pracujący w Radomiu. Z pewnością jest postacią nietuzinkową na arenie radomskiej RM. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bombardier Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.07.09, 19:11 fakt. żaden z niego radomianin. facet większośc życia spędza w warszawce. tragedia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs IP: *.radom.vectranet.pl 07.07.09, 20:08 .Gdyby,gdyby.............Gdyby babcia miała wąsy to byłaby dziadkiem a gdyby stanęła na głowie byłaby skarbonka (na bilon),Prościej o dobitniej mówiąc byłby wielki bur..l. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RATA Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 08:56 Jeśli Kluziński byłby Prezydentem, to nie byłby nim Kosztowniak, a to już by był duży plus!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs IP: *.infoplus.com.pl 08.07.09, 10:04 estem przekonana ze gdyby Kluzinski byl prezydentem Radom zyskalby jak nigdy w zyciu....... to jedyna osoba w tym miescie, ktora ma realne szanse w naszym miescie i jest naprawde dobra w tym co robi, bo robi to nie dla pieniedzy, ale dla miasta.... Chlopak skonczyl SGH w Warszawie i chyba najlepsze liceum w Radomiu, to nie jest osoba po Politechnice Radomskiej czy studiach zaocznych... Ludzie - jezeli zalezy Wam na miescie zapamietajcie to nazwisko. Oby sie udalo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piątek Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 15:46 Radomianie znowu pchacie nas w ślepy zaułek. Zagłosujecie na kogś kto jest tylko w miarę wykrztałcony. To nie jest wyznacznik gółwny. To, że zatrudił by paru kolesi z towarzystwa cyklicznego nic by nie zmieniło,ich pomysły na Radom się skończyły. I tak by musieli stać w kolejce pod drzwiami do marszawłka województwa posłów senatorów radnych wojewódzkich miejskich urzędników bo brakowało by siły sprawczej chęci działani na rzecz towarzystwa rowerowego.Nastąpiło by administrowanie. Duża ilość interpelacji świadczy tylko o tym, że facet nie umie zdobywać ich w inny sposób.Bo siedzi w Warszawie przed ekranem.Prezydentem musi być osoba, ktora będzie miała dostęp do władzy w sposób bezpośredi i nie skrępowany akceptowana przez najważniejsze partie w sejmiku i rządzie tym i przyszłym.Radom musimy wyrwać z marazmu. Jeżeli myślicie o tym człowieku w takich kategoriach to się mylycie. Nie róbcie ludzią wody z mózgu tylko po to by Radom następne 4lata tkwił na ostatnich miejscach wszystkich rankingów. A Wy cieszyli się ....tylko czym. Odpowiedz Link Zgłoś
radomski.vis Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs 08.07.09, 17:17 Szanowny Piątku jeśli wykształcenie dla Ciebie nie ma żadnego znaczenia to jeszcze mogę zbolec, bo w końcu nie dla każdego posiada ono tą samą wartośc. Natomiast nie mogę zrozumiec dlaczego uważasz, że do skutecznego rządzenia potrzeba miec bezpośredni dostęp do władzy? Przez dwa lata Polską rządził PiS, województwem PiS i Radomiem też PiS i co? I nic! Kompletny brak rezultatów. Jak dziś pamiętam niedwuznaczne wypowiedzi kandydata na prez. p. Kosztowniaka o tym ile to będzie dało się dla Radomia załatawic, jeśli będzie w nim rządziła ta sama opcja co na szczeblu krajowym. PiS nic dla tego miasta nie zrobił poza remontami dróg, ściągnięciem serwerowni min. finansów i paroma mniejszymi inwestycjami. Zero utworzonych miejsc pracy z inicjatywy Urzędu Miejskiego. Jakub Kluziński to elastyczna osobowośc, nie będzie miał problemu by nawiązac pozytywny kontakt z PO, czy nawet z PiS jeśli ten ostatni wogóle będzie tego chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuntakinte Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.07.09, 19:18 to prawda. budowa pawilonu ginekologicznego, basenu na Ustroniu, 11 kortów na Borkach, nowej szkoły muzycznej, uzbrojeniem terenów na Wosnikach pod inwestycje i pewnie niebawem budową lotniska cywilnego, kilkudziesieciu boisk przy szkołach, rewitalizacji parków w miescie, termomodernizacja kilkudziesięciu szkół, zajęcia tańca w szkołach, nowe oblicze teatru i innych jednostek kultury, budowa stadionu lekkoatletycznego na MosiR. nie chce mi sie więcej pisać. TOŻ TO NIC.... zejdźcie na ziemie..... nic po wszym ujadaniu. trza sie pogodzić z niechybna klęską.....:) Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 09.07.09, 11:09 Gość portalu: piątek napisał(a): > Radomianie znowu pchacie nas w ślepy zaułek. Zagłosujecie na kogś > kto jest tylko w miarę wykrztałcony. To nie jest wyznacznik gółwny. To, że zatrudił by paru kolesi z towarzystwa cyklicznego nic by nie zmieniło,ich pomysły na Radom się skończyły. I tak by musieli stać w kolejce pod drzwiami do marszawłka województwa posłów senatorów radnych wojewódzkich miejskich urzędników bo brakowało by (nie?) siły sprawczej (lecz?) chęci działani na rzecz towarzystwa rowerowego.Nastąpiło by administrowanie. Duża ilość interpelacji świadczy tylko o tym, że facet nie umie zdobywać ich w inny sposób.Bo siedzi w Warszawie przed ekranem.Prezydentem musi być osoba, ktora będzie miała dostęp do władzy w sposób bezpośredi i nie skrępowany akceptowana przez najważniejsze partie w sejmiku i rządzie tym i przyszłym.Radom musimy wyrwać z marazmu. Jeżeli myślicie o tym człowieku w takich kategoriach to się mylycie. Nie róbcie ludzią wody z mózgu tylko po to by Radom następne 4lata tkwił na ostatnich miejscach wszystkich rankingów. A Wy cieszyli się ....tylko czym. Wow. :D Jestem pod wrażeniem - odważnej postawy przy wyrażaniu tak wyważonej opinii. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910 Re: Re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 15:45 Radom za Kluzińskiego stałby się mekką izraelskiego biznesu i centrum zakupów przez żydów kamienic za złotówke.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Kluzinski nadzieja dla Miasta Radomia IP: *.infoplus.com.pl 09.07.09, 17:44 Może byłoby normalniej. Kluziński umie się poprawnie po polsku wypowiadać, zna się na ekonomii, jest po porządnej szkole. Pewnie zatrudniłby znajomych w administracji, takie już są prawa polityki. Sądzę jednak, że ci jego znajomi mają więcej oleju w głowie niż nie jeden obecny urzędnik. Calkowiecie sie z tym zgadadzam.... A poza tym to trzeba doceniac tak wspaniale wyksztalcenie i ta chec pracy, jaka posiada Pan Kluzinski... to osoba,ktora NAPRAWDE chce zeby RADOM stal sie MIASTEM, w ktorym warto zyc... walczy o Radom i nasze wspolne dobro a nie o to zeby jak najwiecej piniedzy wplynelo do jego kieszeni. Jezeli tylko wystartuje w wyborach to oddam na Niego glos, a co wiecej namowie wszystkich niezorientowanych,zeby glosowali na Niego poniewaz rowniez zamierzam ulozyc sobie tu zyci, zyc godnie, pracowac i mieszkac tu. Kluzinski nadzieja dla nas!!!! Ludzie otworzcie oczy!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fffffff Re: Kluzinski nadzieja dla Miasta Radomia IP: 91.203.53.* 09.07.09, 19:36 >to osoba,ktora NAPRAWDE chce zeby RADOM stal sie MIASTEM, w ktorym warto zyc... P. Kluziński w przeciwieństwie do innych kandydatów wie jak powinno wyglądać MIASTO, każde miasto. Rozumie, że MIASTA nie tworzy tolerowanie bud pod dworcem, rozmowy ze straganiarzami z targu na Nowogrodzkiej, dni papryki czy inne strongmany. Wie, że nie zbuduje się MIASTA promując bezrobotnych (bezpłatne bilety MPK), emerytów (kolejne uniwersytety 3-go wieku). Wie, że potrzebna jest oferta dla osób które wiedzą czego chcą w życiu, chcą pracować żeby coś mieć, dobrze się bawić, bogacić. Wie, że miasto potrzebuje myślenia na następne 50-100 lat, a nie łatania byle jak znośnych ulic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WR Re: Kluzinski nadzieja dla Miasta Radomia IP: *.radom.vectranet.pl 09.07.09, 23:04 Widzę, że próba przdwczesnego zdyskredytowania Kluzińskiego przed wyborami nie powiodła się. Sądząc z wypowiedzi większość radomskich internautów zna problem Radomia. Jest nim nijakość władz, brak klasy, wykształcenia, obycia, autentycznego patriotyzmu lokalnego. Charakterystyczna jest chęć zdobycia tylko jak największej kasy dla siebie, swoich bliskich, znajomków czy kolesiów po linii partyjnej. Są owszem nieliczne wypowiedzi krytyczne od przeciwników partyjnych czy też znudzonych brakiem "mena" panienek zmuszonych przez to do spędzania nadmiaru czasu przed monitorem komputerowym. Ale choć psy szczekają to karawana niech wędruje dalej oby w dobrym dla Radomia kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 09.07.09, 23:22 > Są owszem nieliczne wypowiedzi krytyczne od przeciwników partyjnych czy też znudzonych brakiem "mena" panienek zmuszonych przez to do spędzania nadmiaru czasu przed monitorem komputerowym. No fakt, właśnie brakuje mi go... :(, ale znudzenia w to nie mieszaj - gdyby co poniektórzy nie mieli tu tylu problemów ze sobą, nie byłoby aż w tylu ilościach :). Pisałam wcześniej o pani Jagiełło, że byłaby świetną panią prezydent, ale w obecnej sytuacji politycznej centrali, jedyną realną szansę na uzyskanie cokolwiek dla Radomia i wyrwanie go z zapaści polityczno-społecznej ma chyba jednak Wikiński, bo znany jest już w pewnych kręgach... To chyba jego miał na myśli "piątek"... Petycje, interpelacje, protesty - polityka Kocham Radom nie zawsze przynosiła pozytywne, lokalnie długotrwałe efekty. A na politycznym szczeblu krajowym nie miałaby chyba już żadnych szans... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910 Re: Re IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.07.09, 11:33 Kluziński to ZERO, jego interpelacje to wywiadownia gospodarcza obcego kapitału, jakby został prezydentem byłby to koniec Radomia...gospodarczy i własnościwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Re IP: *.algo.radman.pl 10.07.09, 11:41 Zastanawiające, dlaczego PIS tak boi się tego Pana ???? Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 10.07.09, 15:38 Jak dla mnie to nic nadzwyczajnego, z tymi interpelacjami. Gdyby znalazł się inny mieszkaniec Radomia, którego interesowałyby podobne sprawy, też uparcie dążyłby do poznania przysługującej każdemu obywatelowi prawdy. Tymczasem wszyscy biegają za swoimi sprawami - praca, dom, szkoła czy uczelnia. I tylko trzeba albo mieć dużo czasu i nerwów, żeby taką gonitwę za informacją publiczną sobie prywatnie urządzać, albo chcieć narobić wokół tego (i siebie samego) trochę medialnego szumu. Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 10.07.09, 19:35 No cóż, jeśli miałby otaczać się ludźmi o takich poglądach samorządy nie muszą wykazywać dochodów, gdyż nie powinny być nastawione na zysk (z prowadzenie komunikacji) to... może lepiej niech da sobie spokój... Cały fragment dla przypomnienia forum.gazeta.pl/forum/w,$f,$t,$a,$seot.html?f=68&w=97059727&a=97113904 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Precz ze Spamem! [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 20:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona [...] 10.07.09, 20:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona LOL :D 11.07.09, 18:06 Powtórzę: jak nie wiecie, co powiedzieć, to za "spam" się już bierzecie... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julia Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs IP: *.infoplus.com.pl 10.07.09, 23:35 Nie wiem jak Panstwo, ale ja miewalam watpliwosci w momencie gdy dochodzilo do wyborow... nie znalam czasami ludzi, na ktorych przychodzilo mi glosowac. W tym wypadku watpliwosci juz nie mam - zapoznalam sie z kluzinski.blox.pl/html i teraz dokladnie wiem czym zajmuje sie osoba na ktora na pewno zaglosuje, i jestem pelna podziwu,ze az tak duzo robi!!! Oby sie Pan nie poddal Panie Kluzinski!!!!! Wytwalosci zycze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs IP: 94.254.140.* 12.07.09, 00:32 A ja oddam głos na niego. Nie widzę lepiej wykształconych i lepiej myślących kandydatów w Radomiu. Najlepiej zrobić jakąś debatę i skonfrontować ichj razem. Wtedy kazdy zobaczy róznice. Szkoda, ze media nie robią już testów wiedzy o Radomiu i w ogóle wiedzy o świecie. Ja wiem kto by wypadł najlepiej :) Dlatego mój głos już ma. Powodzenia za rok z kawałkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszkaniec Podyskutujmy o tym. IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.07.09, 12:24 Wykształcenie jest kluczem do sprawnego zarządzania miastem ale nie jest kluczem do odczytania potrzeb i pragnień jego mieszkańców. Sprawne zarządzanie zapewniają jak dotąd radomscy urzędnicy. Odczytywanie podstawowych potrzeb Radomian to już inna sprawa. Pytanie: Czy Kluziński trafnie odczytuje potrzeby i pragnienia mieszkańców miasta?, Czy spośród swoich liderów ma zaplecze, które potrafi zrealizować wyznaczone cele? Moim zdaniem Pan Kluziński takiego zaplecza jeszcze nie zaprezentował, a potrzeby odczytuje z pozycji mieszkańca Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WR Re: Podyskutujmy o tym. IP: *.radom.vectranet.pl 12.07.09, 12:58 I byłoby bardzo dobrze gdyby Radom był zarządzany na poziomie jak Warszawa. Tam władza widzi potrzeby miasta i mieszkańców bo ma dobre oczy, umysł i klasę. Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 12.07.09, 15:36 Jak to dobrze czasem wpaść na forum... :D Człowiek nie zawsze ma czas by buszować po wszystkich lokalnych, radomskich stronach www, a tymczasem o takich "kwiatkach" się dowiaduje... forum.gazeta.pl/forum/w,68,88478324,88524303,Popatrzmy_na_strone_isoxycostam.html Proponuje niektórym częściej je (forum) odwiedzać właśnie po to, by zobaczyć coś w zupełnie innym świetle... Odpowiedz Link Zgłoś
yorek Re: Re 13.07.09, 14:04 Dzięki za linka. Moge tylko dodać że z moich obserwacji tego forum to klasyka. Kilka celnych argumentów kogoś zorientowanego w temacie zazwyczaj kończy dyskusje z zapleczem intelektualnym pana Kluźińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 12.07.09, 15:46 Gość portalu: miszkaniec napisał(a): > Wykształcenie jest kluczem do sprawnego zarządzania miastem ale nie jest kluczem do odczytania potrzeb i pragnień jego mieszkańców. A ja ujmę to tak: wykształcenie może, ale nie musi być kluczem do sprawnego zarządzania miasta, przy czym niemożność odczytywania potrzeb i pragnień jego mieszkańców z góry skazuje miasto i jego pozycję w rankingach na klęskę. > Sprawne zarządzanie zapewniają jak dotąd radomscy urzędnicy. Według mnie mylisz sprawne zasiedlanie stołków ze sprawnym zarządzaniem. > Odczytywanie podstawowych potrzeb Radomian to już inna sprawa. Jeszcze inna sprawne reagowanie na nie... > Pytanie: Czy Kluziński trafnie odczytuje potrzeby i pragnienia mieszkańców miasta? Wg mnie na pewno trafnie odczytuje swoje potrzeby. Czy do końca pokrywają się one z oczekiwaniami mieszkańców - oto jest pytanie! > Czy spośród swoich liderów ma zaplecze, które potrafi zrealizować wyznaczone cele? Potencjał może i jest w niektórych, ale dopóki będą biegać oni w krótkich spodenkach, dopóty do władzy rwać się będą dzieci, które rozłożą się przy pierwszym starciu z własnymi słabościami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trazybul Re: Re IP: 212.106.16.* 12.07.09, 18:31 Lilabaj, piszesz posty językiem Palikota i Niesiołowskiego razem wziętych, a nie podajesz ani jednego rzeczowego argumentu. Jak jesteś taka mądra, to uzasadnij trochę te swoje inwektywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszkaniec Re: Re IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.07.09, 20:07 To była odpowiedź na twoje pytanie: jak by to było? i kogo by zatrudnił? Otóż byłoby tak samo. Bo nie ma zaplecza, nie proponuje rozwiązań radomskich problemów (sądzę, że ich nie dostrzega lub nie chce), nie ma w śród swoich zwolenników lokalnych liderów w poszczególnych dzielnicach. Bez tego będzie musiał zatrudnić każdego kto zapewni mu poparcie Rady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jareal Re: Re IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.09, 09:00 Nie martw się na zaś mieszkańcu. Właśnie na tym polega wyższość p. Kluzińskiego nad innymi, że nie jest umotany w układy z lokalnymi pożal się Boże politykami, którzy zdążyli pokazać na czym im naprawdę zależy i co są warci. Zapleczem Kluzińskiego, którego według ciebie mu brak są mieszkańcy Radomia, tacy którzy potrafią myśleć, którym jest obca hipkryzja i lokajstwo i którzy nie kierują się jedynie swoim partykularnym interesem. Są tacy jeszcze, nie wszyscy tego pokroju wyjechali z Radomia. W naszym mieście znajdzie się grupa porządnych, mądrych ludzi, którzy zechcą pomóc prezydentowi, jesli okarze się dobrym gospodarzem. A tak rokuje p. Kluziński. Niestety, większość wyborców to ludzie dla których nie ma znaczenia jakie uczelnie i czy w ogóle kandydat skończył, czy potrafi poprawnie wysławiać się w rodzimym języku, czy chiszpański to to samo co hiszpański, czy zna obce języki. I dlatego w czarnych barwach widzę wybór Kluzińskiego na urząd Prezydenta, choć jeżeli wystartuje w wyborach to oddam na niego głos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszkaniec Ja na wybory to już chyba nie pójdę IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.07.09, 21:54 Podziwiam zapał i zaangażowanie Pana Kluzińskiego. Ale on nie ma zaplecza. Przez kilka lat działalności w Radomiu nie udało mu się wyłonić samodzielnych liderów w poszczególnych dzielnicach miasta. Nie można skutecznie sprawować funkcji prezydenta dużego miasta w pojedynkę. A na kolejne wybory to już chyba nie pójdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs IP: *.na.pl 12.07.09, 21:34 wreszcie NORMALNY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs IP: *.infoplus.com.pl 13.07.09, 15:00 Powiem tam: pewnie po raz kolejny zmarnujemy szanse, i nie uda sie,zeby Kluzinski byl nasyzm prezydentem.... a szkoda bo powinien byc- ale jak widac na forum czesc osob robi wszystko,zeby,Radom pozostal miastem bez przyszlosci, nie wiem dlaczego ale domyslam sie- czesc jest ludzi zawzietych tak negatywnie, czesc pewnie sie boi ze Kluzinski im realnie zagraza, a poniewaz nie maja nic do zaoferowania samymi soba- ani wiedzy dostatecznej, ani wyksztalcenia, ani nie zalezy im na miescie to w rezultacie wola Krytykowac tego, ktory jest SUUUPERRRRR niz pochwalic sie i powiedziec co dokladnie oni lub inni za ktorymi tak bardzo sa i ktorym kibicuja sa w stanie zrobicx dla Radomia!!! ja uwazam,ze jest TYLKO JEDNA OPCJA_ KLUZINSKI albo WYPROWADZKA z miasta do Warszawy... ps. jezeli wygra to nawet praca w Warszawie nie przeszkodzi, zeby tu zostac... proponuje zainteresowanym wpisac w google: kocham Radom Kluzinski i poczytac na stronie, a przeciwnikom rowniez radze sie zapoznac, zamiast bezsensownie krytykowac... albo jak macie kogos lepszego to podajcie sensowne argumenty i linki a nie krytykujcie bez argumentow- bo jest to bardzo nainwe i dziecinne- " jak mi brak argumentow na uczciwego, super kandydata to napisze na niego pare zlych rzeczy ot tak" pytanie dlaczego??? moze dlatego,ze mam pewne benefity z tego,ze temu super kandydatowie sie nie uda... a jakie? moze uda sie komus z mojej rodziny? albo koledze i on mi zlatwi posade??? czy o to chodzi? bo jak nie, to ja nie rozumiem dlaczego nie wspieracie Kluzinskiego..... chociaz dobrze wiecie,ze jak nikt zasluguje na nasza frekwencje na wyborach i 100% wsparcie... DLA NIEZORIENTOWANYCH: NIE WIESZ NA KOGO GLOSOWAC - ZARYZYKUJ I WEJDZ NA STRONE KLUZINSKIEGO A NA PEWNO NIE BEDZIESZ MIEC WATPLIWOSCI!!! MOZE BYC TYLKO LEPIEJ Z NIM!!! A O ILE LEPIEJ TO SIE PRZEKONAMY- JA UWAZAM,ZE JEST TO BARDZO DUZA SZANSA DLA NASZEGO MIASTA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 13.07.09, 19:49 Gość portalu: m napisał(a): > albo jak macie kogos lepszego to podajcie sensowne argumenty i linki a nie krytykujcie bez argumentow Elżbieta Jagiełło? Wrzuć w wyszukiwarkę na forum gazeta.pl Radom albo google (na googlach wtedy dopiszesz "forum gazeta") jej imię i nazwisko i wyskoczy Ci cała masa jej komentarzy do różnych wątków. Gdyby wprowadzić w życie jej idee, Radom by zyskał pod każdym względem, bo kobieta była..., widziała..., doświadczyła na własnej skórze - wiele problemów do rozwiązania na wczoraj. BR i spółka potrafi tylko bez przerwy klepać o ścieżkach, lotnisku, rowerkach, masach itp. Tymczasem miasto stanowią również mieszkańcy, którzy nie jeżdżą na rowerach po drogach bez ścieżek, ale borykają się z innymi, czasem dużo poważniejszymi problemami. Ładnie uśmiechać się do kamery, krzyknąć bez entuzjazmu "Radom do boju", pogawędzić o kulturze też potrafię, poudawać intelektualistów kryjących się pod coraz to nowszymi nickami dzięki swoim "wypowiedziom" też bym mogła. Ale bardziej interesuje mnie to, czy mieszkańcy na bieżąco i za każdym razem dostają sygnał, że dba się o nich, jako wspólnotę administracyjną na mapie kraju, że jest ktoś, kto o nich myśli, bez względu na to czy zagłosują na tych z lewa, na tych z prawa, czy w ogóle nie zagłosują. Myślę, że pani Elżbieta jest tego samego zdania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepopis Lilka! IP: *.radom.vectranet.pl 14.07.09, 22:43 A Ty swoje. Prywatne urazy przenosisz na sprawy miasta na publicznym forum. Swoje prywatne feminizmy również próbujesz forsować. Kobiety wspaniale wypisują się ale już ponosić odpowiedzialność, dobrze zarządzać 230 tys. miastem będąc na czele tych którzy mają być w pierwszym rzędzie chłopcami do bicia to już nie dla nich. Więc ponawiam pytanie. Gdzie Twój man, że trwonisz tyle czasu przed kompem? We wszystkich wątkach pełno Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: succour Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs IP: *.radom.vectranet.pl 14.07.09, 18:27 W nadchodzących wyborach ma mój głos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brok Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs IP: *.radom.vectranet.pl 16.07.09, 16:17 Żyd zawsze pozostanie żydem a na drugim albo i dalszym miejscu będzie dopiero Polak.Wolał bym już Wikińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goj Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.07.09, 17:59 Ja też bym wolał. Od Kosztowniaka każdy jest lepszy, nawet Wikiński. Ale jeśli będzie kandydował Kluziński, to rzecz jasna głosuję na niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żyd wieczy tułacz Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 19:31 Żyd zawsze pozostanie żydem, to fakt:). Bycie żydem samo w sobie nie jest ani dobre, ani złe. Ludzie dzielą się na dobrych i złych, mądrych i głupich, z żydostwem nie ma to nic wspólnego. Dyskusja ta jest zresztą jałowa, bo osoba, której się żydostwo przypisuje, żydem nie jest. Szkoda. Naturalnie pomoglibyśmy w kampanii, a tak, poszukamy swojego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zig Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 14:44 ponoć ktoś z rodziny Kluzińskiego był prominentnym SB-kiem, ma ktoś jakieś precyzyjne info. czekam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giz zaczyna się szukanie haków? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 17:20 O widać już się zaczęło poszukiwanie dziadka z Werhmachtu. Brawo! Znamy te stare, dobre i jakże sprawdzone metody. Jak się nie ma argumentów, pomysłu na miasto, wykształcenia, wiedzy i kwalifikacji, to się ma pomówienia, insynuacje i inwektywy. Co z tego, że się wartości głosi? Kiedy wartości to wartości, a kiedy władza i kasa, to hasła ze sztandarów można schować w buty. Wstyd! Oj Panie Kluziński pogonić to pseudomoralne towarzystwo z lewa i z prawa. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śledczy IPN Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs IP: *.aster.pl 17.07.09, 15:10 Gość portalu: Brok napisał(a): > Żyd zawsze pozostanie żydem a na drugim albo i dalszym miejscu > będzie dopiero Polak.Wolał bym już Wikińskiego. Ponoć Kosztowniak jest Żydem, podobnie jak cała wierchuszka aktualnych władz miejskich;) Radom jest pożydowskim miastem, więc potencjalnie o 250 tysiącach ludzi można powiedzieć że mogą być żydami:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 18:04 Szeryf Nothingham powiedział : panowie, wszelkie metody zdyskredytowania Robin Hooda zawiodły... Nie pozostaje nam nic innego, jak ogłosić, że jest Żydem... Apropos, w mieście chodzą słuchy, że jeden z obecnych prezydentów miasta to Żyd. No i jeszcze Jezus. On też. Co na to Brok ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.07.09, 21:45 Wasz antysemityzm was niszczy. Wygląda, że PIS zbiera już pomioty z LPR. Nie tak dawno jeden asystent stracił robotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turkawka Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs IP: *.xdsl.centertel.pl 19.07.09, 12:31 Nikt nikomu w spodnie nie zagląda ale ocenia np. poprzez zachowanie. Kluziński zachowuje się tak jakby jego rodakami byli obywatele Izraela i to świadczy o jego pochodzeniu.Ale i to nie powinno nikogo dyskredytować chyba że bardziej preferuje się tamtych a nie Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs IP: 195.93.162.* 22.07.09, 23:17 Jestem pokoleniem powojennym więc nie nauczyłem się Żydów rozpoznawać. Uprzejmie proszę o wyjaśnienie mi jak zachowują się obywatele Izraela i które zachowania p. Kluzińskiego zdradzają jego pochodzenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gąska Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs IP: *.radom.pilicka.pl 23.07.09, 08:24 hmmm... Radom… Gdyby tak JAKUB rządził…. Rozmarzyłem się. Wyobrażam sobie Nasze Miasto pachnące czosnkiem i świeżo wypieczoną macą!!! Byłoby wspaniale… Mnie ta wizja w zupełności wystarcza. Jakub na Prezydenta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs IP: *.infoplus.com.pl 24.07.09, 16:23 skad w mieszkancach naszego miasta jest az tyle zawisci w stosunku do ludzi madrych, inteligentnych, bystrych, tych, ktorzy jak p. Kluzinski chca jak najlepiej dla Radomia.... pewnie docenia go jak to zwykle bywa dopiero gdy nie wygra albo po smierci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr.? Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs IP: *.radom.vectranet.pl 25.07.09, 18:51 Żyd czy nie to nie istotne! Najlepiej by było żeby Pan jdk wreszcie przeciął tą dyskusję osobiście! Chociaż z drugiej strony nikt nie zaprzeczył że on jest starozakonny. A wracając do sedna, to moim zdaniem problem Pana Kluzińskiego polega na tym, że jakieś ciekawe pomysły to mu się czasami może i zdarzają ale kompletnie nie ma pomysłu jak je realizować. Ja z dwojga złego wybrałbym Kosztowniaka, przynajmniej ma jaja, a Kluziński jest w/g mnie jedynie politycznym awanturnikiem/nieudacznikiem w typie Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.07.09, 19:08 daj mu panie boże szybszy pociąg do warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martino Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs IP: *.infoplus.com.pl 19.07.09, 13:18 Po przeczytaniu Panstwa opinii nadal jestem jak najbardziej za Jakubem Kluzinskim. zycze Panu wytrwalosci i trzymam kciuki i oczywiscie obiecuje glosowac. Coz tak jest ze slawa niesie za soba rowniez zawisc, zazdrosc i chec odebrania jej wszelkimi mozliwymi sposobami. Tak czy inaczej NIKT na forum tak prawde mowiac nie przedstawil nam lepszego od Pana kandydata. Jedyne co robia - tonacy brzytwy sie chwyta- to obrazaja siebie nawzajem lub pana.- ale to jest ich reakcja obronna poniewaz brak im argumentow dla tak wybitnej postaci jaka jest osoba p. Kluzinskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszkaniec Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.07.09, 14:16 Jak na razie Radom nie ma lepszego kandydata. Z moim głosem czy też nie to najpoważniejszy kontrkandydat obecnie urzędującego prezydenta. Ambicje kulturalne i poszukiwanie radomskich elit przy braku poparcia Rady może nie sprostać oczekiwaniom Radomian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs IP: *.infoplus.com.pl 20.07.09, 14:57 Kiedys slyszalam,ze chyba we Wroclawiu prezydenta wybrali mieszkancy okolo 90 % glosow. Szkoda,ze w Radomiu pomimo faktu,ze przybywa ludzi madrych nie ma na to szans przez zawistna czesc mieszkancow. Gdyby bylo inaczej skorzystalibysmy wszyscy. Kluzinski bylby prezydentem a my wszyscy zarabialibysmy wiecej bo Radom stalby sie miejscem wartym inwestycji, czy nie sadzice Panstwo,ze to dosc dziwna sprawa z naszym miastem- polozony w centralnej Polsce, tylko 100 km od stolicy, a jakos dziwnie wszyscy inwestorzy omijaja go wielkim lukiem- nasuwa sie pytanie- dlaczego nie mamy tu lotniska? dlaczego nie ma zakladow, fabryk? moze nie jest latwo sie przebic lub przekonac naszych rzadzacych? moze tu jest problem... ja glosuje na Pana Jakuba Kluzinskiego- absolwenta SGH i Kochanowskiego!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszkaniec Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.07.09, 20:02 Dlaczego właśnie w Radomiu tak jest? Ano dlatego droga "Olu", że w Radomiu wygrywa się wybory głosząc hasła populistyczne a nie ekonomiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomir Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs IP: *.radom.vectranet.pl 24.07.09, 08:05 KLUZIŃSKI - PREZYDENT WSZYSTKICH PREZYDENTÓW !!!!! Może wróciłyby czasy świetności Radomskich Garbarni (materiał do produkcji od beznapl......ów). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack gdyby klizynski to 9 promili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 14:00 www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090717/POWIAT0206/173782333 Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 20.07.09, 14:10 9? LOL, ale warto przebadać i radnego K. alkometrem na okoliczność kilku kolejnych wypowiedzi publicznych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ze wzgórz synaju Re: Re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 20:50 chyba interpelatometrem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LQ Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs IP: *.radom.vectranet.pl 20.07.09, 20:56 Odpowiadam czym prędzej.Po jego poparciu musiałby zatrudnić kogoś z PO lub SL:D.Ale z góry były by to marionetki.Później największe w dziejach miasta czystki i zatrudnianie rodaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zig Re: Jak byłby Radom gdyby prezydentem był Kluzińs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 17:57 Radom byłby zaiście wtedy pierwszym koszernym miastem w Polsce, usypalibyśmy wtedy wzgórza golan i regularnie ostrzeliwali z nich osoby o innych poglądach niż Pan Kluzinsky..aj waj waj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepopis Kundle pisowskie coraz bardziej aktywne! IP: *.radom.vectranet.pl 21.07.09, 19:05 W miarę zbliżania się wyborów zaczyna sie urabianie wyborców przez opluwanie ewentualnych kontrkandydatów wyjątkowego sabotażysty Radomia pisowca Kosztowniaka. Uważam, że pisowiec zig za taki wpis powninien zostać namierzony i karnie odpowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Kundle pisowskie coraz bardziej aktywne! IP: *.radom.pilicka.pl 22.07.09, 14:32 jestem za, Pisowiec zig powinien stanąć przed niezawisłym trybunałem doraźnym, któremu przewodniczyć powinna sedzia Helena Wolińska vel Fajga Mindla Danielak, oskarzać zas powinien prokurator Stefan Michnik. Do wytropienia pisowca ziga oddelegować należy w trybie natychmiastowym cała redakcję Gazety Koszernej, oczywiscie w czynie społecznym. Towarzysze do walki z wrogiem rasowym... przepraszam klasowym ;) Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 22.07.09, 14:45 > i regularnie ostrzeliwali z nich osoby o innych poglądach niż Pan Kluzinsky.. Fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaa Re: Re IP: 91.203.53.* 22.07.09, 19:38 Niechby i zatrudnił rabina, ale p. Kluziński umie się wypowiadać po polsku, rozumie gospodarkę, odebrał staranne wykształcenie. Jednym słowem wśród innych kandydatów (różnych generałów milicji i takich których jedyną pracą w życiu było zarządzanie miastem) nie ma konkurencji. Będę na nigo głosowała bo ignorancji trzeba powiedzieć stop. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medium Re: Re IP: *.31.radom.pilicka.pl 23.07.09, 10:15 Tak masz rację.Wg twoich kryteriów super prezydentem może być każdy kto ładnie się wypowiada, jest opalony w solarium, nosi niebieskie koszule i pokończył jakieś nic nie znaczące kursy byleby za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zig Re: Re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 11:50 a zapomniałem o jednym Resursę Obywatelską zmieniłby w oddział Instytutu YadVashem, a Fogla zmusiłby za pomocą Mossadu do wypiekania koszernej macy według receptur jego dziadka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Re IP: *.31.radom.pilicka.pl 24.07.09, 08:19 Skąd się to bierze? wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Rekordowa-liczba-antysemickich-incydentow,wid,11341868,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAAAAAA Re: Re IP: 91.203.53.* 28.07.09, 14:45 >Tak masz rację.Wg twoich kryteriów super prezydentem może być każdy kto ładnie się wypowiada UMIEJĘTNOŚĆ ŁADNEGO WYPOWIADANIA SIĘ ŚWIADCZY O PORZĄDKU W GŁOWIE. TO CECHA LUDZI INTELIGENTNYCH I MĄDRYCH. GŁÓPCY NIE UMIEJĄ SIĘ ŁADNIE WYPOWIADAĆ. >, jest opalony w solarium, nosi niebieskie koszule TO ŚWIADCZY O DBAŁOŚCI O SIEBIE I SZACUNKU DO INNYCH (NIE MA NIC GORSZEGO NIŻ BRUDNY, ZANIEDBANY I ŚMIERDZĄCY MĘŻCZYZNA) > i pokończył jakieś nic nie znaczące kursy byleby za granicą. O JAKICH KURSACH MÓWISZ? O ILE WIEM TO SKOŃCZYŁ S. G. H. TO JEDNA Z NAJLEPSZYCH UCZELNI W POLSCE. JEŚLI KOŃCZYŁ TEŻ COŚ ZA GRANICĄ TO JESZCZE LEPIEJ - POZNAŁ INNE KULTURY, INNE SPOSOBY MYSLENIA I ROZWIĄZYWANIA PROBLEMÓW. MIAŁ ODWAGĘ WYJECHAĆ I JESZCZE WIĘKSZĄ ŻEBY WRÓCIĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prl Re: Re IP: *.radom.pilicka.pl 29.07.09, 12:37 Jakby Jakub Koszerny został prezydentem to by sklepy w sobotę musiały być zamknięte!!! A w szkole lekcje zaczynałyby się od uroczystego odczytania kilku stron "DZIEŁ ZEBRANYCH" Adama Michnika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Mocny wynik w sondażu prezydenckim! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 00:20 Gratuluję mocnego wyniku w pierwszym sondażu prezydenckim! Tak trzymać, a za rok z hakiem Radom będzie mieć nowego, dobrego prezydenta! www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090724/POWIAT0206/725483695 Odpowiedz Link Zgłoś
succour Re: Głosujemy na normalność!!! 29.07.09, 22:11 Gość portalu: Karol napisał(a): > Gratuluję mocnego wyniku w pierwszym sondażu prezydenckim! Tak > trzymać, a za rok z hakiem Radom będzie mieć nowego, dobrego > prezydenta! ................................................. Kluziński ma mój głos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blade Re: Głosujemy na normalność!!! IP: *.radom.vectranet.pl 29.07.09, 22:34 succour czujesz sie rozczarowany że nie zostałeś dyrektorem a zona nie została dyrektorką szkoły?A może podać twoje nazwisko fachowcu od pływania.Nie póbuj punktować.I tak Kluzon pozatrunia chłopakow z długimi pejsami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzygu rzygu Re: Głosujemy na normalność!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 00:20 A może ty się przedstawisz, pisiorze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pcv Re: Głosujemy na normalność z pejsami !!! IP: *.radom.pilicka.pl 30.07.09, 07:50 żeby zatrudniać to najpierw trzeba wygrać wybory!!! a to jest nie możliwe, bo w całej Polsce nie ma tylu Żydów, a co dopiero w Radomiu!!! Zobaczcie ile się gazety koszernej sprzedaje dziennie w naszym mieście zestawcie tą liczbę z ilością Radomian i z frekwencją a otrzymacie wynik jaki otrzyma Rabe Jakub w nadchodzących wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Głosujemy na normalność i nowoczesność!!! IP: *.aster.pl 30.07.09, 11:45 Gość portalu: pcv napisał(a): > żeby zatrudniać to najpierw trzeba wygrać wybory!!! a to jest nie > możliwe, bo w całej Polsce nie ma tylu Żydów, a co dopiero w > Radomiu!!! Zobaczcie ile się gazety koszernej sprzedaje dziennie w > naszym mieście Jeśli jedynym zarzutem dla pana Jakuba jest fałszywe z tego co wiem pomówienie o pochodzenie żydowskie, to zdecydowanie ma mój głos. Nie jest uwikłany w politykierstwo, za to bardzo zaangażowany w działania społeczne, sumiennie wypełnia funkcję radnego, ma wykształcenie, maniery- same zalety!! Zaś argument że ktoś jest żydem dla mojego pokolenia jest jak z kosmosu. Faszystowsko rasistowska argumentacja dyskwalifikuje PiSowskich oponentów, którzy po efektach działania dają się poznać- jedyne co potrafią to opluwać oponentów, przy kompletnym ignoranctwie, nepotyzmie i partyjniacko- doktrynerskim podejściu... Dziękujemy już PiSowi, LPRowi, Samoobronie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pcv Re: Głosujemy na normalność i nowoczesność!!! IP: *.radom.pilicka.pl 30.07.09, 12:12 Być może źle się wysłowiłem ale ja dokonałem jedynie analizy szans wyborczych a nie oceny pana Jakuba. Z jego domniemanego pochodzenia nie czynię zarzutu a jedynie uświadamiam ze Polak powinien głosować zgodnie z własnym polskim sumieniem. Nie czuję się także "pisowski" choć uważam ze Andrzej Kosztowniak w zestawieniu z panem Jakubem wyrasta na dużo bardziej wyrazistego przywódcę. Co prawda uważam ze brakuje mu konsekwencji i jest za miękki to i tak jest w chwili obecnej jedynym możliwym do zaakceptowania kandydatem. Dodatkowo za atut aktualnego prezydenta należy zaliczyć popieranie przez niego młodzieży. Za negatyw niestety nie robienie niczego w zakresie rewitalizacji miasta kazimierzowskiego. Pan Jakub jest absolutnie bez wyrazu, takie ciepłe kluski. W przypadku jego wygranej natychmiast znajda się środowiska związane z PO, SLD, a przede wszystkim ze skompromitowanymi RR którzy tą jego polityczną słabość i brak zaplecza wykorzystają. A wtedy dopiero skończy się jego społecznictwo i zaczną się targi, nepotyzm i politykierstwo…. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Głosujemy na normalność i nowoczesność!!! IP: *.aster.pl 30.07.09, 12:35 Zgodnie z moim polskim sumieniem zagłosuję na żyda, protestanta, czy prawosławnego jeśli będę wiedzieć że to porządny i kompetentny człowiek. Zagłosowanie na kogoś tylko dlatego że jest "swój" mimo że jest mniej kompetentny jest niezgodne z moim polskim sumieniem. Z tego co wiem to pan Jakub nie jest pochodzenia żydowskiego więc równie dobrze można mówić o żydowskim pochodzeniu prezydenta Kosztowniaka. bardziej wyrazisty?? Widać mamy różne definicje wyrazistego przywódcy. Popieranie młodzieży?? To chyba żart:) Albo masz na myśli zatrudnianie niekompetentnych ale wiernych partyjnych lub ich rodziny, albo masz na myśli obrażanie się na "pokolenie Zosi Bysiec";) Skazywanie młodych ludzi na studiowanie na PR, bo zakazuje się promocji lepszych uczelni w Radomiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszkaniec Re: Głosujemy na normalność i nowoczesność!!! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.07.09, 19:02 Porównanie urzędującego prezydenta do osoby jak by nie było prywatnej wydaje mi się co najmniej nieuczciwe. Jeżeli mielibyśmy zachować uczciwość porównajmy osiągnięcia obu panów z okresu przed wyborami. Działalność i osiągnięcia pana Kluzińskiego znamy chyba wszyscy. Czy możemy coś powiedzieć o osiągnięciach pana Kosztowniaka? Odpowiedz Link Zgłoś
succour Re: Głosujemy na normalność!!! 30.07.09, 21:27 Gość portalu: Blade napisał(a): > succour czujesz sie rozczarowany że nie zostałeś dyrektorem a zona nie została dyrektorką szkoły? A może podać twoje nazwisko fachowcu od pływania.Nie póbuj punktować.I tak Kluzon pozatrunia chłopakow z długimi pejsami. ....................................... rozczarowany - tak, choć pensum 2x jak ta dyrekcja wybrana niezgodnie z parytetami(choć kandydat z pełnymi wymogami był jeden). wskaż robaczku kogoś bardziej i z większymi umiejętnościami niż ta cała plejada doświadczonych z tradycjami robiących w BPS-ie tlenówkę na poziomie 80% (chociaż nie bardzo wiedzą o objętości w dla 12 latków w przygotowawczym). a punkty kochaneczku przydadzą się tym co nie mają jeszcze dorobku naukowego choć mówią,że coś wiedzą tylko niebardzo. a z tego co widzę potwierdzasz, jakoby "kluzon" już prezentował swoje walory jako Prezydent. a może ty nie pejsiaty i czujesz zagrożenie. toć wiadomo, że reklama zawsze powoduje rozpęd. Odpowiedz Link Zgłoś